Page 1

AGENDA: Wo 06-11: Levering kinderpostzegels Do 07-11: Teamvergadering Vr 08-11: Ma Di Wo

11-11: 12-11: Viering 13-11: Info avond groep 8 VO

1. NATIONAAL SCHOOLONTBIJT… Het Nationaal Schoolontbijt zal dit jaar niet kunnen doorgaan. Wij waren dit jaar weliswaar nog op tijd met aanmelden, maar werden gezien de vele inschrijvingen op de reservelijst geplaatst. Helaas konden wij niet meer worden ingedeeld. Ondanks de negatieve publiciteit (het ontbijt zou niet helemaal gezond zijn van samenstelling) rondom het schoolontbijt in het nieuws, vinden wij het jammer dat het niet doorgaat. Wij vinden het Nationale schoolontbijt een goede insteek om kinderen erop te wijzen dat ontbijten 's morgensvroeg van groot belang is om de gehele dag geconcentreerd te kunnen werken. Natuurlijk willen wij volgend jaar weer een Nationaal schoolontbijt organiseren! Met vriendelijke groet, Guus Moolhuijsen, Directeur 2. VIERINGTIJDEN… Dinsdag 12 november vindt alweer de eerste viering van dit schooljaar plaats. e

1 viering: 11.00u – 12.00u: voor groep 1/2a; 3a; 4; 6 en 8 e

2 viering: 14.30u – 15.30u: voor groep 1/2b; 3/4; 5 en 7 Alle ouders, familieleden en kennissen zijn van harte welkom bij deze vieringen. Het is steeds weer prachtig om te zien hoe kinderen zich presenteren in de schijnwerpers van de school. We hopen dat u tijd kunt vrijmaken om de hele viering bij te wonen. Zo kunnen we voorkomen dat er onrust ontstaat door komende en gaande mensen. Ook jongere broertjes en zusjes die meekomen, zorgen nog wel eens voor onrust. Wij vragen u dan ook vriendelijk hen niet mee te brengen.

Datum: 6 november 2013 Nr.: 745 3. TRAKTATIES OP SCHOOL… Als uw kind jarig is, mag het uiteraard trakteren in de klas. Wij hebben hierover wel een aantal dingen afgesproken binnen onze school. Liefst willen wij een gezonde traktatie zien, maar een klein snoepje mag ook. Wij willen niet dat er kleine cadeautjes getrakteerd worden. Dus geen potloden, gummen, miniboekjes end. Deze zullen we helaas aan u mee terug naar huis geven. Ook voor de juf of meester hoeft niets extra’s meegebracht te worden. Zij delen graag mee met de traktatie van de kinderen. 4. WERKGROEP PR VRAAGT OM UW HULP… HERHALING… De school heeft een werkgroep PR. Daarin hebben zitting enkele ouders en leerkrachten/directeur. Het doel van de werkgroep is o.a. het neerzetten/ behouden/uitbreiden van goede naamsbekendheid van De Wildschut in Gilze. Ouderpanel Om een goed beeld te krijgen hoe De Wildschut bekend staat in het dorp willen wij graag met ouders van de kinderen uit groep 1 tot en met 3 om de tafel gaan zitten. Wij willen daarvoor een ouderpanel houden op 14 november om 19.30 uur. Vragen die bij het ouderpanel aan de orde komen zijn o.a.: Hoe staat de school in het dorp bekend? Wat zijn sterke punten en verbeterpunten van de school. Hoe zouden wij ons nog meer kunnen profileren? Dus als u graag mee wilt denken, geeft u zich dan op! Open Dag Op 28 januari is er weer een Open Dag op De Wildschut. Wij willen de Open Dag op een andere wijze vorm gaan geven (lees: uitdagender opzetten). Wij zijn daarom op zoek naar ouders die affiniteit hebben met PR (houden van open dagen) en bereid zijn om met ons mee te denken / helpen. Wij willen ook graag in contact komen met de (nieuwe) ouders die vorig jaar aangaven hieraan mee te wilen werken. Heeft u interesse dan graag contact opnemen met Guus Moolhuijsen via directie@obsdewildschut.nl .


5. NIEUWS VAN DE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD… Pasgeleden troffen jullie in de Wegwijzer een oproep aan voor nieuwe MR-leden. Twee geïnteresseerden woonden vorige week de vergadering al bij om kennis te maken. Ook de volgende vergadering zal er nog iemand aanschuiven. Mocht je ook een kijkje willen nemen, dan ben je van harte welkom. De volgende vergadering is op 9 december, aanvang 20.00 uur. Geef van tevoren even via de mail aan dat je wilt komen, dan sturen we de stukken toe: mrwildschut@obsdewildschut.nl Heb je al gemaild, maar nog geen reactie ontvangen? Er blijkt iets mis te zijn gegaan bij het doorschakelen van het mailadres. Het probleem zou inmiddels verholpen moeten zijn en je kunt dus alsnog een reactie verwachten. Je mag ons uiteraard ook altijd op het schoolplein aanspreken of een mail sturen naar een van de huidige MR-leden (mailadressen staan in het MR raamwerk op de website). 6. PRESENTATIE JEUGDRAAD… Beste kinderen van de Wildschut, a.s. zondag 10-11-13 wordt de jeugdraod Carnaval Ut Leste Stripke gepresenteerd! Het zou leuk zijn als jullie meelopen in de opstoet, dat kan als je dan a.s. zondag om 13.00 u bij Aan het Plein bent om daar samen met De Leutefleuters en De Leuttappers de jeugdraden op te halen. Je bent ook van harte welkom, met mama of papa, oma of opa bij Aon Ut Plèèn waar vanaf 14.00 u het daverende programma start: Klein Kabaol, Groot Gebeuren: de jeugdprins(es) presentatie 2013/2014! Met een gezellig Gils feest na de presentatie . Lijkt dit je leuk, of zou je ook wel eens dansmarieke, raadslid, politie nar of jeugdprins(es) willen zijn? Kom dan gerust eens kijken, want volgend jaar willen we wellicht een jeugdraad samenstellen vanuit de groepen 7 van De Wildschut en/of De Bolster! Hopelijk tot ziens, want Ut Leste Stripke laat zien hoe het gaat: Zodoedè! Met Leutige groet, 

7. SINTERKLAAS EN PIETEN IN GILZE… Het is weer bijna zover. Zaterdag 16 november zal Sinterklaas arriveren in Nederland. Hij zal deze dag enkele Pieten vooruit sturen om Het Pietenhuis in Gilze alvast in orde te maken. Het Pietenhuis is deze dag weer te bewonderen en er is van alles te beleven. Zondag 17 november willen we Sint met zijn Pieten op een feestelijke manier verwelkomen. Graag nodigen wij jullie uit om daar aan mee te doen. Wij hebben ook een kleurplaat meegegeven. Willen jullie deze mooi kleuren/versieren, zodat je deze zaterdag aan de Pieten kan komen geven. Hiermee willen we op zondag de grote zaal in de Schakel versieren. Op zondag 17 november vertrekken we om 13.00 uur bij Het Pietenhuis. In een vrolijke intocht gaan we door Gilze naar De Schakel. In De Schakel zal het een groot feest worden voor de grote kinderen. (Let op! Dit zal op een andere wijze verlopen dan voorgaande jaren) Rond 16.30 uur wordt er een fotomomentje ingelast voor de ouders met baby’s. Meer informatie: Weekblad Gilze-Rijen Facebook https://nlnl.facebook.com/StichtingSintNicolaasComite Gilze Website www.sintnicolaasgilze.nl Tot ziens, Sint Nicolaas Comité Gilze 8. CABARETDUO “NIET SCHIETEN” IN DE SCHAKEL… Op 7 november staat cabaret duo Niet Schieten! in theater De Schakel met hun voorstelling 'Vrouwen willen maar 1 ding'. Wat dan, vragen wij ons af? Heeft u een idee? Kaarten zijn te bestellen via www.schakelgilze.nl en kosten € 15.

Kopij voor de wegwijzer kunt u sturen voor maandag 16.30u naar wegwijzer@obsdewildschut.nl

Wegwijzer 6 november 2013 nr. 745  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you