Page 1

Jaargang 22, nummer 801 donderdag 7 maart 2013

Even voorstellen . . . (1)

Hieperdepiep . . . Hoera !

Het kan zijn dat enkelen van jullie mij deze week al hebben zien lopen, graag wil ik van de gelegenheid gebruik maken om me kort aan jullie voor te stellen. Mijn naam is Lise"e de Zeeuw. Ik ben 48 jaar en woonach(g in Deurne. Deze week ben ik gestart op OBS Het Toverkruid, en ik ben vooral heel veel indrukken aan het opdoen. Hiervoor heb ik acht jaar op OBS Brandevoort in Helmond gewerkt. Mijn werk bestond daar uit het begeleiden van rugzak- leerlingen, en 1 dag per week stond ik voor de klas (groep 7) . Ook heb ik op OBS Brandevoort de Sociale Vaardigheids-trainingen verzorgd. Op Het Toverkruid ga ik vooralsnog ondersteuning geven in de klas, aan kinderen die dit nodig hebben. Dit kan op sociaal-emo(oneel gebied zijn of op cogni(ef gebied. Ik ben nu twee dagen hier op school, en wat ik zie, zijn vooral vrolijke kinderen, die op een veilige manier de wereld mogen ontdekken. Het valt me ook op dat de kinderen heel open zijn en naar me toe stappen om zich voor te stellen en aan mij vragen of ik de “nieuwe “ juf ben. Heerlijk om te zien en te ervaren. Zoals ik in het begin al zei, ik ben nog heel veel indrukken aan het opdoen, maar ik heb er alle vertrouwen in, dat ik me hier heel snel thuis zal gaan voelen. Groetjes en misschien tot snel ! Lise"eCélina Sloover, Welkom in groep 8 !Lise"e de Zeeuw, Welkom in ons team !Niels, 10 jaar !Maartje, 10 jaar !Max van de Wiel, 11 jaar ! Proficiat !

Agenda Dinsdag 12 maart: Diplomazwemmen Woensdag 13 maart: Verjaardagsfeest leerkrachten ! Dinsdag 19 maart: Speelgoedmiddag groep 1/2 Dinsdag 19 maart, 10.00-11.00 uur: Infopunt Opvoeding GGD, op De Horizon Woensdag 20 maart: begin van de lente ! Boomfeestdag ! Groep 7/8 op de fiets naar school ! Vrijdag 22 maart, 11.45 uur: Maandviering ! Maandag 25 maart: Bosmiddag groep 1/2/3 Vrijdag 29 maart: Goede Vrijdag. We gaan met de hele school naar het lich@es(jn in Someren ! Zondag 31 maart: Pasen. En ingang zomer(jd ! Dus let op: we moeten een uur vroeger op !

OBS Het Toverkruid 2012-2013 Dalkruid 23  5721 RR Asten  0493-697439  toverspreuk@toverkruid.nl  www.toverkruid.nl


Even voorstellen . . . (2) Mijn naam is Carin Linders, 27 jaar, en ik woon samen met mijn vriend in Neerkant. Tijdens mijn HBO-opleiding Pedagogiek vond ik het onderwijs erg leuk. Daarom koos ik er voor om een PABOopleiding te gaan volgen. Misschien hebben jullie mij al eerder gezien, want ik heb het eerste half jaar stage gelopen in groep 3/4. Dit was een leuke maar vooral leerzame (jd. De (jd vloog voorbij en ik moest gaan wisselen. Erg blij was ik dat ik de kans kreeg om in de kleuterklas aan de slag te gaan. Het bevalt me erg goed op Het Toverkruid, want het is voor mij een erg preGge leeromgeving. Iedere donderdag ga ik met plezier naar school omdat op Het Toverkruid een ieder kan en mag leren! Wie weet tot ziens! Groetjes Carin

Boomfeestdag 2013 Woensdag 20 maart is het weer Boomfeestdag. De kinderen van groep 7/8 trekken dan naar een natuurgebied om boompjes te planten die moeten uitgroeien tot een nieuw stuk bos. Onze groep 7/8 is daarbij aanwezig van 10.30 tot 11.30 uur. De kinderen moeten zelf een schop meenemen (met hun naam erop !), laarzen of stevige, oude schoenen en kleren die vies mogen worden. Medewerkers van de gemeente verzorgen een korte instruc(e over hoe de boompjes geplant moeten worden. Daarna gaan de kinderen zelf aan de slag. Na het aanplanten krijgen ze chocomel en een appel. De boompjes worden geplant in de buurt van de visvijver (De Wi"e Bergen) in Heusden. We gaan daar op de fiets naartoe. Alle kinderen van groep 7/8 moeten die dag dus op de fiets naar school komen. De begeleiding is geregeld.

Verjaardag van alle leerkrachten Op woensdag 13 maart vieren we onze verjaardag! De hele dag staat in het teken van ‘Fijn anders zijn’. De kinderen van de groepen 1 tm. 8 gaan door elkaar in verschillende workshops aan de slag. Welke workshops dat zijn blijK nog even een verrassing. Op deze dag mogen de kinderen verkleed naar school komen.

Lich'es(jn Someren Dit jaar mag onze school meedoen met het Lich@es(jn 2013 in Someren. Samen met de Mariaschool uit Someren gaan we dit lich@es(jn voorbereiden. Tijdens het lich@es(jn in Someren wordt in de aanwezigheid van alle kinderen een logo verlicht met 2500 kaarsjes ! Het Lich@es(jn staat in het teken van gedenken/herdenken en heeK een directe link met de s(ch(ng Alpe D’HuZes. Meer informa(e volgt.

Gevraagd voor de Crea van groep 5 tm. 8: Oude (jdschriKen, borduurgaren, borduurpatroontjes en lapjes om op te borduren.

Herfstvakan(e Voor wie al ver vooruit plannen wil maken: komend schooljaar is de herfstvakan(e van 12 tot 20 oktober 2013.

 Bladzijde 2  7 maart 2013  OBS Het Toverkruid 

Toverspreuk 7 maart 2013  

toverspreuk 8 maart

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you