Page 1

N NA AJJA AA AR R 220 01199

11


©2019 MEYECLUB // PRODUCTIE EN VORMGEVING: YELLOW AND THE UNICORNS, BARCELONA // VERANTWOORDELIJKE UITGEVER: OPTIEK JOOST // FOTOGRAAF VOLWASSENEN: ANDREA BIELSA // FOTOGRAAF KINDEREN: PAUL HYDE // NIETS UIT DEZE UITGAVE MAG WORDEN OVERGENOMEN ZONDER TOESTEMMING VAN MEYE NV.

OPTIEK JOOST

2

TOM FORD


NAJAAR 2019

OPTICIEN S P E C I A L I ST WELKOM

Beste lezer, Je ogen verdienen de beste zorgen. Dat wil zeggen: die van een echte specialist. Je opticien volgt alle ontwikkelingen op het vlak van brillen, glazen, meettechnieken en monturen op de voet en biedt je de perfecte oplossing voor elk probleem. Maar dat is niet alles. Naast de technische kant houdt je opticien ook rekening met je smaak, je manier van leven, je bijzondere behoeften. Zo krijg je altijd een echt persoonlijke oplossing. Vakwerk is maatwerk! Ontdek het zelf. Breng ons een bezoekje, je bent altijd welkom! Maar neem eerst een kijkje in ons herfstmagazine, het zal je vast en zeker inspireren!

Joost & Ellen

3


NAJAARSTRENDS

OPTIEK JOOST

TOM FORD

4


NAJAAR 2019

5


OPTIEK JOOST

ZO N N E B R I L IN DE WINTER? ZONNEGLAZEN

SCHADELIJKE UV-STRALEN HET HELE JAAR DOOR Een goede zonnebril is zowel in de zomer als in de winter een garantie voor comfort en bescherming van je ogen. Schadelijke uv-stralen zijn er immers het hele jaar door, ook in de winter. Denk ook aan de veiligheid in het verkeer: in de donkere seizoenen is verblinding door een lage zon een reëel risico. Twee heel interessante opties maken een goede zonnebril nog beter: meekleurende en gepolariseerde glazen. Meekleurend – of fotochromatisch – betekent dat de kleur van de glazen zich snel aanpast aan de intensiteit van het licht. Als je bijvoorbeeld een tunnel binnenrijdt, hoef je je zonnebril dus niet af te zetten. Da’s handig! Gepolariseerde glazen hebben een chemische behandeling ondergaan die de schittering van de zon filtert, zodat je in alle omstandigheden veel scherper ziet, ook wanneer glas, sneeuw of water het licht weerkaatsen. Ook goed om te weten: zowel meekleurende als gepolariseerde glazen zijn op sterkte verkrijgbaar. Je oogspecialist kan je er alles over vertellen!

6


NAJAAR 2019

NIEUW!

SCHITTEREN ZONDER VERBLINDING MET GEPOLARISEERDE GLAZEN Zonnestralen bewegen zich in alle mogelijke richtingen tot ze een gladde ondergrond raken, zoals een nat wegdek, sneeuw of water. Het merendeel van de zonnestralen wordt dan horizontaal gereflecteerd, verplaatst zich bijgevolg ook horizontaal en dat zorgt voor veel hinder. Je kan er zelfs verblind door raken! De oplossing hiervoor: gepolariseerde glazen. Klinkt die term je niet meteen bekend in de oren? Geen nood: even alles in het juiste daglicht stellen! Gepolariseerde glazen bevatten een speciale plastic folie die de reflectie absorbeert. Deze folie is een polarisatiefilter die de lichtstralen in feite stabiliseert. Hierdoor wordt de hinderlijke schittering en weerkaatsing weggenomen die ontstaat door reflecterende oppervlaktes wanneer de zon erop schijnt. In tegenstelling tot normale zonneglazen, laten polariserende zonneglazen enkel ‘nuttig licht’ door. Je hebt niet alleen een beter zicht doordat de zonnestralen gefilterd worden, de perceptie van contrasten, kleuren en reliëfs is ook veel reëler. Gepolariseerde glazen bieden je bovendien een optimale uv-bescherming voor je ogen. Behalve voor in het verkeer zijn polariserende glazen vooral handig bij het sporten, meer bepaal bij wateren wintersporten. Ook ouderen en mensen met lichtgevoelige ogen hebben er baat bij. Eigenlijk zijn deze glazen ideaal voor élke brildrager die een kwaliteitszonneglas zoekt. Ze zijn ook geschikt voor alle soorten monturen en sterktes en zowel voor unifocale als multifocale brillen. Bovendien bestaan ze in verschillende kleuren: grijs, groen, bruin, … Je ziet: gepolariseerde glazen zijn voor ieder van ons wel voordelig. Wat je ook doet of waar je ook bent, met deze kwaliteitsglazen geniet je van een optimaal kijkcomfort in alle omstandigheden. 7


OPTIEK JOOST

SCHERP ZIEN BEGINT MET PROPERE GLAZEN

ENKELE

TIPS

VOOR

HET

O N D E R H O U D VA N J E B R I L : - Voor het reinigen van je glazen gebruik je best een microvezel doekje of zachte katoenen doek, geen papieren zakdoekjes of keukenrol.

- Afspoelen doe je onder lauw water en ontvetten met een product bestemd voor brillenglazen. - Gebruik nooit detergent!

PRODESIGN DENMARK

- Vermijd hitte! (Laat je bril bv. niet op je dashboard liggen of hou hem niet op in de sauna).

XTRA CLEAN C O AT I N G

BYE BYE VUILE

JE BRIL SNEL EN LANGDURIG SCHOON 8

BYE BYE

T . W .V. € 5 0* VUILE *Actie geldig t.e.m. 31/12/2019 Zie info en voorwaarden in de winkel.

*


NAJAAR 2019 NIEUW!

DE DNEYE SCANNER: DE MEEST INNOVATIEVE

I K Z I E , I K Z I E WAT J I J N I E T Z I E T Naast de wavefrontanalyse biedt de DNEye

kelijkheid is hun oogafwijking ’s nachts en tijdens de

scanner tal van andere mogelijkheden zoals het

schemer anders dan overdag. Dit verschil heeft te

in kaart brengen van de voorste oogkamer en het

maken met de pupil die ’s nachts groter is.

maken van een topografisch beeld van het hoornvlies.

Dankzij de revolutonaire DNEye scanner kunnen wij de exacte afwijking meten, voor een optimaal zicht

Kom langs en laat je ogen GRATIS testen met dit

overdag, tijdens de schemer en ’s nachts.

revolutionair apparaat.

De uitkomst van deze scan maakt een compleet

Optometristen zijn geen dokters. Breng op regel-

nieuwe generatie glazen mogelijk. Deze HD-glazen

matige basis een bezoek aan je oogarts voor

geven meer details, meer kleur en meer contrast

een medische controle van de ogen.

ONZE NIEUWSTE AANWINST

Veel mensen denken dat ze nachtblind zijn. In wer-

weer, ook tijdens de schemering.

Zicht zonder DNEye glazen.

Zicht met DNEye glazen: beter zicht tijdens de schemer en 's nachts.

9


OPTIEK JOOST

* OP JE 2 DE PAAR GLAZEN

*Zie info en voorwaarden in de winkel.

LAFONT

10


NAJAAR 2019

P R O G R E SS I E V E

LENZEN SCHERP ZIEN OP ELKE AFSTAND

Vanaf 40 jaar ongeveer wordt de kristallens minder elastisch en verslapt ze. Accommoderen gaat moeizaam en je ziet wazig op korte afstand. Dit noemt men presbyopie of verziendheid. Je hebt dan niet alleen een correctie nodig om ver te zien, maar misschien ook een correctie om nabije voorwerpen te onderbewegingsvrijheid (bij het sporten bijvoorbeeld) in het gedrang brengt? Dan vormen progressieve lenzen een interessant alternatief. Ze combineren drie concentrische correctiezones waartussen je een vlotte overgang hebt. Zo zorgen ze voor een scherp zicht op elke afstand, zonder de minst storende

C O N TA C T L E N Z E N

scheiden. Je wilt liever geen bril omdat die jouw comfort, look of

vervorming te veroorzaken. Bovendien bieden lenzen, of ze nu progressief zijn of niet, het voordeel van een ruimer gezichtsveld.

ACUVUE® contactlenzen worden gemaakt met behulp van innovatieve technologie en zijn een ideaal alternatief voor een bril. Ze worden geproduceerd door Johnson & Johnson, een van de grootste contactlensproducenten. De verschillende soorten ACUVUE® lenzen bieden een oplossing voor elk zicht: er zijn bijvoorbeeld multifocale lenzen voor als je bijziend én verziend bent en ook torische lenzen voor astigmatisme. Je vindt dus gegarandeerd een lens die bij je past. De zachte contactlenzen voelen heel natuurlijk aan op je oog en zorgen ervoor dat je ogen de hele dag lang fris, vochtig en gezond blijven. Geniet van het comfort, de helderheid en het gemak van ACUVUE® lenzen.

11


OPTIEK JOOST

12


HOORCENTRUM JOOST

NAJAAR 2019

LUISTER GOED lenzen dragen als we minder goed zien, maar dat er nog altijd een soort taboe hangt rond hoorapparaten? Toch is slecht horen een groot probleem, dat zelfs tot sociaal isolement kan leiden.

HOORTOESTELLEN

Is het niet gek dat we zonder problemen een bril of

Het goede nieuws is dat de technologie niet stilstaat en de moderne hoorapparaten niet alleen buitengewoon efficiĂŤnt, maar ook heel discreet zijn. Naast de klassieke hoorapparaten bestaan er nu mini-apparaatjes die nauwelijks opvallen en zelfs onzichtbare apparaatjes die diep in de gehoorgang geplaatst worden, zodat niemand weet dat je er eentje draagt. Wens je meer te weten? Aarzel niet en maak vrijblijvend een afspraak!

Benieuwd naar de voordelen van de nieuwste generatie hoortoestellen?

Je hoorspecialist Joost

Kom vrijblijvend langs in onze winkel en probeer ze nu

13


OPTIEK JOOST

KINDERBRILLEN

COOL DIE BRIL

K O R T I N G* * ETNIA BARCELONA

O P E E N R AVOT B R I L *Bij aankoop van een kinderbril. Zie info en voorwaarden in de winkel.

14


NAJAAR 2019

BBIG

Kinderen en brillen zijn niet voor elkaar gemaakt. Of toch? Natuurlijk wel, want bij je opticien vind je een hoop knappe brillen op kindermaat. En dan hebben we het niet alleen over het formaat, maar ook over alle andere eigenschappen die een bril moet hebben om geschikt te zijn voor je oogappel. De bril moet natuurlijk afgestemd zijn op de behoeften van je kind – in dat opzicht kun je volledig op ons vakmanschap vertrouwen. Hij moet ook tegen een stootje kunnen en vooral, je kind moet hem graag dragen. Daarom luisteren wij niet alleen naar jou, maar ook naar je kleintje. Zoon- of dochterlief kan kiezen uit een gevarieerd aanbod van kleuren, prints en stijlen, van modern over retro tot klassiek. Natuurlijk zijn ook de trendy cartoons van het moment van de partij. Je kind zal er dol op zijn!

15


OPTIEK JOOST

ELLEN PIENS opticien • optometrist

JOOST MALFROIDT opticien • optometrist • audioloog

DNEYE SCANNER

Ons nieuw meettoestel van Rodenstock.

A N DY W O L F • A N N E & VA L E N T I N • B B I G • D I E S E L • E T N I A B A R C E L O N A • L A F O N T • L . G . R . • M Y K I TA • M O N C L E R • Ø R G R E E N O L I V E R P E O P L E S • P R O D E S I G N D E N M A R K • R E S R E I • R O B E R T L A R O C H E • S E R E N G E T I • T O M F O R D • Y E L L O W S P L U S • YO U M AW O

Kerkstraat 32a, 9570 Lierde (Deftinge) I 054 24 89 08 I www.optiekjoost.be ma - vr: 09u30 - 12u30 & 14u00 - 18u30 (di open tot 20u00) I za: 09u00 - 16u00 I zo: gesloten Contacteer ons voor een afspraak buiten de openingsuren. 16

Profile for OBOS opticiens

OPTIEK JOOST - MAGAZINE NAJAAR 2019  

OPTIEK JOOST - MAGAZINE NAJAAR 2019  

Advertisement