Page 22

Accon avm MKB-regiodirecteur Gerard Tooten

‘Ondernemers verder helpen, daar doe ik het voor’ Sinds 1 maart is Gerard Tooten de nieuwe regiodirecteur MKB Friesland bij Accon avm. Met 27 jaar bankervaring in de tas, waarvan 25 jaar bij Rabobank, maakte hij de overstap naar het accountancykantoor. En Tooten heeft er zin in. Wie is Gerard Tooten? “In het kort. Geboren en getogen in Goirle onder de rook van Tilburg. In Dronten de Agrarische Hogeschool gedaan. Mijn vrouw is Friezin, dus zo ben ik in het noorden van het land terecht gekomen. In het laatste jaar van mijn opleiding had ik absoluut nog niet bedacht bij de bank te gaan werken. Toen ik in de krant las dat een agrarisch adviseur van Rabobank Leeuwarden na veertig jaar met pensioen ging heb ik een brief geschreven. Ze wezen me af met de melding dat er geen vacature openstond. Toen heb ik gebeld en ben langs geweest. Ik kon ze overtuigen en zo ben ik erin gerold. Ik heb heel veel verschillende functies bekleed bij Rabobank en de Friesland Bank en nu is het tijd voor wat anders.”

Waarom deze overstap? “December vorig jaar belde Accon avm, of ik op gesprek wilde komen. Ze vroegen me of ik leiding wilde gaan geven aan de MKB-ad-

22

OF 2018-03

viesafdeling in Friesland. Die vraag had ik niet verwacht. Ik heb er even over nagedacht, nog twee gesprekken gevoerd en toen waren we er wel uit. Na al die jaren voelde mijn baan bij Rabobank bijna als een huwelijk. Het afscheid heeft me dan ook veel gedaan, maar het is heerlijk om aan iets nieuws te kunnen beginnen. Het is een mooie uitdaging om na al die jaren in de bankwereld in een hele andere wereld te kijken. Mijn wereld is weer wat groter geworden. Ik denk dat ik met mijn achtergrond een frisse blik meeneem naar het bedrijf. Ik stel andere vragen, heb andere ideeën.”

En hoe bevalt het tot nu toe? “Het bevalt goed. Accon avm is een mooi bedrijf. Er heerst een hele open bedrijfscultuur, dat past goed bij me. Ik ga graag de dialoog aan en dat kan hier volop. Er loopt heel veel kwaliteit rond bij Accon avm. Vanaf de buitenkant is er vaak alleen een beeld bij de accountant, maar er zit zoveel achter.

Juristen, fiscalisten, vermogensplanning, er is van alles in huis. Universitair opgeleide medewerkers die alle finesses kennen, en dat komt allemaal binnen één bedrijf bij elkaar. Heel indrukwekkend. Toen ik de eerste maandag binnenliep wist ik nog niet precies wat ik kon verwachten. Het zet je weer volledig op scherp om op 0 te beginnen. Ik was nieuwsgierig naar mijn werk en de bedrijfscultuur bij Accon avm en was zomaar up tot speed.”

Hoe zie je de toekomst met Accon avm? “Persoonlijk wil ik iedere ochtend met plezier naar mijn werk. Met Accon avm wil ik toonaangevend en dé gesprekspartner van ondernemers in Friesland zijn. Ik vind het mooi om mee te denken over beleid, lijnen uit te zetten, te organiseren en regelen. De klant staat altijd voorop. Dat geldt zowel voor mij als voor Accon avm. Als we een klant kunnen helpen, zorgt dat voor een glimlach op ons gezicht. Ik wil ondernemers verder helpen, daar doe ik het voor.”

Ondernemend Friesland editie 3 juni 2018  

OF is al 29 jaar de dé informatie- en inspiratiebron voor ondernemers in Friesland. In iedere editie van het magazine, belichten wij de econ...

Ondernemend Friesland editie 3 juni 2018  

OF is al 29 jaar de dé informatie- en inspiratiebron voor ondernemers in Friesland. In iedere editie van het magazine, belichten wij de econ...