Page 1

3 3 70 B O U T E R S E M

LENTE I ZOMER 2021

MAX MARA 100% gerecycleerd papier met oog voor het milieu!

TO M FO R D

O P T I C I E N • O P T O M E T R I S T • C O N TA C T L E N S S P E C I A L I S T


OPTIEK PHILIPPE PEETERS

W E L KO M

Spring & summer 2021 BESTE LEZER, Ik ben meer dan een opticien, ik ben een echte optiekspecialist met een passie voor het vak. Steeds ben ik op de hoogte van de nieuwste trends en technologische ontwikkelingen. Zo kan ik je in elke situatie een oplossing bieden die is aangepast aan jouw behoeften.

Met trots toon ik je ook de nieuwe lente- en zomercollecties. Brillenmode was nog nooit zo divers: er is een overvloed aan verschillende materialen, vormen en kleuren. Een unieke bril accentueert je persoonlijkheid en vervolledigt je look. Het belang van een goedgekozen bril valt dus niet te ontkennen! Blader door het voorjaarsmagazine en laat je inspireren door de stijlvolle monturen!

Hartelijke groeten, Philippe Peeters 2

LIU JO


©2021 MEYE CLUB // PRODUCTIE EN VORMGEVING: YELLOW AND THE UNICON, BARCELONA // VERANTWOORDELIJKE UITGEVER: OPTIEK PHILIPPE PEETERS // FOTOGRAAF VOLWASSENEN: ANDREA BIELSA // HAAR & MAKE-UP VOLWASSENEN: VERONICA GARCIA // STYLING VOLWASSENEN: ÁNGEL CABEZUELO // FOTOGRAAF KIDS: PAUL HYDE // STYLING KIDS: PATRYCJA JURASZCZYK // NIETS UIT DEZE UITGAVE MAG WORDEN OVERGENOMEN ZONDER TOESTEMMING VAN MEYE NV.

LENTE I ZOMER 2021

SERENGETI

BLACKFIN

ALLE OGEN OP JOU Deze zomer is aan de durvers. Go big or go home – dat is hét thema van de voorjaars- en zomercollectie van 2021. Oversized modellen in allerlei vormen en kleuren spannen de kroon. En dat mag met een sportieve touch zijn. Ook de invloed van de jaren 60 en 70 is zichtbaar aanwezig. We zien brillen en glazen in vrolijk geel tot speels paars, zachtroze of babyblauw. Zelfs het transparante retromontuur maakt een comeback.

Toch zijn de vaste waarden niet uit het straatbeeld verdwenen. De klassieke zwarte zonnebril, toonbeeld van elegantie en tegelijk power, is opnieuw in opmars. Ook het aviatormodel is terug van nooit weggeweest – zij het in een modern jasje en vaak hippe kleuren.

Dit seizoen vieren stevige kunststof monturen in uitgesproken kleuren hoogtij. Ook de metalen frames blijven het goed doen. Liefhebbers van een iets natuurlijkere stijl kunnen dan weer kiezen uit een uitgebreid gamma aan brillen vervaardigd uit natuurlijke materialen.

3


VOORJAARSTRENDS

OPTIEK PHILIPPE PEETERS

4


LENTE I ZOMER 2021

5


OPTIEK PHILIPPE PEETERS

Bescherm jezelf tegen uv-stralen ZONNEBRILLEN

L A FO N T

EEN DEGELIJKE ZONNEBRIL: EEN SLIMME INVESTERING De zonnebril is uitgegroeid tot een onmisbaar modeaccessoire. Maar dat is niet zijn enige functie. In de eerste plaats heeft een zonnebril een onschatbare beschermende werking tegen uv-stralen. Want die zijn veel schadelijker dan je zou denken.

1. Zonlicht kan tot ernstige oogziekten leiden Net zoals we onze huid tegen overmatige zon wapenen

TO M FO R D

door zonnecrème te smeren, moeten we ook onze ogen beschermen. Dit komt omdat zonnestraling fatale gevolgen kan hebben voor ons hoornvlies en netvlies. Zo kan

en wind, twee boosdoeners als het op geïrriteerde en

ze cataract, maculadegeneratie (netvliesveroudering)

droge ogen aankomt, biedt een zonnebril soelaas.

en oogkanker veroorzaken. 3. Goedkope zonnebrillen bieden

6

2. Schittering en wind kunnen de ogen irriteren

onvoldoende bescherming

Een zonnebril beschermt niet alleen tegen zonnestralen.

Een zonnebril uit de supermarkt houdt het uv-licht vaak

Ook de lichtreflectie op water of zelfs bij bewolking wordt

niet voldoende tegen. Dat betekent dat de zonnestralen

getemperd door een degelijk exemplaar. Ook tegen zand

de binnenkant van het oog ongehinderd kunnen binnen-


LENTE I ZOMER 2021

50%

korting op een 2de paar uni- of multifocale (zonne)glazen*

*Geldig van 22/04/2021 t.e.m. 20/07/2021 bij gelijktijdige aankoop van twee paar brillenglazen. Zie info en voorwaarden in de winkel.

LIU JO

dringen en zo oogziekten kunnen veroorzaken. Kies dus voor een degelijke zonnebril met een label dat 100% uvAen uvB-bescherming garandeert.

Ook de ogen van kinderen moeten we beschermen. Kinderogen zijn extra kwetsbaar, en als zij geen zonnebril dragen kan dit op lange termijn diep in het oog schade

LIU JO

veroorzaken. Zonnebrilletje op dus – staat nog cool ook!

7


OPTIEK PHILIPPE PEETERS

Daglenzen: 10 OM TE ZIEN! Daglenzen dragen is nog nooit zo populair geweest. De redenen waarom steeds meer mensen voor dit soort lenzen kiezen, liggen voor de hand:

1.

Je geniet elke dag van een nieuw, steriel paar lenzen.

Een

optimale

hygiëne

is

verzekerd.

Daglenzen zijn ook ideaal als je gevoelig bent voor hooikoorts of allergieën. 2.

Je moet daglenzen niet onderhouden: reinigen

LENZEN

of desinfecteren hoeft niet langer. 3.

Ook een lenzendoosje heb je niet meer nodig: aan het eind van de dag gooi je daglenzen gewoon weg.

4.

Als je lens kapotgaat of uitdroogt, kan je gewoon meteen een nieuwe indoen.

5.

Snel last van geïrriteerde of jeukende ogen? Daglenzen draag je zo kort dat vuil en allergenen zich minder snel aan de lens hechten.

6.

Daglenzen zijn zeer geschikt voor mensen die slechts af en toe lenzen willen dragen. Bijvoorbeeld tijdens een avondje

uit, tijdens het sporten

of op vakantie. 7.

Tijdens het sporten of andere buitenactiviteiten heb

je

een

breder

gezichtsveld

en

meer

bewegingsvrijheid. 8.

Je wisselt bovendien in een mum van tijd van look door je bril een keer in te ruilen voor lenzen.

9.

Je kan daglenzen gemakkelijk combineren met een zonnebril naar keuze.

10.

Daglenzen bestaan in alle soorten en maten: torische en multifocale daglenzen, daglenzen met uv-filter, enz. Het aanbod is bijna onbeperkt.

8

Wil je ook graag lenzen proberen? MAAK EEN AFSPRAAK OP 016 73 47 99


LENTE I ZOMER 2021

PATRICK DEMPSEY WEARING THE P ‘8688 SUNGLASSES

9


OPTIEK PHILIPPE PEETERS

D I G I TA L E O O G S T R E S S

Digitale oogstress

SILHOUETTE

WE LEVEN IN EEN DIGITALE WERELD, MAAR ONZE OGEN ZIJN HIER NIET VOOR GEMAAKT. Urenlang staren naar schermen van computers, tv’s en smartphones veroorzaakt een aandoening die digitale oogstress genoemd wordt. Symptomen zijn geïrriteerde ogen, wazig zien en hoofdpijn, en die kunnen al na 2 uur beeldschermgebruik optreden.

10


LENTE I ZOMER 2021

BESCHERM JE OGEN MET HOYA SYNC III-GLAZEN Gelukkig kan je je ogen beschermen met de nieuwe HOYA Sync III-brillenglazen. Dit zijn geavanceerde glazen die speciaal zijn ontworpen om oogvermoeidheid door langdurig schermgebruik te verlichten.

L A FO N T

De Sync III-glazen hebben een optimale glassterkte voor veraf zien en een ‘boost zone’ in het onderste gedeelte van het glas, die speciaal is aangepast aan de manier waarop brildragers tegenwoordig hun ogen gebruiken. In die ‘boost zone’ is de sterkte van het glas licht verhoogd om de oogspieren te ondersteunen en te ontspannen bij het kijken naar digitale schermen. Dit helpt de ogen om gemakkelijker scherp te stellen, waardoor oogstress wordt verminderd.

WAT ZIJN DE VOORDELEN? • Geschikt voor iedereen die digitale apparaten gebruikt • Verlichting van oogvermoeidheid door langdurig schermgebruik • Verbeterd kijkcomfort doorheen de dag • Een helder en rustig zicht in alle richtingen en op alle afstanden LINDBERG

• De ernst van de symptomen wordt in 84% van de gevallen gereduceerd

11


OPTIEK PHILIPPE PEETERS

ALLES KIDS? KIDSBRILLEN

HEEFT MIJN KIND EEN BRIL NODIG?

LET EROP OF JE KIND: •

veel knippert

Tijdens de eerste levensjaren en daarna op school

de wenkbrauwen fronst

speelt het zicht een enorme rol in de ontwikkeling van

last heeft van rode ogen die prikken of tranen

je kind. Leer- en leesproblemen zijn vaak te wijten

klaagt over hoofd- of rugpijn

aan een slecht zicht.

tekent, leest of schrijft met zijn/haar neus tegen het blad

sommige letters verwart

gevoelig is aan fel licht

LIU JO

12


© NIKE, INC., EXPIRES 2021

LENTE I ZOMER 2021

NI_SS20_5002_200x133_1,5.indd 1

3/30/20 1:10 PM

R AY - B A N

Als je vermoedt dat er iets aan de hand is, moet je dus snel naar de oogarts. En daarna kan je bij me langskomen voor een leuke bril die je kleintje met plezier zal dragen! Daarbovenop voorzie ik de glazen van een speciale uvviolet filter tegen de schadelijke stralen van smartphones en tablets. Er is genoeg keuze voor de jongste generatie: van felle tot ingetogen kleurtjes, ultramoderne of klassieke modellen, speelse motieven en opvallende prints, enz. LIU JO

13


OPTIEK PHILIPPE PEETERS

Wist je dat...? … je ogen kunnen verbranden? Ultraviolet licht is erg schadelijk voor het netvlies en kan het letterlijk verschroeien. Het gevaar komt niet alleen van de zon, maar ook van kunstmatige lichtbronnen zoals

W I S T J E D AT. . . ?

zonnelampen of de vlam van een lasbrander. Een gewaarschuwd man…

… je ongeveer 10 miljoen kleuren kunt zien? Je ogen kunnen meer dan je denkt. Ze zijn in staat om 10 miljoen verschillende kleuren te onderscheiden, ook al hebben die (gelukkig maar) niet allemaal een naam. Nog sterker: een handvol mensen, zogenaamde ‘tetrachromaten’, kunnen maar liefst 100 miljoen kleuren zien!

NIKE

14


LENTE I ZOMER 2021

R AY - B A N

… je gemiddeld 17 keer per minuut met je ogen knippert? We hebben het niet zelf geteld, maar volgens wetenschappers knipperen we ongeveer 17 keer per minuut met onze ogen. Dat komt overeen met 14.280 keer per dag en zo’n 5,2 miljoen keer per jaar.

15


Vo l g o n s o p so c i a l e me d i a Wij wer ken voor na m e l i j k op a fs pra a k . L EUVENSESTEEN W EG 292 • 3 370 BOU T ER S E M • T: 01 6 73 47 9 9 • WWW.O P TI E K P H I L I P P E P E E TE RS.B E 16

DI - VR: 0 9 U 00 - 12U 00 & 13 U 3 0 - 1 8U 0 0 • Z A : 0 9 U 0 0 - 1 2 U 30 • ZO & M A : G E S LOTE N

Profile for MEYE NV

OPTIEK PHILIPPE PEETERS - VOORJAARSMAGAZINE 2021  

OPTIEK PHILIPPE PEETERS - VOORJAARSMAGAZINE 2021  

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded