Page 1

AGENDA: Ma 04-02: Di 05-02: Cito groep 8 Wo 06-02: Cito groep 8 Do 07-02: Cito groep 8 Teamvergadering Vr 08-02: Carnaval 1. CARNAVAL… Gisteren is bekend geworden dat Dolf Aarts (groep 8) Prins Carnaval bij ons op school is. De bekendmaking in de klassen was weer erg leuk. We zijn er helemaal klaar voor. Het wordt een knalfeest met veel nieuwe talenten. Nog even een paar punten om goed in je oren te knopen.  Iedereen komt natuurlijk verkleed op school. De bovenbouw komt de hele dag verkleed.  Doe je mee met de talentenjacht, vergeet dan niet je cd mee te nemen en eventuele kleding.  De ouderraad zorgt voor iets lekkers en wat te drinken. De groepen 1 t/m 4 hoeven ’s morgens geen fruit en drinken mee te nemen. De bovenbouw neemt wel fruit en drinken mee voor de ochtend!  Na ontvangst van de raad van 11 om 8.45 uur op de speelplaats kunnen de ouders afscheid nemen van hun kinderen.  Je mag serpentines meenemen maar geen speelgoedpistooltjes, zwaarden, confetti, en spuitconfetti.. Veul leut…Alaaf! 2. VIERINGEN EN PARELTJES… De laatste tijd hebben wij in het team al meerdere malen gesproken over “de Pareltjes” van onze school. Activiteiten die typerend zijn voor de Wildschut en waar we met recht trots op zijn. Afgelopen dinsdag kon iedereen weer meegenieten van zo’n Pareltje, de viering. Wat is het toch aandoenlijk om jong en oud op het podium te zien staan, ouders en familie te zien genieten en drie volle zalen publiek te trekken. Dat geeft zo’n gevoel van saamhorigheid dat de warmte ervan zweetdruppeltjes op de voorhoofden tovert. Het was een hele gezellige en mooie dag. Bedankt dat u allemaal weer uw weg naar school wist te vinden. Sommigen zelfs voor drie verschillende vieringen. Dit Pareltje gaan we met zijn allen bewaken.

Datum: 1 februari 2013 Nr.: 715 3. GYMLESSEN… I.v.m. de voorbereidingen van carnaval kan er in de gymzaal van De Schakel niet gesport worden op donderdag 7 februari. De gymlessen van de groepen 2/3, 3 en 4 gaan deze dag dus niet door. 4. BN’ER IN DE KLASSEN… Afgelopen woensdag liepen er twee bijzondere mensen door de school. Juffrouw Carien komt voor het eerst weer een kijkje nemen, het gaat gelukkig steeds beter met haar en daar zijn we heel blij mee. Maar ze is niet alleen. Ze kijkt omhoog naast zich. Heel ver omhoog. Want naast haar loopt een oudleerling van haar en onze school. Twee meter lang en met een enigszins vreemde outfit. Het is een BN’er, onze eigen Adje (Arijan van Bavel). En stiekem stralen we allemaal van trots dat hij bij ons op school in een aantal groepen wil komen voorlezen. Als afsluiter van de Nationale Voorleesdagen is Adje bereid om zijn voorleeskunsten te tonen. En dat is best speciaal, want Adje vertelt in groep 3 dat hij vroeger helemaal niet goed kon lezen. Hij vond het zelfs zo moeilijk dat hij twee keer bij juffrouw Carien in groep 3 is gebleven. “Maar,” zo zegt hij met recht, “het is allemaal goed gekomen.” En dat kunnen we zien. Want Adje maakt van het voorlezen een spektakel, compleet met stemmetjes en een indrukwekkende snelheid. De kinderen genieten van zijn aanwezigheid en mogen ook vragen stellen. Het is fantastisch om te zien dat iedere leeftijd weer andere vragen met zich meebrengt en Adje gaat overal met plezier op in. In de teamkamer worden herinneringen opgehaald en even is Adje weer kind tussen de grote (oude) mensen. Het was een superochtend en we hebben enorm genoten. Bedankt Carien voor het regelen van dit bezoek en bedankt Arijan, dat je dit ondanks je drukke werkschema voor ons hebt willen doen.


5. CV MEEJ MEKAOR‌ Hallo allemaal, Wij van CV Meej Mekaor (groep 7) hebben zaterdag met heel de jeugdraad het carnavalskrantje rondgebracht. We moesten op zaterdagochtend om 10:00 uur bij de sporthal verzamelen waar we in groepjes verdeeld werden en samen met onze ouders en de Leuttappers gingen we aan de gang. Het was koud, maar het was ook heel gezellig om bij alle mensen langs de deur te gaan. Tussen de middag kregen we frietjes en een snack bij de sporthal. Na het lekkere eten waren we weer genoeg opgewarmd om de volgende route te gaan lopen. Het was inmiddels begonnen met sneeuwen, maar dit mocht de pret niet verpesten. Om 15:00 uur waren we klaar en kregen we nog iets te drinken en een snoepje. Het was een leuke dag Meej Mekaor. Op zondag stond het Kiekendievenbal, op de vliegbasis Gilze-Rijen, op het programma. Hier komen allemaal jeugdraden uit de omgeving naar toe. Nadat iedere jeugdraad zich voorgesteld had, begon het feest pas echt. Als eerste hebben we op het podium ons elfde-van-de-elfde dansje aan iedereen laten zien en vervolgens traden de Gebroeders Ko op. Dit was erg gezellig en iedereen liep mee in de polonaise. Hierna volgden nog een paar optredens en om 17:30 uur gingen we, zowat als laatste jeugdraad, weer naar huis toe. Carnavalsgroeten van Prinses Tessa van CV Meej Mekaor.

Kopij voor de wegwijzer kunt u sturen voor woensdag 13.00u naar wegwijzer@obsdewildschut.nl

Wegwijzer 1 februari 2013 nr. 715  

Wegwijzer OBS De Wildschut