Nu er dagen fuld af sang - 19. maj 2022

Page 1

NU ER DAGEN FULD AF SANG 19. MAJ 2022 19.30 - CARL NIELSEN SALEN - ODENSE KONCERTHUS Dirigent: Henrik Vagn Christensen Solister: Helene Blum og Harald Haugaard Carl Nielsen: (1865 - 1931)

Forspil til Hr. Oluf han rider, FS37

Trad.:

Gådevisen

Trad./: H. Haugaard

En sømand har sin enegang

Pelle GudmundsenHolmgreen: (1932 - 2016)

Forårsnat

Carl Nielsen:

Adagio fra Symfoni nr. 5, op. 50

arr.: Harald. Haugaard, Helene Blum & Karl Johan Ankarblom tekst: Johs. V. Jensen - arr.: Jesper Riis

tekst: Tove Ditlevsen - arr.: Rasmus Zwicki (2022)

Tit er jeg glad

tekst: B. S. Ingemann - arr.: Christoffer Møller (2015)

Nu er dagen fuld af sang

tekst: Jeppe Aakjær - arr.: Christoffer Møller (2022)

PAUSE Harald Haugaard: (f. 1975)

Den store sommer – Uropførelse

Rasmus Zwicki : (f. 1979)

Dans – Uropførelse

Hugo Alfvén: (1872 - 1960)

Vallflickans dans fra Bergakungen

Felix Mendelssohn: (1809 - 1847)

Nocturne fra ”En Skærsommernatsdrøm”, op. 61

Oluf Ring: (1884 - 1946)

Hvor smiler fager den danske kyst - fællessang

Trad.:

Fynske danse

arr.: Karl Johan Ankarblom tekst: Thøger Larsen

tekst: Johannes V. Jensen

Carl Nielsen, Niels ”Maler” Jørgensen & Harald Haugaard: Polka i A - arr.: Christoffer Møller (2015) Harald Haugaard:

Stranden - tekst: Gorm Skouboe-Svendsen - arr.: Jesper Riis


HVOR SMILER FAGER DEN DANSKE KYST Tekst: Johannes V. Jensen, 1925 Melodi: Oluf Ring, 1935 1. Hvor smiler fager den danske kyst og breder favnen, når solklar bølge og sommerskyer og skib med lyst står sundet ind i hinandens følge, og Kronborg luder ved Sjællands port mod hvide skuder hvor lyst! hvor stort! 2. Mod søen stunded vor sjæl tilforn. Men bølgen brød med en røst derude som vindens rislen i Danmarks korn da vendte mangen på ny sin skude. Den grønne ager på Sjællands bryst! hvor smiler fager den danske kyst! 3. Den danske mark i en bølgen går som åndedræt af en venlig kvinde. Sødt gynger byggen sit silkehår, og rugen ånder med sol i sinde, og vinden iler til hvedens bryst. Hvor fager smiler den danske kyst! 4. Der driver høduft med krydret vind. Igennem engen en å sig slynger. Og lærken ringer skærsommer ind, mens vilde blomster ved grøften gynger. Gravhøje kroner det grønne land. Hvor skønt fortoner sig sø og strand!

5. Alvorlig taler ved alfarvej med grønsvær tækket de gamles grave: Henfarne slægter - forglem dem ej! i arv de gav dig en ædel gave. Henfarne slægter i landets marv sig ej fornægter. Bevar din arv! 6. Hvad hånden former er åndens spor. Med flint har oldbonden tømret, kriget. Hver spån du finder i Danmarks jord, er sjæl af dem, der har bygget riget. Vil selv du fatte dit væsens rod, skøn på de skatte, de efterlod! 7. Men du der søgte mod fremmed strand, de gamle lig, som mod søen stunded, hver gang du genser det gamle land, skal sande, her blev dit hjerte bundet. Thi dybe minder og gammel agt og milde kvinder hvor har de magt!


MEDVIRKENDE Henrik Vagn Christensen, dirigent Henrik Vagn Christensen er en alsidig dirigent med et repertoire, der spænder over en bred kam af kunstarter og genrer. Foruden de mange dirigentopgaver med symfonier, ny musik, opera, operette og musicals, anses Henrik Vagn Christensen som sin generations førende danske balletdirigent, og gennem karrieren har han betrådt podiet på store scener i både ind- og udland. Hans tilknytning til Odense Symfoniorkester som gæstedirigent strækker sig i dag over hele 3 årtier, hvor han har dirigeret mere end 80 koncerter med orkestret. Publikum vil særligt kunne genkende ham fra orkestrets forskellige Børn og Unge-koncerter. Helene Blum og Harald Haugaard Danmarks folk-diva nr. 1 Helene Blum har sammen med violinisten Harald Haugaard etableret sig som nogle af de fineste fortolkere og fornyere af den danske musiktradition og levendegør kulturarv på allerhøjeste kunstneriske niveau. Deres egne sange og kompositioner blandes nænsomt med originale fortolkninger af gamle sange og instrumentalstykker fra den rige danske musikskat. Deres integritet er enestående, og deres store virtuositet og nærvær er med til at gøre deres koncerter uforglemmelige. De optræder også ofte med deres uforlignelige Helene Blum & Harald Haugaard Band, som er et af de fremmeste navne på den nye danske folkemusikscene, og med 100 koncerter om året, hvoraf de fleste spilles i udlandet, er de samtidig travle ambassadører for dansk musik og kultur i udlandet. Siden etableringen i 2008 har de gang på gang lagt publikum ned på festivaler, koncerthuse, klubber og koncertkirker i Europa, Nordamerika og Japan. Deres musik er tidløs, men bringer dog historien ind i fremtiden, og den er på en og samme tid genkedelig og dog mærkeligt fornyende.


JOYFUL! GOSPELKONCERT LØRDAG 18. JUN 2022 - KL. 15:00 CARL NIELSEN SALEN - ODENSE KONCERTHUS Ekstatisk energi, pulserende rytmer og sangkraft i sin reneste form rammer Carl Nielsen Salen, når vi sammen med et kæmpe gospelkor – specielt sammensat af Janne Wind – kaster OS ud i denne livsbekræftende musik med storladen symfonisk opbakning. Kom med til en sommerkoncert proppet med de bedste spirituals, og lad dig rive med af vaskeægte sangglæde, når Janne Wind inddrager hele salen i løjerne. Dirigent: Nikolai Bøgelund / Medvirkende: Nina Luna samt kor under ledelse af Janne Wind

SOMMEROPERA TORSDAG 18. AUG 2022 - KL. 19:30 CARL NIELSEN SALEN - ODENSE KONCERTHUS Mens sommeren så småt går på hæld, sørger vi for den perfekte afslutning på vores solog sangfyldte Sommerpakke. Sammen med sangerne fra Odense Sommeropera byder vi på et væld af de mest elskede skatte fra det lettere operarepertoire, hvor publikum også får lov til at synge med på de festlige arier-. Glæd jer til en sand opera-hitparade med masser af store følelser, skønne klange og masser af kærlighed, når vi spiller uddrag fra bl.a. Maskarade, Elskovsdrikken og Carmen. Dirigent: James Sherlock / Solister: Mette-Maria Øyen, Thomas Storm m.fl.

B E S T I L B I L L E T T E R PÅ O D E N S E S Y M F O N I . D K