Page 11

Brædstrup Løbet i august er en af de store årlige aktiviteter i løbeklubben 8740dk.

Løbeklubben 8740DK kom med i 2011

Af Hanne Østergaard, formand for løbeklubben 8740DK

Løbeklubben 8740DK blev stiftet i maj 2008, og i 2011 valgte klubben at blive en del af det større fællesskab, Brædstrup Idrætsforening. Løbeklubben 8740DK er nu en underafdeling af BIF.

Vi har spis-sammen arrangementer den første torsdag i hver måned. Der hygger vi os og får talt lidt sammen om kommende løb.

Klubbens medlemmer tager ud til mange forskellige løb i de nærliggende klubber og nogle af de større løb i landet såsom løbene over Storebæltsbroen. I år har vi blandt andet deltaget i Alt for Damerne løbet, Horsens Løbet, Århus halvmaraton, Ring Skov Løbet, Natursti Maraton og Bering Stafetten.

Løbeklubben overtog Brædstrup Løbet efter løbs-komiteen i 2011. Der er godt afmærkede ruter i skoven på 5 og 10 km. Der er børneløb på 800 m på stadion, hvor alle de deltagende børn får medalje. Der er præmier til de tre første i begge distancer i herre, dame og børnerækkerne. Der er mange udtrækningspræmier til løberne, sponsoreret af lokale erhvervsdrivende.

Løbeklubben arrangerer forskellige ting for deres medlemmer hvert år og inviterer blandt andet spændende foredrags holdere såsom Gert Rune, den étbenede løber, og den lokale bjergbestiger Carl Blaschke.

Der er træningstider tirsdag eftermiddag kl. 16.30 og torsdag aften kl.19.00. Det giver mulighed for flere at løbe i fællesskab med de to forskellige tidspunkter. Ofte er der løbere, der løber søndage kl.11.00.

Det er en billig løbeklub at være medlem af, og vi forsøger at skabe mange forskellige tilbud til vores medlemmer. Vi arbejder på at skaffe flere medlemmer. Det gør det sjovere og nemmere at lave spændende ting. Indtil marts 2010 var Jeannette Damsted formand for løbeklubben. Herefter har Hanne Østergaard været formand. P.t. består bestyrelsen desuden af Charlotte Pedersen, Henning Overgaard, Marianne Nørmark, Jan Kristensen, og Lene Lund, der er kasserer. Hun stopper nu, og Henrik Kaspersen overtager. Desuden er Vagn Saugberg tovholder for Brædstrup Løbet.

11

90 års jubilæumsskrift  
Advertisement