Page 1

Y E S S ODY T N E M A N R U O T

T

O O N R E O

E J K E O IB

, l a b t e o v l o v d n e k e e ! e w j n n e a r E O n e d i e h g i l l geze


De Commissie

E

Zowel binnen als buiten Ody wordt zijn kale verschijning geroemd, bijna iedereen kent Willem Bijenhof, en Willem kent bijna iedereen. Geruchten gaan dat Willem een nieuw bosje haar hoopt te kweken door dagelijks een glaasje bier over zijn hoofd te gieten.

Een stukje wijsheid in onze commissie arriveerde toen Florine Keja binnen kwam wandelen. Achter haar bril gaat niet alleen een intelligente blik schuil, maar ook een fervent liefhebber van het Zuid-Oostenrijkse bierjodelen. Wat precies de inhoud van deze hobby is weet niemand.

De rechterhand van Kirsten, en van de hele commissie eigenlijk is niemand minder dan vicevoorzitter en penningmeester Tijn van Vugt! Hoewel hij in zijn jeugd besloten heeft niet heel erg lang te worden, zorgt zijn woest krullenbos en vlotte babbel er toch voor dat menig vrouwenhart sneller gaat kloppen.

Tess Schram is in eerste instantie door de toernooicommissie speciaal uit het verre Ermelo geïmporteerd voor haar mooie blonde lokken, maar bleek al gauw wel meer dan dat in petto te hebben, en een ware toevoeging aan onze commissie te zijn!.

Onze administratieve rots in de branding dit jaar, Sylvia van den Bosch. Iedereen die de afgelopen maanden intiem online contact heeft gehad met de ToCo, heeft dit met Sylvia gehad, dus hoogstwaarschijnlijk kennen jullie haar al een beetje.

IE

SS

D TO

Niemand minder dan Kirsten van Rooij zwaait de scepter over de ToCo. Als voorzitster stuurt ze het anders maar losgeslagen groepje Toccies in goede banen, en springt ze meer dan regelmatig bij met eigenlijk alles wat bij dit toernooi komt kijken, met andere woorden: zonder Kirsten was er geen Odyssey Tournament geweest.

S

Welkom! Als je dit prachtige stukje proza in handen hebt betekent dat OCCIE hoogstwaarschijnlijk dat je de weg naar de verre Utrechtse Uithof ET gevonden hebt, en dat ‘The One and Only’ Odyssey Tournament op het punt van beginnen staat! In dit literair hoogstaande boekje vind je alle informatie die je dit weekend nodig hebt, aangevuld met RN I OO een uitgebreide introductie van deelnemende teams en alle overige I COMM woordelijke uitspattingen die de Toernooicommissie nodig acht. Voor nu: ‘Mooi da’j d’r bunt!’, wie wij zijn zullen we even snel uitleggen:


De nieuwste aanwinst van de ToCo is Ernst-Jan Kuiper, de vedette van Heren 9 die een paar maand terug besloot zijn overtollige vrije tijd te gaan pompen in het weekend waar we nu allemaal aanwezig zijn. Schijnt verder iedere zomer wekenlang door OostGroningse plassen en sloten te roeien, waarom weet niemand.

Tot slot hebben we nog de schrijver van dit stukje proza, ook wel bekend als Tim Wencker. Aangezien het altijd een beetje awkward blijft om jezelf uitgebreid te omschrijven zal ik me beperken tot enkele steekwoorden: dorpsgek, Grolsch, harde gitaarmuziek en voetballend antitalent der Ody 8. Aangenaam, leuk om kennis te maken.

Plattegrond Olympos

veld

3

veld

veld

2

1

3 1

2

CafĂŠ & kleedkamers

Party Tent

Tennisbanen

Botanische tuinen

veld

4

P 1

Commissietafel, inschrijftafel EHBO & muntverkoop

2

Buitentap

3

Gesloten ruimte voor spullen. open 8:00 - 10:00, 13:00 - 13:30 en vanaf 16:00

Ik heb ineens het gevoel dat we in de halve finale komen. Met de balbezit voor Frank de Boer. Frank de Boer speelt de bal heel goed naar Dennis Bergkamp, Dennis Bergkamp, Dennis Bergkamp neemt de bal aan. DENNIS BERGKAMP, DENNIS BERGKAMP, DENNIS BERGKAMP, DENNIS BERGKAMP, DENNIS BERGKAMP!!!


Programma Vrijdag 8 juni 19.00 uur Ontvangst teams 20.30 uur Opening van toernooi 20.30 – 22.30 uur Start pubquiz 22.30 – 02.00 uur Openingsfeest 02.00 uur Afsluiting feest Zaterdag 9 juni 8.00 uur Wekken van deelnemers 8.30 – 10.00 uur Ontbijt 8.30 – 16.30 uur Toernooiwedstrijden dag 1 13.00 – 15.00 uur Lunch 16.30 – 18.00 uur Barbecue 18.00 – 20.00 uur EK wedstrijd NL - DEN 20.30 – 04.00 uur Themafeest ORANJE 04.00 uur Afsluiting themafeest Zondag 10 juni 8.30 uur Wekken van deelnemers 9.00 – 10.00 uur Ontbijt 9.30 – 16.00 uur Toernooiwedstrijden dag 2 13.00 – 15.00 uur Lunch 16.30 uur Prijsuitreiking 17.00 uur Afsluiting toernooi

Sportcafé Sportcafé Sportcafé Sportcafé Sportcafé

Olympos Olympos Olympos Olympos Olympos

Sportzaal Olympos Sportcafé Olympos Sportvelden Olympos Sportcafé Olympos Sportcafé Olympos Sportcafé Olympos Sportcafé Olympos Sportcafé Olympos Sportzaal Olympos Sportcafé Olympos Sportvelden Olympos Sportcafé Olympos Sportcafé Olympos Sportcafé Olympos

“Als wij de bal hebben kunnen zij niet scoren” “Je gaat het pas zien als je het door hebt”. “Je moet altijd zorgen dat je een doelpunt meer scoort als de tegenstander”. “Ik ben overal tegen. Tot ik een besluit neem, dan ben ik ervoor”.


De Teams

Odysseus ‘91 - Dames 1

Wat is jullie teamnaam? Golflengte 620, complementaire kleur van ultramarijnblauw, a.k.a. de Oranje Panini’s. Wat is jullie favoriete oranje-international en waarom? Op deze vraag is slechts één stem uitgebracht, maar daarin stond wel zo’n gruwelijke spelfout dat deze ongeldig is verklaard. De volgende stemming volgt pas na de zomer, dus blijft deze vraag voorlopig helaas onbeantwoord.

De oranje panini’s

The Knickerbockers Olfranje - Kids United

Odysseus ‘91 - Dames 5

Diep in de provincie Groningen zit een club verstopt die zich in het betaalde wereldje de status als cultclub heeft laten toedienen. Deze club speelt al sinds 1954 in stadion De Langeleegte en acteert onder de naam Sportclub Veendam. Daar waar het altijd stormt, regent en koud is. Maar ook de club van Doutzen Kroes en Kim Feenstra, de Kolonicio’s onder de modellen. Knickerbockers!

Stel jullie als team voor, waarom zijn jullie zo geweldig? Als team zijn wij dit jaar genomineerd voor ‘het team van het jaar bij Odysseus’! Ondanks dat we ook op het veld soms geen discussies vermijden, zingen we altijd onder de douche en zitten we ons weer al te graag met bittergarnituurtjes vol te proppen (maar bescheiden als we zijn blijft er altijd eentje over).

O.B.

TSVV Merlijn heren 1

Tovenaars van Oranje

Merlijn heren 1. Wij zijn de Tovenaars van Oranje. Waarom wij zo geweldig zijn? Kijk naar ons, kampioen EN ook nog eens allemaal knappe boys met stuk voor stuk hun eigen kwaliteiten. Zo weet Joker alle vrouwtjes op zijn hand te krijgen (plus kuddo’s voor The Game), heeft Ennik een biljart bal waar Stam nog jaloers op zou worden en heeft Besters nog een blauwe maandag bij NAC gevoetbald (en iiieeedereen moet dat weten).


Odysseus ‘91 - Heren 4 | Zvonimir Ratjetoe Even voorstellen: Wij zijn... Zaalvoetbalteam Zvonimir aangevuld met de beste voetballers uit onze persoonlijke vriendenkring. Wij zijn... Een trouwe kern die al jaren samenspeelt aangevuld met externe talenten die zich in het team willen spelen Wij zijn... Zeer ervaren (o.a. 4 bestuursgeneraties) Odysseanen aangevuld met jonge honden die in het verleden alleen tegen Odysseus speelden Wij zijn... Bedachtzame studenten die het voetballend oplossen, aangevuld met houthakkers van Odin, EDO en Emplina Wij zijn... Paars aangevuld met geel.

Odysseus ‘91 - Dames 6

Franka en de tante Rikies Odysseus ‘91 - Heren 9 + 11 = H20 Wij zijn H20 en, voor zover dat nodig is, is hier een klein betoogje waarom wij zo geweldig zijn. Allereerst bundelen wij de helse krachten van H9

Odysseus ‘91 - Zondag heren 2

*De** ‘**Pollas** **Ancianas**’*

Waarom zijn we zo geweldig: WAT BINT ‘T VEUR EEN DEERNTJEN, HET IS D’R ENE MET EEN LAMPE VEUR DE DEURE waarom is ody t leukste? Ach, tis gemuudelijk, Ai d’r niet uut goat dan kom iej ok nerges Wat is onze favoriete oranje-international en waarom? Geen. Zullie bint as ne hane met stront tussen de tene / Zal mien n bal jukke

en H11. Daarnaast zijn we het hele jaar al aan het toewerken naar dit toernooi om het bieren en ballen zo goed mogelijk te combineren. Wij steken er met kop en schouders bovenuit als het gaat om een hart voor de sport(kantine). Vergeet ook niet onze club, die dit allemaal mogelijk maakt. Met een gemiddelde leeftijd van 29 jaar en 4 maanden zijn de ouwe lullen van Odysseus ’91 in de bloei van hun voetbalcarrière. Van afbouwen is bij het zondag herenteam dan ook geen sprake. Goed, er wordt nog maar amper getraind en de eerste tekenen van welvaartsbuikjes komen door die lekkere strakke paarse shirtjes heen. Maar week in week uit bewijzen de *Pollas** ** Ancianas* (ouwe lullen) dat er in de zondag reserve 4e klasse topvoetbal gespeeld kan worden.


Stel jullie als team voor, waarom zijn jullie zo geweldig? Omdat Renée, Jesse, Vera, Martha, Karlijn, Evelien, Teuni, Karlien, Renske, Dieke, Tara, Ino, Bar en Marije in ons team zitten zijn we geweldig.

Odysseus ‘91 - Dames 7

Wat is jullie favoriete oranje-international en waarom? Sneijder uit Utreg maakt ons Europees kampioen!

De Bayballs

Sterrenwijk zondag 3

Voetbal is therapie, voor de heren van Sterrenwijk Zondag 3, ook bekend als Van Persienaasappel. Een manier om te breken met de sleur van drinken en brak zijn, of een afleiding van de arbeidsroutine om belastingcenten te vergaren voor andermans stufi. Het team lijkt bijeen gesprokkeld uit psychiatrische klinieken en bewaringstehuizen, maar niets is minder waar.

Van Persienaasappel

Duitsland wordt kampioen!

Odysseus ‘91 - Heren 10

Eljero “Actie Actie” Elia

TSVV Merlijn Dames 1

Oranje Merlina’s

Uit het zonnige zuiden komen de dames van TSVV Merlijn, alias de Oranje Merlina’s. Op het sportpark Merlinello hebben zij de afgelopen jaren goede zaken gedaan. Na 2 kampioenschappen op rij werd er dit jaar voor het eerst een balletje in de 3e klasse getrapt. Net als AZ werd tot vlak voor het einde van het seizoen op alle fronten meegestreden. En net als AZ werd er geen prijs gepakt.


Odysseus ‘91 - Heren 5

Nadat het afgelopen van seizoen van Ody 5 niet echt is gelopen zoals ze wilden, probeer ze nu succes op een andere manier te boeken. Het zal namelijk zomaar eens aan de verkeerde voetbalmentaliteit kunnen liggen... Een meer vrouwelijke mentaliteit zal wel eens kunnen helpen! Omdat we weten dat Dames 1 haar eigen naam niet zal gebruiken, kunnen wij ons mooi omdopen.

Dames 1

Odysseus ‘91 - Dames 4

Oranje boven, paars moet er aan geloven!

The Knickerbockers

Toegegeven, het was de grootste fout uit de toernooicarrière van dames 4: het missen van het Odytoernooi! Vastbesloten om de pret van afgelopen jaar in te halen en de gemiste punten alsnog te innen is er dit seizoen kei en keihard getraind voor dit belangrijke evenement. Oefenuurtjes werden slechts een enkele keer gemist wanneer de trainingen (kwalitatieve hoogstandjes van vakmanschap, rekenwerk en creativiteit) plaats moesten maken voor niet minder belangrijke teambuilding.

Stel jullie als team voor, waarom zijn jullie zo geweldig? Wij zijn een mix van enkele Forward spelers/ Gladianen en spelers uit het 13e, 12e en 1.7 van The Knickerbockers. Spelers zijn grondig gescout op chillheid, looks, drinkcapaciteiten en uiteraard voetbal capaciteiten. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in de huidige selectie. Dus zowel mannen als vrouwen (looks) wees op uw hoede.

Godenzonen van TKB

Rob Brink, Marten Wolff, Koen de Jong, Daan Kuys Elmo Jansen, Sven Pas, Ludo Westerveld Jiri Bakker, Raymond Bijl (niet ody-lid) Aarnoud van Batenburg, Juriaan Landman, Jasper Horst, Jacco Zwijnenburg, Bas van Klarenbosch Erik Teeuwen (niet ody-lid), Wouter Haverkort Roeland dan Ouden Odysseus ‘91 - Heren 3

Orange Babies


Odysseus ‘91 - Heren 1/2

Veld 4 De heren van de selectie van Odysseus zijn ook present op het toernooi. Ook al hebben ze zich niet van hun beste kant laten zien dit seizoen, nog altijd zijn ze in voor een mooi weekend met uiteraard prachtvoetbal, getuige ook het IT in Groningen twee weken geleden. Vorig jaar ontbrak de selectie op het Odyssey

Odysseus ‘91 - Heren 6

The Conboys

Odysseus ‘91 - Dames 2

Tournament wegens nacompetitie, maar konden jullie genieten van de finalestrijd om een plek in de tweede klasse. Dit seizoen hebben we nog niet gekregen wat we verdienen, maar strijden we nog steeds om een prijs dit seizoen. Dit toernooi is daar de uitgelezen kans voor. De teamnaam ‘Veld 4’ refereert aan een wens, een uitgesproken wens van menigeen, om dit ook in de toekomst op Olympos te hebben. Wie durft te geloven krijgt het meest voor elkaar. Dat wij kampioen gaan worden van The Odyssey Tournament, is net zo zeker als dat gras groen is. Waar wij normaal gesproken voorzetten geven, hopen we door het toevoegen van een scheut jus op het toernooi Navarone Foor zetten te gaan geven. Die komen namelijk veel beter aan. En waar er normaal gesproken wel wil is om te winnen, krijgen we door het opnemen van een containerlading aan gogme een Nathaniel Will om te winnen. Geïnspireerd door Robin van Persie maakt dat, en dynamiek, ons onverslaanbaar.

Dames 2 is een serieus gezellig team dat naast voetballen ook van bier, douchen, vals zingen, McDonalds, bepaalde wc´s, hooka´s, Patrick en pasta met 2 sauzen houdt. Met de combinatie van een paar oudgedienden en verder jong en fris talent heeft dit team na een mooi seizoen nog bergen energie en goed voetbal over voor HET Ody toernooi. Het is onvermijdelijk dat dit team wint.

And the winning team is.... BUITEN WESTEN

Bijna twee jaar geleden is één van ons begonnen met het verzamelen van de leukste, fanatiekste, sportiefste én vrouwelijkste meiden uit Utrecht. Oja, dit waren meiden die wel eens tegen een bal wilden trappen. Dit leidde tot het eerste Dames Zondag team van Zwaluwen Utrecht: daar hebben we voor gevochten. Zwaluwen Zondag Dames 1

Team Prots


Belangrijke info! Wij snappen dat een weekend zoals The Odyssey Tournament emotioneel zwaar voor je kan zijn. Daarom hebben wij professionele psychiaters ingehuurd waar je onder 4 ogen je ei kwijt kan. Heb je moodswings, ademhalingsproblemen of zie je zwart voor je ogen? Kom dan naar de commissie (bij veld 1) en gooi je gevoelens op tafel. Je kan ook bij ons terecht voor het volgende: Algemene vragen Gevonden voorwerpen Snavelboom aanvullers EHBO

Ben je ergens beland waar geen nederlands wordt gesproken en ben je de weg terug vergeten? Bel dan de blonde heldin Kirsten op 06 - 10 76 34 10.

Afgesloten ruimte Belangrijke spullen kan je neerleggen in onze afgesloten ruimte. Deze gaat een paar keer per dag open: 8:00 - 10:00, 13:00 - 13:30 en vanaf 16:00

“Hans, wat jij vindt vind ik niet zo relevant.�

Programmaboekje  

Odyssey Tournament 2012

Programmaboekje  

Odyssey Tournament 2012

Advertisement