Page 16

Frans van den Berg, Bentacera:

Investeer in je medewerkers

Het is de droom van iedere werkgever. Bevlogen medewerkers die zich identificeren met de doelstellingen van het bedrijf. Maar hoe krijg je dit voor elkaar? “Investeer als werkgever in de relatie met je medewerkers”, aldus Frans van den Berg, vennoot bij Bentacera en eindverantwoordelijk voor de afdeling Personeel & Salaris. Een gesprek over ‘employer branding’ en wat cijfers kunnen vertellen.

Tijd, daar weten ze bij Bentacera alles van. Niet voor niets is hun slogan ‘Wij maken tijd.’ Tijd die ondernemers bijvoorbeeld kunnen investeren in goed personeelsbeleid. Want de relatie tussen werkgever en medewerker is volgens Frans van den Berg van grote meerwaarde voor het bedrijf. “Als je hier als werkgever het belang van in ziet, kun je samen met je personeel bouwen aan een gezamenlijke toekomst.

16

En wij begeleiden werkgevers hier graag in.” Bentacera heeft hier zelf ook steeds meer tijd voor, zo vernemen we. “Steeds meer bedrijfsprocessen kunnen worden geautomatiseerd. Hier spelen wij bij onze klanten een actieve rol in. Het gevolg hiervan is dat een stuk administratieve dienstverlening voor ons wegvalt. Hierdoor houden wij meer tijd over voor persoonlijk contact met werkgevers, afdelingshoofden en medewerkers.”

OF 2017-05

Wat vertellen de cijfers Bentacera houdt zich als MKBadviesbureau onder meer bezig met alles dat plaatsvindt op personeelsgebied. En hoewel Van den Berg accountancy en fiscaliteit heel interessant vindt, richt hij zich vooral op het signaleren van bepaalde ‘problemen’ bij klanten. “Wij werken natuurlijk met cijfers, maar ik kijk vooral naar wat die cijfers ons kunnen vertellen. Zodat een bedrijf zijn koers en ook zijn personeelsbeleid daarop

kan bijstellen. Soms moet je als werkgever even afstand nemen van je eigen werkprocessen. Even op een afstandje naar je bedrijf kijken. En daar helpen wij graag bij. Daarvoor werken wij met allerlei deskundigen en specialisten binnen Bentacera samen. Al die afdelingen kunnen niet zonder elkaar. Dat is onze kracht.”

Employer branding Hoe krijg je zo’n goede balans binnen je bedrijf voor elkaar?

Ondernemend Friesland editie 5 augustus 2017  

OF is al 28 jaar de dé informatie- en inspiratiebron voor ondernemers in Friesland. In iedere editie van het magazine, belichten wij de econ...