Page 1

AGENDA: Ma 26-08: Di 27-08: Teamvergadering Wo 28-08: Do 29-08: Vr 30-08: 1. MENEER GUUS OFFICIEEL DIRECTEUR… Als het goed is, heeft uw kind afgelopen week een brief meegekregen vanuit Tangent. In deze brief heeft u kunnen lezen dat ik per ingang van dit schooljaar officieel benoemd ben als directeur van De Wildschut. Ik ben erg blij dat het bestuur van Tangent mij in de gelegenheid stelt om mijn werkzaamheden op De Wilschut voort te zetten. Het is mij als interim directeur namelijk uitstekend bevallen. De betrokkenheid, kennis, sfeer en inzet van iedereen is bewonderenswaardig en dus voor een directeur een heerlijke omgeving om in te werken. Ik heb er veel zin in en zal mijn uiterste best doen om samen met jullie De Wildschut nog verder te laten groeien in al haar facetten. Groet, Guus Moolhuijsen 2. OPROEP OUDERS RAAMDECORATIE… Ben jij een creatieve mama of papa en lijkt het je leuk om dit jaar te helpen met het versieren van de schooletalage? Dan zijn wij op zoek naar jou! Slechts één of twee keer per jaar zullen we u vragen om samen met de klas van uw kind en in overleg met de betreffende leerkracht te zorgen voor een kleurrijke etalage. U kunt zich opgeven door vóór vrijdag 30 augustus te mailen naar ilse@obsdewildschut.nl. Graag uw naam en de naam en groep van uw kind vermelden.

Datum: 21 augustus 2013 Nr.: 735 3. KENT U DE VERKEERSREGELS NOG… Op de basisschool volgen de meeste kinderen vanaf groep 3 verkeerslessen en de verkeerseducatie gaat voor de meeste mensen door totdat het rijbewijs gehaald wordt. Hoe lang is het geleden dat u uw rijbewijs heeft gehaald? Weet u wat er in de afgelopen jaren veranderd is? Veilig Verkeer Nederland organiseert bijeenkomsten voor mensen die graag een antwoord willen hebben op de laatste vraag. In de Gemeente Gilze en Rijen wordt een bijeenkomst georganiseerd en u kunt deze bijeenkomst gratis bijwonen. Een deskundige voorlichter van Veilig Verkeer Nederland praat u onder het genot van een kopje koffie of thee bij over alle verkeersregels die in de loop der jaren veranderd zijn. U kunt daarbij denken aan de turborotondes, spitsstroken, 2toDrive, nieuwe belijningen enzovoorts. De bijeenkomst heeft een informatief karakter. De populariteit van de cursus is de afgelopen jaren flink toegenomen. Meldt u zich daarom op tijd aan. Doelgroep:

24 – 60 jarigen

Gilze en Rijen: Donderdag 19 september, Tijdstip 20.00 – 22.00 uur Inschrijven: U kunt zich inschrijven tot 1 week voor aanvang van de cursus via steunpuntbrabant@vvn.nl (Veilig Verkeer Nederland Steunpunt Brabant) o.v.v. Opfris Gilze en Rijen. De volgende gegevens dienen in de mail te staan: m/v, voorletters, achternaam, adres, postcode, plaats, geboortedatum en telefoonnummer. U ontvangt een schriftelijke bevestiging na aanmelding met alle benodigde informatie.

Kopij voor de wegwijzer kunt u sturen voor maandag 16.30u naar wegwijzer@obsdewildschut.nl


Brigadieren Gilze 2013-2014 Beste ouders, verzorgers en leerlingen van de Bolster en Wildschut Wij vinden het als brigadierscommissie belangrijk om er zorg voor te dragen dat leerlingen van groep 1 t/m 8 veilig de school bereiken. Hiervoor zijn wij afhankelijk van de hulp van anderen. We hebben namelijk ontzettend veel vrijwilligers nodig om 4 oversteekpunten (Heuvel, Raadhuisstraat, Tip en Kerkstraat) in Gilze te bemannen met brigadiers. Gelukkig is er een grote groep volwassenen en leerlingen van groep 7 en 8 die zich hiervoor willen inzetten, ontzettend bedankt hiervoor! Toch lukt het tot op heden niet om het rooster helemaal rond te krijgen. Voor het eerst in jaren zal daarom de Heuvel op donderdag tussen de middag niet bemand zijn met brigadiers. Dit vinden wij natuurlijk heel spijtig en we blijven dan ook ons best doen om het op te lossen. Graag doorgeven aan Angela Timmermans 454480 pascalenangela@home.nl als je jezelf hiervoor aan wilt melden. Verder willen wij aan iedereen vragen om degene die zich vrijwillig inzetten als brigadier ook met respect te behandelen. Spreek elkaar vriendelijk aan als er zich iets voorvalt en houd je aan de regels met het oversteken. Dit houdt in dat je te voet oversteekt bij de brigadiers (evt. met de fiets aan de hand!!!). Bij het eerste fluitsignaal gaan de brigadiers op de weg staan en bij het tweede fluitsignaal mag je oversteken. Als er opnieuw wordt gefloten gaan de brigadiers op de stoep staan en kun je dus niet meer oversteken. Bij de Heuvel en de Tip wisselen de brigadiers van oversteekplek. Dit houdt in dat je voor je eigen veiligheid, maar ook voor die van anderen, soms even moet wachten. Houd je hier wel aan. Bij de Kerkstraat wordt het hele kruispunt door de brigadiers stilgelegd. Op dat moment steken fietsers of steppers lopend de kruising over (achter de brigadier langs) en voetgangers steken over bij het octopuspunt. Auto's kunnen op dat moment niet de straat voor school inrijden en moeten dus even geduld hebben. Tot slot vragen we niet alleen aan voetgangers, fietsers en brigadiers om zich aan de regels te houden en elkaar met respect te behandelen, maar natuurlijk ook aan automobilisten. Heb als automobilisten geduld, houd je aan de regels en zet je kinderen op een veilige manier bij school af, ook al moet je dan soms een stukje lopen. We hopen op ieders medewerking, zodat ook dit jaar de kinderen veilig naar school kunnen. Voor vragen of opmerkingen graag contact opnemen met een van de commissieleden. Marie-Jose Rohaan 453560 roymariejose@home.nl Peggie Broeders 454528 Peggie.Broeders@inos.nl Angela Timmermans 454480 pascalenangela@home.nl


Buitenschoolse opvang bij Kinderdagverblijf Spetters, Kinderdagverblijf Spetters is een kleinschalig, knus en huislijk kinderdagverblijf. We bieden opvang aan kinderen van 0 tot en met 12 jaar. Buitenschoolse opvang: De plek waar kinderen zich thuis voelen. Voor en na school, op vrije dagen en in de schoolvakanties. De buitenschoolse opvang van Kinderdagverblijf Spetters is opgesplitst in twee locaties. “Onze” Spetters in de leeftijd van 4 t/m 7 jaar genaamd de Binkies, bevindt zich op de hoofdlocatie aan de Lange Wagenstraat. “Onze” Spetters in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar genaamd de Bikkels, gaan naar de locatie aan de Raadhuisstraat, grenzend aan het schoolplein van OBS de Wildschut. Uw kind heeft vaste pedagogisch werkers op de groep, waardoor er een goede vertrouwensband ontstaat. Binnen Spetters werken wij jaarlijks met verschillende thema’s en diverse workshops. Onze schoolvakanties staan in het teken van sport, spel en creativiteit en hebben ieder hun eigen karakter. Op www.spettersgilze.nl vindt u uitgebreide informatie over Kinderdagverblijf Spetters. Wilt u meer weten over de opvangmogelijkheden (ook tijdens de vakantie), een vrijblijvende offerte, of wilt u eens een kijkje komen nemen, dan kunt u contact opnemen. adres:

telefoonnummer: e-mail:

Kinderdagverblijf Spetters Lange Wagenstraat 9c 5126 BA Gilze 0161-456505 info@spettersgilze.nl

Bij kinderdagverblijf Spetters is uw kind onze spetter!


Buitenschoolse opvang bij Kinderopvang Humanitas Kinderopvang Humanitas is de grootste kinderopvangaanbieder zonder winstoogmerk, met kinderdagverblijven, centra voor buitenschoolse opvang, peuterspeelzalen en gastouders door heel Nederland. Buitenschoolse opvang is vrije tijd. Voor en na school, op vrije dagen en in vakanties. De buitenschoolse opvang van Kinderopvang Humanitas is een plek waar voor ieder kind wat te beleven is. De pedagogisch medewerkers plannen iedere dag verschillende activiteiten: sport en spel, knutselen, toneel, muziek en nog veel meer. Er zijn uitstapjes en workshops, maar kinderen moeten zich ook lekker kunnen terugtrekken in een hoekje met een boek. Alles mag, niets moet. Kinderopvang Humanitas biedt ook in Gilze buitenschoolse opvang. De locatie heet BSO Villa Lila en is gevestigd in Cultureel Centrum de Schakel. Voor meer informatie over deze locatie: www.kinderopvanghumanitas.nl/bsovillalila

Op www.kinderopvanghumanitas.nl vindt u uitgebreide informatie over Kinderopvang Humanitas. Wilt u meer weten over de opvangmogelijkheden (ook tijdens de vakantie), een vrijblijvende offerte of wilt u eens een kijkje komen nemen in ĂŠĂŠn van de kindercentra, dan kunt u contact opnemen met het regiokantoor. adres:

telefoonnummer: e-mail:

Regiokantoor Midden-Brabant Helvoirtseweg 9 5261 CA Vught 073-7119400 regiomiddenbrabant@kinderopvanghumanitas.nl

Wegwijzer 21 augustus 2013 nr. 735  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you