__MAIN_TEXT__

Page 1

HERFST/WINTER 2020 - 2021

Optiek Caluwaerts ZAVENTEM

ØRGREEN


ØRGREEN

©2020 MEYECLUB // PRODUCTIE EN VORMGEVING: YELLOW AND THE UNICORNS, BARCELONA // VERANTWOORDELIJKE UITGEVER: OPTIEK CALUWAERTS // FOTOGRAAF VOLWASSENEN: ANDREA BIELSA // HAAR & MAKE-UP VOLWASSENEN: VERONICA GARCIA // STYLING VOLWASSENEN: ÁNGEL CABEZUELO FOTOGRAAF KIDS: PAUL HYDE STYLING KIDS: PATRYCJA JURASZCZYK // NIETS UIT DEZE UITGAVE MAG WORDEN OVERGENOMEN ZONDER TOESTEMMING VAN MEYE NV.


*

Welkom Beste lezer,

Wij zijn meer dan een opticien, wij zijn echte oogspecialisten met een passie voor het vak. Elke dag zorgen we er met plezier voor dat je ogen altijd en overal in topvorm zijn. Onze teamleden zijn steeds op de hoogte van de nieuwste trends en technologische ontwikkelingen. Zo kunnen we je in elke situatie een oplossing bieden die is aangepast aan jouw behoeften. Met trots tonen we jullie ook onze nieuwe herfsten wintercollecties. Brillenmode was nog nooit zo divers: er is een overvloed aan verschillende materialen, vormen en kleuren. Een unieke bril accentueert je persoonlijkheid en vervolledigt je look. Het belang van een goedgekozen bril valt dus niet te ontkennen! Blader door ons najaarsmagazine en laat je inspireren door onze stijlvolle monturen! Hartelijke groeten, Optiek Caluwaerts

SERENGETI

3

Optiek Caluwaerts


BLACKFIN


HERFST/WINTER 2020 - 2021

Wat is jongpresbyopie? Wanneer we jong zijn is onze ooglens zeer flexibel en kunnen we gemakkelijk accommoderen (de ooglens boller maken) om scherp te stellen op voorwerpen dichtbij. Naarmate we verouderen vermindert deze flexibiliteit en wordt het moeilijker voor ons oog om scherp te stellen. De eerste tekenen van presbyopie, of ouderdomsverziendheid, verschijnen doorgaans tussen 40 en 45 jaar. De gevolgen worden vaak merkbaar tijdens het lezen of als er weinig licht is. Je moet je dan extra inspannen om kleine lettertjes te lezen of om scherp te stellen op objecten, waardoor je last krijgt van vermoeide ogen en/of hoofdpijn. Door het digitale tijdperk worden onze ogen meer belast en kunnen de symptomen al veel eerder de kop opsteken.

Mensen die veel lezen of langdurig vanop korte afstand naar beeldschermen kijken, hebben op jongere leeftijd (tussen 35 en 40 jaar) vaak al moeite:

Met lezen/focussen bij weinig licht. Om scherp te stellen als je langdurig op korte afstand hebt scherpgesteld. Met het lezen van kleine lettertjes.

50% KORTING OP JE TWEEDE PAAR VARILUX-GLAZEN!* *Zie info en voorwaarden in de winkel.

5

Optiek Caluwaerts


Digitale oogstress We leven in een digitale wereld, maar onze ogen zijn hier niet voor gemaakt. Urenlang staren naar schermen van computers, tv’s en smartphones veroorzaakt een aandoening die digitale oogstress genoemd wordt. Symptomen zijn geïrriteerde ogen, wazig zien en hoofdpijn, en die kunnen al na 2 uur beeldschermgebruik optreden.

ONTDEK O HOYA SY NZE III-GLAZ NC UITZONDEN AAN ERL PRIJZEN IJKE * *Zie info en v oorw in de win aarden kel.

LAFONT


Bescherm je ogen met HOYA Sync III-glazen Gelukkig kan je je ogen beschermen met de nieuwe HOYA Sync III-brillenglazen. Dit zijn geavanceerde glazen die speciaal zijn ontworpen om oogvermoeidheid door langdurig schermgebruik te verlichten. De Sync III-glazen hebben een optimale glassterkte voor veraf zien en een ‘boost zone’ in het onderste gedeelte van het glas, die speciaal is aangepast aan de manier waarop brildragers tegenwoordig hun ogen gebruiken. In die ‘boost zone’ is de sterkte van het glas licht verhoogd om de oogspieren te ondersteunen en te ontspannen bij het kijken naar digitale schermen. Ze helpt de ogen om gemakkelijker scherp te stellen, waardoor oogstress wordt verminderd.

HERFST/WINTER 2020 - 2021

WAT ZIJN DE VOORDELEN? Geschikt voor iedereen die digitale apparaten gebruikt. Verlichting van oogvermoeidheid door langdurig schermgebruik. Verbeterd kijkcomfort doorheen de dag. Een helder en rustig zicht in alle richtingen en op alle afstanden. De ernst van de symptomen wordt in 84% van de gevallen gereduceerd.

MODEL VEDETTE

7

Optiek Caluwaerts


Leesbrillen HET BELANG VAN EEN OPLOSSING OP MAAT

Je zicht verslechtert naarmate je ouder wordt. Dat is een heel natuurlijke evolutie. Vanaf veertig jaar ongeveer verliest de kristallens aan soepelheid en wordt accommoderen steeds moeilijker. Moet je tekst verder van je ogen houden om kleine letters te onderscheiden? Vermoeit lezen jouw ogen en krijg je er soms hoofdpijn van? Dan wordt het tijd om een leesbril aan te schaffen! Hoewel je gemakkelijk een goedkope leesbril in de supermarkt en de apotheek kunt kopen, zijn deze doorsneemodellen vaak slecht aangepast aan jouw ogen, omdat beide glazen dezelfde correctie hebben. Vaak verschilt de leessterkte echter tussen beide ogen. Om scherp en comfortabel te zien en je ogen gezond te houden, kies je beter leesglazen die perfect zijn afgestemd op jouw gezichtsprobleem.

LAFONT


HERFST/WINTER 2020 - 2021


NEUBAU


HERFST/WINTER 2020 - 2021

Een klare kijk, ook tijdens het sporten Net zoals je je kledij aanpast aan de activiteit die je uitoefent, vervang je ook best je gewone bril door een sportbril op sterkte. Tijdens het sporten wil je namelijk vrij kunnen bewegen. Een bril mag niet hinderlijk zijn doordat hij constant van je neus afglijdt of – erger nog – op de grond dreigt te vallen.

Made in Austria

Je kunt dit voorkomen met een sport- of skibril die speciaal is ontworpen voor plotse bewegingen. Zo’n bril past zich aan de vorm van je hoofd aan, is halfrond van model en beschermt je ogen langs alle kanten, ook tegen zonlicht en wind. Wintersportbrillen zitten stevig, verschuiven niet en zijn vaak voorzien van kussentjes tegen stoten. Dankzij het robuuste design met onbreekbare kunststof glazen hoef je je geen zorgen te maken dat de bril breekt en dat er glas in je ogen terechtkomt. Je kunt je dus volledig focussen op je sport en geniet daarbij van een onbelemmerd zicht op het besneeuwde landschap. De tijd dat sport- en skibrillen puur functioneel waren, is trouwens al lang voorbij. Je kunt kiezen uit een breed assortiment modellen en stijlen. Want waarom zou je ook tijdens het sporten niet modieus voor de dag mogen komen?

Crafted by Silhouette International evileye.com

11

Optiek Caluwaerts


*

Scherp en comfortabel zien op elke afstand Vanaf veertig jaar ongeveer wordt de kristallens minder elastisch en verslapt ze. Accommoderen gaat moeizaam en je ziet wazig op korte afstand. Dit noemt men presbyopie of verziendheid. Je hebt dan niet alleen een correctie nodig om ver te zien, maar misschien ook om voorwerpen. dichtbij te onderscheiden. Wil je liever geen bril omdat die jouw comfort of look in het gedrang brengt? Dan vormen progressieve lenzen een interessant alternatief. Ze combineren drie concentrische correctiezones waartussen je een vlotte overgang hebt. Zo zorgen ze voor een scherp zicht op elke afstand, zonder een storende vervorming te veroorzaken. Bovendien bieden lenzen, of ze nu progressief zijn of niet, het voordeel van een ruimer gezichtsveld ĂŠn meer bewegingsvrijheid (bijvoorbeeld tijdens het sporten).

ONTDEK DE DAILIES AQUA PLUS MULTIFOCAL VAN ALCON! COMFORTABELE MULTIFOCALE LENZEN VOOR EEN SCHERP ZICHT VAN VERAF EN DICHTBIJ!


HERFST/WINTER 2020 - 2021

Optiek Caluwaerts draagt al meer dan 20 jaar ook zorg voor je oren in samenwerking met Lapperre

Klaar om verliefd te worden op het eerste geluid Phonak Marvel: de alles-in-een oplossing

NIEUW!

DIRECT VERBINDING MET UW SMARTPHONE

PROBEER MARVEL NU

1 MAAND

ULTRASNEL OPLADEN

VRIJBLIJVEND

EEN HELDER, RIJK GELUID VANAF HET EERSTE GEBRUIK

ALTIJD EN OVERAL DE BESTE LUISTERERVARING

TV- KIJKEN IN DE BESTE GELUIDSKWALITEIT MET DE TV CONNECTOR

Twijfels over je gehoor? Test dan bij ons gratis je gehoor en probeer de nieuwe Phonak Marvel één maand vrijblijvend uit! Bel 02 720 47 25 voor een afspraak. 13

Optiek Caluwaerts


*

Meting van de sterkte van de ogen Heb je de indruk dat je langzaamaan slechter begint te zien? Dan wordt het misschien tijd voor een bril of lenzen. In dat geval kom je best langs bij ons om de sterkte van je ogen te laten meten.

HOE GAAN OOGMETINGEN IN ZIJN WERK? Fase 1: Objectieve refractieprocedure met autorefractor of ook screening van de sterkte van de ogen Tijdens de eerste fase van een oogmeting, ook wel voormeting genoemd, wordt met een autorefractor een objectieve meting van de sterkte van je ogen gedaan. Het apparaat geeft daarbovenop een schatting van de cilinderafwijking en ook je PD (pupilafstand). Deze methode is snel en pijnloos. Een uitstekende test om te doen voordat je met speciale optische instrumenten aan de nauwkeurigere oogmeting begint.

Fase 2: Subjectieve refractieprocedure Daarna volgt de subjectieve meting met behulp van een foropter en een letterkaart. Een foropter kan nauwkeurig de benodigde correctie voor jouw bril of lenzen bepalen. Tijdens een subjectieve refractie worden beide ogen individueel gemeten. Je kijkt naar een visusscherm, waar diverse letters en cijfers verschijnen in verschillende groottes. Voor het oog dat gemeten wordt, worden glaasjes geschoven en je geeft per glaasje aan of de letters en cijfers beter of slechter te lezen zijn. Op het einde van de test bekom je een refractiesterkte voor beide ogen. Na het individueel meten van beide ogen wordt een binoculaire meting gedaan. Dan worden beide ogen tegelijkertijd getest, omdat de refractiesterkte nog iets kan veranderen. Let op, voor elke werkafstand meten we verschillende sterktes op, zodat we je de ideale optische glazen kunnen aanraden in functie van je persoonlijke behoeften.


HERFST/WINTER 2020 - 2021

MYOPIE BIJ JONGE KINDEREN BB

De laatste decennia is myopie bij (zeer) jonge kinderen fors toegenomen. Ze kijken vaak urenlang, en meestal met weinig licht, naar dingen op korte afstand, zoals boeken, tijdschriften, maar vooral smartphones, tablets en computers. Aangezien kinderogen nog in volle groei zijn, kan myopie zich sneller ontwikkelen. Hun ogen worden langer, waardoor het beeld niet juist op het netvlies valt.

IG

Myopie kan je gemakkelijk corrigeren met een bril of lenzen met een minsterkte (dioptrie), maar toch mag je de gevolgen op lange termijn niet onderschatten. Hoe jonger de leeftijd en hoe groter de bijziendheid, hoe groter het risico dat je kind later last krijgt van netvliesproblemen, slechtziendheid en in het ergste geval zelfs blindheid. Het is dus aangewezen om alert te zijn voor de symptomen bij je oogappel: • Veel in de ogen wrijven • Dichter bij mensen of voorwerpen gaan staan • Hoofdpijn

Kom gerust vrijblijvend langs voor een screening van de sterkte van de ogen. Wij kunnen ook wat tips geven om de ogen van je oogappel meer rust te geven.

ON

Met jouw speciale optische bril ben je altijd beschermd tegen blauw licht.

OFF

Rennen, springen, vliegen, vallen, zwemmen... Zorgeloos sporten met de offlinesportbril.

50% KORTING op je offline(sport)bril bij aankoop van een onlinebril.*

*info en voorwaarden in de winkel.

ONT LAF

Probeer je kind ook te stimuleren om meer buiten te spelen, dit kan het risico op bijziendheid namelijk verlagen. Het is ook aangetoond dat veel daglicht en kijken naar verre afstanden een positieve invloed heeft op de sterkteverandering van de ogen.


Optiek Caluwaerts www.optiek-caluwaerts.be

100% gerecycleerd papier met oog voor het milieu!

Bart Caluwaerts

Tine Beelen

Ine Rijckmans

Zaakvoerder Opticien Optometrist Contactlensspecialist

Opticien Optometrist Contactlensspecialist

Audiologe

A N N E & VA L E N T I N • B E L L I N G E R • B L AC K F I N • E I N STO F F E N • E V I L E Y E • E N TO U R AG E O F 7 • FAÇ O N N A B L E • G ÖT T I • J U L B O L A F O N T • N A N OV I STA • N E U B AU • N I K E • Ø R G R E E N • R AY- B A N • S E R E N G E T I • S I L H O U E T T E • W I L L I A M M O R R I S

Stationsstraat 129 - 1930 Zaventem - T: 02 720 47 25 - optiek-caluwaerts@telenet.be - Ma: 9u00 - 12u30 • Di t.e.m. Vr: 9u00 - 12u30 / 14u00 - 18u00 • Za: 9u00 - 12u30 / 13u30 - 16u00

Profile for MEYE NV

Optiek Caluwaerts - Online magazine Fall/Winter 2020  

Optiek Caluwaerts - Online magazine Fall/Winter 2020  

Advertisement