Page 1

Odeja Medical Za resniÄ?no lahko noÄ? in zdravo spanje


Odeja Medical Za resnično lahko noč in zdravo spanje Sproščujoč spanec je temelj vesele življenjske energije in osnova telesnega zdravja. Zato vsi želimo dobro spati in zato drug drugemu pred spanjem želimo lahko noč. Za mnoge občutljivejše med nami, predvsem za alergike in astmatike, pa noči niso nujno lahke, saj je postelja pravi raj za alergene kot so pršice, glive in plesni. Večina mikroorganizmov v našem okolju za zdravje sicer ni škodljiva, občutljivi ljudje pa njihovo prisotnost čutijo kot neprijetno draženje kože in oči, oteženo dihanje in splošno slabo počutje. Spanje v okolju, kjer je prisotnih veliko alergenov in kjer ni mogoče preprosto vzdrževati čistosti, ne zagotavlja spočitosti, krepi alergije in ne omogoča primernega nadzora astme. Za občutljivejše ljudi je zato pomembno, da v svojem spalnem okolju uporabljajo odeje, vzglavnike, ležišča in posteljnino:

iz materialov, ki jih pršice, glive in plesni ne marajo,

izdelanih tako, da aktivno preprečujejo vdor mikroorganizmov in

ki jih je enostavno vzdrževati

ter s tem dolgo ohranjati visoko stopnjo higiene v spalnem okolju.

Odeja Medical je program izdelkov, ki vam omogoča celovito zaščito postelje in občutno izboljšanje kvalitete spanja. Pokličite nas! Z veseljem vam bomo svetovali pri izbiri. E medical@odeja.si | T +386 4 51 30 100 | F +386 4 51 30 161 | www.odeja.si


01 prešite odeje 02 vzglavniki 03 nadvložki 04 otroški program 05 posebne zaščite 06 posteljnina


značilnosti izdelkov Odeja Medical Primerni za vse, ki radi spite v čistem in zdravem spalnem okolju Za vse, ki prisegate na pralnost, preprosto nego in trpežnost prešite odeje, vzglavnika, nadležišča, ležišča in posteljnine. Za vse, ki vas mučijo alergije in astma. Za vse, ki prisegate na vrhunske materiale preverjenih dobaviteljev. Za vse, ki prisegate na skrbno izdelavo preverjenega evropskega izdelovalca. Odličnost, ki deluje in traja Izbrani materiali, posebna obdelava in izvedba zagotavljajo zaščito pred pršicami in drugimi mikroorganizmi. Vzdrževanje visoke stopnje higiene izdelkov je zaradi njihove pralnosti in trpežnosti zelo preprosto. Širok nabor izdelkov vam omogoča, da svoje spalno okolje v celoti zaščitite pred alergenimi mikroorganizmi. Izdelki se med seboj razlikujejo po različnih posebnostih in lahko izberete tiste, ki ustrezajo vašim pričakovanjem glede mehkobe, toplote in otipa. Standardne in posebne dimenzije Izdelke programa Medical lahko dobite v vseh standardnih dimenzijah. Če imate posebne želje glede dimenzij, nas pokličite, da se dogovorimo o možnostih izvedbe.

Prerez tipičnega izdelka (odeje, vzglavniki): zunanja tkanina 48% bombaž / 52% poliester, obdelana z dvojno zaščito Allergo- Protection polnilo 100% poliester, posebna Sensi- Care vlakna

C


prešite odeje Odeja Medical

01

Lahkotnost, zračnost in izjemna mehkoba Tkanina je obdelana z aktivno dvojno zaščito Allergo-Protection, ki preprečuje razvoj pršic in škodljivih bakterij. Polnilo je iz lahkih in mehkih Sensi-Care vlaken, posebej zasnovanih za alergike in astmatike. Pranje na 60°C zagotavlja optimalno zaščito pred mikroorganizmi.

Skrbno izbrani materiali za brezskrbno noč Tkanina in polnilo sta izbrana z namenom, da materiali že sami po sebi ne privlačijo pršic. Posebna obdelava materialov pa dodatno ščiti odejo pred naseljevanjem mikroorganizmov. • Tkanina: 48% bombaž / 52% poliester, obdelana z dvojno zaščito Allergo- Protection • Polnilo: 100% poliester, Sensi-Care Preprosto vzdrževanje in trpežnost Odeje Medical so izdelane tako, da jih lahko perete in s tem ohranjate njihovo svežino. Vrhunska izdelava zagotavlja dolgotrajno mehkobo, volumen in toplotno učinkovitost.

izdelek

toplotne karakteristike

posebnost

MEDICAL LIGHT ODEJA

Poletno lahka

Teža polnila: 100g/m2

MEDICAL MEDIUM ODEJA

Srednje topla

Teža polnila: 300g/m2

MEDICAL DOUBLE ODEJA

Za vse letne čase

Odeja je speta iz dveh odej različne teže: 100g/m2 + 300g/m2

CKWOQ


02

vzglavniki Odeja Medical Udobna podpora glave za občutljive in zahtevne Aktivna dvojna zaščita Allergo-Protection preprečuje razvoj pršic in škodljivih bakterij. Polnilo prešitja vzglavnika so Sensi-Care vlakna, posebej zasnovana za alergike in astmatike. Vložek v jedru vzglavnika je polnjen z izjemno mehkimi Feel- Well kroglicami, ki dajejo zračnost in volumen.

Prijetni materiali za spanje brez mikro vsiljivcev Za vzglavnike Medical smo izbrali najboljše materiale, primerne za občutljive ljudi. Ko boste želeli obnoviti svežino vzglavnika, ga operite Vzglavnike Medical lahko perete na 60°C in s tem dodatno poskrbite za zdravo spanje. Vzglavniki bodo ob tem ohranjali svojo obliko in mehkobo.

tkanina 48% bombaž / 52% poliester, obdelana z dvojno zaščito Allergo-Protection polnilo prešitja 100% poliester, Sensi-Care, 100g/m2 Polnilo vložka 100% poliester Feel-Well

izdelek

stopnja mehkobe

posebnost

MEDICAL SOFT VZGLAVNIK

Mehak vzglavnik

V jedru vzglavnika so Feel-Well vlakna. Vzglavnik lahko perete v celoti.

MEDICAL SPECIAL VZGLAVNIK

Mehak vzglavnik

Sestavljen je iz dveh delov: prešite prevleke z zadrgo in vložka. Vložek je polnjen s posebnimi Feel-Well kroglicami, ki zagotavljajo dolgotrajno voluminoznost vzglavnika. Vzglavnik lahko perete v celoti ali pa samo prešito prevleko. Tudi pri vložku je všita zadrga, kar vam omogoča regulacijo količine polnila in s tem višine vzglavnika.

CKWOQ


03

nadvložki Odeja Medical Zaščitite se pred pršicami, ki se skrivajo v vašem starem ležišču Nadvložek preprečuje stik telesa z ležiščem in alergenimi mikroorganizmi v njem. Zaradi mehkobe in zaščitne funkcije nadvložek poveča kvaliteto spanja. Elastike omogočajo enostavno namestitev in ohranjanje položaja nadvložka na ležišču. Nadvložek močno poveča čistost in življenjsko dobo ležišča.

Materiali, ki ščitijo in jih je preprosto negovati Nadvložki Medical so izdelani iz materialov, ki ščitijo pred mikroorganizmi, ki se nahajajo v starem ležišču ali v ležišču brez antialergijskih lastnosti.

izdelek

posebnost

MEDICAL PROTECT NADVLOŽEK

Aktivna dvojna zaščita tkanine Allergo- Protection preprečuje razvoj pršic in škodljivih bakterij v nadvložku

MEDICAL PRIMAR NADVLOŽEK

Mehanska zaščita pred pršicami in pred močenjem ležišča (primerno tudi za bolnice in podobne ustanove)

vzdrževanje

C A

sestava Tkanina: 48% bombaž / 52% poliester Polnilo: 100% poliester, Sensi-Care (teža polnila: 200g/ m²) Frotir 80% bombaž / 20% poliester, laminiran s 100% poliuretansko nepremočljivo membrano

KWOQ


posebne zaščite Odeja Medical Micro protect

04

Vsestranska in domišljena mehanska zaščita Posebne prevleke vam omogočajo zaščito odeje, vzglavnika, ležišča ali nadležišča. Uporabite jih lahko za svojo posteljo ali z njo poskrbite za občutljive goste. Prevleke onemogočajo stik telesa s spalnim okoljem, ki ni zaščiteno pred pršicami, se vam ne zdi dovolj čisto ali zahteva najvišjo stopnjo higiene. Zaradi majhnega volumna jih enostavno zložite in si na potovanju zagotovite čisto posteljo. Izdelane v vseh standardnih dimenzijah omogočajo, da zaščitite posteljo odraslega ali otroka.

Tkanina z izjemnimi lastnostmi Bistvo teh inovativnih prevlek je vrhunska tkanina Micro- Protect, 100% poliester. • Zaradi izjemno gostega tkanja zagotavlja mehansko zaščito pred pršicami. • Tkanina je obdelana brez kemikalij. • Zaradi lahke in mehke teksture je izjemno prijetna na dotik. • Zaradi svoje zračnosti in prepustnosti za vlago se hitro suši, nudi občutek svežine in ne povzroča potenja. • Primerna za vse letne čase. Pršice odganjate tudi s pranjem na 95°C Posebne zaščite Medical Micro protect lahko perete na zelo visoki temperaturi, s čimer ohranjate najvišjo higieno prevlek. Ker se tkanina hitro suši, vam dnevno zagotavlja čistost in svežino spalnega okolja.

izdelek

posebnost

MEDICAL Micro PROTECT PREVLEKA ZA ODEJO

Prevleka je izdelana v vseh standardnih dimenzijah odej za otroke in odrasle.*

MEDICAL Micro PROTECT PREVLEKA ZA VZGLAVNIK

Prevleka je izdelana v vseh standardnih dimenzijah vzglavnikov za otroke in odrasle.*

MEDICAL Micro PROTECT PREVLEKA ZA LEŽIŠČE IN NADVLOŽEK

Prevleka je izdelana v vseh standardnih dimenzijah ležišč za otroke in odrasle.*

* Če imate posebne želje, nas lahko pokličete in dogovorili se bomo o možnostih izvedbe.

AKWOQ


Poskrbite za zdravo in brezskrbno spanje svojih otrok


otroški program Odeja Medical

05

Poskrbite za zdravo in brezskrbno spanje svojih otrok Vsi materiali v izdelkih Odeja Medical so posebej skrbno izbrani in zato primerni tudi za najmlajše, še posebej tiste, ki so nagnjeni k alergijam in astmi. Aktivna dvojna zaščita Allergo- Protection v tkanini izdelkov preprečuje razvoj alergenih mikrooganizmov v otroški postelji. Polnilo izdelkov so Sensi-Care vlakna, ki ščitijo pred pršicami in so primerno lahkotna za otrokovo udobje. Otrokovo posteljico zaščitite v celoti Z izdelki Odeja Medical za otroke lahko otroško ležišče v celoti zaščitite pred pršicami in drugimi alergenimi mikroorganizmi. Le na ta način boste primerno preprečili negativen vpliv pršic na razvoj in potek otrokove alergije ali astme. Mehkoba, ki ščiti in traja Vsi izdelki otroškega programa Odeja Medical so prijetni na dotik in prijazni do zdravja otrok. Lahko jih perete na 60°C ter s tem ohranjate čistost in zaščitenost otroške postelje.

izdelek

posebnost

MEDICAL FIRST MINI OTROŠKI VZGLAVNIK

Primeren za najmlajše

MEDICAL SOFT MINI OTROŠKI VZGLAVNIK

Dodano jedro iz Feel-Well vlaken

MEDICAL LIGHT MINI OTROŠKA PREŠITA ODEJA

Primerna za otroke, ki jim je rado vroče

MEDICAL MEDIUM MINI OTROŠKA PREŠITA ODEJA

Primerna za otroke, ki imajo radi toplo odejo

MEDICAL PRIMAR MINI OTROŠKI NADVLOŽEK

Otroka ščiti pred pršicami, ležišče pa pred močenjem

CKWOQ


06

za prijetno lahko noč in barvita jutra Barve bodo v vašo spalnico prinesle dobro razpoloženje. Barva, ki vam je všeč, vas bo umirila v sproščeno spanje in vas zjutraj pozdravila s svojo energijo. Zdravo spanje je zato vseh barv.

Oblecite odeje, vzglavnike in ležišča Odeja Medical v čudovito satenasto posteljnino Odeja. • Izjemno prijeten 100% bombažni saten je zračna, nežna in mehka tkanina. • Posteljnina je izdelana brez škodljivih barvil, prijazna do našega zdravja in do okolja. • Posteljnine zaradi posebne Easy-care obdelave tkanine ni potrebno likati, lahko pa jo, če želite doseči najvišjo stopnjo higiene. • Posteljnina se preprosto zapenja z zadrgo. • Barve so izjemno obstojne. • Posteljnino lahko perete na 60°C ter s tem preprečujete razvoj pršic in drugih alergenih mikroorganizmov.

C

Izberite barve, ki bodo prinesle novo energijo v vašo spalnico Vse Odejine kolekcije posteljnine so delo slovenskih oblikovalcev. Prikupni vzorci so narejeni v različnih barvnih kombinacijah, ki jih lahko dopolnjujete z rjuhami najrazličnejših barv. Ko boste svojo posteljo oblekli v čudovite Odejine satene, boste dvignili svoje razpoloženje in začutili, da občutek svežine in zdravja še zdaleč ni samo bele barve.


znebite se pršic in izboljšajte kvaliteto svojega spanja Prim. mag. Brane MEŽNAR, dr. med., specialist alergolog: »Pršica je eden od najpogostejših vzrokov za alergije. Povzroča celoletni nahod (alergijski rinitis), dušenje in piskanje v prsih (alergijska astma) in kožno vnetje s srbenjem (atopijski dermatitis). Bolniki z alergijo na pršice imajo pogosto celo leto nahod s smrkanjem ter kihanjem, težko ali sploh ne morejo dihati skozi nos, srbijo in dražijo jih oči, lahko se pridruži še vnetje obnosnih votlin (sinusitis) in izguba vonja in okusa. Alergijsko vnetje se širi po dihalnih poteh v pljuča, bolniki dražeče kašljajo, duši jih in piska jim v prsih. Pogosti so astmatični napadi, ki lahko bolnika življenjsko ogrožajo. Koža močno srbi, pojavljajo se drobni, rdečkasto pikčasti spuščaji ali celo mehurčki, najbolj po koži obraza, vratu, lasišča in pregibnih delov telesa. Pršice je največ v našem bivalnem okolju: v spalnicah, v posteljnini, v tkaninah (ki privlačijo prah), vzmetnicah, pernicah, v talnih oblogah, preprogah, zavesah, oblazinjenem pohištvu, dekorativnih kožah, igračah iz blaga, vlažnih in toplih prostorih, kjer se zadržujejo tudi plesni in različne glive. Alergijo na pršico (kot tudi druge alergije) zdravimo in preprečujemo s kombinacijo treh temeljnih principov: 1. preprečevanje in izogibanje stiku z alergenom (preventivni ukrepi), 2. sistemsko in lokalno zdravljenje z zdravili, 3. imunoterapija ali cepljenje proti posameznemu alergenu – vzročno zdravljenje alergij, če so izpolnjeni zahtevani pogoji. Pri alergiji na pršico so preprečevalni ukrepi izjemnega pomena, saj človek preživi v spalnici tretjino življenja: • Največ pršice je v posteljnini, odejah in vzmetnicah. Po mojih izkušnjah je uporaba tkanin, posebej zasnovanih za alergike in astmatike (ki so ustrezno testirane in opremljene s certifikati) pomemben dejavnik pri zdravljenju in preprečevanju težav, ki jih povzroča alergija na pršico in pomembno izboljša kvaliteto življenja vključno s spanjem. • Enako pomembni so tudi redno prezračevanje bivalnih in spalnih prostorov, odstranitev znanih virov pršic, pranje posteljnine, prevlek in tkanin pri 60°C, redno vzdrževanje in menjava filtrov v prezračevalnih napravah. • Preprečevalni ukrepi proti pršici so pomembni tudi za otroke, ki imajo starše alergike, saj je pri njih tveganje za nastanek alergije bistveno večje, sam potek alergijskih bolezni brez omenjenih preventivnih ukrepov poteka v težji obliki.«

Več informacij o preprečevanju in zdravljenju alergij in astme Specialistična ambulanta za alergijske bolezni Prim. mag. Brane Mežnar, dr. med. Gregorčičeva ulica 5 3000 Celje Telefon: 03 543 44 42 E-naslov: brane@ambulanta-meznar.si www.ambulanta-meznar.si

Več informacij o izdelkih Odeja Medical, ki v spalnem okolju preprečujejo razvoj alergenih mikroorganizmov Pišite nam: medical@odeja.si Pokličite nas: +386 4 51 30 100 Pošljite fax: +386 4 51 30 161 Obiščite nas: Odeja d.o.o. Oddelek za razvoj Kidričeva 80 4220 Škofja Loka


zdravo spanje in estetika bivanja naših kupcev je naše poslanstvo Podjetje Odeja d.o.o. je vodilni slovenski proizvajalec vrhunskih prešitih tekstilnih izdelkov. Naš bogat proizvodni program obsega izdelke za opremo postelje in polepšanje doma. Z našo ponudbo lahko opremite spalnico in otroško posteljico, uredite kopalnico, popestrite kuhinjo in dnevno sobo ali pa opremite ležišča in prostore gostinskih, hotelskih ter zdravstvenih objektov. Lasten razvoj in proizvodnja, nadzorovana izbira najboljših materialov in vrhunska izdelava so glavne značilnosti podjetja Odeja. Omogočajo nam, da se lahko vsakemu kupcu prilagodimo glede materialov, načina izdelave in količine izdelkov. Poslovnim partnerjem pomagamo uresničiti idejo in razviti zelo specifične izdelke za nišni ali široki trg. Prisotni smo v številnih državah sveta, zaradi preverjene kvalitete in izvora izdelkov pa svoj trg vsako leto širimo. Znani smo po tem, da je celotna Odejina ponudba otipljivo odlična in da lahko kupci v vsakem našem izdelku začutite skrbnost, s katero je narejen. Že od leta 1932.

Pokličite nas! Z veseljem vam bomo svetovali pri izbiri. Odeja d.o.o. | Kidričeva 80 | 4220 Škofja Loka EU - Slovenija T: +386 4 51 30 100 | F +386 4 51 30 161 E: medical@odeja.si | www.odeja.si


Primerno za alergike in astmatike

Poletno lahka odeja

Odganja pršice, glive, plesni

Srednje topla prehodna odeja

Primerno za celo družino

Zelo topla odeja

Primerno za dojenčke in otroke

Dvojna odeja za vse letne čase

Zelo mehko Pranje do 60°C

Zelo mehak vzglavnik

Pranje do 95°C

Mehak vzglavnik

Beljenje ni dovoljeno

Čvrst vzglavnik

Blago sušenje s centrifugo

Zelo čvrst vzglavnik

Likanje ni dovoljeno Kemično čiščenje dovoljeno

2014

Slovenia’s Choice


EU - Slovenija T +386 4 51 30 100 | F +386 4 51 30 161 S ince 1 9 3 2

E info@odeja.si | www.odeja.si

oblikovanje: Maja Rebov image fotografija: Suzan Gabrijan produktna fotografija: Alex Štokelj

Kidričeva 80 | 4220 Škofja Loka

23154

Odeja, d.o.o.

Profile for ODEJA

Odeja - Katalog Odeja Medical (SLO)  

Za resnično lahko noč in zdravo spanje. Sproščujoč spanec je temelj ve sele življenjske energije in osnova telesnega zdravja.

Odeja - Katalog Odeja Medical (SLO)  

Za resnično lahko noč in zdravo spanje. Sproščujoč spanec je temelj ve sele življenjske energije in osnova telesnega zdravja.

Profile for odeja
Advertisement