Page 1

April 2011 13. udgave

I vinterugen omhandlede temaet universet. Vi bevægede os rundt i vores galakse og lærte om de forskellige planeter i solsystemet, ligesom vi kom omkring enkelte stjernebilleder. Læs mere side 6-14

MusikCafe Årets sidste aften blev fejret på behørig vis, med fint besøg/underholdning af selveste ”Abba” pigerne. Side. 4-5

Two of Us gæstede torsdagscafeen og beboerne fik sammen med deres pårørende en rigtig hyggelig aften. Side 15

Tipi, totempæl, ternede duge og Kaktusser var en del af dette års temafest udsmykning og med ”ægte” cowboyer, indianere, gunslinger, bankrøvere, nybygger og en ko på prærien, blev westernfesten skudt af staben i en rigtig saloon med drinks dans og musik. Side 16-17 Uge 15 afholdte AC dette års forårsuge. Ugen var rigtig berørt af aprils luner, vejret vekslede mellem strålende sol, blæst og byger til silende regn. Trods vejret fik alle de deltagende en fantastisk uge, med masser af aktiviteter og jord under neglende. Side 19-23

På side 18 fortæller Tina om Big Fat Snake koncerten, som hun var så heldig at komme med til i sidste øjeblik.

Læsernes egne fortællinger Side 24-25


Redaktionen: Aktivitetscentret Obovej 7, 4700 Næstved Aktivitets ansvarlig: Karin Guldhammer kagul@naestved.dk

Journalist: John Hansen Obovej 13 john_hansen@fritid.tele.dk

Journalist: Camilla Pedersen Obovej 6 lelj. 1 obovej11@mailme.dk

Journalist: Tonny Lausten Obovej 13

Journalist: Tina Holmstrøm Obovej 13

Journalist: Nadja Jørgensen Obovej 11 4700 Næstved

2

Torsdag d. 9/12: Da jeg kom kl. 18, var der pyntede så fint op i AC, der skulle nemlig være julemarked. Cafe aften, var der stadigvæk, så pølsehorn og råkost, blev vi mættede med Kl. 20 væltede det ind med folk, altså pårørende og hva de er. Til dem/os var der æbleskiver, gløgg og småkager Hehe jo da, der var også kaffe til. Amerikaner klubben kom, så de også kunne nyde Karins diasshow og være med til at købe noget, af de fantastiske ting, vi har lavet :0) Der var hjemmelavet lys, julekort som vi havde pyntet, købte lys som vi havde dekoreret, silketørklæder, nøgleringe, dekorationer og diasshow af amerikaner aften. Jeg tror vist at det var det hele. Først så vi på alle de ting, vi havde lavet, så kom der gløgg og æbleskiver på bordet og så, så vi Karins diasshow, igen var det helt vildt godt lavet og det var mega flot. Karin havde gjort det igen FANTASTISK Da diasshowet var færdigt, overrakte Vibeke, en gave til formanden i amerikaner klubben som tak for, at de gjorde en aften fantastisk for os. Gaven var et stort billede, af New York Af: Camilla Pedersen nr. 6.

OBOAVISEN


Fredag den 10. december var vi en lille gruppe som skulle til Dangran juletræsfarm, for at fælde årets juletræ. Deltagerne var Henrik, Christina, Kirsten, Ole, Michael og Tonny. Der var afgang fra AC kl. 10.00 og en stille morgenstemning i bussen. Turen med morgentrafikken gjorde, at vi ankom til Tappernøje og Dangran blev fundet ved 11tiden. Gruppen blev modtaget af ejeren som fortalte os, hvor træet kunne findes efter en beskrivelse af udseendet. Der blev spadseret gennem nyfalden sne til produktet blev fundet og efter afstemning vedtaget. Tonny blev fortalt, at han gerne ville fælde så det påbegyndte han. Da træet lå ned, kom det på nakken og hjemturen blev begyndt. Vi fandt igen ejeren, afregnede og pakkede træet i net, det blev læsset og vi kørte. Frokosten i AC blev nået kl. 12.00 Vi spiste sultne og glade for varmen. Lasten blev gemt væk til pyntning og rejsning om mandagen, klokken var efterhånden så mange, at vi havde fortjent lidt fritid og derfor fik vi lov at gå hjem. Det var en dejlig problemløs dag med en god slutning. Alle tiders. Af: Tonny Lausten hus 13.

OBOAVISEN

3


Aftenen startede med, at jeg fandt det fine tøj frem. Jeg var lige kommet hjem fra ferie. Vi kom i AC kl. 17.00, så vi kunne nå at se Dronningens nytårstale. Efter nytårstalen gik vi til bords. Bordene var fint pyntet med lys, servietter, guirlander og bordbomber. Maden var rigtig god, den var bestilt udefra. Menuen stod på Colorado-steak og spareribs med bearnaise- og rødvinssovs. Der var også en dejlig salat med hvidløgsdressing. Alle spiste med god appetit. Der var også dessert. Det var is med chokolade, desværre var der ikke nok chokolade i. Efter maden stod det på raflegaver. Alle de andre var meget frække, da de huggede mine gaver. Da vi var færdige med at rafle blev, der serveret slik, chips og osterejer. Først turde jeg ikke spise nogle osterejer, da jeg troede det var rigtige rejer. Hi hi hi. De gaver jeg vandt var et ølkrus med lys i bunden og nogle bordbomber samt et armbånd og nogle briller med lys i. Senere på aftenen var vi ude og fyre fyrværkeri af. Det var Martin, som tændte fyrværkeriet. Da vi var færdige med at fyre af, var der en overraskelse. Martin og Jeanette optrådte som ABBA. Efter min mening skulle de øve sig lidt mere på deres dansetrin, men deres kostumer var flotte. De var også sminket flot. Resten af aftenen stod den på hygge. Jeg havde en rigtig god aften og jeg var meget glad for at være med. Det var min første nytårsaften på Obovej. Af: Nadia Jørgensen hus 11.

4

OBOAVISEN


Der var ikke så mange til nytårsaften som der plejer, til gengæld kom der to som var klædt ud som Abba-pigerne. De gav nogle numre efter en cd som var på og for at man ikke skulle opdage, at det var et falsum var lyset dæmpet. Maden der blev serveret var som sædvanlig udmærket, men der var lavet om på den sædvanlige menu, normalt plejer man at få hasselbagt kartofler til, men her var det kartofler, rødvinssovs og bearnaise sauce til sammen med almindelige kartofler. Krudtet blev fyret af allerede før at man gik ind i et nyt år, klokken var ikke mere end 23.00 da man gik i gang og klokken 24.00 da rådhus uret begyndte sine slag gik man først i gang med at servere champagnen, dermed var det umuligt at ønske godt nytår da man gik ind i det nye år. Men ellers var det udmærket. Der var fri bar med chips som mange benyttede sig af efter maden og krudtet var fyret af. Alt i alt en aften som fortjener at blive gentaget. Af: John Hansen hus 13.

OBOAVISEN

5


Mandag den 24. januar, som var den første dag i vinterugen, havde vi en tur til Avnø Naturcenter på programmet. På Avnø er der en nedlagt flyvestation, som nu er lavet om til et naturcenter. Centeret indeholder flere ting : fuglereservat, planet-sti, sælkoloni og et tårn hvor der kan repelles. På en gammel hangars gavl er der påtegnet planeternes placering og størrelse i forhold til hinanden. Kari som er leder i centeret fortalte os om solsystemet. Opgaverne som vi havde fået, kunne løses ved en tur på planet stien. Da denne tur var overstået var det blevet frokosttid. Spisningen foregik indendørs selv om planen havde været ude. Vi havde selv kaffe/the med. Da vi havde spist og løst nogle opgaver, begav vi os ud i busserne, så hjemturen kunne begynde. Vi var på Obovej kl. 14.45 efter en dejlig oplevelsesrig dag. Af: Tonny Lausten hus 13.

I Obovejs vinteruge 24. Januar var vi et hold på nogle og tyve, der tog afsted til Avnø. Hele vinterugen handler om stjerner og planeter. Holdet tog den dag til Avnø, der er en nedlagt flyvestation. Udenfor blev vi undervist af naturvejleder Kari, vi lærte hvor planeterne ligger på himlen. Henrik og jeg (Tina) agerede solen, hvorefter div. billeder af div. planeter skulle placeres i forhold til solen. Vi blev delt i 2 hold, hvorefter det ene holds "billeder" skulle vises til det andet hold og omvendt. Herefter ville vi så få at vide, om nogen havde placeret det rigtigt, og derfra blev billederne med planeterne byttet rundt til den virkelighed, vi tror vi kender. Omridset af hangaren skulle illustrere solens størrelse og de ni planeret var tegnet på væggen også i størrelsesforhold til solen. Vi gik tur på "planet-stien" der skulle illustrere afstandene fra planeterne til solen. Efter turen kom vi indenfor og spiste vores medbragte madpakker og fik en tår tiltrængt kaffe, hvorefter Kari fortalte, at der er en forbindelse til vores stjernetegn, som vi hver i sær blev spurgt om vi kendte. Personligt syntes jeg, at det var spændende - så spændende, at jeg tænkte, at det vil jeg gerne kunne huske i morgen også. Alle os der var med fik at vide, at vi ville få materiale om planeter og stjerner, så vi kan huske hvad vi har lært af Kari. Af: Tina Holmstrøm hus 13.

6

OBOAVISEN


Vi pakkede nogle biler og så kørte vi til Avnø. Vi delt i 2 hold, da vi ankom. Hvert hold fik nogle billeder, af de planeter, der er i rummet og så skulle vi lægge dem, i den rækkefølge de nu er i. Vi skulle starte med solen, og det var Tina, fra nr. 13. som er solen. Nr. 1 er Merkur, nr. 2 er Venus, nr. 3 er Jorden, nr. 4 er Mars, nr. 5 er Jupiter, nr. 6 er Saturn, nr. 7 er Uranus, nr. 8 er Neptun og nu endelig nr. 9 er Pluto. ”Jeg er fuldstændig sikker på, at Karin havde snydt, for hun kunne en remse, så det er nemt at huske rækkefølgen på planeterne” Jeg ved ikk helt hvordan hun har snydt, men jeg skal nok finde ud af det ;o) Remsen er: ”Mange- Vil - Jo- Mene- Jupiter- Skabtes- Uden- Nogen- Plet”

Da vi havde lavet opgaverne færdig, skulle vi hen og stå ved siden af, en stor sol og se lidt på rækkefølgen på alle 9 planter + solen. Planterne er malet på en væg, plus i størrelse og rækkefølge, selvfølgelig med en kæmpe sol, uden om. Da vi havde stået lidt og set på det, gik vi ud i rummet og det var rimelig koldt. Vi gik ud til de forskellige planeter og ved hver planet, var der et postkort, fra en der hedder Alvin. Da vi havde set på de forskellige planeter, gik vi tilbage, for at nyde vores egen madpakker. Efter maden, sluttede dagen langsomt Hehe jo selvfølgelig, kom vi lige til Obovej, det ville være en kold nat i rummet. Af: Camilla Pedersen nr. 6.

OBOAVISEN

7


Kl. 10,00 mødtes vi alle i A.C. Frokosten skulle i dag tilberedes over bål. Vi blev delt op i hold som hver skulle foretage sig forskelligt. De 4 hold var: Brændehold, kartoffelhold, Kød hold og Brød/ dressing hold. Da tingene var forberedt Stod brændeholdet for tilberedningen af maden over bål. Flad brødene blev bagt kødet stegt og kartoflerne kogt. Samtidigt blev der lavet dressing til maden. Da brød og kød var stegt kunne vi spise. Maden kom til buffeten så hver især kunne tage hvad de ville have. Jeg syntes det smagte godt. Frokosten var spist KL. 13,30. vi skulle nu vaske op før quizzen som hed tip en 13er kunne begynde. Vores svar skulle skrives ned og alle mødtes igen ved bålet for at få løsningen. Da vi havde fået den gik alle glade og veltilpasse hjem. Af: Tonny Lausten hus 13.

8

OBOAVISEN


Tirsdag d 25/1-11 I dag fik vi rum mad, rigtig lækker rum mad. Vi blev delt i 4 hold. Bage holdet, Kartoffel holdet, Kød holdet og bål holdet. Jeg var på kartoffel holdet. Da vi var færdige med kartoflerne, øvede jeg mig på remsen, så jeg kunne den ude af, så jeg talte og talte og sagde den hele tiden og så kunne jeg faktisk huske den, da jeg kom hjem, så jeg kunne få skrevet det ned Når men nok om det. Da maden var færdigt, blev den jo selvfølgelige spist ;-) Det var rigtig lækkert mad, det bål gør altså et eller andet ved maden, så det bliver total lækkert FANTASTISK Efter maden, var der en lille quiz, 13 rigtige hedder den Det var en quiz, med 13 spørgsmål om rummet, tror bare at de ville se om vi havde hørt efter i går ;o) De hold vi var i forvejen, var vi også i, da vi skulle lave quizzen og vores hold vandt selvfølgelig c”) Efter quizzen, sad vi ved bålet og frøs, men det var hyggeligt ;o) Så sluttede dagen. Af: Camilla Pedersen nr. 6

OBOAVISEN

9


Tur til Kristiansholm plantage. Kristiansholm plantage ligger ved Bisserup strand, vi parkerede bilerne og gik ind til lejeren hvor der var tændt bål. Vi sad omkring bålet, mens Ole læste historie fra Alvin om planeterne. Bagefter sad vi og snakkede også spiste vi vores madpakker. Nogen gik en tur efter frokosten for at få varmen. Det var en god dag Af: Nadia Jørgensen hus 11. Alvin er på rundrejse i solsystemet, og sender et postkort hjem til jorden, fra hver planet, han besøger.

Kære alle sammen Jeg ankom til Merkur midt om natten. Men sikke en nat - smuk og frostklar, uden en eneste sky på himmelen. Længe stod jeg og kiggede på stjernerne, særligt på en smuk, blå én, der lyste meget kraftigere end sine hvide naboer. Så gik det op for mig, at det naturligvis var Jorden, den blå planet, der havde fanget min opmærksomhed. En Merkurnat er næsten tre måneder lang. Så lang tid havde jeg trods alt ikke lyst til at tilbringe i mørke, så jeg er fløjet videre til planetens solside. Men himmelen her er også næsten sort! Midt i mørket hænger Solen og sender som en overdimensioneret projektør sit skarpe lys ned på klippelandskabet. Den er mere end dobbelt så stor, som jeg er vant til. Jeg kom til at kigge direkte på den et ganske kort øjeblik og i lang tid efter dansede sorte pletter på indersiden af mine øjenlåg. Den store Sol står næsten lige over mit hoved og lyset er så kraftigt, at jeg må knibe øjnene lidt sammen for at se konturerne af mine støvede, afsvedne omgivelser. Kilometerhøje bjergrygge snor sig mod horisonten og ikke langt borte rækker et lille krater sin takkede ring op mod Solen. Det er svært at finde skygge nogen steder og sveden driver af mig inde i rumdragten. Termometeret er helt oppe på 350º C og jeg bliver vist snart nødt til at lede efter en køligere planet for ikke at blive bagt. Kærlig hilsen Alvin

10

OBOAVISEN


ONSDAG d. 26/1. Vi skulle i dag på en udflugt til Christiansholm plantage, den ligger ved Bisserup. Der var afgang fra A.C. kl. 10.00 og ankom kl. 11.00 Bilerne blev parkeret ved plantagen, vi havde nu en gåtur gennem skoven, som var kølig men alligevel dejlig, foran os. Ankomsten ved bål stedet skete før frokost så vi kunne spise der. Ole og jeg riggede bålet til, vi havde brænde med hjemmefra. Medbragt mad blev spist og Ole læste en planethistorie højt. Vi nød den gode historie og flotte udsigt, skoven gav en dejlig ro. Under turen tilbage til bilerne nød vi udsigten over Bisserup strand. Der blev taget nogle vældig gode fotos på hele turen. Vi var hjemme på Obovej 15.00 og kom lidt forfrosne indenfor. Vi kunne så slappe lidt af og der blev snakket om dagen mens vi ventede på aftensmaden. Af: Tonny Lausten. Hus 13

OBOAVISEN

11


Vi mødtes på en frostklar torsdag. Her blev vi inddelt i 2 hold. Vi var på Hold 1/vinderholdet. John H, Camilla, Henrik S, Kim B, Nadia, Faik, Karen, Dan, Anne-Marie, Karin og Sandra. Der var 3 poster delt ud i Rumkvarteret, som vi skulle løse. For at finde posterne, blev vi udstyret med et kort som Nadia og Sandra styrede med hård hånd. Ugens tema var astrologiens tegn. Derfor var løbet lagt ud i Rumkvarteret. Desværre mødte vi ikke nogen rumvæsner på vores vej. V skulle starte ved post 3, da vi gik den modsatte vej end det andet hold. Ved post 3, skulle vi indsætte ord i en historie, så historien gav mening. Så gik turen videre til post 2, hvor vi skulle gætte stjernebilleder, her havde der været et rumvæsen på spil og havde byttet om på bogstaverne, så vi måtte pusle os frem til stjernebilledets rigtige navn. På post 2 var der et bonus spørgsmål, hvilken stjerne der lyser kraftigst? Dette gættede Henrik: svaret var Sirius stjerne som ikke er at forveksle med Nordstjernen, ikke også Dan og John. Turen gik herefter videre til post 1. Her skulle vi lægge planeterne i rækkefølge, start fra solen. Man kan huske rækkefølgen ved at bruge denne remse: Mange vil jo mene Jupiter skabtes uden nogen plet. Dvs.: Merkur, Venus, Jorden, Mars, Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun, Pluto. Da opgaverne var løst, smuttede vi tilbage til Obovej , vi glædede os til at komme hjem, da det var hundekoldt. Vi skulle hjem og spise vores medbragte frokost. I skrivende stund, sidder vi og venter på varm kakao med flødeskum lavet af Vibber og Dan. Denne artikel er skrevet som en del af en opgave i Vinterugen. Skrevet af: John H, Camilla, Henrik S, Kim B, Nadia, Karen, Dan, Anne-Marie, Karin og Sandra.

12

OBOAVISEN


I dag har vi været på stjerneløb, vi blev delt i 2 hold som fik forskellige ruter. Vi var ude og lede efter poster, først kom vi til mælkevejen, hvor vi derefter gik ned af Orionvej, hvor vi fandt den første post. I den første opgave skulle vi placere planeterne ide i den rigtige rækkefølge, med start fra solen. (mange vil jo mene). Efter en kort rygepause, gik turen videre, vi mistede nogle folk kort efter pausen fordi Franks scooter punkterede. Louise og Frank måtte så vende næsen mod Obovej før tid. Lidt længere oppe af vejen fandt vi post nr. 2. Vi så nogle stjernebilleder , hvor vi skulle gætte navnene. Bag på billederne stod nogle bogstaver, som vi skulle sammensætte til det rigtige navn på stjernebilledet. Så gik vi videre, det var Annette og Christina der styrede kortet, men undervejs måtte Ole blande sig lidt, da vejvisningen på kortet ikke var helt i top. Rygepause på Kometvej fandt vi dagens 3 og sidste post. Her fik vi en tekst hvor der manglede nogle ord i sætningerne. Vores opgave var at indsætte de rigtig ord i sætningerne. Teksten omhandlede astrologi, og om hvornår man begyndte at studere astrologi. Efter at have klaret posterne og den dejlige gåtur i det solrige frostvejr, gik vi tilbage til Obovej og spiste frokost. Nu vil vi smutte igen, da der lige er blevet lavet varmt kakao med flødeskum. Skrevet af hold 2: Annette, Henrik, Rikke, Mette, Louise, Ole, Christina og Vibber

OBOAVISEN

13


Fredag d. 28/1-11 I dag, er det desværre den sidste dag :o( I dag skulle vi også være ude i kulden ! HA HA det hedder jo også ”vinter uge” ;o) Hehe spøg til siden, men i dag, skulle vi lave bål, men det var jo lavet, så vi skulle bare smide pandekagerne på MUMS MUMS de var gode, men det er de jo altid ;o) Da pandekagerne var spist, så var det de kedelige madpakkers tur, ej min madpakke var faktisk super god, det var en sandwich med bacon og kylling fra Bilka, men den kunne ikk overgå de mega lækre pandekager :0) Imens vi spiste, blev der vist et diasshow, fra ugen der gik og som sædvanlig, er det altid P…. godt Karin kan bare det med billederne ;o) Da jeg fik programmet, tænke jeg ”HOLD DA HELT MAGLE” et nederen program” den uge glædede jeg mig ikk til og slet ikk mandag, men det viste sig, at mandagen også var god. Det var spændene at høre om planeterne, men koldt.

Det var en mega spændene uge, helt FANTASTISK ;o) Af: Camilla Pedersen nr.6

14

OBOAVISEN


MusikCafe Torsdag 25/2. Vi havde denne aften planlagt en kaffe/musik aften. Pårørende var også velkomne. Programmet var spisning og musik som blev leveret af Bent og Jesper også kaldet, Two of Us. Musikken var alt som er skrevet mellem 1960 og 80’erne, men selvfølgelig også ønsker fra publikum. Vi startede kl. 18.00 hvor der blev serveret en grønsagstærte som smagte godt. Da vi havde spist blev opvasken hurtigt ordnet. Musikerne ankom og gjorde deres instrumenter klar til starten kl. 20.00 Vi trissede spændte omkring imens. Der blev spist kage og drukket kaffe, de 3 forskellige kager smagte alle godt. Two of us spillede ca. en time og vi kunne så hvile ørerne lidt. Kaffe blev igen populær mens vi sad og hyggede os med at snakke.

Desværre sluttede arrangementet allerede kl.22.00. Vi gik nu alle hjem hvor man så kunne sidde og snakke lidt om mad, drikke og musikken. Alle var godt tilpas og tilfredse med forløbet. Jeg var dog lidt ked af at efterlade alt rodet til personalet, de havde jo allerede gjort et flot stykke arbejde. Jeg endte i min seng til midnat og fik en god nattesøvn til fredagens ”hårde” arbejde. Af: Tonny Lausten hus 13

OBOAVISEN

15


FREDAG 11/3. Nu var dagen hvor den årlige western fest skulle være endelig kommen. Jeg var jo med festudvalget og mødte derfor kl. 19.00 Alle gæsterne skulle møde 20.00, men festudvalget skulle hjælpe med oppyntning af lokaler. Klargøring og fremstilling af aperitifs skulle også ordnes. Vi staldede også baren op. Der kunne erhverves øl, vand og drinks. De gode drikkevarer hed f.eks. Wishfull shot. Vi havde i alt 8 forskellige drinks. Alle vidste at man skulle være udklædt for at kunne komme i vores saloon. Musikken blev igen produceret af diskotek Stars, De spillede stadig god musik som man kunne danse til. Ved indgangen var der opstillet en tipi og et lejrbål. Det var rart, at man også kunne gå ud og få lidt frisk luft i løbet af aftenen. Det meste af festen og aftenen var forløbet da Ole og jeg skulle servere drinks fra baren. Vi nåede også at ordne den værste opvask. Kl. 24.00 smed sheriffen alle gæsterne ud af saloonen og festen var shut down. Af: Tonny Lausten hus 13

16

OBOAVISEN


Fredagen før festen, lavede jeg mit kostume i AC. HOLD K… det blev flot :0) altså nu når jeg selv skal sige det ”Smiler” Indianer freak HEHE! Man kunne lave indianer og cowboy kostume. Ja jeg skulle så være indianer. Festen: Da jeg kom derned, stod Ole så pænt klædt ud, han kan bare det BIB :0) og tog i mod mig. Der var pyntet rigtig pænt op, AC havde gjort det rigtig pænt, mange gange igen :0) Da jeg så kom helt ind i AC, fangede Louise mig med en lasso og sagde ”du skal bare stå i baren kl. 22” Når Louise siger det sådan, så må jeg hellere gøre det! HA HA Louise havde spurgt mig for nogen dage siden, og hun var sød og høflig, da hun spurgte mig :0) Da jeg så var kommet ind, satte jeg mig på en stol og så skal jeg da lige love dig for at der skulle danses og det blev der også. Ja den stod faktisk på dans, lige indtil jeg skulle stå i baren med Mette. Inden jeg skulle i baren, ønskede mig og Sandra, et musik nummer med Basshunter – Boten Anna Totalt fedt nummer. Da jeg skulle stå i baren, sammen med Mette, troede folk åbenbart at det var selvbetjening, de tog selv, men jeg tror da, at folk forstod budskabet til sidst :0) Mega typisk, så spillede DJ´en det nummer, mens jeg stod i baren. Nederen mand og så spillede han ”Vito – Adam” lige efter ARRRRMEN det er jo total nederen. Trist, men det går nok. Så stod jeg bare og rokkede med i baren, så godt som jeg nu kunne :0) det var faktisk rigtig hyggeligt, at stå der med Mette. Vi rokkede til musikken, sammen og så kom Vibeke og rokkede også lidt med, det var hyggeligt:0) Da jeg var færdig med at stå i baren, blev jeg budt op til dans og så blev der danset, igen:0) På et tidspunkt, blev der sat en sang på, som var til indianerne. Tine og Sandra kom og hev mig ind på dansegulvet og vi indianer, ved faktisk ikk om der var flere, skulle danse til en oki sang :0) Jeg så godt, at dem som der ikk var klædt ud som indianer, stod på sidelinjen og rokkede med :0) Efter den sang, begyndte festen, langsomt at stoppe og jeg var mega øm i benene, men det var en hyggelig fest. Af: Camilla Pedersen nr.6

OBOAVISEN

17


Os der ville til koncert skulle spise aftensmad i AC først, Vi startede med lammekølle m/ tzatziki og bagte rodfrugter. Efter maden kørte vi til det Næstved for at opleve Big Fat Snake. Jeg personligt er ikke fan, dvs. jeg kender ikke ret meget til dem, udover de hits som andre også kender. Jeg har aldrig hørt dem live og min erfaring fortæller mig, at når man først hører et band/musikere live, hører du med andre øre, ikke bare for en levende og dermed bedre lyd. Men en fantastisk stemning af alle omkring dig. Forventningen blev opfyldt/ mission complete. Jeg havde personligt ventet et opvarmnings band, men næ nej! Opvarmningen foregik ved at Big Fat Snake kom ind ad bagdøren og gik som en slange (Big Fat Snake) ind imellem de stående publikummer, imens forsangeren i en megafon sang nummeret addicted, akkompagneret af et par bongotrommer. Koncerten blev holdt i Grønnegades kaserne Ny Ridehus og de havde været så betænksomme, at de bagerst i lokalet havde bygget en platform med en rampe, som vi i kørestol kunne komme op på. På platformen var vi hævet op over alle de andre publikummer, så vi havde frit udsyn til scenen. Overraskende var det meget blues/rock lyd, bl.a. i fortjeneste af deres pianist/organist Pete Repete, da han blev nævnt som organist, vidste jeg, at jeg ikke havde hørt helt forkert, da jeg syntes at høre "doors rock med orgel" Det svingede vildt meget. Jeg kunne ikke danse i en kørestol på en platform, men aldrig har jeg spillet så meget trommer med hænderne på min taske i skødet. Af: Tina Holmstrøm hus 13.

18

OBOAVISEN


MANDAG 11/4. Denne, dag som er min fødselsdag, skulle starte med en fisketur. Den foregik ved Bårse put and take for at have håb om at fange andet end bunden. Vi var ca. 20 deltagere som i busser og private biler kørte de 20 km. Ved ankomst hjalp Ole og Karin med at rigge stængerne til. Der blev fisket både med agn og blink. Jeg selv som stod alene, og skulle passe på Ole, brugte blink. Det viste sig at det var rigtigt besluttet, da jeg som den eneste halede noget andet end bunden ind. En flot ørred måtte nemlig, efter en længere kamp, overgive sig til mig. Jeg troede først at den var død af alderdom, men nej der var liv i den da den kom på land. Ole stod med nettet og hjalp til. De personer som ikke fiskede selv, lavede fisk af pilegrene, ståltråd og perler. Efter frokosten spiste vi en chokoladekage som var blevet lavet til os i anledning af min fødselsdag. Ole og jeg besluttede at prøve snørekast på den modsatte side men der var ikke held med at stå samlet, ingen fangst. Der var blevet fisket en time da beslutningen om afslutning af turen blev taget. Afgang fra søen skete kl. 14.30 efter at udstyr og oppakning var foretaget. 15.00 hvor vi ankom på Obovej sluttede første dag i forårsugen. Deltagerne gik til egne huse hvor man havde en debat om dagens ”event”. Det virkede heldigvis som om at alle var trætte og glade for turen. Det er dejligt synes jeg. Af: Tonny Lausten hus 13.

OBOAVISEN

19


Så har der igen været forårsuge, jeg var med tirsdag og torsdag og fredag. Tirsdag lavede vi mad over bål og om torsdagen var der skovtur. Tirsdagen var for første gang i forårsugen rigtig våd. Det regnede hele formiddagen. Dette gjorde at det var en våd fornøjelse at lave mad over bål. Aldrig er vi blevet så våde sådan regnede det og man blev våd selvom man var pakket ind i regnslag, regnfrakker og diverse. Alligevel lykkedes det at få ild i bålet, men bedst som man var færdig med at tilberede maden og man var blevet våd, rykkede man indenfor for at spise. Efter frokost kørte et lille hold på planteskolen mens resten af dagen foregik indendørs med spil. Der var tre spil man kunne melde sig til det ene var Wii, det andet var Danmarksspillet og det sidste var Yatzy, der var flest der spillede Wii og Yatzy og kun et par beboere samt med personale spillede Danmarksspillet. Af: John Hansen hus 13.

20

OBOAVISEN


Onsdag den 13. april skulle krukker og bedene på Obovej tilplantes. Gårsdagens 110 stk. indkøbte stedmoderblomster blev nøje sorteret og systematisk plantet i de store kummer foran AC samt i de små krukker omme på terrassen. De enkelte byger som kom i dagens løb afgjorde hvor og hvornår der skulle holdes kaffepause. Nogle valgte at inddrage drivhuset til kaffestue mens andre krøb i ly for regnen under parasollerne. Det færdige resultat kan nu nydes hele foråret.

OBOAVISEN

21


Torsdagen foregik i Herlufsholmskoven, man kørte dertil i to busser og der var nogen der selv kørte. På parkeringspladsen blev man delt op i to hold, det ene hold gik den ene vej og det andet hold gik modsat, således de ikke alle sammen gik sammen. Omkring halvvejs var der spisepause overfor Herlufsholm kostskole hvor der er en stor græsplæne og hvor vi plejer at holde pause. Der blev man delt op i yderligere hold og der var en forårs Quiz der blev udleveret og som hvert hold skulle svare på, efter et stykke tid samledes man igen og holdene fortalte hvad man havde svaret på hvert enkelt spørgsmål. Derefter fortalte Karen hvad det rigtige svare var og det var derefter op til det enkelte hold at rette svaret. Hvem der vandt og hvem der tabte melder historien således intet om, Derefter gik man over til at spise den medbragte mad og for en gangs skyld havde jeg, John Hansen, en madpakke med.

22

OBOAVISEN

Af: John Hansen hus 13.


Om fredagen blev der lavet pandekager over bål, der var gang i to bål på forpladsen og alle dem der ville have pandekager, fik lov at lave dem selv. Det eneste der var forberedt, var dejen der var lavet og panderne der var blevet forvarmet på bålet af Dan. Der var pander der ikke blev brugt, da de første pandekager var blevet lavet og dette er ikke helt almindeligt, hvorfor de ikke blev brugt vides ikke med bestemthed. Det var fint vejr til at lave pandekager og bål i. Efter at alle havde fået de pandekager de ville have og spist dem gik man indenfor for at spise frokost, der bestod af medbragte madpakker. Under spisningen viste Karin som sædvanlig billeder fra ugen der gik på DVD, selv fredagen med pandekagerne var med. Det var en yderst spændende uge, som jeg ser frem til bliver gentaget i en eller anden form til næste år. Af: John Hansen hus 13.

OBOAVISEN

23


Læsernes egne fortællinger Torsdag d. 31/3-11 da der skulle spises, kom der det ene sushi fad frem efter det andet DEJLIGT! Der var lavet rigtig meget og forskelligt. Der var 7 forskellige slags, 4 slags maki, 1 med tang og laks, 1 med tang og and, 1 med sesam og laks, 1 med sesam og and, 2 slags nigri, 1 med krappe kød, en med hellefisk og kaviar, 1 med peber og laks + 2 slags nudelsalat en med tigerrejer og en med kylling. Stykkerne (sushi) kunne man vælge at dyppe i soja og wasabi, så kunne man spise det med pinde, men det kunne jeg ikk lige hitte ud af, så det var godt der lå kniv og gaffel, ved siden af:0) Det var så meget mad tilbage, at næste dag (om fredagen) snakkede det bord jeg sad ved, at dem som skulle til Big Fat Snake koncert om aften, kunne da ha fået det, men de skulle ha en form for noget lammekølle, så vi måtte hellere lade vær med at bytte om på deres madplan :0) Sushi smagte rigtig godt, men for H det mætter, så det var lidt svært at spise meget, nu når det er så sundt. Af: Camilla Pedersen nr.6

Dialogmøde på Obovej Torsdag den 24 marts var der dialogmøde i aktivitetscentret mellem Næstved kommune og brugerne der er tilknyttet her. Næstved Kommunes folk brillerede med at komme for sent til mødet. Vi havde fået af vide at mødet skulle starte kl. 13.00 – 15.00 men det var lige pludselig lavet om fra kl. 13 til 13.15 . Ifølge personalet i hus 13. De eneste fra hus 13 der var til mødet kl. 13.00 var Tonny Lausten og hans mor, resten kom bagefter til 13.15. Men selv om mødet var rykket blev det yderligere udsat pga. ovenståendes for sene fremmøde. Mødet var en orientering og der mødte kun nogle fra administrationen op, desværre var der ikke nogen politikker som er dem der tager beslutningerne der var med, hvilket der var skuffende for de fremmødte, der manglede svar på nogle spørgsmål som kun kan besvares af beslutningstagerne. Ellers var det en udmærket orientering og de ca. 60 mennesker der var mødt op burde have fået noget ud af mødet. Af: John Hansen hus 13. Nej, Valentines day er IKKE endnu et Amerikansk reklame trick, men de er gode til at tjene penge på alt, også på den historie. Historien er ægte og som følger, så vidt jeg ved; I romerriget havde man brug for enhver ung mand og derfor blev det forbudt at vie unge par, men en vis præst ved navn Valentin viede unge par alligevel pga. deres kærlighed til hinanden. Da Valentin gik imod lovgivningen blev han fængslet og dømt til døden. Præsten Valentin blev henrettet den 14. februar år 269 e.kr. Lige siden er Valentinsdag blevet fejret på hans dødsdag. Derfor fejrer vi over hele verden den dag, med hjerter og romantik for ikke at glemme kærligheden. Af: Tina Holmstrøm hus 13. 24

"Du ved jeg elsker dig overalt, men tit glemmer at få dig det fortalt"


Læsernes egne fortællinger

Min første tur til Gran Canaria. Vi startede med at pakke. Herefter skulle jeg hjem til min mor, med sommerfugle i maven. Vi skulle tidligt afsted, allerede kl. 04.00 onsdag morgen. Jeg havde desværre fået købt mig en alt for stor taske, og den var meget svær at gå med. Onsdag skulle vi flyve kl. 9.00, men flyet var meget forsinket, da stewardesserne skulle nå at hvile sig lidt. Endelig kom vi afsted. Til flyveturen havde jeg købt mig noget slik og Anders And blade og basserne. Da vi kom op i flyet sagde jeg til personalet, at jeg var bange for at flyve, så de var søde og gav os en anden plads. Flyveturen tog 5 timer. Jeg havde min hovedpude og æseldyret med. (den havde jeg fået inde på Riget, da jeg var meget syg) Da vi kom til Gran Canaria, skulle jeg vi videre med bus til hotellet. Guiden fortalte, at vi skulle huske vores tasker. Da vi ankom til der hvor vi skulle bo, havde vi svært ved at finde vores hotel og informationen, men det lykkedes os til sidst. Da vi kom ind på hotellet, drak vi en drinks, før vi tjekkede ind på vores værelse. Den første aften var vi på bar Porto Rica. Det var en flot fyr, der kom og var DJ. Første dag var vi i swimmingpoolen. Her lå vi på nogle solsenge, som var rigtige hårde. Maden dernede var okay, men den første aften var maden meget dårligt. Fredag var det juleaften. Her havde vi bestilt bord med buffet, det var rigtigt lækkert mad. Der var kopi-bands som Abba, Elvis og Kim Larsen, og en meget dygtig guitarist fra Wales optrådte for os. Tom Jones kom også og gav et nummer for os. han kyssede mig på armen og gav os et ekstranummer. Der var en aften mødte vi også nogle svenskere, den ene journalist og den anden var tømrer. Dem aftalte vi med, at vi skulle mødes igen. Ved siden af vores hotel lå en god restaurant, som lavede god mad og hvor tjenerne var søde. 2. juledag var vi på en lille bar, her mødte vi Susanne Lana. Hun var meget køn og sød. Desværre var stedet lukket, så vi blev nødt til at gå et andet sted hen. Den ene af dagene badede vi i Middelhavet. Her lå vi også på strandstole og stolene var bedre at ligge på. Da svenskerne kom blev vi inviteret på golfbanen. Her lykkedes det mig at blive championmester på minigolfbanen. Dagene er ellers gået med at sole mig og købe ting. Det var skønt at være på ferie og alle kunne godt lide mig og sagde, at jeg var en smuk pige og ville sælge mig for en kamel. Den sidste dag var jeg lidt trist fordi jeg skulle sige farvel. Jeg fik et stort kram, det hjalp på humøret. Onsdag nat landende vi i Københavns lufthavnen efter en god flyvetur hjem. Flyet var igen forsinket på grund af, at kaptajnen havde overarbejde, så vi skulle have en ny kaptajn. på flyveturen hjem kunne vi ikke få kaffe og te, da der ikke var noget vand, men vi klarede uden. Jeg var tilbage på Obovej torsdag d. 30. december inden nytårsaften, da jeg skulle holde nytårsaften på Obovej. Af: Nadia Jørgensen hus 11.

OBOAVISEN

25


Efter Maria mødte og giftede sig med Anders, var den eneste forskel fra før, at det ikke kun var hende selv, men dem begge to og børnene som måtte flygte. Man følger dem en tur igennem Sverige, hvor al kontakt til Marias forældre er indstillet. Hendes voldelige eksmand formåede at komme ind af låste døre, idet han skruede hængslerne af døren. Evt. vidner der måtte have set hans tilstedeværelse var ubrugelige fordi der altid var en såkaldt ven, som gav ham alibi for at være et andet sted. Maria fik den besked, at hvis ikke hun tav, gik det ud over hendes forældre, derfor måtte al kontakt til forældrene måtte indstilles. Børnene kunne ikke kom ud at lege udenfor alene og de kom heller ikke i skole, senere kom Emma ikke engang til psykolog alene, hvilket hun havde brug for. pga. Marias voldelige eksmand (Emmas egen far) Emma havde haft en kniv for struben under et af farens grove overfald. Emma lukkede sig inde i sig selv, talte ikke, spiste og drak ikke. Emma overlevede ved hjælp af morens stædighed og psykologerne. Efter en lang retssag og flugten rundt i Sverige sammen med børnene og den nye mand, fik Maria endelig papir på at der var kun en mulighed for overlevelse og det var udenfor Sverige. Herefter tog hele den lille familie til Chile. Her følger man dem så i en ny kamp. I Chile er der meget forurening, så meget at den lille han får astma og de måtte flytte igen, denne gang flyttede de til USA. I USA finder og betaler Maria selv for advokater og får sin sag for retten, Det er ikke før set at immigrant får sin sag for retten og skriver amerikansk retshistorie. I USA skal alt betales men alle pengene er brugt på at flygte. Og for at få et arbejde i USA, skal man have et greencard når man indvandrer. Men det lykkedes Maria at finde en advokat mod penge, som hun skaffer. Hvorefter hendes kamp for at blive og leve i USA starter. Af: Tina Holmstrøm hus 13.

En ung højskole elev findes myrdet på sit værelse, angivelig kvalt med et bælte fra en frotte morgenkåbe, bæltet et ikke Rebekkas med hendes lærer Jonas Kampers. Jonas blive sigtet for mordet på Rebekka i DNA viser han har haft seksuel omgange med hende, samt havde forstander fruen havde set Jonas forlade Rebekkas værelse kl. 03.00 Den pensionerede Journalist Karin Sommer bliver kontaktet af Jonas kone som vil have Karin til at vurdere sagen, da hun mener Jonas er uskyldig. Karin besøger Jonas i fængslet og finder sagen interessant. Retssagen er forsidestof på landet aviser, indtil en ung mand bliver ofrer for et overfald af en kvinde som siger, at for enhver voldtægt, kastrerer vi en mand. Mænd bliver advaret Én eller flere kvinder skamferer og dræber tilfældige mænd? . Politiet er i vildrede: Handler det om en sindssyg kvindelig seriemorder eller en Amazone? Rebekka var opvokset i Jylland hos en meget troende mor, som helligede sit liv til kirken. Huset hun boede i var Rebakkas med moren gav det væk til menigheden, hvis præst nogen vil mene fra narrede hende det. Møgkællinger er en meget spændende bog fra start til slut og meget overraskende. Den kan klart anbefales. Af: Tina Holmstrøm hus 13. 26

OBOAVISEN


På kirkegården En ung kvinde skal krydse en kirkegård en mørk aften. Pludselig hører hun en uhyggelig lyd. Hun bliver meget forskrækket, men får så øje på en gammel mand, der sidder og slår med hammer og mejsel på en gravsten. - Der skræmte du mig godt nok. Jeg troede det var et spøgelse jeg hørte. Men hvad Hjemmehjælperen er på besøg hos den ældre dame, laver du her midt om natten? - Fjolserne som altid har en skål nødder stående. har stavet mit "Bare spis - jeg kan alligevel ikke selv lide dem.", sagde hun hver eneste gang, hjemmehjælperen var på navn forkert! besøg. Da dette havde stået på i et stykke tid sagde hjemmehjælperen en dag: - "Du skal da ikke blive ved med at købe nødder bare for min skyld." "Det gør jeg såmænd heller ikke..." "Jamen, du kan jo ikke selv lide dem?" Skaldyr "Nej ikke nødderne, men jeg kan godt lide En mand kommer ind på en restaurant. chokoladen uden om." - Har de hummer? - Desværre, svarer tjeneren. - Har de rejer? Spørger manden så. - Nej, det har vi heller ikke. - Har de overhovedet skaldyr? - Ja, svarer tjeneren, vi har blødkogte æg. 2 kvinder kom fra fest og måtte på toilettet. Kirkegården var det nærmeste sted. En tørrede sig med trussen og smed dem. Den anden brugte en sløjfe hun fandt på en krans. Deres mænd talte sammen dagen efter, og den ene sagde: "Trist at sende konen til fest - hun kom hjem uden trusser.. " "Værre med min" sagde den anden - "hun havde en lap mellem benene, hvor der stod : Tak for alt. hilsen gutterne fra arbejdet"

OBOAVISEN

27


Bagside sjov På festudvalget af westernfestens opfordring, er der på bagsiden af denne Oboavis indlagt en ”Detalje foto konkurrence” Opgaven nedenfor, går ud på at gætte hvem detaljen på de 7 billeder tilhører. Billederne er nummererede så du skriver blot; 1. navn, 2 navn osv. Aflever din løsning til Louise i AC. Du har nu mulighed for at vinde en hemmelig præmie ved mindst 5 rigtige svar..

Næste nummer forventes at udkomme 31.august 2011 Deadline til kommende artikler 20.august 2011

I næste nummer af oboavisen alt om: • • •

Den heldige vinder af sidste nummers obokryds: Michael Birk STORT TILLYKKE Løsning: Kuverter

Kanoturen Oboliaden Amerikansk aften

Krydsordsløsning:___________________ Ønsker du at deltage i lodtrækningen af en æske chokolade, så indsend din løsning af obokryds til: kagul@naestved.dk eller aflever den til Karin i AC. senest 20. august 2011 Vinderen offentliggøres i næste nummer af Oboavisen.

V ær m od andre, som du ønsker de skal være m od dig. 28

OBOAVISEN

Oboavisen April-2011  
Oboavisen April-2011  

Brugernes egen avis