__MAIN_TEXT__

Page 1

TOM FORD N aj a a r s m a g azi n e 2020

OPTIEK MAUDENS


©2020 MEYECLUB // PRODUCTIE EN VORMGEVING: YELLOW AND THE UNICORNS, BARCELONA // VERANTWOORDELIJKE UITGEVER: 2 OPTIEK MAUDENS // FOTOGRAAF VOLWASSENEN: ANDREA BIELSA // HAAR & MAKE-UP VOLWASSENEN: VERONICA GARCIA // STYLING VOLWASSENEN: ÁNGEL CABEZUELO // FOTOGRAAF KIDS: PAUL HYDE // STYLING KIDS: PATRYCJA JURASZCZYK // NIETS UIT DEZE UITGAVE MAG WORDEN OVERGENOMEN ZONDER TOESTEMMING VAN MEYE NV.

TOM FORD


Welkom bij Optiek Maudens Beste lezer, Je ogen verdienen de aandacht en zorg van een echte specialist. Daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres. Wij volgen alle ontwikkelingen op het vlak van brillen, glazen, meettechnieken en monturen, zodat we je altijd de perfecte oplossing voor elk probleem kunnen aanbieden. Maar dat is niet alles. Naast de technische kant houden wij ook rekening met je smaak, je levensstijl en je persoonlijke behoeften. Zo krijg je altijd een oplossing op maat. Vakwerk is maatwerk! Wil je het met je eigen ogen zien? Breng ons gerust een bezoekje, wij verwelkomen je graag. Maar lees eerst ons najaarsmagazine, het zal je vast en zeker inspireren! Hartelijke groeten, Optiek Maudens

SERENGETI 3


Een klare kijk, ook tijdens het sporten Net zoals je je kledij aanpast aan de activiteit die je uitoefent, vervang je ook best je gewone bril door een sportbril op sterkte. Tijdens het sporten wil je namelijk vrij kunnen bewegen. Een bril mag niet hinderlijk zijn doordat hij constant van je neus afglijdt of – erger nog – op de grond dreigt te vallen.

van kussentjes tegen stoten. Dankzij het robuuste design met onbreekbare kunststof glazen hoef je je geen zorgen te maken dat de bril breekt en dat er glas in je ogen terechtkomt. Je kunt je dus volledig focussen op je sport en geniet daarbij van een onbelemmerd zicht op het besneeuwde landschap.

Je kunt dit voorkomen met een sport- of skibril die speciaal is ontworpen voor plotse bewegingen. Zo’n bril past zich aan de vorm van je hoofd aan, is halfrond van model en beschermt je ogen van alle kanten, ook tegen zonlicht en wind. Wintersportbrillen zitten stevig, verschuiven niet en zijn vaak voorzien

De tijd dat sport- en skibrillen puur functioneel waren, is trouwens al lang voorbij. Je kunt kiezen uit een breed assortiment modellen en stijlen. Want waarom zou je ook tijdens het sporten niet modieus voor de dag mogen komen?

4


Zonnebrillen voor elke activiteit Evil Eye Innovatieve technologie, onberispelijke kwaliteit en een perfecte combinatie van design, hoogwaardige materialen en optiek. Evil eye sport eyewear garandeert maximale bescherming tegen uv-stralen en ultiem zicht tijdens sport en intense activiteiten. De kwaliteitsvolle glazen zijn gemaakt van slijtvast polycarbonaat en superlicht en bovendien beschikbaar op sterkte.

Oakley Oakley, een gerenommeerd Amerikaans merk, biedt zonnebrillen voor zowel mannen als vrouwen aan. Ze combineren lichte materialen met de nieuwste technologieĂŤn. De brillen zijn licht en comfortabel en dus ideaal om te dragen tijdens sport en intense activiteiten. Tijdens het ontwerp- en productieproces werkt Oakley dan ook vaak samen met topsporters en atleten die vaak gezien worden met de gekende monturen.

5


Daglenzen: 10 om te zien! Daglenzen dragen is nog nooit zo populair geweest. De redenen waarom steeds meer mensen voor dit soort lenzen kiezen, liggen voor de hand: 1

Je geniet elke dag van een nieuw, steriel paar lenzen. Een optimale hygiëne is verzekerd. Daglenzen zijn ook ideaal als je gevoelig bent voor hooikoorts of allergieën.

2

Je moet daglenzen niet onderhouden: reinigen of desinfecteren hoeft niet langer.

Ontdek onze dag- en maandlenzen van Alcon. Air Optix De geavanceerde Silicone Hydrogel maandlenzen van Alcon laten tot 5x meer zuurstof door dan conventionele contactlenzen.

Dailies Dailies contactlenzen van Alcon zijn zo ontwikkeld dat ze de hele dag door uitstekend zicht bieden in combinatie met optimaal draagcomfort.

3

Ook een lenzendoosje heb je niet meer nodig: aan het eind van de dag gooi je daglenzen gewoon weg.

4

Als je lens kapotgaat of uitdroogt, kan je gewoon meteen een nieuwe indoen.

Dailies Total 1

5

Snel last van geïrriteerde of jeukende ogen? Daglenzen draag je zo kort dat vuil en allergenen zich minder snel aan de lens hechten.

6

Daglenzen zijn zeer geschikt voor mensen die slechts af en toe lenzen willen dragen. Bijvoorbeeld op een avondje uit, tijdens het sporten of op vakantie.

Dailies Total 1 zijn watergradiëntlenzen: ze bieden comfort op een constant hoog niveau. Het oppervlak van de lens heeft een watergehalte van bijna tachtig procent, waardoor je oog volledig vochtig en gehydrateerd is terwijl je de lenzen draagt.

7

Tijdens het sporten of bij andere buitenactiviteiten heb je een breder gezichtsveld en meer bewegingsvrijheid.

8

Je wisselt bovendien in een mum van tijd van look door je bril een keer in te ruilen voor lenzen.

9

Je kan daglenzen gemakkelijk combineren met een zonnebril naar keuze.

10

Daglenzen bestaan in alle soorten en maten: torische en multifocale daglenzen, daglenzen met uv-filter, etc. Het aanbod is bijna onbeperkt.

6


TOM FORD

ETNIA BARCELONA 7


Bescherm je ogen met het Eye Protect System Onze veranderende levensstijl en langere levensverwachting hebben een impact op ons zicht. We worden meer en meer blootgesteld aan schadelijk licht dat wordt uitgestraald door de zon en andere steeds populairder wordende kunstmatige lichtbronnen, zoals leds en digitale schermen. Op lange termijn kan dat de oorzaak zijn van leeftijdsgebonden maculadegeneratie (LMD) of cataract. Eye Protect System werkt preventief en absorbeert het schadelijke deel van het licht om het oog te beschermen!

â‚Ź 50

korting per glas*

â‚Ź 100

korting per paar*

*Enkel geldig bij aankoop van Eyezen-glazen. Zie info en voorwaarden in de winkel.

DAVID BECKHAM 8


Wat is jongpresbyopie? Wanneer we jong zijn is onze ooglens zeer flexibel en kunnen we gemakkelijk accommoderen (de ooglens boller maken) om scherp te stellen op voorwerpen dichtbij. Naarmate we verouderen vermindert deze flexibiliteit en wordt het moeilijker voor ons oog om scherp te stellen. De eerste tekenen van presbyopie, of ouderdomsverziendheid, verschijnen doorgaans tussen 40 en 45 jaar. De gevolgen worden vaak merkbaar tijdens het lezen of als er weinig licht is. Je moet je dan extra inspannen om kleine lettertjes te lezen of om scherp te stellen op objecten, waardoor je last krijgt van vermoeide ogen en/of hoofdpijn. Door het digitale tijdperk worden onze ogen meer belast en kunnen de symptomen al veel eerder de kop opsteken. Mensen die veel lezen of langdurig vanop korte afstand naar beeldschermen kijken, hebben op jongere leeftijd (tussen 35 en 40 jaar) vaak al moeite:

Met lezen/focussen bij weinig licht

Om scherp te stellen als je langdurig op korte afstand hebt scherpgesteld

Met het lezen van kleine lettertjes

ETNIA BARCELONA 9


Heeft mijn kind een bril nodig? Tijdens de eerste levensjaren en daarna op school speelt het zicht een enorme rol in de ontwikkeling van je kind. Leer- en leesproblemen hebben vaak te maken met een slecht zicht.

Let erop of je kind: • Veel knippert • De wenkbrauwen fronst • Last heeft van rode ogen die prikken of tranen • Klaagt over hoofd- of rugpijn • Tekent, leest of schrijft met zijn/haar neus tegen het blad • Sommige letters verwart • Gevoelig is aan fel licht

BBIG 10

ETNIA BARCELONA


Als je vermoedt dat er iets aan de hand is, moet je dus snel naar de oogarts. Daarna kan je bij ons langskomen voor een leuke bril die je kleintje met plezier zal dragen! Daarbovenop voorzien wij de glazen van een speciale blauwlichtfilter tegen de schadelijke stralen van smartphones en tablets. Wij hebben genoeg keuze voor de jongste generatie: van felle tot ingetogen kleurtjes, ultramoderne of klassieke modellen, speelse motieven en opvallende prints, etc.

LAFONT

BBIG

11

RAY-BAN


Jouw ogen in goede handen in ons Varilux Center Bij aankoop van een paar Varilux-glazen, geven wij je persoonlijk advies, een grondige analyse van jouw behoeften en geven wij een garantie van 3 jaar!

50% korting op je 2e paar glazen.* *Zie info en voorwaarden in de winkel.

3

jaar GARANTIE op Varilux-glazen* *Meer informatie en voorwaarden vind je in de winkel.

12

TOM FORD


NIEUW! Maak kennis met ons Visiofficemeettoestel! Visioffice is een meettoestel dat door visuele aanwijzingen en steminstructies automatisch je ogen meet. Het toestel meet in een aantal seconden de gekozen bril en je gezichtskenmerken. Het houdt rekening met de bewegingen van je hoofd en je ogen. Daarnaast houd het ook rekening met je kijkgedrag, gezichtsbouw en oogkenmerken. Visioffice is: •

100% veilig: er wordt geen contact gemaakt met het oog tijdens de meting.

100% precies: dit unieke digitale meetapparaat werkt met een precisie van 0,1 mm.

100% gepersonaliseerd: jouw ogen zijn uniek.

Op zoek naar een nieuwe bril met gepersonaliseerde glazen voor jouw unieke ogen? Maak een afspraak in onze winkel! Wij verwelkomen je graag en geven je graag alle informatie die jouw ogen nodig hebben.

3Dmeting voor unieke glazen op maat.

13


Wist je dat…? Je ongeveer 10 miljoen kleuren kunt zien? Je ogen kunnen meer dan je denkt. Ze zijn in staat om 10 miljoen verschillende kleuren te onderscheiden, ook al hebben die (gelukkig maar) niet allemaal een naam. Nog sterker: een handvol mensen, zogenaamde ‘tetrachromaten’, kunnen maar liefst 100 miljoen kleuren zien!

14

SERENGETI


Hou je ogen in vorm Aan de hand van simpele, maar doeltreffende ontspanningsoefeningen kan je beter ontspannen. Aan de hand van simpele, maar doeltreffende ontspanningsoefeningen kan je beter ontspannen. De oefeningen bevorderen ook het correcte gebruik van de oogspieren en zorgen voor een duidelijke verbetering van het zicht. Je doet oefeningen best zonder je bril of contactlenzen. Zo zie je meteen resultaten.

Oogyoga ‘on the go’ •

Zoek een comfortabele zithouding.

Adem rustig in en uit.

Kijk 3 seconden omhoog en 3 seconden naar beneden.

Sluit kort je ogen.

Open je ogen opnieuw en kijk vervolgens naar links, dan naar rechts (telkens 3 seconden) terwijl je je hoofd stilhoudt.

Sluit opnieuw je ogen voor een pauze.

Open ze opnieuw en kijk van schuin linksboven (3 seconden), naar schuin rechtsonder (ook 3 seconden).

Sluit je ogen voor ontspanning.

Open je ogen en kijk van schuin rechtsboven (3 seconden), naar schuin linksonder (3 seconden).

Doe de oefening 3 keer en sluit daarna 3 minuten je ogen.

15


Florimond Leirensstraat 24, 9230 Wetteren - T. 09 369 52 88 ma - vr: 09u - 19u / za: 09u - 18u / zo: gesloten info@optiekmaudens.be - www.optiekmaudens.be Blijf op de hoogte van de laatste nieuwe trends via @optiekmaudens

Profile for MEYE NV

Optiek Maudens - Online Magazine Fall/Winter 2020  

Optiek Maudens - Online Magazine Fall/Winter 2020  

Advertisement