__MAIN_TEXT__

Page 16

Carver lanceert uniek elektrisch bezorgvoertuig voor emissievrije binnensteden   De in Leeuwarden gevestigde automotivefabrikant Carver lanceert een uniek elektrisch vracht- en bezorgvoertuig voor fossielvrije stadslogistiek. De Carver Cargo is op 2 oktober tijdens het EV Experience event in Zandvoort gelanceerd.    Gemeente Leeuwarden heeft samen met veel steden en gemeenten in Nederland besloten dat hun binnenstad vanaf 2025 helemaal emissievrij moet zijn. Omdat goederenvervoer essentieel is voor een levensvatbare binnenstad heeft Carver daarom de Cargo ontwikkeld als een uniek, wendbaar en duurzaam alternatief voor bestelbusjes en bezorgscooters. Horecabedrijven Doozo en Fellini in Leeuwarden gingen als eerste overstag. In de komende maanden zal de Carver Cargo steeds meer te zien zijn op de Leeuwardense wegen. Professionals, zoals servicemonteurs, thuiszorgmedewerkers en bezorgdiensten moeten schoon en veilig hun weg door de stad vinden. De Friese onderneming heeft daarom als eerste een klein elektrisch vrachtvoertuig ontwikkeld met de mogelijkheid om gekoelde of warme producten te transporteren door de geïsoleerde vrachtruimte van 500 liter. De Carver Cargo is elektrisch, is zeer goedkoop in aanschaf en gebruik en staat bovendien met een breedte van slechts 98 cm, nooit in de weg.

Jong Management Friesland viert 1-jarig jubileum In oktober 2020 bestaat Jong Management Friesland 1 jaar. Met inmiddels 13 actieve leden en maandelijkse bijeenkomsten, is Jong Management Friesland inmiddels een solide vereniging bestaande uit ambitieuze ondernemers en bevlogen managers uit diverse branches. Om het 1-jarige jubileum niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, nodigen ze op 5 november jonge ondernemers en managers uit om dit samen te gaan vieren op een nog nader te bepalen locatie in Friesland.

Groeien en elkaar versterken “De komende jaren willen we meer nieuwe leden verwelkomen en ervoor zorgen dat je als manager of ondernemer elkaar kunt versterken op professioneel en persoonlijk vlak” aldus Mirjam Talsma, voorzitter van Jong Management Friesland. “We zijn een laagdrempelige vereniging waar je ook écht meerwaarde uit kunt halen door elkaar op regelmatige basis te spreken bij onze maandelijkse evenementen en daardoor een sterke relatie met elkaar opbouwt. De bijeenkomsten variëren van bedrijfsbezoeken en inspirerende sprekers tot informatieve workshops of een gezellige borrel.”

Nieuwsgierig? Ben je nieuwsgierig geworden wat Jong Management Friesland doet of wil je eens vrijblijvend kennis maken? Kijk dan op https://www.jongmanagement.nl/ kringen/friesland en meld je aan voor een evenement.

16

OF 2020-06

Profile for OF BV

Ondernemend Friesland editie 6 oktober 2020  

OF is al 30 jaar de dé informatie- en inspiratiebron voor ondernemers in Friesland. In iedere editie van het magazine, belichten wij de econ...

Ondernemend Friesland editie 6 oktober 2020  

OF is al 30 jaar de dé informatie- en inspiratiebron voor ondernemers in Friesland. In iedere editie van het magazine, belichten wij de econ...

Profile for ofbv