__MAIN_TEXT__

Page 1

Oktober 2013

Nattens

Müllers Catering

Dronning

Signe Svendsen

Simon Høirup klar med ny CD

Månedens Kunstner Jens Kromann

1

Danmarkspræmiere på anmelderrost teaterstykke


2


Velkommen til Odense Magasinet oktober 2013 Denne gang er kommer vi lidt rundt i flere kategorier.

Flotte postkort fra Odense i gamle dage, Danmarkspræmiere på et meget omtalt teaterstykke, aktuel musik, servering til julefrokosten, og ikke mindst showet Nattens Dronning.

Månedens kunstner har levet af sin kunst i rigtig mange år, og vise nogle af sine flotte malerier frem.

Og så vil jeg byde Leif Møllgaard velkommen. Han er en dygtig boligdesigner, og ham ser vi forhåbentlig mere til i de kommende numre af Odense Magasinet. God fornøjelse.

Indhold: 4- 5: Odense på postkort i gamle dage 8-13: Elite Teater: Spring Awakening 16-21: Simon Høirup: Ny CD 24-29: Müllers Catering: Serveringsteater 32-49: Nattens Dronning 52-57: Signe Svendsen: Ny CD og turné 60-65: Boligdesign: Leif Møllgaard 68-83: Månedens Kunstner: Jens Kromann 84-85: Odense Magasinet Valg Ekstra 3


Krydset ved Ansgar Kirke, hvor Sparekassen Fåborg nu ligger på hjørnet.

Kongensgade, hvor man går til venstre for at komme hen 4 til Brandts. I dag ligger Eydes Kælder til højre, hvor markisen stikker ud. Og hvor biografen FØNIX en gang lå.


Sporvogne i Odense Her kan I se, hvorfor jeg elsker at lave Odense Magasinet. En af vores søde læsere, Bente Munch, har være så sød at vise sine flotte postkort fra Odense frem. Som hendes far har samlet på. I Odense var sporvognene grønne i mange år, i 1930’erne blev de malet røde, i folkemunde lød det, at det var fordi Odense for første gang, efter Skibhuskvarterets indlemmelse i kommunen, var blevet socialdemokratisk . Der kørte sporvogne i Odense fra 1911 – 1952. Sporvognene kørte hver 7. minut og blev flittigt brugt. Stor tak til Bente Munch, for at dele de flotte postkort med os.

Østre Stationsvej med den første banegård i baggrunden.

Vestergade, set fra hvor Super Brugsen ligger nu, og hen mod Kongensgade og Mageløs.

Skibhusvej, med Fredens Kirke i baggrunden

5 Nørregade, hvor Graverne ligger til venstre og Odense Slot lige frem.


6


7


8


Spring Awakening På kulturscenen i Odense skrives der danmarkshistorie

Den 8-dobbelte Tonyvindende musical fra Broadway, Spring Awakening, skal for første gang i hele Skandinavien, sættes op på et ikke-professionelt teater.

Sidste år så et ambitiøst teater for første gang lyset i Odense, da Elite Teater konstituerede sig med proklamationen om at skabe produktioner, der skulle udfylde tomrummet mellem de professionelle teatre og amatørforeninger.

Det sker, når Elite Teater har premiere på musicalen d. 24. oktober i Odense. Her spiller de 9 forestillinger på Den Fynske Opera.

www.eliteteater.dk

Elite Teater indfriede deres ambitioner med forestillingen Cabaret.

Nu er de klar til at hæve barren og skrive historie. Den ambitiøse vej kan kun gå fremad, derfor har Elite Teater valgt at satse i dette års forestilFotograf: Kim Klærgaard Sørensen lingsvalg. 9


Spring Awakening er baseret pĂĽ Frank Wedekinds roman fra 1891. Da bogen udkom, var dens kontroversielle indhold, der

handlede om undertrykkelse, incest, homoseksualitet. vold, og andre tabubelagte emner, sĂĽ provokerende for samtiden, at bogen lĂŚnge var bandlyst. Den beskrev en flok unge menneskers kamp for at udvikle sig i en verden omgivet af fortielser.

10


De indre og ydre konflikter, der følger med, når ungdommen blomstrer og seksualitet opleves i forskellige rammer, beskrev han i et sprog, omverdenen ikke tidligere havde talt i.

Ligeledes kommer storheden og skønheden til udtryk gennem de stemningsfulde musiknumre, der er med til at bære forestillingen frem i toner af rock, jazz og musical.

Mange af de emner Wedekind behandlede er stadig tabubelagte i dag og Spring Awakening har derfor aktualitet i sine kontroversielle emner.

Nyskabelse vækker begejstring Som et progressivt teater, der ønsker at udvikle og udfordre Danmarks talentmasse, er Spring Awakening et passende forestillingsvalg for Elite Teater. Da de tilbage i maj måned holdt audition, var interessen stor. Folk fra hele landet fandt vej til Odense i håbet om at få en rolle i det relativt lille cast, der bærer forestillingen. I alt var næsten 90 mennesker igennem nåleøjet hos instruktør, kapelmester og koreograf. Der kunne sættes mere end ét hold ud af de mange dygtige mennesker, der mødte op på dagen, og derfor har Elite Teater også allerede en produktion på programmet til 2014, der kræver flere medvirkende. 11


rgaard Sørensen Fotograf: Kim Klæ

12


Eliten sætter rammerne

I år er hun igen på scenen hos Elite Teater, hvor hun kan opleves i rollen som Ilse.

Med en forestilling som Spring Awakening markerer Elite Teater således også, at de rykker De to dansende piger, Maria barren på det ambitiøse felt et Vølund og Sofie Myhre, der tak opad, men de føler sig sikre i sidste år spillede tvillingerne sin sag og glæder sig til at byde på Kit Kat Klub i Cabaret, har publikum velkommen. ligeledes fået en forsmag på den professionelle scene. Her forventer og håber de, at publikum – helt i tråd med hvad I august måned medvirkede de i de fik sidste år - får en særlig Kabareten Lattergalen i Odense, oplevelse i selskab med Elite som dansere i forbindelse med Teater. H.C. Andersen festival. Talenterne vokser En af Elite Teaters målsætning er, at være en rugekasse for talenter, der ønsker en fremtid i den professionelle sceneverden.

Fremtiden tegner således lyst for de teaterinteresserede i Odense.

Allerede siden sidste år, har en Både for dem på scenen og for del af de spillere, der medvirkedet publikum, der finder vej til de i Cabaret fået en smag på det de gode teateroplevelser. professionelle sceneliv. Har man lyst til at se, hvad For nyligt da Nephew gav kondette års talenter i Elite Teater cert i Odense, havde de blandt har at byde på, så spiller Spring mange fans udvalgt en kvindelig Awakening i alt 9 forestillinger sanger til at synge Marie Keys på Den Fynske Opera fra d. 24. parti i duetten ”Gå med dig”. oktober-2.november. I Odense var valget faldet på den 23-årige Genie Argiris. Billetter kan købes via Hendes optræden vakte stor begejstring blandt anmelderne.

Elite Teaters hjemmeside

www.eliteteater.dk 13


14


15


Simon H En af landets bedste guitarister er Simon Høirup fra Odense. Han er netop lige udkommet med sin nye CD, og Odense Magasinet mødte ham på en dejlig efterårsdag.

Albummet er instrumentalt med guitaren i forgrunden, til at bære melodierne frem.

Jeg synes det er rart at have et fysisk album, selv om man kan købe musikken på nettet.

En strygerkvartet fra Odense Symfoniorkester, skaber en stemningsfuld baggrund.

Der er bare noget specielt over at holde musikken i hånden. Og ikke mindst at komme ud og spille livekoncerter.

Desuden har Simon allieret sig af nogle af Odenses bedste musikere: Lars Frimodt-Møller, Jakob Riis, Kell Dalager, Hans Mydtskov og Peter Sund.

16


Høirup

17


Hvordan startede du med at spille musik? Det gjorde jeg da jeg var 7 år, hvor jeg fik en guitar og lærte de første akkorder. Jeg havde et børnerockband til jeg var 18 år. Og så tog jeg til København, og spillede i et band, med andre musikere fra Odense, der hed Sidewalk.

Nogle af de største oplevelser jeg har haft, har nok været at tage til Los Angeles og indspille. Og senere tage der over og spille koncerter. Jeg har også indspillet en af mine plader i Nashville, med Dolly Partons trommeslager der var studiemusiker. Og mange store musikere har indspillet i det studie.

Blandt andet var Peter Aagaard, Så det hele emmede ligesom af Marianne van Toornburg og den særlige stemning. Ole Friis med.

Vi fik en pladekontrakt med ABBAs pladeselskab. Og Bjørn og Benny hørte det faktisk, da vi indspillede et af deres numre, som aldrig var blevet et stort ABBA-hit. De kunne godt lide det. Men vi havde også Kasper Winding og Billy Cross til at producere det.

Og vi fik taget et billede af en hemmelig ELVIS-trappe. For der var jo altid folk efter ham. Så de havde fået lavet sådan at hans bil kunne køre ind under studiet, og så var der lavet en hemmelig trappe fra garagen og op i studiet igennem en lem i gulvet bag trommesættet.

Da jeg var 18 år, havde jeg Vi var mest rock og bluesband. ambitioner om at blive ”den nye Men vi blev drejet om til at blive Hendrix”. mere kommercielle popband, og Men nu har jeg ambitioner om kom i gennem hele møllen med at lave det jeg kan lide. koncerter og TV-optræden hos Jarl Friis Mikkelsen. Og det er meget vigtigt for mig. 18


19


Denne CD er den femte.

Det er funky blues musik, men meget melodisk og direkte.

Det er en soloplade.

Jeg håber der er mange der vil høre den.

Jeg har også lavet en anden guitarplade der har fået rigtige gode anmeldelser.

Og den ligger på nettet på forskellige netbutikker så man Den hedder L.A. Instrumentals kan købe den over hele verden. fordi jeg indspillede den i Los Angeles. Det er jo instrumentalmusik, så jeg arbejder på at få noget Og så fik jeg lyst til at lave en brugt til film. Det tror jeg det vil ny CD. passe rigtigt godt til. Og det er vigtigt at følge sine drømme.

Men den her er så lavet her i Odense, med lokale musikere.

Lyt og køb albummet

Gateway>>> Amazon>>> TDC Play>>> Wimp>>> YouMusic>>> Spotify>>> iTunes>>> 20


21


22


23


24

www.mullers.dk


Hvorfor har I dog fundet på at genere fredelige gæster?

Hvad i alverden er I for nogen?

I Müllers Catering bliver vi ofte ringet op af folk, der vil sælge os service, leje Tjenerne i staben kommer med en god ballast fra mere traditionelt teater, partytelte eller bestille mad. enten gennem en skuespiller-/gøglerDet ender altid med et godt grin, når uddannelse, engagement på et traditiodet går op for folk, at de taler med et nelt teater eller diverse revy- og filmteater. projekter. ”Grin” er det, vi sælger. Hvordan startede I? Müllers Catering tog sine første spæde skridt for over 20 år siden i forbindelse med den såkaldte "Natcafé" i det odenseanske kulturhus Badstuen.

Fælles for os er nok lysten til den tætte og spontane kontakt med publikum.

Det var en blanding af underholdning og oplysning og i løbet af årene optrådte alt fra mavedansere og musikere til escortpiger og drag-queens på scenen.

En festmiddag og den tilhørende servering rummer en lang række af normer og traditioner, som man kan lege med, og måske netop derfor er de fredelige gæster så godt et publikum for vores form for totalteater.

Og så var der skøre tjenere. De var over det hele. Badstuens natcafé kørte i mange år og var et stort tilløbsstykke. Folk stod i kø for at få billetter, og efterhånden som folk snakkede mere og mere om "de der tjenere", blev vi enige om, at tjenergruppen måtte have et navn og sit helt eget liv uden for Badstuen. 25


26


Hvordan reagerer folk på jeres ”optræden”?

Er det fastlagt, hvad I skal sige og gøre, eller finder I på nyt undervejs?

Der er altid nogen i publikum, der griner så meget, at de næsten får det dårligt.

Vores optræden ligger tæt op ad den italienske teaterform commedia dell'arte.

Det laver vi så også grin med, men på De roller vi spiller, kender vi så utroligt en god måde, der giver personen lov til godt, at improvisationen falder helt lige at få lidt luft. naturlig. Vi snakker altid arrangementet godt igennem med kunden, før vi optræder.

Figurerne lever, mens vi optræder. Hvert job er forskelligt fra det foregående, men vi har en stor palet af forskellige små optrin, som vi kan vælge at fyre af undervejs. Hvad er det for nogle figurer / personer man kan møde hos jer?

Her sker det, at kunderne nævner enkelte gæster, som de mener, vi måske lige skal være lidt varsomme med. Med mere end 20 år i branchen er vi rigtigt dygtige til at gå til stregen, men ikke over.

Vi har den stramme overtjener, den lettere ondskabsfulde og ironiske overtjener, den slibrige og opadstræbende tjener og nogle rigtig tumpede tjenere, der nok skal sørge for, at ingen af de andre tjenere får succes med noget.

Derfor ender det gerne med, at værten efterfølgende kan fortælle, at de aldrig har set de pågældende gæster grine så meget. Vigtigt for en god aften er respekt for publikum og spillestedets personale.

Netop spillet mellem over- og undertjenere er centralt for os, og derfor optræder vi altid med minimum to tjenere.

Vi spilder ikke sovs på folk, ødelægger ikke en god tale eller putter fingrene i Sådan to kan dog nemt underholde op kokkens mad. til 100 gæster. 27


28


Hvordan foregår sådan en altødelæggende aften med Mullers? Det afhænger selvfølgelig af om vi optræder til et bryllup, en reception, en konfirmation, en firmafest osv. Vi er dog gerne med fra arrangementets start.

Kan man stadig nå at få jer ud til julefrokoster og fester i år eller er der fyldt i kalenderen? Da vi 6 tjenere kan vi stille hold flere steder i landet på en given aften. Vi har dog allerede nu helt udsolgt mht. til aftenarrangementer den 23./11., 29./11., 30./11., 6./12, 7./12.

Publikum skulle her helst gerne tro, at vi er de rigtige tjenere og først gradvist overvinde tvivlen og så indse, at det hele bare er sjov.

Og ellers kan man jo booke os til julefrokosten 2014.

Vores job er at løfte stemningen og festen derop, hvor den flyver af sig selv. Ofte slutter vi af med en sang eller en anden lille overraskelse. Nu er det jo snart julefrokost-tid… Hvad koster det at få jer til at sprede lidt godt humør for f.eks. 20 mennesker i en times tid? Da intet job er ens, så er prisen det heller ikke. Ring til os på 24 22 04 97 og få en uforpligtende snak om arrangementet, så giver vi et godt tilbud.

www.mullers.dk

29


30


31


Nattens Dronning 20

32


års JubilæumsShow

Se video fra Nattens Dronning 33

>>>


34


Nattens Dronning 20 års JubilæumsShow En propfyldt sal på Magasinet, med festglade mennesker, der var spændt op til lir, og dresset op til narrestreger.

Dansevenlige rytmer satte et forrygende tempo i vejret, og stemningen var helt i top. Det er i år 20 år siden det hele startede.

Det var rammerne, da Nattens Dronning fjerede sit jubilæum.

Billetterne til Nattens Dronning er nærmest revet væk, så snart de er sat til salg.

Et kæmpe show i verdensklasse. Med dragter, parykker, make-up der vil få enhver fan af 80ernes glam-rock til at sige ”Okay, nu stopper I…”

35

Og det tager ikke mange øjeblikke i det selskab at finde ud af hvorfor. En helt igennem fantastisk aften.


FrĂŚkke chicks

36


og friske fyre

37


38


Sonny Martin Hornhaver fortæller her lidt om Nattens Dronning Hvordan startede Nattens Dronning? Nattens Dronning startede i 94 - og vi var 7 der startede det op sammen med Poul Madsen fra Aids Info. Det var kun meningen det skulle være denne ene gang. Men blev en stor succes og har så kørt for udsolgte huse i nu 20 år.

Hvordan ser folk på Nattens Dronning i dag, i forhold til da I startede? Aner ikke hvordan folk ser på Nattens Dronning - men vi VED at folk der kender det er vilde med det, og ser det som en festaften og noget man glæder sig til og kæmper om at få billetter til. Magasinet er jo proppet til randen med glade mennesker... Har I overvejet at holde det et større sted? Nej Nattens Dronning hører hjemme på Magasinet - showet og dets ånd passer med stedet der. Plus vi synes der er vores andet hjem og en fantastisk stemning og atmosfære at være på Magasinet.

Hvor tit er I til den slags arrangementer?

Vi har et år været på Posten og det gik fint, men var ligesom ikke helt rigtigt.

Der er kun Nattens Dronning en gang Hvordan startede du selv? om året men ellers er der Frk. Verden i Bøssehuset på Christiania. Men det er Jeg startede selv i 1994 og har været med hele vejen. ikke hvert år. Ellers til diverse fester, præmierer, fødselsdage , diverse receptioner, jubilæer - happenings osv.

Jeg har også deltaget i Frk. Verden og lavet happenings mange steder i Danmark plus Ibiza. 39


40


41


42


43


1. Plads Carma Corset 2. Plads: Miss OTB 3. Plads: Zaine Fierce

(R.I.P)

Designprisen: Miss OTB 44


Hvad er kravene for at stille op? Krav for deltagelse : Vi søger efter deltagere i diverse homomedier i starten af året og så ser vi hvem der melder til. Vi spørger om sceneerfaring og billeder/ video og så ser vi hvad der dukker op. Evt. må der lodtrækning til.

Se video fra Nattens Dronning 45

>>>


The stars belo Zaine Fierce video 1

>>>

46


ong to the sky Zaine Fierce video 2

47

>>>


48


Selv den bedste fest kan ikke altid undgå lidt alvor. For Nattens Dronning blev i sin tid startet sammen med AIDS-info. Og som det jo er så moderne, så er der også her blevet beskåret i de økonomiske tilskud til at drive oplysning og rådgivning om sex, sygdom og prævention.

Sangerinden Hanne Lynge sang

"That's what friends are for" Og skulle du eller en ven have brug for rådgivning, er her et par nyttige link:

Sex & Sundhed Familielinien AIDS-linien

The Body Shop stod derfor for en pengeindsamling, for at støtte op om den gode sag.

Condomeriet

Nattens Dronning

49


50


51


52


Sangerinden Signe Svendsen er aktuel med en ny CD, med iørefaldende sange og turné med koncert på Magasinet Hvad er budskabet med din nye CD?

Det er nogle meget dybe sange... hvorfor?

Temaet på mit nye album kredser om modgang og medgang, ud og hjemture, fald og det at komme på fode igen.

Jeg skriver bare de sange som jeg synes giver mening. Jeg vil helst derhen hvor teksterne får noget tyngde.

Vi er godt kørende hvis vi erkender at livet er mange forskellige ting; og at lykke kun findes i relief til ulykke ( groft sagt).

Jeg arbejder meget med ordene i sangene - det har jeg altid gjort. Jeg godt lide melankolien, og det eftertænksomme. De lette sange er der andre der må tage sig af.

Titlen på albummet er: "Kun de faldne rejser sig igen"... Hvornår startede du med at lave Hvordan er du selv "faldet"? din egen musik? Jeg er "faldet" som de fleste Jeg begyndte at skrive sange i andre. mine start 20' ere. Både de små nedbrud i Men der gik et godt stykke tid hverdagen og de store, når det før jeg synes de kunne nok til at handler om at miste og føle sig blive spillet for andre. ensom. Sangskrivning er også et Det vigtigste er ikke mine håndværk - så der skal jo oplevelser bagved sangene, arbejdes for at blive god. men at folk kan læse deres egen fortælling ind i teksterne. I 2008 begyndte jeg at turnere med min musik og finde et Hvis folk høre musikken og føler publikum. Og det er gået så fint fremad siden da. en genkendelse, er vi nået derhen hvor vi skal. 53


54


Hvilke musikere / sangere lytter Hvad har du lært af at rejse rundt med Niels Hausgaard? du selv mest til? Niels er fantastisk at rejse med. Jeg lytter til meget forskelligt. Vi griner meget og længe og tit. Nick Cave, Emmylou Harris, Gillian Welch, Niels Skousen, Han har lært mig ikke at være Niel Young, CV Jørgensen og så bange for at fejle - heller ikke mange flere. på scenen. De kan jo ikke slå os ihjel, plejer han at sige. Jeg køber meget musik - på ITunes, på CD og på Vinyl. Hvad er det for et band du Jeg har det godt med at betale nu har samlet? for den musik jeg bruger, - jeg Jeg har samlet et godt og solidt ved det gør en kæmpe forskel band. for kunstnerne.

Du blev kendt for at synge til Melodi Grand Prix... Har det været en fordel eller en ulempe for din egen musik? Både og, vil jeg sige.

Troels Skjærbæk (bas) har jeg turneret med i mange år og han er simpelthen så dedikeret og dygtig - en fantastisk makker. Lars Skjærbæk (guitar) er ham der har produceret mit nye album. Han er en af Danmarks bedste guitarister og altid opsat på at lave den bedste koncert muligt.

Jeg var ikke ny i branchen, da jeg udgav mit første album - det var klart en fordel. Søren Poulsen (trommer) er jeg lige begyndt at arbejde med. Til gengæld ligger min musik Han har sin helt egen lyd og er langt fra MGP, så det er klart at meget musikalsk i sit spil. jeg nogle gange støder ind i at folk forventer noget andet. Derudover har jeg min faste lydmand Tess Pedersen med. Dog ALDRIG til mine koncerter. Han har også været med fra starten og under en koncert Mit publikum ved godt hvad jeg arbejder han konstant og er i høj laver og er meget lyttende og grad med til at præge vores åbne. sound. 55


56


Hvordan passer I sammen i bandet... I har jo alle en fortid med andre bands?

Hvad vil du give af råd til nye musikere, der drømmer om at komme frem?

Vi passer godt sammen fordi alle går efter det bedste hver gang.

At de skal skynde sig ud og spille for et publikum. Lige gyldigt hvor lille en flok det er.

Der er ikke nogen der "sover" på scenen eller kører noget af på rutinen.

Prøv dine ting af, se om du kan noget på scenen. Det vokser man af.

Vi ved at folk har betalt og så skal de også ha en god aften Hver aften.

Se mere om det nye album Du er jo selv født på Fyn... Hvad skal der til for at musikere som dig ikke er nød til at flytte her>>> til større byer, for at blive anerkendt?

Jeg flyttede til København da jeg var færdig på gymnasiet. Ikke fordi jeg tænkte at SÅ ville jeg bare blive stor. Mest fordi jeg ville prøve noget nyt. For mig at se er det ret ligegyldigt hvor man er født …

Bare man er vedkommende og har noget på hjertet.

57


58


59


60


Leif Møllgaard fra Inside Design House har sagt ja til at være med i Odense Magasinet.

Leif Møllgaard

Og han kommer i nogle af de næste numre med flere eksempler på indretning og design.

leif@insidedesignhouse.dk Tlf.: 70 27 00 03 www.insidedesignhouse.dk

Hvad er Inside Design House? Det er firmaet, hvor jeg de sidste 34 år, har opbygget et totalindretningsprogram. Det giver mulighed for at en kunde kun behøver at have én leverandør. Så kommer det hele til at passe i stil og design. Og kunden får det hele lavet færdig på én gang, så man undgår spild af tid og flere arbejdsgange fra forskellige leverandøre. Vi har desuden kontor og showroom i Kolding. 61


Er det kun i Odense du har dine opgaver? Nej jeg har mange opgaver i hele Danmark. Og arbejder desuden sammen med firmaet Icons of Denmark, som har kontor i London, om opgaver i udlandet.

Hvordan klare dansk design sig? Dansk møbeldesign er noget af det bedste i verden, og klare sig rigtigt godt, De har de rigtige miljøkrav. Og så har de klassiske møbler et godt navn blandt vores kunder.

Det er nogle flotte og kendte mærker I bruger. Hvorfor det?

Hvad er dine egne opgaver?

Inside Design House ønsker at stå for det bedste indenfor kvalitet og design.

Jeg er opsøgende efter de nye kunder, Og står for rådgivning og kundekontakt.

62


Hvilke typer kunder løser I opgaver for? Vi løser både opgaver for erhverv, hoteller, private og for kursuscentre.

Leif Møllgaard

Og det giver god afveksling, og gør at man hele tiden holder sig skarp.

leif@insidedesignhouse.dk

For det er lige så vigtigt at en privat kunde for en stol der er helt rigtig, som det er at få et helt hotel til at passe i farver og stil. Det handler om tilfredshed.

www.insidedesignhouse.dk

Tlf.: 70 27 00 03

63


Hvad har været det mest spæn- Vi indretter, så det hele hænger dende du har designet? sammen i stil og farver. Det er nok hæve/sænkeborde, Og derfor har vi også et stort som jeg var med til at udvikle og sortiment at trække på. ikke mindst markeføre, sammen Lige fra kunst og møbler til med Chris Davidsen. gulvtæpper og solafskærmning. Det er ikke alle steder i verden, Det giver et godt helhedsindtryk. det er standart.

64


Hvordan startede du med at indrette? Jeg har en håndværksmæssig baggrund. Og på et tidspunkt fik jeg mulighed for at arbejde i en møbelforretning.

Leif Møllgaard leif@insidedesignhouse.dk Tlf.: 70 27 00 03

Og så startede interessen der.

www.insidedesignhouse.dk

Jeg har altid været udadvendt og meget glad for at løse opgaver for kunderne. Og så har jeg langsomt bygget forretningen op til, hvad den er i dag.

Målet er at slå mere igennem i udlandet og få nogle store og spændende opgaver der.

Se mere om Inside Design House på deres hjemmeside. Hvor der også er flotte billeder, og ikke mindst et kæmpe udvalg af de leverandøres produkter der forhandles.

Og med 34 år i branchen, synes vi at vi står rigtigt godt. www.insidedesignhouse.dk 65


66


67


68


MÅNEDENS KUNSTNER Kunstneren Jens Kromann har lavet billeder i rigtig mange år. Og har gjort det til sin levevej, En rigtig flot præstation, i en meget hård branche. Mødet med Jens Kromann viste et meget positivt og meget åbent menneske. Og det afspejler sig også i maleriernes farver.

69


70


Fra første gang jeg udstillede på Jeg er ikke bange for det hvide Filosofgangen i tresserne, og til lærred, men kaster mig ud i det. nu har jeg skiftet mine billeder Og hvis jeg går i stå med noget, ud. så bliver det sat til side. Så går der et stykke tid, hvor jeg så ser Det må gerne være en på det med nye øjne, og så kan ny historie hver gang. det blive færdigt. Og emnerne er forskellige. Men stadig sådan at man kan ”kende skriften”.

Så det kan være godt at sove på det, for underbevidstheden er også en del af processen, og så dukker der nogle nye historier op af sig selv.

Og ud fra mit værksted kommer billeder der er nye for mig, men Jeg maler i hvert fald for glædens skyld. også på dem der ser på det.

71


72


73


74


Jeg startede med at male i slutningen af halvtresserne. Jeg lavede den første udstilling 9 år senere. Og så blev jeg grebet af at lave udstillinger, fordi jeg havde så mange malerier.

Jeg valgte at lave den første udstilling i København, for at det ikke kun skulle være de nærmeste venner og familie der kom og så udstillingen. Den blev faktisk pænt modtaget og fik ret flotte anmeldelser.

Jeg er egentlig fra Middelfart, og Det medførte at jeg fik mulighed udstillede på forskellige steder. for at komme til udlandet. Bl.a. på Odense Sygehus og forskellige kunstforeninger. Og så tænkte jeg at nu måtte jeg folde mig ud, og se om jeg kunne klare den.

Og jeg fik lov at udstille i 15 forskellige lande som Japan og Korea. Men nu koncentrere jeg mig mest om de danske kunstforeninger 75


www.jenskr 76


romann.dk 77


At male er en opdagelsesrejse. Og en opdagelsesrejse går aldrig baglens Jeg maler ikke motiver, som Man skal bare åbne op. at man stiller noget op og Og så kommer oplevelsen af maler det. sig selv. Men det er en oplevelse. Det er det enkelte menneske Det er lidt som med musik. Man skal ikke fokusere så meget på hvad kunstneren har tænkt.

der ser maleriet, ser også sin egen historie, når de ser på malerierne.

Og jeg er så bare en slags Men skabe sin egen historie katalysator. i billedet. Det skal helst være til glæde.

78


Udlandet ser på Danmark og Grønland er også min dansk kunst og produktion store inspirationskilde med stor nysgerrighed. Der er nordlys og stjernelys. Og det er meget positivt. De udstillinger jeg har lavet i Og i September, som jeg holder meget af, er der rigtigt udlandet, er blevet godt meget lys om dagen. modtaget. Den arktiske blå himmel er Jeg elsker Spanien. jo helt fantastisk, og kaster Og jeg tager til derned fordi blå skygger. lyset er så godt der. Og der er længere lyst end her i Og i øjeblikket hænger mine Danmark. billeder på et kunstmuseum Så jeg for malet mere der. i Nuuk. 79


80


81


82


Jeg lever af min kunst Det er rigtigt spændende, hvad fremtiden byder på.

Men man skal virkelig ville det.

Jeg ser det ikke som noget ”farligt”, men som noget spændende.

prøvet sig selv af.

Selv om jeg er oppe i alderen, maler jeg dagligt, og udstiller når jeg kan komme til det. Og det er dejligt at få så positiv feedback fra dem der ser mine billeder.

Og det er rigtigt vigtigt at få Når jeg rejser, laver jeg altid små malerier, så jeg altid har noget med hjem. Og så kan jeg arbejde videre ud fra det i mit atelier. Se mere på hjemmesiden:

www.jenskromann.dk

83


ODENSE MAGASINET Att.: Lars Qvick KragsbjergvĂŚnget 4, 1.Th. 5000 Odense Tlf.: 60 16 88 11 Mail: odensemagasinet@gmail.com CVR: 27 45 41 00 84


Tak fordi du kiggede med i Odense Magasinet. Nu nærmer vi os jo snart kommunalvalget. Derfor har Odense Magasinet besluttet at lave en specialudgave. Odense Magasinet Valg Ekstra, bliver også tilgængelig fra hjemmesiden:

www.odensemagasinet.dk

Og det bliver også et online-blad, som dette. Her vil det være muligt for de opstillede kandidater at vise deres valgplakat, og fortælle lidt om sig selv, sine mærkesager og ikke mindst sin erfaring. Så vi kan se hvem vi kan stemme på. Odense Magasinet Valg Ekstra opdateres løbende op til valget, så der også vil være mulighed at komme med, for de sidste der beslutter sig for at stille op. Der er i den forbindelse oprettet en ekstra facebookside, som I alle er meget velkomne til at benytte til opslag, debatter og diskussioner om Odenses fremtid.

www.facebook.com/odensemagasinetvalgekstra Husk at del Odense Magasinet på Facebook, og andre steder. Og fortæl virksomheder, butikker, iværksættere, kunstnere, musikere og andre der har brug for billig annonce om Odense Magasinet, så vi kan vise hvor meget spændende vi har at byde på, i vores dejlige by. Venlig hilsen Lars Qvick 85


86

Profile for Odense Magasinet

Odense magasinet oktober 2013  

Nattens Dronning, Signe Svendsen, Simon Høirup, Müllers Catering, Elite Teater, Spring Awakening, Jens Kromann, Leif Møllgaard

Odense magasinet oktober 2013  

Nattens Dronning, Signe Svendsen, Simon Høirup, Müllers Catering, Elite Teater, Spring Awakening, Jens Kromann, Leif Møllgaard

Advertisement