Page 1

GOD KAMP! OB - Randers FC Mandag 20. februar kl. 19:00

OB.DK Stack Left 1 colour On Dark Alka


130 Ã…R 1887-2017 SAMMEN FOR KLUBBEN. FOR BYEN. FOR ALTID.


VELKOMMEN TIL DAGENS KAMP Forårssæsonen er over os, og vi går et par spændende måneder i møde, hvor vi hurtigst muligt skal væk fra de nederste pladser i tabellen, så vi kan geare truppen, spillestilen og alt omkring os til fremtiden. Allerede i slutningen af efteråret fik vi vendt resultaterne, så vi pointmæssigt præsterede fornuftigt, men vi må også erkende, at det ikke har været nok til at indhente de point, vi mistede tidligere på efteråret. Derfor er det selvfølgelig med blandede fornemmelser, at vi går ind i et forår, der byder på et nyt slutspil i Alka Superliga. Der er rigtig mange spændende ting ved det kommende slutspil, men for vores vedkommende havde det selvfølgelig været rart, hvis der havde været flere kampe til at kæmpe os fremad i tabellen, end de fem, der resterer i grundspillet. Vinterens transfervindue blev på mange måder godt for OB. Vi har i en del år snakket om at skabe kontinuitet i truppen, og alligevel har vi af forskellige årsager været igennem massive ændringer i spillertruppen i hvert eneste transfervindue. Derfor har det været vigtigt for os at holde sammen på så meget af truppen som muligt, og bortset fra salget af Mohamed El-Makrini er det lykkedes. Han har arbejdet hårdt for OB, og vi skylder ham en stor tak for det, men samtidig ser vi nye muligheder i at sammensætte en midtbane, der kan spille på en anden måde, end vi har gjort hidtil. Med tilgangen af Casper Nielsen får vi noget fremadrettet og aggressivt tilført på midtbanen, der kan blive mere udfordrende, når vi samtidig kan byde velkommen til Ryan Johnson Laursen, der med sin gode speed og offensive tankegang kan tilføre fart og energi fra sin backposition. Det kan samtidig give mulighed for at benytte andre spillere på positioner, hvor de kan gøre deres offensive styrker bedre gældende – for eksempel Mikkel Desler, der måske kan anvendes på kanten, og Joan Simun Edmundsson, der kan rykkes frem i angrebet, hvor han har gjort det godt i flere andre sammenhænge. Det er alt sammen Kent Nielsens beslutninger, når det kommer til sammensætningen af holdet og truppen til den enkelte kamp, men vi er enige om, at vi har flere alternativer i dag, end vi havde i december. Også selvom vi ikke fik tilført en angriber, som vi egentlig gerne ville. Vi kunne have hentet en angriber ind, som vi ikke var sikre på var den rette, og i den fase, vi er i, hvor vi vil bygge OB op på en stolthed, et engagement


VELKOMST FRA JESPER HANSEN

og en passion, som kræver den rette sammensætning af personer og kulturbærere i klubben, fandt vi det bedre at lægge puslespillet på en anden måde. Det gav os samtidig mulighed for at skrive kontrakt med Nicklas Helenius, der dog først kan skifte til sommer, da han allerede har repræsenteret to forskellige klubber i indeværende sæson af Alka Superliga. Til gengæld glæder vi os over, at vores nyoprykkede angriber Kristian Weber har vist sig fra sin hidtil bedste side i vinteropstarten, og vi glæder os til at følge hans fortsatte udvikling. Forårspremieren er også startskuddet på en række nye initiativer i forhold til at skabe et endnu bedre samarbejde mellem OB og klubbens fans og sponsorer. Vi har iværksat en masse spændende tiltag, som vores hovedsponsor Carlsberg har bakket op omkring med en donation på 50.000,- til en ny stemningspulje, der skal medvirke til at gøre vores hjemmekampe til endnu større oplevelser for alle. Det er en pulje, der varetages af vores nye fanpanel, der er sammensat af både sæsonkortholdere, uofficielle fangrupperinger og af vores officielle fanklub De Stribede. Det engagement og den passion, vi dagligt oplever fra disse fans, viser os, at der er en stor opbakning til den kurs, OB er på. Selvfølgelig bliver der stillet spørgsmålstegn ved en masse af vores dispositioner, men vi er glade for at vi har skabt nogle gode rammer omkring debatten, hvor vi ansigt til ansigt kan vende vores tanker og ønsker for, hvordan vi får OB tilbage som top 6-klub i dansk fodbold. Den seneste uge har været præget af avisskriverier som udløber af et læserbrev, hvor vores tidligere målmand Emil Ousager kommenterede på den træningskultur, der var i OB for 8-10 år siden. Det ligger selvsagt langt før min tid i OB, og derfor har jeg ikke som sådan nogen holdning til, hvad der er rigtigt, og hvad der er forkert. Men læserbrevet viser ikke desto mindre, hvorfor det er ualmindeligt vigtigt, at vi fortsætter vores hårde arbejde med at skabe en klub og en klubkultur, hvor der er sammenhæng på tværs af hold, aldersgrupper, spillere, stab og så videre. Vi har fået en langt stærkere tilknytning til amatørklubben i OB, hvilket ikke giver bedre resultater i Alka Superliga nu og her, men som til gengæld er med til at skabe den base og det fundament, der skal til, for at vi kan udvikle spillere, der føler en tæt tilknytning til klubben. Vi har sammensat en spillertrup, der er i god balance, og hvor der er plads til at skille sig ud indenfor de rammer, der gør OB til en traditionsrig og stolt klub. Med en fortsat kontinuitet, hvor vi ikke vælger spillere ud fra deres CV men ud fra deres fodboldmæssige


VELKOMST FRA JESPER HANSEN

kompetencer på og uden for banen, vil den kultur blive endnu stærkere forankret, og nye spillere bliver en del af et fællesskab, hvor alle står hinanden nær, og hvor der er klare rammer og retningslinjer for, hvordan man repræsenterer OB. Endelig er vi i fuld gang med at udvikle truppen til at spille på den måde, vi ønsker os. Resultaterne kommer i første række, men vi tror på, at den bedste vej til at skabe resultater, oftest er ved at spille god fodbold langs jorden, hvor der er fart, aggressivitet og omtanke i de ting, vi foretager os. Det er en spillestil, der også er i gang med at blive rodfæstet på vores akademihold, der har klaret sig bedre i denne sæson end tidligere. Slutteligt kæmper vi for at skabe bedre fysiske rammer omkring vores klub. I forhold til træningsbaner og faciliteter er vi langt efter de andre superligaklubber – og tilmed langt efter de øvrige odenseanske klubber. Det er et langt og sejt arbejde at finde en løsning, der giver OB’s amatørafdeling nogle rammer, der svarer til det medlemstal, klubben har, og det er en nødvendighed for, at vi også kan forbedre rammerne omkring ligatruppen, uden at vi skaber skel mellem amatørklubben og den professionelle del af OB. 2017 bliver et spændende år for OB, hvor vi har rigtig mange projekter, der skal i mål. Det, som først og fremmest springer i øjnene for de fleste, er naturligvis at få ligaholdet fremad i tabellen, og det arbejde begynder mandag, hvor det første resultat af vinterens hårde træning viser sig. Vi tror og håber på, at det giver tre point og dermed en god start og en god oplevelse for alle tilskuere på EWII Park. Velkommen til Randers FC, dommerteamet og alle andre, der har fundet vej til EWII Park denne mandag aften.

Jesper Hansen Sportsdirektør


PRÆ S E N T E R E R

JVB LIVE & ODEON PRÆSENTERER

Første koncert i Odeon 1. marts 2017

Burhan G med

”Showtime”

JVB.DK


ARTIKEL

NYE ANSIGTER I TRUPPEN

Casper Nielsen

Kristian Weber

Ryan J. Laursen

Position: Midtbane Alder: 22 år

Position: Angreb Alder: 20 år

Position: Forsvar Alder: 24 år

Casper Nielsen I vinterpausen har vi fået tilgang af den danske U21-landsholdsspiller Casper Nielsen. Han kommer fra Esbjerg, hvor han har spillet i 18 år i Esbjerg fB, og vi glæder os til at se ham som en offensiv, energisk og udfordrende spiller på midtbanen, hvor han både kan klare kantpositionen og en mere central midtbaneposition. Casper Nielsen har i træningsopstarten vist sin store energi og arbejdsiver og har på kort tid gjort sig bemærket som en spiller, der giver flere muligheder for at variere det offensive spil, og han er faldet hurtigt til i truppen, inden han kan debutere på EWII Park denne mandag.


NYE ANSIGTER I TRUPPEN

Ryan Johnson Laursen Hans mor er amerikansk og hans far er dansk. Deraf navnet, der naturligvis skal udtales på amerikansk. Hans primære position er som højre back, hvor han med stor offensiv energi kan være med til at understøtte OB’s offensiv, mens han selvfølgelig også ved, hvordan han skal håndtere de defensive pligter. Træningsopstarten har ikke været optimal, da Ryan måtte udgå af den første træningskamp med optræk til en fiberskade. Derfor har der været arbejdet intenst på at styrke hans muskulatur, og når Ryan Johnson Laursen er i topform er han en lynhurtig spiller, der i denne sæson har holdt en højere topfart i Alka Superliga end nogen anden OB-spiller.

Kristian Weber Han er fra Munkebo og kom til OB via Kerteminde. I OB har han spillet for klubbens ungdomshold, hvor han har gjort sig bemærket som en målfarlig angriber, der også er noteret for en stor portion ungdomslandskampe. Kristian Weber rykkede op fra U19-truppen sidste sommer, men i efteråret var han stadig tilknyttet U19-holdet, selvom han trænede fast med ligatruppen. Det kastede en permanent kontrakt af sig henover vinteren, og i opstarten har Kristian Weber vist sig fra sin hidtil bedste side med stor viljestyrke og en aggressiv og uimponeret tilgang til tilværelsen som fuldtidsprofessionel, og han er en angriber, der bliver rigtig spændende at følge i den kommende tid.


FANSHOP

OFFICIEL OB FAN STORE

SE HELE DET FEDE UDVALG PÃ…

OB.INTERSPORT.DK


HJÆLP UDSATTE BØRN OG UNGE - køb en kop kaffe i boderne, så donerer vi 10 kroner til BROEN Odense.

BROEN Odense hjælper udsatte børn og unge i alderen 6-17 år til en aktiv tilværelse med idræt og foreningsaktiviteter. Læs mere på: broen-danmark.dk/odense

I samarbejde med


SPILLERTRUPPER OB

Randers FC

1. MICHAEL FALKESGAARD 2. KENNETH EMIL PETERSEN 3. FREDERIK TINGAGER 4. RYAN JOHNSON LAURSEN 5. JOAO PEREIRA 6. JEPPE TVERSKOV 7. JOAN SIMUN EDMUNDSSON 9. RASMUS JÖNSSON 10. RASMUS FESTERSEN 11. CASPER NIELSEM 13. STEN GRYTEBUST 14. JENS JAKOB THOMASEN 15. IZUNNA UZOCHUKWU 17. JACOB BUUS 18. MATHIAS THRANE 19. MIKKEL DESLER 20. JACOB BARRETT 21. MATHIAS GREVE 22. NANA WELBECK 24. OLIVER LUND 26. YAO 28. ANDERS K. JACOBSEN 29. KRISTIAN WEBER

1. HANNES HALLDORSSON 2. KASPER ENGHARDT 4. JOHNNY THOMSEN 5. MADS AGESEN 6. JONI KAUKO 8. BRANDUR HENDRIKSSON 9. MAYRON GEORGE 10. MARVIN POURIE 11. ERIK MARXEN 13. MADS FENGER 15. SAM LUNDHOLM 16. KASPER FISKER 18. LUCAS HAREN 19. MIKKEL KALLESØE 20. JOEL ALLANSON 21. ALEXANDER FISCHER 22. FREDERIK DUE 23. VIKTOR LUNDBERG 24. JONAS BAGER 28. NIKOLA DJURDJIC 38. NICOLAI POULSEN 70. MARCUS MØLVADGAARD

CHEFTRÆNER: KENT NIELSEN ASSISTANT: JOHN BREDAL

CHEFTRÆNER: OLAFUR KRISTJANSSON ASSISTENT: PETER ENEVOLDSEN

Topscorer

Edmundsson, 4

Ishak, 8

Assists

Edmundsson, 3

Fisker, 6

Flest meter løbet

Tverskov, 10.969

Fisker, 12.357

Højeste topfart

Desler, 31,3 km/t

Fischer, 31,1 km/t

Flest afleveringer

Tverskov, 73,8

Fischer, 71,0

Flest målforsøg

Edmundsson, 2,6

Ishak, 3,5

PR. KAMP

PR. KAMP PR. KAMP


KAMPSTATISTIK OB

Randers FC

OB – RFC i ligaen Alle kampe

31k – 11v, 11u, 9t mål: 36-34

Alle kampe i Odense

17k – 7v, 4u, 6t mål: 21-18

Seneste 5

5k – 0v, 1u, 4t

Seneste 10

10k – 2v, 3u, 5t

Seneste 5 i Odense

5k – 1v, 1u, 3t

Seneste 10 i Odense

10k, 3v, 2u, 5t

Fakta om klubberne Grundlagt

1887

2003

Mesterskaber

3

0

Pokaltitler

5

1

Stadion

EWII Park

Bio Nutria Park

Tilskuerkapacitet

15.633

10.300

Hjemmetrøjer

Blå/hvid

Lyseblå/lyseblå

Udetrøjer

Grøn/grøn

Sort/sort

Skæve facts I OB’s aktuelle trup er den seneste spiller, der har scoret i en kamp mellem OB og Randers Jeppe Tverskov. Han scorede for Randers i august 2015, før han skiftede til OB. OB har historisk set spillet tre Alka Superliga-kampe i februar. Det er endt med en sejr, en uafgjort og et nederlag.

Der er i gennemsnit scoret 2,5 mål i de seneste 10 indbyrdes opgør mellem holdene. OB og Randers er de eneste hold i ligaen, der har fået mere end et rødt kort i denne sæson. OB har fået to – Randers har fået tre.


PR Æ S & JV B

E NT E

RER

24 .03 ODEON ODENSE ODENSE C KØ B B I L L E T T E R PÅ T I C K E T M A S T E R . D K W W W. PDH . DK

W W W . N I KO GJ A Y . D K

W W W. J V B . DK

SE FLERE KONCERTER PÅ JVB.DK


KAMPKALENDER 20.02. OB – Randers FC 25.02. AC Horsens – OB 06.03. OB – AaB 12.03. OB – SønderjyskE 19.02. AGF – OB

PRÆSENTERER

GABRIEL IGLESIAS

31. MAJ 2017 - ODEON ODENSE


Dagens Club OB Junior Maskot NAVN Magnus Grønquist

ALDER 6 år

SPILLER I Kværndrup BK

POSITION Midtbane

TROR PÅ 2-1 til OB

YNDLINGSSPILLER Mathias Greve

MASKOT Allesø GF & Kværndrup BK


Alka Superliga Stilling 1. FCK 2. BIF 3. FCM 4. RFC 5. LBK 6. SJE 7. ACH 8. AaB 9. FCN 10. SIF 11. AGF 12. EfB 13. OB 14. VFF

Topscorer 21 21 21 21 21 21 21 21 21 21 21 21 21 21

– – – – – – – – – – – – – –

46-8 – 53 43-17 – 42 39-25 – 32 25-23 – 32 20-19 – 31 25-26 – 30 27-35 – 27 21-30 – 26 30-35 – 25 26-35 – 24 28-32 – 23 23-42 – 19 16-29 – 18 23-36 – 17

1. T. Pukki, BIF – 14 2. M. Ingvartsen, FCN – 12 3. K. Wilczek, BIF – 10 4. M. Ishak, RFC - 8 4. Jeppe Kjær, LBK - 8

Kommende kampe 17.02. FCN – LBK 17.02. EfB – SJE 18.02. SIF – ACH 19.02. FCK – BIF 19.02. AGF – AaB 19.02. FCM – VFF 20.02. OB - RFC

OB’s seneste 5 kampe

OB’s kommende 5 kampe

20.11. OB – BIF 1-0 28.11. FCM – OB 1-0 01.12. OB – EfB 0-1 04.12. FCN – OB 0-1 12.12. VFF – OB 1-1

20.02 OB – RFC 25.02. ACH – OB 06.03. OB – AaB 12.03. OB – SJE 19.03. AGF – OB


Big Fat Snake Johnny Madsen

DOBBELTKONCERT LØRDAG 17. JUNI - DEN FYNSKE LANDSBY SE FLERE KONCERTER PÅ JVB.DK


Reserveligaen, pulje 2 Stilling 1. FCK 2. FCN 3. OB 4. EfB 5. FCM 6. SIF 7. VFF

OB’s topscorer 1 1 0 0 0 0 0

– – – – – – –

+0 +0 +0 +0 +0 +0 +0

– – – – – – –

1 1 0 0 0 0 0

Ingen kampe spillet

Kampprogram 13.03. SIF – OB 20.03. OB – FCM 10.04. OB - FCK

U19 Ligaen Stilling 1. FCK 2. FCM 3. EfB 4. RFC 5. OB 6. LBK 7. SIF 8. BIF 9. AaB 10. FCN 11. VB 12. AGF

OB’s topscorer 10 – 24-7 – 22 9 – 22-10 – 22 11 – 32-18 – 21 11 – 16-10 – 18 10 – 14-16 – 17 11 – 14-20 – 14 11 – 24-27 – 13 11 – 21-24 – 13 11 – 21-23 – 12 9 – 17-22 – 10 10 – 11-26 – 7 10 - 15-28 - 5

Mads Jørgensen, 3 Oliver Lønfeldt, 2 Sebastian Lodahl, 2

Kampprogram 25.02. Vejle – OB 04.03. OB – AGF 11.03. Brøndby – OB


U17 Ligaen Stilling 1. FCK 2. BIF 3. AGF 4. FCN 5. AaB 6. EfB 7. VB 8. FCM 9. RFC 10. SIF 11. LBK 12. OB 13. VIB 14. HBK

OB’s topscorer 13 13 12 12 13 13 12 11 13 13 13 12 13 13

– – – – – – – – – – – – – –

36-13 – 32 24-13 – 27 30-18 – 23 16-11 – 22 26-16 – 21 20-23 – 19 22-23 – 18 21-24 – 16 15-22 – 16 18-26 – 16 19-29 – 14 17-22 – 11 13-17 – 9 9-29 – 5

Nicolai Skøtt, 4 Lucas Møller Jensen, 3 Peter Clement, 3

Kampprogram 25.02. Vejle – OB 04.03. OB – AGF 11.03. Brøndby - OB


PRÆSENTERER

SANNE SALOMONSEN 27. APRIL - ODEON JVB.DK

Billetsalg:


HOVEDSPONSOR

STADION PARTNER

PREFERRED PARTNER

PARTNER EXCLUSIVE

ODENSE&CO

PARTNER PREMIUM

PARTNER


Vi er også stribet i hjertet BUSINESS CLUB

Bliv sponsor i Odense Sport & Event - læs mere på www.ose.dk/sponsor


CLUB 1887 SPONSORER

STARK Odense Tømmergård

CLUB OB ERHVERV SPONSORER Advokatfirmaet Just Alpi Danmark Bauhaus Bekkers Murerservice BOXIT Bygma Ringe C. A. Larsen automobiler Café Victoria Canal Digital Danmark A/S Danske Bank DCM Malerfirma Fjernvarme Fyn Flemløse Maskinforretning Flexsign A/S Fyns Smedejerns Trapper

GulvOmega H. H. Gulvafhøvling Handelsselskabet Famras /Skilte i Centrum.dk Hansson & Knudsen Hesehus ICK Consult ApS JDH Anlæg v. Jan Hansen Jotun Grossistsalg K.E.B. Frugt Kikasign Lokal Forsikring G/S Middelfart-Vinduespolering Murermester Torben Erik Larsen Nordfyns Bank A/S

Odense Ny Flytteforretning Palsgaard Spær Peder Olsen & Søn Plum Premier Is REMA 1000, Ejby Roberts Crew S. E. Frugt Skala FM - Jysk Fynske Medier TC Anlæg Tømrerfirmaet Ulrik Fyrsterling Ventherm A/S Yndgaard´s KØRESKOLE Aaløkkesholm A/S

SPONSORER OG SAMARBEJDSPARTNERE FOR ØENS HOLD

OFFICIEL SPILLEPARTNER


Kampprogram - OB-RFC den 20. februar 2017  

Kampprogrammet som du kender det - bare digitalt i din lomme, på din tablet eller PC. Go' læselyst!

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you