Page 1

Odeja Natur Uživajte v sproščujočem udobju svojega doma.


Mehko in udobno p o naravi

ZASPITE V POPOLNEM NARAVNEM UDOBJU. Odeja Natur je kolekcija odej, vzglavnikov in nadvložkov iz čudovitih naravnih materialov, mehkih organskih oblik in dobro premišljenih podrobnostih. Pri oblikovanju izdelkov smo sledili čarobni popolnosti narave in v vsakega všili svoje spoštovanje do vašega dobrega počutja. Izdelki Odeja Natur so zato nekaj posebnega, namenjeni temu, da boste z njimi spali nadvse mirno in udobno.

ZBUJALI SE BOSTE PREROJENI IN POLNI ENERGIJE. Naravne posebnosti puha, volne in rastlinskih vlaken ustvarjajo izredno prijetno spalno klimo. Zaspite v mehkem objemu izdelkov Odeja Natur. Omogočili vam bodo celovito regeneracijo telesa in vas okrepili za nov dan.

POKLIČITE NAS!

Z veseljem vam bomo svetovali pri izbiri. T +386 4 51 30 150 | F +386 4 51 30 161 | E svetovanje@odeja.si www.odeja.si | www.facebook.com/odeja.slovenia Odeja d.o.o., Kidričeva 80, 4220 Škofja Loka, Slovenija


01 preĹĄite odeje odeja natur 02 vzglavniki odeja natur 03 nadvloĹžki odeja natur 04 izdelki odeja natur za otroke


V izdelke O deja Natur smo v š ili č arobne p o s ebno s t i naravnih materialov. Ajdove luščine se čudovito prilegajo telesu, ustvarjajo prijetno toploto in z nežno mikromasažo spodbujajo prekrvavitev. Ne zadržujejo vlage, so antimikrobne in odganjajo alergene organizme, zato učinkovito prispevajo k zdravemu spanju. Bambusova vlakna so antibakterijska in hidrofilna, izjemno prijazna do kože ter zračna. Zanje je značilno, da ne akumulirajo toplote in ne zadržujejo pršic. Spalna klima, ki jo ustvarjajo bambusova vlakna, je prijetno sveža, zato so priporočljiva za vse, ki jim je ponoči rado vroče. Bombaž je prijazen do kože, zračen in lahkoten. Izredno učinkovito odvaja telesno vlago v prostor ter ustvarja prijetno zračno in svežo spalno klimo, ki jo cenijo vsi, ki so nagnjeni k nočnemu potenju. Dlaka mongolske kamele sodi med najprestižnejša vlakna in ustvarja sanjsko udobje: je zračna, ne zadržuje vlage, ne ustvarja statične elektrike in ne draži kože. Njeni najbolj izraziti posebnosti sta visoka prilagodljivost in izolativnost, zaradi česar je primerna za vse letne čase. Ustvarja namreč ravno prav toplote glede na sobno in telesno temperaturo. Kapok je veličastno tropsko drevo in vlakno, ki je zaradi podobnosti z bombažem poznano tudi kot svileni bombaž. Vlakna kapoka so namreč kar 8-krat lažja od bombaža, nudijo izjemno svilnato mehkobo ter so naravni antialergik. Lan je antistatičen in antibakterijski, učinkovito odvaja telesno vlago v prostor in omogoča koži, da diha. S svojo luknjičasto strukturo prispeva k zračnosti in ustvarja svežo spalno mikroklimo. Lateks je neverjetno elastičen in obstojen. V trenutku se prilagodi telesu uporabnika in vseeno trajno ohranja svojo prvotno obliko in prožnost. Zaradi svoje prilagodljivosti, zračnosti in antibakterijskih lastnosti omogoča telesu popolno sprostitev. Ovčja volna ustvarja pravljično udobje; ustvari ravno prav toplote glede na sobno in telesno temperaturo, ima izredno sposobnost akumulacije toplote ter odlično odvaja vlago. Zaradi visoke vsebnosti lanolina je ovčja volna samočistilna in se nanjo ne veže umazanija - za ohranjanje njene svežine je dovolj redno pretresanje in zračenje. Puh in perje sta zračna in nežna kot oblaček. Puh je čudovito lahek in mehak, perje pa ustvarja podporo in stabilnost. Oba hitro ustvarita in ohranjata toploto ter jo enakomerno razporejata po celem telesu. Pred uporabo v vzglavnikih in odejah Natur sta oprana in dezinficirana, svežino izdelkov pa lahko ohranjate tudi s pranjem. TENCEL® je svilnatno lesketajoče vlakno, ki se proizvaja s pomočjo okolju prijazne proizvodnje iz naravnih lesnih surovin. S svojo strukturo vlaken nudi edinstveno kombinacijo lastnosti naravnih in umetnih vlaken: nežen je kot svila, močan kot poliester, hladen kot lan, topel kot volna in vpija vlago kot bombaž.


Vs ak izdelek iz kolekc ije O deja Natur ima mnogo p o s ebno s t i, k i pri sp evajo k mirnemu in zdravemu spanju. I z beri te t i s tega, k i vam bo prine s el udobje, k i si ga o d nekdaj želi te. TOPLOTNE KARAKTERISTIKE ODEJE

ajda

Poletno lahka odeja bambusova vlakna Srednje topla prehodna odeja bombaž Zelo topla odeja

Dvojna odeja za vse letne čase

dlaka mongolske kamele

kapok

STOPNJE MEHKOBE VZGLAVNIKOV lan Zelo mehak vzglavnik lateks Mehak vzglavnik

Čvrst vzglavnik

ovčja volna

Zelo čvrst vzglavnik puh in perje

TENCEL®

vzglavnik ima snemljivo prevleko


01

PRE ŠITE O DE J E ODE JA N AT U R Nekaj najlepšega je občutek zavetja, ki ga daje nežen in topel objem. Nekaj najbolj prijetnega je popolna sproščenost, ki jo začutite, ko se prepustite udobju naravnih materialov.

Spoznajte užitek spanja z vrhunskimi odejami iz kolekcije Odeja Natur. Sestavljena iz skrbno izbranih materialov in mojstrsko izdelana v vseh čudovitih podrobnostih, je vsaka izmed naših odej unikatna. Vsaka ustvarja prav posebno spalno klimo: naravno toplo, naravno svežo, naravno nežno. Izberite tisto odejo Odeja Natur, ki smo jo najbrž izdelali prav za vas.


COTTONEL LIGHT ODEJA Izredno lahka bombažna odeja

ZASPITE V OBJEMU, LAHKEM KOT SAPICA Najkvalitetnejši, certificiran bombaž v tkanini in polnilu odeje zagotavlja kot sanje nežno udobje. Odeja ustvarja svežo in zračno spalno klimo v toplih mesecih in zelo toplih spalnicah. Dajala vam bo čudovit občutek zavetja, vendar vam z njo ne bo vroče. Uporabljate jo lahko tudi brez posteljnine ali kot pregrinjalo. Za razvajanje kože in sproščanje telesa Bombaž v tkanini in polnilu odlikuje visoka hidrofilnost, lahkotnost in zračnost. Voluminozna Feel-Well vlakna dodatno prispevajo k mehkobi in voljnosti odeje. Odeja je zato čudovito prijazna do kože, ustvarja svežo spalno klimo in je nadvse primerna za vse, nagnjene k nočnemu potenju.

F

SESTAVA Tkanina: 100 % bombaž Polnilo: 90 % bombaž, 10 % Feel-Well vlakna (150 g/m2)

MERINOFIL LIGHT ODEJA Prestižna lahka odeja, polnjena z merino volno

UŽIVAJTE V LAHKOTNOSTI MERINO VOLNE Vrhunska merino volna sodi med polnila, ki zaradi strogo nadzorovanega načina pridobivanja in obdelave ustvarjajo popolno spalno klimo. Njene posebnosti dopolnjuje še vrhunski bombažni inlet, ki je prijazen do kože in hidrofilen. Odeja učinkovito odvaja telesno vlago v prostor, je zračna in ne pregreva telesa, samočistilne lastnosti in pralnost merino volne v odeji pa omogočajo, da bo dolgo ohranjala svežino. Za razvajanje kože in sproščanje telesa Odejo odlikuje odlična zračnost ter sposobnost odvajanja vlage v prostor, zaradi česar preprečuje nočno potenje. Zaradi izredne sposobnosti akumulacije toplote odeja nežno objema in razvaja.

G

SESTAVA Tkanina: 100 % bombažni inlet Polnilo: 100 % merino volna (150 g/m2)


BAMBOO MEDIUM ODEJA Srednje topla odeja z bambusovimi vlakni

SPROSTITE SE V ZRAČNOSTI BAMBUSA Bambusova vlakna imajo prav posebne lastnosti: so antibakterijska, izjemno prijazna do kože, zračna in zato odlično dopolnjujejo ugodne učinke bombaža v polnilu. Odeja ustvarja prijetno in zdravo spalno klimo za pravi nebeški spanec. Naj vam bo prijetno toplo brez potenja Bambusova vlakna ne pregrevajo telesa in učinkovito odvajajo telesno vlago v prostor, voluminozna Feel-Well vlakna pa slovijo po svoji zračnosti in voljnosti. Odeja je zato prijetno mehka in ustvarja odlične pogoje za brezskrbno spanje v prijetno sveži spalni klimi. SESTAVA

F

Tkanina: 50 % bambus, 50 % bombaž Polnilo: 90 % bombaž, 10 % Feel-Well vlakna (450 g/m2)

MERINOFIL MEDIUM ODEJA Prestižna srednje topla odeja, polnjena z merino volno

SPOZNAJTE POŽIVLJAJOČE LASTNOSTI MERINO VOLNE Odeja zaradi vrhunske merino volne ravno prav greje glede na temperaturo prostora in uporabnika, učinkovito odvaja telesno vlago v prostor, je zračna in ne pregreva telesa. Samočistilne lastnosti in pralnost merino volne v odeji omogočajo, da bo dolgo ohranjala svežino. Posebnosti merino volne dopolnjuje še visoko kakovosten bombažni inlet, ki je prijazen do kože, zračen in hidrofilen.

G

Prijetna toplota, ki razvaja telo Toplota, ki jo ustvarja merino volna, je izredno prijetna, struktura odeje pa omogoča, da se toplota enakomerno razporedi po celem telesu. Odeja nudi odlične pogoje za celovito regeneracijo telesa med spanjem, še posebej tistim, ki jih rado zebe. SESTAVA Tkanina: 100 % bombažni inlet Polnilo: 100 % merino volna (450 g/m2)


KAPOK MEDIUM ODEJA Srednje topla odeja, polnjena s svilenim bombažem – kapokom

SPROSTITE SE V NARAVNI LAHKOTNOSTI Srednje topla odeja je sestavljena iz naravnih materialov, njen najboljši del pa se skriva v polnilu. Polnilo odeje vsebuje kapok, znan tudi kot svileni bombaž. Kapok je veličastno tropsko drevo in vlakno, katerega glavna lastnost je izjemna lahkotnost. Vlakna kapoka so namreč kar 8-krat lažja od bombaža, nudijo izjemno svilnato mehkobo ter so naravni antialergik. Tkanino odeje in del polnila dopolnjuje organski bombaž, ki je nepogrešljiv za vse, ki radi spijo v zelo naravni, sveži in nežni spalni klimi.

F

Za razvajanje kože in sproščanje telesa Odeja je koži prijazna ter nudi odlično zračnost – zagotavlja optimalno prehajanje odvečne vlage v prostor brez obremenjevanja spalnega ozračja. Primerna je za uporabo v ogrevanih prostorih v zimskem času ter v prehodnih obdobjih, priporočamo pa jo vsem, ki imajo radi puhasto udobje. SESTAVA Tkanina: 100 % bombaž organic, z GOTS certifikatom Polnilo: 70 % bombaž organic, 30 % kapok (450 g/m2)

TENCEL MEDIUM ODEJA Srednje topla odeja iz čudovito mehke tkanine TENCEL®

UŽIVAJTE V SVILNATI MEHKOBI Svilnato mehko vlakno TENCEL® v tkanini in polnilu je pridelano iz naravne, lesne celuloze. S svojo strukturo vlaken nudi edinstveno kombinacijo lastnosti naravnih in umetnih vlaken: je nežen kot svila, močan kot poliester, hladen kot lan, topel kot volna in vpija vlago kot bombaž. Polnilo odeje je obogateno tudi s kapok vlakni, za katere je značilna izjemna lahkotnost, mehkoba ter odpornost na pršice.

F

Za razvajanje kože in sproščanje telesa Odeja je koži prijazna ter nudi odlično zračnost – vpija vlago ter jo hitro oddaja v prostor, zato je idealna izbira za vse, ki imajo občutljivo kožo ali se ponoči potijo. Odeja razvaja z udobjem in mehkobo preko celega leta – v poletnih mesecih deluje sveže in lahkotno, v zimskih pa nudi prijeten občutek toplote. SESTAVA Tkanina: 100 % TENCEL® Polnilo: 90 % TENCEL®, 10 % kapok (350 g/m2)


CAMELFIL EXTRA ODEJA Prestižna odeja, polnjena z dlako mongolske kamele

UŽIVAJTE V KRALJEVSKEM UDOBJU ČEZ CELO LETO Dovršena kombinacija prestižne dlake mongolske kamele in vrhunske bombažne tkanine ustvarja čarobno udobje. Odeja je čudovito topla, prijetno mehka in voljna. Enakomerna razporeditev toplote po celem telesu zagotavlja sanjsko sprostitev in nudi globok spanec. Spoznajte izjemno prilagodljivost kamelje dlake Dlaka mongolske kamele slovi po svoji izredni sposobnosti regulacije toplote, zato odeja ustvarja ravno pravšnjo toploto glede na uporabnika in spalni prostor. Odejo priporočamo vsem, ki si želijo investirati v zdravo spanje in obenem radi spijo v popolnoma naravni spalni klimi v vseh letnih časih. SESTAVA

I

Tkanina: 100 % bombažni inlet Polnilo: 100 % kamelja dlaka (400 g/m2)

DOWN EXTRA ODEJA Zelo topla odeja, polnjena z novim puhom in perjem ter lanom

OVIJTE SE V PERESNO LAHKO NOČ Novi puh in perje sta navdušujoče zračna in lahkotna ter ustvarjata sanjsko udobje. Vrhunska kombinacija naravnih materialov omogoča, da odeja učinkovito akumulira in ohranja toploto, a ne povzroča nočnega potenja. Odeja prijetno objema in enakomerno greje od glave do peta. Zagotovite si zdravo spanje v pravljični toplini Lan v polnilu odeje je antistatičen in antibakterijski, učinkovito odvaja telesno vlago v prostor in omogoča koži, da diha in s tem dopolnjuje toplotne karakteristike puha in perja. Ta odeja ustvarja odlične pogoje za popolno sprostitev telesa, še posebej za vse, ki jih muči revma ali jih rado zebe.

G

SESTAVA Tkanina: 100 % bombažni inlet Polnilo: 75 % novi puh in perje, 25 % lan (Klasa I, EN 12934) (265 g/m2)


DOWNFIL EXTRA ODEJA Prestižna zelo topla odeja, polnjena z novim gosjim puhom in perjem

SPROSTITE SE V ČAROBNOSTI GOSJEGA PUHA Prestižni novi gosji puh v visoko kakovostni bombažni tkanini ustvarja pravljičen in prijeten objem za vse, ki uživajo v razvajanju. Hitro ustvari prijetno toploto, ki se enakomerno razporedi po celem telesu in bo s svojo izredno lahkotnostjo omogočila globok spanec. Najlahkotnejše razkošje Odeja je zelo primerna za vse, ki jih rado zebe, spijo v hladnejših spalnicah ali jih pesti revma. Primerna je tudi za vse, ki prisegajo na puhaste odeje in ne želijo pršic v svojem spalnem okolju. Najboljši naravni materiali in vrhunska izdelava zagotavljata, da bo odeja dolgo in tudi po pranju ohranjala svojo pravljično udobnost.

D

SESTAVA Tkanina: 100 % bombažni inlet Polnilo: 90 % novi gosji puh, 10 % novo gosje perje (Klasa I, EN 12934) (240 g/m2)

MERINOFIL EXTRA ODEJA Prestižna zelo topla odeja, polnjena z merino volno

SPOZNAJTE POŽIVLJAJOČE LASTNOSTI MERINO VOLNE Vrhunska merino volna sodi med polnila, ki tako zaradi svojih naravnih odlik kot zaradi strogo nadzorovanega načina obdelave ustvarjajo popolno spalno klimo. Odeja greje ravno prav glede na temperaturo prostora in uporabnika, učinkovito odvaja telesno vlago v prostor, je zračna in ne pregreva telesa. Samočistilne lastnosti in pralnost merino volne v odeji omogočajo, da bo dolgo ohranjala svežino. Posebnosti merino volne dopolnjuje še visoko kakovosten bombažni inlet, ki je prijazen do kože, zračen in hidrofilen.

G

Prijetna toplota, ki razvaja telo Odeja je zelo topla in primerna za hladnejše letne čase ali hladnejše spalnice. Ustvarja prijetno udobje in s svojo toplo učinkovito sprosti telo, priporočamo pa jo vsem, ki jih pesti revma ali jih rado zebe. SESTAVA Tkanina: 100 % bombažni inlet Polnilo: 100 % merino volna (600 g/m2)


NATURFIL DOUBLE ODEJA Dvojna odeja za vse letne čase, polnjena z bombažem in merino volno

POSKRBITE ZA NARAVNO SPALNO KLIMO ČEZ CELO LETO Odejo se lahko prilagodi letnim časom in željam uporabnika. Sestavljena je iz dveh skupaj spetih odej: poletno lahke bombažne odeje in srednje tople odeje, polnjene z merino volno. Odeji se lahko uporabljata kot dve samostojni odeji: bombažna za poletje, volnena za pomlad in jesen. Speti skupaj pa sestavljata pravljično toplo odejo za zimske noči. Popolna kombinacija bombaža in ovčje volne Vrhunski bombažni inlet in merino volna imata visoko sposobnost regulacije temperature, učinkovito odvajata telesno vlago v prostor, sta zračna in voljna. Odejo priporočamo vsem, ki v različnih letnih časih potrebujejo različno tople odeje in najbolje spijo v naravni spalni klimi.

G

SESTAVA Tkanina obeh odej: 100 % bombažni inlet Polnilo poletno lahke odeje: 90 % bombaž, 10 % Feel-Well vlakna (300 g/m2) Polnilo srednje tople odeje: 100 % ovčja volna (450 g/m2)


02

V ZG L AV N IKI ODE JA N AT U R Ko sanjarite ali ko sanjate, ko poležavate ali spite, vedno potrebujete dober vzglavnik. Skrbno izbrani naravni materiali v vzglavnikih Odeja Natur ustvarjajo izredno prijetno klimo: zrak nemoteno kroži, telesna vlaga se hitro odvaja v prostor, medtem ko vi uživate v globokem, nemotenem spancu.

Vzglavnike Odeja Natur smo oblikovali tako, da nudijo zdravo oporo glavi in vratu ter s tem omogočajo celovito sprostitev telesa. Mnoge med njimi smo izdelali tako, da lahko njihovo mehkobo ali višino prilagodite svojim željam.


BAMBOO EXTRA SOFT VZGLAVNIK Zelo mehak vzglavnik z bambusovimi vlakni

SPROSTITE SE V ZRAČNOSTI BAMBUSA Bambusova vlakna imajo prav posebne lastnosti: so antibakterijska in antialergijska, prijazna do kože in zračna. Vzglavnik omogoča prijetno sprostitev v lahkotni spalni klimi brez nočnega potenja. Priporočamo ga vsem, ki ljubijo udobje klasičnega vzglavnika iz časov naših babic. SESTAVA Tkanina: 50 % bambus, 50 % bombaž Polnilo: 100 % Feel-Well vlakna

F

Sanjsko udobje za zdravo spanje Bambusova vlakna ne pregrevajo telesa, saj imajo hidrofilne lastnosti in učinkovito odvajajo telesno vlago. Posebno Feel-Well polnilo vzglavnika ustvarja elastično in zračno mehkobo, ki nudi zdravo oporo vratu in glavi ter s svojo voluminoznostjo zagotavlja dolgotrajno udobnost vzglavnika.

COTTONEL SOFT VZGLAVNIK Mehak in zračen bombažni vzglavnik

ZASPITE V NAJNEŽNEJŠI MEHKOBI Bombaž dobro absorbira vlago in naravno uravnava temperaturo, je zračen in diha. Vzglavnik je idealen za vse, ki imajo občutljivo kožo ali so nagnjeni k nočnemu potenju. Posebna sestava jedra zagotavlja zdravo oporo in čudovito mehkobo za prijetno sprostitev telesa. SESTAVA Tkanina pralne prevleke: 100 % bombaž Polnilo pralne prevleke: 90 % bombaž, 10 % Feel-Well vlakna (150 g/m2) Polnilo: 100 % Air-Flex kroglice

F

Nastavite višino in mehkobo vzglavnika Zadrga v prešiti prevleki prispeva k visoki uporabnosti vzglavnika. Prevleka vzglavnika se lahko sname ter ločeno opere, prav tako tudi jedro vzglavnika. Obenem lahko iz jedra vzglavnika odvzamete (in kasneje spet dodate) del polnila in s tem prilagajate višino in mehkobo vzglavnika glede na želje uporabnika.

DOWN SOFT VZGLAVNIK Mehak vzglavnik, polnjen z novim puhom in perjem ter lanom

ZASPITE V NAVDUŠUJOČI NARAVNI MEHKOBI Puh in perje sta navdušujoče zračna in lahkotna. Ustvarjata prijetno toplo spalno klimo, obenem pa ne povzročata nočnega potenja. Zaradi naravne elastičnosti in mehkobe puha ter prav posebne troslojne sestave jedra se vzglavnik čudovito prilagaja glavi ter s tem omogoča prijetno sprostitev telesa med spanjem. SESTAVA Tkanina: 100 % bombažni inlet Zunanji ovoj jedra: 75 % novi puh in perje, 25 % lan Polnilo: 100 % novo perje

G

Oplemeniten z lanom Lan v polnilu vzglavnika je izjemno hidrofilen, antistatičen in antibakterijski. Odlično dopolnjuje odlike puha in perja. S tem vzglavnikom se ustvarijo odlični pogoji za popolno sprostitev telesa.


DOWNFIL SOFT VZGLAVNIK Prestižen mehak vzglavnik, polnjen z novim gosjim puhom in perjem

POGREZNITE SE V PERESNO LAHKO NOČ Prestižna novi gosji puh in perje ter premišljena izdelava vzglavnika ustvarjata božansko udobje. Za gosji puh in perje so značilni izjemna mehkoba, naravna prožnost, odlično odvajanje vlage, zračnost in sposobnost reguliranja temperature. Vzglavnik priporočamo vsem, ki najbolje spijo v zelo naravni spalni klimi in uživajo v občutku nežne toplote.

SESTAVA Tkanina: 100 % bombažni inlet Zunanji ovoj jedra: 90 % novi gosji puh, 10 % novo gosje perje Polnilo: 85 % novo gosje perje, 15 % novi gosji puh

D

Dovršena sestava za popolno sprostitev telesa Vzglavnik ima kompaktno jedro, ki je z obeh strani obdano z mehkejšo in zračnejšo plastjo. Domišljena struktura ustvarja primerno višino vzglavnika in zagotavlja ohranjanje njegove oblike. Vzglavnik se učinkovito prilagaja glavi in ustvarja pravljično udobje.

MERINOFIL MEDIUM VZGLAVNIK Prestižen mehak vzglavnik, polnjen z merino volno

SESTAVA Tkanina pralne prevleke: 100 % bombažni inlet

SPOZNAJTE POŽIVLJAJOČE LASTNOSTI MERINO VOLNE Vrhunska merino volna in visoko kakovosten bombažni inlet ustvarjata sanjsko spalno klimo. Vzglavnik nudi zdravo oporo in nežno toploto, hkrati pa zaradi visoke zračnosti in hidrofilnosti tako volnenega polnila kot bombažne tkanine ne povzroča nočnega potenja. Možnost pranja snemljive prešite prevleke in samočistilne lastnosti ovčje volne zagotavljajo, da bo vzglavnik ohranjal svojo svežino.

Polnilo pralne prevleke: 100 % pralna merino volna Polnilo: kroglice iz 100 % merino volne

G

Prilagodite višino vzglavnika svojim željam Zadrga v pralni prešiti prevleki omogoča, da se z odvzemanjem (in kasneje ponovnim dodajanjem) polnila vzglavnika lahko prilagaja njegova višina in mehkoba glede na želje uporabnika.

KAPOK MEDIUM VZGLAVNIK Mehak vzglavnik, polnjen s svilenim bombažem – kapokom

SESTAVA Tkanina pralne prevleke: 100 % bombaž organic Polnilo prevleke: 70 % bombaž organic, 30 % kapok

ZASPITE V NARAVNI MEHKOBI Vzglavnik je sestavljen iz naravnih materialov, njegov najboljši del pa se skriva v polnilu. Polnilo vzglavnika vsebuje kapok, znan tudi kot svileni bombaž. Kapok je veličastno tropsko drevo in vlakno, katerega glavna lastnost je izjemna lahkotnost. Tkanino odeje in del polnila predstavlja organski bombaž, ki je nepogrešljiv za vse, ki radi spijo v zelo naravni, sveži in nežni spalni klimi. Zadrga v prevleki vzglavnika omogoča prilagoditev višine in mehkobe vzglavnika uporabnikovim željam.

Polnilo: 100 % kapok

F

Za razvajanje kože in sproščanje telesa Vzglavnik toplo priporočamo ljudem, ki se močno potijo, jim je ponoči rado vroče ali jih iz neznanega razloga muči nemirno spanje. Materiali vzglavnika namreč uspešno odvajajo telesno vlago v prostor in s tem preprečujejo pregrevanje glave in vratu.


LATEX TRIS COMPACT VZGLAVNIK Kompakten anatomski vzglavnik iz vrhunskega lateksa

SESTAVA Pralna prevleka: Pletivo, 80 % bombaž, 20 % poliester Jedro: 100 % lateks – tri-slojni lateks Vita Talalay

F

UŽIVAJTE V MEHKOBI, KI SE PRILEGA VAŠEMU TELESU Posebnost lateksa Vita Talalay sta izredna mehkoba in elastičnost. Vzglavnik je sestavljen iz dveh ravnih spodnjih plasti in ergonomsko oblikovane zgornje plasti. Zaradi vrhunskega lateksa in svoje oblike se popolnoma prilagaja glavi in zagotavlja stabilen in sproščen položaj telesa med spanjem. Za prilagoditev višine in oblike vzglavnika se lahko iz prevleke odvzamejo tudi posamezne plasti. Čudovita zračnost za sproščen počitek Lateks je zelo zračen, antibakterijski in ne zadržuje toplote, zato prispeva k izrazito sveži spalni klimi, ki zagotavlja sproščen počitek. Za ohranjanje njegove svežine poskrbimo tako, da ločeno operemo prevleko vzglavnika.

AJDA BIO VZGLAVNIK Ergonomičen vzglavnik, polnjen z ajdovimi luščinami

UŽIVAJTE V NEŽNI IN UČINKOVITI MIKRO MASAŽI Zračne in prožne ajdove luščine v polnilu se popolnoma prilegajo glavi, ob gibanju nežno masirajo glavo in vrat, spodbujajo prekrvavitev ter pomirjajo s svojim prijetnim zvokom. Vzglavnik tako omogoča visoko stopnjo regeneracije ter ugodno vpliva na odpravljanje glavobola in bolečin v vratu. SESTAVA Pralna prevleka: 100 % bombažni inlet Tkanina: 100 % bombaž Jedro: 100 % sterilizirane ajdove luščine

F

Okrepite svojo energijo med spanjem Ajdove luščine so odličen prevodnik toplote, zato vzglavnik ne povzroča nočnega potenja, nežno greje in obenem ustvarja zračno spalno klimo. Odličen za alergike in astmatike V tem vzglavniku ni prostora za vlago in alergene organizme. Rutin v ajdovih luščinah deluje antimikrobno, luknjičava oblika ajdovih luščin pa prispeva k izjemni zračnosti vzglavnika. Uporabnik lahko za čistost vzglavnika skrbi tako, da sname prevleko in jo ločeno opere.


03

N ADV LOŽ KI ODE JA N AT U R Če sodite med vse, ki prisegate na popolno urejeno posteljo ali želite imeti docela naravno spalno okolje, če vam vaše ležišče ne nudi dovolj udobja, je hladno ali ustvarja preveč toplote, potem uporabite nadvložek Odeja Natur. Spali boste kraljevsko.

Z nadvložkom Odeja Natur boste poskrbeli za pravljično spalno klimo ter obenem nadoknadili pomanjkljivosti ležišča in podaljšali njegovo življenjsko dobo.


NATUR DOUBLE COMFORT NADVLOŽEK Letno-zimski komfortni nadvložek, polnjen z merino volno in bombažem UŽIVAJTE V NARAVNEM UDOBJU CELO LETO Debelina nadvložka navdušuje s svojim udobjem, sestava pa z izjemno funkcionalnostjo. Za merino volno in bombaž v nadvložku je značilno, da ne zadržujeta vlage in učinkovito regulirata temperaturo. Nadvložek ustvarja zračno, svežo in suho spalno klimo, ki močno dvigne kakovost spanja.

G

Uporabite letno ali zimsko stran Nadvložek ima dve strani. Na eni strani je bombažno polnilo, ki je zaradi svoje zračnosti in hidrofilnosti idealno za toplejše letne čase. Polnilo iz vrhunske merino volne na drugi strani nadvložka pa hitro ustvari prijetno toploto, zato je odlično za hladnejše noči. Premišljena sestava nadvložka preprečuje pregrevanje telesa in omogoča popoln počitek v vseh nočeh v letu. SESTAVA LETNA STRAN Tkanina: 100 % bombaž Polnilo: 90 % bombaž, 10 % Feel-Well vlakna (300 g/m2)

ZIMSKA STRAN Pletivo: 80 % bombaž, 20 % poliester Polnilo: 100 % ovčja volna (450 g/m2)

NATUR PROTECT NADVLOŽEK Zaščitni nadvložek z bombažnim polnilom POSKRBITE ZA NARAVNO UDOBJE LEŽIŠČA Nadvložek ustvarja prijetno zračno in zdravo spalno klimo. Z njegovo uporabo povečamo udobnost starega ležišča, podaljšamo njegovo življenjsko dobo in ga zaščitimo pred neprijetnim vonjem znoja. Nadvložek se lahko uporablja tudi za izboljšanje udobja postelje z dvema ločenima ležiščema.

F

Nadvse praktičen in trpežen Nadvložek se na ležišče namesti z elastikami. Če se umaže, se lahko opere. Domišljeno prešitje zagotavlja, da bo polnilo ostalo na svojem mestu in ohranjalo prijetno udobje nadvložka. SESTAVA Tkanina: 100 % bombaž Polnilo: 90 % bombaž, 10 % Feel-Well vlakna (300 g/m2)


04

ODE JA N AT U R Z A OTROKE Kako lepo je gledati otroka, ko sladko spi. Kako prikupen je rdečeličen obrazek malčka, ki se je pravkar zbudil z neštetimi norčavimi idejami. Za angelsko spanje svojih najmlajših opremite njihove posteljice z izdelki Odeja Natur Mini.

Naravni materiali otroku nudijo toplino in udobje ter mu dajejo občutek zavetja. Izdelki Odeja Natur Mini so prijazni do zdravja otrok, zato jim omogočajo sproščen počitek in prispevajo k njihovi živahni energiji.


BAMBOO MEDIUM MINI ODEJA Srednje topla otroška odeja z bambusovimi vlakni BAMBUSOVA VLAKNA RAZVAJAJO IN UMIRIJO Bambusova vlakna imajo prav posebne lastnosti: so antibakterijska, izjemno prijazna do kože, zračna in zato odlično dopolnjujejo ugodne učinke bombaža v polnilu. Odeja ustvarja prijetno in lahkotno spalno klimo, v kateri bo otrok mirno spal in sladko sanjal. Prijetno toplo brez potenja Bambusova vlakna in bombaž ne pregrevata telesa in učinkovito odvajata telesno vlago v prostor. Lahkotna in nežna Feel-Well vlakna zagotavljajo dodatno lahkotnost in udobje. Odejica je odlična za otroke, ki se ponoči močneje potijo ali jim je rado vroče.

F

SESTAVA Tkanina: 50 % bambus, 50 % bombaž Polnilo: 90 % bombaž, 10 % Feel-Well vlakna (450 g/m2)

BAMBOO MEDIUM MINI VZGLAVNIK Otroški vzglavnik z bambusovimi vlakni BAMBUSOVA VLAKNA RAZVAJAJO IN UMIRIJO Bambusova vlakna so hidrofilna in učinkovito odvajajo telesno vlago ter s tem preprečujejo nočno potenje. Vzglavnik tako ustvarja čudovito spalno klimo, v kateri bo otrok mirno spal in sladko sanjal.

F

Svilnata mehkoba in izjemna zračnost Mešanica bombažnih in bambusovih vlaken daje vzglavniku čudovito svilnato mehkobo in nežnost. Voljna in elastična Feel-Well vlakna nudijo mehko udobje. Vzglavnik se lahko opere, zaradi premišljenega prešitja pa bo polnilo vedno ostalo na svojem mestu. SESTAVA Tkanina: 50 % bambus, 50 % bombaž Polnilo: 90 % bombaž, 10 % Feel-Well vlakna (600 g/m2)

NATUR PROTECT MINI NADVLOŽEK Zaščitni otroški nadvložek z bombažnim polnilom POSKRBITE ZA NARAVNO UDOBJE OTROŠKEGA LEŽIŠČA Nadvložek bo z domišljeno kombinacijo zračnega bombaža in prijetnih FeelWell vlaken v otroški posteljici ustvaril prijetno zračno in zdravo spalno klimo. Uporaba nadvložka bo ležišče zaščitila pred neprijetnim vonjem.

F

Nadvse praktičen in trpežen Nadvložek se na ležišče namesti z elastikami. Če se umaže, ga lahko operete. Domišljeno prešitje zagotavlja, da bo polnilo ostalo na svojem mestu in ohranjalo prijetno udobje nadvložka. SESTAVA Tkanina: 100 % bombaž Polnilo: 90 % bombaž, 10 % Feel-Well vlakna (300 g/m2)


O DE JA . VŠITA ODLI Č N O S T. V Odeji izdelujemo vrhunske tekstilne izdelke, namenjene zdravemu spanju in udobnemu bivanju. Vsak izdelek Odeja je čaroben preplet skrbno izbranih materialov, domišljenega oblikovanja in natančne izdelave, ki odraža našo ljubezen do podrobnosti.

Pri delu nas vodijo mojstrsko poznavanje tekstila, srčnost in inovativnost. Svojo zavezanost k odličnosti všijemo v vsak naš izdelek. Izdelki Odeja so narejeni z mislijo na dobro počutje njegovega uporabnika.

Odeja je priznana slovenska luksuzna blagovna znamka: unikatna, očarljiva in zanesljiva. Že od leta 1932.


Oblikovanje: Urška Hlebš, Imidž fotografije: David Lotrič, Urban Štebljaj, Tadej Čauševič, Fotografije izdelkov: Aksiom studio s.p.

2 5 7 8 2

SINCE 1932

ODEJA d.o.o. Kidričeva 80, 4220 Škofja Loka, Slovenija T +386 4 51 30 150 | F +386 4 51 30 161 E info@odeja.si | E-shop www.odeja.si Pridružite se nam na www.facebook.com/odeja.slovenia

Profile for ODEJA

Odeja Natur (SLO)  

Odeja Natur je kolekcija odej, vzglavnikov in nadvložkov iz čudovitih naravnih materialov, mehkih organskih oblik in dobro premišljenih podr...

Odeja Natur (SLO)  

Odeja Natur je kolekcija odej, vzglavnikov in nadvložkov iz čudovitih naravnih materialov, mehkih organskih oblik in dobro premišljenih podr...

Profile for odeja
Advertisement