__MAIN_TEXT__

Page 1

Odense Magasinet

Februar 2016

Vægtløs

Nyt

løbetræning

musik fra

4motion

Månedens

kunstner Tom Pedersen

1


Foto: Freja Hald

2


Velkommen til Odense Magasinet Februar 2016 Så er der Odense Magasin igen. Som sædvanlig sker der en hel masse, i Odense, så man er ved at tabe pusten. Samtidig, er Odense Magasinet ved at udvide til flere magasiner. Du kan stadig læse de nye og de tidligere udgivelser på:

odensemagasinet.dk Og nu er der ved at blive kørt flere forskellige magasiner i stilling. Det er rigtigt spændende at lave, og I er meget velkomne til at følge og dele de andre sider også, når det hele kommer lidt længere i processen.

I dette nummer kan I møde et kopi-band, der nu prøver kræfter med egen musik. Og så kan I læse om et løbebånd, hvor man kan blive vægtløs, så man fjerner belastningen når man løber, hvis man har en skade der skal genoptrænes eller lider af gigt eller andet. Sidst men bestemt ikke mindst skal vi se, hvad månedens kunstner, Tom Pedersen, kan få ud af tandhjul og døde dyr og trompeter God fornøjelse.

Venlig hilsen Lars Qvick

3


4


5


6


Bandet 4Motion, fra Odense, nu med egne tekster Et af Odenses mange bands, der kan sætte gang i festen med god musik, har et stort repertoire, med kendte numre. Og nu prøver de deres egen musik af. I efteråret 2007 startede bandet i en kold klam kælder i Vollsmose. Efter de første år med lidt start besvær og udskiftninger i besætningen, var vi en etableret trup.

Vi har hver i sær spillet musik fra da vi gik i skole og ungdomsskole. Spillet i flere bands og mange genre. Blues , jazz, rock og pop. Slæbt udstyr til den store guldmedalje og sved ned af nakken

7


Vi har mere end 60 numre med på et job Hvilke numre I spiller mest? 4Motion spiller mange forskellige numre, fra de glade rock opstartsdage i 40’erne og frem til TV 2 og Thomas Helmig. Om det er Stupid Man eller Blues Suede shooes , er ikke afgørende for om folk danser og har en god aften. Men mere, hvordan vi sammensætter sættene.

De største oplevelser er svært at vælge ud. I det Jyske har vi det altid sjovt, lang vej hjem, og kedelige hotelværelser langt ude på bøhlandet. Sjælland kan have lidt svært med at komme ud på dansegulvet, men vi har fået selv den mest hardcore biker blød i knæene med en blød sjæler.

8


Hvorfor hedder i 4Motion… I er jo fem?

Den Perfekte Mand.

Ja...mange spørger om det. Men sammensat som ord, betyder vores navn: BEVÆGELSE

Formatet bliver på CD, og mp3 og Online.

En lille parodi med selvironi, på mandekønnet.

Og det må vi håbe folk får i kroppen hver gang vi går på scenen

Hvad har I af planer og drømme om jeres musik i fremtiden? I fremtiden fortsætter vi med at glæde mennesker, helst på dansegulv osv. Vi gør det fordi vi godt kan lide det. Gi os muligheden, scenen, lyset….så skal vi nok skyde den af.

I har jo spillet mange andres musik… Hvordan har det været at lave jeres eget musik? Nede i Guitaristens dybe skuffe ( sind) lå der en sang. Og den kom listende frem, med lidt hjælp fra os andre. Sammen har vi nu lavet sangen:

www.4motion.dk 9


10


11


Eksklusive ansigtsbehandlinger I klinikken eller hjemme hos dig selv

www.evaine.dk Stenløsevej 103 5260 Odense S Tlf. +45 61 41 73 76 info@evaine.dk 12


NYHED: Jeg kan nu tilbyde ansigtsbehandlinger hjemme hos dig selv! Ring og hør nærmere, eller gå ind på hjemmesiden og læs mere om produkter og behandlinger.

Å b n i n g s ti d e r

JAPANSK LIFT INTRA-CEUTICALS® - MADONNA-BE-HANDLINGEN DERMA-ROLLER® DIAMANT MICRO-DERMA-BRASION

BEAUTY ANGEL NO AGE / QUICK-LIFT LUKSUS MED FRUGTSYRE SPECIELT FOR HÆNDER FRUGTSYREBEHANDLING 13

Mandag: Lukket Tirsdag: Lukket Onsdag: Lukket Torsdag: Lukket Fredag: 12.00 - 21.00 Lørdag: 10.00 - 17.00 Søndag: 10.00 - 20.00 Beauty Angel har åbent alle ugens dage 7.00 - 22.00 Kræver IKKE tidsbestilling


14


15


16


17


18


19


20


Vægtløs løbetræning Et nyt løbebånd, hvor man kan gå og løbe, uden at belaste sine dårlige knæ, ved at man bliver løftet lidt, med en luftpude.

Hos Funktionel Træning Odense, har de investeret i et nyt løbebånd, til 400.000 kr. Det er bygget til at mindske belastningen på leddene når man løber, hvis man er overvægtig eller har skader. Louise Nielsen fortæller her om løbebåndet, og lader min dårlige kondi få en sund og anderledes oplevelse, hvor man føler sig vægtløs. 21


22


Navnet er AlterG.

Det er et løbebånd, hvor man kan tage belastningen af, så man kan løbe på det og veje mindre, mens man løber.

Det er ofte folk med knæskader der bruger maskinen, eller hvis man har en stor belastning af knæene, og har brug for at det bliver lidt mindre.

Det er korsbåndskader, meniskMan kan mindske belastningen skader, ankelskader, hofteskapå knæ, hofter og ankler, så der og hvis man vejer for meget. man kan mærke en stor forskel.

23


24


Maskinen kan tage en person med vægt på 140 kilo.

Man kan fjerne mellem 20 % og 80 % af kropsvægten, så man vil helt klart kunne mærke en stor Det er som oftest leddene der er forskel. hårdest ramt, ved overvægt og genoptræning. Vi har en fysioterapeut til stede, så man er helt sikker på, hvad Ved at ændre på belastningen, der sker, og kan vise, hvordan på løbebåndet, fjerner man maskinen fungere. presset på de svage steder der skal trænes op. Dragten er gennemsigtig, så Det virker sådan, at man får en man kan følge bevægelserne, speciel dragt på underkroppen, og se, hvad der sker. som er lufttæt. Og så bliver der pustet luft ind i dragten, så man kan regulere hvor meget og hvor På den måde kan vi rette til, og se hvor belastningen ligger, når lidt tryk der skal være. folk går eller løber, og derved få Overkroppen er fri, så man har en bedre gå– og løbefunktion. fri bevægelighed. 25


Det er både ganske almindelige mennesker, der bruger løbebåndet, og sportsfolk, der har fået foretaget operation, som skal genoptrænes. Så det er for alle. Vi har især en del med slidgigt, Her har vi både styrketræning der kommer herind, og holder musklerne omkring knæene ved og konditionstræning, så man får brugt hele kroppen. lige på den måde. Der er meget fokus på forbrænding, og på at få stabiliseret musklerne omkring de store led.

Vi har også slanketræning, hvor vi ikke bruger det her løbebånd, men bruger de øvrige maskiner og resten af lokalet. 26


Læs mere om Funktionel Træning Odense på deres hjemmeside:

www.fto.dk

Og på deres Facebookside:

www.facebook.com/ftodense 27


28


Proudplus.dk er førende indenfor strømper i plus size. Vi forhandler kvalitets strømper fra Glamory, Cette og Pamela Mann. Vores store udvalg af strømper til kurvede kvinder betyder at pluspiger har samme muligheder for farvede, mønstrede strømper i forskellig denier og stil. Hos os finder du også selvsiddende og hofteholder strømper, og alle modeller er lavet specielt til plus size. Det betyder at de er lavet med ekstra vidde i lår og skridt området hvilket sikrer god fantastisk pasform og komfort.

Vores lingeri er fra Shirley of Hollywood, som er kvalitets lingeri fra USA. Her hos os behøver du ikke at lede for at finde noget der passer en plus pige- det gør dét hele. 29


30


31


32


audiosolutions.dk 33


34


35


36


37


MĂ…NEDENS

Krudthuset.artwork

38


KUNSTNER

39


Krudthuset.artwork

40


Tom Petersen er den ene halvdel af Krudthuset.artwork som ligger midt i Odense, og tager imod i deres hyggelige værksted Ja, her er jo rodet, som der SKAL være. Rod skaber kreativitet Mit udgangspunkt er, at jeg bruger skrottede ting, som jeg enten finder eller køber på markeder eller skrothandlere. Det bliver så sat sammen på nye måder, og får på den måde nyt liv, og nye udtryk.

Det hele er noget der har haft en funktion. Måske skal det have lov at ligge lidt, til der dukker den helt rigtige idé frem.

Telefonen og ravnen er kommet frem, efter politisk snak i medierne, hvor jeg tænkte at vi måtte have fat i Odin og Thor til at klare udfordringerne

De havde jo ikke mobiltelefoner, men ravne.

Og ved siden af, endte en skolæst og en karabidlampe med at blive til ”Easy-Rider”. 41


Som man kan se, er det meget forskelligt der bliver sat sammen, så det får et udtryk. Jeg får indimellem fat i en større mængde af noget der kommer fra samme sted, og så arbejder jeg med det som tema i mine værker et stykke tid.

Det er ikke sådan, at jeg har en bestemt plan, med det jeg laver, men det må gerne have humor og glimt i øjet.

Der er ikke nogen bestemt stil, jeg arbejder efter. Men det kan puttes ind under genrer som f.eks. ”Junk-art” – ”Trash-art” ”Skrotkunst” - ”Upcycling” ”Assemblage” - ”Steam-punk”

Når tingene sættes sammen, kommer der noget forskelligt frem, og et værk forandres mange gange inden det færdige resultat.

Krudthuset.artwork

42


Jeg har øje for ting der kan bruges, og sammensættes til nye udtryk En god titel, skal gerne være flertydig, så beskueren har valgmuligheder.

Denne her, kalder jeg for ”Fotovognen”. Det tema er der mange der er optaget af, og hoveddelen er fra en gammel dias-fremviser. F.eks. har jeg lavet et værk, der hedder ”Jomfruburet” som er en Jeg fik fat i en stak sko-læster, masse dukker i et lille fuglebur. så de har i et stykke tid indgået Det kan også være et udtryk for, som en del af mine værker at man putter for mange elever i skoleklasserne.

Så der ligger både humor, ironi og dobbelttydighed her.

Nogle af værkerne har titler, men ikke alle. Titlerne kommer nogle gange af sig selv. Den lille røde træsko, kom selvfølgelig til at hedde ”Dyt-BåtDynamolygte”. 43


Krudthuset.artwork

44


Jeg bliver fascineret af materialerne og deres historie. Det skal bare have et nyt liv, og ikke bare smides ud. Jeg er vild med nogle skæve udtryk, som man selv skal tænke lidt over, og hvor man trækker på smilebåndet

45


Krudthuset.artwork

46


Over tid, har jeg købt en del gamle musikinstrumenter. Dem laver jeg om til lamper, og det er fantastisk smukt. Instrumenterne er tænkt til at skulle spilles på, men nu får de så en ny funktion.

Det er nye ledninger, som jeg bruger.

Når det nu er noget med strøm, er det vigtigt at det er sikkert at bruge.

47


Krudthuset.artwork

48


Det er en blanding af loppefund og skrottede ting. Sidst fik jeg en masse tandhjul og urskiver fra en urmager, sü de bliver ogsü arbejdet med ind i det jeg laver i øjeblikket.

49


Krudthuset.artwork

50


Jeg er helt med på at det kan være lidt provokerende, men det kan jo også være lidt sjovt.

Når man begynder at arbejde med døde dyr, så kan folks pis komme i kog.

Og så har jeg noget med lamper.

Det er godt når tingene har en Det kan godt være provokerende funktion. for nogen, men dyrene er jo døDer er f.eks. nogle skønne målede, og det er ikke mig der har instrumenter, oliepumper og cislået dem ihjel. garpressere imellem det jeg har fundet, som bliver til lamper. I krudthuset kan de få et ”nyt Det giver noget specielt fordi liv”. man kan se, hvad det er.

Det hele bliver sat sammen på nye måder. 51


Krudthuset.artwork

52


53


Krudthuset.artwork

54


Figuren i midten består af en gammel bollesprøjte, til at lave kød– og melboller med. På maven har den stemmeskruer fra en guitar. Hovedet er en flødekande og noget fra et smykke, og nogle knapper fra politiuniformer. Og så har den fået nogle greb på som arme.

Der er også nogle af værkerne der er blevet mere alvorlige.

Den hedder ”I surrender”

Figuren over her, er jo lidt kontroversiel, men den er kreeret i forbindelse med Tønder-sagen. Nogle gange kan børn nemlig blive spændt så hårdt op, at deres krop og sjæl bliver splittet ad. Det var det jeg havde i tankerne, da jeg lavede den.

Jeg købte engang nogle gamle violiner. Den på billedet til venstre, har været skilt helt ad, fordi tingene er monteret indefra. Det skal jo sættes ordenligt fast. Hun hedder ”Fyr-Den-Af-Elise” – jeg kan også godt lide at lege med ordene

55


Krudthuset.artwork

56


Krudthuset.artwork består af Tom Pedersen, som vi her har set kunst fra. Og så af Peter Byskov, som er kunsthåndværker indenfor træ, horn, gevirer og andre jagtrelaterede værker – og så er han en dygtig møbelmaler.

Man kan følge med på facebooksiden:

Krudthuset.artwork Instagram:

Krudthuset.artwork Hjemmeside for Vesterbro Odense – under Virksomheder:

Vesterbro Odense Der er åben efter aftale med de to kunstnere. Og deres værksted ligger i Krudthusgade, lige midt i Odense Centrum.

Odense Magasinet siger tak til Tom Pedersen, for en rigtig god oplevelse, og et sjovt interview. 57


58


59


60


Tak fordi du kiggede med i Odense Magasinet. Husk at det er et online-magasin. Og at de tidligere numre af Odense Magasinet også ligger på hjemmesiden.

I er også meget velkomne til at følge med på facebooksiden, hvor der bliver delt aktuelle opslag, og arrangementer og begivenheder i Odense.

FACEBOOK

Venlig hilsen Lars Qvick

ODENSE MAGASINET Att.: Lars Qvick Parkvej 2 St.Th. L84 5260 Odense Tlf.: 60 16 88 11 Mail: odensemagasinet@gmail.com CVR: 27 45 41 00 61


62

Profile for Odense Magasinet

Odense magasinet februar 2016  

Odense Magasinet, Vægtløs løbetræning, 4motion, tinnitus, HeadQ regnskab, kunst af Tom Pedersen

Odense magasinet februar 2016  

Odense Magasinet, Vægtløs løbetræning, 4motion, tinnitus, HeadQ regnskab, kunst af Tom Pedersen