Page 1


Politik i Oculus?

I dette nummer af Oculus… LEDER:

INDHOLDSFORTEGNELSE

Hvis I ikke allerede

vidste det, så er der snart kommunalvalg, og dette afspejles i høj grad også i dette nummer af Oculus.

3.k styrer skolen Studieretningsguide Lunchboxporn Hogym-Challenge VALG: Hvor skal dit kryds sættes? Scorereplikker Hvad sker der, når du… Modesektionen Det intellektuelle hjørne Lækre bøger Jubiluam på Hogym Projektorlegen Dårlige undskyldninger Back to the Movie OD-dag + Politik på en torsdag Kulturkalenderen

I denne anledning har nogle af de kære lokalpolitikere spurgt om de, mod betaling, måtte få en annonce med i Oculus. Indenfor Oculus’ egne vægge har der dog været (heftig) debat, om hvorvidt dette var acceptabelt, da vi som skoleblad har valgt ikke at have nogen bestemt politisk holdning (ud over al magt til Oculus, selvfølgelig!). Den endelige beslutning blev dog, at de politiske annoncer kom med. Dette bunder i, at Oculus som gymnasiets officielle, uofficielle skoleblad er 100 % uafhængig af rektor og skolens øvrige ledelse – vi kan altså skrive lige, hvad vi vil, uden at de kan forhindre os i det! Af samme grund modtager Oculus altså ikke en eneste øre i tilskud fra rektor, og skolebladet bliver dermed nødt til at blive 100 % annoncefinansieret – for det glubske trykkeri kræver jo viel geld for at trykke netop det blad, du lige nu læser. Og sådan er det!

s. 3 s. 4-5 s. 6-7 s. 8 s. 10-11 s. 12-13 s. 14 s. 16-17 s. 18 s. 19 s. 20 s. 22 s. 23 s. 24-25 s. 26 s. 27

at det også er vigtigere, at de unge (det er jer!) får et indblik i, hvem I evt. kan stemme på til kommunalvalget, end at vi fx bringer annoncer for junkfood fra byens diverse pizzariaer. Til slut vil vi som redaktører på det allerkraftigste opfordre jer læsere til at gå ud at stemme på lige den politiker, I lyster. Hvem denne skal være, kan I få inspiration til at finde frem til i kommunalvalgs-guiden på s. 10-11 – alternativt kan I møde op til ”Politik på en torsdag”, som I kan læse mere om på s. 26.

God læselyst!

Desuden mener undertegnede,

Frida og Sally

Elevbesørget skoleblad for eleverne på Holstebro Gymnasium og HF. Udgives efter planen 4 gange årligt. Bidrag, ris og ros modtages gerne til redaktørerne evt. på lectio-mail. 2

Redaktører: Frida Bjørn Fisker, 2.e Sally Bjerre Cordes, 3.k


3.k STYRER skolen DET ER FAKTUM, at samtlige udvalg her på skolen har én eller flere formænd fra 3.k. Det er derfor på sin plads at hævde, at 3.k styrer Holstebro Gymnasium og HF. Efter to års hårdt arbejde har 3.k formået at rage til sig af de eftertragtede formandsposter i hvert eneste udvalg på hele dette gymnasium. I PNA finder man en yderst charmerende ung herre. Der er tale om vores alle sammens Joachim Keller (eller KILLER, som det lyder i folkemunde). Joachim formår gang på gang at ryste de sygeste gymnasiefester verden endnu har set ud af sit sofistikerede lyseblå skjorteærme. Til at rydde op efter sig har han sit side-kick som går under navnet Andreas Søstergaard (host, Pussy…). I KFS finder man med Gud i ryggen, den enevældige Margrethe Debel, AMEN! Udover at sørge for velsignet kage til hvert eneste hellige KFS-møde, AMEN, formår hun også at skabe heftige debatter om, hvorvidt de skal mødes på trappen eller på sten-sofaen næste gang kagenadveren skal indtages, AMEN. I elevrådet finder man en lille rødhåret, manipulerende, linselus, der er selvfølgelig tale om lille, bitte, mikro Sofie Exner Koch (penis). Foruden at bukke og neje så meget for Hans Vangsgaard, som noget menneske nogensinde har gjort (udover Mads Pieter), formår denne lille kvinde til hver eneste fællessamling, at kravle op på Elisabeths hoved og derfra dirigere resten af skolen, ved hjælp af hendes bedste ven: Mikrofonen. For at det ikke skal være løgn er det den samme, lille dame, der står for skolens OD-dag. I den gode sags tjeneste som forkvinder for Ungdoms Røde Kors finder man den Britney-elskende, mavedansende og gudeskønne Julie BANG Christiansen og hendes højre hånd Pernille Utzonius som med glæde tager kampen op med en hver der vil bælle en øl om kap med hende (seriøst, det er umuligt). På toppen af kransekagen står den storbarmede, HØJTsyngende, Sally Cordes. Ikke nok med at hun smadrer små forsvarsløse 1.hf’ere til aktivitetsudvalgs møderne, hun er også at finde i positionen som den mest magtfulde kvinde på dette gymnasium. Igennem stærk censur kontrollerer Sally alt, hvad der nogensinde er skrevet om og til Holstebro Gymnasium og HF’s uofficielle officielle skoleblad. Oculus er, hvad Sally styrer. Til at styre den lille klumme om mode, skrevet med hvid skrift bag River-reklamen i bladet, har hun sin lille bitte hjælper Frida Fiskemis. Ud fra dette kan vi konkludere, at eventuelle 2.k’ere og 3.x’ere skal holde deres kæft (dette gælder især Ryan (udtales på arkedansk)). Hvis de eventuelt har noget på hjertet, kan de jo prøve at møde op næste gang, der er Oculus.

SOV GODT, vi elsker jer. Mikkel Hyldahl og Mathias Nørgaard, 3.k 3


-------------------------- en raceartikel om HoGym ------------------------

Mere end 900 unge individer er spredt ud over vores kære gymnasium i studieretninger, der definerer deres art. Disse arter er mere eller mindre besværlige at skille fra hinanden, men der er heldigvis forskellige kriterier og adfærdsmønstre, som man kan holde øje med og derudfra artsbestemme disse individer.

Sproglige

OBS: INGEN FORDOMME HER!

I den første art, er hovedparten (97 %) af artens bestanddele femininum. Nogle har måske undret sig over, hvordan sådan en så enkønnet art kan overleve, men det har den trods alt, hvilket den forhåbentlig vil fortsætte med til evig tid. Fakta:  Sproglige er verdensmennesker. De har derfor en tendens til at skifte i mellem forskellige sprog fx. fransk, spansk, engelsk, latin, græsk ect. Dette kan medføre forvirring...  I og med, at de er et verdensfolk, er de også præget af fremmedartede kulturer. Fx. har de en forkærlighed for Manga og indiske tegneserier.  De sproglige chiller for vildt! Hvis du nogensinde vil have et pyjamasparty eller en bage-kage-aften, så skal du bare spørge dem.  Følsomhed er en stor del af de sprogliges adfærd. Hvis du ser en elev græde eller grine meget højt, er det højest sandsynligt en af dem.  Som følge af overstående fakta følger den barnlige sødelighed og uskyldighed med.

Kunstneriske Kongerne af HoGym. Det er et ultimativt faktum. Her hersker hippiekulturen med øl, joints og alt hvad det indebærer - Hygge FTW. Nogle hader dem, andre elsker dem, men én ting er sikkert; de gør livet lidt sjovere på gymnasiet. Fakta:  Rygtet om øl bekræftes nu. De har flere gange stukket rekorden i denne disciplin.  Under emnet øl er der også fester og ikke mindst fredagsbajere - En samling af slagger-børn, mødes nogle fredage udenfor REMA 1000 og drikker en bajer.  Disse lallede opmærksomhedskrævende væsner kan synes uansvarlige, men rent faktisk er det dem, der står med møget, når skolen fx. har jubilæum, og gerne vil have nogle til at synge om små sommerfugle. De bidrager også meget til forårskoncerten og musical.  Individer af arten er også faste straffefanger i skrivefængslet.  Trods fravær, øl og andre dyder er arten et farverigt input på skolen dette kan ses på tøjstil mm.  Begrebet Jantelov eksisterer ikke. 4


Samfundsfaglig Hvis du føler for en god diskussion og friskt input af mainstreamkultur, er det her, du skal søge hen. Denne art har nemlig en meget stærk tendens til at have stærke og forskelligartede holdninger til alting. Trods det ligner de hinanden. Fakta:  Det første fact er faktisk et råd: "Hvis du ikke gider tage stilling til hvilken linje, du vil have, så tag den her!"  For at følge op på rådet, så er dette arten, som favner bredt og tager imod folk, som er lidt forvirrede.  Samfundsfaglige er også meget sporty. Gymnaster og håndboldspillere udgør nemlig en stor del af individerne, og konsekvenserne af dette er slanke og muskuløse kropsbygninger. (Lækker body)  En anden god ting om samfundsfaglige er også, at popkulturen har sit udspring herfra.  Sidst, men ikke mindst er de også dansklærernes yndlinge = aktive i klassens diskussioner.

Naturvidenskabelige Dette er så arten, der burde have gået på HTX (High Technologic Examination). Og ja, de vil ikke kendes ved det. Men trods det så er de nok dem, der holder den samlede gennemsnitskarakter på Holstebro gymnasium og HF oppe. TAK! Man kan på en anden måde sige, at de naturvidenskabelige er vores gymnasiums bedre halvdel = lærernes kæledækker... Fakta:  Den første og sidste kendsgerning er, at naturvidenskabelige ER og BLIVER nørder.  Naturvidenskabelige er nogle rigtige regelryttere og derfor et godt eksempel for andre – eller også er de bare kedelige?  De naturvidenskabelige lider ikke af den samme sygdom som resten af gymnasiet... altså fravær. Måske har de taget en vaccination - de er i al fald clean.  Hvis der er nogle på gymnasiet, som er bevidste om deres fremtidige karriere, er det også dem. De er nemlig meeeeget ambitiøse, og halvdelen vil naturligvis uddannes til læge.  Naturvidenskabelige er også væsner af fromhed - de kan være helt sikker på en plads i himlen eller Nirvana.

HF’er Da jeg spurgte om råd til den sidste art, var der en, som sagde: ”Underligt farvet hår.” Dette passer faktisk ganske godt på dem, da der her findes mange forskellige slags individer. Gamle, som unge. Tykke og tynde. Kvabsede og yndige. Fakta:  Nogle vil måske kalde dem dovne, hvilket de måske også er på nogle punkter, MEN rent faktisk er de jo super seje, fordi de gennemfører det samme som alle STX'erne - bare på 2 små år.  Overbærenhed er også et godt ord på HF'erne, mest fordi STX'erne kommer til at glemme dem nogle gange.(UNDSKYLD!)  De er folk, som har haft X antal fjumreår og nu har indset, at det er FEDT at få en gymnasial uddannelse.  Gennemsnitsalderen på HF er betydeligt højere end på STX. Derfor bærer nogle af mændene et meget prægtigt skæg. Ingen nævnt, ingen glemt! Skrevet af Sofie Dammeyer, 2.k

5


Af Emilie Hagemann, Laura Bork & Marie Iversen, 2.b

K-klassen Hvis du er en af hipsterne fra k-klassen, har du selvfølgelig ikke en tilfældig madpakke med. Den skal have det helt rigtige kunstneriske udtryk, og derfor er det vigtigt, at der er god karma, og at du selv kan smøre din leverpostej perfekt ud på brødet, så det bliver personligt og udtryksfuldt. Som en lille snack medbringer du musikalske mozartkugler, og for at være ekstra hipstah har du masser af kødpålæg med. Du ved, k for kød…

Naturvidenskabelig Som en af skolens kloge hoveder er du selvfølgelig ekstrem miljøbevidst og ved, hvad dine celler har brug for til at få dig gennem en hel dag med bio, mat og kemi. Derfor medbringer du selvfølgelig alle dine grøntsager med skræl, for vitaminerne sidder i skrællen! Du hapser gerne ting med fra naturen, som forskellige svampe eller hjemmetørrede rosiner på lidt lækkert rugbrød. Som lækkert tilbehør medbringer du masser af H2O, da det jo er supervigtigt, for at dit korpus kan fungere. Alt hvad du medbringer, der kan hjemmedyrkes, er hjemmedyrket. Det hele er pakket ind i genbrugspapir - man skal jo være god ved miljøet.

Sproglig Som supersej og herrecool sproglig elev, medbringer du mad fra alle verdens hjørner! Det er vigtigt at udforske og challenge dine smagsløg med f.eks. en hot mexicansk tortilla og måske en lille kinesisk forårsrulle med soyasauce til, og til dessert chilenske chilipeanuts. Hvis det var tilladt, ville du selvfølgelig også medbringe en dejlig fransk bourgogne, men det er jo forbudt…

McDonald’s medarbejderen Når du er indehaver af et arbejde på McDonald’s, kan du jo sagtens risikere at have sene aftenvagter. Derfor er det meget passende engang imellem (hver dag) at hapse lidt med i madpakken. Tre cheeseburgers, en ordentlig røvfuld pommes og lidt cola til drikkedunken. Hvis du er supersulten, kan du jo løbe over efter en McMuffin i første frikvarter, så mavsen lige bliver fyldt op inden frokost. I’m lovin’ it! 6


Feinschmecker Hvis du er et sofistikeret luksusdyr, har du kun det bedste af det bedste med i din lunchbox! Det betyder gourmetknækbrød med laksepaté og røgede sild med dilddressing, smukt anrettet. Som en lille snack har du en lækker Starbucks caramel macchiato... Som drikkelse har du lækkert brusende danskvand med en delikat smag af blåbær, som du selvfølgelig hælder op i et glas, inden du drikker det. Man skal jo huske at ilte det ordentligt. Bon appetit!

Surviver Siden du er Bubber & BS’ største fan, elsker du surviverlivet! Det afspejler sig også i din kost. Det er vigtigt, hvis skolen pludselig skulle komme under bombeangreb eller du bliver taget til fange af vilde terrorister, at den mad, du medbringer, kan holde til flere måneders fangenskab. Derfor er dåsetun, dåsemajs og cocktailpølser oplagt! Der er masser af proteiner i, og det kan holde sig i evigheder, (næsten) uden at blive kedeligt. Som flydende proviant medbringer du instantkaffebønner, og en lille solcellevandkeddel. Hvis ikke du kan få adgang til vand, spiser du bønnerne rå. Det er trods alt energi. I rent tilfælde har du også altid en pakke stegemargarine med i tasken, som du kan gnaske lidt af, hvis du løber tør for fedtstof. Snacken består af en lækker tvebakke!

Den hurtige Hvis du elsker at sove længe, og de ekstra 10 minutter faktisk betyder noget, ender din madpakke tit med at blive lidt kedelig… Det skal gå hurtigt, så ingredienserne til din madpakke er 1 stk. plasticpose, 1 stk. frugt og 1 stk. rå rugbrød uden noget, da det tager værdifulde sekunder at finde pålæg i køleskabet og smide det på brødet. Swupti wupti – en madpakke to go!

Mors dreng Indrøm det: Du har altid været mors kæledægge. Og du er det stadig. Din mutti elsker dig og viser gerne sin kærlighed i din madpakke. Derfor bager hun altid selv brødet, for man ved jo aldrig, hvad der ellers er i, og hendes lille nullergøj skal jo have det bedste! Du får lækre sandwicher fulde af kærlighed, små kager – bagt specielt til dig, grøntsagsstave, der er sirligt udskårne, så de ikke fedter dig fuldstændig til. Og selvfølgelig har du også fået en fin lille serviet med, så du kan tørre din små grisede fingre og i hele madpakken finder du sedler fra din dejlige mor med hjerter ”elsker dig nulli”, ”håber du kan lide det lille skat” og ”vi ses når du kommer hjem. Knus mor”. Og som alle andre duksebørn – er mælkesnitten et must! OBS! Hvis du har røven fuld af penge, går du selvfølgelig bare op i kantinen hver dag og køber frokost. Og også i hvert frikvarter for at købe snacks. For så rig er du. 7


Betragt dig selv som

 Hogym’s Son of a Bitch 

Oculus #52 challenges

    


Hvor skal dit kryds sættes?

KOMMUNALVALG: Hvis du ikke lige ved, om krydset skal være rødt, blåt, grønt eller lilla d. 19. november i år, så er her politikernes egne ord. En byrådskandidat fra alle partier er blevet spurgt om, hvorfor det er vigtigt, at man som ung i Holstebro bruger sin stemme – og evt. på deres parti.

Per Tornvig Radikale Venstre

Frederik Madsen Enhedslisten Du skal stemme, fordi…  Du vil tage ansvar for dit liv  Du vil tage ansvar for dit land  Du har visioner om, hvad der er rigtigt og forkert

Vi tager dig alvorligt Nogen siger, at radikale aldrig kan bestemme sig. Det passer ikke. Ordet ”Radikal” betyder dybtgående, gennemgribende, grundig og frisindet. Vi går grundigt og fordomsfrit til værks – også i Holstebro, hvor vi har 12 kandidater til kommunalvalget 19. november. Vi mener helt grundlægende, at unge i Holstebro Kommune skal tages dybt alvorligt. Unge er fulde af energi og lyst til at ændre verden. Dét skal vi være meget bedre til at udnytte end i dag. Vi skal spørge dig, hvilke ungdomsmiljøer, der mangler i kommunen. Hvad vil gøre dig stolt over at komme fra Holstebro, når du skal videre ud i verden? Vi skal lytte. Og vi skal hjælpe med at føre ideerne ud i livet. Det er lokal radikal politik. Se hvem vi er på radikaleholstebro.dk. Kan du stemme til kommunalvalget, finder du os på liste B.

 Du vil sørge for, at det går ordentligt til, dér hvor du færdes  Du vil sørge for, at vi deles om det her i livet, så vi ikke bare rager til os  Du vil sørge for, at dine egne børn og børnebørn også kan få et godt liv. Enhedslisten poster gerne 80.000 eller mere om året i en gratis uddannelse til dig. Til gengæld forventer vi, at du engagerer dig i vort lands demokrati. – Ellers er det noget ansvarsløst lal.

Jacob Vigtoft Liberal Alliance Jeg kan sagtens forstå, at kommunalpolitik må virke rimelig usexet. Faktum er at kommunen arbejder alt for langt væk fra borgerne, og man kan ikke længere se forskel på politikerne. Det betyder ikke længere noget om man stemmer på en venstremand, en konservativ, en SF'er eller en socialdemokrat. Stort set alle forslag i byrådet vil blive vedtaget uanset politisk overbevisning. Typiske procenttal i landets kommuner ligger mellem 90-95 %. Men demokratiet kræver nærvær. Det er faktisk den eneste måde, at holde det i live på. En klog mand sagde engang: ”Deltager du ikke i demokratiet, så ender du med at blive ledet af folk som er ringere end dig selv.” De ord motiverede mig personligt, til at gå ind i politik. Om ikke andet håber jeg, det kan motivere dig til at stemme den 19. november. 10


Unge skal stemme til kommunalvalget

Karsten Filsø SF

SF… eller noget andet Jeg synes først og fremmest, at unge bør stemme, fordi deres forældre og bedsteforældre ellers vil blive ved med at bestemme over dem. Det har vel også interesse for unge, hvordan den kollektive trafik kører til skolerne og til byen i fritiden, hvis man bor på landet. Det har vel også betydning, at et byråd, på SF’s initiativ, får lavet rytmiske øvelokaler i Holstebro. Det har vel også interesse at vide, at folkeskolen, som man har forladt, vil fungere for ens lillebror. Og det har vel også interesse at vide, at ens oldemor har det godt på plejehjemmet. Disse forhold kommer ikke af ingenting. De kommer, fordi nogen gider beskæftige sig med det. Unges mening bør også tælle. Så derfor, find en person eller parti, du har tillid til og stem til kommunalvalget i november.

Skal vi finde os i slukket gadebelysning på de alt for mørke stier, når vi en sen nat er på vej hjem? Kan det være rigtigt, at vi dagligt skal bruge oceaner af tid på at komme til og fra skole, fordi den offentlige transports køreplaner hverken er fleksible nok eller tilpasset os der rent faktisk er afhængige af dem? Unge medborgere svaret på spørgsmålene er ét stort, rungende NEJ! Udnyttes den demokratiske ret til at stemme på et parti eller en kandidat ikke d. 19. november, accepteres der dermed, at der ikke tages nok hensyn til den yngre del af Holstebro Kommunes befolkning. Visionen om en by med billigere studieboliger, et større udbud af videregående uddannelser og et levende studiemiljø, afhænger af din deltagelse i demokratiet. Ved at bruge din ret til at stemme, kan du påvirke og bane vejen for vores kommunes fremtid.

Malak Karnik Venstre

Richardt Graakjær Møller Dansk Folkeparti

Lars Møller Pedersen Socialdemokraterne

Kære unge medborger i Holstebro Kommune Den 19. november 2013 skal du måske for første gang

Min drivkraft for at stille op til kommunalval-

tage stilling og sætte dit kryds ud for det parti eller den

get den 19. november er helt igennem at

kandidat, som du syntes repræsenterer dine tanker og

være med til at sætte præg på hverdagen i

dine holdninger bedst! Eller du er måske i tvivl, om du

Struer Kommune. Kommunalvalget er uden

overhovedet vil stemme? Du kan ved at sætte dit kryds

tvivl det valg, der har størst betydning for lige

til det kommende kommunalvalg, være med til at "for-

netop din hverdag. Der er derfor brug for

me" kommunen i den retning du ønsker, ja måske er

ung energi i Byrådet, så vi unge bliver hørt og

det din stemme, der bliver den såkaldte "tunge" på

får indflydelse på, hvordan vi gør hele kom-

vægtskålen. Det er din stemme der gør, at Holstebro

munen til et federe sted for os unge!

kommune er den kommune du ønsker den skal være,

Det er i byrådet, at der bliver truffet konkrete

når du er færdig med at læse.

beslutninger for dit lokalområde. Det drejer

Jeg vil med ovenstående budskab opfordre dig til, at

sig om alt lige fra busruter og etablering af

benytte dig af din grundlovssikrede ret, og stemme d.

nye ungdomsboliger til udvikling af byen og

19. november, for med din stemme, har du indflydelse

hvornår den sidste omgang bliver serveret

på din egen og andres fremtid.

nede på den lokale. Det er dermed helt afgørende, at du stemmer til kommunalvalget den 19. november og derigennem får indflydelse

Skrevet af Julie Vogel, 2.y

på fremtiden. 11


�Hvis du var mine lektier, ville jeg ordne dig hele natten...�

12


Du kan jo ikke f책 nok...

13


Hvad sker der? Hvad sker der når du, spiser råstegte kartofler, løber maraton uden sports-bh, fodrer dine kaniner med kød, bruger agurkeskiver som kontaktlinser, udhuler franskbrød og bruger dem som sko, vander din brødrister, når du HAR læst Iliaden, gemmer dig i et fuglebur, bruger sigtemel i din bechamelsovs, leger spark-til-dåse på åbent hav, strikker badetøj ud af spagetti, har historie, drikker vandet fra akvariepølser, er fuld, og tiden går baglæns, når du går på HF? Og hvad sker der når du vælger mokaï frem for øl, når du har hyggestrømper i de crocs du har på i skole, afleverer en opgave til tiden, er medlem af KFS, bruger rævepels og gaffa-tape som BH, får piercet en USB-indgang i din navle, kun ejer bukser fra Portugal, er lige så sej som Anilde, køber en neonfarvet dynejakke, går til rytmegymnastik, spilder kaffe ud over Hans Vangsgaard, klæder dig ud til fastelavn? Og hvad sker der når du presser for hårdt, twerker til en gymnasiefest, siger tennislyde under fællessamling, er med i elite-koret, bestiller kashmir-studenterhuen og hvad sker der når du kommer med i TV2-fri? Hvad sker der når du stopper med at se Disneychannel, læser manga, gang på gang insisterer på at blive kaldt Mussi, tror at Danmarks nationalsang er skrevet af Medina, stalker folk på Lectio, læser en bog, ikke dropper ud af HHX, spiser Berits mad i et helt år, bliver addicted to twerking, spiser fyrværkeri? Hvad sker der når du siger endoplasmatisk reticulum, ønsker dig bestik i julegave, som 2.g’er ikke kan komme ind i byen, går ud af gymnasiet, hedder Frida Fisker, drikker øl før ”trygt-nattelivs-arrangementet”, laver lektier i hulmodulerne, er FDF’er, har nissehue på hele december, fylder din hovedpude med skumfiduser, har hænder som en bæver og hvad sker der egentlig når der kommer godt fjernsyn på DR 1, synger ”Sommerfugledalen”, møder op til poesi på en torsdag, ser for meget TLC, ikke hører Finn Lyngholm ikke sige ”Chocking!!” i løbet af dit old-modul, vinder i matador, har læst hele Harry Potter-serien mere end en gang, jodler på biblioteket, stryger dit undertøj, presser blomster, ikke vil have Nutella, har skæg, når denne artikel er slut? Slut.

14


Den 19. november er der kommunalvalg. Kun 35 pct. af alle unge er sikre på, at de vil stemme. Det er en stor udfordring for vores demokrati. Din stemme er vigtig – det handler også om din hverdag.

Venstre vil arbejde for: • Flere videregående uddannelser til Holstebro, så du ikke behøver at flytte for at få en uddannelse. • Mere indflydelse til gymnasieeleverne. Med årlige møder på gymnasiet vil jeg styrke dialogen. Mere indflydelse til jer kan gøre en god uddannelsesby endnu bedre.

• Mere fleksible køreplaner. Busog togtider skal passe bedre til uddannelsesstederne. Læs mere om Venstres politik på min Facebook-profil eller mit website: www.ullatoernaes.dk. Med venlig hilsen Ulla Tørnæs Borgmesterkandidat (V)


ANNA & MATHILDES MODESEKTION Nr. 1 af Anna Tornvig, 1.a Mathilde Frej Klit Hansen, 1.a Vi er 2 modeelskere, som går i 1.g på kunstnerisk linje. Du tænker måske nu, hvad er denne modesektion for det? Frygt ej, vi vil nu forklare hvad modesektionen indeholder, og hvorfor DU skal læse den.

Anna Tornvig

Modesektionen er et helt nyt koncept her i Oculus. Vi er grundlæggerne bag, og der vil komme et nyt nummer af modesektionen i hvert blad de næste tre år, forhåbentlig.

Mathilde Frej Klit Hansen

I modesektionen vil der primært være moderelateret læsestof, som vi håber vil give dig en masse inspiration til at tænke mere i mode. I dette nummer af modesektionen vil du kunne få en masse tips til påklædning. Hvis du er heldig at være en lykkelig ejer af en gymtrøje, så kan du få hjælp til 4 saftige måder at style den på. Hvis du ikke er det, så kig på side 2, hvor vi har samlet streetstyle billeder af personer her på skolen. Det kunne være, de kunne inspirere dig til at prøve noget nyt med påklædningen, for det har de altså styr på!

SÅDAN STYLER DU DIN GYMTRØJE

Foretrækker du pirateller bondelooket, så er denne metode lige noget for dig! Rul trøjen op til ”DNA-strengen”. Derefter bindes den rundt om hovedet, og du har nu et flot stykke hovedbeklædning!

Er du også tilhænger af Hans-looket, så hvorfor ikke prøve den her! Giv dit outfit et touch ved at tage trøjen på ryggen og derefter bind den foran! Kunne det ikke være fedt, hvis vi alle lignede Hans?

16

Lav det umulige, lav en taske! Har du ikke lyst til at smide en masse penge efter en lædertaske, så gør det her! Det eneste du skal gøre er at binde ærmerne sammen og det samme med den nederste del.

En sikker vinder er crop toppen. Ikke noget besvær med at få looket eller udføre det. Buk den nederste del af trøjen op indtil der kan ses lidt skin. Du kan nu bruge gymtrøjen til alt, selv på en date!


STREETSTYLE PÅ GYM HVAD MAN IKKE SKAL IFØRE SIG PÅ GYM ”Crocs”, Marc Shar 2.k ”Stjerneprint”, Mathilde Frej Klit Hansen 1.a ”Polkaprikker, jumpin, strømper nede i bukserne og løse under-knæ-bukser”, Kimie Kongsøre 2.f

Ditte Alexandra Skafsgaard, 18 år, 2.k Iført genbrugs jakke, trøje, Rosie & Roses tørklæde, Dr denim jeans, Carhartt taske og vans. Styling af gymtrøje: "Jeg vil være fuldstændig ligeglad med, hvad jeg har på sammen med den. Fordi den er det grimmeste på jorden, og alt vil alligevel se tosset ud."

Finn Lyngholm Christensen, 58 år, lærer Iført Hilfiger bluse, Wrangler jeans og Campers sko. Styling af gymtrøje: ”Sorte bukser og overskæg, haha.”

Rasmus Sleimann, 26 år, 2.p Iført Brixton hat, trøje fra Weekday, jeans fra Cheap Monday, casio ur og lave docs. Styling af gymtrøje: ”Enkelt, oversized, shorts, docs og casio ur.”

Isabella Andersen, 17 år, 2.b Iført genbrugs jakke og docs. Stil: Næsten altid sort tøj. Ret vild med 90’er-tøj og alt højtaljet! Styling af gymtrøje: ”Et par højtaljede sorte bukser eller sort skater skirt med tights, Doc Martens og et stort tørklæde eller en lang cardigan.”

Emma Bjørg Jensen, 16 år, 1.b Iført Cheap Monday bomber jacket, Doc Martens støvler, højtaljede jeans og crop top fra genbrug. Styling af gymtrøje: ”Som vi alle ved er gymtrøjerne noget af det grimmeste, der findes, så sidst jeg påførte mig denne “smækre sag”, bandt jeg den op til en crop top med en fed trøje uden over, nederdel og creeps til - så kører det. En crop top kan gøre underværker på alt!”

FØLG OS PÅ FACEBOOK www.facebook.com/annaogmathildesmodesektion 17


Det intellektuelle hjørne I det sidste Oculus nummer blev der bragt en yderst inspirerende og velskrevet artikel ved navn: Det intellektuelle hjørne. Flere intellektuelle venner af mine har nikket genkendende ja til indholdet i selvsamme artikel og komponeret violin og pianostykker af lutter begejstring for udbredelsen af den intellektuelle levevis.

min intellektuelle ekspertise. Jeg anskuer dette som muligheden for, at Holstebros sprudlende ungdom i fremtiden kan sprudle dybere og mere sofistikeret. Ilt din cognac og filosofer over livets afkroge, imens du nyder denne håndsrækning skrevet direkte fra en dyb læderlænestol på et fransk vinslot. Det intellektuelle hjørne vil igen give dig hjælp og støtte til endnu mere intellektuel fremtoning.

Dette gjorde mig himmelhenrykt, og jeg besluttede derfor over et glas mousserende vin (selvfølgelig fransk), fortsat at uddele af

What to do?

Lidt intellektuel poesi

 Tal latin, også selvom du er den eneste som forstår  Gå med kravat  Invester i en vingård  Drik kun øl fra ukendte bryggerier  Gå i tøj udelukkende lavet af silke og italiensk læder  Vær medlem af en loge  Hav dine briller i en brillesnor  Indret din bolig udelukkende med antikviteter  Læs Information  Medbring altid din lædernotesblok, og noter dig livets spidsfindigheder  Køb kun dagligvarer i specialbutikker  Hav et iPhone cover lavet af træ  Hav et skind fra en sølvræv foran din åbne pejs  Deltag i ferniseringer (helst med dine egne værker)  TAG TIL ”POESI PÅ EN TORSDAG”!

Grå skabning holder gulvet varmt spytter galde på ujævne flader tegner streger med brugt pen på smudsede vægge kaster skygge over sangfuglens rede og møder mit stirrende blik

Månedens citat At være intellektuel er ligesom at være Harry Potter; man er mystisk, men hele verden ved det. En intellektuel

Skrevet af Anna 2.u, med h 18


Lækre bøger Studiehåndbogen: Er du i vildrede? Er du skræmt af det faktum, at du engang skal ud og tage en uddannelse, at gymnasielivet faktisk på et tidspunkt stopper? Så er dette bogen for dig. Wulfmorgenthaler viser dig vej igennem studielivets store jungle. Der beskrives ikke blot arketyper på studerende, men du får også en række gode tips med på vejen, om f.eks. damer og penge. Den første sætning der møder dig i denne bog er: ”Livet er ét langt kapløb, hvor du skal kæmpe for at opnå alle de ting, der er absolut nødvendige for, at dit selvværd ikke smuldrer, og du bliver fundet grædende i fosterstilling i en lille, aldrig rengjort lejlighed i Udkantsdammark omgivet af halvspiste durumruller og receptpligtige midler mod utrolig dårlig humor og kiksede former for eksem.”

Bo og Lis – den so: Læs og lær! Dette er konceptet med den relativt enkelt opbyggede bog skrevet af Andreas Refsgaard og Jonas Stampe. Måske kender du ”Bo og Lis – den so” fra de lærerige klip der er at finde på YouTube, måske gør du ikke. Uanset hvad vil du aldrig fortryde at investere i dette pragteksemplar af en bog! Bogen er stykket sammen af tre letlæste historier, som til sidst kolliderer i en eksamen (hvis du har svært ved at håndtere eksamens angst, kan det være en idé at investere i Studiehåndbogen). På den måde vil du have glæde af begge bøger. Hvis du ikke er så god til at læse, så kan du downloade bogens tilhørende app, som udover højtlæsnings funktionen også indeholder nogle sjove, sjove spil. På de første fire sider i denne bog står der: ”Først var der ingenting, kun sort, men så kom Bo, Bo er altings skaber.”

Livet er sgu dejligt: Dette er bogen for dig, der elsker au pairs og lidt for meget rødvin. De to yderst begavede herrer, der udtaler sig i denne bog, er pisse rige og forstår sig på mange af livets vigtige ting, heriblandt politik, parforhold og vin. Poul og Fritz hedder de, og de er nok først og fremmest kendt fra satireprogrammet ”Rytteriet”. Bogen er en samtalebog mellem Poul, Fritz og Søren Anker Madsen. Søren er ifølge Fritz en meget flot mand, som han gerne vil have med ud og sejle. Den første sætning der møder dig i denne bog er: ”Det er meget vigtigt for et rigt menneske at bo i et stort hus med havudsigt.”.

Skrevet af Amalie 3.k

- 3 gode bøger om vigtige ting i livet

19


FEST 2

JUBILÆET Den meget omtalte event, som ingen rigtigt ved, hvad er... - EN ARTIKEL AF SOFIE DAMMEYER SØRENSEN 2.k FEST 1 Den første fest eller officielle reception foregik d. 13. september, og det var fornemme herrer og fruer der deltog. Borgmesteren, kommunefolk, bestyrelse og lærere. En masse (laaaange) taler fra bl.a. elevrådsformændene og Hans Vangsgaard blev holdt. Derudover var der besøg fra kunstnerlivet af Teitur Lassen, som havde komponeret Sommerfugledalen; et korstykke med Ensemble Midtvest, som blev opført af "glade og entusiastiske" elever fra den kunstneriske linje. Selveste Hans V. fældede en tåre. Efter den lange officielle begivenhed var der lææækre pindemadder med fx. minitærter, avokado, figner og bacon (mums kan anbefales). Der var også gratis øller, sodavand og kage. Der blev desuden small-talket mellem lærere og de andre fine mennesker.

20

Den anden fest blev holdt Billedtekst: d. 28. september. Og det Året er 1963. Det er var en VILD fest! Lærere den 1. august og de festede, gamle elever, første elever begynder som blev studenter før på Holstebro Gymna2007, festede og Finn sium. Her 50 år efter Lyngholm festede med fejrer skolen det med alle sine gamle elever... 3 pragtfulde fester. Hele molevitten startede med en lille sommerfug(eller noget?) lesang (denne gang MED en ægte sommerfugl), og så var det Teiturs tur til at væde sine øjenæbler. Efterfølgende var der musakband og slagtermad. Da mørket lagde sig over HoGym var de gamle endnu ikke gået hjem, tværtimod - de hoppede rundt på dansegulvet i festsalen til Henning Stærks rockende rytmer. Kl. 24 blev de sidste festaber smidt ud, og den store oprydning for lærere og elevrådet begyndte.

FEST 3 Den sidste, men ikke mindste fest bliver holdt 29. november. Det er så VORES fest... eller vores og dimittender efter 2007. Tjaa.. og så kommer personalet også. (Juhuuu alle de gamle kommer!!) Ingen sommerfugle sang - bare party hardy! TJEK FACEBOOK: Afslutningsfest for skolens 50 års jubilæum

Find Finn (Lyngholm) og andre lærere!


Trafikskolen Holstebro

... OG HUSK!! Trafikskolen Holstebro har en klar målsætning: Vi vil altid være byens bedste køreskole

Meld dig til online på:

Trafikskolen-Holstebro.dk


PROJEKTOR-LEGEN Du kender det sikkert. Tiden har sneglet sig af sted, siden det sekund du tungt og træt trak din cykel ned i cykelkælderen for igen at lade dig uddanne under de lave lofter og røde murstensvægge, som kendetegner uddannelsesanstalten Hogym. Især 4. modul kan trække tænder og hår ud, og det kan virke uoverskueligt, at skulle have old, hvis du på det givne tidspunkt føler, at din hjerne er på størrelse med en ottendedel af en ostereje! Men vink med dine ører – nu vil du hjælpen høre. Hvis du vil være helten, som reder dagen og starter det berygtede sidste modul med et brag, så foreslå projektorlegen! Den går i al sin enkelhed og ynde ud på, at du og dine klassekammersjukker kan tegne på hinanden, uden at bruge forklæde. Du går sikkert med en drøm om at blive indianer, hello kitty super duper extra ultra unicorn, eller endda at blive til en lille totalt cute mus. Denne leg gør det muligt for dig, at blive alt hvad du nogensinde har drømt om! Alt hvad den kræver, er: En projektor + en computer med paint. Du skal blot koble de to ting sammen og lade magien ske. Stil dig hen foran lærredet som projektoren peger ned på, og gør dig klar til et brag af en forvandling. Få dine klassekammermisser til, at tegne de sygeste streger på dit face og din body, tro mig det er så fucking fun at I vil pisse ud over det hele, hvorefter i vil brække jer på bordene og glide rundt i det. ”OMG, hvor psyko mongolos klamt”, er nok hvad du tænker. Men seriøst gør det… NU! Din cunt. Du vil opleve lykken strømme ind over dit ellers slaskede korpus, og din krop vil blive et overflødighedshorn af eufori og himmelhøj begejstring. Så tag dig sammen, og du vil blive et af de seje børn, som startede denne uovertrufne trend!

Skrevet af Syltamalir fra 3.k og Syltanna fra 2.u

REKLAME DJ-egernbaby kan opleves på Kielgasten på vilkårlige tidspunkter, såå… stay tuned! Under aliasset findes Ditte BC. Den unge dame er ny i branchen, men har de seneste par torsdage taget det holstebroske natteliv med storm. Gi den op for: DJ-EGERNBABY!


ER DU OGSÅ TYPEN DER OFTE MANGLER EN GOD UNDSKYLDNING? Her er guiden til 10 gode undskyldninger, der kan fyres af i forskellige situationer.

Case 1) Det er mandag morgen, du kigger på din mobil og ser, at klokken er 7:40, du flår dynen af dig, på med tøjet og cykler så hurtigt du kan mod skolen. Da du når skolen, er du gennemblødt og ser, at du skal være i auditoriet i 300 fløjen. Du fumler for at finde en skudsikker undskyldning, men du er helt blank… Så er det godt, du har denne uundværlige guide: 1. Undskyld jeg kommer for sent Helle, men jeg blev stoppet af en tyrannonsauros rex. 2. Undskyld jeg kommer for sent Ann Charlotte, men jeg var lige hjemme ved H.C. Andersen i går for at give inspiration, og der var sgu lidt længere fra eventyrland end jeg havde regnet med! 3. Undskyld jeg kommer for sent Mogens, jeg skulle lige have slæbt min kinesiske kæreste gennem tolden. 4. Undskyld jeg kommer for sent Finn, men der er præcis 64 dage til juleaften, så jeg skulle lige være færdig med at pynte op til jul. 5. Undskyld jeg kommer for sent Pia, men jeg blev spist af en kødædende plante.

Case 2) Det er lørdag morgen, og du vågner af din mors skingrende stemme ”er du stået op skat, vi køre om 20 minutter”. Det første, du tænker, er: ”FUCK. Endnu en dag med den pukkelryggede familie.” Det andet, du tænker, er: ”FUCK. Jeg skal til mormors 80 års fødselsdag.” Det tredje, du tænker, er: ”DOBBELT FUCK. Jeg har glemt at købe en gave!” Du er på spanden, det ved vi godt, men bare rolig her er guiden til at slippe levende ud af denne frygtelige situation og stadig få dine elskede julegaver. Undskyld at jeg ikke har gave med mormor, men …  jeg kom til at køre en frø ned på min cykel den anden dag, og Hr. og Fru. Frø ville have jeg skulle betale for begravelsen, det må du da kunne forstå søde mormor.  jeg brugte hele min formue + de 100 kr. du gav mig i sidste uge på Black Tower vin, det må du jo kunne forstå søde mormor, det drikker du da også dagligt.  julemanden kom og spurgte, om han måtte få min gave, fordi han lige manglede en, så alle søde børn kunne få en gave, det må du da kunne forstå søde mormor, tænk hvis det var min?!  den BH, jeg ville have købt til dig, var ikke lang nok, det må du da kunne forstå søde mormor, det er jo dig, de dingler på.  kreativiteten hos en, der drikker så meget er jo ikke så stor, så kunne ikke lige finde på noget på de 10 minutter jeg havde i morges, det må du da kunne forstå, søde mormor. Skrevet af Sine, Ditte og Rikke B., 2.u 23


Back to the movie Den unge og intelligente FBI agent Clarice Starling (Jodie Forster) har fået til opgave at efterforske sagen om seriemorderen Buffalo Bill. Bill er karakteristisk for at kidnappe unge overvægtige kvinder, udsulte dem og dermed skære deres hud op, for at sy sig nogle dragter. Creepy

Er du også en af de passionerede filmmennesker, som kender hver eneste skuespiller, instruktøren og alle mulige nørdede facts om film? Nej? Nå, så er det vel bare mig... Men er du så et af de filmmennesker, som er blevet træt af de bragende Hollywood blockbusters, de pengene-ædende succesfilm, som bare er ren kliché. Nej? Så må der virkelig være noget galt med mig… Nu prøver jeg igen: Har du også en kæmpe længsel efter en god gammeldags hollywoodfilm? Har du også en dyb længsel efter at rejse tilbage til filmens guldalder, og få en forståelse for, hvad det vil sige at se en livsforandrende og banebrydende film. Nej? Jo? Jeg giver op, I må læse med alliagevel!

dude! Starling får hjælp af den tidligere psykiater Hannibal Lecter (Anthony Hopkins), som nu sidder i fængsel. Grunden til dette er fordi, han åd sine patienter. Endnu en creepy dude! Med tiden deler Clarice modvilligt sine inderste hemmeligheder med Hannibal for at komme tættere på Buffalo Bill og sig selv.

Vi starter ud med de gyserlige og spændingsfyldte genre, nu hvor det snart er Halloween:

Silence of the Lambs (1991):

24

Vandt en oscar for bedste mandlige hovedrolle, kvindelige hovedrolle, instruktør, film, og manuskript (Jeez, det er jo alle de store kategorier). Instruktør: Jonathan Demme


gennemborer ens indre og skrøbelige kammer fyldt med hemmeligheder. For de

Rosemary's Baby (1968): Det unge og entusiastiske ægtepar mr. Og og mrs. Woodhouse (Mia Farrow og John Cassavetes) flytter ind i en gammel og faldefærdig lejlighed, som de sammen sætter i stand. Alt er idyllisk og harmonisk for vores lykkelige ægtepar, der overvejer at få et barn. Men lige rundt om hjørnet bor ondskaben i form af et ældre ægtepar, der gemmer på en grufuld hemmelighed. Kvinden er flamboyant og højlydt, mens manden er mere rolig og gådefuld. Sammen bliver de involveret i ægteparrets liv og vender op og ned på deres tilværelse, som resulterer i en overraskende slutning (Not kidding)!

mere nørdede er filmen fyldt med skjulte symboler og detaljer, som kommer fuldstændig bag på en og giver en bedre forståelse og filmoplevelse. I nutidige gysere hopper vi nærmest i sædet fra den ene chokscene til den anden. Vi bliver imponeret af de visuelle effekter, men hvor er historien og handlingen? Før i tiden satte man mere fokus på at opbygge en frygt i publikum, hvor man den ene halvdel af filmen lægger op til det altafgørende klimaks. Der var blandt andet også rig mulighed for at lege med den vigtige handling.

 

Stay tuned til næste gang, hvor vi dykker ned til nogle gamle dramaer og kommer godt rundt om forskellige miljøer og tider. Bare rolig, folks, det bliver ikke spor kedeligt.

Vandt en Oscar for bedste kvindelige birolle Instruktør: Roman Polanski

Hvorfor I skal se netop disse to film? I Silence er det lige før man føler sig hypnotiseret af Hannibals intense blik, der

Skrevet af Marlon Wachowski

25


OD-dag - en dag for god sag med hvad de nu har brug for, eller besøg din mormor og giv en hånd med rengøringen. Spørg din folke-/efterskole om de ikke har brug nogle eks-

Julie Vogel 2.y

6. NOVEMBER: På en helt almindelig onsdag i november er dit skema tomt og i stedet erstattet af OD-dag. Men hvad er OD, tænker du måske? Hvad er OD-dag? OD står for Operation Dagsværk og er en hel

tra hænder i køkkenet; alle muligheder er åbne. Når du er tilmeldt, vil du få tilsendt et indbetalingskort med et ID- og kontonummer. Dette giver du til din arbejdsFattigdommen i Sierre Leone giver, som derefter be-

Sierre Leone er rigt på diamanter. Ifølge deres lovgiv-

dag, hvor du gør en god tjeneste og derved hjælper befolkningen i Sierre Leone, som er blandt ver-

til udvikling af lokalsamfundet (skoler, hospitaler mm.)

dens fattigste. Du går sammen med en ven, arbejder i maksimalt 5 timer,

”Mine Watchers”, der skal uddannes i at holde øje med

har en hyggelig dag og tjener 300 kr. til nogle, der virkelig har brug for det. Så går du og gerne vil give en skilling til verdens fattige, men kontoen ikke lige er til

ning skal en del af overskuddet fra diamantminerne gå Dette sker dog ikke efter hensigten, og Operation Dagsværk vil i år uddanne 300 unge som såkaldte minerne og i at gennemskue deres korruption. Derudover vil lokalbefolkningen blive informeret omkring problemet med minerne gennem skolebøger og en landsdækkende kampagne. På denne måde vil lokalbefolkning blive opmærksom på deres rettigheder, og dette vil forhåbentligt presse diamantindustrien til at føre pengene tilbage til lokalbefolkningen.

det, så er OD-dag en oplagt mulighed for at hjælpe helt uden, det koster noget.

Se meget mere på od.dk

taler de 300 kr. med dankort. Det er også muligt at betale kontant - så giver du bare pengene til dagsværksgruppen en efterfølgende dag. Men fortvivl ikke, hvis du ikke kan finde noget arbejde. Gå ind på od.dk under ”jobbanken” og se efter job i nærheden af dig. Lyst til at hjælpe? Har du lyst til at engagere dig yderligere i

dagsværk så vær med i dagsværkgruppen. Gruppen har været meget lille de sidste par år, men vi arbejder nu på at få Holstebro Gymnasium til igen at blive til et

Hvordan får jeg et arbejde på OD-dagen? Spørg familie og venner omkring dig, om de har brug for lidt billig arbejdskraft - lav en afta-

rigtigt dagsværk-gymnasium. Lyder det interessant, eller har du bare har nogle spørgsmål, så kontakt Julie Vogel fra 2.y.

le på dit fritidsjob eller et firma og hjælp dem

Politik på en torsdag torsdag” har inviteret nogle byrådskandidater, der først og fremmest brænder for deres sag, men som også er friske på en mere løssluppen og alternativ debat end sædvanligvis.

7. NOVEMBER: Du har måske hørt om ”Poesi på en torsdag”. Tag ikke fejl – dette er noget helt andet! D. 7. nov. danner Subhuset rammerne om et mere moderne og sjovere vælgermøde forud for kommunalvalget d. 19. november. Formålet med mødet er at skærpe din interesse for kommunalvalget og gøre minutterne i stemmeboksen lidt mere overskuelige.

Kandidaterne vil bl.a. ved hjælp af nogle utraditionelle midler blive testet i deres evne til at samarbejde over midten.

Et typisk vælgermøde kan hurtigt blive stift og præget en indøvet retorik eller være alt for ukonkret. Folkene bag ”Politik på en

Arrangementet foregår torsdag d. 7. nov. kl. 19.30 i Subhuset på Nørre Boulevard 49.

26


 Kulturkalender 

27


Lokalpolitik behøver ikke være kedeligt

Vi arbejder. Også for dig.

Synes du også, at Holstebro Kommune har brug for at blive støvet af, når det gælder mulighederne for unge? Så er det en god idé at stemme på en af de lokale radikale kandidater:

✓ Vi lytter til dig, der har noget på hjerte ✓ Vi vil skabe en ung bydel på slagterigrunden ✓ Vi vil gøre dig stolt af at komme fra Holstebro Med venlig hilsen Torben Gudiksen Per Tornvig Jette Hingebjerg Thomas Betak Rasmussen

Rasmus Gamst Beltofte Gerthie Betak Rasmussen Fouad Saleh Karnib Vicki Ravnsbæk

Stem på Radikale Venstre til valget 19. november i Holstebro Kommune

Rikke Korsgaard Ottesen Hans Chr. Noe Niels Henrik Nielsen Hans Kr. Didriksen

Se vores helt konkrete idéer her:

Oculus #52 - Efterår 2013  

Holstebro Gymnasium og HF's officielle, uofficielle skoleblad.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you