Page 1

Slovenija ENODNEVNI IZLETI

GORENJSKA VABI

BARVITA KOROŠKA OGLEDI in AKTIVNOSTI: Dravograd: splavarjenje po Dravi, Slovenj Gradec: ogled cerkve Svete Elizabete, Koroški pokrajinski muzej, Mežica: spust z vlakcem v rudnik, Šentanel: dobra večerja in glasba. PROGRAM: Mlado jutro vas bo pospremilo na pot že ob 7. uri. Na poti v Dravograd se bomo za kratek čas ustavili v Elektrarni Fala, nato se boste v Dravogradu vkrcali na Taljanška – splav na Dravi in se zapeljali po reki naših dedov v zgodovino. Prijazni flosarji vas bodo postregli z domačo malico (in krstili splavarje).

OGLEDI: Škofja Loka – srednjeveško mesto. Kranj-Prešernovo mesto. Kropa – železarsko mestece. Bohinj - slap Savica in plovba po jezeru Izlet začnete zgodaj zjutraj in nadaljujete pot do Ljubljane, se usmerite preko Mednega, Goričan do Puštala in Škofje Loke, postanek in ogled mestnega jedra. Nadaljevanje do Kranja, postanek in ogled znamenitosti. Kranj boste zapuščali med opazovanjem zanimive pokrajine in se skozi Naklo ter Podnart zapeljali v železarsko Kropo. Kratek ogled. Kosilo. Pot vas bo nato vodila skozi Radovljico do Bleda, panoramski ogled. Osvežitev in nato vožnja do Bohinja, sprehod ob jezeru in ogled slapa Savica, za prijetno doživetje in počitek po pešačenju pa še vožnja z jezerskim čolnom. Polni lepih vtisov se boste odpravili proti domu.

Ko boste spet na trdnih tleh, se boste odpravili v pivovarno Relax na vrček hladnega. Sledi ogled Slovenj Gradca in njegovih znamenitosti: Glavni trg s cerkvijo Svete Elizabete, arheologija koroške krajine v Koroškem pokrajinskem muzeju (če bo čas). Po slovesu od »Rimljanov« oziroma od mesta miru vas bo pot vodila še v Mežico, v nekdanji rudnik svinca in cinka, kjer se boste oblečeni v zaščitna oblačila spustili v podzemlje Pece. Po ogledu rudnika se boste utrujeni od lepega dne ustavili še v značilni koroški vasici Šentanel na večerji in zabavi. CENA: 70 EUR (za najmanj 45 potnikov) 1 oseba GRATIS Cena vsebuje: vožnjo z avtobusom, vožnjo s splavom, vstopnine po programu, večerjo z glasbo ter organizacijo in vodenje izleta.

CENA: 59 EUR po osebi pri najmanj 45 udeležencev. 1 oseba GRATIS V CENO JE ZAJETO: prevoz, kosilo, vožnja po Bohinjskem jezeru in vstopnine ter vodenje in organizacija izleta.

NEPOZAB(LJE)NO KOZJANSKO OGLEDI IN DOGAJANJE: Olimje, lekarna in čokoladnica. Podsreda, trg, Levstikov mlin in Grad Podsreda. Virštanj, kosilo. Slivnica pri Celju, Slivniško jezero Ponikva, Slomškova rojstna hiša

BISERI DOLENJSKE

Po zboru potnikov sledi vožnja do Poljčan in samostana Olimje, ki si ga boste ogledali zaradi ene najstarejših lekarn v Evropi in zaradi

OGLEDI: Kostanjevica – galerija, Otočec – grad, Novo mesto – Kapiteljska cerkev in Dolenjski muzej. AKTIVNOSTI: vožnja s splavom ter zabava. Mlado jutro vas bo na odpravilo na pot proti Brežicam. Kostanjevica na Krki – slovenske Benetke – vas bo prva sprejela s svojimi čari - ogled galerije. Potem boste pokukali v zgodovino – v srednjeveški grad Otočec- »sam otoški graščak« vam bo razkazal »svoje« imetje in vas povabil na obed. Naslednji biser, ki ga boste spoznali, je Novo mesto z značilno mestno hišo, Kapiteljsko cerkvijo in Jakčevim domom. In nato bo sledila sprostitev: v Radečah se boste vkrcali na splav in postali pravi flosarji, flosarska kuharica in glasbeniki pa bodo poskrbeli za vaše razpoloženje. Domov? Jutri je še en dan… CENA: 55,00 EUR (za najmanj 45 potnikov) 1 oseba GRATIS Cena vsebuje: avtobus, nezgodno zavarovanje potnikov na vožnji, kosilo, vstopnice, splav s piknikom in glasbo, organizacijo in vodenje. Splošni pogoji so sestavni del programov.

čokoladnice. Sledi obisk Podsrede, kjer se boste ustavili za ogled trških hiš, prangerja ter Levstikovega mlina na bregu Bistrice. Na gradu Podsreda si boste ogledali bogastvo njegovih zbirk in grajske prostore. Vožnja med griči do Šentjurja in Virštanja, kjer bo kosilo v nekdanji viteški in vinski kleti Banovina. Posebna ponudba so jedi iz črne kuhinje. Pozno popoldne boste pot nadaljevali, se po želji ustavili ob Slivniškem jezeru za kratek sprehod, potem pa zavili v Ponikvo za ogled rojstne hiše A.M. Slomška. Samo še proti domu. Cena izleta : 46,00 pri najmanj 45 potnikih, 1 oseba gratis Cena vključuje: izlet po programu, prevoz s turističnim avtobusom, kosilo v Virštanju, stroške organizacije in vodenje ter vstopnine.

Odyssei, vaš prijazen sopotnik! Pokličite 041 886 286!

www.odyssei-travel.net


Slovenija PREKMURJE IN PRLEKIJA

PRIMORSKI BISERI SLOVENIJE

Pokrajina na obeh straneh Mure nam je tako blizu, pa jo vendar razmeroma slabo poznamo. Zasanjani griči in pomirjajoče ravnice nudijo poseben čar. Vabimo vas, da ga doživite z nami.

OGLEDI in DOGAJANJE: freske v Hrastovljah, Sečoveljske Soline, Koper s Pretorijsko palačo (ali Piran), kosilo, vinska klet v Dekanih.

Zjutraj se boste odpeljali v Gornjo Radgono – ogled vrtnarije Kurbus. Pot boste nadaljevali do Veržeja, si ogledali Babičev mlin na Muri in si morda kupili moko za domač kruh. Obiskali boste Ljutomer, si ogledali staro mestno jedro. Nato Jeruzalem. Kosilo in po kosilu obisk vinske kleti z degustacijo vin.

Po zboru potnikov se boste podali na Obalo. V Črnem Kalu boste zapustili avtocesto in najprej obiskali tipično istrsko vasico Hrastovlje, ki je zanimiva zaradi ozkih in z oboki povezanih uličic, znana po cerkvi Sv. Trojice iz 13. stoletja, z imenitnimi poslikavami- del fresk je imenovan mrtvaški ples. Pot boste nadaljevali po manj znani poti v notranjosti slovenske Istre preko Dragonje do Sečovelj- ogled Sečoveljskih Solin. Čas za kosilo. Po kosilu se boste peljali po obalni cesti do Kopra, sledila bo krožna vožnja po Kopru, Insula Capraia – kozji otok. Peš ogled centra Kopra, predvsem Titov trg s Pretorijsko palačo.

Naslednji postanek bo v Razkrižju – v Razkriškem kotu se boste sprehodili po energetskih točkah. Nato se boste napotili proti Bogojini- ogled cerkve arhitekta Jožeta Plečnika. Če bo čas, se boste ustavili tudi v Filovcih za ogled lončarske delavnice. Cena: 39,00 EU pri najmanj 45 potnikih Cena vključuje: prevoz, kosilo, degustacijo, vodenje in vstopnine po programu.

PREKMURJE in MARTINOVANJE Vaše »romanje k sv. Martinu« boste pričeli v vašem kraju, pot nadaljevali mimo Maribora in Murske Sobote do vasi Martjanci, kjer si boste ogledali freske v cerkvi sv. Martina, ki prikazujejo tudi najstarejši

(Namesto Kopra si lahko ogledate Piran, najlepše obmorsko mesto S, zaradi svojih trgov in cerkva, vključno s Tartinijevim trgom in cerkvijo Svetega Jurija ter piranskim obzidjem). Iz Kopra (ali Pirana) se boste odpravili v notranjost ter se ustavili na turistični kmetiji v Dekanih, kjer si boste ogledali vinsko klet, star mlin ter se predali pridelkom burje in sonca, degustirali vrhunska vina, pršut in kruh iz krušne peči. Počasi se boste spet znašli na avtocesti. Domov boste prispeli v poznih večernih urah.

Cena izleta : 69,00 pri najmanj 45 potnikih, 1 oseba gratis Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom, kosilo, stroške organizacije in vodenja ter vstopnine po programu.

avtoportret na Slovenskem. Po goričkih gričih do vasi Grad, kjer si boste ogledali grad z največ sobami pri nas. V Kuzmi vas bodo pogostili s pravim prekmurskim bogračem. Sledila bo vožnja mimo tromeje, skozi Gornje Petrovce v Fokovce in Selo, kjer bo ogled znamenite rotunde, nato se boste podali do Bukovniškega jezera, kjer bo postanek za odmor in sprehod ob jezeru ter po energijskih točkah.  Namesto tega si v Dobrovniku lahko ogledate tropski vrt in rastlinjak orhidej. »Obvezno« je, da obiščete še Plečnikovo mojstrovino - cerkev v Bogojini. In med ogledom cerkve se bo za vas že pekla gos v bližnjem gostišču in Martinov večer se bo začel. Kdaj se bo zaključil, bo odvisno od vas. Cena za najmanj 45 oseb: 58,00 eur na osebo. Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom, malica (bograč), ogled Gradu, Bukovniškega jezera in Plečnikove cerkve, turistično vodenje in organizacijo izleta. Doplačilo: Martinova večerja, krsta mošta v vino in zabava s plesom.

Splošni pogoji so sestavni del programov.

Cene so informativne in jih dokončno dogovorimo ob naročilu. Splošni pogoji so sestavni del programov – dosegljivi na spletni strani in v agenciji.

Odyssei, vaš prijazen sopotnik! Pokličite 041 886 286!

www.odyssei-travel.net


Slovenija SLOVENSKI KRAS in ŠKOCJANSKE JAME

Z avtobusom se boste odpravili do Tolmina, mesteca ob sotočju divje Tolminke in igrive Soče, se kmalu zatem znašli pred slikovitim alpskim zakladom Tolminskimi koriti. Po izročilu je italijanski pesnik Dante prav tu dobil navdih za Božansko komedijo, vi pa boste zadrževali dih ob lepotah tolmunov reke, Hudičevega mostu in ob spominu na grozote iz 1. svetovne vojne - na vojaškem pokopališču.

Vas mika Kras, in njegov kamen, v jeseni prekrit s pisanimi barvami, rujno vino in kraški pršut, ponos te dežele, in njegov skrivnosten podzemni svet? Vabimo vas torej na pot po nepozabna doživetja. Ogledali si boste Škocjanske jame, kobilarno Lipica in cerkev sv.Trojice v Hrastovljah. Zgodaj zjutraj se boste iz dogovorjenega kraja odpeljali proti Ljubljani in Postojni. Po postanku boste nadaljevali pot do vasi Matavun pri Divači, kjer je vaš prvi cilj:

ŠKOCJANSKE JAME. To je eden najlepših podzemnih kanjonov na svetu, čudovit svet kapnikov, velikih podzemnih dvoran in divje šumeče reke Reke. Kot izjemen primer stičnega krasa so Škocjanske jame vpisane v seznam naravne in kulturne dediščine pri UNESCU. Kosilo pri gostiteljih na turistični kmetiji. Kobilarna LIPICA, vaš drugi cilj, leži sredi sence lip in hrastov in velja za zibelko vseh lipicancev na svetu. Zvesta svoji 400 letni tradiciji danes vzgaja čistokrvne konje lipicance za dresuro, vožnjo in jahanje. V HRASTOVLJAH si boste v cerkvici sv. Trojice pogledali izredno bogate freske, ki prikazujejo biblično in srednjeveško pojmovanje zgodovine človeka. Na poti domov, še na Krasu, se boste ustavili na pristni turistični kmetiji in si privoščili večerjo. Nato pa samo še pot domov.

Cena izleta : 75,00 pri najmanj 45 potnikih, 1 oseba gratis Cena vključuje: izlet po programu, prevoz s turističnim avtobusom, večerjo, stroške organizacije in vodenja ter vstopnine.

TOLMINSKA KORITA in MUZEJSKI VLAK Slovenija je pregrešno lepa, vsak njen kotiček nas vabi.Vabi nas Soča, v Evropi najlepša reka. Vabi nas Tolminska, dežela gorskih pašnikov z odsevi v vodah Soče, ki v daljavi hrepeni po morju in občudovanju. Pot bomo začeli ob 5.uri in nadaljevali proti Gorenjski, skozi Tuhinjsko dolino do Jesenic, kjer nas bo čakal Muzejski vlak. Vmes postanek za malico. Muzejski vlak bo krenil na pot po bohinjski progi ob 9.15. Že prvi postanek bo jemal dih - odprl bo enkraten pogled na Bled. Nato bo hlapon sopihal mimo Bohinjske Bistrice skozi nešteto predorov in viaduktov vse do Mosta na Soči. Prijazni domačini nas bodo sprejeli z nasmehom in glasbo, pa še »frakelj žganega« za popotnico. Odpravili se bomo v pristanišče ladje Lucija, obiskali pražarno kave in nato nas bo star jezerski volk z barko Lucija »a la Mississippi« popeljal po Soškem jezeru. Med vožnjo nam bodo postregli s pravim gusarskim kosilom, za konec plovbe - presenečenje. Splošni pogoji so sestavni del programov.

Prost popoldan vam bo minil ob pikniku iz »popotne torbe«. Ob 17.30 se bomo spet vkrcali na vlak in se po isti poti vrnili na Jesenice, kjer nas bo čakal avtobus, da nas popelje še večernim doživetjem naproti – po želji. Prihod domov pozno ponoči. Cena: 69 EUR na osebo pri najmanj 45 potnikih Cena vsebuje: vožnjo z avtobusom, z muzejskim vlakom ter barko na jezeru, dobrodošlico in kosilo na barki, organizacijo in vodenje.

PRESTOLNICA LJUBLJANA Ljubljana? Jo poznate, našo prestolnico? Predvsem je zanimivo in prijetno mesto, eno najstarejših pri nas. Pa pojdimo kot turisti v Ljubljano. Vožnja po standardni poti do Ljubljane. Najprej bo krožni avtobusni ogled znamenitosti: Nebotičnik, Narodno galerija, Moderna galerija, SNG, Opera, Narodni muzej, Trg republike, Uršulinska cerkev, Narodna in univerzitetna knjižnica, Univerza, Križanke, Slovenska filharmonija, Prešernov trg s Frančiškansko cerkvijo (izbor in vrstni red se lahko tudi malo spremeni.) Nato vas na Kongresnem trgu sprejme lokalni vodnik in vas pospremi peš po ulicah. Ljubljanico boste prečkali na Tromostovju, šli na Krekov trg, od koder se z vzpenjačo odpeljete na Ljubljanski grad. Na gradu kratek odmor. Po sestopu z gradu bo ogled stalne razstave v Narodnem muzeju in nato odhod na kosilo. Po kosilu se boste odpeljali na Brdo, kjer bo ogled kongresnega centra. Približno ob 18. uri se boste podali proti domu. Cena: 69 EUR na osebo pri najmanj 45 potnikih Cena vsebuje: vožnjo z avtobusom, z muzejskim vlakom ter barko na jezeru, dobrodošlico in kosilo na barki, organizacijo in vodenje.

Odyssei, vaš prijazen sopotnik! Pokličite 041 886 286!

www.odyssei-travel.net


Slovenija DVODNEVNI IZLETI

BELA JLUBLJANA IN MODRO MORJE Pa pojdimo kot turisti v Ljubljano! In slovenska Istra! Tu globoko vdihnite zrak, v njem se družita studenčna svežina Alp in dišeče vonjave Jadrana. Prvi dan: Odhod zgodaj zjutraj, vožnja po standardni poti do Ljubljane. Približno ob 9. se bomo povzpeli na nebotičnik (če bo možno), si ogledali panoramo mesta, potem bomo odšli na krožni ogled ljubljanskih znamenitosti: mestna hiša z Robovim vodnjakom, stolnica, Zmajski most, Tromostovje in Prešernov trg, Trg francoske revolucije s Križankami, Plečnikova Narodna in univerzitetna knjižnica ter Narodni muzej Slovenije, kjer si bomo po želji ogledali še katero aktualno razstavo . Nato se bomo odpravili v Tivoli, kjer si bomo privoščili malico iz »nahrbtnika«. Po malici prosto (po dogovoru možen obisk BTC, vodnega mesta Atlantis), ali vožnja z vzpenjačo na Ljubljanski grad . Ob 19. uri nastanitev v hotelu in ob 20 h večerja. Možen obisk diskoteke. Drugi dan: Po obilnem zajtrku se bomo odpeljali do Postojne in si ogledali Postojnsko jamo (ali Predjamski grad). Privoščili si bomo malico in nato vožnjo nadaljevali do morja. Najprej si bomo ogledali 800 let stare soline, nato bomo obiskali staro piratsko mesto Piran, kjer se bomo po prosti urici vkrcali na ribiško barko in z njo opravili 3 urno panoramsko vožnjo ob Slovenski obali. Na barki nam bodo postregli še sardelice na žaru. Utrujene in polne lepih vtisov nas bo v Piranu približno ob 19. uri sprejel šofer avtobusa in nas odpeljal proti domu, kamor bomo prispeli okrog 23. ure. Izlet je možno organizirati v obratnem vrstnem redu.(Najprej Piran, nočitev in nato Ljubljana). Cena: 79,50 EUR pri najmanj 45 potnikih. Cena vključuje: vožnjo z avtobusom in barko, nezgodno zavarovanje med vožnjo, storitve po programu ter organizacijo in vodenje izleta. Doplačilo: vstopnina v Postojnsko jamo ali Predjamski grad, vožnja z vzpenjačo na Ljubljanski grad in druge morebitne vstopnine.

BENETKE IN SLOVENSKO PRIMORJE Benetke - mesto na vodi, mesto bogate zgodovine in neponovljive arhitekture. So mesto gotike in renesanse, gondol in tudi mesto posebnega karnevala v času pusta. Ves svet prihaja občudovat to lepo mesto, v njem je lepot, znamenitosti, zakladov in zanimivosti za vse življenje. Mi pa imamo to srečo, da so nam Benetke tako blizu, da lahko odidemo tja kar na izlet. 1. dan: Benetke: Zbirališče udeležencev, vožnja do mejnega prehoda Fernetiči in z vmesnimi postanki pristanišča pri Benetkah, kjer bo čakala ladjica. Vkrcanje na ladjico in vožnja po beneški laguni do otokov Splošni pogoji so sestavni del programov.

Murano in Burano. Otok Murano slovi po izdelovanju stekla, otoka Burano pa po čipkah, saj so jih v preteklosti domačinke izdelovale za premožne meščane. Nadaljevanje vožnje do Trga Sv. Marka in ogled zunanjosti nekaterih mestnih znamenitosti: Doževe palače, mostu Vzdihljajev, Bazilike Sv. Marka (z vstopom) , zvonika, mostu Rialto,... Seveda bo tudi nekaj prostega časa za samostojno raziskovanje mesta ali okrepčilo v eni od številnih kavarn. Ob 18.30 vožnja z ladjico do pristanišča ter odhod iz Benetk. Vožnja do kraja na slovenski obali, kjer bo večerja in nočitev (namestitev po dogovoru). 2. dan: Valdotra in Koper: Po zajtrku se odpravite na obisk Ortopedske bolnišnice Valdotra s trajanjem nekje do 12. ure. Prosto za kosilo v svoji režiji. Okrog 13.30 ure se odpeljete v Koper na ogled mesta s poudarkom na Pretorski palači. Pred popoldanskim povratkom domov si še lahko ogledate ali Hrastovlje ali grad Socerb ali kaj drugega po vaši želji. Okrog 18. ure topla popoldanska malica ali večerja ( po vaši izbiri). Potem zadovoljne izletnike avtobus samo še odpelje domov Cena: 105,00 na osebo pri najmanj 30 udeležencih Cena vsebuje: Prevoz in prevozne stroške, oglede po programu vključno z vstopnino v baziliko, vožnja z ladjico, 1 x polpenzion, organizacijo in vodenje izleta. Doplačila: po želji vstopnine in večerja drugi dan.

BENETKE Z LADJO IN SLOVENSKO PRIMORJE 1.dan: Benetke: Zbirališče udeležencev ob 4. uri zjutraj, vožnja z avtobusom do mejnega prehoda Fernetiči in z vmesnimi postanki do pristanišča v Piranu, kjer bo čakala ladja Dora ali katera druga. Vkrcanje na ladjo in plutje do Benetk v pristanišče San Basilio. Po prihodu sprehod do Trga Sv. Marka in ogled zunanjosti nekaterih mestnih znamenitosti: Doževe palače, mostu Vzdihljajev, Bazilike Sv. Marka (z vstopom) , zvonika, mostu Rialto,... Seveda bo tudi nekaj prostega časa za samostojno raziskovanje mesta ali okrepčilo v eni od številnih kavarn. Možnost organiziranega kosila, vožnje z beneško gondolo po kanalu Grande. Ob 17. uri odhod iz Benetk ter vožnja z ladjo do Pirana (pristanek ob 19.45 uri. Vožnja do kraja na slovenski obali, kjer bo večerja in nočitev (namestitev po dogovoru). 2. dan: Valdotra in Koper: Po zajtrku se odpravite na obisk Ortopedske bolnišnice Valdotra s trajanjem nekje do 12. ure. Prosto za kosilo v svoji režiji. Okrog 13.30 ure se odpeljete v Koper na ogled mesta s poudarkom na Pretorski palači. Pred popoldanskim povratkom domov si še lahko ogledate ali Hrastovlje (znamenite freske) ali grad Socerb ali kaj drugega po vaši želji. Okrog 18. ure topla popoldanska malica ali večerja ( po vaši izbiri). Potem zadovoljne izletnike avtobus samo še odpelje domov. Cena: 145,00 na osebo pri najmanj 30 udeležencih in 159,00 pri najmanj 25 udeležencih. Cena vsebuje: Avtobusni prevoz in prevozne stroške, prevoz z ladjo Dora, oglede po programu vključno z vstopnino v baziliko, 1 x polpenzion, organizacijo in vodenje izleta. Doplačila: po želji vstopnine (dogovor) in večerja drugi dan.

Odyssei, vaš prijazen sopotnik! Pokličite 041 886 286!

www.odyssei-travel.net

Profile for Odyssei Travel

Izleti 1-2 dni za skupine  

Za vašo skupino najdete primeren kratek izlet tukaj: za en dan ali za dva, po Sloveniji in v sosednje države.

Izleti 1-2 dni za skupine  

Za vašo skupino najdete primeren kratek izlet tukaj: za en dan ali za dva, po Sloveniji in v sosednje države.

Advertisement