Page 29

Finn Weel Jensen har medaljerne klar til løberne. Foto: Morten Pape

Nu om dage er han formand for Brædstrup IF’s løbskomité, der netop arrangerer Ring Skov Natursti Løbet og er medarrangør af maratonløbet på Bryrupbanestien.

senere år blevet overtaget af Løbeklubben 8740, der er kommet ind under Brædstrup IF. Løbeklubben er i øvrigt ikke at forveksle med løbskomiteen.

Tjener penge til BIF Idrætsforeninger kan tjene en pæn skilling på at arrangere løb, og Finn Weel Jensen anslår, at løbene i Brædstrup i årenes løb har bidraget med over 100.000 kroner til Brædstrup IF.

Familie-arven I mange familier går interessen for idræt i arv, og sådan er det også for Finn Weel Jensen. Hans far, Arne Weel Jensen, var nemlig i sin tid en meget kendt cykelrytter, og en årrække var Arne Weel Jensen kasserer i BIF og formand for atletikafdelingen. Han arbejdede som cykelhandler i Brædstrup fra 1948 til 1992.

- Løbskomiteen i Brædstrup IF tjener en god sjat penge til BIF, men det er blevet sværere. Der skal virkelig meget reklame til, siger Finn Weel Jensen. Han var også med til at tage initiativ til Brædstrup Løbet, der finder sted i august. Dette løb er dog i de

- Min far var med til at lave et løb i Ring Skov helt tilbage i 50’erne, og det løb har jeg selvfølgelig været inspireret af, fortæller Finn Weel Jensen.

Træd ind! Foreningsarbejdet fylder en stor del af hans liv. Finn Weel Jensen er ikke alene aktiv i BIF, men også med i bestyrelsen for Sportshallerne i Brædstrup, og han er også med i Brædstrup Menighedsråd. - Desværre er folk ikke så interesserede i foreningsarbejde længere. Alle foreninger har problemer med at skaffe frivillige, og det bliver svært at få lavet et vellykket generationsskifte. Der er brug for, at de 30-40-årige bliver aktive for alvor i foreningerne. Det kan siges meget kort: Træd i karakter - og træd ind, lyder det kontant fra den 72-årige foreningsveteran.

29

90 års jubilæumsskrift  
90 års jubilæumsskrift  
Advertisement