Page 1

AGENDA: Ma 25-02: Di 26-02: Wo 27-02: Studieochtend: alle kinderen vrij Do 28-02: Vr 01-03: 1. BERICHT OVER MENEER TON… Het gaat gelukkig de goede kant op met meneer Ton. Meneer Ton gaat langzaamaan starten met re-integratie. Hij zal dit niet doen op De Wildschut, maar op basisschool De Kring in Rijen. Basisschool De Kring in Rijen is ook een school die valt onder onze Stichting Tangent. Wij wensen Meneer Ton alle succes toe! 2. FOTO EN FILMS… Wij hebben enkele ouders in huis die voor De Wildschut prachtige foto’s en filmopnames maken. Veel van deze foto’s ziet u terug op de site en de films worden regelmatig vertoond bij speciale gelegenheden. Dit schooljaar gaat er één van de “Film/Foto ouders” stoppen. Wij zoeken daarom nog enkele andere vrijwilligers die foto’s en filmopnames willen maken bij bijzondere gelegenheden op school. Hebt u interesse of heeft u vragen hierover dan graag contact opnemen met Guus Moolhuijsen. 3. RT DOOR EXTERNEN ONDER SCHOOLTIJD… Graag willen wij u duidelijkheid geven over verzoeken van u als ouder en externe bureaus op het gebied van leerlingenzorg om binnen schooltijd leerlingen te begeleiden. Basisschool De Wildschut volgt hierin het beleid van de Stichting. Stichting Tangent geeft aan dat het beleid van de school afwijzend staat tegenover leerlingenzorg door externen onder schooltijd. In de praktijk wil dit zeggen dat wij verzoeken om RT te verzorgen binnen schooltijd door externe bureaus niet zullen honoreren.

Datum: 22 februari 2013 Nr.: 717 4. HEKWERK BIJ HET NONNENPAD… Helaas heeft u kunnen constateren dat er nog geen hekwerk is geplaatst bij de ingang van de school bij het Nonnenpad. Wij hebben van de gemeente te horen gekregen dat het plaatsen van het nieuwe hek zal gebeuren in week 11, dus op 22 maart kunnen wij de school betreden via het Nonnenpad. Voorlopig wil ik u verzoeken om via de andere ingang de school te betreden. 5. COMPUTERTAFELS… Op de Wildschut komen nieuwe computertafels. We hebben nu oude computertafels die weg kunnen. Heeft u interesse in een computertafel, dan mag u er een komen halen. Er zijn er 14 te vergeven. 6. BELANGRIJKE INFORMATIE GROEP 7… Er staan weer een aantal belangrijke momenten voor de deur. Schrijf ze op de kalender: Cito entree toets Dinsdag 9 april Woensdag 10 april Maandag 15 april Donderdag 18 april Het zijn 4 dagdelen en betreft dus alleen de ochtenden. Verkeersexamen Donderdag 11 april Theorie examen (landelijk) Woensdag 17 april Praktijk examen (gemeentelijk) Zorg dat je fiets in orde is, want deze wordt gekeurd!

Z.O.Z.


7. SCHOOLREISBIJDRAGE KINDEREN GROEP 8… Uit vragen die wij van ouders gekregen hebben, blijkt dat onduidelijkheid bestaat over de schoolreisbijdrage voor kinderen in groep 8. Dit jaar gaan alle leerlingen van de school gezamenlijk op schoolreis, omdat de Wildschut dit schooljaar 30 jaar bestaat. De kinderen van groep 8 gaan daarnaast ook nog op schoolkamp. In tegenstelling tot andere jaren geldt de schoolreisbijdrage van € 17,50 dit jaar daarom ook voor kinderen in groep 8. Met vriendelijke groet, Penningmeester oudervereniging Amy van den Nouweland 8. NIEUW THUIS VOOR CAVIA’S GEZOCHT… Gratis af te halen: 3 schattige 3-kleur cavia's (moeder met 2 jonkies van 6 weken oud). Ze zitten liever niet alleen, maar als je al een konijn of cavia hebt, mag je er ook één komen halen als gezelschap. Voor meer informatie kun je onze moeder bellen op telnr. 06 2123 4489. Eliza en Anouk Vissers (uit de papegaaien en de krokodillen)

9. KLEIN CIRCUS HOEPS KOMT ERAAN… Een circus met steeds nieuwe artiesten! Margriet komt in Gilze circuslessen geven aan kinderen. Zij is vakleerkracht gym en heeft al 15 jaar haar eigen circusbedrijfje. Het is de bedoeling de kinderen veel motorische vaardigheden bij te brengen, die we aan het eind in een voorstelling gaan bewonderen. Ieder kind kan meedoen! Vanaf 6 t/m 12 jaar. Mochten er veel aanmeldingen zijn, dan komt er een jongere en een oudere groep. Vanaf 1 maart t/m 21 juni, om de week op vrijdagmiddag van 16.00-17.00u, 9 lessen! In welke zaal is nog niet bekend. Kosten 8,00 euro per les; de eerste les helemaal te voldoen! Dus vind je het leuk om te leren jongleren, bordjes draaien, diaboloën, bal lopen, goochelen, acrobatiek en misschien ook nog eenwielfietsen? Geef je dan snel op via de mail: Kleincircushoeps@home.nl Website: http://members.home.nl/circushoeps/ Met vriendelijke groeten, Margriet Houpperichs

Kopij voor de wegwijzer kunt u sturen voor woensdag 13.00u naar wegwijzer@obsdewildschut.nl


Beste kinderen en ouders/verzorgers, Wij van scouting Gillesa willen jullie kennis laten maken met wat scouting is, en wat wij allemaal doen. Daarom nodigen we jullie uit voor onze inloopochtend op zaterdagochtend 23 februari 2013. Deze ochtend kun je meedoen met deze speltakken: - Aguila’s (esta’s: jongens en meisjes van 6 t/m 10 jaar) - Margarita’s (gidsen: meisjes van 10 t/m 14 jaar) - Vexaro’s (verkenners: jongens van 10 t/m 14 jaar) Deze groepen hebben elke zaterdagochtend hun opkomst en zijn allemaal nog op zoek naar leden. Iedereen mag aansluiten om mee te doen, bij de groep waar hij bij hoort. Alle ouders zijn ook welkom, ze kunnen zien wat we bij de scouting doen en er is een informatiehoek met koffie en thee. Het belooft een leuke ochtend te worden voor kinderen en ouders. En deze uitnodiging is niet alleen voor jullie, maar voor alle kinderen en ouders uit de omgeving die deze leuke ochtend niet willen missen! Dus zet het volgende in je agenda: Wat: Inloopochtend scouting Gillesa Waar: Scouting gebouw de Spie Boslaan 15, Gilze Voor wie: Kinderen van 6 t/m 14 jaar en hun ouders Wanneer: Zaterdag 23 februari 2013 Van 10.00 uur tot 12.30 uur Wij hopen jullie allemaal te zien tijdens onze inloopochtend. Meer informatie kunnen jullie vinden op www.gillesa.nl en voor vragen kun je mailen naar inloopochtend@gillesa.nl. Groetjes, De leiding van de Aguila’s, Magarita’s en Vexaro’s.

Wegwijzer 22 februari 2013 nr. 717  

Wegwijzer OBS De Wildschut

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you