__MAIN_TEXT__

Page 1

Juni 2012

ODENSE MAGASINET Revy i Teltet

Odense

2012

Sommer

Jazz

Danske Ølentusiaster

OB´s 125 års jubilæum


Velkommen til Odensemagasinet. Det er et nyt e-magasin, der udkommer én gang om måneden. Og KUN på nettet.

STOR TAK til alle der har kigget med på det første Odensemagasin.

Og den store hjælp med at udbrede det via nyhedsbreve og på Facebook.

Det har gjort at Odensemagasinet blev set over 1000 gange den første måned.

Og jeg vil sige endnu en gang tak til alle der hjalp med siderne om Hansen og Hansen´s Værtshus. Der er kommet mange positive tilkendegivelser fra læsere der syntes at det var rigtigt godt. Og det er JERES fortjeneste. Tak.

Og så skal der lyde et stort tillykke til OB, der kan fejre 125 års jubilæum i år. Odensemagasinet var med til optoget fra Flakhaven, og til Guldkampen på stadion. Se også videoerne på siderne om OB.

Sidst på måneden starter Odense Sommerjazz. Hvor der bliver spillet jazzmusik over det meste af Odense.

Så det er blevet et godt og blandet blad. Og jeg håber at det kan give lidt gode oplevelser. God fornøjelse.

Venlig hilsen Lars Qvick


Den Internationale Klovne Festival 2012 kom til Odense i Maj. Og klovne har spredt glæde over byen med deres optræden og gode humør.

Det var 14. gang der afholdtes international klovnefestival.

Med deltagelse af klovne fra så forskellige lande som Grækenland, Australien og Grønland.

Vær også med til at støtte Danske Hospitalsklovne.

www.danskehospitalsklovne.dk


kropspsykoterapi Denne terapiform er en kombination af samtaleterapi og opmærksomhed på kroppen, da den vægter sammenhængen mellem krop og psyke.

De temaer jeg arbejder med kunne f.eks. Være: - Ufrivillig barnløshed. - Singler, der ønsker hjælp til at finde den rette. - Misbrug hos dine nærmeste - Svære følelser omkring skilsmisse, depression, mobning, spiseforstyrrelser o.a.

Jeg er psykoterapeutstuderende og mangler et år af min 5-årige uddannelse og søger ”øveklienter” til min praksis, hvor jeg kan tilbyde individuel terapi/ parterapi til Kr. 500 Pr. samtale (halv pris).

- Terapien finder sted i eget lokale i Odense C- Jeg modtager sparring fra uddannede psykoterapeuter.


- Udfordringer i dagligdagen?

- Står du overfor en stor livsbeslutning?

Så kan kropspsykoterapi hjælpe dig!

Kontakt mig på tlf.: 26156814 Eller på Facebook - tryk HER


REVY I TEL

Revy i Teltet – 5. år for fuld udblæsning

Revy i Teltet har i år endnu en god grund til at byde publikum hjerte den efterhånden erfarne revy, teltet er også udvidet til et ægte cirku Derfor er vi stolte over at kunne præsentere Revy i Teltet – sikke et

Se mere på:

www.revyiteltet.dk


LTET 2012

elig velkommen under teltdugen. I år er der ikke blot jubilæum for ustelt. Og hvorfor så ikke krydre årets revy med et cirkustema? cirkus!


Anja Torp Due Krintel Anja er medejer af revyen og danner par med revydirektør Sune Krintel. Til hverdag driver hun ABC Hundesalon, mens fritiden går med børn, camping og sceneliv af forskelligslags. Anja har mange års erfaring med teater og revy. En lille kvinde med et stort overblik, og hopper let og elegant rundt i roller fra gammel glemt pensionist til lille flabet skolepige.


Lasse Holy Lasse er revyens nye navn i år, og med en masse erfaring fra revyog teaterliv, er der lagt op til en stærk debut hos Revy i Teltet. Det er altid godt med nye og inspirerende kræfter, så Lasse er uden tvivl det helt rigtige valg som årets nyhed på scenen. Og med revyens vanlige sammenhold og samspil, skal han nok finde sig tilpas i det gode selskab.


Lasse Lomborg Winkler Lasse elsker at arbejdet med det kreative performancemiljø, og han bruger derfor størstedelen af sin fritid på scenelivet. Dette gælder både som skuespiller, men også som instruktør. I Revy i Teltet er han derfor både skuespiller og hjælpeinstruktør. Lasse er fantastisk til at levere både seriøse roller og de mere skæve, som han rammer med stor præcision.


Rikke Bach Eriksen Rikke er en lattermild kvinde at have med på og omkring scenen. Heldigvis er hun også god til at sende smilet og de gode grin videre til publikum. Hendes parodi på tidligere udenrigsminister Lene Espersen, og hendes meget omtale rejseaktiviteter, ramte lige plet. Rikke er foruden at være skuespiller en dejlig sanger. Hvilket hun da også dyrker i form af gospel.


Jan Larsen Revyen har haft stor glæde ved at have Jan i instruktørstolen, og vi er derfor glade for, at han skal prøve kræfter med revyen for tredje år i træk. Evnen til at instruere er tæt forbundet med livet på scenen, som Jan også nyder. Gerne i de mest umulige roller. En glimrende ferieafløser for creme-kongen Ole Henriksen. Men også super rørende og seriøs i sangen ”Ringer han” som også vandt som årets vise/sang 2010. Hør sangen

"Ringer Han",


Sune Krintel Revydirektør og revyens kapelmester, der ogsü har kreeret musikken til revyen i cirkusteltet. En mand med mange talenter og mange jern i ilden. Der ud over revy ogsü har sit eget lydstudie, Torp/Krintel-Studio

Og selv kan rive en elektrisk spade. Blandt andet i rockbandet LES MANN der spiller god gammeldags rock som det skal lyde.


Revy i Teltet 2012

Se mere p책:

www.revyiteltet.dk


Revyen i år stiller op med nyt telt, spændende temå og nye skuespillere – eller rettere en ny til truppen, den erfårne Låsse Holy, der hår spillet både revy og teåter i månge år. Men selvom vi i revyen hvert år sætter en ny ståndård, holder vi fåst i de bedste toner, og det er derfor dejligt åt Jån Lårsen for tredje år skål instruere holdet på scenen. Jån Lårsen, som 2 gånge hår vundet DM i revy, er gårånt for, åt revyen igen i år ikke indeholder lokålt stof, og kån ses åf ålle. Musikken styres åf kåpelmester og revydirektør Sune Krintel. Årets revy bliver uforglemmelig; en ægte lågkågerevy med sketches og viser såt ind i en cirkusråmme med truttende elefånter, popcorn og sjove klovne. Og hvis dette ikke skulle være nok, kån det kombineres med en 3 retters menu leveret af Ådalens Gourmet. Revy i Teltet spiller i perioden 2.-11. åugust i H.C Åndersen skoven. Billetter kån bestilles på www.revyiteltet.dk eller på billettelefon 4246 8450. Bestiller du spisebillet er der måd frå kl. 18:00, mens revyen spiller kl. 20:00. Fredåge og lørdåge er der dåns til klokken 01:00.

Vi ses til en fåntåstisk åften!


www.butterflywomen.dk


I år har OB 125 års jubilæum. Det bliver fejret med manere her i Odense. Fodboldfans i alle andre mødt op på Flakhaven. Her blev der delt flag ud, og man kunne blive sminket i OB´s farver. Optoget gik fra Flakhaven ad Mageløs, og drejede ved Vestergade, næsen mod Odense Stadion. Under vejs blev der standset, så der kunne tages billeder, og der kunne tages hensyn til trafikken, så alle kom helskindet frem og kunne nyde fodboldkampen. En fantastisk dag med høj himmel der meget passende var i blåt, og med masser af glade mennesker. Se video fra optoget

HER 


Ét af de store tiltag er en udstilling i Historiens Hus på Klosterbakken i det centrale Odense. Se mere på

www.historienshus.dk

Vi har brug for din hjælp for at gøre udstillingen endnu bedre! Hvis du ligger inde med gamle trøjer, støvler, handsker, film, lamper, kampprogrammer eller andet, som du tror vil have interesse fra besøgende på udstillingen. Fodbolden i Odense lever med minderne om en lang og fantastisk fodboldhistorie, hvor specielt lokalopgørene mellem OB, B1909 og B1913 har fyldt meget i folks bevidsthed. OB og Historiens Hus håber med udstillingen og de øvrige tiltag i jubilæumsåret vil videregive minderne til nye generationer af fynske fodboldfans. - Man kan næsten ikke forstå, hvad Odense er, uden at komme ind på fodboldens rolle i byen. Den har fyldt ufatteligt meget i borgernes liv og været et samlingspunkt gennem op- og nedgangstider, to verdenskrige og ikke mindst gennem de historiske lokalopgør, siger Johnny Wøllekær, arkivar hos Historiens Hus. Vi er utrolig glade for, at Historiens Hus vil danne ramme om udstillingen til sommer. Det er virkelig flotte omgivelser, som vi føler, gør OB og fodboldhistorien ære. Vi håber selvfølgelig, at Odenses borgere vil bakke op om udstillingen, dels ved at komme og se den, men også ved at bidrage, hvis man har et gammelt klenodie, som man synes skal være med. Så passer vi godt på det, udtaler formand for OB’s amatørafdeling, Ronald Stelmer. Og se videoklippet fra Historiens Hus HER 


Som en ekstra gave, i anledning af OB´s 125 års jubilæum, offentliggjordes det at Troels Bech tiltrådte som træner.

I TRE-FOR Park stod den på taler og rosende ord til spillere, tidligere spillere, sponsorer og alle de der er med til at holde hele klubben kørende.

Leif Tingkær havde fået til opgave at lave et maleri, der kan bydes på hos auktionen, Lauritz.com fra fredag den 24. august. Afsluttende bud er fredag den 7. september i forbindelse med OB’s jubilæumsfest på Odense Congress Center.

Se talerne og afsløringen af maleriet ved at trykke på billederne herunder.


Showkampen stod mellem Guldholdet og Mesterholdet. En stor fornøjelse at se spillernes glæde ved gensynet. På trods af at spillerne var blevet lidt ældre, blev der stadig kæmpet flittigt om bolden. Og med en blanding af sjov og hygge, var der også flere spændende situationer, og gode mål. Video: Spillerpræsentation

-

Guldkampen


Efter to forkortede halvlege, endte kampen 4—1 til Guldholdet. Og spillerne kunne lade sig hylde af publikum, uddele skulderklap og nyde pressens store interesse. En flot dag med masser af glade mennesker. Hvor man tænker på, hvor stor glæde det er at kunne gå til en fodboldkamp, uden byen ligner en krigszone. Og de blå mærker man kommer hjem med er malet på med glæde og stolthed. Stort tillykke med jubilæet og tak for en dejlig dag på TRE-FOR Park.


Martin J. Craggs Jeg elsker fotos, billeder, kunst. Om det er skøre eller ulÌkre ting. Eller fine, smukke modeller... det er udtrykket der gøre forskellen :)


Martin J. Craggs Min stil tilpasser sig altid opgaven / modellen / ønsket ..... Og variere meget.. Alligevel er der en slags rød tråd igennem min stilart. Høj kontrast rig farver, strukturer OSV…

Jeg afprøver hele tiden nye tekniker for at få min fotokunst ud. Som f.eks. lenticular images... eller ved at blande fotos og video med andre medier...

Det vigtige for et fotografi, er idéen og historien i billedet. Hvis man så kan fortælle en historie med flere fotos i ét, så dukker der flere muligheder op, og giver en større oplevelse.


Martin J. Craggs


Martin J. Craggs


Martin J. Craggs


Martin J. Craggs

Interessen for foto, startede i 8. klasse, hvor vi havde foto undervisning i S/H-billeder. Her lærte jeg at fremkalde osv... Efter et halvt år, spurgt min lærer om jeg ikke ville bliv leder af en fotoklub. Det startede jeg på skolen, hvor jeg tilrettelagde emner og opgaver og underviste. Men min verden for fotokunst gik først rigtig i gang med Photoshop 2.5. Her begyndte jeg mere og mere at brug foto som redskab og en måde at udtrykke sig på. Det har fulgt mig hele livet. Jeg søger stadig nye udfordringer. Og det næste bliver måske udlandet.


Odense Sommerjazz. Sidst i Juni, vil hele Odense summe af gratis jazzmusik. Der vil både være traditionel jazz, og mere moderne toner. Så glæd jer til navne som Simple Notes, Münchhausen, Bobo Moreno & Almost Big Band og ikke mindst Jazzanova.

Se mere om tid og sted her.


Ole ”Fessor” Lindgreen


Odense Sommerjazz.

Hyldestkoncert for Papa Bue. Onsdag den 27. juni 2012 er koncert på Gråbrødre Plads. Som en hyldest til en af dansk jazz største personligheder.

Papa Bue har været med til at udbrede jazz i Danmark, og har banet vejen for en lang række af kendte musikere i dag. Hvis folk ikke lige kender navnet Papa Bue, behøver man bare at nævne melodien fra Olsen Banden. Og så er folk helt med.

Arne Bue døde for et halvt år siden. Men de øvrige medlemmer i Papa Bues Viking Jazzband kommer til Odense Sommerjazz, til denne hyldestkoncert.

Hertil kommer også Ole ”Fessor” Lindgreen, som var ven med Arne Bue.

Og Ole ”Fessor” Lindgreen har skrevet en hyldest-melodi, som bliver fremført på en basun, som har været Arne Bues. Læs mere på

www.musikeren.dk


BørneJazzKlubben åbner i Odense Koncert med Rosa & Rødderne fra Rouladegade i Kulturmaskinen 30/6 åbner Børnejazzklubben i Odense. Den festlige begivenhed markeres med en koncert med Rosa & Rødderne fra Rouladegade. Rosa rykker ind hos Kulturmaskinen med sine to medmusikanter Sille og Palle, og fyrer de op for bageovn, kager, og fede børnesange. Rosa er bl.a. kendt fra DR’s Lillenørd på Ramasjang, Cirkus Summarum og sin egen ”Kagebog”. Om BørneJazzKlubben BørneJazzKlubbens sigte er at kunne glæde børn og unge med musikalske oplevelser af høj kvalitet samt at kunne påvirke børn og unge til at sætte pris på den frihed, kreativitet og glæde, der er forbundet med livekoncerter og jazzens element af improvisation. BørneJazzKlubben præsenterer musik af høj kvalitet – men i børnehøjde. Med koncerterne giver vi børnene en tidlig introduktion til levende musik, hvilket giver en god ballast til at forholde sig til musik for resten af livet. Det er BørneJazzKlubbens holdning, at man gennem leg, sange og dans kan både more sig og lære om musik. Dansk jazz rider på en bølge af nytænkning, kvalitet og mod til at gå nye veje. Ikke kun udøverne men også modtagerne bliver til stadighed yngre. BørneJazzKlubben bidrager til denne positive udvikling. Lørdag den. 30. juni kan Odenses musikglade børnefamilier melde sig ind i BørneJazzKlubben – indmeldelse kan også ske via mail til: info@bornejazz.dk Jimmi Mørup, Kulturmaskinen, jmni@odense.dk


Sommer i Farvergården – på hjul Ta' den sjove omvej gennem Farvergården – der trylles om til et forunderligt og inspirerende univers, med aktiviteter og underholdning fra lørdag den 30. juni til fredag den 27. juli. Der vil være en masse aktiviteter og underholdning tirsdag til fredag kl. 11-15 i hele juli måned.

Vi omdanner pladsen til et eventyrligt landskab med farverige borde og stole, blomster, og tankevækkende skulpturer. Du vil finde byens største sandkasse og et stort legeområde med spændende aktiviteter for børn og barnlige sjæle. Årets fokus er "Cykelbyen Odense". Vi er på hjul, så medbring gerne cyklen - det kører bare - sommeren igennem!

Program: Lør. 30. juni BørneJazzFestival i Farvergården (gratis) Kl. 10:00 Åbning v. konferenciers Trolle & Tormod. Underholder i løbet af hele dagen Kl. 10:15 Sandberg Explorer 2.0 Kl. 11:15 Cirkusworkshop v. Cirkus Panik Kl. 12:00 Dyr i Drift Kl. 13:15 Cirkusforestilling med Cirkus Panik Kl. 14:00 Cirkusworkshop med Cirkus Panik


LÆSER-RABAT I denne uge giver vi 40% Odense-rabat til læserne af Odensemagasinet. Det gælder alle bøger i forlagets webbutik – både print og e-bøger - fx

·

Bogen om allergi

·

Bogen om Tvillinger 0-10 år

·

1+2=3 Storebror til tvillinger

·

Tvillinger og søvn 0-6 år

·

Tvilllinger i puberteten

·

Trillinger

Sådan gør du: Gå til forlagets webbutik: forlaget-tekstxpressen.dk/butik/ Tast koden "Odensemagasinet", når du til slut i bestillingsprocessen møder linket ’Jeg har en kode’.


Kingos Swing Quartet spiller op. Et travlt og velspillende band. Der støtter Børnecancerfonden gennem Team Rynkeby. I den forbindelse skal Kingos Swing Quartet spille i Paris i forbindelse med Tour de France, hvor de skal spille på plænen ved Eifeltårnet når de forskellige hold fra Team Rynkeby ankommer til Paris den 20. Juli.

Hør lidt af musikken

her.


Musikken er en god og blandet omgang ørehængere fra både ud– og indland. Og både Louis Armstrong og Otto Brandenburg, Leo Mathiesen bliver serveret så man ikke kan lade være med swinge med.

I hvert fald kan man godt glæde sig til at høre noget god musik som man kender.

OGSÅ selv om man ikke mener man kender noget som helt jazz.

God tur herfra til både musikere og Team Rynkeby.


Stort tillykke til alle der har scoret gode karaktere ved eksamener. Og håber at alle får gode job, lære– og praktikpladser og kommer godt videre med nye uddannelser. Og jagten på nye mål i livet.


Sankt Hans aften på Engen i Fruens Bøge. Program: Kl. 19.00 Ester Brohus (akkompagneret af WeEntertain Orchestra) kl. 19.30 Annette Heick 20.15 Rasmus Nørh 21.00 Midsommervisen 21.15 WeEntertain Orchestra spiller midsommeren i gang 21.45 "Pink Lady Lips" spiller store klassikere, alle kan synge med på. 22.20 "Seebach Jam" underholder med en tro kopi af alle Rasmus Seebachs største hits


Køb annonce i Odensemagasinet. Størrelse A4 eller A3. Og gerne i Jpeg- eller PDF-format.


Tusind tak fordi du kiggede i dette magasin.

Jeg håber at du vender tilbage, og hvis du syntes andre skal have glæde af det, vil dele det på Facebook, mail og hvad der ellers er af smarte måder at få budskaber ud på.

Næste udgave kommer til Juli. Og hvis du har forslag til noget der vil passe til Odensemagasinet, er du meget velkommen til at sende en mail eller skrive på Facebook.

Se nærmere oplysninger på www.odensemagasinet.dk eller skriv en mail til: odensemagasinet@gmail.com

På gensyn.


Profile for Odense Magasinet

Odensemagasinet Juni 2012  

OB´s 125 års jubilæum, Odense Sommerjazz, Danske Ølentusiaster, Kingos Swing Quartet og Månedens fotograf: Martin J. Craggs

Odensemagasinet Juni 2012  

OB´s 125 års jubilæum, Odense Sommerjazz, Danske Ølentusiaster, Kingos Swing Quartet og Månedens fotograf: Martin J. Craggs

Advertisement