__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

BRILLEN I CONTACTLENZEN I HOORTOESTELLEN

NAJAAR 2020

ONTDEK

ALLES OVER

ONZE NIEUWE WINKEL

KIDS BRILLEN

p. 4

p. 7

TIENEN

ACTIES & WEDSTRIJD BINNENIN!


Beste lezer, Hebben jullie onze compleet vernieuwde winkel al gezien? Jullie zijn van harte welkom! Kom eens langs en ontdek onze natuurlijke moswand met tentoongestelde brillen van Theo eyewear, op en top Belgisch. Geniet van de tonen, het terras, de opmerkelijke lusters en de stijlvolle uitstraling. Je kan er in alle rust een oogmeting laten uitvoeren of in een ontspannen sfeer een leuk nieuw montuur uitkiezen. Wist je dat je bij ons het grootste aanbod aan brillen en zonnebrillen uit de streek kan vinden? Er is nu ook een speciaal ingerichte kidscorner waar we nog meer aandacht besteden aan de allerkleinsten. Zo wordt een bril kiezen voor hen een echt avontuur! Team Van Lindt Optiek bestaat uit 6 gediplomeerde opticiens die blijven investeren in modetrends en de meest geavanceerde meettechnieken. Zo kunnen we je in elke situatie professioneel advies bieden dat is aangepast aan jouw voorkeuren en behoeften. Maak gebruik van onze grote klantenparking aan de achterkant van de winkel (ook voor rolstoelgebruikers en kinderwagens), deze kan je bereiken via de Kapelstraat 47, Tienen. Blader alvast door ons krantje en laat je inspireren door onze stijlvolle monturen! Hartelijke groeten, Van Lindt Optiek

50% KORTING

op je 2e paar uni- of multifocale glazen.* KIDS & VOLWASSENEN

Optiek Van Lindt optiekvanlindt VOLG ONS OP SOCIALE MEDIA en blijf op de hoogte van de laatste nieuwe weetjes, tips, acties en trends!

*Actie geldig van 01/10/20 t.e.m. 31/12/2020. Zie info en voorwaarden in de winkel.

p. 2

THEO

©2020 MEYECLUB // / PRODUCTIE EN VORMGEVING: YELLOW AND THE UNICORNS, BARCELONA // VERANTWOORDELIJKE UITGEVER: VAN LINDT OPTIEK // FOTOGRAAF VOLWASSENEN: ANDREA BIELSA // HAAR & MAKE-UP VOLWASSENEN: VERONICA GARCIA // STYLING VOLWASSENEN: ÁNGEL CABEZUELO // FOTOGRAAF KIDS: PAUL HYDE // STYLING KIDS: PATRYCJA JURASZCZYK // NIETS UIT DEZE UITGAVE MAG WORDEN OVERGENOMEN ZONDER TOESTEMMING VAN MEYE NV.

ONEINDIGE BLIK


GRATIS

SPORTTRUITJE Bij aankoop van een Evil Eye-sportbril op sterkte.* *Zie info en voorwaarden in de winkel.

DRAAG JE EIGEN STEENTJE BIJ Vier dagen lang met duizenden zielsgenoten trappen tegen kanker. Dat is de 1000 km voor Kom op tegen Kanker! Onze volgende afspraak is tijdens het Hemelvaartweekend van 2021. In 2017 namen we voor het eerst deel met één team van vrienden en vriendinnen. Zelfde verhaal in 2018. In 2019 waren we al met 2 teams en dit jaar zelfs met 3 teams! Helaas kon deze editie niet doorgaan door corona. Maar onze 3 teams zijn alvast klaar voor 2021.

KOM OP TEGEN KANKER

LENZEN ELKE DAG EEN ANDERE BLIK Daglenzen hebben een heleboel voordelen: ze zijn hygiënisch, veilig en erg handig in het gebruik. Onderhoud hebben ze niet nodig, lenzenvloeistof en een lenzenhouder evenmin. En het is geen ramp als je eens een lens kwijtraakt. Als je klassieke lenzen gewoon bent, zul je versteld staan van het gemak dat daglenzen je bieden. En als je een bril draagt, is het hoog tijd dat je de sprong waagt! Je ontdekt een nieuwe vrijheid, bijvoorbeeld bij het sporten, een nieuw comfort en een nieuwe look. De kans is groot dat je nooit meer terug wilt!

MOEITE MET DE KLEINE LETTERTJES? Ontdek de multifocale daglenzen van Alcon! Ze combineren drie concentrische correctiezones waartussen je een vlotte overgang hebt. Zo zorgen ze voor een scherp zicht op elke afstand, zonder een storende vervorming te veroorzaken.

CAROLINE ABRAM

GRATIS PROEFLENZEN* *Zie info en voorwaarden in de winkel.

RAY-BAN

VICTORIA BECKHAM p. 3


WELKOM IN DE NIEUWE WERELD VAN OPTIEK VAN LINDT! WIST JE DAT ‌ ... wij een kidscorner hebben waar de kleintjes spelenderwijs een bril kunnen uitkiezen. ... wij regelmatig brillen afleveren binnen de 24 uur! Alles wordt in ons eigen atelier geslepen. ... wij oogmetingen doen met de meest geavanceerde meettoestellen? ... klanten vrijblijvend hun bril kunnen laten reinigen in onze ultrasone reiniger en dat we neuspadjes altijd GRATIS vervangen? ... wij een doeltreffende spray hebben tegen aandamping van de glazen? Onze keuze optische glazen van topkwalitieit:

Reis je samen met ons door de tijd?

p. 4

... wij een assortiment hebben van 1.500 brillen? De ruimste keuze uit heel de streek!

1983

1986

Het prille begin: de zaak wordt in 1983 eigenhandig opgericht door Frederik Van Lindt. De winkel is gevestigd in de Beauduinstraat 18 in Tienen.

De zaak is een succes! Drie jaar later, in 1986, verhuist Frederik samen met zijn hoogzwangere vrouw Ingrid naar een groter, vernieuwd pand in dezelfde straat, op nummer 24.


2011

2016

2018

2020

In 2011 beslist dochter Lieselotte om mee in de zaak te stappen. Ze werkte halftijds in de winkel en de rest van haar tijd besteedde ze aan hockey om zich voor te bereiden op de Olympische Spelen van 2012 in Londen.

Van Lindt Optiek wordt een echte familiezaak. Vijf jaar na Lieselotte neemt ook Axel met veel enthousiasme deel aan het avontuur.

Begin 2018 geven Frederik en Ingrid uiteindelijk de fakkel door aan dochter Lieselotte en zoon Axel, maar ze zijn beiden nog altijd regelmatig aanwezig in de winkel. Samen met Kara en Lisa, beide ook gediplomeerde opticiens/optometristen, doen ze er alles aan om elke dag de beste service te leveren.

EEN JAAR VOL VERANDERINGEN: Lieselotte en Axel werken hard aan de toekomst en verhuizen naar de Beauduinstraat 28, waar ze een prachtwinkel openen. Op het vorige adres komt een vernieuwde ruimte voor hoorapparaten en contactlenzen en ook een tweede oogmeetruimte.

p. 5


LAFONT

KIDSBRILLEN

Enkele van onze topmerken voor kids: CHLOÉ • KINTO • LAFONT • NIKE RAY-BAN • TÈTE À LUNETTES

HEEFT MIJN KIND EEN BRIL NODIG? Tijdens de eerste levensjaren en daarna op school speelt het zicht een enorme rol in de ontwikkeling van je kind. Leer- en leesproblemen hebben vaak te maken met een slecht zicht. Let erop of je kind: • veel knippert • de wenkbrauwen fronst • last heeft van rode ogen die prikken of tranen • klaagt over hoofd- of rugpijn • tekent, leest of schrijft met zijn/haar neus tegen het blad • sommige letters verwart • gevoelig is aan fel licht Als je vermoedt dat er iets aan de hand is, moet je dus snel naar de oogarts. En daarna kan je bij ons terecht voor een leuke bril die je kleintje met plezier zal dragen! Tegenwoordig is er genoeg keuze voor de jongste generatie: van felle tot ingetogen kleurtjes, ultramoderne of klassieke modellen, speelse motieven en opvallende prints, enz.

KIDSCORNER

p. 6

LAFONT


CHLOÉ

HOYA SYNC III-GLAZEN AAN UITZONDERLIJKE PRIJZEN.* *Actie geldig van 31/10/20 t.e.m. 31/12/2020. Zie info en voorwaarden in de winkel.

DIGITALE OOGSTRESS

VICTORIA BECKHAM

HOYA SYNC III-GLAZEN We leven in een digitale wereld, maar onze ogen zijn hier niet voor gemaakt. Urenlang staren naar schermen van computers, tv’s en smartphones veroorzaakt een aandoening die digitale oogstress genoemd wordt. Symptomen zijn geïrriteerde ogen, wazig zien en hoofdpijn, en die kunnen al na 2 uur beeldschermgebruik optreden.

waarop brildragers tegenwoordig hun ogen gebruiken. In die ‘boost zone’ is de sterkte van het glas licht verhoogd om de oogspieren te ondersteunen en te ontspannen bij het kijken naar digitale schermen. Het helpt de ogen om gemakkelijker scherp te stellen, waardoor oogstress wordt verminderd.

Bescherm je ogen met HOYA Sync III-glazen Gelukkig kan je je ogen beschermen met de nieuwe HOYA Sync III-brillenglazen. Dit zijn geavanceerde glazen die speciaal zijn ontworpen om oogvermoeidheid door langdurig schermgebruik te verlichten. De Sync III-glazen hebben een optimale glassterkte voor veraf zien en een ‘boost zone’ in het onderste gedeelte van het glas die speciaal is aangepast aan de manier

Wat zijn de voordelen? • Geschikt voor iedereen die digitale apparaten gebruikt • Verlichting van oogvermoeidheid door langdurig schermgebruik • Verbeterd kijkcomfort doorheen de dag • Een helder en rustig zicht in alle richtingen en op alle afstanden • De ernst van de symptomen wordt in 84% van de gevallen gereduceerd

BOSVRUCHTEN – CHOCOLADE – ROOS

Doe mee & win! Een etentje voor twee personen in restaurant Melchior.* WEDSTRIJDVRAAG: Wat is de gezamenlijke leeftijd van Axel, Lieselotte, Frederik en Ingrid (Van Lindt Optiek) op 31 dec. 2020? ANTWOORD: NAAM: E-MAIL: Gilles Melchior, eigenaar van restaurant Melchior (en man van Lieselotte) heeft jarenlange ervaring als chef bij verschillende gerenommeerde zaken. Op de Veemarkt 47 in Tienen doet hij nu volledig zijn eigen ding. Je kan er altijd langsgaan voor een snelle lunch of een uitgebreid menu, van dinsdag t.e.m. zaterdag.

www.melchi-or.be *Etentje omvat een vijfgangenmenu voor 2 personen. Los deze wedstrijdvraag op voor 20/11/2020 en breng de bon binnen in de winkel. Uit de correcte antwoorden wordt een winnaar getrokken. We maken de winnaar bekend op 21/11/2020 via onze Facebook- en Instagrampagina én ook persoonlijk via mail.

Chocolade cremeuxbasis • 250 g room • 250 g melk • 95 g eidooiers • 80 g suiker • ¼ vanillestok Afwerking chocolade • 125 g basis • 65 g donkere chocolade • Half blaadje gelatine • 25 g melk Meng alle ingrediënten voor de basis. Al roerend warmen tot 70 graden. Door een zeefje gieten. Weeg 125 gram basis af en meng de chocolade, melk en de geweekte gelatine. Giet in ronde vormen en laat opstijven in de diepvries. Gel roos • 150 g rozenwater • 200 g water • 200 g suiker • 25 g limoensap • 6 g Agar

Afwerking rozengel Alle ingrediënten opkoken en laten opstijven in de koelkast. Fijnmixen in een keukenblender. Bosvruchtensorbet • 500 g frambozencoulis • 500 g braambessencoulis • 40 g glucose • 50 g. citroensap • 60 g suikerwater (30 g water/30 g suiker opgekookt) • 120 g stabilisator voor sorbet Alles opwarmen en laten afkoelen in de koelkast. Afdraaien in een ijsturbine. Afwerking Plaats de chocoladevorm centraal op het bord. Leg er gesneden bosvruchten rond. Werk af met puntjes rozengel en de bosvruchtensorbet. Eventueel afwerken met eetbare bloemen.

EEN RECEPT VAN RESTAURANT MELCHIOR p. 7


GRATIS OOGTEST MET DE NIEUWSTE TOESTELLEN. Kom vrijblijvend langs! THEO

B E AU DUI N S T R A AT 28

DI - VR: 09U00 - 12U15 & 13U30 - 18U00

3300 T I E N EN

Z A: 10U00 - 17U30

T.: 016 81 97 76

MA & ZO: GE SLOTE N

I N FO @ O P T I EK VA N L I N DT.BE

W W W.OPTIE K VANL INDT.B E

CAROLINE ABRAM • CARTIER • CAZAL • CÉLINE • CHANEL • CHLOÉ • DIOR • EDWARDSON EVIL EYE • GIGI STUDIOS • KINTO • KOMONO • LAFONT • LINDBERG • MATSUDA • OAKLEY • RAY-BAN SERENGETI • SILHOUETTE • TÊTE A LUNETTES • THEO • TOM FORD • VICTORIA BECKHAM

Wij beschikken over een grote parking speciaal voor onze klanten aan de achterkant van onze winkel, deze kan je bereiken via de Kapelstraat 47, Tienen.

Profile for MEYE NV

NAJAARSKRANT 2020 - OPTIEK VAN LINDT  

NAJAARSKRANT 2020 - OPTIEK VAN LINDT  

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded