Page 1


2


Dag van de Sport 2012 Dit is het programmaboekje van de vierde regionale Dag van de sport. Deze sportdag valt in ‘ De nationale Sportweek’ die van 21 tot 28 april in Nederland wordt georganiseerd. (zie ook www.nationalesportweek.nl) Ongeveer 3100 leerlingen uit de eerste en tweede klas van het Anna van Rijn College Albatros en De Linie, Oosterlicht College, Cals College Nieuwegein, College de Heemlanden, Het Houtens en De Baanbreker doen mee met de “Dag van de sport 2012”. Het doel van deze sportdag is kennis maken met nieuwe sporten en het ontdekken dat sporten leuk is om te doen. Bij de meeste sportdagen waaraan je hebt meegedaan ligt de nadruk op het winnen van het toernooi. Op deze sportdag ligt de nadruk op het aanleren van / kennis maken met de sport die je gekozen hebt. Daarnaast staat het samen sporten met klasgenoten en leerlingen van andere scholen centraal. Uiteraard zullen bij de sporten waar dat kan ook partijtjes worden gespeeld. Jullie hebben een keus kunnen maken uit 10 sporten (eerste klas) of 12 sporten (tweede klas). Elke sport vindt plaats op een andere locatie, verspreidt over de drie gemeentes waar de deelnemende scholen gevestigd zijn. De officiële opening vindt plaats in Sporthal Merwestein in Nieuwegein. Alleen de leerlingen die in Merwestein hun sportactiviteit hebben kunnen de opening bijwonen.

Jullie zijn te gast bij heel veel organisaties, verenigingen en scholen. We verwachten dan ook dat je je goed gedraagt. Om die reden willen we dan ook dat je je schoolpasje bij je hebt. In het 2e deel van dit boekje staat omschreven waar de activiteiten plaatsvinden, hoe laat je er moet zijn, wat je mee moet nemen e.d. Lees jouw onderdeel goed door. Tot slot wensen alle docenten LO van de deelnemende scholen jullie een plezierige dag toe.

3


Inhoudsopgave

Klas 1

Klas 2

Frisbee

blz 05

Rugby

blz 09

Atletiek meerkamp

blz 05

Softbal

blz 09

Floorball

blz 05

Flagfootball

blz 09

Dans

blz 06

Klimmen

blz 10

Handbal

blz 10

Circus, spaceturnen en acrobatiek

blz 06

Dans

blz 10

Bowlen

blz 06

Zelfverdediging

blz 11

KanoĂŤn

blz 11

Mountainbike, wielrennen, BMX en fietsen

blz 07

Atletiek

blz 12

Waterpolo

blz 07

Hockey

blz 12

Voetbal

blz 08

Streetbasketbal

blz 12

Racketlon

blz 13

Fitness

blz 13

Beachvolleybal

blz 14


Frisbee Je krijgt 2 verschillende spelvormen van Frisbee aangeboden. Na deze sportdag heb je ontdekt dat Frisbee een echte sport is met een landelijke en internationale competitie. Verder heb je ontdekt dat je een hele goede conditie nodig hebt en dat het super leuk is om te doen! Hier volgt waar en hoe laat je verwacht wordt en een korte uitleg. Adres:

Voetbalvereniging SV Houten Sportpark "Oud Wulven" Oud Wulfseweg Houten

Tijd:

Je wordt tussen 09.30 en 9.45 uur verwacht bij sportpark “Oud Wulven” te Houten.

Kleding:

Trek sportieve kleding en sportschoenen (liefst met noppen) aan. Neem ook warme kleding mee voor de pauzes.

Overige mededelingen: Meld je bij aankomst bij de docent van je school. Neem ook veel drinken en een stevig lunchpakket mee!!! Laat je waardevolle spullen thuis! Wij hopen dat je een leuke sportdag hebt en een goede indruk krijgt van frisbee. Routebeschrijving: wij gaan er van uit dat jullie de voetbalvereniging SV Houten (www.svhouten.nl) in Houten weten te vinden. Of gebruik een routeplanner van internet.

Atletiek meerkamp Jullie zijn ingedeeld op de sportdag bij atletiek. Hier volgt waar en hoe laat je verwacht wordt en een korte uitleg. Tijd: Je wordt om 9.30 uur verwacht op de atletiekbaan bij sportpark Galecop. Adres atletiekbaan Sportpark Galecop 6 3438 HX Nieuwegein Daar wordt een atletiektoernooi verzorgt door trainers en docenten LO. Uiteraard wordt je in sportkleding verwacht. Laat waardevolle spullen thuis. Ook zal je zelf voor een lunchpakket en wat drinken moeten zorgen. Wij hopen dat je een leuke sportdag hebt en een goede indruk krijgt over atletiek.

Floorball Je bent ingedeeld bij floorball. Op de “Dag van de sport” krijg je een clinic floorball en daarnaast speel je wedstrijdjes tegen andere teams. Het floorball team bestaat uit 5 veldspelers en een keeper. De keeper draagt beschermende kleding en een helm. Elk team heeft reservespelers die continu mogen door wisselen. De jongens en meisjes spelen op een andere locatie. Bij aankomst meld je je met je team bij de docent van je school herkenbaar aan de schoolkleding. In de sporthal bij de organisatietafel ontvang je informatie over de indeling. Fair Play vinden wij heel belangrijk en er wordt dus van je verwacht dat je je fatsoenlijk 5


gedraagt en je houdt aan de spelregels. Uiteraard word je in sportkleding verwacht! Locatie jongens

Locatie meisjes

Sporthal College de Heemlanden

Sporthal 't Veerhuis

Adres: De Slinger 48, Houten

Nijemonde 4, 3434 AZ Nieuwegein

Tijdstip: 9.30 uur aanwezig op de locatie. Denk eraan dat je een lunchpakket en wat drinken meeneemt voor de gehele dag. Heel veel sportplezier!

Dans Streetdance, breakdance en hiphop, Zumba; verschillende stijlen op 1dag. Bij dit onderdeel ga je hard aan de slag in groepen van 30 om 3 typen dans aan te leren, begeleidt door echte diehards. Dus heb je altijd al de blits willen maken op het schoolfeest of vind je dans gewoon leuk; schrijf je in!! Locatie Houtens: Cals College, College de Heemlanden, Het Houtens. Locatie Anna van Rijn Albatros: Anna van Rijn College, Oosterlicht College, De Linie, De Baanbreker Tijd: 09.30 uur

Circus,spaceturnen en acrobatiek Voor een ieder die van zweven houdt. In drie clinics leer je de fijne kneepjes op het gebied van: Acrobatiek: Hoe moet je samenwerken, hoe zoek je balans waar moet je kracht zetten, hoe bouw je een menselijke toren enz. Spaceturnen: Je leert springen op een tumblingbaan. Dat is een opblaasbare mat waar je bij je sprongen extra hoogte krijgt. Seriesprongen, salto’s, combinaties, alles behoort tot de mogelijkheden. Uiteraard staat de veiligheid voorop. Circusact: Met circus attributen aan de slag. Lopen op een bal, fietsen op een eenwieler, jongleren met ballen, enz. De oog hand coördinatie en het evenwichtsgevoel worden danig op de proef gesteld. Locatie: ’t Heem, Heemradenlaan 36, IJsselstein Tijdstip: 9:30 uur verzamelen

Bowlen Jullie zijn ingedeeld op de sportdag van 24 april, ‘De dag van de Sport’, bij het bowlen. Je wordt om 9.45 uur verwacht bij de bowlingbaan. Je moet je melden bij de docent van je eigen school. Er zal een clinic verzorgt worden door een paar trainers,waarna er ook een aantal wedstrijden gespeeld zullen worden. Locatie: Chandra Bowling Nieuwegein, Blokhoeve 16 Nieuwegein Tijd: 9.45 uur. Deze sportdag duurt tot ca. 14.00 uur. Uiteraard word je in sportkleding verwacht. Vanwege het grote aantal leerlingen zal er gewisseld moeten worden met schoenen of soms op sokken gebowld moeten worden. Eigen gewone schoenen’ of sport6


schoenen mag je niet dragen. Neem zelf eten en drinken mee. Je kan daar wel iets kopen maar hebt daar niet veel tijd voor. Wij hopen dat je een leuke sportdag hebt en een goede indruk krijgt van de sport Bowlen.

Mountainbike, wielrennen, BMX en Kunstfietsen Hier volgt waar en hoe laat je verwacht wordt op 24 april en tevens een korte uitleg. Lees deze informatie goed door. We hopen dat je een plezierige dag hebt en dat je na afloop een goede indruk hebt gekregen van wielrennen. Routebeschrijving: De wielrenbaan ligt naast de Nedereindse plas in Nieuwegein, op de berg naast de skibaan. We gaan er van uit dat je die weet te vinden. Adres: Wieleraccomodatie De Nedereindse Berg Nedereindseweg, 3546 PM Utrecht Tijd: Je wordt tussen 09.30 en 9.45 uur verwacht op de Nedereindse Berg. Overige mededelingen:  Meld je bij aankomst bij de docent van je school.  Als je zelf een mountainbike, crossfiets of racefiets hebt, neem die dan mee, dat fietst natuurlijkst het fijnst. Dat geldt ook voor een helm als je die hebt.  We hebben drie onderdelen, wielrennen op de weg, mountainbiken en BMX of crossfietsen. Elk onderdeel doe je ongeveer 60 minuten, daarna heb je een pauze van 15 minuten en ga je vervolgens naar het volgende onderdeel.  Zorg dat je de juiste kleding hebt, let dus goed op het weer.  Er is geen kantine of iets dergelijks, je moet dus zelf zorgen voor eten en drinken. Ga niet zonder toestemming van de instructeurs zelf iets ondernemen.

Waterpolo Tijdens het onderdeel waterpolo krijg je de eerste kneepjes van de waterpolo-sport aangeleerd en speel je een waterpolotoernooitje. Aan het einde van de dag mag je nog even vrij zwemmen. Locatie: Zwembad Merwestein in Nieuwegein. Kleding: Neem je zwemspullen mee en een handdoek. Tijd: 9:30 aanwezig en omkleden. 10:00 start van de dag. Laat waardevolle spullen thuis of neem 0,50 mee voor een kluisje!

7


Voetbal Je bent ingedeeld op de sportdag bij voetbal. ROC ASA Sportacademie uit Utrecht verzorgt voor jullie een spetterende voetbalactiviteit. De voetbalactiviteiten worden verdeeld over 4 voetbalvelden met verschillende thema's, zoals: baltechniek, trucs en wedstrijdjes. Tijd: Je wordt verwacht om 9.30 bij de voetbalvereniging Vreeswijk aanwezig te zijn. Adres:

Sportpark Zandveld Helmkruid 7 3434 CT Nieuwegein

Bij aankomst ga je op zoek naar je team. Hoe vind je je team? In de teamindeling (die op school hangt en ook bij aankomst op het sportpark) vind je je naam en het teamnummer waarin je speelt. Onthoud je teamnummer. De teambegeleiders houden een bord met een teamnummer vast. Zoek de teambegeleider met je teamnummer en je hebt je team gevonden. Fair play vinden wij heel belangrijk en er wordt dus van je verwacht dat je je fatsoenlijk gedraagt en je houd aan de spelregels. Uiteraard word je in sportkleding verwacht. Er is helaas niet genoeg ruimte voor iedereen om zich om te kleden in de kleedkamers. Dus kleed je thuis alvast om in sportkleding. We raden je aan alle waardevolle spullen thuis te laten. Neem zelf eten en wat te drinken mee. De kantine van de voetbalvereniging is waarschijnlijk geopend. Veel plezier op deze geweldige dag!

8


Rugby Beste leerling, je wordt verwacht op de rugbyvelden in Galecop.Je moet je melden bij de docent van je eigen school. Locatie: Galecop 4, 3438 HX Nieuwegein. Tijd: 9.30 uur. Deze sportdag duurt tot ca. 14.00 uur.

Daar wordt een clinic verzorgd door trainers van de Nieuwegeinse Rugby Club. Zij zullen jullie allerlei onderdelen van de sport aanleren. Na de clinic zullen er wedstrijden gespeeld worden. Uiteraard word je in sportkleding verwacht. Ook zal je zelf voor een lunchpakket en wat drinken moeten zorgen. We hopen dat je zo een goede indruk krijg de van de sport Rugby.

Softbal Beste leerling, je wordt verwacht op de softbalvelden in Houten. Je moet je melden bij de docent van je eigen school. Locatie:

Sportcomplex de Stenen Poort,

Tijd:

Warinenpoort 3 Houten om 9.30 uur. Deze sportdag duurt tot ca. 14.00 uur. Daar wordt een clinic verzorgd door trainers van de Houtense softbal vereniging Dragons. Zij zullen jullie allerlei onderdelen van de sport aanleren. Na de clinic zullen er wedstrijden gespeeld worden.

Uiteraard word je in sportkleding verwacht. Een handschoen kun je voor de sportdag lenen bij je eigen docent LO. Zorg er voor dat je die handschoen bij je houd zodat je hem na afloop ook weer bij je docent in kan leveren. Ook zul je zelf voor een lunchpakket en wat drinken moeten zorgen. Wij hopen dat je een leuke sportdag hebt en een goede indruk krijgt van de sport softbal.

Flagfootball Beste leerling, je wordt verwacht op Sportpark Oud-Wulven, op de velden van SV Houten. Je zal je allereerst even moeten melden bij de docent van je eigen school. Terplekke wordt een clinic verzorgd door trainers van de Utrechtse American Football Club, The Utrecht Dominators. Zij zullen jullie allerlei onderdelen van de sport aanleren. Na de clinic zullen er wedstrijden gespeeld worden. Uiteraard word je in sportkleding verwacht. Ook zul je zelf voor een lunchpakket en wat drinken moeten zorgen. Wij hopen dat je een leuke Dag van de Sport hebt en een goede indruk krijgt van de sport Flagfootball. Locatie: Sportpark Oud Wulven, voetbalvereniging SV Houten Adres: Oud Wulfseweg 2 3992 LT Houten Tijd: 9.30 uur aanwezig. Deze sportdag duurt tot ca. 14.00 uur.

9


Klimmen Jij bent ingedeeld bij het klimmen. Een leuke en avontuurlijke sport. Naast het klimmen zul je ook boogschieten en teamgames aangeboden krijgen. We hopen dat je een goede indruk krijgt van deze sport.

Locatie: Klimhal Mountain Network, Blokhoeve 12, Nieuwegein Tijd: 09.45 uur

Handbal Jij hebt aangegeven dat jij op de dag van de sport graag wilt meedoen aan de clinic handbal. Hier ben jij dan ook voor ingedeeld. Tijd: Je wordt om 9.30uur verwacht bij sporthal Galecop te Nieuwegein. Locatie: Aert de Gelderhage 7, 3437 KB Nieuwegein

Denk er wel aan je te melden bij een docent van je eigen school! Vanaf 10:00 zullen jullie een clinic volgen van Handbalvereniging Venus - Nieuwegein. Tijdens de clinic zullen jullie van alles leren over de sport handbal. De dag zal geĂŤindigd worden met verschillende wedstrijdjes. De dag zal rond 14:00 klaar zijn. Uiteraard wordt je in sportkleding verwacht. Denk aan je zaalschoenen! Voor een lunchpakket en wat te drinken moet je zelf zorgen. Wij hopen dat je een leuke sportdag hebt en een goede indruk krijgt van de sport handbal.

Dans Streetdance, breakdance en hiphop, Zumba; verschillende stijlen op 1dag. Bij dit onderdeel ga je hard aan de slag in groepen van 30 om 3 typen dans aan te leren, begeleidt door echte die-hards. Dus heb je altijd al de blits willen maken op het schoolfeest of vind je dans gewoon leuk; schrijf je in!! Locatie: Cals College Nieuwegein en Oosterlicht College Tijd: 09:30 verzamelen Locatie Oosterlicht: Oosterlicht College, College de Heemlanden, Het Houtens Locatie Cals College: Cals College, Anna van Rijn College, De Linie, De Baanbreker.

10


Zelfverdediging: Taikwondo, martial arts, judo Kies je voor zelfverdediging dan krijg je een les Taekwondo, een les Martial Arts en een verrassingsles. Je krijgt dus op 1 dag 3 lessen en dat nog gratis onder schooltijd ook!!! Taekwondo is een stijlvolle en veelzijdige vechtsport. Een snelle sport. Taekwondo betekent letterlijk “manier van de voet en de vuist”, maar het accent ligt op de voeten en de benen. Een goede uit-voering vereist de nodige inspanningen. Taekwondo leent zich dan ook uitstekend voor het verbeteren van de lichamelijke conditie én het zelfvertrouwen. Iedereen kan de taekwondotechnieken leren en in de praktijk beoefenen. Martial Arts: Je leert vooral veel over Aikido. Aikido is de vreedzame krijgskunst van de oude samurai. Het is defensief, niet gericht op het toebrengen van schade. Maar op het moment dat je wordt aangevallen zul je proberen het initiatief over te nemen. Je leert grepen waarbij je de ander onder controle kunt krijgen. Zelfs als je niet sterk bent, kun je iemand gecontroleerd naar de grond brengen. Is zelfver-dediging jouw eerste keus? Locatie: Sporthal Merwestein Nieuwegein Tijd: 09.30 uur verzamelen

Kanoën Je bent ingedeeld bij kanoen in Utrecht of in IJsselstein. Je docent weet op welke locatie je wordt verwacht. Je wordt om 09.30 verwacht op de locatie in IJsselstein of in Utrecht. Meld je bij aankomst bij de docent van jouw school.

Adres Utrecht: “Rijnstroom”: Weg naar Rhijnauwen 2 3584 AD Utrecht Adres IJsselstein: Jachthaven Marnemoende, Noord IJsseldijk 109a 3402PG IJsselstein Locatie Utrecht: Cals College, Anna van Rijn College, College de Heemlanden, Het Houtens Locatie IJsseltein: De Baanbreker, Oosterlicht College Voorafgaand aan het kanoën krijg je uitleg over de techniek van het kanoën. Ook wordt verteld welke route we gaan varen. Uiteraard word je in sportkleding verwacht. Let op het weer. Het is verplicht om droge kleding mee te nemen. Als je onverhoopt in het water valt moet je je kunnen omkleden. Het water is in april nog echt koud!! Laat waardevolle spullen thuis. Ook zul je zelf voor een lunchpakket en wat drinken moeten zorgen.

11


Wij hopen dat je een leuke sportdag hebt en een goede indruk krijgt van het kanoën.

Atletiek meerkamp Jullie zijn ingedeeld op de sportdag bij atletiek. Hier volgt waar en hoe laat je verwacht wordt en een korte uitleg. Tijd:

Je wordt om 9.30u verwacht op de atletiekbaan bij sportpark Galecop.

Locatie:

Atletiekbaan Sportpark Galecop 6 3438 HX Nieuwegein

Daar wordt een atletiektoernooi verzorgt door trainers en docenten LO. Uiteraard wordt je in sportkleding verwacht. Laat waardevolle spullen thuis. Ook zal je zelf voor een lunchpakket en wat drinken moeten zorgen. Wij hopen dat je een leuke sportdag hebt en een goede indruk krijgt over atletiek.

Hockey Beste leerling, je bent ingedeeld bij hockey. Je krijgt op de “Dag van de sport” een clinic georganiseerd door spelers van hockeyclub Nieuwegein en Houten. Hieronder zie je op welke locatie jou school verwacht wordt. Bij aankomst meld je je bij de docent van je school. Fair Play vinden wij heel belangrijk en er wordt dus van je verwacht dat je je fatsoenlijk gedraagt en je houdt aan de spelregels. Uiteraard word je in sportkleding verwacht en als je een eigen stick hebt, neem hem mee!

Locatie: Hockeyclub Houten: Warinenpoort 7 te Houten Tijdstip: 9.30 uur. Deze sportdag duurt tot ca. 14.00 uur. Denk eraan dat je een lunchpakket en wat drinken meeneemt voor de gehele dag.

Streetbasketbal Jullie zijn ingedeeld op de sportdag bij Streetbasketball. Hier volgt waar en hoe laat je verwacht wordt en een korte uitleg. Tijd:

Je wordt om 9.30u verwacht op de velden naast de atletiekbaan.

12


Locatie:

atletiekbaan Sportpark Galecop 6 3438 HX Nieuwegein

Daar wordt een clinic verzorgt door een bekende Nederlandse speler. Hij zal jullie allerlei onderdelen van de sport aanleren. Uiteraard wordt je in sportkleding verwacht. Laat waardevolle spullen thuis. Ook zal je zelf voor een lunchpakket en wat drinken moeten zorgen. Wij hopen dat je een leuke sportdag hebt en een goede indruk krijgt van de sport Streetbasketball.

Racketlon Racketlon is een sport die al lange tijd beoefend wordt als Zweden, Finland, Verenigd Koninkrijk, België en Oostenrijk.

in

landen

Bij racketlon strijden twee spelers tegen elkaar in de vier racketsportten tafeltennis, badminton, squash en tennis (ook in deze volgorde). Een wedstrijd bestaat uit vier sets, één in elke sport. De vier disciplines worden kort na elkaar afgewerkt. Men krijgt slechts beperkte tijd om zich voor te bereiden op de volgende racketdiscipline. Elke set wordt gespeeld tot 21 punten, vergelijkbaar met tafeltennis. De winnaar (beste allround racketspeler) is degene met de meeste punten en niet degene die de meeste sets wint. Bij racketlon telt ieder punt dus even zwaar mee. Racketlon vereist, naast een beheersing van de vier racketsporten, een geheel eigen wedstrijdtactiek. 4 rackets 1 sport

Locatie:

Racketcentrum Houten Pelmolen 7 3994 XX Houten Tel : 030 - 637 85 77

Tijd:

Verzamelen tussen 09.30 uur en 09.45 uur

Fitness in de sportschool In sportschool Piazza maak je kennis met 3 trainingen. Gevarieerde trainingen, in een lekker intensief tempo: Fitness, Spinning en Total Body Workout. Hier volgt waar en hoe laat je verwacht wordt en een korte uitleg.

Adres:

Tijd:

Piazza Sports Kruisboog 4 3994 AE Houten Tel 030 - 6377223 Je wordt tussen 09.30 en 9.45 uur verwacht bij Piazza Sports. 13


Kleding:

Uiteraard word je in (luchtige) sportkleding verwacht. Neem ook een handdoek mee.

Schoeisel:

Zaalschoenen. Absoluut geen zool die strepen maakt op de vloer.

Overige mededelingen: - Meld je bij aankomst bij de docent van je school. - Ter plekke krijg je te horen bij welk training je start. - Er is een bar in het fitnesscentrum waar je eten en drinken kunt kopen, maar er is ook gelegenheid om je eigen drinken en een (stevig) lunchpakket te nuttigen! - Laat je waardevolle spullen thuis! - Wij hopen dat je een leuke sportdag hebt en een goede indruk krijgt van fitness in de sportschool.

Routebeschrijving: wij gaan er van uit dat jullie Piazzasports in Houten weten te vinden (www.piazzasports.nl). Of gebruik een routeplanner van internet.

Nu speciaal scholierentarief. Onbeperkt fitnessen voor â‚Ź 24,95

Beachvolleybal Beste leerling, je wordt verwacht op het buitenvertrek van Merwestein, tegenover Cals Nieuwegein. Je moet je melden bij de docent van je eigen school. Er zal een clinic verzorgt worden door Paul van der Ven en Niels Plinck, speler in de eredivisie, en andere beachvolleybal toppers van La Playa Blanca. Zij zullen jullie verschillende aspecten van het spelen op zand bijbrengen. Naast de clinic zullen er ook wedstrijden gespeeld worden op gras. (www.laplayablanca.nl)

Locatie: Merweplein 1Nieuwegein Tijd:om 9.30 uur. Deze sportdag duurt tot ca. 14.00 uur.

Uiteraard word je in sportkleding verwacht. Zorg er ook voor dat je sportschoenen meeneemt want op gras speel je minder lekker op blote voeten.Ook zal je zelf voor een lunchpakket en wat drinken moeten zorgen.

Wij hopen dat je een leuke sportdag hebt en een goede indruk krijgt van de sport Beachvolleybal.

14


Dag van de Sport 2012  

Programma boekje Dag van de Sport

Dag van de Sport 2012  

Programma boekje Dag van de Sport

Advertisement