__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

VOORJAAR 2021

3190 BOORTMEERBEEK

O PT I C I E N I O PT O M E T R I S T I C O N TA C T L E N S S P E C I A L I S T

THEO

Beste lezer, Beste lezer, Je ogen verdienen de aandacht en zorg van een echte specialist. Daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres. Wij volgen alle ontwikkelingen op het vlak van brillen, glazen, meettechnieken en monturen, zodat we je altijd de perfecte oplossing voor elk probleem kunnen aanbieden. Maar dat is niet alles. Naast de technische kant houden wij ook rekening met je smaak, je levensstijl en je persoonlijke behoeften. Zo krijg je altijd een oplossing op maat. Vakwerk is maatwerk! Wil je het met je eigen ogen zien? Breng ons gerust een bezoekje, wij verwelkomen je graag. Maar lees eerst onze voorjaarskrant, het zal je vast en zeker inspireren! Hartelijke groeten,

Optiek Van Eycken

THEO


Een slimme investering EEN DEGELIJKE ZONNEBRIL: EEN SLIMME INVESTERING

De zonnebril is uitgegroeid tot een onmisbaar modeaccessoire. Maar dat is niet zijn enige functie. In de eerste plaats heeft een zonnebril een onschatbare beschermende werking tegen uv-stralen. Want die zijn veel schadelijker dan je zou denken.

SERENGETI

1

2

Zonlicht kan tot ernstige oogziekten leiden Net zoals we onze huid tegen overmatige zon wapenen door zonnecrème te smeren, moeten we ook onze ogen beschermen. Dit komt omdat zonnestraling fatale gevolgen kan hebben voor ons hoornvlies en netvlies. Zo kan ze cataract, maculadegeneratie (netvliesveroudering) en oogkanker veroorzaken. Schittering en wind kunnen de ogen irriteren Een zonnebril beschermt niet alleen tegen zonnestralen. Ook de lichtreflectie op water of zelfs bij bewolking wordt getemperd door een degelijk exemplaar. Ook tegen zand en wind, twee boosdoeners als het op geïrriteerde en droge ogen aankomt, biedt een zonnebril soelaas.

3

50

Goedkope zonnebrillen bieden onvoldoende bescherming Een zonnebril uit de supermarkt houdt het uv-licht vaak niet voldoende tegen. Dat betekent dat de zonnestralen de binnenkant van het oog ongehinderd kunnen binnendringen en zo oogziekten kunnen veroorzaken. Kies dus voor een degelijke zonnebril met een label dat 100% uvAen uvB-bescherming garandeert.

%

KORTING

op unifocale en multifocale zonneglazen* *Geldig tot 31/12/2021. Zie info en voorwaarden in de winkel.

SERENGETI

Ook de ogen van kinderen moeten we beschermen. Kinderogen zijn extra kwetsbaar, en als zij geen zonnebril dragen kan dit op lange termijn diep in het oog schade veroorzaken. Zonnebrilletje op dus – staat nog cool ook!


WIJ ZIJN VANAF NU VARILUX CENTER! Je kan rekenen op een gepersonaliseerde aanpak, een grondige analyse van jouw behoeften en je geniet daarbovenop ook van een breed servicepakket.

1 ADVIES OP MAAT Je Varilux Center staat dicht bij zijn klanten en bruist van de tips en adviezen, specifiek aangepast aan jouw behoeften.

DE

PROEF

2 ECHTHEIDSGARANTIE

3 TEVREDENHEIDSWAARBORG

Vergewis je van het feit dat je echte Varilux®-glazen hebt, en geen kopie, dankzij het lasermerk.

Aanpassingsproblemen? Dan worden je Varilux®-glazen binnen de 30 dagen gratis vervangen door andere corrigerende glazen van Essilor.

5 DIEFSTALGARANTIE

VOOR 4 WAARBORG GEBROKEN GLAZEN

Bij diefstal in het jaar na aankoop, worden de Varilux®-glazen gratis vervangen. Een franchisebedrag geldt tijdens de twee volgende jaren.

Gebroken glazen tijdens het eerste jaar na aankoop, worden vervangen. Het tweede en derde jaar na aankoop geldt een franchisebedrag.

TRAVEL 6 VARILUX ASSISTANCE ®

7 GRATIS ONDERHOUD Op vertoon van je lidkaart worden je glazen kosteloos onderhouden.

TOT

50%

KORTING

O P J E 2 DE PA A R VA R I L U X G L A Z E N . *

*Zie info en voorwaarden in de winkel.

Bij een kapotte of verloren bril in een EU-land wordt een eerste-hulp kit (‘nabijen verzicht’) geleverd.

8 GRATIS SCREENING Maak gebruik van een regelmatige screening om je ogen zo lang mogelijk kerngezond te houden.

HULP 9 EERSTE BIJ PROBLEMEN Schroefje kwijt? Een montuur dat bijgesteld moet worden? Je Varilux Center engageert zich om dat snel te verhelpen.

Geef je ogen de precisie die ze verdienen Traditioneel worden brillenglazen tot op 0.25 dioptrie gemeten en besteld. Wij hebben een spiksplinternieuw meettoestel van Essilor ter beschikking in onze winkel: de VISION-R 800 foropter. Deze foropter maakt het mogelijk om betere oogmetingen uit te voeren met een comfortabele en stressvrije ervaring voor de klant en een uiterst precieze meting tot op 0.01 dioptrie nauwkeurig. De AVA-technologie (Advanced Vision Accuracy) zorgt ervoor dat die precieze meting ook wordt omgezet in een ongeziene vooruitgang in de nauwkeurigheid van glazen. Het is nu mogelijk om unifocale Eyezen-glazen en multifocale Varilux-glazen te bestellen met een nauwkeurigheid van 0.01 dioptrie. Een ware revolutie! Zo kan je optimaal genieten van je zicht!

G E N I E T VA N D E VO O R D E L E N VA N D E VA R I L U X 9 - P R O E F :

• • • • • •

Verzekering voor breuken & diefstallen Reisbijstand Gewenningsgarantie Professioneel advies Controle Gratis onderhoud en herstellingen


Aandampende glazen? Dan bieden contactlenzen de perfecte oplossing!

Daglenzen Zicht DAGLENZEN: 10 OM TE ZIEN

Daglenzen dragen is nog nooit zo populair geweest. De redenen waarom steeds meer mensen voor dit soort lenzen kiezen, liggen voor de hand: Je geniet elke dag van een nieuw, steriel paar lenzen. Een optimale hygiëne is verzekerd. Daglenzen zijn ook ideaal als je gevoelig bent voor hooikoorts of allergieën. Je moet daglenzen niet onderhouden: reinigen of desinfecteren hoeft niet langer. Ook een lenzendoosje heb je niet meer nodig: aan het eind van de dag gooi je daglenzen gewoon weg. Als je lens kapotgaat of uitdroogt, kan je gewoon meteen een nieuwe indoen. Snel last van geïrriteerde of jeukende ogen? Daglenzen draag je zo kort dat vuil en allergenen zich minder snel aan de lens hechten. Daglenzen zijn zeer geschikt voor mensen die slechts af en toe lenzen willen dragen. Bijvoorbeeld tijdens een avondje uit, tijdens het sporten of op vakantie. Tijdens het sporten of andere buitenactiviteiten heb je een breder gezichtsveld en meer bewegingsvrijheid. Je wisselt bovendien in een mum van tijd van look door je bril een keer in te ruilen voor lenzen. Je kan daglenzen gemakkelijk combineren met een zonnebril naar keuze. Daglenzen bestaan in alle soorten en maten: torische en multifocale daglenzen, daglenzen met uv-filter, enz. Het aanbod is bijna onbeperkt.

Onze keuze gaat naar volgende lenzenpartners:


Wist je dat... ? … JE INTELLIGENTIE UIT JE OGEN AF TE LEZEN IS?

Een studie in Psychology Science legt een verband tussen de dikte van de bloedvaatjes in het netvlies en de gezondheid van de hersenen en zelfs de intelligentie. Hoe dikker de bloedvaatjes, hoe lager het IQ… … EEN HONINGBIJ VIJF OGEN HEEFT ?

De bij heeft twee grote ogen opzij en drie kleintjes boven aan de kop. De grote kijken alle kanten uit en de kleintjes meten het licht. … JE OOGKLEUR NOOIT VERANDERT ?

Of toch niet echt! De kleur blijft altijd dezelfde, maar ze kan wel soms anders lijken onder invloed van de kleding die je draagt, van make-up, of gewoon omdat het pigment van de iris op zonlicht reageert. … J E E I G E N L I J K A L L E S O N D E R S T E B OV E N Z I E T ?

Jawel… de ooglens projecteert de inkomende beelden ondersteboven op het netvlies. We zien ze gewoon niet zo omdat de hersenen ze automatisch omkeren! Eigenlijk zien we dus niet met onze ogen, maar met ons brein. … B L A U W E O G E N E E N G E N E T I S C H E M U TAT I E Z I J N ?

Raar maar waar: alle mensen met blauwe ogen zijn familie van elkaar. Aanvankelijk had iedereen bruine ogen, tot 10.000 jaar geleden de eerste mens met blauwe ogen op de wereld kwam, door een mutatie. En daar stammen alle andere van af. PRODESIGN DENMARK

SERENGETI

FACE À FACE


Thuiswerken Blauw licht

BESCHERM JE OGEN TEGEN BLAUW LICHT

Wie vaak op de computer werkt, tv kijkt, gamet of op de smartphone bezig is, kan er wellicht van meespreken: droge, vermoeide en geïrriteerde ogen, hoofdpijn of slaapproblemen. Boosdoener is het blauwe licht dat beeldschermen uitstralen. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing: een bril met blauwfilter. Blauw licht is een onderdeel van het zichtbare lichtspectrum. Het heeft een heel korte golflengte en geeft daarom veel energie af. Het komt voor in daglicht, maar ook in het beeldscherm van bijvoorbeeld je smartphone of computer. Blauw licht onderdrukt de productie van het slaaphormoon melatonine en doet ons lichaam geloven dat er daglicht aanwezig is. Daardoor wordt ons natuurlijke bioritme verstoord. Daarnaast kan de langdurige inwerking van blauw licht zorgen voor branderige of vermoeide ogen en hoofdpijn. Glazen met een blauwfilter zijn uitgerust met een speciale coating die het blauwe licht tegenhoudt. Aan de bril zelf merk je het nauwelijks – de glazen hebben een lichtblauwe schijn, maar dat zie je alleen als je ze naast een wit blad papier houdt. Nagenoeg elke bril kan met een blauwfilter uitgerust worden, ook zonder versterkte glazen.

SILHOUETTE

RAY-BAN

Met een blauwlichtfilter gun je je ogen rust en bescherming. Je geniet daarnaast van een comfortabeler zicht, een betere contrastperceptie en een natuurlijkere kleurwaarneming. Wij staan je graag bij met deskundig advies!  

RAY-BAN


Kids ACTIE

RAVOTTERSBRIL AAN

Alles kids?

€ 99

bij aankoop van een nieuwe kids-bril!*

RAY-BAN

*Actie geldig t.e.m. 31/12/2021. Info en voorwaarden in de winkel.

HEEFT MIJN KIND EEN BRIL NODIG?

Tijdens de eerste levensjaren en daarna op school speelt het zicht een enorme rol in de ontwikkeling van je kind. Leer- en leesproblemen zijn vaak te wijten aan een slecht zicht. Let erop of je kind:

• • • • • • •

veel knippert de wenkbrauwen fronst last heeft van rode ogen die prikken of tranen klaagt over hoofd- of rugpijn tekent, leest of schrijft met zijn/haar neus tegen het blad sommige letters verwart gevoelig is aan fel licht

Als je vermoedt dat er iets aan de hand is, moet je dus snel naar de oogarts. En daarna kan je bij ons langskomen voor een leuke bril die je kleintje met plezier zal dragen! Daarbovenop voorzien wij de glazen van een speciale filter tegen de schadelijke stralen van smartphones en tablets. Wij hebben een ruime keuze voor de jongste generatie: van felle tot ingetogen kleurtjes, ultramoderne of klassieke modellen, speelse motieven en opvallende prints, enz.

RAY-BAN


©2021 MEYE CLUB // PRODUCTIE EN VORMGEVING: YELLOW AND THE UNICORNS, BARCELONA // VERANTWOORDELIJKE UITGEVER: OPTIEK VAN EYCKEN // FOTOGRAAF VOLWASSENEN: ANDREA BIELSA // HAAR & MAKE-UP VOLWASSENEN: VERONICA GARCIA // STYLING VOLWASSENEN: ÁNGEL CABEZUELO // FOTOGRAAF KIDS: PAUL HYDE // STYLING KIDS: PATRYCJA JURASZCZYK // NIETS UIT DEZE UITGAVE MAG WORDEN OVERGENOMEN ZONDER TOESTEMMING VAN MEYE NV.

THEO

THEO

GRA AG EEN AFSPRA AK MAKEN VOOR DE A ANKOOP VAN EEN BRIL , A ANPASSING VAN CONTACTLENZEN EN OOGCONTROLES.

Dorpplaats 19 3190 Boortmeerbeek 015 51 48 52 info@optiekvaneycken.be

Volg ons op facebook en Instagram: @OPTIEKVANEYCKEN @OPTIEKVANEYCKEN

www.optiekvaneycken.be DI-VR: 09u00 - 12u00 & 14u00 - 18u30 ZA: 09u00 - 12u00 & 14u00 - 17u00 ZO & MA: gesloten

W W W.O PT I E KVA N E YC K E N . B E

C A LV I N K L E I N • S E R E N G E T I R A Y- B A N • T H E O • P R O D E S I G N DENMARK • KINTO • SILHOUETTE M A LT • M O N O Q O O L • F A C E À F A C E Ontdek de volledige collectie in onze winkel!

Profile for MEYE NV

Optiek Van Eycken - Voorjaarskrant 2021  

Optiek Van Eycken - Voorjaarskrant 2021  

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded