__MAIN_TEXT__

Page 1

INFORMERER #1 2017

E T

K U N D E M A G A S I N

F R A

O E M

A U T O M A T I C

K L I T S Ø

Ny serie af motorværn side 10-11

KDS Click:

Modulopbygget kabelføringssystem side 4

Effektiv belysning i miniatureformat side 3

Din leverandør af komponenter til vandapplikationer


2

O E M A U T O M AT I C K L I T S Ø I N F O R M E R E R # 2 2 0 1 7

Hej...

Indhold

Finn Alsing

It's easy, it's quick, it's KDS Click

Adm. direktør

Læs mere om det nye modulopbyggede kabelføringssystem fra Contaclip.

Temaet for denne udgave af Informerer er en introduktion til sortimentet af komponenter til vandapplikationer. Kan du fortælle lidt mere om det? Komponenter til vandapplikationer hører ind under vores produktområde Tryk & Flow. Her fører vi et bredt og dybt sortiment til vandapplikationer fra nogen af vores største leverandører, som tæller bl.a. Asco, Trafag, Sirai & Suco. Kombinationen af komponenterne, matchet med vores tekniske viden og erfaring, gør os stærke på lige netop dette område. Vi er især leveringsdygtige inden for styring og overvågning af vandapplikationer, hvor præcise målinger og hurtig respons er i højsædet.

Hvad er der ellers sket af større begivenheder hos OEM Automatic Klitsø? Vi har d. 21. august åbnet nyt salgskontor i Risskov, tæt ved Aarhus. Med åbningen af det nye salgskontor får vi en mere central beliggenhed, og kommer endnu tættere på vores kunder og på et spændende marked i vækst. Vi ser meget frem til at tage imod nye og eksisterende kunder i vores nye omgivelser.

Hvilke messer deltager i på i år? Vi deltager på årets industrimesse i Herning fra d. 3.-5. oktober. Her vil vi primært præsentere mange af de nyheder vores leverandører har lanceret i årets løb. Vi har på årets messe ekstraordinært sat fokus på komponenter til industri 4.0 samt udvalgte segmenter, inden for proces og generel industri. Vi har endvidere planlagt at demonstrere hvordan mange af vores komponenter fungerer på tværs af produktområderne.

INFORMERER Ansvarlig udgiver Finn Alsing redaktør & grafisk design Jakob Erlendsson tryk Lasertryk | oplag 3 000 ex. adresse Engholm Parkvej 4, 3450 Allerød telefon +45 70 10 64 00 www.oemklitso.dk | info@oemklitso.dk

side 4-5

Èn leverandør til vandapplikationer Med vores brede og dybe sortiment tilbyder vi komplette løsninger til vandapplikationer.

side 6-7

Sugekopper godkendt til fødevareindustrien Coval lancerer ny serie af specielle sugekopper i silikone, beregnet til hurtig håndtering af fleksibel indpakning såsom tynd plast, folie og lignende. side 8

Nyt tilbehør til Baco betjeningsmateriel Nu udvider BACO deres sortiment yderligere indenfor serien af betjeningsmateriel såsom trykknapper, lamper og omskiftere. side 9

OEM Automatic Klitsø sælger komponenter til automation, elektronik og procesindustrien. Vi repræsenterer 100 leverandører og fungerer som deres salgskontor på det danske marked. Hovedkontoret ligger i Allerød med salgskontor i Aarhus og hovedlager i Tranås, Sverige. Vi er 35 medarbejdere og er en del af det børsnoterede OEM International, der har virksomheder i 15 lande.


OO EM MM ATAT I CI CK LKI TL ISTØ FO RM E REERRE R# 2 E MA U A TUO TO S ØI NI N FO RM # 22 0 21 07 17

33

Den "lille hjælper"

- effektiv belysning i miniatureformat OEM Klitsø kan nu præsentere F. H. Papenmeiers’ Lumistar lampe ESL 51-LED, også kaldet den "lille hjælper". En meget effektiv belysning & overvågningsløsning i miniatureformat. Lumistar ESL 51-LED er den perfekte måde at sikre en klar visning. Den anvendes især til applikationer, hvor rummet er begrænset eller i reaktorkar, hvor forholdene forårsager, at væsker sprøjter i alle retninger og selvfølgelig også på skueglassene. For at sikre, at der altid er et klart syn ind i beholderen, er et rent vindue absolut nødvendigt, og derfor er den ideelle kombination:

"Lumiglas visker SW I & Lumistar belysning ESL 51-LED"

• Minimum pladsbehov = kompakte dimensioner • Kraftig overvågningsmulighed til udfordrende lysforhold • Specielt udviklet til applikationer, hvor der er begrænset plads. F.eks medicinalindustrien, kemiog fødevareindustrien samt procesteknik i almindelighed. • Vedligeholdelsesfri i op til 10 år afhængig af omgivelserne • Ekstremt robust konstruktion • Minimum af vedligehold • Optimeret efterfølger af USL 01 halogen til energibesparende led-teknologi • Specielt skræddersyet til applikationer på vibrerende eller oscillerende kar

• Eftermontering fra halogen til energibesparende LED-belysningsteknologi er hurtig og nem • Lumistar ESL 51-LED er 100% kompatibel, når den monteres i stedet for Lumistar halogenarmaturet USL 01 • Lumistar ESL 51-LED er støvtæt og vandtæt. Den overholder beskyttelsesklasse IP 65 og IP 67 • Lang levetid og ekstremt robust design og takket være LED-lysdioden er der ingen varmeudslip • Produktionsstop i forbindelse med vedligehold kan reduceres fordi vedligeholdelsescyklussen, bliver mere end fordoblet ved at skifte til Lumistar LED belysning

Web: Proces / Tankudstyr Kontakt: Jonna Jakobsen 87 59 22 27 jonna.jakobsen@oemklitso.dk


4

O E M A U T O M AT I C K L I T S Ø I N F O R M E R E R # 2 2 0 1 7

Intelligente pakninger De delte pakninger med bølgesnitprofil gør det nemt at installere og sikrer en perfekt pasform omkring kablerne.

Hurtig og nem samling for lettere service Rammen behøver ikke at skulle demonteres hvis dine kabler ændrer sig eller du skal udføre servicearbejde.

Intet tab af garanti Du behøver ikke at demontere stik eller stikforbindelser for efterfølgende at montere dem igen. Dermed bliver producentens produktgaranti ikke kompromitteret.

Muligt at føre mange kabler ind og ud på et minimum af plads Pakninger i flere størrelser for enten 1, 2 eller 4 kabler giver en fremragende alsidig håndtering af kablerne.

Montering af frontrammen Montering af rammen kan nemt og hurtigt fastgøres til kabinettet ved hjælp af 4 skruer.


O E M A U T O M AT I C K L I T S Ø I N F O R M E R E R # 2 2 0 1 7

5

KDSClick Systemet er modulopbygget og består af kun tre typer komponenter: • • •

en ramme et indlæg pakninger

De forskellige typer af indlæg, systemet har 4 forskellige typer, klikkes ind i rammen bagfra, således at det ønskede antal pakninger passer til de antal kabler og kabelstørrelser som skal føres igennem rammen. Denne opbygning sikrer nærmest uendeligt antal kombinationer. Pakningerne har en konisk tilspidsning, så de let kan presses ind i rammens åbninger. Pakningerne sikrer en høj tæthedsgrad, IP 66 samt sørger for en god og sikker trækaflastning. Pakningerne kan nemt løsnes i rammen (ved at trykke indad) hvis du har brug for at tilføje eller ændre kablerne. Således kan kabelføringen ændres uden helt at fjerne rammen. Hele systemet er let at installere fordi det bruger samme arrangement af monteringshuller som allerede benyttes for industristik.

Fremragende pakninger Med IP66 beskyttelse, resistente overfor kemikalier og koniske pakninger yder fremragende forsegling.

Integreret kabelaflastning Konstruktionen af pakningerne sikrer en aflastning af kablerne i overensstemmelse med DIN EN 62444.

Sikker og hurtig installation med feedback Et tydeligt og hørbart "klik" bekræfter at indlægget er korrekt installeret i rammen.

Maksimal alsidighed med optimeret lager Rammerne, indlæg og pakninger kan kombineres på mange måder og sikrer mange og alsidige konfigurationsmuligheder.

Kan anvendes fra - 40° C til + 120° C

Web: El-tavle / Kabelgennemføring Kontakt: Lars Bogetoft Christensen 48 10 64 97 lars.christensen@oemklitso.dk


6

O E M A U T O M AT I C K L I T S Ø I N F O R M E R E R # 2 2 0 1 7

&

Én leverandør

til vandapplikationer Hos OEM Automatic Klitsø kan vi tilbyde et bredt og dybt sortiment af komponenter til vandapplikationer. Vi kan således levere løsninger til spildevandsbehandling og kemiske kontrolsystemer.

Scr een

Standard magnetventiler Vi tilbyder industriens bredeste program af magnetventiler til blandt andet vand. Vores leverandører har produceret ventiler i mange år og leverer bundsolide og meget holdbare åbne/lukkesamt 3/2-vejsventiler. Ventilerne er ideelle til en lang række forskellige applikationer fra spildevandsbehandling til kemiske kontrolsystemer.

Fil

tre

rin

g

Servostyrede ventiler Disse meget holdbare ventiler udmærker sig ved lavt strømforbrug, mulighed for manuel aktivering, stort flow og mulighed for eksplosionssikre indkapslinger. De er designet til at kunne klare mange aktiveringer, men også det modsatte, hvor funktionen skal være upåklagelig selv efter lang tids stilstand. Vores meget solide 3- og 4-vejs ventiler sørger for tæthed, stabilitet, og stor driftssikkerhed når de er tilsluttet aktuatorer og procesventiler i krævende og vigtige luft- og vanddrevne applikationer hvor ventilerne ikke må svigte.

Skråsædeventiler De pneumatisk aktiverede eller motoriserede skråsædeventiler fra ASCO er af meget høj kvalitet. Det vinklede design giver et godt flow og et lavt trykfald henover ventilen. Dette kombineret med et udvalg af højkvalitetsmaterialer gør ventilen meget holdbar og velegnet til et utal af applikationer.

Web: Tryk & flow / Ventiler Kontakt: Jakob Thomsen 48 10 64 30 jakob.thomsen@oemklitso.dk

ing


O E M A U T O M AT I C K L I T S Ø I N F O R M E R E R # 2 2 0 1 7 O E M A U T O M AT I C K L I T S Ø I N F O R M E R E R # 2 2 0 1 7

Pu p & Km emei sk d

ispe

rsion

Iltni

ng

77

Slam

Mekaniske pressostater Fra den tyske producent Suco kan vi levere et meget bredt sortiment af mekaniske pressostater, som er velegnede til vandapplikationer. Der findes et utal muligheder for kombination af indstillingsområde, stik, gevind, materiale, kontakt, pakning osv. Pressostaterne er pålidelige til overvågning og behøver ingen strømforsyning.

pum

pe

Ren

snin

g

Niveaumåling Med udvalget af niveaukomponenter fra Val.Co kan vi løse de fleste opgaver med mekanisk niveauovervågning af væsker i tanke. Niveaukontakterne fås til både side-, bund- eller topmontering, de er simple i brug og særdeles robuste. Alternativt væskestanden med en nedsænkbar tryktransmitter. Udvalget fra den schweiziske producent Trafag spænder bredt mht kabeltype og –længde, materiale og måleområde. Kan fås med drikkevandsgodkendelse.

Tryktransmitter, flush FPT tryktransmitteren med fremskudt membran er genial til at måle tryk i spildevand eller viskose medier. På grund af den særdeles robuste membran tager transmitteren ikke skade af slidende partikler, og intet medie kan lejre sig, idet der ikke er noget dødrum.

Web: Tryk & Flow Kontakt: Anne Birgitte Holm 48 10 64 25 annebirgitte.holm@oemklitso.dk


8

O E M A U T O M AT I C K L I T S Ø I N F O R M E R E R # 2 2 0 1 7

Ny serie vakuum sugekopper

Web: Pneumatik / Vakuumsugekopper Kontakt: Jakob Thomsen 48 10 64 30 jakob.thomsen@oemklitso.dk

-godkendt til fødevareindustrien Med FPC-serien imødekommer vores franske leverandør Coval de stigende krav fra primært fødevareindustrien, og har udviklet en ny serie af specielle sugekopper i silikone, beregnet til hurtig håndtering af fleksibel indpakning såsom tynd plast, folie og lign. Denne nye innovative serie, som er godkendt til fødevareindustrien, er kompatibel med FDA fødevare standard (FDA 21 CFR 177. 2600) og EC 1935/2004. Udformningen af sugekoppen er designet til at sikre den bedst mulige vakuumtætning når f.eks. en tynd plast pose skal håndteres. FPC sugekoppen er endvidere tilført interne klamper/ holdere som forøger gribeeffekten. Dette medfører desuden en mere effektiv udnyttelse af tilhørende ejektor. FPC serien produceres i 2 størrelser med mulighed for enten shore 35 eller 50. Sugekoppen er produceret i en klar blå farve for at øge synligheden. er opp l alle k e Sug eret ti k pac ialis spec per flow age ty aball em

• Interne klammer, der giver mulighed for optimeret vakuum, samtidig med at man forhindrer knusning og også styrker grebet på det produkt der håndteres • Fittings med lateral vakuumfordeler, der forhindrer tab i effektivitet, når produktet holdes • Materialer godkendt til fødevarer: Silikone og plastindsats kvalitetskontrolleret til håndtering af fødevarer (FDA & CE godkendt) • Tillader høj hastighed i produktionen, sikkerhed i håndtering af fødevarer & energibesparende

Sugekopper med tynde og bølgede bælge, der tilpasser sig perfekt til formen af emballagen


O E M A U T O M AT I C K L I T S Ø I N F O R M E R E R # 2 2 0 1 7

9

Nyt tilbehør til BACO

betjeningsmateriel Nu udvider BACO deres sortiment yderligere indenfor serien af betjeningsmateriel såsom trykknapper, lamper og omskiftere. Serien inkluderer nu også et USB-stik, en summer og en beskyttelseskrave for nødstoptryk. Dette er naturligt tilbehør som passer godt ind til de øvrige produkter for Ø22,5mm montage. USB-stikket er type 3.0 og bagud kompatibelt med USB type 2.0 og har en transmissionshastighed på op til 5 Gbps. Er med USB type A forbindelse både for og bag. Summeren er for både fast eller pulserende tone med et lydtryksniveau på op til 80 dB. Den fås derudover for 3 forskellige spændingsområder (18-30V, 85-140V og 185-265V AC/DC) Beskyttelseskraven er primært udviklet til nødstop op til Ø40mm og er meget velegnet til brug på maskiner, hvor der er en høj risiko for enten at komme til at ødelægge nødstoppet eller hvor der er risiko for uønsket udkobling. Beskyttelseskraven kan naturligvis også benyttes til de andre trykknapper, omskiftere eller joystik fra BACO, hvor der ønskes yderligere beskyttelse mod utilsigtet berøring eller fysisk skade.

USB: • USB Type 3.0 (kompatibel med USB 2.0) • IP65 (med hætte påsat) • 5 Gbps (625 MB/s) Summer: • Høj grad af beskyttelse (IP 66/IP69k) • Bredt spændingsområde og for både AC/DC • lang levetid • Både fast og pulserende tone Beskyttelseskrave: • For trykknapper op til Ø40 mm • Farve RAL 1023 Web: El-tavle / Trykknapper & lamper Kontakt: Lars Bogetoft Christensen 48 10 64 97 lars.christensen@oemklitso.dk


10

O E M A U T O M AT I C K L I T S Ø I N F O R M E R E R # 2 2 0 1 7

Vi introducerer

ny serie af motorværn Nu lanceres en ny serie af motorbeskyttelse fra Lovato med trykknap eller drejegreb.

• Trykknap eller drejegreb • Op til 40 A i 45 mm bredde • Høj brydeevne

Vi tilbyder nu et bredt sortiment af motorværn, 0,1-100 A. Serien SM1 fås med trykknap eller drejegrebs design med 16 valgbare områder, 0,1-40 A Serien SM2R - er med trykknap fra 34 til 63 A og SM3R 55-100 A. De mindre modeller SM1 er kun 45 mm bredde med mulighed for tilslutning af tilbehør som hjælpekontakter til front eller sidemontering og signal kontakter, til både termisk og magnetisk udløsning. Underspændings- og shuntudløsere fås til alle modeller.

indikation + separat indikation for magnetisk udløsning (kortslutning). Al beskyttelse kan låses med hængelås i "off" position, samt endvidere en høj brydeevne. Plasten er godkendt til jernbane og Catering applikationer. Vi tilbyder også en bred vifte af kapslinger til fronteller overflade montering.

• Tripindikering på drejegreb • Aflåselig med hængelåse i OFFposition • Tilbehør såsom signalkontakter til termisk/magnetiske tripindikering • Plastmaterialer godkendt til jernbane og catering-applikationer • Stort udvalg af kapslinger til front eller overflade montering

SM1R med drejegreb har trip

SM1P... Trykknap 0,1-40 A

SM1R... Drejegreb 0,1-40 A

SM2R... Drejegreb 34-63 A

SM3R... Drejegreb 55-100 A


O E M A U T O M AT I C K L I T S Ø I N F O R M E R E R # 2 2 0 1 7

Tilbehør SM1P

SM1R

SM1P/SM1R

Kapslinger

Kapslinger og greb

Hjælpekontaktsæt, signalkontaktorer, underspændingsudløser og shuntudløsere

SM1P

SM1R Termisk trip strømområde Låsbar i "off"position Forsegling/ beskyttelse TEST

Trip-position Termisk trip strømområde Forsegling/ beskyttelse TEST

Web: El-tavle / Relæer, Kontaktorer & Motorbeskyttelse Kontakt: Ulrik Juul Nielsen 48 10 64 19 ulrik.nielsen@oemklitso.dk

Magnetisk tripindikator (kortslutning)

Låsbar i "off"position

11


Er du tilmeldt vores webshop? Shop når du vil 24 timer i døgnet!

Fordele for dig som kunde • Læg din ordre når som helst, hvor som helst døgnet rundt • Se den aktuelle lagerstatus på dine varer og din unikke pris • Se ordrehistorik og administrer dine ordreskabeloner • Spar gebyrer på ordrer under DKK 500,-

OEM Automatic Klitsø A/S adresse

Engholm Parkvej 4, DK-3450 Allerød |

telefon

+45 70 10 64 00

| www.oemklitso.dk | info@oemklitso.dk

Profile for OEM International

OEM Automatic Klitsø Informerer 2 (2017)  

OEM Automatic Klitsø Informerer 2 (2017)