Page 1

November 2012

ODENSE MAGASINET Sangskriver

Kim Larsen-

Dan Rose

Fan og kopi

SHAWNø Moby Disc Månedens Fotograf: Emil Andresen

25 år


Velkommen til Odensemagasinet. Det er et e-magasin, der udkommer én gang om måneden. Og KUN på nettet. I denne udgave af Odensemagasinet, står den på musik… Masser af musik . Der er interview med sangskriveren Dan Rose, Per Ellegaard fra musikbutikken Moby Disc, Brian Arnold der er Kim Larsen-fan og Bo Wareham Tegner der spiller Kim Larsen og Gasolin´-musik og ikke mindst det spændende ”projekt” Shawnø. Og en stor tak til Brian Arnold for at have malet billedet til dette nummers forside, og lige så stor tak til Kim Larsen for at Odensemagasinet må bruge det. Og stort tillykke med det kommende album. Stor tak til alle der har medvirket i Odensemagasinet. Tak til alle jer der følger med på Facebook.

God fornøjelse med dette Odensemagasin. Og husk at klikke, hvor der er link. Venlig hilsen Lars Qvick


Nede i Hr. Arnolds kælder… Nu er Kim Larsen og Kjukken snart klar med et nyt album. Og i den anledning har Odensemagasinet sat en vaskeægte Kim Larsen-fan og en Kim Larsen-kopi stævne. Brian Arnold viser rundt i sin hyggelige kælder, der er pyntet med fotografier, plakater, pladeomslag og alverdens ting med Gasolin´ og Kim Larsen. Bo Wareham Tegner er musiker, og spiller blandt andet Kim Larsen og Gasolin´-musik i Tegner Duo og bandet Smukke Møller. Det ligner det perfekte sted at lave lige præcis dét interview.


Der går ikke mange sekunder før at de nysgerrige blikke vandre rundt over den imponerende samling, og snakken køre i højeste gear. Det er tydeligt at den fælles interesse får de to til udveksle anekdoter og snak om hvor de forskellige billeder og ting stammer fra. Malerierne har Brian Arnold selv lavet. ”Jeg vidste ikke om jeg kunne, men så en dag gik jeg bare i gang. Og så gik det faktisk meget godt. Nogle har jeg solgt, og resten hænger her i kælderen.”


Det startede med at jeg havde en båndoptager, hvor jeg fik nogle bånd med Kim Larsen og Gasolin´-musik. Så det var noget af det første musik jeg hørte. Og så har det fulgt mig lige siden.

Jeg har også gået lidt rundt i hans ”fodspor” på Christianshavn, og set der hvor de boede og hvor de har spillet.

Jeg kan godt lide specielle optagelser, og det er skægt at have noget andre ikke har, og bytte med andre.

Og set det hus der var besat og købmandsforretningen fra ”Midt om natten”… Men Susan Himmelblå havde åbenbart fri den dag. Vi var også ude og se der hvor ”fangegrotten” fra ”Midt om natten ligger, hvor vi også tog lidt billeder. Det er meget sjovt at have. Jeg syntes at da Kim Larsen spillede med Bellami, er det der står klarest for mig. Og det er nogle gode sange. Og så kan jeg rigtig godt lide hans solo-plader, Værsgo og ”Personnummer-pladen.


Vi holder to fan-fester om året, og en gang i mellem tager vi på Lørups Vinstue, som også er fyldt med Kim Larsen-effekter. Og vi holder også en lille fest med lidt julehygge, i anledning af den nye skive kommer. På væggene er hænger nogle af de originale plakater der var i forskellige ungdomsblade og musikmagasiner. Der var også en anden fan af Gasolin´ der havde samlet en del. Men han havde det ikke hængende. Så da han så min kælder fik det lov at hænge her. Og det er blevet til nogle gode tema-fester i tidens løb

Jeg tror ikke at Kim Larsen ved at jeg har sådan en kælder, og jeg tror også bare han vil sige at jeg er tosset i hovedet… Og det har han nok også ret i. Men jeg har mødt ham mange gange, og jeg har endda tryllet for ham, hvor jeg fik en cigaret til at svæve.

www.facebook.com/ Kim.Larsen.Fanklub


Jeg mødte min store kærlighed Anja, som jeg er gift med i dag, til en julekoncert med Kim Larsen og Kjukken i Gudme, hvor vi stod ved siden af hinanden. Ugen efter var vi begge igen til julekoncert i Odense Idrætshal. Og så gik det ellers slag i slag.

Det var et heldigt lykketræf, for hun er også stor fan af Gasolin´ og Kim Larsen, og har fulgt dem i mange år.

Og mange af de billeder, klistermærker og plakater der hænger i kælderen, er nogen hun har samlet.


Bo Warham Tegner:

var mig der lige havde spillet for dem. Og så virkede det som om I bandet Smukke Møller har det at de kun havde set ”hatten” aldrig været planen at det skulle optræde for dem. være det ultimative Gasolin´kopiband. Så nu er det mere naturligt, og jeg kan give mere af mig selv. Men det er vores 6. sæson og jeg syntes vi har udviklet os meget. Jeg blev inviteret til at synge i Søren Berlevs ”Gas-show”, og det I starten havde jeg også kasket var sjovt, og han var utrolig flink og det hele på, men lidt efter lidt og meget lige ud ad landevejen. fandt jeg ud af at det slet ikke var nødvendigt. Det føltes som Jeg tror at grunden til at sangeom jeg klædte mig ud… Og når ne holder i dag er at da de kom jeg ikke havde det på, føltes det frem, var der ikke så meget mere ægte og som mig selv. andet, som der er i dag. Den gang når man åbnede for Det var også underligt, for når vi lørdagshjørnet og sådan noget, i havde spillet, så var der ikke så fjernsynet så var der altid Kim mange der lagde mærke til at det Larsen og Shu-Bi-Dua.


Det er faktisk en Gasolin´De Kim Larsen-sange der betyder historie, for jeg var heller ikke så mest for mig kan jeg, sjovt nok god til at spille guitar, men de ikke selv spille. andre i bandet ville gerne have at jeg skulle synge. Et nummer som Skt. Emetri, kan jeg rigtig godt lide, fordi det har Faktisk vidste jeg ikke at jeg sådan nogle fede stemningskift. sang som Kim Larsen, før en Men jeg kan altså bare ikke selv gang hvor jeg var sammen med spille den. nogen, hvor vi sang ved et lejerbål, og så sang vi ”Kringsat af Men skulle du have lyst til at fjender”… og så blev de andre lidt høre Bo Warham Tegners egne stille og kiggede underligt på mig. sange, og dem han synger med Smukke møller, så se mere på hjemmesiden herunder.

TegnerDuo´s facebookside

www.smukkemoller.dk


Dan Rose Jeg startede med at spille musik da jeg var 19-20 år. Jeg havde skrevet lidt sangtekster i teenager-årene, og via lidt tilfældigheder var der en fyr som tilbød mig at lære mig lidt om guitaren.

Har du altid spillet alene? Jeg har tidligere spillet bas i et rockband. Det var en sjov tid, men jeg foretrækker at beskæftige mig med mine egne sange. Nogle gange kan jeg dog godt savne at have nogen at stå sammen med i medgang og modgang i musik-sammenhæng.

Hvornår startede du med selv at skrive musik og sange? Da jeg havde lært et par akkorder på guitaren begyndte jeg at skrive mine egne sange. Jeg lærte ikke nogle kopi-numre eller noget i den stil, det kunne jeg ikke se nogen grund til.

Hvem er du selv inspireret af? Inspirationen kan komme fra alle steder, så jeg forsøger altid at være så åben og modtagelig for idéer som muligt. Lige nu er jeg dog primært inspireret af Bob Dylans selvbiografi og min kæreste.


Hvad handler dine sange om? Mine sange kan handle om mange ting, men hvis jeg skal nævne hvad jeg selv mener de generelt handler om, så vil jeg nok sige fortrydelse, kærlighed, frygt og savn. Men i morgen bliver jeg måske inspireret til at skrive en masse sange om katte eller græsplæner. Mine sange handler om hvad der ligger mig på sinde.


Hvad har du af planer og drømme som musiker? Min drøm som "udøvende sangskriver" er at få min musik ud til så mange folk som muligt. Så jeg vil bl.a. gerne optræde så meget som muligt for folk, for det plejer at være en rigtig god oplevelse. Jeg har optrådt en masse forskellige steder og også en smule i udlandet, det vil jeg gerne gøre noget mere. Jeg skal også have indspillet noget mere musik, forhåbentlig snart.

Hvad har været din største oplevelse med at spille din egen musik? Jeg synes tit at den sidste koncert jeg har spillet er den fedeste, så det ændrer sig hurtigt. Min sidste optræden var på Dexter som opvarmning for Jonas Breum. Det synes jeg var rigtig godt. Men jeg vælger at tro på at min største oplevelse med musikken stadig ligger forude. Hvis den ikke gjorde det, så havde jeg jo allerede toppet, og det har jeg bestemt ikke.

Se mere om og med Dan Rose her:

www.myspace.com/danrosemusic www.facebook.com/DanRosedk


Posten spotligth november Etagen Under Vi er så undergrund at vi spiller i kælderen. Psychedelic, progressive pop/rock Alexander Grigoriou: Tangenter Victor Valentin: Mundharpe, 2. guitar

Mathis Schmidt: Lead Guitar Asger Graa: Trommer Mads Rahbek: Lead Vocal Christopher Allard: 2. Bas http://www.facebook.com/ etagenunder/ MY AUDIO ESCAPE Sidste trin op ad kældertrappen og ud I morgensolen… Med rødderne fæstnet i et lydstudie i det sydlige Odense, har MY AUDIO ESCAPE i løbet af de seneste to år arbejdet målrettet på at udvikle udtrykket i deres Synth-baserede Elektrorock. Med inspirationskilder som bl.a. Depeche Mode, The Killers og Muse, samt den gode sangskrivning i højsædet, er det lykkedes at fremtrylle en sound og en helhed i musikken der på én gang fremstår rå og nøgen, men samtidig slebet, poleret og tilgængelig.

Iført skjorte, slips og en uimodståelig spilleglæde, indtager MY AUDIO ESCAPE scenen som var den deres og kun deres og efterlader lytteren med et indtryk af, at fremtiden for dette band består af talrige åbne landskaber, der blot skal erobres og udvikles. Med debutsinglen The Killer You Once Was, skærer MY AUDIO ESCAPE ind til benet og blotlægger sener og muskler, dog nænsomt pakket ind i et silkeblødt musikalsk omsvøb. Tekstuniverset er ligeledes skåret ud af kroppen og det samlede indtryk vidner om, at nok er det første single fra et upcomming band, men der er meget meget mere i vente. MY AUDIO ESCAPE er: Frank Andersen Synth, Guitar & komposition Søren Plougheld Hansen Synth, Guitar & komposition Peder Madsen Tekst, Vokal, Synth & komposition Træd med ud i morgensolen på www.facebook.com/myaudioescape


e

Dynamikken ” Det (er) ikke spor svært at forestille sig, at de forstår at rykke et spillested rundt, for der er i sandhed knald på.” - Gaffa I marts udgav den fynske rapgruppe Dynamikken CD’en "Dynamixtape", og de er nu klar til at indtage landet med deres højdynamiske livekoncerter. Dynamikken byder på ekstremt energiske shows, hvor publikum ikke kan undgå at blive fanget af stemningen. Med 5 rappere og en DJ er der garanti for at publikum aldrig keder sig. Gruppens numre varierer fra hårdkogte rockguitarsamplende numre til positive og opløftende feel-good tracks, krydret med et par enkelte dybere og alvorlige numre når publikum (og Dynamikken) skal have en puster fra at smide hænderne i vejret, råbe med og hoppe op og ned. Med rig erfaring fra så forskellige spillejobs som Odense Havnekulturfestival, Odense Musikbibliotek, Pontoppidanskolen i Brobyværk, GotJamn i Roskilde, Fyns Kulturpris, OffTheHook i Odense, Falsetten i Faaborg, og op-

varmning for blandt andre Clemens, L Ron Harald og J-Spliff på Harders i Svendborg, har Dynamikken sammensat forskellige setlister, der kan ramme alle former for events. Følg Dynamikken på deres blog: dynamikken.dk, www.facebook.com/dynamikken www.twitter.com/dynamikken

Valerie Valerie er et nyt bud på den melodiske rockscene og spiller fra en varieret palet af forskellige typer rock: Der er sange, som man kan drømme sig væk til, men også sange, hvor de fleste vil få pulsen op og hoppe med til dem. Med tekster centreret om den snævre vej fremad i ungdommens labyrint er musikken en afbildning af alle de aspekter af livet, man som ung udforsker.

Link til

POSTEN


Moby Disc 25 år Interview med Per Ellegaard Jeg har altid interesseret mig for musik. Lige siden jeg så Beatles i fjernsynet første gang i 1963.

Og så kom der mere og mere gang i butikken. Og så begyndte vi også at sælge nye plader. Vi spiller alt slags musik i butikken, for vi vil gerne give folk noget andet end det de høre i radioen.

Jeg har altid haft kammerater Vi gør også en del for lokale der interessere sig meget for band, hvor vi altid har en 10 – musik, og har kunne sidde he15 forskellige nye bands musik le aftnen og snakke om musik. i butikken. Og så kommer man jo mere og Og to af vores ekspedienter mere ind i det, og bliver inspispiller også selv musik, og kan reret af hinanden. blandt andet ses på Posten den 14 November til ”Spot Light”. Der var også utrolig mange Så vi følger godt med i hvad der koncerter, hvor man jo fik en sker. masse gode oplevelser, og hvor musikken også udviklede sig. Nu ser det ud til at LPen vil overleve, og CDen måske mere Moby Disc startede i en kælder bliver som et ”side-produkt” på Vesterbro. Vi tog til USA og man kan få med. For folk vil købte en stak brugte LPér og gerne have et mere fysisk solgte dem, og så af sted igen. medie .


Jeg startede selv med at komme i Af genre kan jeg lide alt muligt. pladebutikken van Rock, så man er jo blevet ”oplært” af interessen Mine favoritter er nok Beatles, for musik, som andre også delte. Led Zeppelin, Doors, Rolling Stones og rigtig meget ny musik, Jeg lånte også en masse plader og dansk musik som Gasolin´, på Musikbiblioteket. CV Jørgensen har jeg altid været Så stod man en syv otte stykker stor fan af. oven i hinanden, og var klar til at Og Kliche´ har jeg hørt rigtigt rage til sig, når de satte det ud meget af i sin tid. der havde været lånt ud. Og også klassisk og jazz høre jeg. Og så hjem og lytte. Det kostede jo ikke noget. Og det var en god måde at høre en masse musik.

Bare der er kvalitet i musikken, så kan jeg lide det.

Noget var rigtigt fedt og noget var Kendetegnet ved god musik, er at jo ikke så fedt. Men det var alle jo mere man høre det, jo bedre tiders. bliver det.


Da CDen kom, troede man at LPen døde. Vi fik en masser af plader fra folk der gik over til CD. Det er der rigtig mange folk de ærgrer sig over i dag. Og især de store samlinger med de store navne som Anne Linnet, Shu-Bi-Dua og Sanne Salomonsen. Man regnede jo ikke med at LPen kom tilbage, men det gør den. Den kommer til at overleve CDen. Man laver næsten alt på LP i dag. Og coveret på LPer, er oppe i et format, hvor man kan se hvad der står, og man kan lave noget så det passer til musikken, på en måde som man ikke kan få frem på en CD. Der er flere og flere der køber LPer. Også unge piger faktisk. Man er også mere fysisk med en plade, fordi man skal gøre mere for at spille den, og så lytter man også mere end hvis man bare klikker på en computer. F.eks. Pink Floyd er jo nogle plader, hvor det er én lang oplevelse, og det misser man jo hvis man zapper rundt på en computer.


Vi sælger al slags musik. Både easy listening, rock, jazz, blues, heavy, indie, hiphop, electronica, techno og underholdningsmusik. Og så har vi en god del DVDer, samleboxe og også grammofoner. Og så de store navne som Gnags, Rolling Stones og Gasolin´ har vi altid solgt rigtigt meget af. Vi har også et par kasser med lidt mere sjældne ting, hvor det er første oplag af forskellige kunstnere. Og det går folk jo op i på samme måde som med sjældne frimærker, hvor det er sådan noget ikke alle har, fordi de er udkommet i små oplag. Se mere på hjemmesiden

www.moby-disc.dk Og

Facebook


Som i en kliche´fyldt detektivroman, drages jeg mod et rum af lyde, ord . . . og røg.

Jeg genkender nogle af ansigterne fra nogle af byens spillesteder. De tager i mod mig med åbne arme, og bedyre at jeg står ansigt til ansigt med et af de mærkeligste band.

Stemningen er varm i det røgfyldte lokale. Og man får hurtigt fornemmelsen af at det er de fire mod resten af verden.

De har deres egen musik, deres eget tempo, deres eget sprog.

Et sammensurium af Dan Turells måde at fremføre digte på og et par værtshusmusikere fra en gammel udslidt saloon i det vilde vest. Et ustemt klaver, et lille trommesæt og en fed bluesguitar lægger lydbilledet for Shawns magisk dragende ord.

Sætninger sendes ud i rummet, rammer ens øre, krænger rundt, modelleres, mens hjernen kæmper for at få ordene til at falde på plads i de rigtige hakker, i erindringernes vante krydsordsspil.

Som aften skrider frem, går det op for mig, at Shawnø, ikke bare er et band… Det er en måde at leve på.


Shawnø lægger hårdt ud med at fortælle at de har BESAT Stige Ø. Og at Shawnø handler om noget helt andet en musik. Det handler om at få et sted i Danmark, hvor mennesker kan få lov at være i fred. Hvor man kan gøre, hvad man vil, og med ganske få regler. Faktisk er der kun to regler…

Regel nummer 1: Man skal bruge sin sunde fornuft. Regel nummer 2: Der må ikke være flere regler.


Det er nu blevet til et band, der har spillet i et års tid nu. Den første koncert var til Spoken Word-festival sidste år, og skal også spille der i år. Shawnø har også spillet i Den Grå Hal, på Christiania, og har blandt andet varmet op for Per Vers.

Shawn, som læser op, fortæller at det er ham der skriver teksterne, og ”reglen” er, at de bliver skrevet på 5 minutter. Musikken er også lavet på rekordtid, og er lavet så der er taget højde for at det kan gå galt… eller blive lavet om. Improvisationen er med til at man udvikle sig. Også for dem der lytter til teksterne. ”Det må gerne gå galt, og blive bragt nye steder hen. Man må gerne krølle tæer. Og vi har altid noget nyt med i koncerterne. Der er mange der ikke helt fatter hvad vi laver. Men der er også rigtig mange der kommer og siger at det er noget at det fedeste de har oplevet. Og det er nok mest folk der i forvejen kan lide Dan Turell og Jørgen Leth. Men også yngre folk der oplever tekster læst op på den måde, for første gang.”


Der er ikke noget lyseblå himmel i Shawnø…Overhovedet!!!


Kender du ikke din historie… Så lad mig fortælle den. Uden du siger et ord. Træk vejret. Læn dig tilbage. I fortiden, nutiden og fremtiden. Hvis det her er din historie, er du bange for alt. Du er bange for det nye, det smukke og det anderledes. Når politikerne fortæller dig at du skal hade og misunde din næste. Fordi han er blå, grøn eller gul.. Så er det kun fordi at hun, eller måske han, ønsker at I skal følges ad,

i magtens fordærvende

univers!!!


Shawn kommer som regel med en tekst, som han har skrevet hjemmefra, og læser den op, og så prøver vi at sætte musik til. Vi har heller ikke noget imod at udstille os selv, som komplette idioter, og prøve nye ting af. Men folk har tit svært ved at forstå spoken Word, og Dan Turell og den genre. ”Det fede ved det her er, at det kan føre én hen, hvor man på ingen måde har overvejet at være før. Og du behøver ikke at tænke abstrakt. Men de billeder man får i hovedet af digtene er meget abstrakte.”


”Grundet til at det her band startede, var at jeg læste nogle af Shawns digte” fortæller guitaristen Jonathan Christensen. ”Og man får nogle helt fuldstædig vanvittige billeder inde i hovedet, og det blev jeg nød til at lave noget musik til”. ”Shawns rolle er også at tænke stort, og aldrig lade sig stoppe, og vores opgave i bandet er så at holde ham lidt nede en gang i mellem.” ”Vi tager heller ikke bare spillejob for at komme ud at spille… Det skal give mening. Og vi er meget kræsne og heldige på samme tid.” ”Det må gerne være et vildt klamt værtshus, hvor der så er plads til at vi kan spille lidt guitar til nogle digte.” ”Og det bedste er jo at vi ikke er ”for fine” og at folk bare SKAL sidde og lytte. De må gerne blande sig lidt og føle at de er en del af det.”


”Vi har faktisk to planer, én hvor Shawn går rundt nede mellem publikum og laver noget ud fra dem, og én hvor folk får nogle sedler og en kuglepen, hvor de kan skrive nogle ord, og så skal Shawn improvisere nogle tekster ud fra det.” Det betyder at der ikke er to koncerter der er ens. Lyden, teksterne og den stemningen og følelsen af

et v Li m n so da så

at være til stede i nuet gør Shawnø helt unik. Ikke bare er man blevet underholdt.

Der er også blevet sået en masse små frø, der begynder at spire og de maleriske ord giver billeder på nethinden og ilt til hjernen. For b

Følg Sawnø på Facebook

eh

old

Face

book t Feld

mad

at

p Nerve

e åg

t sk

vm

kke

rd

iller

Ha

sly

ag gå

Mi

ras B

Tyskermut

j e s til e j Vil

Pan ik r


M책nedens f


fotograf Emil Andresen www.fotobiksen.dk


Emil Andresen www.fotobiksen.dk


Emil Andresen www.fotobiksen.dk


Emil Andresen www.fotobiksen.dk


Emil Andresen www.fotobiksen.dk


Emil Andresen www.fotobiksen.dk


Emil Andresen www.fotobiksen.dk


Emil Andresen www.fotobiksen.dk


Emil Andresen www.fotobiksen.dk


Emil Andresen www.fotobiksen.dk


Køb annonce i Odensemagasinet. Størrelse A4 eller A3. Og gerne i Jpeg- eller PDF-format.


Tusind tak fordi du kiggede i dette magasin.

Jeg håber at du vender tilbage. Og hvis du syntes andre skal have glæde af det, må du meget gerne dele det på Facebook, mail og hvad der ellers er af smarte måder at få budskaber ud på.

Næste udgave kommer til December.

Hvis du har forslag til noget der vil passe til Odensemagasinet, er du meget velkommen til at sende en mail eller skrive på Facebook.

Se nærmere oplysninger på www.odensemagasinet.dk eller skriv en mail til: odensemagasinet@gmail.com

På gensyn.


Profile for Odense Magasinet

Odensemagasinet November 2012  

Kim Larsen-fan Brian Arnold og Gasolin´-kopi Bo Warham Tegner, Shawnø, Dan Rose, Moby Disc 25 år, Posten Spotligth, Månedens fotograf Emil A...

Odensemagasinet November 2012  

Kim Larsen-fan Brian Arnold og Gasolin´-kopi Bo Warham Tegner, Shawnø, Dan Rose, Moby Disc 25 år, Posten Spotligth, Månedens fotograf Emil A...

Advertisement