__MAIN_TEXT__

Page 1

Odense Magasinet

Interview med Odenses borgmester

Anker Boye

Mindeord For manden bag

Hansen´s VÌrtshus


Velkommen til Odensemagasinet. Det er et nyt e-magasin, der udkommer én gang om måneden. Og KUN på nettet. Dette er det første, og jeg kan ikke udelukke at det vil skifte udseende med tiden.

Faktisk vil det jo bare være et tegn på fremgang og nye muligheder.

Dette blad er på flere måder et spring ud i noget.

For det første er det mit første magasin, ved navnet Odensemagasinet. Og for det andet er det det første af flere forskellige magasiner, som jeg vil vende tilbage til på et andet tidspunkt, når de er ved at være tilgængelige.

Og ikke mindst var det et stort spring, at jeg kastede mig ud i, at fortælle om en mand og hans spillested, uden jeg havde mødt ham.

Jeg skylder tidligere ansatte, gæster og optrædende på Hansen´s Værtshus en STOR TAK, for at fortælle deres historie, og ikke mindst lade Odensemagasinet bruge billeder fra de glade 70ére og 80ére.

Jeg håber at mange vil læse Odensemagasinet, og bruge de mange link der er lagt ind, så man kan komme til hjemmesider fra artiklerne, reklamerne og se videoklip.

Og en STOR TAK til Joan Grønning, der er kommet med gode råd.

Venlig hilsen Lars Qvick


Interview med Anker Boye Hvornår fik du smag for politik? Da jeg blev ansat som portør på sygehuset. Det var en stor arbejdsplads med mange faggrupper, og da voksede mit samfundsengagement. Jeg var 25 år gammel, og det var en helt ny verden for mig. Jeg blev vildt engageret og optaget af arbejdet og de politiske muligheder.

Er det blevet nemmere at drive politik, når både kommunen og regeringen er fra samme parti? Det er dejligt at have en regering, der holdningsmæssigt baserer sig på samme værdier som jeg repræsenterer. Men de udfordringer vi står med er af en sådan karakter, at det både på Christiansborg og lokalt kræver bredt politiske samarbejde.

Hvordan var det, IKKE at være borgmester, da Jan Boye var borgmester? Det var et nederlag, men det blev vendt til en fantastisk spændende opgave - at være rådmand i By og kultur. For mig personligt gav det mulighed for at komme tættere på byens udvikling. Derfor blev det også en personlig udvikling, der gør at jeg i dag står bedre rustet.

Hvordan var det at komme tilbage som borgmester? Det er et ansvarsfuldt erhverv at tage på sig – og det er flot at få lov til. Jeg står ved lederskabet af vores by. I en udfordrende tid er brug for at tage ansvar og tage opgaven på sig i. Og jeg ser det også som nye muligheder.


Interview med Anker Boye fortsat. Hvordan har Odense ændret sig? Den internationale økonomiske krise sætter jo præg på Odense, som har sin del af landets udfordringer. Vi skal tilpasse os – men huske at være opmærksomme på, at vi har en høj velstand og en høj velfærd. Vi er ikke Grækenland. … Så vores udgangspunkt er bedre end så mange andres.

Er der så noget, du har fortrudt som borgmester/politiker? Her er mit svar, at jeg prøver at lære af hver dags beslutninger og hver dags arbejde. Og jeg bilder mig ind, at jeg også hver dag kan blive bedre.

Hvordan kommer Odense ud af krisen? Vi skal investere os ud af krisen, og det er vi allerede i gang med. Lige nu bygger vi Odinsbro, til næste år går vi i gang med Musik- og Teaterhuset og så følger Thomas B. Thrigesgade, letbanen og Campus Odense. Det historisk store investeringer, der gør Odense mere attraktiv som by, og som giver flere virksomheder og flere arbejdspladser til Odense. Så når vi kommer forbi krisen, har vi skabt et nyt og bedre Odense. Og udviklingen i Odense er med til at drive hele Fyn fremad. På kort sigt skaber vores store investeringer, byggeprojekterne arbejdspladser til byggebranchen – og her er der særligt hårdt brug for dem.

Hvad er planerne for at skabe flere arbejdspladser? På kort sigt skaber vores store investeringer, byggeprojekterne arbejdspladser til byggebranchen – og her er der særligt hårdt brug for dem.


 Se video fra besøget i Odense


Interview med Anker Boye Fortsat. Hvad har været din største politiske beslutning? Det er der ikke noget svar på. Alle beslutninger er vigtige, for alle beslutninger berører mennesker. Og for det enkelte menneskes hverdag, kan det være en lille beslutning, der har størst betydning. Så jeg kan ikke rangordne.

Hvordan har det været at stå for store begivenheder som at fejre HC Andersen og Kronprins Frederik og Kronprinsesse Marys bryllup? Det er jo spændende at få lov at repræsentere Odense By og borgerne – også i national sammenhæng. Jeg er i det hele taget bevidst om, at Odense er en del af en større sammenhæng. Regionalt, nationalt, internationalt. Vi er hinandens forudsætninger. Vi er ikke os selv nok.

Er der så noget, du har fortrudt som borgmester/politiker? Her er mit svar, at jeg prøver at lære af hver dags beslutninger og hver dags arbejde. Og jeg bilder mig ind, at jeg også hver dag kan blive bedre.

Hvis du havde uanede mængder af penge… Hvordan skulle Odense så se ud? Jeg bruger de muligheder, vi har for vores by. De historiske investeringer vi gør i Odense over de næste 10 år skaber Odense som en attraktiv, bæredygtig storby. Og det er det bedste, jeg kan tænke mig for Odense.

Hvad er du mest stolt af ved Odense? At vi er en attraktiv og dejlig by at bo i. At vi har gode vilkår for erhvervslivet, at vi er en stor uddannelsesby, der tager hånd om unge mennesker. Og at vi har et stærkt potentiale til at håndtere fremtidens udfordringer og muligheder.


Bogen om allergi Danmarks mest populære allergibog giver dig ALT, hvad du og din familie har brug for at vide om allergi og om at forebygge allergi. "Bogen om allergi" er en opslagsbog, der hurtigt giver dig overblik over, hvad du reelt kan gøre, så allergi fylder mindst muligt i hverdagen. Kort sagt: Hvad virker – og hvad er spild af tid og penge. Og det uanset om du eller din familie har høfeber, astma, eksem, nældefeber eller fødevareallergi - og om I har allergi over for pollen, dyr, husstøvmider, skimmelsvampe, nikkel, medicin, parfume, latex, kemikalier eller bi og hveps. Allergibogen har også særlige kapitler om allergi på jobbet, på rejsen, til højtider samt om stress og allergi samt alternativ behandling af allergi. Med ”Bogen om Allergi” har du for første gang alt om allergi samlet i én bog. Læs mere om bogen + tag et smugkig på bogens indhold samt kapitel om dyr og eksem hos børn.

Også som E-bog Fra 15. maj kan "Bogen om allergi" også fås som E-bog gennem forlaget, der har til huse i Odense.

http://forlaget-tekstxpressen.dk/bogen-om-allergi/


htt p://forlaget-tekstxpressen.dk/bogen-om-allergi/


Et ”Farvel” til en af Odenses mest betydningsfulde mænd. Af Lars Qvick Det er underligt at skulle skrive noget om en person man ikke kender.

Jeg blev foreslået at lave et TV-program om Hansen´s Værtshus, for noget tid siden, og jeg tænkte længe over det, men syntes ikke at jeg var den rette til at gøre det, da jeg aldrig havde været på stedet og aldrig mødt Erik Hansen.

Men da han døde d. 24. April 2012, var der noget i mig der sagde, at der måtte fortælles om denne mand og dette sted.

Så derfor kontaktede jeg Kell Dalager og Allan Hviid, som kom med forslag om, hvem der ville kunne fortælle om Erik Hansen og Hansen´s Værtshus´s betydning for dem og Odense.

For når man ser de personer på billederne ”fra den gang”, kan man tydeligt se, at det er et sted der har været ”rugekasse” for talentfulde folk.


.

t

På billederne er der nogle unge musikere der får lov at trykke den af. De har i dag har et langt bagkatalog, med udgivelser på vinyl, CDér og som nu sælger deres musik på nettet.

e

,

Der er en ung Hans Mydtskov, der blev årets Fynske Jazzmusiker. Der er en ung Alan Askvig, der nu leder Kulturmaskinen og Magasinet. Der er en ung René Szczyrbak, der står i spidsen for STV, som producere en stor del af de TV-programmer der vises på de danske kanaler. Der er en ung Hans Quistgård, der via JVB sørger for at der er store koncerter i Odense.

, Og det var på Hansen´s Værtshus nye bands blev dannet. F.eks. Den Kummerlige Trio, Frede Fup, for slet ikke at tale om The Blues Brothers Souvenir Show, der jo har fejret deres sølvbryllup som orkester. Faktisk er det vel kun Karsten Skovgaard og Jesper Rosenqvist der har trukket sig ud af rampelyset, og nu er blevet besøgsvenner for en ældre herre fra København, som de så er så søde at tage med i Den Fynske Landsby ;) Men en stor tak til alle der har bidraget til de næste sider, med tekst og billeder. I har været en uvurderlig hjælp for mig. Og jeg tror der er én der vil være stolt af jer alle. Venlig hilsen Lars Qvick


ERIK ROBERT HANSEN Af Lene Nygaard Rosenqvist Tidl. Musiker og ansat på Hansens Værtshus. Farven sort er synonym med en række af store kunstnere. Farven sort er elegant, den skaber ”klæder” i så vel rum som på og i mennesker. Farven sort er omgivet af mystik og sensualitet, den er egenrådig og uovervindelig, den skaber folk. Det sjove er bare, at farven sort slet ikke er en farve! Og sådan var det med mennesket Erik Hansen. Skaberen af mangt og meget men ikke mindst ”Hansen´s Værtshus”. Han var farven sort. Erik formåede at skabe illusionen som mennesket higer efter. Han skabte drømme. Nok mest for sig selv, men hvad han ikke så komme i kølvandet var, at hans drømme også var de unge Odenseaneres drømme. Det forklarer, at Erik til sin død forblev unik og uden behov for, at behage eller tilfredsstille andre end sig selv.


Nu kan det lyde som en egocentrisk mand men det var langt fra tilfældet. Erik forstod sig nemlig ikke blot på kunst men også på mennesket. Alt imens vi unge mennesker mente at vide hvad der var bedst, smartest og mest hipt, stod han på sin ret og holdt stædigt fast i sin overbevisning, der havde båret ham langt længere ind i Danmarkshistorien end han selv kunne forstå. Han kunne se hvad der kom forude, alt imens alle vi andre stod og undrede os over hvad der lige var kommet. Altid et skridt forude stod Erik og samlede os op igen med sin varmhjertelige kynisme og sorte humor. Vi blev smid ud, fik karantæne, kom ind i varmen igen, blev smidt ud, fik karantæne…. Således blev Hansen´s værtshus det hippe sted. Det sted hvor alle der var noget inden for musikken mødtes. Her kunne man som ung musiker gøre sine hoser grønne for de ”tunge drenge”, man fik lært udtryk som ”hul igennem” og ”lige i skabet”. Man fik lært at drikke Albani og Bourbon med Jolly Cola, rafle løgn og råbe fisse ret ud i rummet. Der var højt til loftet i Hansen´s kælder.


Som purung trådte jeg ind på Hansen´s værtshus første gang. Jeg havde hørt mange historier om at blandt andet Gasolin og Sanne Salomonsen havde spillet der og det var således med stor ydmyghed, at jeg trådte ind ad den brede dør første gang. Men der hvor jeg for alvor forstod stedets legendariske position var en sen aften i august 1991. Erik sad i døren, og jeg stod bag baren og bandet spillede svedende blues i kælderen. Der var ikke mange mennesker oppe ved baren så jeg stod med hovedet begravet nede i boksene med øl og vand for at tælle lager. Stående i den position hører jeg en mandstemme: ”Excuse me, Miss”. Jeg rejser mig letter forlegen op ved at være opdaget i den stilling og glor med åben mund på manden med det lange mørke hår. Han forklarer, at han og hans venner havde hørt om stedet og at de gerne ville ind og lave en jamsession men den gamle mand ved døren talte ret dårligt engelsk.


Jeg beder manden følge med og jeg nærmest løber ud til Erik med manden halsende efter. ”Erik, for pokker, luk dem ind. Kan du ikke se hvem de er?” næsten råber jeg. Erik svarer:” Jeg gider sgu´ ikke have de langhårede hippier ind, de laver bare ballade og stikker sig selv i armene med hash”. Efter en del forhandling Erik og jeg imellem, alt imens de langhårede drenge stod og så måbende til, fik de lov at komme ind og spille. Men på den betingelse, at det var mit ansvar og at de ikke fik noget for det. Jeg gennede de langhårede ned i baglokalet, løb op efter to kasser Albani og en flaske Bourbon. Kort tid efter bragede Hammonorglet og Ian Gillian fra Deep Purple sang ”Smoke on the wather” lige dér midt i Hansen´s kælder. Tak for altings fest, Erik. Lene Nygaard Rosenqvist Tidl. Musiker og ansat på Hansens Værtshus.

 Smoke on the wather—video


Video med Frede Fup: ”Kaj og Stjernerne”


Om Hansen´s Værtshus. Af Frede ”Fup” Nordbrink Hansens Værtshus betød helt utroligt meget for os i bandet "Frede Fup" fordi vi oprindeligt var et jamsessionband der kun spillede sammen fordi vi ikke havde andet at lave. Vores sidste som dette var på Hansens værtshus 28. marts 1980 hvorefter vi så ville opløse bandet. I Odense havde man fået den ide, at navnet var et dæknavn for gendannelse af Gasolin, så der var stopfyldt da vi gik på scenen. Først gik Wili Jønsson på scenen, vild jubel. Så gik Bjørn Uglebjerg ind, vild jubel. Så kom Thomas Grue, vild jubel. Så kom Jan Ettrup, folk blev lidt forvirrede. Til sidst kom jeg, Frede Norbrink, så blev der helt stille. Så startede vi og væltede hele lortet, og fra den dag blev "Frede Fup" et rigtigt band og resten af historien blev historie. Frede Norbrink


Mig og Hansen Af Hans Mydtskov

Første gang jeg trådte ind på Hansens Værtshus, tænkte jeg, at det var det fedeste sted, jeg nogensinde havde været. Det var i foråret 1977 og jeg var 15 år og gik i 2. real. Jeg boede i Skt. Klemens lidt uden for Odense og havde aldrig bevæget mig i byens natteliv før. Imidlertid havde jeg læst i avisen, at den svenske guitarist Janne Schaffer skulle spille på Hansen's den aften. Selv om jeg ikke helt vidste, hvem han var, havde det hele en magisk tiltrækningskraft, og jeg tænkte, at jeg måtte derind. Mine forældre synes imidlertid ikke, at det var nogen god ide, da jeg spurgte dem og jeg fik et blankt nej. Derfor ventede jeg til de gik i seng, lod som om jeg gjorde det samme og listede mig ud og tog den sidste bus ind til byen. Hen til Asylgade, ind i forhallen med de sorte vægge, ind ad døren til selve værtshuset og så kunne jeg høre musikken nede fra kælderen. Hen og stå på trappen og se Schaffer og hans band - som for øvrigt var hele ABBA's backing. Det vidste jeg ikke på det tidspunkt og jeg havde sikkert også været ligeglad, for det var diskerne, der hørte ABBA. Det var helt magisk. Stedet, musikken og de mennesker der var der, repræsenterede alt det, jeg gerne ville være i foråret 1977. Efter sommerferien det år begyndte jeg i gymnasiet og Hansens Værtshus blev en del af tilværelsen for mig og mine venner. Det var meget simpelt på det tidspunkt: diskerne gik på Tordenskjold, rockerne gik på Putte's Rockcafé og flipperne gik på Hansen's. Der var selvfølgelig også andre steder, hvor man kom ind imellem, og også en sjælden gang et 'cross over' til fjendens lejr, men i store træk, var det sådan det var. Jeg havde de vildeste oplevelser, når Entrance, Bazaar, Jukka Tolonen, Gnags, Buki Yamaz, Wasa Express, Egba, Sebastian, Skousen/Ingemann, Povl Dissing og alle mulige andre spillede.


Her oplevede jeg mine helte - folk som Kasper Winding, Kenneth Knudsen, Bo Stief og Peter Ingemann. Jeg bemærkede også den lille tætte mand med fuldskægget og den lidt munkeagtige frisure, der var lidt vredladen og utilnærmelig for sådan nogle gymnasiedrenge som os. Da jeg var færdig med gymnasiet var det blevet 1980. Det år spillede jeg selv på Hansen's for første gang. Som altid i de år var der fuldt hus - lige meget hvad eller hvem der spillede. Vi fik 10.000 på døren! Det var den deal alle spillede på - døren. Man fik simpelthen, hvad der kom ind i entré - og det var ikke så lidt. Det var ikke uden grund, at Hansens Værtshus var landets mest populære spillested blandt musikerne. Der var masser af mennesker, man blev godt betalt og Erik Hansen elskede at hænge ud med musikerne. Han viste sig nemlig slet ikke at være så utilnærmelig.


Mig og Hansen fortsat. Af Hans Mydtskov Det var på Hansens Værtshus jeg blev musiker.

I 1981 begyndte jeg også at arbejde i baren på Hansens Værtshus. Jeg var der alligevel altid, så det virkede som en god idé. Det havde mange fordele: man sprang køen over, øllene var lidt billigere, man kunne altid få lønforskud i baren - man var lidt tættere på nogle af de musikere, som man beundrede. At man så samtidig spillede der selv en gang imellem, gjorde kun identifikationskraften stærkere, når man var der som publikum. I de år var Hansens Værtshus verdens centrum og det var én lang fest. Alle dem man helst ville hænge ud med kom der - jeg husker det som en sorgløs tid.

Erik Hansen var selvfølgelig chefen, men han festede nu lige så meget som alle os andre. Han var en følsom mand og kunne være temmelig lunefuld, men man behøvede aldrig at tvivle på hans loyalitet og opbakning. Han var sindssyg sjov at være sammen med og det forhold, jeg fik til ham der, varede ved (med undtagelse af et års tid, hvor jeg tog et job som dj på Boggies det tog han temmelig ilde op, men kun indtil jeg holdt op igen.) I begyndelsen af 80'erne hed orkestrene Sneakers, Frede Fup, Tøsedrengene, Suvirvors, News, Nanna, Kick..... foruden hele den lokale scene, som jeg selv var en del af.


Det var egentlig de samme musikere, som spillede der i slutningen af 70'erne.

Nu var alle bare begyndt at spille pop og scenen ændrede sig markant i de år. Fordi dem der var bedst til at spille, begyndte at lave langt mere tilgængelig musik, opnåede danske orkestre en enorm popularitet og de blev efterhånden for store til spillesteder som Hansens Værtshus.

Sidst i 80'erne var der ikke længere kø udenfor hver aften og Erik forsøgte sig med andre steder. Bl.a. Kranen i Brandts Passage, hvor jeg spillede et utal af gange sammen med mine kumpaner Ole og Kell.

Erik Hansen skabte rammerne for nogle at de lykkeligste øjeblikke i min ungdom.

Han gav mig og mange andre muligheden for at lave det vi allerhelst ville - nemlig at stå på en scene og spille. Det kan jeg ikke takke ham nok for. Hans Mydtskov maj 2012.

Ole Friis. Hans Mydtskov og Kell Dalager.


Ode til en institution. Af Søren Land. Hansen's Værtshus lå i Asylgade lige pladask midt i Odense. Engang havde det heddet Diligencen, men så blev det købt af en lille, rund og vrissen mand med fuldskæg, der hed Hansen til efternavn. Hansen kylede nogle gamle afsyrede borde og bænke ind i lokalerne og smed nogle gamle emalje-reklameskilte op på væggene, og så var det, det hippeste spillested i 70'erne og langt op i 80'erne. Intet mindre. Alle spillede på Hansens Værtshus. Og jeg mener alle: Gasolin', Thomas Helmig, Tøsedrengene, Ebba Grøn, Flo and Eddie, Buki Yamaz, Otto Brandenburg, TV*2, Kliché, Frede Fup, Gnags,, Sebastian for bare at nævne nogle få. Udover de mange lokale musikere, som fik chancen for at spille på en af landets allerfineste scener. Alle spillede i Hansens lille, mørke kælder med plads til cirka 150 tilskuere, hvis de rykkede meget, meget tæt sammen og brandmyndighederne havde noget andet at lave (hvad de heldigvis altid havde).


I begyndelsen var der altid kø foran Hansen's Værtshus. Og i begyndelsen stillede vi os op i køen og ventede halve og hele timer på at komme ind og få lidt skældud af Erik Hansen. Der var altid noget galt med os, med kunderne, kunderne var nogle værre idioter. Alligevel kom alle på Hansen's Værtshus, det var dér, man kunne høre tidens musik, score tidens kvinder, drikke tidens Odense og få skældud til tiden. Når Hansen var i ræddi god, vrissen form, råbte han. "Pik og ål, to runde mål" højt ud i lokalerne. Det var ikke mindst derfor, vi kom der hver weekend og et par af hverdagene med. Vi kom der simpelthen ligeså meget på grund af Hansens egen underholdningsværdi, vi blev simpelthen venner af huset og venner med en af Odenses største kulturpersonligheder nogensinde.. På væggen på toilettet havde en skrevet: 'Inderst inde er vi alle Hansen'. Det er vi stadig. Selvom Hansen's Værtshus foldede i 1992 og manden bag Universets centrum i 16 år trådte endeligt ned fra scenen forleden. Tak for at måtte være en del af din scene - og tak fordi, du blev del af vores .

Søren Land.


Om Jemac Hele konceptet bygger på mere end 20 års erfaring, med salg og salgsledelse. Værktøjerne er løbende forfinet og tilpasset, så de passer til moderne business. Handler du med Jemac, får du et afprøvet koncept, som nemt kan passes ind i din virksomhed, dine produkter og dine kunder. Firmaet drives af Salgscoach/ CEO Jesper Dalhus, som er særdeles erfaren inden for salg og salgsledelse. Vores motto er: “Salgstræning der rykker” Det siger meget, om hvordan vi arbejder. Vi vil gerne rykke dine sælgere, sammen med dig.

https://www.facebook.com/#!/JemacKommunikation


Følgende kurser tilbydes: Salgstræning for iværksætteren Salgskursus for håndværkeren Den professionelle sælger (B2B) Præsentationsteknik for sælgere Virksomhedskurser, tilpasset til din virksomhed

Vores motto: Salgstræning der rykker http://www.jemac.dk/


H

Marie-france e sk sti ta n fa n e d . Med al p책 Odense havn

Didia.


Søren Nilsson Alder 38 år. Bosat i Odense.

Jeg hader udtrykket amatørfotograf, så jeg vil kalde mig en professionel hobbyfotograf.

Man kan godt lave et professionelt stykke arbejde, selv om at man har en hobby.

Udtryk, stemning og følelser. Det er det, jeg elsker ved at fotograferer.

Når "kunden" ikke bare får et pasfoto, men et billede, hvor man kan se hvad modellen tænker.


Teaterscene fra Herregaardsspillene 2012, p책 Ulriksholm slot. Rasmus Freimann Jensen og Genie Argiris.

Statue af H C Andersen taget op af Odense havn igen.


D-A-D

Søren Nilsson Alder 38 år. Bosat i Odense. Rugsted og Kreutzfeldt

Jeg startede med at tage billeder af landskaber og hverdags ting, men fandt ud af, at jeg var bedre til at fotografere koncerter og teaterforestillinger.

Det har jeg nu gjort i små 15 år.

Man må aldrig stå stille, så jeg prøver hele tiden nye måder at tage billeder på.

Det er en god leg, hvor man ikke kender resultatet.

Elvis og Bubber


ods

Stompgruppen Habengo

Cd-bagside til rap-grup pe

, Asem Jomaa og Steffen

Sander


-fest på FLOW . Fra haloween

Søren Nilsson Alder 38 år. Bosat i Odense.

Det er tit, at folk kommer hen til mig og stiller spørgsmål om forskelligt udstyr, hvad er bedst?

Det er ikke udstyret der er vigtigst! Det er fotografens øje for et godt motiv!

Det er derfor, at børn er gode fotografer. De er ikke bange for at lave et dårligt billede.

(Vi laver ALLE dårlige billeder!).

Og børn tænker ikke, hvordan ville andre gøre det, de prøver bare.

n hlman u K a Emm


Line K端rstein

Line K端rstein


Søren Nilsson Alder 38 år. Bosat i Odense.

Anja Kickbusch. Den bedste belønning jeg kan få, er når jeg ser, at billeder bliver brugt, set og holdt af.

Husk: Et billedet tager 1/100 sekund, men holder en evighed.

Emma Kuhlmann

Anja Kickbusch.


Foto: Søren Nilsson


Svanen dansk-tjekkisk dukketeater www.svanen-dukketeater.dk/ Både store og små har glæde af teateroplevelser – og for børn i alle aldre er dukketeater af høj kvalitet en god indgang til teatrets magiske verden. Svanen tager rundt i hele Danmark med forestillinger baseret på kendte klassikere og opsat i smukke og eventyrlige scenografier. Svanen dansk-tjekkisk dukketeater bygger på den tjekkiske dukketeatertradition og er i løbet af de sidste 19 år blevet et af Danmarks allerbedste dukketeatre. Teatret er et turnéteater og er økonomisk støttet af Odense Kommune.


I sæson 2012/13 sender vi otte forestillinger på turné:

”Svinedrengen”, ”Marionetspilleren”, ”Hvad fatter gør det er altid det rigtige”, ”Snehvide”, "Lille Claus og store Claus”, ”Konen i muddergrøften”, "Eventyret om dronning Dagmar" og "Nøddebo Præstegård".

Og derudover kan vi præsentere: TeaterTraileren. En trailer hvorfra vi kan spille ”Hvad fatter gør det er altid det rigtige”, ”Lille Claus og Store Claus” og "Nøddebo Præstegård" udendørs.

I parken, på gågaden, på torvet, til sportsfesten, til kulturnatten, i skolegården, til julemarkedet ..... ja, kun fantasien sætter grænsen.


03/05 2012: "Marionetspilleren" Enghaveskolen i Odense kl. 11 05/05 2012: "Marionetspilleren" i Farvergården Odense 09/05 2012: "Marionetspilleren" i Paarup Sognegård kl. 8.30 & 10.30 10/05 2012: "Marionetspilleren" i Paarup Sognegård kl. 8.30 & 10.30 juli måned måske i Den Fynske Landsby med "Marionetspilleren". 02/08 2012: "Hvad fatter gør" i TeaterTraileren i Farvergården v/Kulturmaskinen i Odense kl. 11 & 13

03/08 2012: "Hvad fatter gør" i TeaterTraileren i Farvergården v/Kulturmaskinen i Odense kl. 11 & 13

www.svanen-dukketeater.dk/


ER DU OS? GÆSTESPIL: Glimt. Den 2.maj til 4.maj 2012, onsdag til fredag kl. 20. “Er du os?” er en nycirkus forestilling om forholdet mellem os og de andre. Om selve nationers identitet, og hvad der i første omgang får mennesker til at finde sammen i grupper. Med en kæmpe rebknude som eneste modspiller undersøger Lars Gregersen fænomenet nationer og gruppeidentitet.

Teater Momentum // tlf.: 63 11 78 10 // Email: info@teatermomentum.dk Postadresse: // Filosofgangen 19, 5000 Odense Publikumsadgang: // Ny Vestergade 18, 5000


SKYGGERNE Gæstespil med Glad;Teater Mandag den 7. maj kl. 20.00 Med afsæt i H.C. Andersens eventyr Skyggen har fire skuespillere fra Glad;Teaters ensemble skabt deres egen moderne udgave af historien – Skyggen bliver til SKYGGERNE, og det kendte, lidt dystre, eventyr løftes i Glad;Teaters udgave længere frem i lyset, får tilsat tusch og tegnsprog,.

0 Odense C


e s n e d O t e n i s a Mag


Tusind tak fordi du kiggede i dette magasin. Jeg håber at du vender tilbage, og hvis du syntes andre skal have glæde af det, vil dele det på Facebook, mail og hvad der ellers er af smarte måder at få budskaber ud på.

Næste udgave kommer til Juni, og jeg kan allerede nu afsløre at der vil være nyt fra det fynske band ”DEN DANSKE MAFIA”. Og måske endda mulighed for at købe deres nye nummer, som de er på vej i studie og indspille. Du er også velkommen til at følge Odensemagasinet på Facebook , og komme med input til bladet. http://www.facebook.com/pages/Odensemagasinet/193661507407863? sk=wall&filter=12

Ønsker du at annoncere i bladet, koster det 1000 kr. plus moms for en side med link til hjemmeside, hvis annoncen er lavet færdig. Størrelse A4 eller A3. Og gerne i Jpeg- eller PDF-format.

Og ellers kan annoncerne også laves til en god pris.

Se nærmere oplysninger på www.odensemagasinet.dk eller skriv en mail til: kontakt@pegasusfotoogvideo.dk

På gensyn.

Profile for Odense Magasinet

Odensemagasinet Maj 2012  

Odensemagasinet Maj 2012. Interview med borgmester Anker Boye. Hansens Værtshus

Odensemagasinet Maj 2012  

Odensemagasinet Maj 2012. Interview med borgmester Anker Boye. Hansens Værtshus

Advertisement