a product message image
{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade

Page 1

OPTIEK

SANDRA

DE FEYTER

NEUBAU

VOORJAAR 2020


VOORJAAR 2020

©2020 MEYECLUB // PRODUCTIE EN VORMGEVING: YELLOW AND THE UNICORNS, BARCELONA // VERANTWOORDELIJKE UITGEVER: OPTIEK SANDRA DE FEYTER // FOTOGRAAF VOLWASSENEN: ANDREA BIELSA // HAAR & MAKE-UP VOLWASSENEN: VERONICA GARCIA // STYLING VOLWASSENEN: ÁNGEL CABEZUELO // FOTOGRAAF KIDS: PAUL HYDE // STYLING KIDS: PATRYCJA JURASZCZYK // NIETS UIT DEZE UITGAVE MAG WORDEN OVERGENOMEN ZONDER TOESTEMMING VAN MEYE NV.

#DRIVEYOURSTORY

CARRERA 8 8 5 2


BESTE LEZER, SANDRA DE FEYTER OPTICIEN & OPTOMETRIST

Je ogen verdienen de aandacht en zorg van een echte specialist. Daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres. Wij volgen alle ontwikkelingen op het vlak van brillen, glazen, meettechnieken en monturen, zodat we je altijd de perfecte oplossing voor elk probleem kunnen aanbieden. Maar dat is niet alles. Naast de technische kant houden wij ook rekening met je smaak, je levensstijl en je persoonlijke behoeften. Zo krijg je altijd een oplossing op maat. Vakwerk is maatwerk! Wil je het met je eigen ogen zien? Breng ons gerust een bezoekje, wij verwelkomen je graag. Maar lees eerst ons lentemagazine, het zal je vast en zeker inspireren! Hartelijke groeten, Sandra De Feyter

3


TRENDS VOORJAAR 2020 Zien en gezien worden Brillen en zonnebrillen zijn niet meer weg te denken uit onze kleerkast. Ze benadrukken je persoonlijkheid, zetten je beste gezichtskenmerken in de verf en maken je outfit helemaal af.

R AY-B AN

De trends voor het voorjaar van 2020 worden gekenmerkt door creativiteit en diversiteit: we zien zowel minimalistische, geometrische monturen als oversized brillen in allerlei vormen: rond, vierkant, zeshoekig, you name it! Allemaal verkrijgbaar in metaal, kunststof of pastelkleuren voor subtiele looks of in felle kleuren voor de durvers. Ontwerpers nemen je ook mee op een ‘trip down memory lane’: gekende klassiekers en vertrouwde brilvormen komen terug in vernieuwde jasjes. Denk aan de onsterfelijke ronde monturen, de populaire aviator- of oversized retroen vintagebrillen.

R AY-B AN


DIOR

5


CARRERA

VOORJAAR 2020


PRODESIGN DENMARK

VERWEN JE OGEN

Voorkom plotselinge temperatuurwisselingen. Je bril snel onderdompelen in heet afwaswater of te dicht bij de barbecue staan kan schadelijk zijn voor je ontspiegelde brillenglazen.

4 /

Reinig de glazen enkel met een speciaal brillenproduct, dus niet met zeep of afwasmiddel. Gebruik een proper microvezeldoekje om krassen te voorkomen (dus niet je trui of hemd!). Houd tijdens het reinigen het montuur vast bij het neusstuk en niet bij de veren.

5 /

Koester je bril

Na 1 of 2 jaar begint je bril vaak te verkleuren. Dit komt door het gebruik van o.a. zonnecrème en make-up, maar de grootste boosdoener is het zout dat via transpiratie vrijkomt. Zout tast bijna alle soorten metalen en kunststoffen aan. Reinig daarom ook regelmatig het montuur (en niet enkel de glazen), liefst met een vochtig doekje.

Om zo lang mogelijk te kunnen genieten van je bril is het belangrijk dat je hem goed onderhoudt. We zetten enkele

6 /

nuttige tips op een rijtje:

Spoel je bril geregeld af onder stromend, lauw water. Droog af met een schone doek die zonder verzachter werd gewassen (wasverzachter veroorzaakt namelijk een wazige zweem op de glazen). Krijg je je bril niet

1 /

Zet je bril altijd met beide handen op en af.

2 /

Bewaar je bril altijd in een brillendoos of leg hem correct neer:

proper? Laat ons je bril dan ultrasoon reinigen. Kom gerust eens langs!

7 /

gevouwen, rustend op de veer, met de glazen omhoog.

3 /

Let op bij hoge temperaturen. Neem je bril niet mee naar de sauna of laat hem niet in de zon op het dashboard van de auto liggen.

Vermijd contact met agressieve producten zoals aceton, ammoniak, haarlak, parfum en schoonmaakmiddelen.

8 /

Stel de pasvorm van je montuur nooit zelf af. Kom regelmatig langs om je montuur te laten bijstellen.

7


50

%

K ORTING

op een 2 e paar uni- of multifocale (zonne)glazen*

GEKLEURDE ZONNEGLAZEN TOMMY HILFIGER

Kies de perfecte zonnebril voor jou! Blauwe zonneglazen filteren scherp licht en verlagen het contrast. Als je gevoelig bent voor licht (vaak het geval bij mensen met blauwe ogen) is een zonnebril met blauwe glazen dus een aanrader. Blauwe glazen zijn ook ideaal voor op het strand of tijdens het sporten. Let op: de glazen moeten voldoende donker gekleurd zijn om je te beschermen tegen zonlicht (minstens 75%!). Lichtgekleurde glazen, oftewel ‘city glasses’, zijn ideaal voor het nachtleven.

R AY-B AN *Actie geldig t.e.m. 20/07/2020. Niet cumuleerbaar met andere acties. Vraag naar de actievoorwaarden in de winkel.


SERENGETI

VANAF

â‚Ź 25

Bij groene glazen zijn lichtschitteringen minder fel en schaduwen

unifocale (zonne)glazen op sterkte*

minder donker. Perfect dus om te dragen als je veel buiten bent: je ziet kleuren zoals ze zijn, zodat je ogen kunnen ontspannen. Bruine glazen verhogen het contrast en verbeteren je diepteperceptie. Perfect dus als je met de auto onderweg bent. Grijze glazen verminderen felle lichtschitteringen, terwijl je kleuren nog altijd op een natuurlijke manier waarneemt. Een zonnebril met grijze glazen is dus heel geschikt voor tijdens het autorijden (overdag), sport

VANAF

â‚Ź 150

multifocale (zonne)glazen op sterkte*

en alledaagse activiteiten. *Zie info en voorwaarden in de winkel.

9


VOORJAAR 2020

COMPUTER VISION SYNDROME

VO O R O N Z E T O P G L A Z E N

GRATIS 2 e paar multifocale (zonne)glazen*

SILHOUETTE


DIOR

HUGO BOSS

Visueel comfort en bescherming Gun je ogen rust Heel wat mensen, en niet in het minst studenten, kijken gemiddeld 8 tot

Dankzij een bril met multifocale glazen, oftewel een computerbril, heb je

10 uur per dag naar een digitaal scherm. Dit kan leiden tot oncomfor-

een hele dag helder en ontspannen zicht. De kijkzones van een computerbril

tabele spanning op de ogen, ook wel bekend als het Computer Vision

zijn afgestemd op de bewegingen van je ogen terwijl je met een computer

Syndrome. De bijkomende symptomen, zoals oogirritatie, wazig zicht

werkt. De zones kunnen individueel worden aangepast om aan je persoonlijke

en hoofdpijn, kunnen al optreden na 2 uur beeldschermgebruik. Je kan

behoeftes te voldoen. De glazen bieden bovendien een heel breed ge-

ook last krijgen van concentratieproblemen, vermoeidheid of fysieke

zichtsveld, van dichtbij tot de middellange afstand (tussen een halve meter

klachten zoals nek- en/of schouderpijn.

en vier meter).

Wat is de oorzaak?

20-20-20

Het syndroom treedt op na langdurig schermgebruik en wordt veroorzaakt

Je kan je ogen ook ontspannen met behulp van de 20-20-20-regel. Kijk om

door een combinatie van verschillende factoren: de verlichting in de kamer, de

de 20 minuten 20 seconden lang naar een punt op 6 meter afstand (20 voet).

afstand tot het scherm, weerkaatsingen op het scherm, je zithouding, visuele afwijkingen en de hoek die je hoofd maakt. *Actie geldig vanaf 27/03 t.e.m. 20/07/2020. Niet cumuleerbaar met andere acties. Vraag naar de actievoorwaarden in de winkel..

 

11


C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

VOORJAAR 2020

Droge ogen? Vermoeide ogen? Tranende ogen? Branderige ogen?

MIJN OGEN HOUDEN ME NIET TEGEN

NIEUW

Hydrateert en verzorgt elk type droge ogen 1* 2 DRUPPELS EN JE BENT NIET TE STOPPEN *Subject to a case-by-case assessment. Each individual patient requires tailored medical advice and further treatment may be needed 1.Rangarajan R, Ketelson H, Preclinical Evaluation of a New Hydroxypropyl-Guar Phospholipid Nanoemulsion-Based Artificial Tear Formulation in Models of Corneal Epithelium, Journal of Ocular Pharmacology and Therapeutics 35/1, 2019 ©2019 BNLX-SYC-1900003 08/2019

www.systane.be/nl


5 dagen gratis proeflenzen!* DAILIES TOTAL1® Multifocal Comfortabel zien, veraf en dichtbij.1**

VER

TUSSENIN

MULTIFOCALE LENZEN:

DICHTBIJ

Scherp en comfortabel zien op elke afstand

Vanaf je veertig jaar worden de kristallenzen van je ogen minder elastisch. Accommoderen gaat moeizamer en je ziet wazig op korte afstand. Dit noemt men presbyopie. Je hebt dan niet alleen een correctie nodig om ver te zien, maar misschien ook een correctie om voorwerpen dichtbij te onderscheiden. De symptomen zijn vooral merkbaar bij langdurig lezen, bij zwak licht of bij het lezen van de zeer kleine lettertjes. Wil je liever geen bril omdat die jouw comfort of look in het gedrang brengt? Dan vormen multifocale lenzen een interessant alternatief. Ze combineren drie concentrische correctiezones waartussen je een vlotte overgang hebt. Zo zorgen ze voor een scherp zicht op elke afstand, zonder een storende vervorming te veroorzaken. Bovendien bieden lenzen, of ze nu progressief zijn of niet, het voordeel van een ruimer gezichtsveld én meer bewegingsvrijheid (bijvoorbeeld tijdens het sporten).

*Vraag naar de actievoorwaarden in de winkel. Exclusief eventuele aanpaskosten. **Resultaat individueel afhankelijk en kan beïnvloed worden door eventuele vooraf bestaande aandoeningen. 1.Perez-Gomez I, Giles T. European survey of contact lens wearers and eye care professionals on satisfaction with a new water gradient disposable contact lens. Clin Optom. 2014; 6:17-23. ©Alcon MR2019-607 07/2019

13


COOL, DIE BRIL!

VOORJAAR 2020

Heeft mijn kind een bril nodig? Tijdens de eerste levensjaren en daarna op school speelt het zicht een enorme rol in de ontwikkeling van je kind. Leer- en leesproblemen hebben vaak te maken met een slecht zicht. Let erop of je kind: •

veel knippert

de wenkbrauwen fronst

last heeft van rode ogen die prikken of tranen

klaagt over hoofd- of rugpijn

tekent, leest of schrijft met zijn/haar neus tegen het blad

sommige letters verwart

gevoelig is aan fel licht

Als je vermoedt dat er iets aan de hand is, moet je dus snel naar de oogarts. En daarna naar je plaatselijke opticien voor een leuke bril die je kleintje met plezier zal dragen! Tegenwoordig is er genoeg keuze voor de jongste generatie: van felle tot ingetogen kleurtjes, ultramoderne of klassieke modellen, speelse motieven en opvallende prints, etc.

R AY-B AN


R AY-B AN


OPTIEK

SANDRA

DE FEYTER

Gehoorcentrum Ook gehoorproblemen behoren tot het verleden na een bezoek aan Optiek Sandra De Feyter. Je kunt er eveneens informatie inwinnen over het gamma gehoorbescherming op maat.

NA AFSPRAAK KAN JE BIJ ONS TERECHT VOOR EEN CONTROLE DOOR EEN GESPECIALISEERDE AUDIOLOOG.

50

%

KORTING Op een 2e paar uni- of multifocale (zonne)glazen*

VANAF

€ 150

€ 25

multifocale (zonne)glazen op sterkte*

unifocale (zonne)glazen op sterkte*

VANAF

5 dagen gratis proeflenzen!** DAILIES TOTAL1® Multifocal Comfortabel zien, veraf en dichtbij.1***

B L AC K F I N • C A R R E R A • D I O R • B O S S • N E U B AU • P R O D E S I G N D E N M A R K • N A N O V I S TA R AY - B A N • S E R E N G E T I • TO M M Y H I L F I G E R

*Actie geldig t.e.m. 20/07/2020. Niet cumuleerbaar met andere acties. Vraag naar de actievoorwaarden in de winkel. **Vraag naar de actievoorwaarden in de winkel. Exclusief eventuele aanpaskosten. ***Resultaat individueel afhankelijk en kan beïnvloed worden door eventuele vooraf bestaande aandoeningen. 1.Perez-Gomez I, Giles T. European survey of contact lens wearers and eye care professionals on satisfaction with a new water gradient disposable contact lens. Clin Optom. 2014; 6:17-23. ©Alcon MR2019-607 07/2019

Follow us on: www.facebook.com/sandra.defeyter Like us on Instagram: sandradefeyter

Brusselsesteenweg 357 • 9090 Melle • Tel.: +32 (0)9 252 39 99 www.optieksandradefeyter.be

Profile for MEYE NV

MAGAZINE - VOORJAAR 2020 - OPTIEK SANDRA DE FEYTER  

MAGAZINE - VOORJAAR 2020 - OPTIEK SANDRA DE FEYTER  

Advertisement