Page 1

2018

Program


Alle arrangementer er

GRATIS

for dig og en ledsager, når du er medlem af Museumsklubben

KOM og få en inspirerende aften med masser af kulturhistorie på højt niveau!

Museet byder på en lille forfriskning i forbindelse med alle arrangementer.

Museumsklubben inviterer til et væld af eksklusive kulturhistoriske arrangementer i 2018 – arrangementer kun for klubbens medlemmer. HUSK! Tilmelding er nødvendig på telefon 65514601 eller på museum@odense.dk, da der er begrænsede pladser. Tilmelding tidligst en måned før hvert arrangement, oplys medlemsnummer ved tilmelding.


SNIGPREMIERE PÅ UDSTILLINGEN I H.C. ANDERSEN MUSEUM Tirsdag den 16. januar kl. 19-21 Denne aften får I en sjælden mulighed for at komme bag om en udstillingsopbygning, når museumsinspektører og konservatorer inviterer indenfor til et før-åbningsarrangement i overgangsudstillingen. Konservatorerne Dorte Gramtorp og Grylle Beck Carstensen vil fortælle om deres mange opgaver med at nedpakke, flytte og montere museumsgenstande i forbindelse med lukningen af H.C. Andersens Hus og opbygningen af den midlertidige udstilling, og du får også noget at vide om, hvad det i det hele taget kræver at passe ordentligt på de museumsgenstande, der indgår i H.C. Andersen samlingerne. Arrangementet byder desuden på en omvisning i den – ufærdige – udstilling, hvor museumsinspektørerne Ane Grum-Schwensen og Niels Bjørn Friis vil fortælle om de betingelser, ideer og overvejelser, der ligger til grund for udformningen af den midlertidige udstilling, der skal fungere frem til åbningen af det ny museum i 2020.

JANUAR

H.C. ANDERSEN MUSEUM (Ved siden af ODEON)


DA LEG OGSÅ VAR FOR VOKSNE Fredag den 9. februar kl. 17-19

Møntergården åbner dørene til en verden fuld af spændende og sjove 1800-tals lege. I 1800-tallet var leg noget for alle. Mange brugte legen til at få et afbræk fra hverdagen, mens unge mænd og kvinder, der gerne ville i kontakt med hinanden, brugte legen til at komme lidt tættere på det modsatte køn. Denne aften får I sammen med museumsformidler Michael Brødsgaard Andersen mulighed for at afprøve nogle af 1800-tallets mange lege. Hvis vejret tillader det, så leger vi udenfor. Husk derfor varm påklædning. Vi kommer primært til at lege i de flotte omgivelser i Børnenes Baggård, så vi rigtigt kan komme i 1800-tals stemning. Vi holder rigeligt med (kaffe)pauser, så I kan komme ind og få varmen.

FEBRUAR

MØNTERGÅRDEN

Målgruppen til dette arrangement er både voksne, bedsteforældre og forældre i følgeskab med børn. Du kan derfor tage op til 3 ledsagere med.


TRYK & TYPOGRAFI Torsdag den 22. marts kl. 18-20

MARTS

MEDIEMUSEET

Foto: Maros/Maroinca Lauridsen

Mediemuseet byder velkommen til en aften i museets arbejdende værksteder. Museumsinspektør Lise Kapper giver en kort introduktion, hvorefter mediemuseets frivillige vil demonstrere håndsats, bogtryk, bogbinderi og flere andre teknikker fra et fagfelt med stolte traditioner. Mediemuseets frivillige er alle rutinerede udøvere af de grafiske fag og ser frem til at engagere og inddrage gæsterne.


ÅRET DER GIK HOS ARKÆOLOGERNE

APRIL & MAJ

Onsdag den 18. april kl. 18-20 Arkæologerne på Odense Bys Museer har haft et godt år med mange gode udgravninger. Nu er der mulighed for at få en status på, hvad der dukkede frem af mulden i 2017, når museumsinspektør Maria Elisabeth Lauridsen inviterer museumsklubben til at høre mere om årets flotte og spændende fund.

PASSER VI PÅ KULTURARVEN? Onsdag den 9. maj kl. 19.00 – 21.00 Odenses Bys Museer er et statsanerkendt museum. Alle kommuner skal samarbejde med et statsanerkendt museum om kulturarven i forvaltningen. I byggesager, lokal- og kommuneplaner, landskabs- og naturforvaltning, råstofudvinding, rådgivning og formidling m.v. Tag med overinspektør Anders Myrtue på byvandring i Odenses centrum og hør om erfaringerne fra museets forvaltningsindsats gennem de seneste 30 år. Hvad gjorde vi, hvad gør vi, hvad fokuserer vi på, hvorfor, virker det og meget andet? Husk passende tøj – og check vejrudsigten! Mødested: Overgade 48 – ved den røde port.

MØNTERGÅRDEN


MED LANDMANDEN OG GARTNEREN RUNDT I DEN FYNSKE LANDSBY Onsdag den 13. juni kl. 19-21

Museumsklubben bydes indenfor til en vandring i Den Fynske Landsby sammen med to af vores faste medarbejdere, der hver især er med til at passe og udvikle vores dejlige Landsby. Landmand Randi Mose Hansen fortæller om arbejdet med pasning og formidling af både husdyrholdet og agrene, der dyrkes med hestekræfter af den gammeldags slags. Gartner Jens Ole Storm Pedersen viser rundt i landbohaverne og fortæller om havernes historie og betydning for de mennesker, der i 1800-tallet boede i gårde og huse præcis som dem, vi i dag kan besøge i Den Fynske Landsby. Vi byder på kaffe og kage i pausen mellem de to vandringer.

JUNI

DEN FYNSKE LANDSBY


CARL NIELSENS BARNDOMSHJEM NU OG I FREMTIDEN

JUNI Onsdag den 20. juni kl. 19-21 Denne aften har I mulighed for at få en introduktion til det charmerende hus på landet, der var Carl Nielsens 3. barndomshjem. Barndomshjemmet satte sig afgørende spor i Carl Nielsen. Han beskrev det i sine erindringer som ”et palads fyldt af sol og lys og glæde”. Carl Nielsen flyttede ind i huset sammen med familien i foråret 1878 og nåede at bo her ca. 1½ år, før han flyttede til Odense og siden København for at fortsætte sin musiske løbebane. Museumsinspektør Ida-Marie Vorre vil denne aften også komme omkring de visioner, der arbejdes med i øjeblikket i forhold til at optimere såvel de fysiske rammer i og omkring barndomshjemmet som selve indholdet deri. Det hele krydres med fællessange og en kop kaffe undervejs.

CARL NIELSENS BARNDOMSHJEM


BYVANDRING MED OMVISNING I H.C. ANDERSEN MUSEUM Torsdag den 13. september kl. 19-20.30 Vi mødes kl. 19 ved H.C. Andersens Hus, det gule hus på hjørnet af Bangs Boder og Hans Jensen Stræde. Herfra skal vi spadsere en lille tur rundt til nogle af de lokaliteter i området omkring Overgade, der satte sit præg på H.C. Andersens barndom. Museumsinspektørerne Niels Bjørn Friis og Ane Grum-Schwensen vil i løbet af turen sætte fokus på, hvordan stederne påvirkede Andersens fantasi og prægede forfatterskabet. Vi slutter aftenen med en rundtur i den midlertidige H.C. Andersen udstilling, hvor museumsinspektørerne fortæller om tankerne bag udstillingen og om de visuelle effekter, der er brugt i den.

BESØG PÅ BYGGEPLADSEN Fredag den 26. oktober kl. 14.30-16.45 De første konturer til det nye eventyrlige H.C. Andersens Hus begynder at tegne sig som virkelighed i jord og beton. Arkitekt Jan Bo Jensen viser rundt på byggepladsen og fortæller om de fremtidige planer for det ny H.C. Andersens Hus. Vi starter med en kop kaffe og lidt sødt til ganen i Kirkesalen på Møntergården, hvor Jan Bo Jensen vil give en introduktion, inden turen går mod byggepladsen ved H.C. Andersens Hus. Husk fornuftigt fodtøj. Mødested: Møntergården, Overgade 48 SEPTEMBER & OKTOBER

H.C. ANDERSENS HUS


VORES GODE, GAMLE JUL – ELLER ER DEN? Onsdag den 21. november kl. 16.30-18 Tag familien med i Børnenes Baggård til et helt særligt julearrangement fra dengang, vores gode, gamle jul blev opfundet. I snedkerens lille lejlighed tænder vi op i komfuret, så julesmåkager og æbler kan blive bagt og risengrøden kogt, og i petroleumslampens skær vil museumsinspektør Dyveke Skov Larsen og museumsformidler Maria Kastrupsen fortælle om nisser og andre juletraditioners historie. Julepynt, julesang og en enkelt gammel juleleg bliver der også plads til. Tag børnene med til en hyggelig eftermiddag, hvor de voksne også kan blive klogere på vores gode, gamle jul. Målgruppen til dette arrangement er familier og bedsteforældre med børn. Du kan derfor tage op til 3 ledsagere med.

NOVEMBER

MØNTERGÅRDEN


DECEMBER

ET KIG IND I ELVERHØJEN Onsdag den 5. december kl. 16-17.30

Børnekulturhuset inviterer indenfor i Elverhøjen og fortæller om de arbejdsprocesser (indholdsmæssige, kreative og lavpraktiske), som ligger til grund for scenografien og ligeledes formidling i Børnekulturhusets midlertidige placering i Nyborgladen (Møntergården). Formidleren vil efterfølgende svare på spørgsmål og lade samtalen flyde frit under en rundvisning i Elverhøjen. I anledning af den nærtstående højtid vil der i pausen blive serveret lidt julegodter.

FYRTØJET


H.C. ANDERSEN MUSEUM Claus Bergs Gade 11 ∙ 5000 Odense C (fra 20/1-2018)

H.C. ANDERSENS HUS Hans Jensens Stræde ∙ 5000 Odense C (fra 20/1-2018)

H.C. ANDERSENS BARNDOMSHJEM Munkemøllestræde 3-5 ∙ 5000 Odense C

MØNTERGÅRDEN Møntestræde 1 ∙ 5000 Odense C

FYRTØJET Møntestræde 1 ∙ 5000 Odense C (fra ultimo maj 2018)

DEN FYNSKE LANDSBY Sejerskovvej 20 ∙ 5260 Odense S

CARL NIELSENS BARNDOMSHJEM Odensevej 2A ∙ 5792 Årslev

MEDIEMUSEET Brandts Torv 1 ∙ 5000 Odense C Gå på opdagelse i vores spændende butikker og forkæl dig selv eller en, du holder af

ODENSE BYS MUSEER Overgade 48 5000 Odense C Tlf. 65514601 museum@odense.dk

Følg os på facebook

museumsklubben

Husk at du får 10 - 20% rabat på langt de fleste varer som medlem af Museumsklubben (dog ikke på mad- og drikkevarer)

Museumsklubben 2018 - Odense Bys Museer  
Museumsklubben 2018 - Odense Bys Museer  

Museumsklubben inviterer til et væld af eksklusive kulturhistoriske arrangementer i 2018 – arrangementer kun for klubbens medlemmer.

Advertisement