Page 1

AGENDA: Ma 10-12: Di 11-12: Wo: 12-12: Do 13-12: Teamvergadering Vr 14-12: 1. KERSTVIERING… De kerstviering van dit jaar is op donderdag 20 december. ’s Middags zijn alle kinderen vrij en iedereen wordt van 16.45u tot 18.45u weer op school verwacht voor de kerstviering. Verdere uitleg volgt volgende week in een speciale brief. 2. KIAK LAMPIONNENOPTOCHT… Op zaterdag 15 december organiseert Kiak voor de 9e keer de lampionnenoptocht in Gilze. Net als voorgaande jaren is er dan ook een sfeervolle kerstmarkt in het park, waar vele winkeliers een kraam bemannen. Ook Kiak heeft een kraam waar je leuke spelletjes kunt doen en waar je te gekke prijzen kunt winnen! Iedereen mag meelopen met onze lampionnenoptocht; buurtverenigingen, scholen, kinderen, ouders. We vertrekken om 18:30u in het Mollebos, bij de Kiak kraam. Hier zal deze optocht rond 19.00u-19.15u ook weer eindigen. Bedoeling is dat iedereen (indien mogelijk) zelf een lampion of een ander lichtje meeneemt om de sfeer te verhogen. Wij hopen dat ook dit jaar de optocht een succes zal worden en zien jullie graag op 15 december rond 18.15u in het Mollebos. Opgave is niet nodig. Voor meer informatie kunt u kijken op onze website: www.kiak.nl 3. KERSTBALLEN HAKEN… Het is weer tijd om kerstballen te haken! Op de volgende data zijn er weer workshops: 4, 11 en 18 december van 20.00-22.00 uur voor volwassenen. Voor kinderen op zaterdag 8, 15 en 22 december van 14.00-16.00 uur. Max. aantal deelnemers 6, kinderen vanaf 8 jaar. Info: 0161-852517 / 06-40935971 / cisca.van.meer@ziggo.nl Groeten, Cisca van Meer

Datum: 7 december 2012 Nr.: 709 4. TYPEOPLEIDING SUCCES… Op de postvakjeskast in de grote hal van onze school liggen folders van de typeopleiding Succes. De cursussen zijn voor de groepen 5 t/m 8 en gaan in februari van start. 5. TAFELTENNISTOERNOOI BIJ DE BATSWINGERS… Op woensdag 12 december organiseert tafeltennisvereniging de Batswingers voor iedereen uit groep 5 t/m 8 een tafeltennistoernooi. Vind jij het leuk om op vakantie te tafeltennissen? Doe je het in je vrije tijd wel eens? Of lijkt het je gewoon leuk om een keer te proberen? Doe dan gezellig mee! Het toernooi wordt gespeeld bij sporthal Achter de Tuintjes en start om 14.00 uur. Om 16.00 uur is het afgelopen. We hopen zoveel mogelijk deelnemers te mogen ontvangen en wie weet word jij wel de nieuwe Schoolkampioen! Je kunt je opgeven door uiterlijk 9 december een e-mail te sturen met je naam en klas naar ik-sport-mee@live.nl , ook met vragen kun je daar terecht. 6. KIAK WOENSDAGMIDDAGINSTUIF IN DE SCHAKEL… Na drie zeer succesvolle woensdagmiddag instuiven, vindt 12 december de vierde instuif van het seizoen plaats! Deze spectaculaire middag heeft als thema ‘Kerst’. We gaan samen dennenappels versieren, gipsfiguren maken, een super “coole” Kerstfilm kijken en je krijgt natuurlijk een lekkere kersttraktatie! De woensdagmiddaginstuif is voor kinderen vanaf 5 jaar van 14:00 tot 16:00 uur, de kassa is open vanaf 13.45 uur. De kosten zijn € 2,- of een kaart van 4 keer voor € 6,-.

Kopij voor de wegwijzer kunt u sturen voor woensdag 13.00u naar wegwijzer@obsdewildschut.nl


Gullemoei in Gilze In het jaar 250 voor Christus op 12 december werd Gullemoei geboren, ergens tussen Alphen, Chaam en Gilze. Haar ouders, Papuit en Mamaai, gaven haar, toen ze meerderjarig werd, het dorpje Gilze om over te waken. Ze was toen net 950 jaar. Je moet weten dat elk dorp of stad door een reus is geadopteerd. Dat is zo hun gewoonte. Tot nog toe houden ze zich onzichtbaar voor mensen, tenminste de meesten. Je kunt alleen maar aan sommige sporen zien dat ze er toch zijn. Zo is bijvoorbeeld het Klaverstraatje op de Bolberg erg verzakt, omdat Gullemoei daarlangs op haar tenen naar haar dorp komt gelopen. Meestal gaat ze dan met die vier grote bollen op de kerktoren kaatsenballen of knikkeren. Want ondanks dat Gullemoei volwassen is, 2261 jaar om precies te zijn, doet ze zulke spelletjes nog graag. Er zijn nog veel meer verhalen over Gullemoei, maar die worden later nog wel eens verteld. Nu is het van belang om te weten dat Gullemoei een brief heeft geschreven naar iemand uit Gilze, wie dat is, is geheim, omdat ze zich graag af en toe wil vertonen. "Liefst als er een feestje is in het dorp", schreef ze er ook nog bij. Maar dan moet ze wel eerst officieel als inwoner van onze gemeente worden ingeschreven, anders zou iedereen maar raar staan te kijken. "En of dat dan op 12 december 2012 kan gebeuren, want dat is mijn verjaardag", schreef ze er ook nog onder. Dus aanstaande woensdag 12 december om 12 minuten over 12 wordt Gullemoei door burgemeester Boelhouwer als inwoner van Gilze zonder vast adres, opgenomen in de Burgerlijke Stand. De aangever is de geheime ontvanger van haar brief, terzijde gestaan door een aantal getuigen. De plechtigheid zal plaats vinden in het gebouw van de heemkundekring aan de Nieuwstraat.

Op zaterdag 15 december zal Gullemoei zich dan voor het eerst vertonen. Daar willen jullie allemaal vast wel bij zijn. Zelf zegt ze dat dat tijdens de kerstmarkt zal gebeuren, na de lampionnekesoptocht in het Mollebos. Dat is dus rond 7 uur 's avonds, als het al donker is, want Gullemoei is nog een beetje verlegen. Daarbij wordt er ook nog een verhaal over Gullemoei verteld. Als je niet kunt wachten tot 15 december kun je kijken op de website van Gullemoei. Die is te vinden op www.gullemoei.nl . Gullemoei houdt er ook een facebook pagina op na. Zoek maar eens op gullemoei, want die is wel oud maar toch bij de tijd.


Wildschut-leerlingen mogen naschools gaan sporten! Elke week direct na schooltijd een keertje lekker sporten? Vanaf januari kun jij hier aan meedoen. De stichting Sport’sCool wordt nu actief voor de kinderen van basisschool De Wildschut. Lees deze brief, bespreek het met je ouders en schrijf je snel in. Dat kun je tussen 1 en 22 december doen via de website van Sport’sCool: www.sport-s-cool.nl. Sport’sCool is in januari 2012 op drie scholen in Rijen heel succesvol begonnen. Nu draait het op zes scholen en doen er al 225 kinderen per week aan mee. Het idee is simpel. Kinderen kunnen zich inschrijven om te gaan meedoen in een groep die elke week op een bepaalde dag een sport gaat doen. Voor De Wildschut en De Bolster komt er een mooi gezamenlijk aanbod op drie dagen in de week! Niet naar huis Alle trainingen staan onder leiding van ervaren sporttrainers die ook gymlessen in onze gemeente geven. Stagiaires en vrijwilligers helpen mee. De trainingen beginnen in de tweede schoolweek na de kerstvakantie. Alle trainingen zijn dicht bij de school, namelijk in de sporthal Achter de Tuintjes. Programma De Wildschut Het programma voor Sport’sCool De Wildschut ziet er als volgt uit:  Op maandag is er tafeltennis (voor groepen 5 tot en met 8).  Op donderdag is er badminton (voor groepen 5 tot en met 8).  Op vrijdag is er atletiek (voor groepen 5 tot en met 8). Alle groepen zitten in de sporthal Achter de Tuintjes. De groepen trainen van 15.45 uur tot 17.00 uur. Je gaat na schooltijd dus niet eerst naar huis maar meteen naar de sportzaal. Naar de website Heb je er zin in? Schrijf dan SNEL in, want bij 16 inschrijvingen is een groep vol en kun je er niet meer bij. De inschrijving begint op 1 december en sluit op 22 december 2012. In de kerstvakantie hoor je dan of je vanaf 14 januari kunt gaan meedoen. Inschrijven is heel eenvoudig. Je gaat naar de website www.sport-s-cool.nl en schrijft je in. Doe dit wel samen met je ouder(s). Meedoen kost 25 euro voor 18 weken. Als je voor de eerste keer met Sport’sCool meedoet, krijg je zelfs een gratis T-shirt erbij! Dat geldt dus in ieder geval voor alle Wildschut-leerlingen. In de Sport’sCoolgroep zie je dus veel schoolgenoten en klasgenoten. Wil je meer weten over Sport’sCool De Wildschut? Ga dan naar meneer Guus of juf Nicoline (apenklas) of mail naar sportscoolsecretaris@gmail.com of bezoek de site van Sport’sCool: www.sport-s-cool.nl. Je kunt ook bij juf Nicoline een inschrijfformulier halen om je in te schrijven, als je thuis geen internet hebt.


Hallo! De kerstmarkt, zaterdag 15 december - 18.30 uur, in het Mollebos van Gilze komt er weer aan! En ook dit jaar mag je weer je best doen om er een hele mooie kerstboom van te maken/knutselen. Deze kun je inleveren bij de kiak,in het midden van de kerstmarkt. Daar krijg je een lampion én je maakt kans op één van de drie cadeaubonnen van Top 1 Toys Broenen. Na de optocht krijg je een consumptiebon die je weer bij de kiak kunt inleveren en iets lekkers mag uitzoeken!

(Vergeet niet je naam, leeftijd en telefoonnummer te vermelden achter op de kerstboom!)

Wegwijzer 7 december 2012 nr. 709  

Wegwijzer OBS De Wilschut