Page 1

helt

Mountaineering

Off Piste Puddergaranti

www.oytun.no


friluftsliv?

Er du interessert i Har du lyst til å gjøre noe annerledes og spennende?

Forside: Drømmepudder på hjemmelagde ski. Foto: Anders Asheim Hennum


e t Pis

ing r e e

u

in nta

Off

Mo


Hva får du i

Off Piste Puddergaranti

Mountaineering – Off piste Drømmer du om ski og store fjell? Høy fart og mye pudder? Terrengsykling ned fjellsider du ikke trodde var mulig? Drømmer du om å kruse ned på dine hjemmelagde ski? Mountaineering - Off piste handler om balanse, mestring og riktige vurderinger.

Topptur Terrengsykling Telemark/Alpint Skredvurdering Heisbasert Vandring Klatring Padling Pudder Skibygging

Minst

Se mer på: www.oytun.no

Mest

5


Off Piste

før snø...

Vi opplever det beste av Finnmark fra sykkelsetet. Over vidda, opp på topper og ut til kystens alpine fjell. Hva med å slynge seg 900 høydemeter ned til fjorden fra et av Altas høyeste fjell? Det blir toppturer til fots, Altaelva i kano, førstehjelpskurs, samt kartlegge vinterens muligheter blant tinder og breer ved kysten. Når vinteren nærmer seg tar vi tak i blyanten og designer egne ski. Du er kunstneren og står for trykk, design og flex. Skiene blir til, og utover vinteren er det klart for kjøring. Abstinensturen på ski skjer normalt i oktober, korte dager oppheves av kraftige hodelykter i mørketiden.

6


Topptur med sykkel ... en perfekt opptur til skisesongen Foto: Christer Harnisk

Teltlivet er noe eget, som mü oppleves, sammen med nye offpistvenner. Foto: Odd Erik Rønning


Pudderdumper utnyttes alltid ... gjerne p책 selvbygde ski. Foto: Anders Asheim Hennum.

6 dager i noe av de mest alpine fjellomr책der i Norge. Foto: Christer Harnesk


Off Piste

snø

Vinteren handler om ski. Vi drar på korte og lengre turer i alt slags vær på jakt etter pudder. Vi tar utgangspunkt i norske og internasjonale skredvurderingsmetoder, som blir brukt i USA, Canada og Alpene. Det blir innføring i sikringsmetoder ved brattkjøring. Elektroniske sendere/mottakere (beepere) er en selvfølge på våre turer. Off piste passer for deg som er nybegynner eller en erfaren skikjører. Vi veileder deg i moderne skiteknikk enten du står telemark eller randonee. Langturene går til Lyngsalpene og Sarek. I vår skibomsperiode er det du som velger reisemål!

9


Off piste Velkommen til puddergaranti, store fjell, bratte linjer, håndlagde ski, terrengsykling og mye mye mer ... Vi i Off piste ønsker å gi deg et år du vil lengte etter. Se mer på oytun.no Hilsen Bjørn Michaelsen og Odd Erik Rønning Møt dine nye Øytunvenner på Facebook. Søk på Øytun 11/12 for å treffe kullet dit

Toppbilde på Nilaskam i Sarek Nasjonalpark. Foto: Odd Erik Rønning


Terrengsykling Dagstursekken Singeltrack Topptur Renner Cruising Mørketidskjøring Flyt Nordlys Skibygging Skiteknik Telemark Sarek Tinder Randonee Nuvsvåg Lyngsalpene Skredvurdering Dropp Carving Faceplant Internasjonalt Kontroll Disiplin Kjøremønster Linjevalg Brattkjøring Heisbasert


t l e H Øytun folkehøgskole N-9518 ALTA Tlf: 78449140 E-post oytun@oytun.no www.oytun.no

Off piste  

Er du interessert ifriluftsliv?Har du lyst til å gjøre noe annerledes og spennende?