__MAIN_TEXT__

Page 11

Gedupeerde ondernemer kan meer geld claimen na ongeval Ben je als ondernemer het slachtoffer van een ongeluk? Dan valt er vaak meer schadevergoeding te claimen dan je zou verwachten. Ondernemers en bedrijven die gedupeerd worden door een aanrijding, blijken niet op de hoogte te zijn van het recht op andere vergoedingen dan de autoschade, zo stelt het mobiliteitsplatform MoveMove. Na een aanrijding wordt de auto van de gedupeerde gerepareerd op kosten van de veroorzaker. Maar vaak komen er ook andere kosten bij kijken. Benadeelden hebben al snel recht op € 500,00 tot meer dan €1.000,00. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om verloren (werk)tijd doordat men een dag(deel) vrij heeft moeten nemen, medische- en zorgkosten, kapotte spullen maar ook emotioneel ongemak. Een claim hiervoor indienen is kosteloos en kan nog tot drie jaar na de aanrijding. Om klanten hierbij te helpen, werkt het mobiliteitsplatform MoveMove sinds kort samen met Gevolgrecht Nederland uit Leeuwarden. Roeland Rohof van MoveMove: “Onze pashouders kunnen met een online zelftest checken of zij kosten kunnen declareren voor bijvoorbeeld de werktijd die zij door het ongeluk missen. Indien men in aanmerking komt voor een extra vergoeding, dan regelt Gevolgrecht Nederland dit kosteloos met de verzekeraar van de veroorzaker.”

Bouwbedrijf Lont wordt Lont

Kuindersma Verzekeringen: op de bres voor het Fries Landbouwmuseum

Bouwbedrijf Lont gaat vanaf vandaag verder onder een nieuwe naam: Lont. Deze nieuwe naam past bij de groei die het bedrijf de afgelopen jaren doormaakte. Lont heeft zich nóg verder ontwikkeld tot een bedrijf dat veelzijdig is. “We ontwikkelen, bouwen en beheren. Lont is een begrip in Noord Nederland. In bijna 100 jaar tijd zijn wij uitgegroeid tot een sterk merk”, vertelt algemeen directeur Jetze Lont.

Vanaf 1 januari 2021 wordt de provinciale subsidie voor het Fries Lansbouwmuseum, dat sinds enige tijd is gevestigd in een prachtige boerderij ten zuiden van Leeuwarden, stopgezet. Hierdoor dreigt het museum, waarin het Nationaal Veeteelt Museum wordt geïntegreerd, de deuren te moeten sluiten. ‘Dat mag nooit gebeuren,’ dacht verzekeraar Ynte Kuindersma uit Joure. En dus ondernam hij actie. “Deze provincie is gebouwd op de agrarische sector. Zonder zuivel en akkerbouw hadden wij in Fryslân nooit een vitale economie gehad. Daar komt bij dat het boerenleven tot ons provinciaal cultuurhistorisch erfgoed behoort.”

Bij een nieuwe naam hoort een nieuwe uitstraling. Daarom is ook het logo vernieuwd en zeggen wij ‘bouw bewust’. Samen met de nieuwe naam moet de vernieuwde uitstraling gaan zorgen voor een nog steviger positionering. “We vinden het belangrijk om kwaliteit te leveren met oog voor de wereld om ons heen. Bouwen is voor ons geen doel op zich, maar een manier om bij te dragen aan een leefbare samenleving. Samen met anderen. Dit bewustzijn zie je terug in alles wat we doen: hoe we met elkaar omgaan als ketenpartners en klanten tot en met onze eigen bedrijfsvoering en natuurlijk de manier waarop we bouwen, ontwikkelen en innoveren.”

Om de daad bij het woord te voegen is Kuindersma dit jaar toegetreden tot de sponsorgroep van het museum die uit 53 bedrijven, organisaties en fondsen bestaat. “Gelukkig heeft het museum een breed draagvlak bij het bedrijfsleven en het maatschappelijk veld”, aldus de ondernemer. Hij vervolgt: “Kennelijk heeft de provinciale overheid niet in de gaten hoe belangrijk en waardevol die collectie is. Wij laten zonder het Fries Landbouwmuseum een deel van onze geschiedenis vervagen. Bovendien draagt het museum bij aan educatie en wordt de aandacht gevestigd op het nut van de boer voor onze economie en voor de omgeving.” De Jouster ondernemer wil het museum betrekken in zijn relatiebeheer: “Niet alleen hebben wij veel klanten in de agrarische sector en hebben we op maat gesneden agrarische verzekeringspakketten samengesteld, maar ook biedt het landbouwmuseum een beleving en is het een prachtige plek om mensen te ontmoeten. Komt bij dat het zakelijk netwerk achter het museum een kruisbestuiving genereert.”

L E E S O F M A G A Z I N E O O K O N L I N E V I A W W W . O F. N L E N V O L G O N S V I A

,

EN

.

11

OF 2020-06

Profile for OF BV

Ondernemend Friesland editie 6 oktober 2020  

OF is al 30 jaar de dé informatie- en inspiratiebron voor ondernemers in Friesland. In iedere editie van het magazine, belichten wij de econ...

Ondernemend Friesland editie 6 oktober 2020  

OF is al 30 jaar de dé informatie- en inspiratiebron voor ondernemers in Friesland. In iedere editie van het magazine, belichten wij de econ...

Profile for ofbv