__MAIN_TEXT__

Page 1

August 2012

ODENSE MAGASINET

Grøn Køreskole

Stjerneskibet For iværksættere

Vinylplader tilbage på markedet

Øllets Dag


Velkommen til Odensemagasinet. Det er et e-magasin, der udkommer én gang om måneden. Og KUN på nettet.

I denne udgave af Odensemagasinet, er den røde tråd ”iværksætteri”. Fyn har jo mistet en del arbejdspladser, men ikke de hoveder og hænder der har arbejdet, ledet og udviklet disse virksomheder. Og mange har sikkert tit tænkt ”DET HER KUNNE GØRES BEDRE”. Derfor vil Odensemagasinet gerne vise lidt om, hvor man kan hente hjælp, støtte, kurser og netværk, hvis man tænker på at starte virksomhed.

Og så er August jo den måned , hvor byen bliver pyntet med blomster, og denne gang med royalt besøg af HKH Kronprinsesse Mary.

Desværre har de flotte amerikanerbiler måtte flytte både sted og dato. PGA. cykleløbet Post Danmark Rundt, har de valgt at flytte træffet til Langeskov. Og den årlige paradekørsel i Odenses gader er henlagt til en tur mellem Langeskov og Kerteminde.

Stor tak til alle der har medvirket i Odensemagasinet. Og tak til alle jer der følger med på .Facebook.

God fornøjelse med dette Odensemagasin. Og husk at klikke de steder hvor der er link.

Venlig hilsen Lars Qvick


I år er det 25 år siden Torben Iversen gav liv til H.C. Andersens mange figurer.

Stort tillykke herfra. Der kommer endda mere liv i historierne i forbindelse med Odense Blomsterfestival. Foruden H.C. Andersen Paraden, vil man kunne opleve Dukketeatret Svanen, Måle Fortælleteater, H.C. Andersen Festspillene og Børnekulturhuset Fyrtøjet. Og ikke nok med det. De får også fint besøg fra vores nabolande, Norge og Sverige. Som tager deres egne figurer med. Nemlig Pippi Langstrømpe og nogle af personerne fra Astrid Lindgrens historier. Og fra Kardemommeby kommer nogle slemme slemme røvere. Se mere på:

www.nordiskeeventyr.org


www.hcanders


sen-paraden.dk


Tema for 2012:

Odense Blomsterfestival med nordisk eventyrlighed Når Odense Blomsterfestival, der med sine 250.000 gæster er den største event i Syddanmark, åbnes august 2012 bliver det med H.C. Andersens, Astrid Lindgrens og Thorbjørn Egners eventyrlige universer som omdrejningspunkt. Den lille Ida vil være der. Sammen med Pippi, Ronja, Karius, Baktus og alle dyrene i Hakkebakkeskoven... Den nordiske eventyrtradition vil folde sig ud under den kommende Odense Blomsterfestival, hvor motiver og figurer fra de kendte universer vil være tolket på forskellig vis: - Vi synes, det er spændende at gå på tværs af det nordiske i blomsterfestivalen for 2012. De tre forfatteres værker byder på næsten uendelige muligheder for vores kreative udstillere, og jeg er ret sikker på, at gæsterne under den kommende festival vil føle sig hjemme i den måde, eventyrene fortolkes og præsenteres på, siger Vagn Jørgensen, der er formand for bestyrelsen af Foreningen Odense Blomsterfestival.


Oplevelser i øjenhøjde Der er tradition for, at temaet for blomsterfestivalen giver kreative muligheder for udstillerne – og har noget at byde på for alle festivalgæster. Linda Hansen, Odense Blomsterfestival, mener, at temaet for 2012 til fulde lever op til traditionen: - Festivalen har naturligvis mange gæster, der i bred forstand interesserer sig for blomster, men kigger man ud over gæsterne i hele Odense City, så er alle aldersgrupper repræsenteret. Vi har rigtigt mange familier, der føler, at vi har oplevelser i øjenhøjde for alle, siger Linda Hansen. - De fleste af os har et forhold til Andersens, Lindgrens og Egners eventyr og historier. Måske allerede fra vores egen barndom eller fra dengang, vi læste historierne for vores egne børn. Og sådan har børn og forældre det mange steder i verden. Vi glæder os derfor til at arbejde med et tema, der både er meget nordisk og så alligevel er meget internationalt.

Se mere på: www.blomsterfestival.dk

Yderligere informationer hos: Sekretariatsleder Linda Hansen Tlf.: 6618 8850 Fax: 6616 8850 Mobil: 3052 6114


I Odense var der i 201

I Udvikling Fyn hjalp vi i samme år 1 sættere via et eller flere af vores tilb

Odense har i øvrigt en pænt høj ivæ i top 10 blandt alle danske kommune

Vi tilbyder en lang række ydelser lige plan over individuel rådgivning til me etablering af webshop, blot for at næ

I Odense og på Fyn er der rigtigt ma


Stjerneskibet er Odenses iværksætter- og innovationshus for kreative og vidensorienterede nystartede virksomheder. Vi huser nu 25 unge virksomheder og start-ups. Der har siden husets etablering i efteråret 2007 været ca. 70 virksomheder gennem huset. Stjerneskibet arbejder desuden med forretningsudvikling, produkt- og service-udvikling og andre innovationsprojekter med kreative værktøjer. Stjerneskibet er en del af Udvikling Fyn og det betyder at vores tilbud er meget bredt lige fra vejledning om start og udvikling af forretningsplan til gode lokaler, vejledning om forretningsudvikling, mentorordning og meget mere..

11 ca. 900 iværksættere.

1000 kommende eller eksisterende iværkbud.

ærksætterrate og ligger på en fin placering er.

e fra kursus i udvikling af egen forretningsentorordning, gode kontorer og hjælp til ævne et udpluk.

ange tilbud om sparring fra dag nul.

Anette Pihl Nielsen Leder af Stjerneskibet


Hvad kræver det at starte op som iværksætter?

Salg, salg og salg ellers bliver det en kort fornøjelse. Der skal også andet til: Man skal for det første brænde 100 % for sin idé. Man skal ha' en plan inkl. overblik over kapitalbehov, som varierer meget fra branche til branche. Man skal være en dygtig netværker - ikke kaffeslabberas-netværker, men forretningsorienteret netværker.

ikke selv er god til og få hjælp - man kan have svært ved salg, administration eller andet. Ingen kan alt. Man skal erkende hvad man


Hvordan ser det ud med opstart inden for de mere "tunge fag"? Det er ikke mit indtryk at mange vælger at starte op i brancher der i forvejen er pressede på konkurrenceevnen sådan som traditionel industrier. Vi har et tilbud kørende til tidligere Lindømedarbejdere med en iværksætter i maven. Det har indtil nu kastet nogle nye virksomheder af sig. Blandt andet et glaspusteri.

Hvad er den bedste iværksætter-historie du har oplevet? Der er mange, men hvis jeg skal fremhæve et par stykker kunne det være Hedal Kruse Brohus, L'Easy, Profys, Absolut Rengøring, Hotpaper, Miinto.


Det ser ud til at Odense står godt med hensyn til robotteknologi, hvad gør det så specielt? Man kunne populært omskrive robotter til kloge maskiner.

Robotteknologi kombinerer flere faktorer: højt vidensniveau, innovation, procesforbedringer af fx. arbejdsgang og produktionsoptimering.

Det kan afhjælpe mange ting, da robotter i en række sammenhænge kan gøre arbejdet for os.

To eksempler: det betyder meget for konkurrencedygtigheden i industrien, at vi kan producere mere og hurtigere med færre ressourcer, og for hvordan vi fx. på omsorgsområdet, i højere grad kan bruge tiden på personen og i mindre grad på fx. rengøring.

I det hele taget giver det os muligheder, at vi kan indbygge intelligens i arbejdsprocesser, sundhed, omsorg, undervisning mm.

I Odense har vi et særligt fokus på robotteknologi via i første omgang vores universitet og Teknologisk Instituts Center for Robotteknologi, som også ligger i Odense.

Derefter også via de virksomheder der er vokset ud af det miljø og som nu, som fx. Universal Robots, har stor succes og eksporterer robotter og ekspertise langt ud over landets grænser.


Gode steder at læse mere, før du starter virksomhed

www.skat.dk - Oplysninger og formularer og datoer www.startvaekst.dk - Tjeklister, værktøjer og arrangementer

www.ivaerk-tv.dk - Videoer med gode råd til iværksættere www.vaekstguiden.dk - Støttemuligheder, lån og finansiering www.amino.dk - Danmarks største iværksætterportal

www.udviklingfyn.dk - Rådgivning, kurser og netværk

Få hjælp til det du IKKE selv er god til Og husk: Den der går i andres fodspor kommer aldrig foran


Grøn Køreskole er en køreskole der fokusere på at lære de nye bilister at køre energi- og miljø rigtigt fra starten. give dem gode Grønne vaner. Til gavn og glæde for miljøet og ikke mindst for økonomien. Det er en Køreskole der først og fremmest fokusere på et kørekort til eleven (kat. b personbil under 3500 kg). Når eleven nu alligevel skal lære at køre bil, så kan man lige så godt lære at køre energi- og miljørigtigt. Det er vigtigt at gøre en forskel. En lille forskel er en start. Jeg er med til at udvikle et moderne grønt samfund, og jeg har ansvar for at lave nogle dygtige bilister og ruste dem bedst muligt til trafikken. Jeg får dem til at se langt frem og læse trafikken, alt fra dæktryk til miljørigtigt bilvalg. Her lære eleverne fra starten hvordan man kører energi- og miljørigtigt. Og det fungere bare til Køreprøven.


Jeg blev uddannet inden for transport og logistik på Odense Tekniske Skole år 2006. Her lærte vi Bl.a. en del om jordens drivhuseffekt, og om hvordan vi selv kunne gøre noget via en bestemt kørestil, På den måde kunne de store tunge lastbiler køre længe på liter, og samtidigt spare på drivhusgasser Co2 På de forskellige arbejdspladser som chauffør, fandt jeg hurtigt ud af, at jeg havde en anden kørestil, og en anden grøn tilgang til miljøet end de andre medarbejder. Jeg kunne F.eks. ikke finde på at læsse mine vare af med motoren i tomgang, og tænke meget over min kørestil. (til glæde for vognmanden). Da jeg læste til kørelærer, var der kun meget lidt fokus på energiog miljøkørsel. Der står næsten ingenting i undervisningsplanen. Der er heller ikke praktisk krav om det til en køreprøve. Så det er op til den enkelte kørelærer om man vil lærer sine elever at køre energi- og miljørigtigt. Det kan godt være mere krævende at F.eks. lære eleverne bremsning og drejning imens bilen er i gear. (Der er noget at spare der). Så de grønne kørelærer findes er der ikke mange af.


Når man er nystartet ung iværksætter på 25 år, kan man ikke bare stille banken sikkerhed, uden hus, og med dårligt lønnet arbejde.

3 banker afslog idéen Grøn Køreskole. Trods udførlig forretningsplan. Jeg skulle bruge et mindre lån til en Susuki Swift 1.3 Diesel 21,2 km/L . Et fornuftigt miljørigtigt valg af bil. Utroligt nok ingen hjælp at hente. De troede ikke på den unge mand med de høje ambitioner. Så jeg fik lidt hjælp af mine forældre. - som jeg betalte hurtigt tilbage efter kun et halv år. Jeg har opbygget så meget materiale selv som muligt, for alt holde omkostninger nede og for at give eleverne en god service, fair og rimelig pris og for at kunne give eleverne så høj kvalitet som muligt. Der er store besparelser at hente for virksomheder med en stor bilpark. Københavns energi og vand har sendt 68 mand på et Grønt Kursus. Her har de sparet 15,4 % i Gennemsnit pr mand. Og de har dermed et sparepotentiale på 104.000 kr. årligt. Samtidig har medarbejderne fået et tættere sammenhold, og lidt at konkurrere indbyrdes om.

-For hvad der er sparet er tjent!


Vi har valgt at flytte træffet til Langeskov på Grønvangen, hvor der er en perfekt træfplads. Træfpladsen ligger under 1 km fra motorvejen så det er nemt og hurtigt at komme til fra både øst og vest. Udover det har vi i år, på grund af Post Danmark rundt (cykelløb) måtte flytte fra vores sædvanlige dato til

d. 7. - 9. september Historien har jo vist, at sidste weekend i august altid byder på regn, så vi forventer at det bliver rigtig fint vejr på den nye dato og vi får nogle gode dage. Selve pladsen er indrettet på traditionel vis med et festtelt, madvogne, dealer-street, og drikkelse i lange baner, til fordelagtige priser. Desværre er turen igennem Odenses gader udskiftet med en tur fra

Langeskov til Kerteminde lørdag.


Der er åbent for publikum fredag fra kl. 16-19, lørdag fra kl. 10 - 17 og søndag fra kl. 10 til 13. Som vi plejer, slutter vi af med vores store pokaloverrækkelse om søndagen. Prisen i porten for publikum er 30 kr. eller 100 kr. for hele weekenden hvis man ønsker at deltage i festen om aften. Prisen for træfdeltagerne 100 kr. Børn under 12 år er gratis! Vi glæder os til at se jer til et fedt træf American Street Machines glæder sig til at se jer!


M책nedens fo


otograf Henriette W. Riedl

ColorRain laver billeder med “kant” Jeg tager hovedsageligt portrætter og koncertbilleder. Men prøver gerne kræfter med en masse forskelligt. Jeg elsker f.eks. at lave kostumer og få modellerne sminket, og dermed “iscenesætte” et utraditionelt motiv.

Telefon: 29 80 50 00 eller 29 80 60 00 E-mail: info@colorrain.dk

www.colorrain.dk


Det er altid en oplevelse at tage billeder til koncerter. Én af de største personlige oplevelser var senest da jeg var med Burhan G som “personlig” fotograf. Møde andre dedikerede “kunstnere” der giver en lov til at være med over alt på scenen. Slutteligt I koncerten på Langelands Festival stod jeg pludselig bagerst, øverst på scenen og skulle tage billeder af hele bandet og de mange tusinde mennesker.

Det var en sjov og fed oplevelse. Mit klare mål er at kunne leve af det. Jeg vil gerne inden for en årerække åbne et lille studie til almindelige portrætter osv. Jeg vil desuden gerne tilknyttes nogle aviser, bureauer, spillesteder mm., sådan så mine billeder kommer ud mest muligt. Jeg tror på mit projekt, og véd at jeg kan gøre mig gældende i en ellers hård fotoverden. Nu mangler jeg bare at overbevise alle I andre om det ☺

www.colorrain.dk


ColorRain laver billeder med “kant” Billeder af livet som det er. Livet er ikke altid fryd og gammen. Nogle gange er det gråd, vildskab, sorg, men selvfølgelig også glæde, grin og latter. Jeg prøver at ramme og indfange situationer som skal foreviges. Jeg synes ikke altid vi skal se billeder af en “kunstigt lykkelighed”. Jeg vil gerne skabe et alternativ til de lidt fortærskede billeder af en grinende baby på et lammeskind med nissehue på.

www.colorrain.dk


Jeg er stolt af alle mine billeder, men har da selvfølgelig et par favoritter imellem. Jeg er især glad for billedet af min gode veninde Katrine Daugaard. Hendes udtryk er så fredfyldt og farvene så smukke, at man bliver helt lykkelig af og se på det…

www.colorrain.dk

Jeg er fascineret over hvad man kan få frem I mennesker på billeder. At finde de nesker, er ikke særligt begejstrede over at se billeder af dem selv, men for hver g

Dét er

At opleve hvordan de med stolthed viser billederne frem for alle de kend

de kan se ud på billeder. Dét må være målet for en fotograf, a


Smag er jo meget subjektiv. Hvad der for den ene er århundredets billede, er for den anden provokerende og “for meget”. Det er jo netop dét jeg synes er så vanvittig spændende. At man aldrig kan finde en færdig opskrift på det perfekte. Det findes simpelthen ikke..!

eres bedste sider frem og fremhæve det I billedet. Langt de fleste voksne mengang jeg kan få dem til at sige “ WOW, er det mig?”, er det en personlig succes.

r fedt!

der. Ofte bliver kunder overraskede over hvor rå, sexede, smukke mm.

at gøre mennesker glade og stolte over deres eget portræt.


Stilen er egentlig opstået I mit hoved igennem flere år.

Egentlig er jeg ret ny.

Jeg har altid interessere Når jeg tager billedet ser jeg ofte det færdige billede foran mig. Jeg ved i hvilken retning billedet skal redigeres og hvad det skal “vise”. Min stil er ofte “tung” og rå, men kan også være farverig og “barnlig”. Jeg laver kun billeder jeg selv ville have i en ramme på min væg. Jeg sender aldrig billeder videre uden de er gennemredigeret og klar til lærred. Det er vigtigt for mig at alle billeder er absolut så gode som overhovedet muligt.

Men det har tidligere væ osv.

Det var først for få år si at jeg så småt begyndte

Det udviklede sig pludse har allerede åbnet en m

Jeg er enormt overvæld for den udvikling der all

Siden har jeg så matte i “rigtige” udstyr for at ku gamet.


et mig for billeder.

Der er mange der inspirerer mig.

æret kunst/malerier

Men egentlig kigger jeg ikke så meget på hvad andre kan eller gør.

iden jeg fik et kamera, e.

Det interesserer mig ikke meget – Jeg kører mit eget løb, og stoler på min smag og stil.

elig enormt hurtigt, og masse døre for mig.

Jeg søger inspiration og idéer fra hverdagen.

det og meget lykkelig lerede har været.

Reklamer i TV, I blade og I byen.

indkøbe alt det unne være med i

Jeg prøver mine egne idéer af før jeg prøver andres ☺ Kvalitet frem for kvantitet.

www.colorrain.dk


D. 1 September 2012, bliver der for første gang holdt et elektronisk event, i Odenses nye hal "Dok 5000". Der har været fokus på at holde noget, som de fleste odenseanere kunne forholde sig til. Det synes vi at have formået, med en blanding af de rette mennesker, en location, som skriger efter fest og et lineup som nok skal bringe festen til nye højder. Der er ikke meget mere at sige, andet end, dette vil du ikke gå glip af!

Eventet bliver præsenteret i samarbejde med Dok 5000. Carlsberg og Jägermeister. INFO: Eventnavn: DOK 5KRAY Sted: Dok 5000 Adresse: Havnegade 20, 5000, Odense C Tid: 21.00 Arrangør: Amin Safari Billetlink: http://billetto.dk/dok5kray

FB begivenhedsside: https://www.facebook.com/ events/336879113067107/


Den Smagløse Café, i Vindegade, har fået ny nabo. En hyggelig lille butik med retro-ting, kunst og meget andet.

Men hvad skal butikken hedde? Kan du finde på et godt navn, kan du vinde en flaske sprut med tilhørende sodavand, på Den Smagløse Café. Så send et brev, postkort eller kom forbi butikken:

Vindegade 55, 5000 Odense C.


Vi

�Reo perso siger

Da cd vinyl,

Nu vi nu er mig s

F.eks.

Da je

Og da samle

w


inyl er og bliver et kvalitetsprodukt. Og kvalitet vil aldrig uddø.

ordpusher er en online vinyl-shop, med et bred udvalg og alligevel en onlig stil, alt solgt på Recordpusher.com kan jeg personligt stå inde for.” Bo Ellegaard Pedersen

d'en kom, havde man travlt med at overbevist folk om, at det var enten cd eller , og at vinylen ville dø.

iser det sig at cd'en er ved at dø og vinylen overlever, men i perioden 1990 og til r der et hav af gode danske titler der ikke er kommet på vinyl og det har jeg tænkt stille og roligt at udgive

. Michael Møller som nu er udkommet.

eg var 13 år fik jeg min første vinylplade og min far var en meget stor musikelsker.

a jeg så hørte Gasolin* første gang i 71, så begyndte jeg selv at købe vinyl og e, og det har holdt ved i 40 år

www.recordpusher.com


Hvorda

Genere konkur

Hvor m

Jeg f책r ikke fo

Jeg sid

Henven

Da det nok til ogs책 e

Er der

Vinyl p

F.eks. l Michae bedre.

Hvorda

Det en cd.

Hvad e

En dag

w


an er din forretning blevet modtaget af pladeselskaber og musikentusiaster?

elt er det op af bakke nogle er meget samarbejdsvillige, andre ser mig som en rrent. Vinyl-folket er meget positive.

meget af pladeproduktionen står du selv for?

r coverne lavet sammen med en ven så de passer til vinyl formatet, og hvis der oreligger en vinylmaster får jeg en lavet.

der med al kontakt til vinyl producenten osv.

nder du dig kun til det danske marked, eller rækker det længere ud?

t kun er danske ting jeg har tænk mig at udgive på vinyl i første omgang er 95% Dansker. Men f.eks. så har Michael Møllers vinyl solgt i 4 forskellige land, den er engelsk sproget, det hjælper jo en helt del.

kommet noget nyt til vinylpladerne, som er anderledes end plader førhen?

produktionen i dag er meget omhyggelig og presningerne meget bedre.

laves der meget 180 gram Audiophile-vinyl presninger i dag samt som f.eks. el Møller så køre den 45 rpm. så rillerne får mere luft og lyden bliver mærkant .

an er prisen på at få lavet en vinylplade, frem for en CD?

n helt del dyre, men normalt er udsalgs prisen på en vinyl ikke højre end på en

er dit mål og din motivation for Recordpusher?

g at kunne leve af det, p.t. er det ren hobby.

www.recordpusher.com


Billet telefon 42 46 84 50

Mød os på facebook

Revyiteltet.dk Spillested H.C. Andersen Skoven i Odense Revy i Teltet Svendsagervej 5240 Odense NØ


Øllets dag er årsdagen for stiftelsen af Danske Ølentusiater. Foreningen blev stiftet d. 5 september 1998 på Carlsens Kvarter af 22 øl-nydere fra hele landet, som ønskede at kendskabet til øl og ikke mindst udvalget af øl på det danske markedet blev større end der var på daværende tidspunkt.

”Øl-arrangementer trækker som regel mennesker til - er min erfaring. Vi kan se med Øllets Dag og de andre markedsdage vi holder, at folk er interesseret i øl, og så er det nemt at få folk til at smage på de andre vare også”. Siger Claus Bolund Pedersen fra foreningen Danske Ølentusiater.


Min første oplevelse med specieløl var til mit første formel 1 løb i Belgien i 1998. Vi var 6 gutter af sted, og nogle hentede øl i det nærmeste supermarked, mens de andre stillede telte op. De kom tilbage med en masse forskellige. Røde frugt-øl, sorte meget stærke øl (mere end 11 %) og alt hvad der ligger derimellem, og de smagte alle anderledes i forhold til det jeg var vant til. Det var dejlig oplevelse og jeg syntes derefter at det danske var meget kedeligt, så jeg begyndte at opsøge andet øl. Det blev først til ølsmagning på Carlsens Kvarter og kort tid efter fandt jeg Danske Ølentusiaster. Og så tog interessen rigtig fart. Det var som om der åbnede sig en helt ny verden og oplevelser. Nu startede jeg min ølfærd med belgisk øl, så de er stadig med i favoritterne. Jeg kan nævne Duchesse de Bourgogne, som er en dejlig frisk syrlig/ sød øl af typen, rød ale fra Flanderen. Når man drikker den, er det svært ikke at undres over, hvordan det er overhovedet er muligt at brygge en øl, som er så frisk, sød og syrlig uden brug af diverse tilsætningsstoffer. Ved første slurk tænker man på en tør rødvin. Duften alene er nok til at få mundvandet til at løbe. Første gang jeg smagte den var hos Benny på Carlsens Kvarter, som nævnte den som sin favorit, og jeg sagde at den kunne han godt behold som sin, men efter et par slurk mere blev jeg fascineret, og den dag i dag, skal jeg altid have én stående i køleskabet, hvis lejligheden byder sig...


Ellers er der Orval, som jeg vender tilbage til hvis jeg ikke ved hvad jeg skal nyde. Orval er en Trappist øl. Altså en øl brygget af trappist munke. En forholdsvis lys og let øl, kraftigt humlet og med en snert af vildgær. Smagen er kraftigt humlet, meget aromatisk, og med tydelige brettanomyces-toner i smagen.

Og så er der alle de nye kraftigt humlede Pale Ale og IPA fra danske mikrobryg. Bland andet Hornbeer, Amager, Vejle, Midtfyns Bryghus. Ikke at glemme hvedeøl fra Indslev bryghus som er én af vores fynske stoltheder med hvedeøl indenfor de fleste ølstilarter fra let frisk mildt smagende til det helt sorte som stout, som Sort hvede. En helt fantastiske hvedeøl, der overgår det folk kender fra hvedeøl.

Jeg har været til et par møder i Odense Håndbryglaug og syntes der er rigtigt spændende at smage hvad der kan "skabes" hjemme på køkkenbordet. Flere af mine med-medlemmer brygger selv, og senere i år er der, nærmere den 27. oktober afholdes der Fynske Mesterskaber i håndbryg, hvor 16 øl skal vurderes af et dommerpanel og publikum. Det afholdes på Albani.


Øllets Dag bliver afholdt i hele landet, men der er meget stor forskel på hvad i de enkelte byer. Det er helt op til den enkelte lokalforening. Odense er med i superligaen for de store arrangementer og os bekendt er vi det eneste sted, hvor smagningerne er gratis. Man betaler kun for det glas man skal drikke af. I Odense er Øllets Dag blevet en folkefest, hvor flere tusinde gæster går rundt i hele centrum fra Grønttorvet igennem gågaderne, og helt ned til H.J. Hansen.

Besøger boder med gratis ølsmagninger og information om foreningen og bryggerierne, samt de butikker og værtshuse boderne er placeret ved. Der er flere og flere der har specielle tilbud på dagen, som f.eks. bageren der bager brød med mask fra ølproduktion, chokolade med øl i eller blot passer perfekt til det gode øl. Og mulighederne er ubegrænsede. Det er bare at smage sig frem og købe gode varer med hjem til senere nydelse.


Der er kommet mere brede på udvalget og viden om hvad der er bedst at drikke til hvad. For eksempel er der mange der har fundet ud af at det smager og passer bedre med øl til fed mad. Vin er ikke godt for fordøjelsen, når det indtages sammen med fed mad, som f.eks. juleand og flæskesteg. Hertil at det bedre med lidt krydret og sødlig juleøl og lidt frugtagtigt til risalamanden.

Nu mangler vi bare restauranter og cafeer, der skal forstå at der er mange gæster der ikke besøger DEM fordi de kun tænker profit og dermed ikke tror de kan tjene penge på det gode øl.

2012 bliver en gentagelse af 2011 blot med flere bryggerier og andre boder. Det vil sige at der er boder med gratis ølsmagninger fordelt i hele centrum. Boderne er placeret ved Restaurant Grønttorvet, Kick-Off Sportspub, Vinoble, Ryans Pub, Flakhaven, Bager Wendorff, First Hotel Grand, Vinens Verden, Christian 4-tal, torvet i Vintapperstræde, SuperBrugsen, Heidis Bierbar, Cafe Biografen, H.J.Hansen vinhandel og sidst men ikke mindst foreningens arnested Carlsens Kvarter. For den seneste information kan man følge med på ølletsdag.dk


Jemac kommunikation – konsulentfirma, med stærkt fokus på vækst Virksomheden har 3 ben at stå på: Salgstræning. Rekruttering af sælgere. Og konsulentarbejde inden for salg.

Vi tilbyder pt. følgende salgskurser: Salgskursus for iværksætteren Salgskursus for håndværkeren Den professionelle sælger (B2B) Fra ekspedient til sælger ( Detail ) Præsentationsteknik for sælgere Jemac Kommunikation tilbyder udelukkende korte kurser, dels for at sikre at medarbejderen ikke skal være væk fra sit arbejde længere tid end nødvendigt, og dels er det ude i virksomheden den store forandring foregår. Salgscoaching: Derudover tilbyder vi at lave salgscoaching i kundernes virksomhed, med deres kunder og deres produkter. På denne måde sikrer vi at de lærte teknikker også medfører en ændret adfærd. Test Inden et salgstræningsforløb startes op, tilbyder Jemac Kommunikation at teste kursisten, således at man som deltager på vores kurser, får et klart indblik i egne stærke sider, og udviklingsområder. Vi bruger DISC testen, da det er et unikt værktøj til udvikling af salgsfolk. Testen bliver i øvrigt også anvendt når vi arbejder med rekruttering, så vi sikrer at det et den rigtige kandidat som bliver ansat første gang. Testen kan i øvrigt også anvendes ved sammensætning af teams og til MUS samtaler. Rekruttering: Jemac online rekruttering sparer virksomheden for tid og penge, og økonomisk set, er det en meget fin løsning for kunden.


Konsulentopgaver inden for salg: Du kan hyre os som din ”salgschef” i kortere eller længere perioder. Vi tager pulsen på salget i din virksomhed, Vi har mulighed for at lave samkørsel med dine sælgere, besøge nye kunder, eller få struktur på salget mm. Fordelen er, at du får trænet din salgsorganisation, og får en konkret feedback på hvordan dine sælgere fungerer ude hos kunderne, og du vil få afdækket et evt. trænings behov. Du får en ”salgschef” med på dit hold, som har et stort netværk blandt beslutningstagerne, i byggeri, industri og det offentlige system, og du får ligeledes en salgschef som er vant til at skabe gode resultater. Fordelene er klare – du har kun en lønomkostning for de timer du bruger os, og når vi arbejder for dig, er det kun for at skabe vækst i din virksomhed. Salgsbreve: Lad os lave dit næste salgsbrev, så du er sikker på at dit budskab fanger dine kunder. Det kan gøre hele forskellen i forhold til dine kampagner. Jemac Kommunikation holder til i hjertet af Odense, så vi har nemt ved at komme ud til din virksomhed. Med venlig hilsen Jemac Kommunikation

Jesper Dalhus Salgscoach / CEO jemac@jemac.dk www.jemac.dk Tel. +45 2128 3409


POPPEAS KRONING Fra i år er Den Fynske Opera producent af slotsoperaen, på Valdemars Slot. Og i år er der sex, magtspil og tvivlsom moral på programmet! Årets opera er nemlig Poppeas kroning af Claudio Monteverdi. "En historie, i hvilken dyd straffes og grådighed belønnes"

Poppeas Kroning iscenesættes af instruktør Anne Barslev, som vil være kendt af slotsoperaens faste publikum, og som har skabt de spektakulære totalteater-versioner af La Bohème og Madame Butterfly på Den Fynske Opera og som senest stod bag iscenesættelsen af Den Jyske Operas Snehvides spejl.


e

Tid & sted: 1., 3., 4., 5., 7., 8. og 9. august 2012 Kl. 20.00 Valdemars Slot Slotsalleen 100 5700 Svendborg Sejl med M/S Helge til opera på Valdemars Slot. Afgang Svendborg kl. 18.30 Afgang Valdemars Slot kl. 22.30 Se mere og køb billet til sejlturen

HER

WWW.DENFYNSKEOPERA.DK


PROGRAM 2012

POPPEAS KRONING

OPERA/ MUSICAL-TRÆF

Opera

Seminar/debataften

Valdemars Slot, Tåsinge

Den Fynske Opera

31. Juli—9. August 2012

20. November 2012

COSÍ FAN TUTTE

ÆGTESKAB MED MUSIK

Opera

Koncert

Den Fynske Opera

Den Fynske Opera

4.—8. September 2012

22. November 2012

GOOD OLD DAYS ll

ORPHEUS ´68

Kaberet

Opera

Humlemagasinet, Harndrup

Den Fynske Opera 23.—28. November 2012

22.—28. Oktober 2012 WINTERREISE GLASPERLESPIL

Operacafè

Gæstespil

Den Fynske Opera

Musikforestilling

1. December 2012

Den Fynske Opera 13.—17. November 2012

WWW.DENFYNSKEOPERA.DK FOR FLERE ARRANGEMENTER OG KONCERTER. RING ELLER SKRIV EFTER SÆSONPROGRAM! Filosofgangen 19 5000 Odense C. Email: denfynskeopera@denfynskeopera.dk


Køb annonce i Odensemagasinet. Størrelse A4 eller A3. Og gerne i Jpeg- eller PDF-format.


Tusind tak fordi du kiggede i dette magasin.

Jeg håber at du vender tilbage. Og hvis du syntes andre skal have glæde af det, må du meget gerne dele det på Facebook, mail og hvad der ellers er af smarte måder at få budskaber ud på.

Næste udgave kommer til September

Hvis du har forslag til noget der vil passe til Odensemagasinet, er du meget velkommen til at sende en mail eller skrive på Facebook.

Se nærmere oplysninger på www.odensemagasinet.dk eller skriv en mail til: odensemagasinet@gmail.com På gensyn.


Profile for Odense Magasinet

Odensemagasinet August 2012  

Odensemagasinet. Denne gang med fokus på iværksættere. og om Blomsterfestivalen, Øllets Dag, vinylplader der vender tilbage og en grøn køres...

Odensemagasinet August 2012  

Odensemagasinet. Denne gang med fokus på iværksættere. og om Blomsterfestivalen, Øllets Dag, vinylplader der vender tilbage og en grøn køres...

Advertisement