Page 55

Al 95 jaar specialist in stalen buizen, fittingen en flenzen De Van Leeuwen Buizen Groep is specialist in de opslag en distributie van stalen buizen, fittingen, flenzen en stafstaal. Ook worden bijbehorende diensten aangeboden, zoals diverse materiaalbewerkingen. Het bedrijf is in 1924 in Zwijndrecht opgericht door de heer Piet van Leeuwen. Dit jaar wordt het 95 jarig bestaan gevierd met diverse evenementen voor relaties en personeel. Piet van Leeuwen begon daar in 1924 een handel in buizen en ijzer. Door zijn pionierend ondernemerschap groeide het bedrijf snel en kwamen er vestigingen in het buitenland bij. In Nederland werden in de jaren tachtig twee bedrijven overgenomen vanwege hun specialisme. Van Leeuwen Stainless in Beesd levert een uitgebreid assortiment roestvaststalen buizen, fittingen en flenzen. Van Leeuwen Precisie in Deventer is specialist in precisiebuizen. In Zwijndrecht ligt het grootste assortiment koolstofstalen buizen, fittingen en flenzen van Nederland op voorraad.

Regiokantoor in Ulft Sinds april 2018 is er in Nederland een nieuwe vestiging bijgekomen: het Van Leeuwen regiokantoor in Ulft. Het wordt gerund door een team van gedreven medewerkers, allen afkomstig uit de regio en met ruime ervaring in de branche. Steven Ruijters, commercieel directeur van Van Leeuwen Buizen in Zwijndrecht en verantwoordelijk voor het regiokantoor Ulft, licht toe: “De opening van dit nieuwe verkoopkantoor komt voort uit de ambitie om ons serviceniveau en het contact met onze klanten verder te optimaliseren. Naast alle geweldige digitale ontwikkelingen, waar wij volop in investeren, hechten we in het bijzonder aan het persoonlijke contact met onze klanten. De Achterhoek is voor ons een belangrijke regio waar veel innovatie plaatsvindt. Er zijn veel bestaande en potentiële klanten gevestigd.”

Demo Dag

maakt sinds 1987 deel uit van de Van Leeuwen Buizen Groep. Het bedrijf is marktleider en voorraadhoudende specialist in precisiebuizen en aanvullende precisieproducten. Belangrijke afzetmarkten zijn de hydrauliek, de automotive industrie, de werktuigbouw en de meubelindustrie. Het uitgebreide assortiment cilinderbuizen, assenstaal en hydrauliekleidingbuizen voor de productie van cilinders neemt een belangrijke plaats in het totale voorraadpakket in. Johan Meijer, directeur van Van Leeuwen Precisie, voegt toe: “Door onze vergaande specialisatie en jarenlange ervaring kennen wij de markt voor precisieproducten door en door. Klanten weten dat ze bij ons om advies kunnen vragen en dat wij met hen meedenken in de zoektocht naar het juiste product. Dat is onze onderscheidende kracht.”

Mede naar aanleiding van haar éénjarig bestaan organiseerde dit regiokantoor van Van Leeuwen in mei een Demo Dag voor haar klanten en relaties, samen met buurman Ratering Technische Groothandel. Diverse leveranciers van beide bedrijven demonstreerden daar hun producten en diensten. “Dit is voor ons de ideale manier om al onze klanten op een informele manier te ontvangen” zegt Ronald Bourgondiën, accountmanager in Ulft en voormede verantwoordelijk voor de organisatie van deze dag.

Aanvullende services

Van Leeuwen Precisie

Kijk voor meer informatie op www.vanleeuwen.com <

Van Leeuwen Precisie in Deventer is al sinds 1933 actief in de regio en

JUBILEUM

VAN LEEUWEN BUIZEN GROEP

Behalve een indrukwekkend assortiment producten leveren de Van Leeuwen vestigingen talloze aanvullende services. Zo kunnen buizen op maat worden gezaagd, geborsteld en gespoeld, of worden geboord en gehoond. Ook inspecties en keuringen inclusief overstempeling worden door Van Leeuwen verzorgd. De slogan van de Van Leeuwen Buizen Groep is dan ook niet voor niets ‘more than tubes’.

Meer informatie

Johan Meijer, directeur Van Leeuwen Precisie

55

Profile for OF BV

Kijk op oost Nederland mei 2019 - nummer 239  

Kijk op oost Nederland signaleert al 38 jaar de economische, trendy, culturele en toeristische ontwikkelingen in oost Nederland. Het magazin...

Kijk op oost Nederland mei 2019 - nummer 239  

Kijk op oost Nederland signaleert al 38 jaar de economische, trendy, culturele en toeristische ontwikkelingen in oost Nederland. Het magazin...

Profile for ofbv