__MAIN_TEXT__

Page 1

Maj 2015

Odense Magasinet Den stille

Filmfotograf

trommeslager

Brian Curt Petersen

fra Gasolin´

Biografaktuel

Søren Berlev

med prisvindende

tager ordet

debutfilm

Pænt tøj

Østkyst Hustlers

i store størrelser

Verdens Længste rap

Hos Uno Odense

Fylder 20 år En verden af rom, Kaffe, the og kunst

Månedens Kunstner 1

Franz Beckerlee


2


Velkommen til Odense Magasinet Maj 2015 Så er der Odense Magasin igen. Denne gang med koncertaktuelle Østkyst Hustlers, det halve af Gasolin´, en ny kampagne om ensomhed, tøj i lækre materialer og store størrelser, og en tur en lille hyggelig butik, fyldt med dufte af friskmalet kaffe, the, rom og kunst.

Og så skal jeg præsentere jer for filmfotografen, Brian Curt Petersen, der er biografaktuel med sin debutfilm, som allerede før den er kommet i danske biografer, har vundet to flotte priser.

Både naturen og hele Odense er i fuld gang med at skifte farve og facon. Så det har jeg fulgt i et stykke tid, og viser her billederne. God fornøjelse.

Indhold: 6-17: Kunst, håndværk, the, kaffe og rom 20-27: Østkyst Hustlers: Verdens længste rap, fylder 20 år 30-35: Debutfilm: I dine hænder 40-49: Uno Odense - Tøj i lækre kvaliteter, farver og store størrelser 60-63: SE MIG - Ny kampagne mod ensomhed 66-73: Søren Berlev - Hvad faén… Kan han også sige noget... 3 Beckerlee 78-97: Månedens Kunstner: Franz


Byens Bro

4


5


www.artandcrafts.dk

6


En lille bitte butik… men med masser at byde på Kunst & Håndværk har ligget samme sted i 19 år. At komme ind i denne lille hyggelige butik, med så mange forskellige dufte og synsindtryk, er en fantastisk oplevelse. Det kan varmt anbefales. 7


www.artandcrafts.dk

8


Butikken er fyldt med the, kaffe, spændende flasker fra hele verden og ikke mindst en masse kunst Er du selv kunstner?

det tredje er alt det gode rom og andre former for spiritus, som jeg også er begyndt at Jeg maler en del akvarelbilleder handle med. med HC Andersen-motiver, og lige i øjeblikket, er jeg i gang med en serie billeder fra Den Fynske Landsby.

Har du noget speciale indenfor det kunst du sælger?

Nej, jeg har et meget bredt udvalg af kunst, så der er noget for enhver smag. Det jeg sørge for at gøre, er at have noget kunst de fleste har råd til. Så man i et rimeligt prisDet ene er kunsthåndværk og leje, kan finde noget til gave eller kunst, det andet er kaffe og the, til ens egen vinduskarm. Butikken har ligesom tre ben, som den hviler på.

9


Hvor finder du inspiration og nye kunstnere?

Mange har endda været her flere gange.

Jeg havde blandt andet en gammel kinesisk herre, der var Det er meget forskelligt. indbudt af HC AndersenJeg har et enormt netværk, og museerne, i forbindelse med at så er mine faste udstillere gode han havde lært sig selv dansk, til at henvise deres kollegaer til for at kunne oversætte HC mig, og så finder jeg selv en del, Andersen til kinesisk. når jeg er på udstillinger. Og han kom her ind, hver gang Mange henvender sig også selv. han var i Odense, når han blev Og så har jeg de seneste par år, indbudt til HC Andersendagene, inden han døde. fundet nogle meget dygtige kunstnere fra udlandet, over Facebook.

Han var 89 år, første gang han kom her. Det er så et af de mere specielle tilfælde af gæster der kommer igen og igen.

Der er også mange der kommer fra kystbyerne, når de er i sommerhus. Så kommer de også lige ind og hilser på. Butikken ligger i Centrum og tæt på HC Andersens Hus. Er der så mange turister der handler her?

Det er rigtigt hyggeligt.

Ja, det er der. Og både danske turister og turister fra hele verden.

Og så kommer folk igen.

www.artandcrafts.dk

Og kursus eller konference på hotellet ved siden af, er jo ofte noget der bliver gentaget af de samme mennesker og firmaer.

Så jeg har mange stamkunder. 10


11


www.artandcrafts.dk

12


Jeg har cirka 30 forskellige slags kaffe. Og en stor del af dem er økologiske og fair trade. Og i en høj kvalitet. Man kan få ren kaffe, og man kan få forskellige blandinger. Der er stor forskel på hvor kaffen kommer fra. Man kan både få kaffe fra Asien, Afrika, Sydamerika, og der er forskel på om det er højlandskaffe eller fra lavere liggende områder.

The har jeg også mange slags af. Og der er både the i pakker, og i løs vægt, så man kan lave blandinger som man selv gerne vil have dem.

Det betyder rigtigt meget. Det er jo meget forskelligt, hvad folk kan lide. Og her er der mulighed for at finde den helt rigtige smag. Så man selv kan eksperimentere sig frem til.

Det er vigtigt at bruge kaffemaskiner på den rigtige måde.

Det er jo også et helt forskningsprojekt i sig selv. Og så smager det jo godt samtidig.

Men de fleste kaffemaskiner er langt bedre til at lave kaffe, end hvis man gør det manuelt. For de kan hælde det kogende vand mere jævnt, end man selv kan gøre. 13


www.artandcrafts.dk

14


Jeg begyndte at sælge rom, fordi jeg havde været ude at rejse i Sydamerika. Jeg fandt et lille dansk firma, der importerede rom fra det område, hvor jeg havde rejst i. Jeg tilbød at sælge rom for dem.

Så startede jeg med at sælge tre forskellige slags for dem. Og nu har jeg mellem 30 og 40 forskellige slags rom.

Oprindeligt har rom jo nok været mest noget unge drak som rom og Cola. Men i dag, har mange Whiskydrikkere også fået øjnene op for rom. Og nu har mange kvinder, der måske ikke er så begejstret for den skarpe eller hårde smag fra Whisky, fundet ud af at det kan være en fantastisk god løsning, hvis man skal drikke spiritus.

Det spænder meget bredt fra meget meget sødt rom, og over til det meget meget tørre rom.

8 ud af 10 gange der kommer en kunde ind, så finder vi noget de kan lide. Og det gælder for både mænd og kvinder.

Forskellen på rom, kan være de fade, rommen bliver lagret i. Og hvor længe det bliver lagret.

Og ellers er det sukkerindholdet i rommen, der giver smagen. 15


www.artandcrafts.dk

16


Jeg har efterhånden lavet rigtig mange ”tøse-frokoster”, hvor kvinderne får lov at smage nogle forskellige typer af rom. Og det er rigtigt rigtigt hyggeligt.

Arrangementerne kan både foregå her i butikken, eller hos folk selv. Eller jeg kan tage ud i foreninger eller fælleshuse.

Har du aldrig tænk på at få en større butik, til alle de ting du har?

Vi har også lavet rigtig mange arrangementer i samarbejde med restaurant Grønttorvet.

Nej, jeg er rigtig godt tilfreds med størrelsen. Det er dejligt overskueligt, selv om der er mange ting. Og der skal nok være plads til det hele, hvis det bliver stablet rigtigt på alle hylderne.

Se mere på

www.artandcrafts.dk

Og vi er begyndt at lave ture, hvor vi kan sejle med enten turbåden Svanen eller med en gammel færge der hedder Katrine K, hvor der er plads til 40 mennesker. Og vi kan lave noget med spisning og musik. 17


CinemaxX

18


19


Det fejre Østkyst Hustlers med en Danmarksturné.

Odense Magasinet fangede dem, før koncerten på Posten i Odense.

hustlers.dk 20


For nu 20 år siden, udkom det meste musik på CD.

Østkyst Hustlers fandt på at lave Verdens Længste Rap, som skulle fylde en CD helt ud, med én rap. Hvordan var den danske rapscene inden I lavede ”Verdens længste rap”? Siden Mc Einar, Rockers og Flopstarz havde lavet deres respektive lp’er (som det hed dengang), fandtes den dansksprogede rapscene primært live og dvs. som en undergrundsscene, hvor fx Humleridderne, Per Vers og andre, der senere er blevet kendte, også huserede.

Det virker tit som om at rappere har været lidt i ”krig” MOD hinanden, men I tog en masse andre rappere MED på ”Verdens længste rap”… Hvad var grunden til at I gjorde det? Historien var jo planlagt med nogle bifigurer, som så skulle have stemmer af nogle ”gæsterappere”. Det gav historien en hel del liv i forhold til kun at lytte på Bossy og Jazzy rappe i over en time.

21


hustlers.dk

hustlers.dk 22


Det var jo et Børneradioprojekt… Hvordan blev det modtaget af jeres kollegaer?

Hvordan har I det med at blive spurgt: ”Hvornår kommer der noget nyt”?

Det er selvfølgelig et dejligt Kollegaer er vel andre rappe- spørgsmål og bagtanken bag, re? Umiddelbart blev det mod- nemlig, at folk gerne vil høre nye numre, men det er også taget meget godt…men da pladen så begyndte at sælge ærgerligt at måtte skuffe folk, for der kommer jo ikke som til åbenlyst flere end der var hip hoppere i Danmark, så var sådan noget nyt. det en lidt anden historie. Nu har vi jo så lige lavet et Så syntes de ikke, det var helt ”jubilæumsnummer”, som vi så fedt. fremførte i ”Aftenshowet”

forleden. Hvad lavede I før Østkyst Hustlers? Der havde vi hver vores orkestre. Peyk havde Mc Einar. Bossy var med i Flopstarz. Og Jazzy var sig selv med forskellige djs/producere.

Vi har ikke den store trang til at skrive rap, som vi havde for 20 år siden, og derfor gør vi det heller ikke, med mindre vi har en specifik grund.

Publikum er glade for at høre de gamle sange og i år optræder vi for første gang med nummeret B-mand live på vores kommende turné.

23


hustlers.dk 24


Og… hvornår kommer der så noget nyt ;)

Første gang på Grøn Koncert var fedt, det var en kompakt lille 2 ugers tur midt i en Der er ingen aktuelle planer om noget nyt, så det vides ikke meget lang Danmarksturne i øvrigt.  I skal med igen på Grøn Koncert i år… Hvordan var det for jer at være med første gang?

Vi skal lige understrege, med Magtens korridorer på Grøn koncert, som feat. gæster og dét glæder vi os også til, også til at skulle finde ud af, hvad vi skal lave sammen….

Men hvis folk vil høre Østkyst Hustlers, skal de komme og høre os spille i løbet af maj, for Grøn er en Magtens korridorer-koncert med Østkyst Hustlers, med på et par numre.

Det var ”mindre” end nutildags. Der var 4 orkestre på én scene og derfor var det et stort skulderklap at være en af de 4 udvalgte. Og til sidst… Hvad laver I for tiden når i IKKE er Østkyst Hustlers?

Jazzy blev uddannet kørelærer året før vi lavede ”Verdens længste rap” og det gør han sig stadig i. Peyk er instruktør og manuskriptforfatter i film- og tvbranchen Bossy har et lydstudie, hvor han laver musik og lyd til alt fra film til reklamer.

25


Se mere om koncerten i Odense, og køb billetter pü Postens hjemmeside

www.postenlive.dk/

hustlers.dk 26


Mere om Østkyst Hustlers Østkyst Hustlers har lavet en lille fin video, der ligger på deres hjemmeside, hvor de svare på en stor del af de spørgsmål, de ofte bliver mødt af. Så hvis du vil vide mere om Østkyst Hustlers. Så tjek lige om svaret kommer i den her lille video.

>>> Videoer tryk her >>> Og se mere om tourplan, musikken, bandet, se billeder,

videoer og book dem på

hustlers.dk

27


ODEON

28


29


Se trailer her >>> 30


I DINE HÆNDER Ny film af Samanou Acheche Sahlstrøm

I DINE HÆNDER er skrevet og instrueret af Samanou Acheche Sahlstrøm. Filmen har præmiere d. 21 maj, og kan ses i Café Biografen. I DINE HÆNDER er en poetisk karakterbåren road movie.

I takt med, at Niels’ krops funktioner sætter ud, vokser hans sorg og afmagt overfor sygdomEn utraditionel kærlighedshistomen som æder ham op, til et rie om to mennesker, som på altoverskyggende ønske om at hver sin måde sidder fast i livet. tage kontrol over sit liv på ny, En fortælling om det moderne ved at vælge døden. menneskes endeløse rastløshed Sammen drager Maria og Niels og behov for kontrol. ud på en intens rejse, der Selv over døden.... bringer dem tættere på hinanden og på hver deres drømme om livet og døden og Maria har en forkærlighed for alt det midt imellem. Niels, en ung uhelbredeligt syg mand, som bor på det plejehjem hvor Maria arbejder, -måske Den Odenseanske filmfotograf: fordi han præcis som hende Brian Curt Petersen har stået forsøger at holde hele verden for de meget roste optagelser... på afstand. 31


Brian Curt Petersen er uddannet filmfotograf fra Den Danske Filmskole, men han er født og opvokset i Odense. Den 21 maj debutere han, som filmfotograf, på sin første spillefilm Hvornår startede du med atinteressere dig for film?

Hvilke opgaver har du haft, når du har været på filmopgaver?

Fra da jeg var helt lille. Sad helt Jeg startede med at være frivillig oppe i fjernsyns skærmen på “Grev Axel” som afspærrer. Og så har jeg prøvet lidt af hvert. Jeg har mest arbejdet i Hvilke filmgenre kan du kamera afdelingen. Det var minbedst lide at se? Og hvorfor? dre slæb end i lysafdelingen og jeg har aldrig været særligt god Kunstfilm hedder det vel. til at være i produktions afdelinMest fordi den genre dækker gen bredest synes jeg. Hvad har været det I bund og grund synes jeg de værste? film der ikke passer ind i genrene og overrasker tit, er de bed- Jeg har været runner. Det var i produktions afdelingen. Det var ste jeg sindssygt dårlig til. Nok fordi det ikke interesserede mig Hvordan kom du i gang med selv at lave film? Efter 10. klasse startede jeg på noget multimedie forløb på teknisk skole.

Hvad har været det sjoveste?

Filmfotograf er helt klart det Egentlig var det film jeg ville fra bedste og sjoveste job på en starten men det tog et par år før film. I hvert fald for mig. jeg turde at satse det hele. 32


Jeg ved ikke, hvordan jobbet har udviklet mig.

Trods Brian Curt Petersens unge udseende, er han en herre der har en lang række kortfilm bag sig.

Jobbet har altid været en del af mig.

Desuden har han haft fingrene i to julekalendere.

Hvordan har det udviklet dig?

Og, hvis man er ivrig fan af serien KLOVN med Frank Hvam og Casper Christensen, Det er lidenskab der driver vær- sniger han sig flere gange ind ket. under BONUS-MATERIALE. Jeg kan når som helst kigge på Brian Curt Petersen har altid lyset og tænke det skal jeg forhaft evnen til at fordybe sig i søge at efterligne en dag. detaljer, og opnå flotte billeder, Jeg ser ikke nogen forskel på fritid og arbejde.

med flot lys, skygger og en stemning der kan fortælle historier.

Eller hvis jeg møder en spændende karakter prøver jeg også at gemme den oplevelse.

33


Hvad handler din nye film om?

Nogen gange er det meget nemt at lave film.

Kort sagt, aktiv dødshjælp og også om at være gået stå i livet. Paradoksalt nok

Hvis manus er godt og man arbejder godt sammen med instruktøren er det en glæde at møde på arbejde.

Hvordan har det været at lave den?

Faktisk føles det ikke som arbejde.

En spændende oplevelse. Jeg kan egentlig ikke huske så meget fra oplevelsen. Andet en Hvad bliver dit næste ryg og skuldersmerterne fra det projekt? 17,5Kg tunge kamera. Jeg husker det gik meget nemt Lige nu laver jeg en satire serie og en dokumentar serie. under optagelserne. Det er aldrig til at vide hvad det næste bliver. Nogen gange bliver jeg ringet op dagen før optagelserne er sat til. 34


Allerede inden filmen I DINE HÆNDER, er kommet i de danske biografer, har den høstet stor anerkendelse. Den vandt titlen: Best Nordic Film på Göteborg Film Festival. Læs mere om Brian Curt Petersen http://www.dfi.dk/faktaomfilm/person/

Læs mere om instruktøren; Samanou Acheche Sahlstrøm http://www.dfi.dk/faktaomfilm/person/ https://www.facebook.com/pages/I-DINE-H%C3%86NDER/

35


36


37


38


39


40


I en af Odenses små hyggelige gader, som ikke er så synlig, finder vi en super hyggelig stemning. Vintapperstræde har et rigt café og restaurant-miljø. Og her finder vi blandt andet også den hyggelige tøjforretning, UNO, med tøj i lækker kvalitet, store størrelser og ikke mindst friske farver. Det var noget af en udfordring, at lave interview med indehaveren Heidi Lydholm Christensen, for der kom hele tiden kunder i den lille butik. Men det lykkedes. Hvornår startede du den her butik? Jeg startede som forpagter af Uno 1./7. 2014, men selve butikken har været her siden 2013.

Hvad er din baggrund for at starte tøjbutik? Jeg har altid arbejdet med mennesker og betjent kunder,

facebook.com/odense.uno

og vidst at det er det her jeg vil.

Og så har jeg uddannet mig som salgsassistent. Da jeg så var færdig med min uddannelse, fik jeg tilbud om at overtage butikken. Det var helt oplagt for mig at få mit eget. Så jeg gik direkte fra at være elev, og til at blive selvstændig. Det er jo fantastisk. 41

www.uno-danmark.dk


Hvad er det for noget tøj du handler med?

Jeg vil sige at det er tøj for alle, fra størrelse 36 til 52. Vi har naturmaterialer. Bomuld hør, uld, silke og viskose. Og så har vi 29 farver. Både almindelig sorte, grå og hvide. Men også de mere ”sprælske” og vilde farver.

Går du så meget op i mode?

Ja, især i forhold til farverne.

Vi har vores egen stil. Det er ”lag på lag” det er det ”posede” og vi har vores egne farver. I år er der F.eks. meget fokus på det maritime, med de blå, og de røde og de hvide farver. Så det er nogle af de ting jeg hele tiden holder mig opdateret på.

facebook.com/odense.uno

42


43

www.uno-danmark.dk


facebook.com/odense.uno

44


45

www.uno-danmark.dk


facebook.com/odense.uno

46


Hvordan er markedet for store størrelser?

Jeg synes selv det kan være begrænset. Jeg er selv en stor pige. Og har været ude i at man næsten kun kan få tøj fra ZIZZI, for det er ligesom det man har. Og der er der mange der gerne vil have noget andet. Og noget med farver.

Uno, er også et dansk tøjmærke, der har eksisteret siden 1978.

Den gang startede de med at sælge brugskunst. Og så tilføjede de en T-shirt, der blev kendt som ”BedstefarT-shirten” med 29 farver. Og den blev meget hurtigt populær, og så tog det fart og blev mere og mere tøj, det handlede om.

www.uno-danmark.dk 47


Vi har en del efterspørgelse på store størrelser i størrelse 4.

Hvad er dine fremtidsplaner?

Og vi har i størrelse 1, 2 og 3, men der er mange der gerne vil have noget der er større.

Min plan er at gøre den her butik rigtig god og succesfuld.

Der er stor variation i hvordan størrelserne passer.

Og så har jeg en drøm om at skabe mit eget på et tidspunkt.

Det kommer an på materialet og Gerne med noget undertøj, med modellen, og hvordan man er fokus på store størrelser. bygget. Jeg ved der findes nogle mærker i udlandet, med flere variationer. De mærker er ikke særligt udbredte i Danmark. Og det kunne jeg godt tænke mig at de blev. Vi har lige afholdt modeshow. Og det gik rigtigt godt. Vi fik vist vores forårskollektion og vores sommerkollektion. Jeg er en meget tilfreds butiks ejer.. Og vil klart gentage successen i hvert fald i foråret. Og måske i efteråret hvis vejret er til det.

facebook.com/odense.uno

48


49

www.uno-danmark.dk


50


51


Ugle Pyntepude 52


H책ndlavet dansk design 53 Se mere p책: facebook.com/UglePyntepude


H.C. Ander

54


rsens Hus

55


Her er mulighed for at arrangere private sejladser, samt mange andre former for arrangementer Ring og hør nÌrmere

29 91 68 39 www.artandcrafts.dk

56


Romsmagning og foredrag på Odense Fjord. Lørdag d 30. maj kl 14.00 - 16.00 Lørdag d 20. juni kl 14.00 - 16.00 Med turbåden Svanen fra Finlandskajen. Tag med på en sejltur fra Odense Havn og smag på den gode rom. Vi sejler med Svanen fra Odense Havn og spiser lækre snitter med fiskepålæg, vildtpålæg, pølse og diverse gode oste. Derpå smager vi på 5 luksusrom mens romkenderen Lars Peder Marcussen fortællerForedraget kommer rundt om fremstilling, geografi, historie og ikke mindst sørøvere , sømænd og historier fra både de varme lande og de 7 oceaner. Tilmelding (bindende) på

29 91 68 39 eller i

Kunst & Håndværk Claus Bergs Gade 5 a 5000 Odense C. Se mere om arrangementet på

www.artandcrafts.dk

57


58


59


60


HJÆLP PÅ VEJ TIL FYNS 10.000 UDSATTE BØRN OG UNGE Målet er at mobilisere hele Fyn i arbejdet for at hjælpe Fyns udsatte børn og unge. Der findes 10.000 børn og unge på Fyn, der står alene med problemer som ensomhed, misbrug, vold og fattigdom. Det svarer til 2 børn i hver folkeskoleklasse. Derfor lancerer Ungdommens Røde Kors i samarbejde med TrygFonden kampagnen SE MIG! på Fyn. Kampagnens hovedformål er at sikre et økonomisk fundament for etablering af 9 nye aktivitetshuse til udsatte børn og unge. Aktivitetshusene skal oprettes i ”glemte” områder på Fyn, der ikke i forvejen modtager støtte via eksempelvis boligsociale helhedsplaner.

Positive fællesskaber til børn og unge Et af de største problemer for udsatte børn og unge er manglen på positive fælleskaber. ”Der er desværre børn og unge på Fyn, som i dag ikke indgår i positive fællesskaber. De føler sig udenfor, oversete og glemte. De må se langt efter sjove fritidsaktiviteter og har ikke et sted, hvor de kan udfolde deres potentialer.

Men det kan vi ændre”, siger Amalie Utzon, landsformand i Ungdommens Røde Kors. 61


SE MIG!-kampagnen skal dels sætte fokus på, at oversete børn på Fyn er et problem, som vedkommer alle fynboer. Men lige så vigtigt; at alle kan gøre noget for de børn og unge som har brug for hjælp. Hvis fynboerne løfter i flok, kan det lykkedes.

med i kampen for Fyns udsatte børn og unge. Vi tror på, at det kan lade sig gøre”, siger Amalie Utzon. Se hvordan du kan støtte på

www.semigfyn.dk

25.000 underskrifter skal bane vejen for 2.500 udsatte børn og unge ”Vi har nogle meget konkrete mål med kampagnen. I løbet af de næste fem år skal vi sikre en plads for 2.500 udsatte børn og unge i vores aktiviteter. Og vi skal etablere aktivitetshuse i Fyns yderområder. Det kræver både penge og frivillige at nå målet. Derfor skal vi mobilisere fynske borgere, virksomheder og kommuner. I første omgang vil vi indsamle SMS-underskrifter fra 25.000 fynboere, som dermed tilkendegiver, at de er

I januar 2015 åbnede Ungdommens Røde Kors det første aktivitetshus i Bolbro på Fyn.

De børn og unge, som skal bruge huset, står selv for indretningen og tegner grundlaget for husets fremtid. Faste tilbud bliver lektiehjælp, klubaktiviteter, udflugter og værksted i kælderen.

Læs mere om Bolbroaktivitetshuset:

www.urk.dk/ hvem-er-vi/ nyheder/bolbro/

62


63


facebook.com/odense.uno

64


65

www.uno-danmark.dk


66


Den stille trommeslager

fra Gasolin´ taler ud Endnu en dejlig dag på Odense Magasinets kontor.

Young Flowers består nu af Per Frost på guitar, og på bas og sang: Peter Ingemann.

Og så endnu en gang… Jeg ankommer til spillestedet Posten i Odense, og bliver mødt Er Søren Berlev den ”nye dreng af en glad og smilende Søren i klassen”. Berlev, der lige er ved at gøre sig klar til lydprøve, til denne aftens I gasolin´ overtog Søren Berlev koncert. pladsen bag trommerne efter Bjørn Uglebjerg. Han er i Odense med det gamle Og Bjørn Uglebjerg blev efter ”hippie-orkester” Young Flowers Gasolin´ trommeslager i bandet der er blevet gendannet efter Skousen & Ingemann. stifteren og trommeslageren Ken Ja… dén Ingemann... Gudmans død. 67


Vi går indenfor i den mørke sal, Og ikke bare musikken… og lyden fra bassen og guitaren, Men dem der levere den, er også lader tonerne svæve i rummet nogle af de musikere, på hvis for lydmandens kritiske ører. skuldre mange andre musikere i dag står på. Der er ikke noget at tage fejl af. Det er sådan det skal lyde. Det uforklarlige. Det ubeskrivelige.

Her træder man ind i et rum, med tre beskedne spillemænd, som har et kæmpe bagkatalog af sange, og har leveret sange som flere genrationer synger med på.

Det der ikke kan sættes ord på. Per Frost: Med fortid i Savage Rose, Søren Berlev: Kendt fra Lyden og følelsen af noget der er Gasolin´, og Peter Ingemann, rigtigt… Kendt fra Skousen & Ingemann Det her er ”rigtig musik”. og Kim Larsen & Belami.

68


Søren Berlev sætter sig bag et To mærker på trommerne gør at kæmpe trommesæt, og begynder det kribler i kroppen, at stå og at slå rytmen an. tage billeder, lige præcis her. Et ganske almindeligt menneske i kød og blod. ”En venlig ældre herre”, ville andre på hans alder nok blive betegnet som.

Tja… det KUNNE være klistermærker, lavet på computer på hjemmekontoret, eller købt i en butik med plakater og postkort med kendte bands på.

Og, ja… Det er han. Men det er det IKKE. Men der er også noget mere.

For bag klistermærkerne, sidder et stykke Danmarkshistorie…

Igen er der ”det uforklarlige”, ”det ubeskrivelige”, og ”det der ikke kan sættes ord på”.

Dén Søren Berlev, fra dét orkester, der spillede dé sange, som de fleste af os kender.

69


Jeg startede med at spille musik som 14-årig.

Før Gasolin, spillede jeg med et band der hed Sundance og et der hed Dig, Mig og Solskin. Jeg fik en lilletromme og et Og dér spillede vi faktisk som bækken, som jeg allernådigst fik opvarmning til Gasolin. lov at låne penge til, af min far. Så det var nok der de så mig, og så senere fik de fat i mig, da de Da jeg senere fik et helt sæt, manglede en trommeslager. spillede jeg med alle mulige lokale bands i Farum.

Der var en ”teen.klub”, hvor vi spillede gratis en gang om måneden, og så fik vi lov at låne deres kælder, til at øve i.

Da jeg var 16 år, spillede vi et job med en super god guitarist, hvor der var helt fyldt med folk, og det gik godt. Så efter dén aften, vidste jeg at det var dét jeg ville.

Jeg ville gøre alt for at blive musiker På den første turné havde jeg fået influenza. Det var hårdt. Og jeg kunne jo ikke bare sige at jeg var syg, for så kom jeg jo ikke med ud at spille. Så efter den tur gik det fremad. 70


En af de fedeste oplevelser jeg har haft, var i Ålborghallen.

Hvis vi havde været ude på job, og der var noget der ikke kørte helt rigtigt, så var det altid min Jeg var dybt koncentreret om at skyld… Det var aldrig de andre spille så godt som muligt. der havde lavet noget. Så kom jeg til at kigge op… Det hang jeg på. Og så stod alle folk bare oppe på ryglænet af stolene… Hele salen. Det var jo helt uventet.

I starten gik det langsomt, og der var langt mellem jobbene. Der var lang tid, hvor vi dårligt havde noget mad eller et sted at bo. Så det var en hård start.

”Hva´ faén… Kan han også sige noget…” Men jeg havde da noget at skulle have sagt.

Men efter pladerne Gas´2 og Jeg talte bare ikke så meget som Gas´3, der begyndte der at de andre, der var meget sådan komme flere end før. Og så gik ”bla bla bla!!!” det så hak i hak, kan man sige.

Den nye dreng i klassen

Når jeg så endelig sagde noget blev de andre helt forbavset.

Gasolin´ havde jo haft en anden trommeslager før, så jeg var jo ”den nye dreng i klassen” og jeg var også den yngste. Så det var nogen gange hårdt. 71


Tryk her for at se interviewet med Søren Berlev som video >>> Efter Gasolin´ stoppede, flyttede I Californien, spillede jeg med jeg og min daværende kone til nogle forskellige bands. Californien. Der var nogle reggaebands og en trio, som vi også spillede med i Danmark. Hun var amerikaner, og mens vi boede sammen, i den sidste periode af Gasolin´tiden, havde Vi havde jobs, men det blev jo vi kun boet i Danmark. aldrig så stort. 72


Nu spiller jeg med Young Flowers

Jeg ser jo stadig de andre fra Gasolin´ af og til. Så får vi lige en sludder for en sladder. Det er jo lidt som et gammelt ægteskab. Ha ha ha…

Tryk for at afspille videoen >>>

Og så skal jeg i gang med at lave noget med mine egne numre. Med et band der hedder Efter en koncert med høj lyd, og toner fra en næsten glemt tid, Berlevs Rock n"roll Hotel. er jeg blevet endnu en oplevelse Det er så meget rock-baseret. rigere. Tusind tak.

73


74


75


76


77


M책nedens

78


Kunstner

79


Franz Beckerlee trak sig for 20 år siden tilbage fra at spille musik, og tog en af sine gamle interesser op igen. Og i dag er det malerkunsten der fylder hans liv. Jeg startede med at lave malerier i starten af 60erne. Meget inspireret af Jackson Pollock, der var det nye. Vi spillede også sådan noget meget moderne jazzmusik, som havde mange lighedspunkter med den der ”actionpainting”, som det hed den gang. Og den gang malede jeg rigtig meget actionpainting. Men så kom musikken jo og fyldte det hele. 80


81


82


83


Jeg høre stadig meget musik.

Jeg har lavet min egen hit-liste på Spotify, som køre hele tiden, så det ikke bliver afbrudt af snak og trafikmeldinger…

Det kan man nok ikke holde op Det er jo ikke til at holde ud. med, når man først har fået det kendskab til musik, som jeg Jeg har lavet en del udstillinger, har. forskellige steder i landet, og jeg sælger næsten alt, hvad jeg Jeg spiller ikke musik selv melaver. re, men jeg høre det mens jeg Så jeg kan slet ikke klage. maler.

84


85


86


87


88


Mine billeder forestiller som s책dan ikke noget. Der er en dybde i, og en spejvirkninger i og s책 videre, som jeg arbejder med. Men de forestiller ikke som s책dan noget. Det er helt op til besskuren selv at danne sig sine egne indtryk. Det blander jeg mig ikke i. 89


90


91


92


93


94


Der er begreber i både musikken og i maleriet der hænger sammen. Der er jo harmoni og der er rytme og der er klangen. Så der er flere begreber der går igen. Jeg har fundet nogle farver, der ligesom viser at det er mig. Og det har jo taget nogle år, at finde frem til det. Det udvikler sig jo hele tiden, så det kan blive ændret mange gange. Og det er jo sådan det sker, fordi man ikke hele tiden står og laver det samme maleri igen og igen. Jeg har interesseret mig meget for senbudisme, og hele den filosofi der høre med den. Så det bruger jeg også i nogle af mine billeder.

95


96


www.beckerlee.com

Facebook-gruppe

97


98


Tak fordi du kiggede med i Odense Magasinet. Husk at det er et online-magasin. Og at de tidligere numre af Odense Magasinet også ligger på hjemmesiden.

I er også meget velkomne til at følge med på facebooksiden, hvor der bliver delt aktuelle opslag, og arrangementer og begivenheder i Odense.

FACEBOOK

Venlig hilsen Lars Qvick

ODENSE MAGASINET Att.: Lars Qvick Parkvej 2 St.Th. L84 5260 Odense Tlf.: 60 16 88 11 Mail: odensemagasinet@gmail.com CVR: 27 45 41 00 99


Albanigade

100

Profile for Odense Magasinet

Odense magasinet maj 2015  

Søren Berlev og Franz Beckerlee fra Gasolin´, Østkyst Hustlers, Filmdebut: I dine hænder, Uno Odense, SE MIG-kampagne mod ensomhed, Kunst og...

Odense magasinet maj 2015  

Søren Berlev og Franz Beckerlee fra Gasolin´, Østkyst Hustlers, Filmdebut: I dine hænder, Uno Odense, SE MIG-kampagne mod ensomhed, Kunst og...