__MAIN_TEXT__

Page 1

September 2012

ODENSE MAGASINET

En mimer

Taler Ud

Frivillig Fredag

Månedens Fotograf

LINDØ LUKKER

Nu som

Teater


Velkommen til Odensemagasinet. Det er et e-magasin, der udkommer én gang om måneden. Og KUN på nettet. I denne udgave af Odensemagasinet, ser vi tilbage på Blomsterfestivalen og Kulturnatten. To flotte begivenheder, som tiltrækker mange mennesker. Vi skal også se det hele lidt for oven, med en af Odenses mange iværksættere, der har sit eget helikopterfirma. Husk også at støtte op til ”Frivillig Fredag”. Stor tak til alle der har medvirket i Odensemagasinet. Og tak til alle jer der følger med på .Facebook. God fornøjelse med dette Odensemagasin. Og husk at klikke de steder hvor der er link. Venlig hilsen Lars Qvick


LINDØ LUKKET er en drømmeagtig teaterperformance om forandring som grundvilkår for vanedyret over dem alle – mennesket. Det er en poetisk og stærk visuel fortælling om hvad identitet er, og hvad vi kommer i stedet, når noget af den fjernes. Og så er Lindø Lukket en scenisk bearbejdning af den situation som tusindvis af mennesker pt. står i.

Hovedrollen på Lindø Lukket skal spilles af den odenseansk uddannede Mads Knarreborg, og musikken leveres af den elektroniske fusionsmusiker Spejderrobot i samarbejde med to kendte NoDomain musikere.

SPILLER I DOK5000 SVERIGESGADE 5/HAVNEGADE 20 5000 ODENSE C

PREMIERE: 13. SEPTEMBER

PERIODE: 13/9 - 21/9 2012

Hovedrolle: Mads Knarreborg Musik: Spejderrobot, Chris Jordan, Steffen Schackinger & Bo Gryholt Manuskript og instruktion: Anders Nyborg Video: Hans Wessing

SPILLETIDER: HVERDAGE: 19:30 LØR & SØN: 16:00

PRISER: STANDARD BILLET: 175.STUDERENDE: 75.-


Morten Bonnevent

Hvordan talte du

Daglig leder og pilot

Kun god det er jo

Hos Helicopters DK

Hvordan

Vi finder

For et pa at frosts

Hvad er Helicopters DK?

Et firma der handler om at give personer unikke oplevelser i luften til en pris hvor alle kan være med.

Hvordan fandt I/du på at starte virksomhed inden for et så speciel område?

Det startede som et firma der kun skulle lave foto fra luften med helikopter, men det ændrede sig hurtigt til en allround transport forretning.


n er I/du blevet modtaget af banker, venner og rådgivere, da du forville lave et helikopter-firma?

dt, alle var med på ide'en. Selvfølgelig var der betænkligheder, men o gået godt... :o)

n har I udviklet jer?

r hele tiden nye ting man kan lave med helikopter.

ar måneder siden gav vi tilbud på overflyvning af frugtplantager for sikre i de tidlige forårsnætter.

Mor tenMor tenMor Bon ten Bon nev Bon nev ent entnev Dagl ent ig Dagl Dagl le-ig ig derlele& der der Pi-& & lotPilotPilot


Hvad er jeres stærke og svage sider?

Vi formår at ramme det folk vil have og kan bruge

Der er ikke mange svage sider, dog er vores sæso

Hvordan har det været at starte virksomhed i Odense, frem for et sted med

Vi har altid været glade for at være på Fyn, der kan være mere arbejde i S Men vi vil ikke undvære Fyn. :o)

Hvad har været det største skridt for Helicopters DK?

At udvide forretningen til et allround firma og komme online. www.helidk


e i deres private og forretningsmĂŚssige liv.

on kort og det er dyrt at vedligeholde en helikopter.

d større lufthavne?

SjĂŚlland til os.

k.dk


Morten Bonnevent Daglig leder og pilot Hos Helicopters DK


Hvad skal man passe på, når starter en så speciel virksomhed?

At der ikke er kunder nok, ;o)... Nej, det er som alle andre firmaer, man skal følge med tiden.

Hvad bliver det næste store mål I vil nå?

Mere virksomhedsflyvning rundt om i landet. Mange virksomheder tror det er rigtigt dyrt at flyve helikopter, men der er også store fordele, f.eks. events, hurtig og nemt transportmiddel, reklameværdi og waow-effekten.

Se mere om firmaet og hvor og hvornår der er rundflyvninger På

www.helidk.dk


Gert Pedersen Leder af MIME TEATRET

www.mimeteatret.dk

Jeg var egentlig på Kunsthøjskolen i 1975, for at lære foto og keramik, da de viste en kortfilm om en mimer, der spillede begge roller som ”Den store og Den lille”. Og dér ”konverterede” jeg til teater. Jeg var med til at starte ”Det Nordiske Teater Ask og Embla” og ”Vintapperteatret”. Vi lavede en forestilling hvor vi selv skrev tekster, lavede scenografi, mimede og talte på vers. Og så kom der en overskrift i avisen, hvor der stod:

”Tier bedre end de

taler”

Og så slog vi os på mime.

SE VIDEO MED MIME-GERT


Så tog jeg til England og Amerika og blev uddannet mimer og var på det nationale institut for døve i USA, med mere end 3000 døve, og alt foregik på tegnsprog. Da jeg så kom tilbage til Danmark, blev jeg ansat som dramalærer på Døves Højskole. Og så startede jeg Mimeteatret ved siden af.

Forestillingerne er klassisk mime. Blandt andet har jeg lavet forestilling med mit store idol, Johnny Melville, i en forestilling der hed ”Trouble Shooter” hvor der er 27 forskellige roller.. Jeg er meget Fascineret af tegnsprog fordi det er et visuelt sprog, men man kan også lave ”tegnsprogs– mime”, hvor man kan stave ord samtidig med at man viser det. Og det spændende er at lægge følelser i rollerne, for publikum spejler sig i det, og lever sig bedre ind i historien. Det kan også bruges for virksomheder, hvor jeg underviser i workshops.


Det fede ved tegnsprog er at man kan snakke sammen over stor afstand.

Problemet er at man ikke kan snakke sammen i mørke. Så jeg lavede en forestilling hvori der var en tyveriscene, hvor de to tyve skulle snakke sammen på tegnsprog, hvor vi viste, hvor besværligt det var for dem at snakke sammen, fordi de kun havde én lommelygte.


Med sort teater, er man klædt i sort, og har en sort baggrund, og så kan man lege med hatte og figurer og animere dem, og få ting til at danse. Der er mange muligheder. Og det er sjovt at lege med. Jeg er også fra en tid, hvor man arbejdede meget med masker og eksperimenterede, og det er der ikke ret mange der gør mere. I øjeblikket arbejder jeg med at animere og prøve at give liv til forskellige ting, så man for eksempel tager nogle vandrør og sætter dem sammen, og får dem til at blive til en figur der så får sit eget liv og kan bruges til at fortælle historier med.

Og det er en god øvelse.


Hvis jeg gik rundt i byen og snakkede med fremmede folk, ville alle syntes jeg var mærkelig og de ville kigge skævt til mig. Men som mimer, gør det at folk bliver meget mere åbne og imødekommende. Og man kan pluslig tillade sig noget mere.

Det er rigtigt sjovt. Tænk en gang at få folk til at danse på en offentlig gade uden at man kender hinanden, og på den måde give folk en god dag. Og det at få folk til at smile og blive taget med ind i en helt anden situation end de havde regnet med, dét er facinerende. Mime er også noget man husker, fordi man lægger mærke til bevægelser og kropsprog. Hvis du sider og snakker med din bankmand, og han har en finger oppe i næsen, så husker man det.

SE VIDEO MED ”MINGLING”


Man er altid lidt nervøs, når man skal på scenen. Og det var jeg også til Odense Blomsterfestival, hvor jeg skulle vise Kronprinsesse Mary rundt. Men det var en rigtig spændende opgave. Og bagefter snakkede jeg med betjentene og folk fra PET, og vi syntes alle at det var helt fantastisk, at vi kunne afholde et så stort og flot arrangement, uden pigtråd eller ballade. Kun glade mennesker. Det kan man da kun være stolt af.


SE VIDEO FRA BLOMSTERFESTIVALEN

www.mimeteatret.dk


KLIK HER FOR YDERLIGE OPLYSNINGER


Månedens fotograf Kim Kjærgaard Sørensen www.headshotstudio.dk www.kimksorensen.dk

Jeg samlede et kamera op for første gang for omkring 4 år siden.

Det ved jeg så nu, hvor jeg er blevet bedre, at det var jeg ikke.

Og så var det bare mega fedt.

Men jeg havde da i hvert fald noget jeg kunne bygge på.

Jeg ledte efter et kreativt outlet.

Det med at blive selvstændig, var ikke bare en pludselig beslutning.

Indtil da, havde jeg altid spillet musik eller lavet teater. Musikken stoppede for 10 år siden pga. tinnitus, og teater valgte jeg fra da jeg fik børn. Der er nogle ret lange intense prøveforløb, så det passede ikke så godt ind i mit skema. Og så fandt jeg fotografiet. Det udfyldte tomrummet for mig, der var pludselig et sted jeg kunne rette mit kreative fokus. Og jeg var god til det.

Det kom langsomt. Det kræver mod, for man skal jo levere. Men stille og roligt som selvsikkerheden kom, kom også lysten til at prøve at lave en seriøs forretning ud af det. Fordi jeg er ret ambitiøs med det. Så enten går jeg hele vejen eller også lægger jeg kameraet fra mig.


Min egen stil er en igangværende proces. Den kører hele tiden. Fra starten af har jeg været klar over at jeg vil fotografere mennesker. Men så har jeg ellers været hele spektret rundt i forsøget på at finde ud af hvem jeg er som fotograf . Og det har til tider været svært, fordi jeg er min egen værste kritiker. Og jeg er en hård en af slagsen. Så jeg har ofte sagt til mig selv: "Idiot. Du har jo intet begreb om hvad du laver. Læg nu det kamera." Men så er kommet igennem det og har lært af mine fejl. Og det er nok på den måde jeg vokser som fotograf. Men det er en kamp. Det vigtigste i forhold til min stil, er, at jeg tager billeder til mig selv. Om det er et bryllup, en konfirmand, et par. Så tager jeg billederne til mig. For hvis jeg kommer over i den tankegang der hedder: "Hvad mon der forventes? Hvordan ville den og den fotograf gøre? Er det godt nok på den her måde?", så mister jeg mig selv og jeg mister lysten til at fotografere.


Kim Kjærgaard Sørensen www.headshotstudio.dk www.kimksorensen.dk

Der er masser af fotografer der har inspireret mig og hjulpet mig til at finde mig selv. En af de første jeg stødte på var Søren Solkær Starbird. Hans bog Closer var jeg meget betaget af. En anden dansk fotograf der har betydet meget for mig er Per Morten Abrahamsen. Jeg synes han er helt fantastisk. Af udenlandske fotografer, har jeg i lang tid været ret vild med Joe McNally. Han er en fantastisk portrætfotograf. Men jeg har ikke fulgt ham så meget på den seneste. Lige pt er jeg meget optaget af en fotograf der hedder Gabe McClintock.


Kim Kjærgaard Sørensen www.headshotstudio.dk www.kimksorensen.dk


Min største oplevelse som fotograf, er når jeg er ude at fotografere f. eks. et par. Og de starter med at være helt stive og mekaniske foran kameraet. Vi pjatter og hygger os og til sidst er de ligeglade med om jeg er der med mit kamera. Og så har jeg direkte forbindelse til at fotografere den forbindelse der er mellem dem. Kærligheden. Det er fedt.


Kim Kjærgaard Sørensen www.headshotstudio.dk www.kimksorensen.dk


Kim Kjærgaard Sørensen www.headshotstudio.dk www.kimksorensen.dk

Mit eget favoritbillede har jeg svært ved at udpege. Igen er det min indre kritiker der kommer op. En dag kan jeg synes et billede er helt fantastisk. Næste dag hader jeg det.


Det er med stor glæde, at vi kan præsentere dette års fantastiske revyhold. Holdet består af gode, erfarne revyskuespillere, der alle kan deres kram – et hold, der kan levere varen og har gjort det mange gange før! Lars Arvad står endnu en gang selv i spidsen som direktør, instruktør og skuespiller. Jeanne Boel er med for tredje gang, mens det er første gang for både Karsten Jansfort og Anne Karin Broberg. Vores kapelmester, Thomas Pakula, har været med i alle årene og er et sikkert kort som musikalsk ankermand, og ud over kapelmesteren selv består den musikalske revytrio af Lars Wagner på trommer og Morten Øberg på blæs.

www.odensevinterrevy.dk


Til Kulturnatten i Odense, kunne man i Kongens Have se Odense Slot blive tryllet om med et stort flot lysshow i 3D. Det var gruppen ”We Create Magic” som har lavet det.

SE VIDEO FRA 3D-SHOWET

WWW.WECREATEMAGIC.COM


Vores show er sammensat specifikt til Odense. Så har vi mulighed for, at lege med H.C Andersen og hans fortællinger på en anderledes måde. Dette kan bruges til, at vise befolkningen eventyrerne på en anden måde end de fx er vant til. 3D belysning bliver også brugt til koncerter på scener, under X-factor, som reklame for virksomheder, promovering og meget andet. Vi forventer at man i fremtiden kommer til at se meget mere til 3D-building-mapping i Danmark.


Vi starte lidt for sjovt, mens vi sad en aften og hyggede over et glas vin. Vi havde set de tidlige 3D-shows på Youtube, og tænkte, hvorfor er Danmark ikke repræsenteret. Derfra tog vi små skridt, og forsøgte os frem.

Odense fylder så meget hos os, fordi vi mere eller mindre startede vores 3D-eventyr i Odense, under sidste års Kulturnat. Teamet arbejdede 1 1/2 år, på at få et 3D-show på benene i Denmark. Grunden til, at det tog så langt tid, var fordi, at denne form for media ikke var set i Danmark før, og folk vidste ikke hvad det var. Så det tog lidt længere tid, at få de rigtige mennesker overbevist og med på vognen.


Vi regnede absolut ikke med, at overhoved komme i betragtning til Fyns Kulturpris. Derfor kom det som en kæmpe overraskelse for os, at blive nomineret. Det har også betydet, at vi i år har givet en ekstra skalle omkring vores forberedelse og selve showet.

Udover at lave en event under Odense Kulturnat, så arbejder vi også på H.C Andersen Julemarked til December.

WWW.WECREATEMAGIC.COM SE VIDEO FRA ILD-SHOWET


Køb annonce i Odensemagasinet. Størrelse A4 eller A3. Og gerne i Jpeg- eller PDF-format.


Tusind tak fordi du kiggede i dette magasin.

Jeg håber at du vender tilbage. Og hvis du syntes andre skal have glæde af det, må du meget gerne dele det på Facebook, mail og hvad der ellers er af smarte måder at få budskaber ud på.

Næste udgave kommer til Oktober

Hvis du har forslag til noget der vil passe til Odensemagasinet, er du meget velkommen til at sende en mail eller skrive på Facebook.

Se nærmere oplysninger på www.odensemagasinet.dk eller skriv en mail til: odensemagasinet@gmail.com På gensyn.


Profile for Odense Magasinet

Odensemagasinet September 2012  

Odensemagasinet September 2012, Mimer, blomsterfestival, kulturnat, helicopters DK, Kronprinsesse Mary, Frivillig Fredag, Lindø Lukker

Odensemagasinet September 2012  

Odensemagasinet September 2012, Mimer, blomsterfestival, kulturnat, helicopters DK, Kronprinsesse Mary, Frivillig Fredag, Lindø Lukker

Advertisement