__MAIN_TEXT__

Page 1

December 2012

ODENSE Magasinet Billeder fra HC Andersen

Bryllup

Julemarkedet

12.-12.-12.

Juleshow med Blues Brothers Souvenir Show M책nedens Fotograf:

HP Foto

Flemming Jensen og Nissebanden

Stjerneskibet

Fylder 5 책r


Velkommen til Odensemagasinet. Det er et e-magasin, der udkommer én gang om måneden. Og KUN på nettet. I denne udgave af Odensemagasinet, ser vi på julehygge, bryllup 12-12-12 og fejre Stjerneskibets først 5 år Der er interview med instruktør og ”far” til Nissebanden: Flemming Jensen, sangeren Allan Hviid, fra Blues Brothers Souvenir Show, bandet Killboy Runnaway, og en ny bog fra et odenseansk forlag. De mange julebilleder er fra HC Andersen Julemarkedet. Og ”Månedens fotograf” er Henrik Fremlev Petersen. Desuden er der en masse annoncer for nye virksomheder her i Odense, så klik på dem og støt dem og deres virksomheder. Husk at hjælpe andre der har brug for det… Det er snart jul. Tak til alle jer der følger med her på siden og på Facebook. Odensemagasinet November er set over 2700 gange. Tusind tak for opbakningen. God fornøjelse med dette Odensemagasin. Og husk at klikke, hvor der er link. Venlig hilsen Lars Qvick


Nissebanden

i Julemandens Land


n

d

I den første TV-julekalender om Nissebanden, leder nisserne efter de fire ingredienser, som gælden består af: En fryd for øjet. En liflen for øret. En kildren i næsen. Og en rislen ned ad ryggen.

Glæden er i høj grad hovedtemaet i vores nye forestilling på Odense Teater, hvor vi har forsøgt at kombinere et gensyn og genhør med kendte sange og karakterer med noget aldeles nyskrevet.

Disse fire ting har det til fælles, at de er meget vanskelige at pakke ind. Og derfor tillader vi os at fastholde, at de gaver, vi giver hinanden til jul, er biting. Og julen devalueres i takt med, at vi gør gaverne til hovedsagen. Selv

Fiffig-Jørgensen lære

at forstå: Det vigtigste er ikke, hvad vi får - men at vi får!

Og årene har gjort os klogere, så vi nu kan præsentere den ny viden:

Hvor nisserne kommer fra!!! Tvære sind vil skumle: ”Aha - Gammel vin på nye flasker… Tværtimod - Vi har forsøgt os med ny vin på gamle flasker! Siger instruktør og forfatter Flemming Jensen


Flemming Jensen i Julemandens Land Det vigtigste er ikke, hvad vi f책r - men at vi f책r.


Odensemagasinet møder en meget travl Flemming Jensen.

Hvorfor blev du forfatter?

Jeg debuterede faktisk som forfatter før jeg debuterede som Han er forfatter og instruktør på skuespiller . Odense Teaters juleforestilling. Jeg boede i Grønland, og efter at have skrevet en kronik, om at fange sin første sæl, blev jeg Han tager imod med stopur om spurgt af et forlag, om jeg ikke halsen, og ligner en fodboldville skrive en bog. dommer, der allernådigst har sendt spillerne til en kort pause. Det blev så til min første bog. Og jeg har altid godt kunne lide at bruge sproget. Og det passer faktisk også. Præmieren nærmer sig og de sidste prøver er ved at være på plads… Nu er det snart jul.

Jeg er jo en blandet landhandel, og kan godt lide at skrive både teater og romaner.

Det er sjovt at lege med i flere Hvordan er det at se din ”Lunte- forskellige sandkasser. figur” spillet af en anden? Humor er bare en vej hvor på Det er faktisk ikke særligt mær- man kan sige noget alvorligt. keligt. Jeg har altid følt at mig som ”forfatteren”. Og så spillede jeg ”Lunte fordi jeg er tilpas tyk Og den her forestilling er faktisk også meget alvorlig. og var der alligevel. Vi havde besøg af Finn Nielsen og Kirsten Peüliche, der begge var med i julekalenderen. Så vi sad tre fra den ”gamle” Nissebande, og kiggede på den nye Nissebande.


Sjov og alvor er ikke modsætninger! Nissebanden som julekalender var også alvorlige… men de blev sendt i fjernsynet, hvor folk ikke høre efter alligevel.

Hvorfor er Nissebanden en bande?

Det er i virkeligheden fordi at da vi skrev den første, var i 1984, hvor James Bond kørte Men jeg tror nu at publikum vil for fulde gardiner. opdage hvad det handler om Og det var dér alt det med denne gang. agenter begyndte. Det handler sådan set om den vækstfilosofi som køre og som vi har haft igennem ret lang tid. Hvor man har den teori at hvis man blæser i en ballon, kan vi godt sige: ”Ih, hvor er den flot… nu blæser vi mere i Så vi lavede nogle nisseden, og så bliver den endnu agenter, som var styret af flottere...” Agent A38, og var en parodi på det.

Og enhver idiot kan jo regne ud, hvad det ender med, hvis det er en ballon.

Og Agent A38 blev spillet af Hans Dahl, som også har skrevet musikken til både de tre julekalendere og han og jeg har også sammen skrevet de tre julekalendere, og denne nye forestilling.

Men når vi gør det samme med vores samfund, så er der Her er der både nogle af de gamle kendte sange med og så åbenbart meget få der kan nogle helt nye sange. regne det ud.


Vi håber og tror, at det lykkedes. Ikke mindst fordi vi her på Odense Teater har mødt forudsætningen for det hele.:

NISSESIND!

Her er vidunderligt. Det er et af landets bedste teatre og jeg har haft det så godt her med personalet. Og de er jo nærmest blevet familie nu. Jeg glæder mig til at skulle hjem igen, for jeg har set alt for lidt til min kone. Men jeg kommer fandeme til at savne det her. Glædelig jul, Flemming Jensen

Det var en vidunderlig opdagelse, da den gamle instruktør ankom til første prøvedag og så sig om på teatret: Hele banden har

NISSESIND!


Køb en “Giv Håb” bamse og støt projektet Giv Håb Build-A-Bear Workshop® støtter op om projektet Giv Håb. Det gør vi, fordi mere end 140.000 danske børn og unge hvert år oplever, at deres far eller mor, bror eller søster bliver alvorligt syge eller dør, og dem vil vi gerne hjælpe med at give håb. Børn, Unge & Sorg er en gratis psykologisk rådgivning, som hjælper børn og unge der har mistet, gennem den tid, hvor sorgen fylder mest. Børn, Unge & Sorg lytter, hjælper med at sætte ord på tilværelsen og hjælper med at genfinde håbet og troen på en lysere fremtid. Læs mere og se hvordan du kan være med til at støtte op om projektet på

givhåb.nu


Build-A-Bear Workshop bygger håb for børn, der har mistet I Danmark er der hvert år 140.000 børn, der lever med en dødeligt syg mor eller far, eller som har mistet den ene eller begge. De børn og unge vil Build-A-Bear Workshop nu hjælpe gennem et langsigtet samarbejde med organisationen Børn, Unge & Sorg. Build-A-Bear Workshop er bedst kendt som stedet, hvor børn kan udleve deres drømme om at designe og bygge en bamse, der er præcis, som de ønsker den. Hvert år er der mere end 50.000 børn, der lykkeligt forlader butikken med deres nye bedste bamseven under armen – et højt tal, men intet sammenlignet med de over 140.000 børn og unge, der må igennem livet med en daglig sorg over sygdom eller død i hjemmet. Indtil i dag har Build-A-Bear Workshop primært haft fokus på at give børn en god oplevelse i butikken. Nu er tiden kommet til også at fokusere på de børn, der ikke altid kan tage mor eller far i hånden og få en oplevelse sammen – simpelthen fordi deres forældre er for syge, eller fordi de har mistet dem.

Hjælpen finder sted igennem den veletablerede og landsdækkende, men for mange stadig ukendte, organisation Børn, Unge & Sorg. Gennem psykologbistand og støttegrupper hjælper og rådgiver organisationen børnene og de unge til at komme videre i livet. Over de næste to år vil der med et større initiativ komme ekstra fokus på de mange tabuer, der omgiver de ramte børn, og ikke mindst blive samlet penge ind til organisationens vigtige arbejde. Initiativet hedder ’Giv Håb’ og blev for nyligt lanceret af Børn, Unge & Sorg og deres nye samarbejdspartnere.

"I Build-A-Bear har vi længe været på udkig efter en organisation, hvis virke er at gøre hverdagen nemmere for børn og unge, der har det svært. Vi er en virksomhed, der er så privilegerede at have massevis af glade børn i vores butikker hver dag, men barndommen er desværre ikke lige nem og ubekymret for alle", siger Claus Nielsen, adm. dir. Build-A-Bear Workshop og fortsætter "Børns trivsel ligger os uundgåeligt på sinde, og vi er derfor rigtig glade for at have indgået samarbejde med Børn, Unge & Sorg, da vi føler, at de løfter en vigtig opgave – både for den enkelte, men også for samfundet". At tage et socialt ansvar er ikke nyt for Build-ABear Workshops modervirksomhed i USA. Her har det igennem mange år været en integreret del af mærkets DNA. I Danmark har man ventet til, den rigtige hjælpeorganisation meldte sig på banen og ikke mindst til, at Build-A-Bear Workshop selv var klar til helhjertet at integrere sagen i flere aspekter af virksomhedens drift.

"Som hjælpeorganisation er det nyt for os at have en samarbejdspartner som Build-A-Bear Workshop", siger Søren Bregendal, fundraiser og ansvarlig for ’Giv Håb’-projektet hos Børn, Unge & Sorg. ’Vi har før haft erhvervspartnere, der har doneret penge, men ikke nogen der i samme grad kommer til at levendegøre vores arbejde og skabe den synlighed for os som Build-A-Bear Workshop kommer til at gøre. Alle Build-A-Bear Workshops butikkerne kommer til at bære vores budskab i form af medarbejdere med vores ’Giv Håb’-t-shirts, specielle ’Giv Håb’-bamser og særlige ’Giv Håb’-hjerter, som børnene kan få syet ind i bamserne." puttet ind undervejs.


Build-A-Bear Workshop vil donere 20 kroner for hvert solgt ’Giv Håb’-bamse og ti kroner for hvert solgt bamsehjerte til Børn, Unge & Sorg. Derudover vil Build-A-Bear arrangere løbende events og generelt eksponere Børn, Unge & Sorgs logo så meget som muligt for at hjælpe med at udbrede kendskabet til organisationen. Build-A-Bear Workshop håber på, at det nye samarbejde vil give de mange ramte børn og unge håb, og at det vil være med til at sikre dem en god fremtid – selv uden en rask mor eller far ved deres side. Fakta om Børn, Unge & Sorg: Børn, Unge & Sorg er en dansk hjælpeorganisation, der gratis hjælper og rådgiver børn og unge op til 28 år, hvis forældre eller søskende er alvorligt syge eller døde. Organisationen har rådgivninger i København, Aarhus og Odense, hvor de tilknyttede psykologer støtter gennem individuel terapi og gruppeterapi. Børn, Unge & Sorg har ligeledes et stort korps af unge frivillige, der selv mistet og som bruger deres dyrekøbte erfaringer til at støtte andre unge i samme situation gennem telefon-, brevkasseog chatrådgivning. Helt konkret arbejder Børn, Unge & Sorg for: 1. at støtte børn og unge til at få et godt liv 2. at hjælpe børn og unge ud af ensomhed og isolation 3. at hjælpe børn og unge til at genvinde tillid og tryghed til omverden 4. at børn og unge kan lære at leve med meningsløsheden 5. at skabe mod til forandring 6. at sætte målgruppens behov på dagsorden 7. at nedbryde tabuer om sygdom og død 8. at skabe og formidle viden

’Giv Håb’-kampagnen baserer sig på de ovenstående nævnte punkter. Kampagnen varer i to år og har ud over en række erhvervspartnere tilknyttet flere kulturpersonligheder herunder tegneren Anders Morgenthaler, balletmester Peter Bo Bendixen, musiker Anders Trentemøller og fotograf Søren Solkjær Starbird, som ligeledes vil være med til at udbrede budskabet. Læs mere om organisationen Børn, Unge & Sorg og ’Giv Håb-kampagnen på www.bornungesorg.dk eller www.givhåb.nu Kontakt Søren Bregendal for yderligere kommentarer eller citater vedr. Børn, Unge & Sorg: Søren Bregendal, fundraiser Børn, Unge & Sorg Mobil 31215354 sb@bornungesorg.dk Fakta om Build-A-Bear Workshop: Build-A-Bear Workshop, Inc. blev grundlagt i USA i 1997. Der findes i dag mere end 400 butikker på globalt plan. I 2004 kom Build-A-Bear Workshop til Danmark, hvor den første butik åbnede ved Tivolis hovedindgang i København. Siden har yderligere syv butikker set dagens lys i hhv. Fields, Roskilde, Lyngby, Odense, Kolding, Aarhus og Aalborg. Bag varemærket Build-A-Bear Workshop findes et unikt og emotionelt oplevelseskoncept, hvor bamseelskere i alle aldre kan bygge deres egen bamse – ligesom de vil have den og med masser af sjov og kærlighed


Klindt Smykker


www.klindtsmykker.dk


Fotos venligst udl책nt af Lilly


Den 12. december

Næste dato der er til at huske,

i år bliver der trængsel på mange af landets rådhuse og kirker.

20.12.2012.

Da er der mulighed for at få en bryllupsdato, der er til at huske.

og klinger lidt magisk i år er

Da er foreløbig 3 par der skal vies.

30 par

skal giftes på Odense Man skal give besked senest 14 dage før man skal giftes. Rådhus på netop den dato. Så skal det være i år, er det på ”Vielserne foregår med et par ad tide at finde de søde ord frem, og gangen. Så der bliver ikke noget komme ned på knæ. bunkebryllup, men alle får deres egen vielse.” siger Bente Skytthe, fra Odenses BorgerServiceCenter. Stort tillykke med dagen herfra.


Foto venligst udl책nt af Lilly


Anker Boye: Folk går utrolig meget op i datoen d. 12-12-2012, så der er flere der skal giftes på rådhuset, end sædvanligt. Jeg har desværre ikke selv mulighed for at stå for de mange vielser på dagen. Mit eget bryllup med Lykke, og vi holder stadig sammen, det var i 1972 i Sanderum kirke. Et smukt og dejligt bryllup med fest for alle i familierne og alle vores mange venner, som vi stadig har selv efter så mange år. Jeg byggede med familie og venners hjælp vores eget hus i Dyrup, hvor jeg bar Lykke ind over dørtrinet til vores nye bolig på bryllupsnatten. Så romantisk som det kunne blive.


Klindt Smykker


www.klindtsmykker.dk


Stjerneskibet fylder 5 år Stjerneskibet blev født d. 10. dec. 2007, og er en del af Udvikling Fyns iværksætterindsats. Efter en fødsel der startede med Odense Kommunes kulturstrategi i 2006, hvor man besluttede at etablere et iværksætterhus for kreative ildsjæle. Kom og se os, hvis du er iværksætter og vil vide mere om Stjerneskibet.


Man købte en ejendom på Odense Havn, hvor Odense Kommune ser store udviklingsmuligheder for byen.

I fødselsdagsmåneden kan Stjerneskibet melde alt udsolgt, men da vi kun har en måneds opsigelse er det er meget dynamisk flow af virksomheder der løber gennem huset.

Huset gennemgik en forandringsproces og fremstod på fødselsdagen som en moderne inku- Og man kan leje såvel kontor bator placeret i den dynamiske som skrivebord - mødelokaler og havn. konference er også en mulighed. Huset blev tidligere brugt som administrationsbygning for Havnemøllerne A/S og dernæst af en automationsvirksomhed der leverede halvrobotter til printpladeindustrien - PL Automation.

Vi opfordrer alle vores virksomheder til at engagere sig i hinanden - bl.a. gennem arrangementer.

Fx. mødes vi hver onsdag morgen over et rundstykke og en kop Iværksætterne begyndte at flytte kaffe, der er fyraftensøl en gang ind hen over sommeren 2007, om måneden på initiativ af nogle selv om alt ikke stod færdigt. lejere og så er der selvfølgelig julefrokost og sommerfest. Huset har siden sin fødsel rummet ca. 75 virksomheder hvoraf Vi tilbyder også netværk, inspica. 2/3 trives videre uden for hu- ration og kompetenceudvikling set i dag. gennem månedlige arrangementer for både lejere og folk udefra. Aktuelt bor her 23 virksomheder og de beskæftiger sig med mange Fra december opruster vi desuting. den på iværksætterrådgivningen Eksempler er udviklere indenfor idet Udvikling Fyn placerer 3 apps, reklame, kurser, jobforrådgivere om bord og vi håber midling, motorcykeltøj, pædago- det vil give husets virksomheder gik og undervisning, ingeniører, endnu bedre sparring til tiden. rådgivning, tv-produktion, velfærdsteknologi, intelligent lege- Vi har en facebook gruppe man pladsudstyr, video og IT. kan melde sig ind i og man kan altid kontakte os via vores hjemDer har gennem tiden også boet meside: et teater, en smykkedesigner, en www.stjerneskibet.dk indretningsarkitekt, storytellers, eller spiludviklere og mange andre www.udviklingfyn.dk spændende iværksættere.


www.idemagerriget.dk –idemagerriget@idemagerriget.dk– telefon 2989 1800

Hop op i den flyvende kuffert og tag med på en inspirerende rejse i vores forunderlige universer, hvor handling gør forvandling Kontrafaktiske rum i rum – vi re-thinker indretning af -

kontorlandskaber

-

institutioner

-

værkstedsrum

-

klasseværelser

-

skolegange

-

inkluderende læringsmiljøer

Prototypeværkstedet -

det er her vi udvikler prototyper enten i eget regi eller sammen med vores samarbejdspartnere eller kunder “The best way to learn is to do – to ask, and to do. The best way to teach is to make people ask ask, and do. Don´t preach facts – stimulate acts.”

Multimedienørd på den gode måde – kurser i multimedier. Nem at bruge – nem at lære – nem at blive god til. -

multimedier og pædagogik – praktisk brug af multimedier ( i-pad, computer, kamera ) i hverdagen med dine kollegaer og børnene – du lærer bla. at lave små film, som børnene også kan lave – du lærer at bruge ipad og multimedier på kurset, så du kan gå hjem og bruge dem dagen efter.

Eksperimentel pædagogik – paradigmeskifte Tidens pædagogiske visioner kalder på nye idéer, større fleksibilitet og flere vovede eksperimenter – et paradigmeskifte -

digital pædagogik, leg – læring – gørelse

-

børn & Teknologi

-

børn & Sprog

-

vær nysgerrig på børnenes nysgerrighed

-

Inklusion

Videnskabelse & Forskning -

lær at lære

-

læring og leg er som søster og bror

-

teori U – i gørelse/praksis

Salon Tidløs – inventar, møbler og guldfund forvandles fra skrot til slot trætte gamle rum og stuer bliver til fantastiske inkluderende rum med: -

rethink

-

co-creation

-

voksencool

-

guruist

-

bæredygtighed

Transmocopter vi vil skabe verdens bedste interaktive apps & legetøj som dur ´ ude og inde når pædagogik og teknologi spiller sammen apps til leg, læring og bevægelse – sporjagter


Interview med Allan Hviid, Sanger i Blues Brothers Souvenir Show Det er efterhånden blevet en del af en helt almindelig jul for os. Vi glæder os selvfølgelig som bare faen til at holde fest med vores fantastiske publikum, men de mange prøver og koncerterne er lige så meget en del at det "at holde jul" for os som andesteg og marcipan… En jul uden juleshow ville være meget underlig!

Hvordan er det at være "den nye dreng i klassen" i BBSS? Helt ny er jeg jo ikke mere, jeg har været med i snart 12 år og har efterhånden fået lært alle de andres navne udenad.

Jeg føler mig i dén grad som en del af bandets nuværende identitet, men jeg kan jo ind imellem godt høre på de mange løgnehistorier, der fortælles i tourbussen og i diverse omklædningsrum, at BBSS har en lang histore før mig. Har BBSS altid været som I er nu, eller hvordan har det udviklet sig? Konceptet bag BBSS er stort set uændret siden starten, målsætningen har altid være at levere det bedste og mest energifyldte show vi kan. Vi synes selv at det lykkes meget godt, selv efter 27 år.


Hvad har været de største oplevelser med BBSS? Uha, den er svær, der har været så mange!

Hvem har været de sjoveste/ mest spændende gæster at have med?

Juleshowene har altid været årets højdepunkt.

Det kan jeg ikke svare entydigt på. Vi har jo efterhånden optrådt med stort set alle på den danske musikscene.

Men jeg husker også de traditionelle åbningskoncerter på hedengangne Midtfyns Festival som De fleste gæster har været fantanoget meget stort. stiske, men man føler sig ekstra priviligeret når man er heldig nok til at have spillet med nogen af de Det ér altså en helt speciel følelse rockkoryfæer der var med til at at gå ind og optræde for 22.000 starte hele branchen i Danmark. vilde og festtændte publikummer!

Vi turnerede med June og Peter Belli en hel sommer og det var altså stort for mig. Peter er så fuld af historier at man bliver helt svimmel når man sidder og hører ham fortælle om et helt liv i showbizz. Ham har jeg en umådelig respekt for!


Jeg tror at vi skiller os ud ved vores kompromisløshed; vi gør alt for at både den musikalske og den showmæssige kvalitet altid er på allerhøjeste niveau. Vi bliver ofte spurgt om vi ikke har en "Light"-version af bandet, hvor vi kunne tage ud med færre musikkere og mindre udstyr, men det vil vi absolut ikke! Publikum skal altid kunne være sikker på at en koncert med BBSS er den fulde oplevelse og ikke discountet version. Hvor mange gange har I selv set Blues Brothers-filmen? Jeg kan kun tale for mig selv, men jeg vil tro at jeg har set den 5-10 gange, men det er efterhånden et par år siden sidst. Så måske var det en idé at få den genset inden jul…

Hvad gør I for at forny jer? At planlægge repertoiret til et juleshow er altid en hårfin balancegang, på den ene side kan vi ikke bare spille det samme år efter år, men på den anden side forventer vores meget trofaste publikum jo også at høre så mange af klassikerne som overhovedet muligt, så ofte går vi meget langt tilbage i bagkataloget og tager et par overraskelser op af hatten, men der skal altid være plads til de gode gamle. At slutte et BBSS-show med andet end "Everybody Needs Somebody To Love" vil være utænkeligt! Siger Allan Hviid, fra Blues Brothers Souvenir Show.


Billetsalget er startet til juleshowet og billetterne kan købes hos

www.billetexpressen.dk og hos

Moby Disc

i Odense.

Der plejer bliver udsolgt til begge juleshows, så hvis man vil sikre sig årets julegave, enten til sig selv, eller en anden, skal man nok bestille i god tid… Se mere på:

www.bbss.dk


American Sniper

Forlaget Mrs. Robinson har netop udgivet den anmelderroste selvbiografi American Sniper på dansk, som er spækket med sjove, skræmmende, triste og intense øjeblikke. Forfatteren Chris Kyle er ikke en hr. hvem-som-helst. Han er en tidligere, berømt og berygtet, amerikansk elitesoldat og medlem af specialstyrken Navy SEAL Team 3. American Sniper er en selvbiografi af den mest dødbringende snigskytte i det amerikanske militærs historie. Pentagon har officielt bekræftet, at han har skudt og dræbt 160 fjender i perioden 1999 til 2009. Selv ønsker han ikke at sætte tal på, men det reelle tal er sandsynligvis langt højere. Han blev kaldt ”Djævelen” af sine fjender, han jagede, og i flere år var der en stor dusør, til den som dræbte ham. Det første tøvende skud med Kyles riffel, dræbte en fjendtlig kvinde med en håndgranat. Kyle fortrød ikke et eneste af skuddene og udtaler: ”Det var min pligt at skyde fjenden. Det eneste jeg er ked af, er de soldater og venner jeg ikke kunne redde. Jeg er ikke naiv og romantiserer ikke krig. De værste øjeblikke i mit liv har jeg haft i Navy SEALs, men jeg kan stå overfor Gud med ren samvittighed”. Han ser ikke sig selv som en ”morder”, men som en skytsengel for tropperne på jorden. I sin 10 år lange karriere som Navy SEAL har han været på flere store missioner i Irak. Han har for sin tapperhed modtaget to Silver Stars og fem Bronze Stars.


Copyright—Chris Kyle


American Sniper er en adrenalinpumpet, hudløst ærlig og dybt personlig øjenvidneskildring af krigens barske virkelighed, som kun én mand kan fortælle den. Chris Kyle fortæller åbenhjertigt om sine erfaringer på slagmarken i Irak, om træningen, om drabene og om smerten ved krig, når kammerater blev såret eller dræbt og om at blive skudt to gange. Desuden bidrager Kaya, Kyles kone, med tankevækkende beretninger om bl.a. hverdagen som græsenke, hvilket beriger bogen, uden den mister sin maskulinitet. Efter 10 års tjeneste som Navy SEAL har Kyle nu slået sig ned i Texas, med sin hustru og to børn. Han leder i dag firmaet Craft International (www.craftintl.com). Fritiden er bl.a. helliget til at hjælpe handicappede veteraner.

Copyright—Chris Kyle

Copyright—Chris Kyle

I adskillige uger har American Sniper været på den populære New York Times Bestsellerliste, hvoraf flere af dem som nummer 1. En filmatisering af American Sniper, med filmstjernen Bradley Cooper i hovedrollen, forventes at få premiere i foråret 2013. Som en ekstra gimmick kan du scanne QR koden fra bogens forside, og se den spændende Youtube video med Chris Kyle, der fortæller om American Sniper.


Om Forlaget Mrs. Robinson Mrs. Robinson lægger vægt på at formidle gode historier. Hvad enten du søger krimi og spænding, humor, eller den store kærlighedsroman, har vi bogen til dig. Forlaget Mrs. Robinson er en del af Audioteket. Audioteket, der producerer og sælger lydbøger, råder desuden over 6 moderne lydstudier. Dette gør det muligt både at indlæse vore egne produktioner, samt bestillingsopgaver udefra.

info@audioteket.dk

www.mrs-robinson.dk/


Kunst & Håndværk Claus Bergs Gade 5a 5000 Odense C Tlf 65 91 42 42 / 29 91 68 39 www.artandcrafts.dk artandcrafts@gmail.com

Tag med den erfarne romkender Lars Peder Marcussen på en rejse ind i rommens fascinerende verden.

At rom også er en drik, der rangerer på højde med den fineste whisky og cognac, er noget de færreste skænker en tanke.

I hvert fald indtil de har deltaget Rom er som regel noget vi kender i en af de smagninger Lars Peder som den anden bestanddel af en Marcussen afholder. rom & cola - eller som noget vi Når rejsen ind i rommens verden putter i the en kølig efterårsdag. så også samtidig er en indføring i hvordan og hvor rom fremstilles og ikke mindst en rejse tilbage i tiden og ud på de store oceaner i selskab med pirater og søfolk fra verdens store flåder, - ja så bliver det ikke meget bedre.


Som arrangement i samarbejde Et foredrag med romsmagning kan tilrettelægges på flere måder. med Restaurant Grønttorvet. Incl spisning - Grønttorvets wienerschnitzel - og smagning af 5 I Kunst & Håndværks lokaler ( fra 4 - 10 personer ) Pris fra pr forskellige luxusrom til fast pris person kr 150.– incl smagning af kr 325.- fra 10 til 20 personer. 5 forskellige luxusrom og mulig- (eller anden forplejning efter aftale) hed for tilkøb. Og endelig - ikke mindst Som sejlads på Odense Fjord med Fjordbåden, Svanen eller om Et arrangement i dit firma bord på veteranfærgen Catrine K eller i din forening 20/40 personer til fast pris 375 kr.– pr person.

Antal personer og pris samt indhold efter aftale, så der er mulighed for at lave et helt personligt Incl let men rigelig servering snitter med fiskepålæg, div. vildt- arrangement afstemt efter deltagerne. pålæg, pølse og ost samt smagning af 5 forskellige luxusrom og mulighed for tilkøb. Vi arrangerer romsmagninger i hele Danmark bl.a. sejler vi på Kolding Fjord og på Limfjorden.


Med kontor på Stjerneskibet siden juli 2012 Experiential Training Tech blev etableret i 2012 af Miriam Thompson, med 25 ars erfaring som fysioterapeut. Firmaet tilbyder udvalgte træningsredskaber og teknologier der hjælper terapeuter og træningspersonaler at anvende den nyeste viden og evidens indenfor træning og rehabilitering. Det er blevet nødvendigt at tænke i andre baner - at ændre praksis - for at kunne fortsat tilbyde træningsydelser pa højt fagligt niveau med højt intensitet trods: 

færre hænder

mindre tid til træning

kortere træningsforløb /ophold pa træningscentrene

ændringer i de fysiske rammer, hvor træningen forgar

øget risiko for arbejdsskade Anvendelsen af disse unikke redskaber og teknologier afhjælper manglende hænder og tid samt mindske risikoen for arbejdsskade. Borgerne/ Patienterne oplever: træning af højt kvalitet i en kvantitet der batter noget! LÆS MERE OG SE BILLEDER på www.experiential-tt.dk Der kan du også Bestille en Demonstration af redskaberne. Eller kontakt os via e-mail: exp.training.tech@gmail.com


Vi har spillet sammen i halvandet år. Og vi var ret enige om fra starten, at vi ville lave vores eget.

Vi bliver tit spurgt om ikke vi har noget materiale folk kan få med hjem, når vi er ude at spille.

Vi har alle spillet i forskellige band, der spillede cover-musik.

Så det bliver fedt at få noget nyt som vi kan vise frem.

Og det gad vi bare ikke mere.

Vi forsøger meget med de idéer vi har, og prøver det af, om det holder.

Vi har også fået Nicolai med på guitar, som laver nogle fede riffs. Så også derfor bliver vi nød til at have noget nyt.

Før var vores musik mere dyster og Og så er vi også rigtig gode venner uden kedelig, men da Nicolai kom med, fik for bandet, og hygger med en enkelt øl. vi noget mere rock over det. Så vi er fire der skal blive enige om at få I øjeblikket arbejder vi på at indspille en hele det til at køre. EP med 5 numre. Det bliver rigtigt godt.

hør interviewet og lidt af Killboy runaways musik her


hør interviewet og lidt af Killboy runaways musik her


Vi vil gerne lave en fest ud af det. Mere fart og guitarsoloer. Så det køre.

Og det har jo taget noget tid, at få et sæt på plads, og finde ud af hvad er det for nogle numre vi skal spille.

Stilen kommer af sig selv når vi arbejder med materialet, og vi lader hinanden få Vi øver på Kansas City, og det er også der vi skal indspille vores EP. plads og prøve tingene af.

Vi laver både noget folk kan få med hjem, og så laver vi noget til nettet.

Følg Killboy runaway på facebook


M책nedens


fotograf Henrik Fremlev Petersen HP Foto

Jeg har siden folkeskolen elsket at tage billeder.

Jeg har også både bryllupper, barnedåb, konfirmationer på mit cv.

Det lærte jeg helt tilbage til ungdomsskolen med fremkaldelse i mørkekammer.

Ville være et skarn hvis jeg sagde jeg ikke vil leve af at tage foto. Men det er ikke så let i dag, hvor alle har et kamera i lommen.

I dag arbejder jeg kun, eller næsten kun digitalt.

Selvfølge er der en seriøs forskel i kvalitet og opløsning. Tidligere så man først billedet men det er lige så meget den efter en tur med fremkaldelse. der betjener udstyret, som selNu har vi resultatet med det ve udstyret der giver det gode samme. billede.

Jeg kan især godt lide at tage Jeg har altid været åben for billeder til koncerter, da der er udfordringer. Og har så vildt så meget liv og farver. mange billeder og det har svært at vælge. men her er et Og så har jeg også selv arbej- lille udpluk her Håber i kan li´ dem. det som lyd og lysmand.


Køb annonce i Odensemagasinet. Størrelse A4 eller A3. Og gerne i Jpeg- eller PDF-format.


Tusind tak fordi du kiggede i dette magasin. Hvis du syntes andre skal have glæde af det, må du meget gerne dele det på Facebook, mail og hvad der ellers er af måder at få budskaber ud på. Husk også adventskalenderen på Facebook,hvor søde mennesker har støttet Odensemagasinet med forskellige spændende gaver.

Næste udgave kommer til januar.

Hvis du har forslag til noget der vil passe til Odensemagasinet, er du meget velkommen til at sende en mail eller skrive på Facebook.

Se nærmere oplysninger på www.odensemagasinet.dk eller skriv en mail til: odensemagasinet@gmail.com

På gensyn.


Profile for Odense Magasinet

Odensemagasinet - December 2012  

Bryllup 12-12-2012, Blues Brothers Souvenir Show, Nissebande på Odense Teater, Stjerneskibet 5 år, Killboy Runaway, HC Amdersen Julemarkedet...

Odensemagasinet - December 2012  

Bryllup 12-12-2012, Blues Brothers Souvenir Show, Nissebande på Odense Teater, Stjerneskibet 5 år, Killboy Runaway, HC Amdersen Julemarkedet...

Advertisement