Page 1

MASSFLÖDESMÄTARE & REGULATORER För gaser och vätskor


SPECIALISTER PÅ KOMPONENTER FÖR INDUSTRIAUTOMATION OEM Automatic är en av Europas ledande leverantörer av komponenter för industriautomation. Ett brett och djupt sortiment som är sammansatt av produkter från ledande tillverkare ger våra kunder en unik möjlighet att samla sina inköp från en leverantör.

MERVÄRDE FÖR VÅRA KUNDER

KUNSKAP GENOM SPECIALISERING

Vi på OEM Automatic har en helhetssyn och levererar våra kunder optimala lösningar gällande produkt, service och kvalitet. Vårt unika erbjudande är att leverera produkter av hög kvalité samtidigt som vi bidrar med kompetens och snabb service. Våra produktspecialister och säljare har lång erfarenhet och hjälper kunden att hitta den tekniskt bästa lösningen samtidigt som vi kommersiellt syr ihop affären på ett effektivt sätt. Snabba leveranser, klara besked och tydlig information är självklart för oss. Det ska vara enkelt och roligt att handla av OEM Automatic!

Att vi har hög teknisk kompetens om produkterna har gjort att produktprogrammet delats in i sex olika produktområden. Varje produktområde har egna produktspecialister och säljare.

EL-SKÅP

EL-MASKIN

SENSOR

Specialiserade tillverkare

SÄKERHET

Kunder

TRYCK & FLÖDE

BILDANALYS & VISION


Produktområde Tryck & Flöde är en specialiserad organisation inom OEM Automatic som marknadsför kompo­nenter för styrning och reglering av vätskor och gasers flöden, pneumatiska komponenter, industristötdämpare och vakuum – ett unikt sortiment både till bredd och djup. Vi representerar flera av marknadens främsta tillverkare som har högt fokus på kvalitet och produktutveckling.

PRODUKTOMRÅDE TRYCK & FLÖDE Produktområde Tryck & Flöde marknads­för komponenter för styrning och reglering av vätskor och gasers flöden, pneumatiska komponenter, industristötdämpare och vakuum. Vi representerar flera av marknadens främsta tillverkare med högt fokus på kvalitet och produktutveckling. Tillsammans med vår kund-support och säljkår är vi 25 personer som dagligen arbetar för att ge er som kund bästa service.

SPECIALISERADE PRODUKTANSVARIGA

Våra produktansvariga har specialistkunskap inom ett avgränsat sortiment från en eller ett fåtal tillverkare. Deras dagliga kontakt med tillverkaren ger en hög produkt- och applikations­ kunskap som säkerställer att vi tar fram rätt lös­ning till rätt pris för att öka din konkurrenskraft.

Tillsammans med våra övriga produktområden skapar vi ett av marknadens största sortiment inom automation. Mesa Labs

THERMOPLASTIC EXTRUSION SPECIALIST


Produktansvarig Bengt Edling Tel 075-242 42 52 bengt.edling@aut.oem.se

Tack vare förvärvet av TemFlow Control marknadsför vi nu

Med över 60 års erfarenhet är Brooks Instrument en komp massflödesregulatorer, både för gaser och vätskor.

HÖG TEKNOLOGI, KVA SVÄVKROPPSMÄTARE För lokal avläsning av flödet tillverkar Brooks flertalet versioner av svävkroppsmätare, med hög precision i flera utföranden och materialval efter behov. Vår styrka är hög flexibilitet för anpassningar utifrån behov och önskemål med tillverkning i små serier. Vi erbjuder bästa tänkbara vägledning i valet av rätt flödesprodukt från Brooks program genom produktcheferna Thomas och Bengt, tidigare anställda på TemFlow Control. SHO-RATE™ 1350/1355/1357 Robust och tillförlitlig design, med många möjligheter. Lämpad för laboratoriemiljö.

SHO-RATE™ 1250/1255 Lättavläst skala tack vare att glaset har en förstorande effekt tillsammans med en 180° betraktningsvinkel. Lämpad för laboratoriemiljö.

• Skallängd 65, 150 eller 250 mm i önskad gradering • Integrerad nålventil på in- eller utlopp • Mätområde från 0,12 Ln/h (luft), 0,06 l/h (vatten)

SERVICE OCH SUPPORT Vi lägger stor vikt vid att ni skall vara nöjda användare av våra flödesprodukter över lång tid. Utrustning för funktionskontroll och viss omkalibrering har vi på OEM Automatic för snabb support och vid behov, reparation av era instrument hos vår tillverkare. Vi kan även besöka er för att genomföra kontroll av era flödesprodukter. Kontakta oss gärna för rådgivning.


u komponenter från Brooks Instrument.

plett tillverkare av massflödesmätare och

ALITET OCH PRECISION TERMISKA MASSFLÖDESMÄTARE SLA5800-SERIEN Stort utbud av utsignaler analoga som digitala, med eller utan reglerfunktion. • Normalt drifttryck 100 bar, kan fås med drifttryck upp till 300 bar • Flödesområden från 0,06 mln/min upp till 2 500 ln/min • Tryckreglerande utförande finns för reglering upp till 300 bar

GF40/80/100 Den nya generationen massflödesmätare/regulatorer kan enkelt kalibreras för olika gaser och flödesområden av slutanvändaren. Interna material i Hastelloy för bästa korrosionstålighet. • Multiflo™ möjliggör programmering av flödesområde och val av gas • Flödesområde från 0,003 sl/min till 50 sl/min, noggrannhet 1% • Stort utbud av utsignaler, digitala som analoga, med eller utan reglerfunktion

CORIOLIS MASSFLÖDESMÄTARE

- för vätskor & gaser Brooks Quantim Coriolis massflödesmätare och regulatorer erbjuder en hög noggrannhet och flexibilitet i kritiska applikationer för vätskor o gaser. Alla funktioner inbyggda i en kompakt enhet för enkel installation inklusive tydliga LED-indikatorer för diagnos och funktionskontroll. • Mätområde från 0,001 kg/h upp till 35 kg/h • Noggrannhet ±0,2 % med repeternoggrannhet 0,05 % • Trycktålighet upp till 300 bar • Utsignal, 4-20 mA, 0-10 V DC alternativt Hart-protokoll • Ex-klassade utföranden enligt behov

Produktansvarig Thomas Bergström Tel 075-242 42 51 thomas.bergstrom@aut.oem.se


SYSTEM Brooks designar system med förångare till direktinsprutning av vätskor enligt era behov för att erhålla ett tillförlitlig komplett system. Fördelen med denna typ av system är att man erhåller en mer effektiv lösning med bättre kontroll och precision, tillsammans med en större flexibilitet jämfört med andra lösningar. Med en unik finfördelning på atomnivå tillsammans med värmeväxlarteknologi, levererar Brooks förångare en kemiskt ren ånga. Det möjliggör förbättrad ytbehandling med termiska eller optiska egenskaper liktväl önskad hårdhet för olika material. • Ångkapacitet <5g/h upp till över 15kg/h • Processtryck, från vakuum till flera bar, enligt behov. • Flera olika vätskor till en gemensam mix är möjlig • Uppvärmd förångare med integrerad temperaturkontroll

APPLIKATIONSEXEMPEL Solceller / DVD

GF80 MASSFLÖDESREGULATOR UTBLÅS

VENTILER

DIFFUSIONSUGN

Brooks massflödesregulatorer GF40/GF80 har utvecklats för att uppfylla de högt ställda kraven vid processer som t.ex. tillverkning av solceller, fiberoptik samt vid glas och metallbeläggningsprocesser. GF40/GF80 erbjuder därmed en enkel plattformslösning till diffusionsugnar, för tunnfilmsprocesser och andra tekniskt svåra användningsområden. Genom att GF40 finns med mjuktätning och GF80 erbjuder metalltätning, täcker man de behov och krav som gäller vid komplexa distributionssystem för gas. Funktionen MultiFlo minimerar behovet av kostsamma lager, samtidigt som man erhåller en produkt med senaste teknik och en för branschen mycket hög noggrannhet.

TRYCKREGLERING

Bioreaktorer i Lab-miljö Brooks har väl förtjänat sin ledande position när det gäller att kontrollera gasflöden för bioreaktorer i laborationsmiljö. GF40 massflödesregulator är perfekt för att kontrollera upplöst syrgas och pH. MultiFlo-funktionen ger en avsevärt förenklad reservdelshantering och förenklar därmed också beställningsprocessen. Med flera olika digitala protokoll för kommunikation och ett flertal andra avancerade funktioner, så är GF40 en idealisk enhet i uppbygganden av komponenter knutna till en process i en bioreaktor.

UTSIGNAL BÖRVÄRDE

TRYCKGIVARE

SLA7840 INERT GAS

ÅNGA

PLASMA MATERIAL FÖR BELÄGGNING

GF40 MASSFLÖDESREGULATOR SPÄNNINGSSÄTTNING TRYCKSATT VÄTSKETILLFÖRSEL

FÖRÅNGARE

LUFT GF40 MASSFLÖDESREGULATOR

REKATOR

Vakuumprocesser Brooks erbjuder många produkter som ger enastående prestanda i vakuumprocesser, och där är GF40/GF80 massflödesregulatorer inget undantag. Det finns elastomer (mjuktätande) eller metalltätningsalternativ, flera digitala kommunikationsprotokoll samt MultiGas- och MultiRange-möligheter. Med detta kan GF40/GF80 serva en mängd olika vakuumprocesser. Tillsammans med Brooks andra produkter, såsom XacTorr kapacitansmanometer och SLA7800-seriens tryckregulatorer, utgör Brooks Instrument en ”one-stop-shop” för komponenter i vakuumprocesser.


Våra leverantörer är specialiserade tillverkare inom sina produktområden och tillhör de ledande aktörerna på marknaden. Där med kan vi erbjuda konkurrenskraftiga produkter med det senaste inom modern teknik. Nedan presenteras ett urval av de andra tillverkare vi samarbetar med.

SPECIALISERADE TILLVERKARE Ritter

Tillverkar volumetrisk gasflödesmätare med hög precision för industri och F&U. Produktion i Tyskland i mer än 60 år. WWW.RITTER.DE

Mesa Labs

Tillverkar flödeskalibratorer där exakt verifiering av gasflöden erfordras, så som miljö-, läkemedel-, bioteknik- och halvledarindustri. Brett utbud av stationära eller mobila kalibratorer med hög noggrannhet. Produktion i USA. WWW.MESALABS.COM

Key Instruments

Tillverkar flödesmätare och reglerventiler för medicin, industri samt kemiska applikationer. Brett utbud av VA-mätare i akryl eller glas, med eller utan integrerad reglerventil. Key Instruments ingår i Brooks Instruments och har sin tillverkning i USA. WWW.KEYINSTRUMENTS.COM

Nokeval

Tillverkar instrument för övervakning och styrning av processer. Produktion i Finland i mer än 30 år med högt fokus på kundanpassningar. Instrument för visning men även reglering av industrisignaler. Standardstorlek till stora vägginstrument för tydlig avläsning på distans.Trådlösa system med upp till 200 givare till gemensam mottagare till PC-miljö. WWW.NOKEVAL.COM

Generant

Tillverkar högkvalitativa ventiler, kopplingar och regulatorer för luft och gaser. Har ett brett program av backventiler, säkerhetsventiler och avstängningsventiler i flera olika material. Generant grundades 1930 och har produktion i USA. WWW.GENERANT.COM

Parker Autoclave

Har mer än 60 års erfarenhet av att tillverka/utveckla autoklaver som kan användas för att klimattesta metaller och övriga material under noggrann övervakning. WWW.AUTOCLAVE.COM

Mesa Labs


Huvudkontor: Dalagatan 4 Box 1011, 573 28 Tranås Tel 075-242 41 00, Fax 075-242 42 10 info@aut.oem.se www.oemautomatic.se Försäljningskontor: Göteborg August Barks gata 6A, 421 32 Västra Frölunda Fax 075-242 42 09 Stockholm Fagerstagatan 4, 163 53 Spånga Fax 075-242 42 39 Malmö Kantyxegatan 29, 213 76 Malmö Fax 075-242 42 29 Umeå Industrivägen 12, 901 30 Umeå Fax 075-242 41 99

Produktansvariga Bengt Edling Tel 075-242 42 52 bengt.edling@aut.oem.se

© OEM Automatic AB - 2014

Thomas Bergström Tel 075-242 42 51 thomas.bergstrom@aut.oem.se

Brooks, massflödesmätare/regulatorer  

Prospekt innehållandes information om Brooks massflödesmätare/regulatorer.