__MAIN_TEXT__

Page 1

Marts 2013

ODENSE Magasinet

FUNE

Ude af

Indretning

frekvens

Unge som iværksættere

Månedens Kunstner:

Mie Spuur


Læs også tidligere numre af Odensemagasinet. Tryk på det blad du vil læse.

www.odensemagasinet.dk


Velkommen til Odensemagasinet Marts 2013

Denne gang med fokus på nye iværksættere.

Rosengårdcentret lagde hus til unge iværksættere fra hele landet, der viste deres opfindelser og forslag frem.

Månedens kunstner denne gang er Mie Spuur.

Og så kan vi byde velkommen til Karina Bro, der kommer med råd og tips til indretning af bolig og erhverv.

Indhold: Side

6 - 21: Unge iværksættere

Side 24 - 25: Opfindelser og nyttige link

Side 26 - 27: Fjordagerscenen ”Midt om natten”

Side 30 - 35: Karina Bro—Indretning

Side 38 - 39: Koncerter

Side 40 - 43: ”Ude af frekvens” Klik på annoncerne og kom ind på annoncørernes hjemmeside og web-shop.

Side 56 - 75: Månedens Kunstner: Mie Spuur

Odensemagasinet ejes af: Pegasus Foto og Video. CVR-nummer: 27 45 41 00

Kragsbjergvænget 4, 1.Th. 5000 Odense C. Mobil: 60 16 88 11

Kontakt for annonce: odensemagasinet@gmail.com


Sig nĂŚrmer tiden...


Unge iværksættere fra hele landet, var samlet i Rosengårdcentret, for at vise fremtidens nye virksomheder og deres opfindelser. Odensemagasinet var med, og her fortæller Christian Vintergaard her om arrangementet. Hvad er Fonden for Entreprenørskab - Young Enterprise? Fonden for Entreprenørskab Young Enterprise er et videnscenter for entreprenrøskab i uddannelsessektoren. Hvad kan I hjælpe unge iværksætter med, og hvordan? Målsætningen for Fonden for Entreprenørskab - Young Enterprise er at sikre, at flere elever og studerende på alle uddannelsesniveauer introduceres for og deltager i entreprenørskabsundervisning. Herunder at entreprenørskab bliver en integreret del af vores uddannelsessystem.

Christian Vintergaard - Adm. Direktør for Fonden for Entreprenørskab - Young Enterprise

www.ffe-ye.dk

hjælpe de unge med fremdrift og sparring på deres iværksætterprojekter. Hvordan er interessen blandt studerende for at opstarte nye virksomheder? Den er stærkt stigende, selv om langt de fleste stadig ikke ser vejen som selvstændig som et naturlig karrierer valg. Hvad er Jeres erfaring med iværksættere når de er startet... Bliver de ved, eller går de konkurs? Erfaringen viser dig at de unge iværksætter der først har modtaget undervisning i dette også klare sig bedre.

Desuden afholder vi også en række konkurrencer i tæt forbindelse med erhvervslivet som kan Se video her


Christian Vintergaard- Adm. Direktør for Fonden for Entreprenørskab - Young Enterprise

Hvor går man hen med sine idéer, hvis man har fundet på noget der kan blive en god foretning, men man måske ikke har lyst eller evner til at starte virksomhed?

www.ffe-ye.dk

Vi har en stærk kontakt til undervisere og deres ledelser. Desuden har vi 13 regionale kontorer. Afholder I workshops og kurser for andre end studerende?

Så kan man f.eks gå til www.opfind.nu eller hvis man Ja, også for lærer. er universitets studerende kan man gå til universitetets teknoloHvordan ser fremtiden ud for nye gioverførselsenhed. virksomheder i øjeblikket? Hvad er din egen baggrund? Ikke så godt lige nu, men jeg tror at det snart vender. PhD uddannelse Dog vil jeg sige at der altid er et Tidligere direktør i Øresund marked for de bedste ideer. Entrepreneurship Academy og iværksætter. Hvad er de bedste råd du vil give videre til kommende iværksætteHvad gør I for at udbrede kendskabet til Fonden for Entreprenør- re? skab - Young Enterprise, de nye Husk at tale med Jeres kunder meget tidligt i processen. iværksættere og deres idéer?


MIT NAVN DET STÅR MED PRIKKER...


Interview med deltagerne—Se

video >>>

Præmieoverrækkelse—Se

video >>>


Til indvielsen af iværksætterarrangementet var også Trine Bramsen, Medlem af Folketinget på talerstolen. Hun har sendt denne pressemeddelelse.


Flere iværksættere på Fyn Alt for få fynboer bliver iværksættere. Det er et problem for Fyn – og i særdeleshed Odense, hvor der hvert år uddannes tusindvis af unge fra vores uddannelsesinstitutioner. Unge, der ofte ender med at rejse væk fra Fyn på grund af de manglende jobs. Derfor sætter jeg som iværksætter- og innovationsordfører for S nu turbo på iværksætterdagsordenen. Flere skal være iværksættere. Og flere skal være såkaldte vækstiværksættere, der ikke bare skaber jobs til sig selv – men også til andre. Danmark ligger i top på de europæiske lister over, hvor stor en del af befolkningen, der ønsker at blive iværksættere. Desværre ligger vi i bund, når det kommer til, hvor mange der i praksis vælger iværksættervejen. SDU har længe haft førertrøjen på når det gælder om, at støtte dimittender i at blive iværksættere. En indsats, der er blevet styrket med Udvikling Fyn, for at skabe flere nye arbejdspladser i og omkring Odense. Men vi skal have endnu flere iværksættere – og såkaldte vækstiværksættere, der også skaber beskæftigelse til andre end dem selv. Hvis vi skal have flere kræver det politisk vilje og handling. Derfor sætter regeringen nu turbo på at få flere iværksættere – til gavn for Fyn – og til gavn for Danmark. Regeringen har allerede søsat en række initiativer – og flere er på vej. Herunder: · Øget samarbejde med erhvervs- og lønarbejderorganisationer om, hvordan flere motiveres til at blive iværksættere · Afskaffelse af iværksætterskatten · Målrettet iværksætterpilotordning, der give studerende fra de videregående uddannelser økonomisk støtte i overgangen fra studerende til iværksætter · Forbedret rådgivning og vejledning i opstart af virksomhed · Øget fokus på partnerskaber mellem iværksættere og offentlige og private virksomheder. Med venlig hilsen Trine Bramsen, Medlem af Folketinget (S)


… Og ravnene skriger ved Karup Å


MOMO Magazine:

Se video >>>

Et gratis magasin, henvendt til gymnasieelever, om mode, kultur, events og livstil. Vi har været i gang i halvandet år, og har over 20.000 likes på Facebook. momomag.dk

Hygi Care: Se video >>> Intelligent vaskarmatur, forhindre bakterier, med indbygget sæbe– og sprit, til hospitaler. 1. præmie i kategorien Expo.

OstricH:

Se video >>>

En moderne redningsvest, der både kan redde liv og se mere moderigtig ud end andre mere klodsede veste. Følg dem på Facebook


Og vinderne er… STATIVA:

Se video >>>

En cykel der er lavet ud af hørfibre og glasfibre, og er 3,5 gange så stærk som aluminium. Den er 100% genanvendelig. Og den vejer meget mindre end en almindelig cykel. Nu skal der laves en prototype. Og gruppen regner med at cyklen kan købes om 2 år. Gruppen går på HHX på Tietgen Handelsgymnasium her i Odense. Følg dem på Facebook


FL


OPFINDELSER Det fleste tror at når man skal lave et nyt produkt, skal man opfinde alt fra bunden, søge patent og

Så du behøver måske ikke at opfinde alt. F.eks. har Teknologisk Institut siden år 2000 været

låse alle døre for at der ikke kommer nogen og

med til at skabe forbindelse mellem borgere med

stjæler ens idé.

gode idéer og virksomheder. Og det har skabt mere

Men man kan bare ikke alt, og man har måske

end 1000 arbejdspladser.

heller ikke penge til hverken patent eller udvikling

Det er vigtigt at finde det rigtige sted at få hjælp,

af sine idéer. Og derfor ender rigtig mange gode

rådgivning og finde netværk.

idéer i en lukket og ensom skrivebordskuffe.

Så her er lidt nyttige sider:

Selvfølgelig skal man ikke forære verdens bedste ide´ væk. Men det kunne jo være at en knap så god ide´ blev til en endnu bedre ide´, hvis den blev sat sammen med et andet produkt.

Virk.dk Udvikling Fyn

Og hvis man kigger på mange af de ting vi bruger i

Væksthus Syddanmark

dag, vil man kunne se de består af en lang række

Ryslinge Innovations Højskole

elementer, som sandsynligvis ikke er produceret

Dansk Iværksætter Forening

samme sted. F.eks. Er der nok ikke ret mange bilproducenter,

Opfinderrådgivningen

der bruger tid og penge på selv at producere dæk

Fremtidsfabrikken

eller bilradioer selv.

Erhvervsstyrelsen

Brand som B&O, har jo netop gjort sig utroligt

Stjerneskibet

godt, ved at specialisere sig i design, der så er

Nowhuset

bygget op omkring elementer fra andre. Og Appel, havde måske heller aldrig opfundet iPod, hvis ikke en af deres udviklere havde besøgt en

Fabfyn Amino

fabrik i østen, der havde udviklet nogle meget små harddiske… Men ikke havde noget produkt.

Held og lykke herfra ;)


I EN LILLE BÅD...


Det er med stor glæde, at Odensemagasinet kan byde velkommen til

Karina Ninette Parmone Bro. Hun ejer firmaet FUNE. Bolig- og Erhvervsindretning og Galleri. Og vil dele ud af sin viden her i bladet, og læserne kan desuden kontakte hende for gode råd, vejledning og tilbud til indretning Af både bolig og erhverv.


Åh solen skinner og om lidt tager jeg hundene med til vandet

Frit spring uden sikkerhedsnet Firma navnet er gået fra Bro Design til Fune Design for nu endelig at have fundet hvile i FUNE.

Det er herligt at være selvstændig og især på en dag som i dag, hvor det er FUNE betyder skib på japansk. muligt at smide, hvad jeg har i hænderne Jeg elsker Japan - kunsten og kulturen. og gå en tur i solen. Det var hårdt og spændende at starte mit Der er ellers nok at se til i FUNE. eget firma. Det er skønt at arbejde og tjene penge på Især når vi lige fandt på at flytte midt i det jeg brænder for, og det er at hjælpe opstarten af firmaet. Det var en ekstra folk der, hvor de i deres liv. udfordring som jeg tænkte, det kan jeg Det gør jeg med bevidst indretning igen- da sagtens klare. nem Neo Feng Shui, der er bevidstheden Jeg plejer jo at nå en masse og slet ikke om at omgivelserne påvirker os. tænke den lette vej for mig selv – åh jeg er blevet så meget klogere. FUNE - rådgivning om indretning og farver, der giver dig livet med Overskud og Succes

En dag i august 2011 blev jeg Selvstændig med stort S.

Væk var sikkerhedsnettet – og tænk dig – jeg gik slet ikke i panik. Dagpengene var der, men jeg ville sådan Starten Den 6. december 2010 blev dagen, hvor rigtig i gang. mit nye fantastiske og spændende liv Jeg ville nu til at arbejde for mig selv, og begyndte sådan for alvor. ikke knogle mig halvt ihjel for andre. Ikke at det blev forventet af mig i de Jeg havde gjort det, sprunget ud og gjort jobs jeg havde haft, men jeg havde det med at presse mig selv ud til det eksmin drøm til virkelighed. tremt overdrevne. Jeg vil sgu være selvstændig! Det skulle gå hurtigt og totalt perfekt. Jeg har ofte tænkt på det, men det blev Disse to ting er en by i Rusland nu. lige som ved det. Det med det perfekte, det er der slet ikke Jeg havde det rigtig godt med det der timer nok i døgnet til at kunne leve op til sikkerhedsnet som et fast arbejde og som selvstændig. dagpenge sørger for. En fast indtægt kan Det har været noget af en udfordring at godt gå hjem og vugge i dag. gå som perfektionist til at indse, at hvis Jeg tjener gode penge på det jeg elsker jeg vil tjene penge, så må jeg gå på komog den frihed det er at være selvstændig i promis også med mig selv. et enkeltmandsfirma er bare så ubeskriMen 96% perfekt er godt nok for mig nu velig befriende. Jeg bestilte mit firmas cvr-nummer.


FUNE Det var ikke kun firmanavnet, der ændrede sig over tid, men også indholdet. Jeg startede ud med at lave hjemmesider.

Det giver mig en lettere og bedre indsigt i, hvor mine kunder er i deres liv, og hvordan jeg kan hjælpe dem. Alle mine konsultationer er forskellige.

Efter et halvt år kom boligindretning med i firmaet - et år efter erhvervsindret- Nogen skal have hjælp til at rydde op, ning. slippe gamle arvestykker, der har taget Det er gået godt med hjemmesiderne, styringen med deres liv og humør, andre men jeg har fundet mit kald og sjæl i har brug for farver til at hjælpe dem med indretning med Neo Feng Shui, og det at få balance i hjemmet, så der igen kan optager mig fuldt ud. komme overskud og succes i livet. Det er fantastisk at arbejde med indretning, der er med til at give folk energi til En fællesnævner er dog, at der ikke at være til i livet. kommer nok energi ind til deres hus. Mine interesseområder inden for indret- Det at falde over tasker, sko og haveredning er balance, energi, oprydning og skaber giver kun beboerne irritation i farver. kroppen og derved mister de en masse energi og hverdagen bliver mere og mere drænet for livsglæde. Se fremad Jeg har aldrig fortrudt eller tænkt, at nu giver jeg op. Lige fra start har jeg været besluttet på, at det her skulle lykkedes også i krise tid.

I de næste numre af Odensemagasinet vil jeg komme mere ind på bevidst indretning, og hvad det har at tilbyde en travl hverdag.

Jeg er heldig, at min mand bakker mig 100 % op, og det er så fantastisk. Efter 2 Jeg har tit kunder, hvor det er indretning år er jeg her stadig og bliver stærkere for og ikke selvudvikling, der er i centrum. hver dag der går. Derfor tilbyder jeg fx at hjælpe folk med at få deres hus solgt. Indretning Indretning med FUNE støtter beboerne i deres selvudvikling og sørger for at skabe balance, flow og energi til livet og hverdagen. Jeg har altid haft en rigtig god intuition og det er et værdifuldt redskab ved min indretningsrådgivning.

Her handler det om at gøre huset og haven så indbydende som muligt. Tiltrækning af den positive energi er alfa og omega for så kommer kunderne også. En spændende opgave, hvor jeg bliver så glad når huset er solgt.


Få råd om indretning. Mit hjertebarn inden for erhvervsindretning er hjemmekontor. Det er så vigtigt at have et godt sted at sidde og arbejde. Hvor mange sidder ikke og kigger ind i en væg - som om det skulle give overskud til at klare dagens udfordringer? Nej se ud i rummet og få overblikket over dagen og livet. Det handler om at give sig selv de bedste Se mere om indretning og kontakt mulige arbejdsbetingelser og være bevidst om, at det er det, der er vigtigt for, Karina Ninette Parmone Bro at tingene går meget lettere i hverdagen. Mail kb@fune.dk Har du et kontor, som du vil have hjælp FUNE på nettet: til at få indrettet bedre, så send et par billeder til mig, og jeg vil sende et tilbud tilbage. www.fune.dk Og måske kommentere det her i bladet. neofengshuiblog.blogspot.dk

Største udfordring Den eneste udfordring jeg har (haft) i mit facebook.com/NeoFengShuiIndretning firma er, at jeg får så mange ideer og vil så mange ting. Men jeg har lært at tøjle det. Det er vigtigt for så modarbejder det ikke firmaet, men derimod bliver FUNE stærkere.


TOLSGAARD & PRETZMANN på Magasinet

Kulturmaskinen - MAGASINET lørdag den 23. marts 2013, kl. 21:00 Komikerne Rune Tolsgaard og Esben Pretzmann tilføjer nye showdatoer i foråret. Showet ”Tolsgaard & Pretzmann – Live in Concert” kan opleves på Magasinet, lørdag den 23 marts 2013. Få en forsmag på showet på:

www.youtube.com/tolsgaardogpretzmann www.facebook.com/tolsgaardogpretzmann


www.facebook.com/Afhjertet


Vi så noget i hinanden og efter at have set en anden pigegruppe, tænkte vi: Vi kan fandeme også... Nedergadeteatret er en frivillig teaterforening, i Bolbro. Her bliver der spillet forskellige forestillinger i løbet af året. Og før var der kun et hold med Improteaterhold, der hedder ”Szort Sznak”. Og nu har vi så lavet et nyt hold der hedder ”Ude af frekvens”.

For at der ikke skal blive noget konkurrence eller tvivl med den anden gruppe ”Szort Sznak”, der er en åben gruppe, lavede vi vores som et lukket hold. For Nedergadeteatret er som én stor familie, hvor man passer på hinanden, og ikke skaber splid. Vi vil også gerne udvikle os. Både flytte nogle grænser teatermæssigt og menneskeligt.

Så vi laver mange forskellige Vi startede i November, og har en øvelser, og prøver at lege med fordomme og udtryk. fast dag om ugen, hvor vi øver. Og vi vil gerne tage nogle emner Og vi har allerede været ude at optræde, og har endda undervist op, som man måske ikke normalt gør grin med. en drama-klasse i improteater. Vi har spillet teater sammen i et stykke tid. Og så fandt vi bare ud af, at vi passede godt sammen. Og selv om vi er forskellige, går det bare rigtigt godt i hak.

Ikke for at gøre nogen forarget, men for at finde ud af, hvor langt man kan gå med humor. Og det kan man lære meget af.


Tit, når man spiller improteater, bruger man ikke rekvisitter.

Vi har haft nogle aftner, hvor vi har fortalt hele vores livshistorie.

Så skal publikum selv forestille sig at man har forskellige ting med på scenen.

Og det har gjort at vi kender hinanden rigtigt godt. Og så forstår man også meget bedre, hvordan de andre reagere og hvorfor.

Og improteater er ikke bare at være sjov… Det er jo også at tænke hurtigt og være kreativ. F.eks. Syntes nogle af os at det er meget grænseoverskridende at synge på kommando. For man ved jo ikke på forhånd, hvad det er man skal synge. Så der kommer bare en melodi, og så får man nogle ord, og så skal man lave en sang ud af det, mens man står på scenen. Og så syntes folk jo også det er vildt sjovt når det går galt.

Hvis man ikke har prøvet at skændes med folk, så skal man fandeme se at komme i gang!!! Men vi vil gerne være rigtig gode, før vi rigtigt skal optræde. Så vores første rigtige show er faktisk først planlagt til Januar. Men vi tager gerne ud til mindre ting, og foredrag og andet.

Vi er meget forskellige. Men forskelligheden er også med Følg til at give et godt samarbejde og på sammenhold.

”Ude af frekvens” Facebook


Himlen er blå Hjertet er frit Se ud over kanten det hele er dit 

Steffen Brandt - TV-2


M책nedens kunstner Mie Spuur


Mie Spuur Se mere om hendes finurlige univers på

www.miespuur.dk og følge med på 'Art by Mie Spuur' på

Facebook. "Jeg tror vi alle har travlt med at bekymre os om, hvad vi gjorde i går, eller noget ude i fremtiden. Det eneste sted, vi i virkeligheden kan gøre en forskel for os selv og ændre verden, er lige her og nu!"

"Jeg har altid haft en skabertrang og tegnet og malet lige siden jeg var lille. Maleriet er mit eget åndehul, hvor hverdagen og indtrykkene fordøjes. Jeg tager verden ind, i fulde drag Mie Spuurs malerier spænder fra uden filter og har stor omsorg for abstrakte landskaber til det far- alle omkring mig. verige finurlige univers, hvor små Ved lærredet er opmærksomhefigurer under fællesbetegnelsen den vendt indad, tiden er min "Familien Feelgood" regerer. egen og kunsten mit sprog".


Familien Feelgood er - som navnet antyder - en lille hær af små positive budbringere, som lister livets banaliteter og store sandheder ud mellem sidebenene i form af prosatekster på lærredet.

Ved første øjekast betages man af de klare farver og glade smil, men går man lidt tættere på, så afslører teksterne på de farverige akrylmalerier direkte budskaber om nærvær og kærlighed - også i hverdagen.


Det er der en grund til, forklarer kunstneren bag de figurative malerier, som spreder glæde hos de fleste:

”Når jeg maler med Familien Feelgood som tema, så tager jeg jahatten på og lukker brok og støj ude.”

"Vi skal huske at nyde nuet og have det godt, imens vi er her.”

”Jeg tror på, at vi som mennesker kommer rigtig langt med positivt livssyn, så hvis jeg kan bidrage med et smil, så synes jeg min kunst har gjort en forskel"


Familien Feelgood, huserer på Evnen til at fokusere og leve i nulangt de fleste malerier, får også et er højt skattet i den 35 årige selskab af ugler og flyvende grise. kunstners liv. ”I mine malerier finder du glæde, stemninger, sjove indfald og posiMie Spuur forklarer: tive budskaber - eller noget helt "Jeg kan godt lige den der kant, hvor det banale og naive fortolker andet, som måske rør dig og giver dig en oplevelse eller god fornemlivets store sandheder.” melse.”


”Maleriet af den flyvende gris på en el-ledning, er en opfordring til at tro på, at vi kan udleve vores drømme. Det handler om at turde at tage det første skridt."

Budskabet - 'Pigs do fly' er fra det engelske udtryk, som dækker over noget uladesiggøreligt. Men med grisen malet i flyvende vigør vendes betydningen på hovedet.


Er verden altid fuld af farver og banale glæder? får man lyst til at spørge den livsglade kunster. Og svaret er naturligvis "Nej". Det kunstneriske udtryk for det svar findes i en række nye abstrakte malerier.

Som et modspil til de fabulerende figurer og skæve sandheder, som Mie Spuurs malerier er kendetegnet ved, kom i 2012 en udstilling af abstrakte malerier. Med titlen "under overfladen" åbnede Mie Spuur for et hidtil ukendt univers, som stikker dybere i kunstnerens egen bevidsthed.


Serien er en række mentale land- Kom med under overfladen. skaber, som hun beskriver såle- Det nye univers skal ses som et des: parallelt univers til de glade og positive figurer, som Mie Spuur "Vi er alle sammensatte af de op- er kendt for, og som fortsat vil levelser og valg vi møder i vores være en fast del af kunstnerens eget liv. værker. Det er lag på lag af vores person- Under overfladen forhandles hos lighed, og lejres på bunden under overfladen." Gallerihjerterum.dk.


Selve maleprocessen er et univers, hvor sure miner ikke har adgang, og jeg oplever, at det ikke bare er mig, som fĂĽr den her 'feel-good-

fornemmelse' af malerierne. Det gør mine kunder ogsü. Og dem som ser malerierne pü mine udstillinger".


Jeg finder en frihed og ro i Min inspiration henter jeg i maleriet, som jeg ønsker at min hverdag, ting jeg oplever, dele med min omverden. trends og farver i tiden og i de mennesker, jeg holder af.


Senest kom en umiddelbar kommentar fra en lægesekretær, da vedkommende så udstillingen i Middelfart. Mie Spuur fortæller: "Jeg var ved at hænge malerier

op på gangen i lægehuset, da en kvinde kom forbi og stoppede op et øjeblik, hvorefter hun sagde -

”Ja, dem kan man da kun blive rask af at se på.” Den kommentar har fuldt mig lige siden.


Bestillingsopgave til gode venner, som teksten og motivet er tilpasset efter.

I år har Mie Spuurs malerier spredt glæde bag murene i Nyborg Statsfængsel, og er frem til april udstillet hos Lægerne i Teglgårdsparken 100, i Middelfart. Fra februar, kan Familien Feelgood også opleves hos den Kommunale Tandpleje i Esbjerg.

Er man ikke lige på de kanter, så har webgalleriet Gallerihjerterum.dk altid et fast sortiment af hendes værker.

Gallerihjerterum.dk www.miespuur.dk


Odensemagasinet ejes af: Pegasus Foto og Video. CVR-nummer: 27 45 41 00 KragsbjergvĂŚnget 4, 1.Th. 5000 Odense C. Mobil: 60 16 88 11 Mail: odensemagasinet@gmail.com

www.odensemagasinet.dk


Profile for Odense Magasinet

Odensemagasinet Marts 2013  

Odensemagasinet handler denne gang mest om iværksætteri for unge, boligindretning, improteater og månedens kunstner Mie Spuur

Odensemagasinet Marts 2013  

Odensemagasinet handler denne gang mest om iværksætteri for unge, boligindretning, improteater og månedens kunstner Mie Spuur

Advertisement