Page 1

content in je buurt

Creatief actief

SEPTEMB ER - NOVEMBER 2021 | BRUGGE BUURTCENTRA MINTUS

Naaiatelier Werken met klei tot een mooi voorwerp VANAF NOVEMBER TWEEWEKELIJKS

De eerste en derde vrijdag van de maand van 14 tot 16.30 uur. Eerste les op vrijdag 5 november om 14 uur. Datums van de lessen kunnen opgevraagd worden bij inschrijving.

ELKE DERDE DINSDAG VAN DE MAAND OM 14 U.

Heb je kleine naaiherstellingen die uitgevoerd moeten worden? Dan is Denise dé persoon die je nodig hebt. Zij is elke derde dinsdag van de maand is op post in het Buurtcentrum. Inschrijven/betalen bij/aan Denise € 1 of €2 naar gelang het werk. Enkel kleine herstellingen.

Wenskaarten ELKE MAANDAG OM 14 U.

Tegenwoordig zie je overal emoji’s, gif bestanden en digitale kaarten. Maar wat is er leuker en aangenamer om te krijgen dan een zelfgemaakte wenskaart! • Inschrijven gewenst • Gratis

BUURTCENTRUM TER LEYEN Kroosmeers 1 8310 Assebroek

Beste buurtbewoner,

Lijn 2 / 91 Halte AZ Sint Lucas Lijn 2 Halte Assebroek Zeven Torentjes Om de twintig minuten

Het zomerreces zit erop, we zijn klaar voor een bruisend najaar. Ook al moeten we nog steeds rekening houden met de coronamaatregelen, de werking van onze dienstencentra gebeurt stilaan weer op kruissnelheid. Met plezier stellen we jou dan ook een nieuwe editie van ‘Content in je buurt’ voor. Naar goede gewoonte hebben we een overzichtskalender van geplande activiteiten in elkaar gebokst. We bezorgen je graag wat ‘couleur locale’ uit je buurt en vertellen je waar onze centrumverantwoordelijken en het team achter de Mintus Buurtcentra zoal mee bezig zijn.

LDC Ter Leyen Didier Bracke T 050 32 60 10 E didier.bracke@mintus.be

Je leert per cursus één specifieke techniek: Opbouwen met worsten klei, harde of zachte lappen klei, een vol blok klei uithollen…

Haak- en breiclub

De voorbije maanden hebben we zon én behoorlijk wat regen gezien, maar bovenal veel energie getankt en uiteraard ‘het’ vaccin laten zetten. Zelfs al ligt de pandemie nog niet achter ons, die prik blijft de beste keuze om het voor onszelf en voor anderen veilig en gezond te houden. We hopen dat jij je ook hebt laten vaccineren!

ELKE DONDERDAG OM 14 U.

Wil je graag haken, breien of naaien maar doe je dat liever in aangenaam gezelschap? Kom dan zeker eens een kijkje nemen bij de haak- en breiclub!

Mee te brengen materiaal: Houten plank of boetseerschijf, plastiek zak, vod, spons, grote pot om water in te doen.

• Inschrijven gewenst • Gratis

€ 12 persoon per les. Klei en bakken is in de prijs inbegrepen. Vooraf inschrijven.

Multimedia

Centrumraad DONDERDAG 18 NOVEMBER OM 10 U.

Smartphone ELKE DINSDAG OM 14 U.

Wil je meer uit je smartphone halen dan enkel bellen en sms’en? Marian leert je wat je nog zoal kan doen met een ‘slimme telefoon’. Vooraf inschrijven vereist!

Tijdens de centrumraad maken we de balans op van het voorbije jaar. We blikken terug op het moeilijke jaar, maar kijken vooral ook vooruit. Heb je opmerkingen, vragen of suggesties? Breng ze mee en we bespreken wat mogelijk is. Wij zorgen voor de koffie! • Inschrijven gewenst • Gratis

Beste Bruggeling We hebben er een zomer opzitten waarin we al heel wat meer konden doen dan vorig jaar. En dat deed goed. Kleine bijeenkomsten, een terrasje meepikken, meer vrienden en familie zien… Het zijn die kleine dingen die toch zo belangrijk zijn en die ons leven kleur geven. Bruggelingen laten zich niet kennen en geven niet op. Dat hebben we het afgelopen anderhalve jaar gemerkt. Dank voor uw geduld en uw inzet tijdens deze vreemde tijden. Dankzij een hoge bereidwilligheid van de Bruggeling om zich te laten vaccineren, kunnen we stapsgewijs weer genieten. Ook oprechte dank daarvoor. Elk jaargetijde heeft zijn charmes. De herfst betekent een periode van overgang. Het is een tijd van bontgekleurde bladeren en het weer dat guurder wordt. Maak het gezellig met uw naasten en blijf goed voor elkaar zorgen.

Snuister in aanloop naar de herfst gerust door ons kersvers aanbod, vink aan wat jou interesseert. Voor de meest recente updates kun je steeds terecht op www. dienstencentra-brugge.be Wanneer er wijzigingen in het programma opduiken, lees je het daar als eerste. Een warme groet, een vuistje… en tot binnenkort? Hartelijk, Je centrumverantwoordelijke Didier Bracke

Naar goede gewoonte vindt u in ‘Content in je Buurt’ terug wat er leeft in uw dichte omgeving. Neem een kopje koffie of thee erbij en neem het rustig door. Hartelijk

Creatief actie

f

Colofon Verantwoordelijke uitgever:

Meer Content?

John-Nathan Hocepied, Ruddershove 4, 8000 Brugge

Alle ‘Content in je buurt’-edities vind je op deze website: www.dienstencentra-brugge.be/content-magazine

Ontwerp: digicreate.be | Druk: Mediatopper Papier: 100% gerecycleerd papier

Dirk De fauw Burgemeester

Mathijs Goderis Schepen Preventie

www.dienstencentra-brugge.be |

Pablo Annys Voorzitter Mintus

Bekijk activiteiten op achterkant

Lokale Dienstencentra Brugge | Schrijf in op de digitale nieuwsbrief dienstencentra@mintus.be


Aanbod bewegen

Aanbod ontmoeten & ontdekken

Voor alle onderstaande activiteiten vooraf inschrijven en inschrijvingsgeld aan lesgever te betalen.

DONDERDAG 9 SEPTEMBER 14 U.

Omdat de lockdown-bingo zo een groot succes was, willen we er graag nog eens een ouderwetse ‘allemaal samen’ bingo van maken.

• Deelname € 6 • Inschrijven verplicht t.e.m. 3 september

Sacrale dans

Yoga

WEKELIJKS OP MAANDAG VAN 9.15 TOT 10.15 U.

WEKELIJKS OP DINSDAG OM 10.30 U.

WEKELIJKS OP MAANDAG OM 18.30 U. EN OP DONDERDAG OM 10.15 U.

Zumba Gold is een Zumba variant met een lagere intensiteit en dus uitermate geschikt voor beginnende sporters en senioren! Zumba Gold brengt fitness en dans samen in één effectieve workout. ... Zumba Gold is de ideale les voor mensen die op een leuke manier willen afvallen of hun conditie willen verbeteren.

Ontmoeting 80-plus: Bingo

We voorzien voldoende prijzen en afsluiten doen we met taart en koffie.

Zumba gold

Tafeltennis WEKELIJKS OP MAANDAG OM 14 U.

Dia reportage reisverslag: Armenië

Wil je ook eens een balletje komen slaan, kom dan gerust eens langs. Indien er veel spelers zijn wordt er gedubbeld.

DONDERDAG 14 OKTOBER 14 U.

Armenië is een bergachtig land in de Zuidelijke Kaukasus. Geografisch gezien behoort het land tot Azië, maar in culturele en historische zin beschouwt het zich als behorend tot Europa en noemt zich (net als Georgië) een Europees land. Armenië is een van de oudste landen ter wereld en omvatte een veel groter gebied dan nu. De geschiedenis van Armenië gaat terug tot ongeveer 1500 voor Christus. Het was vroeger een koninkrijk en was op zijn grootst onder koning Tigran de Grote (95 v.Chr.-66 v.Chr). Hij stichtte de stad Tigranocerta als hoofdstad van zijn rijk.

Het rijk strekte zich uit over de Kaspische Zee tot aan de Middellandse Zee. In 165 kwam de Armeense onafhankelijkheid ten einde en werd het koninkrijk definitief een vazalstaat van het Romeinse Rijk. Armenië was in 301 het eerste land ter wereld dat het christendom als staatsreligie aannam. Het is ook zeer actueel door het conflict over Nagorno-Karabach.

Sacrale dans is een bijzondere vorm van dansen. Het is een vorm van ‘meditatie in beweging’. Door de dans word je steeds weer uitgenodigd om aanwezig te zijn, in het hier en nu, in elke pas, in elke beweging. We dansen met elkaar in een kring op allerlei soorten muziek.

Step aerobic WEKELIJKS OP WOENSDAG OM 9.30 U.

Yoga is een manier om je vitaal te voelen en meer ontspannen in het leven te staan. Door de focus te leggen op je adem, beweging en verstilling geven de yoga oefeningen kracht, souplesse en innerlijke rust. Je komt meer in balans en dichter bij jezelf.

BBB

Step aerobics is een vorm van aerobics waarbij gebruik gemaakt wordt van een opstapbankje. Het is een training die voor iedereen geschikt is, mannen en vrouwen, oud en jong. Doordat je beurtelings op en af het bankje stapt, worden vooral je benen, billen en heupen goed getraind.

WEKELIJKS OP VRIJDAG OM 9.30 U.

Line dance

Seniorengym

WEKELIJKS OP WOENSDAG OM 14 U.

WEKELIJKS OP VRIJDAG OM 10.30 U.

Linedance is een dansvorm die uit Amerika is overgekomen. Bij linedance worden er in lijnen/rijen gedanst, zo wordt het één geheel. Ook worden er dezelfde bewegingen en op dezelfde maat gedanst. In het begin werd er alleen op countrymuziek gedanst. Tegenwoordig kun je Linedance op verschillende genres beoefenen, zoals pop, rock, salsamuziek, ...

Seniorengym is een groepsles voor senioren (75-plus) die op een verantwoorde manier willen sporten. Alle spiergroepen en gewrichten komen aan bod waarbij de algehele conditie wordt verbeterd. Activiteit is gratis.

BBB pakt de drie belangrijkste B's van je lichaam aan, namelijk Buik, Benen en Billen! In slechts een uur tijd train je al deze 'probleem gebieden' met behulp van cardio- en krachtoefeningen. Activiteit is gratis.

• Deelname € 6 • Inschrijven verplicht t.e.m. 11 oktober

Gezonder, langer, gelukkiger leven met Qi gong WEKELIJKS OP ZONDAG 9.30 U.

Qi gong is een onderdeel van de Chinese leer, die men zich aanleert om de lichamelijke en geestelijke gezondheid te behouden en te verbeteren. Qi-gongoefeningen zijn meestal opzichzelfstaande oefeningen waarbij men de lichaamsdelen volgens een voorgeschreven patroon beweegt en deze bewegingen enige malen herhaalt, alvorens men naar een volgende beweging overstapt. Via mindfull bewegingen, meditaties en acupressuurtechnieken hef je blokkades op en voorkom je ziekte, stress en vermoeidheid. Zo ervaar je een diepe, zelfhelende innerlijke kracht. De technieken vergroten de vitaliteit en flexibiliteit, vertragen het verouderingsproces en verruimen het spiritueel bewustzijn.

Wie meer wil leren/lezen over Qi gong kan dit vinden in het boek Qi gong langer gezond en gelukkig leven door te bewegen, ademen en mediteren. Dit boek werd geschreven door onze lesgever Frank Adam. Je kan natuurlijk ook inschrijven en deelnemen aan de lessen. • Gratis • Vooraf inschrijven

Profile for OCMW Brugge

Content in je buurt sept- nov 2021  

Content in je buurt sept- nov 2021  

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded