__MAIN_TEXT__

Page 1

Odense Magasinet

November 2013

Ras

Rasmus Rudbæk

Bolding

Ung hiphop-arrangør

Human Anders Matthesen

State

i Odense

Månedens Kunstner

De Underjordiske 1

Solvejg Kingo


2 Forsidebillede: Fotograf: Claus Peuckert


Velkommen til Odense Magasinet november 2013

Denne gang er er der fokus på musiklivet i Odense. Vi har rigtig mange dygtige musikere. Og der er rigtig mange genre at kaste sig over. Det er dejligt at se, at selv om pladebranchen har pebet i lang tid, over manglende salg, så får det bare de unge musikere til selv at tænke nyt, og udfordre både sig selv og den etablerede musikbranche. Det tyder på at de kommende år, byder på nogle musikere der i den grad både vil og KAN selv… Og gør det. Mød nogen af dem der kommer til at styre fremtiden her. God fornøjelse.

Indhold: 4– 13: Rasmus Rudbæk. Odenses nye hiphop-arrangør 18-21: Odense på postkort i gamle dage 24-35: Anders ”Anden” Matthesen: Nyt show på DVD 38-45: Human State 50-55: De Underjordiske 58-65: Ras Bolding - Elektronmusik 68-85: Månedens Kunstner: Solvejg Kingo 3


www.facebook.com/OvenPaaDK 4


Hvad gør man når der ikke er nok steder, hvor man kan gøre det man brænder for… Man gør som Rasmus Rudbæk, der nu starter sine egne arrangementer med hiphop og rap Jeg startede med at rappe for omkring 2 år siden.

doven til at få sat mig ned og skrive.

Jeg havde fået et tip omkring studiet i Ungdoms Huset i Odense af leder af min 10. klasse, Karsten Damgaard og tog derfor chancen og besøgte stedet alene. Jeg faldt hurtigt til og snakkede meget med den, dengang Jeg fik hurtigt mange venner i ukendte Odense-rapper ''Elec'' miljøet nok mest pga. min imøsom senere i vores venskab dekommenhed og nysgerrighed både i Odense men også i hele landet. De fleste var lang bedre end mig men tog med mig og det er først her på sidste jeg rigtig synes jeg har lavet noget materiale jeg kan være stolt af.

skiftede navn til ''Topskud''. Jeg tog kunstnernavnet ''Erasmus'' efter Erasmus Montanus'' efter jeg var startet med navnet ''Rudbæk''. Jeg begyndte så at skrive mine egne tekster, trods jeg var ret

Jeg skal b.la. medvirke på pladeselskabet Ill Release You's mixtape ''Subkultur Kanonen vol. 2'' & DJ Daniel Møllers fra ThrillBeats EP. Med mit eget musik arbejder jeg mest med produceren og rapperen Dr. Phill fra KBH, Rapperen Kash fra Så Ru Røgen, Min DJ 5 W.M.P som også er med i Dyna-


6


Hvor mange er I fra Odense, der dyrker den her stil? Aktive Odense rappere, som ikke bare har lavet 2 numre på sin pc, er lige i underkanten af 20 personer, som laver musik på dagligbasis og er ude og optræde med det. Men hvis man taler bare om hiphoppere (graffiti, dj, breakdance & rap) har jeg ikke styr på det.)

Jeg har været heldig og trække ca. 100 mennesker til mine tidligere arrangementer, så tingene har kunne køre rundt. Men det er meget småt og stort set ingen arrangører som dækker det behov for undergrunds rap som jeg gør. Hvorfor skal alle rappere / Hiphoppere lyde som om de er kriminelle og kaste med håndtegn?

Hvordan er interessen for hiphop og rap i Odense? Interessen for rap i Odense på undergrundens scenen er desværre alt, alt for lille.

Tror du må have stødt ind i nogle ganske forfærdelige tilfælde af rappere hvis ''alle'' rappere / Hiphoppere gør det. I de miljøet jeg kommer i handler musikken typisk om b.la. personens liv og politisk overbevisning.

Der dukker næsten aldrig nogen Og det er jo de færreste rappere op til de forskellige arrangemen- i Danmark som er hårdkogte ter. kriminelle og især i Odense. 7


8


Rasmus Rudbæk ”OVENPAA” Første arrangement finder sted på BobZ 4 januar 2014. Følg med på Facebook:

https:// www.facebook.com /OvenPaaDK 9


10


Hvad er det mest? Et show eller en konkurrence når I laver arrangementer? Jeg afholder mine egen arrangementer under navnet ''BLOG PÅ MIN STOK'', som blev til ''Safari Entertainment” Hvordan er interessen for Slam Battles her i Odense? Slam Battles i Odense er blevet taget ekstrem godt i mod. Og nu ”OVENPAA'' der kun er show arrangementer, hvor jeg booker navne fra hele landet. Helst fra undergrunden.

De gange der er blevet holdt arrangementer nede på Kulturmaskinen, har der været ca. 100/150 mennesker.

Også bruger jeg de forskellige Odense navne som trækplaster. Og folk lader til at føle sig underholdt. Vi ser også folk som vi ikke tidligere har set til hiphop arrangementer i Odense. Hvor tit er du ude og optræde / battles? Jeg optræder ca. 1 gang om måneden og mht. battles da jeg ikke freestyler, så laver jeg kun Slam Battles og det har jeg kun deltaget 1 gang.

Konkurrence showene bliver afholdt ''Rap Slam Battle'' el. try out-ligaen ''BETA Battles'' som jeg har hjulpet med alt fra Line-up til promovering og endEn battles jeg desværre tabte da selv deltaget i sidst de var i til freestylerapperen ''Als'' fra Odense. Skanderborg. 11


www.facebook.com/OvenPaaDK 12


Har Odense steder der passer til at lave hiphop og rapkoncerter? Odense har mange gode steder at afholde hiphop arrangementer, men det er ikke deres hofret at arrangere hiphop arrangementer til den meget lille scene Hvad bliver det næste spændende projekt du kaster dig som er i Odense. over? Men jeg har tidligere holdt Jeg går inden for kort tid i gang nogle arrangementer på med min første solo udgivelse, ''Teater Momentum'', som som bliver en EP på ca. fem desværre ikke mente de havde tid til at fortsætte samarbejdet. numre. Jeg har også allerede pt. 2, 3 og 4 på tegnebrækket for OVENPAA -arrangementer med bla. Trap, Dancehall, Releasepartys på programmet. Du er jo ret ung... Hvad er dine ambitioner? Jeg har ingen ambitioner eller forventninger om at jeg skal komme til at tjene penge på min rap.

Derfor kontaktede jeg natklubben Bobz på toppen af p-huset Jeg laver det af lyst og kærligog de var klar på idéen og jeg fik hed til rapmusikken som har en dato som så blev den fuldt mig hele livet.

04/01/14 kl 21:00 med optrædner fra Loke Deph (København), Topskud (Odense), Chen (Holstrebro) & DJ W.M.P (Odense/Svendborg).

Jeg kunne godt tænke mig at leve af at lave større arrangementer. Ikke kun hiphop men andre musik arrangementer. 13


14


15


16


Fynske årbøger 2013 Fra København til Sanderumgaard.

Historien om Johan Bülows afskedigelse. Ulrik Langen Til fædrelandets oplysning. Præsternes indberetninger til Resens Atlas: Fyn. Thomas W. Lassen Odense anno 1860. En franskmands rejseberetning fra Odense. Ole Jepsen Olaf Andersen. En fynsk ildsjæl. Marianne Weigel Fynboen spiser nødig vandgrød. Gode råd fra Madam Müller. Allan Røder Svenske og polske landarbejdere i det Sydøstfynske landbrug. Anne Hansen Tema: Vækkelser og vakte på Fyn Vækkelserne på Fyn 1800-1870. Jens Rasmussen Fynsk sindelag. Kresten Drejergaard Jødisk liv i Faaborg 1793-1914. Elisabeth Rasmussen Missionær Jens Hansen og de tidlige fynske mormoner. Margit Egdal Se mere på: www.histfyn.dk/ 17


Flakhaven

18


Postkort fra Odense Torvehandel i Odense. I gamle dage var Odense centrum for torvehandel på Fyn.. . Her kunne købes alt fra kød, grøntsager og levende dyr - til træsko og parykker. Torvehandelen strakte sig helt fra Albani Torv over Flakhaven til Klingenberg. Der var torvehandel hver onsdag og lørdag. I 1952 blev torvehandelen flyttet til Sortebrødre Torv, hvor det siden har været. Stor tak til Bente Munch, for at dele de flotte postkort med os. Se mere på hendes facebookside: Odense på gamle postkort

Albani Torv. Samtlige bygninger er væk idag. Bagest ses rådhuset, med tårn (nedrevet 1942)

Klingenberg. Bygning i midten ligger der, hvor Magasin er i dag.

19

Albani Torv - Industripalæet til venstre

Udsigt fra Rådhustårnet.


20


21


22


23


24


Anders ”Anden” Matthesen med nyt show på DVD i Odense FONA i Rosengårdcentret var proppet med glade fans, der stod i en kø, der bugtede sig i mellem butikkens hylder, som en kæmpe slange.

De første fans, var kommet flere timer før, for at sikre sig et eksemplar af det nye show med deres idol: Anders ”Anden” Matthesen.

Allerede dagen før, blev FONA kimet ned af fans, der ville møde deres store idol.

25


De mange fremmødte fans, blev bestemt ikke skuffede

Deres store idol, Anders ”Anden” Matthesen kom før end aftalt, så de ikke skulle vente så længe.

Og alle fik en autograf, og lov at hilse på, og fik lov at tage billeder med ham.

26


27


Anders ”Andens” Matthesen, har trods sin unge alder, udgivet en lang række shows, optrådt på landets store og små scener, lavet sin egen musik, film, julekalender, teater og har åbnet sin egen Stand up-klub Hvordan er dit nye show i forhold til de andre du har lavet?

"Når DVD'en kommer dør det gamle show."

-En tak mere personligt vil jeg Man kan ikke tage rundt på sige. scenerene og gentage sig selv. Jeg prøver altid at bevæge mig tættere og tættere på sandheden Det skal være nyt nyt nyt. skridt for skridt, show for show. Dette show er meget mig. Og så er det væsentligt sjovere end de andre. Hvad er dit mål som komiker? At lære mig selv at kende. At turde give mere af mig selv og komme endnu tættere på publikum.

I "Jul på Vesterbro" spillede du selv alle rollerne... Er du svær at arbejde sammen med, eller bare nærig med at dele din løn? Jeg havde lyst til at lave alle rollerne selv, fordi jeg altid synes sådan et stunt er vildt sjovt at se på - hvis det er udført ordentligt.

Jeg fik nærmest ingen løn så det var ikke engang blevet til Dirch Passer sagde "et nummer en busbillet hvis den skulle er dødt, når det har været vist på have været delt med 11. TV". Er det derfor du hele tiden laver Jeg tror jeg er meget nem at arbejde sammen med. noget nyt? Ja det er nøjagtig derfor. Med mindre ens ambition er at Jeg kendte ikke citatet men har dovne og springe over hvor gærdet er lavest. Det kan man selv sagt noget lignende i alle ikke med mig om bord. disse år: 28


Fotograf: Claus Peuckert

29

Se mere p책: www.anden.dk


30


Fotograf: Claus Peuckert

31

Se mere p책: www.anden.dk


32

F


Hvad betyder det at lave musik for dig i dag? Jeg elsker det. Det er det jeg allerbedst kan lide at lave. Dage hvor jeg kan sidde i studiet og bare spille på alverdens Mit første album var faktisk instrumenter og så ende med blandt de 10 bedst sælgende det en færdig sang. år og fik også en fin guldplade. Det er nærmest det mest afslap- Så jeg kan ikke helt klage. pende og kreativt forløsende jeg kan foretage mig. Det er rigtigt at mit sidste album fik en masse høvl. Din musik har ikke fået så god modtagelse som dine shows, hvordan føles det, når du er vant til at være nr. 1 i komik? Altså jeg har da faktisk i al beskedenhed en hel del hits i baggagen efterhånden: Min store kærlighed, ta og fuck af, jul på Vesterbro, Quangs sang, FAQ osv..

Fotograf: Claus Peuckert

Det gjorde ondt for jeg havde gjort mig umage med det og synes selv det var det fedeste men der er jo ikke noget at gøre ved at folk har en anderledes smag end jeg. Af og til har jeg da også lavet komik som har fået en masse klager og kritik. Man kan ikke gøre alle glade på een gang. Gudskelov.

33


Mange stand up-shows er optaget i Odense, Hvorfor? Fordi Odense uden sammenligning er Danmarks fedeste by at optræde i.

Du har sagt at der kommer ikke en Terkel i knibe 2... Kommer der noget andet animation? Ja det kunne man sagtens forestille sig.

Jeg har sagt det før: Odense Det er et sjovt medie med mange på en søndag kl 16.00 (det fryg- muligheder. Jeg har da også et teligste af alle show tidspunkter) par ideer.. er som at spille i København lørdag kl. 21.30. Du startede med at lave musik, Jeg ved ikke hvad de putter i hvordan blev det så stand up? drikkevandet men det er altid en fornøjelse at besøge Odense! Det var en ren tilfældighed.

Er det en alvorlig ting at være sjov? Både og.. Livet som helhed er langt mindre alvorligt og trist for mig end det kunne være. Det er komikken der hjælper til med det. Men omvendt så tager jeg komikken meget mere alvorligt end noget andet arbejde jeg nogensinde har haft. Det er meget vigtigt for mig og alt skal overvejes og gennemtænkes.

Jeg nød at stå på scenen og pludselig var der hul igennem med komikken.

Det var kærlighed ved første blik første gang jeg forsøgte mig som komiker. Hvad vil du give af råd til kommende musikere og stand upkomikere. Vær dig selv. Vær original og lad være med at fjerne dig fra vejen og gå efter alle mulige fristende tilbud der ikke har noget med dit mål at gøre.. 34


Fotograf: Claus Peuckert

35

Se mere p책: www.anden.dk


36


37


38 Foto: Liva Mathilde Photography


Musikhuset Posten laver en række koncerter for nye bands der er på vej frem. Og det må man sige at Human State er. Et band der sprudler af energi, fart og fed musik. Odense Magasinet mødte bandet til Posten Spotlight. Vi vil rigtig gerne ud og vise hvad vi kan. Og vi mener jo vi har noget at byde på.

Og at spille et sted som på Posten er rigtigt stort for os. Det er jo et kendt sted, og det giver os mulighed for at prøve os selv og vores numre af,

Det kan godt være svært at finde gode spillejob. Og at spille her er rigtigt fedt, for publikum er meget med.

Hvis publikum har det godt, så har vi det også godt.

Hør mere på Facebook

39


40 Foto: Liva Mathilde Photography


41


Det var forsangeren Zachary, der startede bandet, for at spille noget god rock.

Vi har spillet sammen siden april 2013.

Planen er i hvert fald at komme frem med vores musik.

Og så fandt vi på at det kunne være fedt at få noget saxofon med.

Og vi har lige lavet en EP, som kan købes når vi kommer rundt og spiller, og på facebook.

Vi har troet rigtig meget på det, og arbejdet rigtigt hårdt, og vi synes selv det går rigtigt godt.

Vi vil gerne sige tak til alle vores fans der følger os, og til alle der Hele juleferien tager vi på turné har været til vores koncerter. i Tyskland, i to uger. Og til næste år tager vi til USA i to måneder, og turnere rundt på små spillesteder.

Hør mere på Facebook

Hovedidéen er at hvert sted vi spiller, bliver der inviteret nogle gode lokale band med, og vigtige folk der kan hjælpe os videre, og give os noget opmærksomhed.

Det er jo det vi skal bruge resten af livet på.

Hør noget af musikken HER 42


43

Foto: Liva Mathilde Photography


44


45 Foto: Liva Mathilde Photography


46


47


48


49


50


Hvad er I for et b

and?

Hvorfor lige den type musik og hvor har I jeres inspiration fra? Vores musik er opstået igennem Vi er vel et orke v o re s s a m menspil og lyde ster der spænde n kom r, helt naturl over en bred vif igt da vi greb in te af genre. strumenterne. Det nærmeste m ærkat som vi kan komme i ta Vores inspiratio nke om, er n kan komme all e umiddelbart Pro s te d e r fr a, men vi har all gressiv, e lyttet psykedelisk, sp meget forskellig irituelt, rock. t musik. Vores inspiratio n… Stammer fra 60’ernes psyked Hvor længe har eliske rock, I spilet sammen såsom The Z ? odiac, 13th floor Omtrent 300 dag e le v a to rs, Ustad Rashid e. Khan, T he Maxwells. Vi blev dannet p å baggrund af at Magnus og V ictor længe hav de Samt meget af den ti i tankerne, at lav dlige e et band med litteratur fra det navnet De Unde 20. Århundrede. rjordiske. Hmm.. Det er et spørgsmål, som vi sjældent er ble vet stillet.

Efterfølgende ko m Birk og Anders med og så blev tanken til virkelighed. Sidenhen har vi fået sanger Tobias med, som også slår løs på tamburinen og a gerer manager for os!

51


52


53


54


t at kunne s g ti ig rv e ll a n e e mere synli- M v li b t a r lelser, der er fo I fø r ø e g k k y tr Hvad d u det næste vi med gabet. r e e ll v li æ b rt d fo a t v a h e g g o li ge umu a jer? fr re ø h t a l ti r e komm le i ønsker at gøre det til en rejse e h i r e d te s e ig ll V Vi spiller forske at minimere , rs e e iv m n u m o s k re n o a v t vi k ind i landet, så mege vor tanker og m e ll e m t e ll e sk til det. musikken. en den 15, 16 og d n e k e e w i g to i V et rigtig vid- Link: l ti n e h r e b m e v 17. no Sydfyn, hvor vi å p d te s t ig rl e d ndcloud.com/ u un o s . .P E s første -1/dr-mmenese k is rd o rj e d n u indspillede vore e d fanfare Facebook: m/pages/Deo .c k o o b e c a .f w ww g o t rs fø l e v r e r nderjordiske/ U Vores ambitione t. e ores Ep udgiv fremmest at få v bitioner?

Hvad er jeres am

55


56


57


www.rasbolding.com 58


Mine første forsøg på musik, var på Og sådan er det typisk, når man en Commodore 64 i 80erne. spiller synthesizer, for man bruger den ene hånd til at skrue på knapper for at lave effekter på lyden. Jeg havde jo hørt Kraftwerk og Jean Michel Jarre, Depeche Mode Jeg kan faktisk spille, og jeg kan og det prøvede jeg at efterligne, godt stave mig igennem noder, og som noget af det første. kender akkorder og skalaer. Og så begyndte jeg langsomt men sikkert at indkøbe min maskinpark af brugte synthesizere.

Men elektronisk musik, har meget handlet om at finde sine egne lyde og udforske de muligheder der er.

Det er jo blevet til en del igennem Det er jo en helt verden for sig selv. årene. Og nogle af dem kan ikke særligt meget, men har nogle specielle filtre, der gør at de har en helt Da punken kom i 70erne, var det fantastisk lyd. meget ”do it yourself” hvor man prøvede selv at skabe noget nyt. Jeg har lært mig selv det jeg kan, så hvis en klaverlærer så mig spille, Og det tror jeg har været meget fik jeg nok nogle rap over fingrene. sundt, for man lære noget af det. 59


60


Mange musikere har det skidt med at blive sat i en bestemt ”kasse”.

Jeg spænder også meget vidt og lytter til megen forskellig musik. Min musik har jo klart rødder i synth, elektronica, punk og goth. Men jeg tror det er vigtigt også at opleve andre genrer, så man får nogle nye input og referencer.

Så det er ikke nødvendigvis blevet lettere at slå igennem. Der sidder mange dygtige musikere rundt omkring, men de kommer måske ikke ud at spille koncerter.

Så det er måske ikke blevet sværere, men det er heller ikke blevet nemmere. Det er blevet noget andet.

Men det sociale aspekt opstår jo når man giver koncerter. Der har jeg tit andre musikere med. Og det er der man får responsen fra folk.

Det her solo-projekt indledtes da internettet for alvor brød igennem hos folk. Og jeg traf et valg om at lægge min musik ud i en god MP3-kvalitet. Ikke for at sælge, men for at få folk til at komme til mine koncerter.

Man kan sagtens få en masse ”likes” på nettet, men man ved aldrig helt hvor mange, der er ’rigtige mennesker’, eller om der fra tid til anden er tale om genereret søgemaskine eller spambots. Og det har været en naturlig ting for mig at give koncerter.

Og det viste sig at fungere for mig.

Hvis man er ung og ny musiker i dag, og lægger musik på nettet, er man oppe imod at det gør alle andre jo også. 61


www.rasbolding.com 62


63


64

w

w

g. co

in

ol d

w .ra sb

m


I øjeblikket er der en svensker, der arbejder på at jeg skal til Tokyo og spille.

Og det er rigtig spændende. Der er jo en masse praktisk halløj med udstyr i flyet.

Lige fra en rullende bus til balkonen på Fyns Kunstmuseum. Men ellers mest på Kulturmaskinen, i sin tid også Badstuen, Posten, Brandts og ikke mindst Klub Golem, som er vores alternative klub, der i år fylder syv.

Klubben har rødder i et goth-miljø. Men jeg vil gerne være med på det Og vores arrangementer har været meste, også gerne vilde idéer, men godt besøgt - vi har endnu ikke haft en aften, hvor der har været under det skal jo også være realistisk. 100 deltagere. Jeg har aldrig været i Japan, så det ville da være spændende.

Det har været vigtigt at lave et sted, hvor folk kan være sig selv. Og man kan skeje lidt ud. Vi har gæster, der har været klædt ud, men også folk, der bare kommer i helt almindeligt tøj, for at høre musikken. Og vi har haft meget forskelligt alternativt musik med.

Det vigtigste er selvsagt musikken.

Og man behøver IKKE have blåt hår og sort tøj. Alle er velkomne.

Jeg har mange koncerter rundt om i landet, men selvfølgelig mest København, Århus og Odense.

Jeg har spillet rigtig mange steder her i Odense. 65


66


67


M책nedens

68


s Kunstner Solvejg Kingo: ”en verden af farver” Det 150-årige Aagrønnehus i Rødkilde Skov danner med den smukke have omgivet af skræpper og Hundstrup Å rammen om et kreativt liv med farver.

www.gallerikingo.com

69


70


”Jeg kan ikke lade være” Solvejg Kingo har altid set verden i farver – fotograferet i tusindvis af motiver, og i barndommen og ungdommen tegnet og malet – helt enkelt, fordi hun ikke kunne lade være. Og sådan er det stadigvæk. 71


72


73


74


75


76


I 2010 tog maleriet dog en drejning og blev kanaliseret over i en decideret produktion, som siden har udviklet sig dag for dag. Årstidernes skiften, naturens sødme – til tider rasen, himmelhvælvet og det vældige univers er en uudtømmelig inspirationskilde.

77


78


Famlende eksperimenter i starten har med tiden udviklet sig til mere strukturerede ideer med farver, former og temaer. Et væld af tanker og dybe følelser trænger sig på og bevæger sig på mange planer i et flow – lag på lag på små og store lærreder. Bevidstheden kredser om et bestemt færdigt udtryk – men sådan hænger det ikke altid sammen. Farverne lever deres eget liv under processen, og på et tidspunkt er rejsen tilendebragt. Helheden er på plads, og billedet melder sig færdigt.

Solvejg prioriterer detaljerne højt, da det er dem, der gør maleriet levende og aldrig kedeligt at gå på opdagelse i.

Hendes arbejdsproces er spontan og intuitiv, og billedfladerne bearbejdes igen og igen gennem mange lag af maling. Materialerne er akryl på lærred og træ med anvendelse af forskellige redskaber og media. 79


80


81


82


83


84


VĂŚrkerne prĂŚsenteres i Galleri Kingo, Hundstrupvej 63, 5762 Vester Skerninge, kunstforeninger. Og pĂĽ diverse udstillinger.

www.gallerikingo.com

85


86


Tak fordi du kiggede med i Odense Magasinet. Husk at det er et online-magasin. Og at de tidligere numre af Odense Magasinet også ligger på hjemmesiden.

I er også meget velkomne til at følge med på facebooksiden, hvor der tit bliver delt aktuelle opslag, og arrangementer og begivenheder i Odense.

FACEBOOK

Venlig hilsen Lars Qvick

ODENSE MAGASINET Att.: Lars Qvick Kragsbjergvænget 4, 1.Th. 5000 Odense Tlf.: 60 16 88 11 Mail: odensemagasinet@gmail.com CVR: 27 45 41 00 87


88

Profile for Odense Magasinet

Odense magasinet november 2013  

Anders ”Anden” Matthesen: Nyt show på DVD, Ras Bolding - Elektronmusik, Rasmus Rudbæk. Odenses nye hiphop-arrangør, Odense på postkort i...

Odense magasinet november 2013  

Anders ”Anden” Matthesen: Nyt show på DVD, Ras Bolding - Elektronmusik, Rasmus Rudbæk. Odenses nye hiphop-arrangør, Odense på postkort i...

Advertisement