OPTIEK VAN EYCKEN • KRANT • NAJAAR 2021

Page 1

NAJAAR 2021

3190 BOORTMEERBEEK

THEO

O P T I C I E N I O P T O M E T R I S T I C O N TA C T L E N S S P E C I A L I S T

Beste lezer,

We zien het leven opnieuw door een roze bril. Niet letterlijk natuurlijk, hoewel gedurfde kleuren dit seizoen absoluut kunnen. We doelen uiteraard op het afgelopen anderhalf jaar, toen niets nog normaal was. Gelukkig keren we stilaan terug naar de gewone gang van zaken. Klaar voor een nieuw begin? Wij alvast wel! In deze gloednieuwe krant geven we de aftrap voor een spetterend najaar. Het barst van de inspiratie, tips en advies. Geniet ervan, en geef je ogen de kost! Ook in onze winkel staan we klaar om je met een glimlach te ontvangen. Op zoek naar een nieuwe bril, advies nodig of gewoon even rondneuzen tussen de collecties? Je bent steeds welkom! We bekijken graag samen met jou wat er bij je past en informeren je over de nieuwste technologische ontwikkelingen. Een BRILjante service, voor minder gaan we niet! Graag tot snel!

Optiek Van Eycken

IN DEZE EDITIE

Kortingen tot -50%,

zonnebril in de winter, onze 9 garanties, kids-actie, ...


Niets moet, alles mag Deze herfst en winter is er niet één duidelijke trend. Zo goed als alles passeert de revue. En daar spelen wij gretig op in met opnieuw een brede selectie aan modieus eyewear voor jong en oud. De hoekige bril blijft populair, maar ook het ronde retromontuur is aan een opmars bezig. Een andere vaste waarde is het cateyemodel, al komt deze klassieker dit seizoen in een licht gedownsized formaat. Wie van kleur of opvallende prints houdt, kan zijn hart weer ophalen. Want na de eerder sobere look met metalen en dunne frames die de afgelopen seizoenen hoogtij vierde, is er nu opnieuw ruimte voor fleurige tinten. En ook voor sportieve, strakke designs is dit najaar een hoofdrol weggelegd. Voor elk wat wils dus! Wat overigens alsmaar belangrijker wordt, is duurzaamheid. Brillen moeten niet alleen trendy, maar ook milieuvriendelijk en ecologisch zijn. Monturen uit duurzaam hout of gerecycleerde materialen komen dan ook steeds vaker voor. En die zijn al even trendy als hun traditionele soortgenoten van kunststof of metaal!

DRIE GOUDEN REGELS BIJ HET KIEZEN VAN EEN BRIL De bril mag niet op de wangen drukken

De bril mag niet boven de wenkbrauwen komen

De bril mag niet breder zijn dan het gezicht

PRODESIGN DENMARK

“ If you like it, wear it.

PRODESIGN DENMARK


RAY-BAN

Het oog wil ’s winters ook wat RAY-BAN Op het eerste gezicht lijken zonnebrillen misschien een zomeraccessoire, maar niets is minder waar. Want ook in de winter schijnt de zon, en vangen je ogen dus uv-straling op. Een teveel daarvan is schadelijk en kan leiden tot netvliesslijtage. Ook vermoeide, droge ogen en verblindheid door de laagstaande zon zijn tijdens de wintermaanden vaak voorkomende klachten. Gelukkig bestaat er een eenvoudige oplossing: je zet gewoon je zonnebril op. Een zonnebril tempert de lichtintensiteit, waardoor je beter kan zien wanneer de zon schijnt. Maar dan nog zijn felle zonnestralen soms hinderlijk. Fotochromatische (of meekleurende) glazen, die zich aan de intensiteit van het licht aanpassen, zijn hierbij een absolute meerwaarde. Ook gepolariseerde glazen zijn interessant. Zij verminderen niet alleen de lichtintensiteit maar ook de lichtschittering op oppervlakken zoals asfalt, water en sneeuw. Gepolariseerde glazen zijn voorzien van een speciale filter die ervoor zorgt dat de horizontale weerkaatsing wordt geabsorbeerd, waardoor je minder hinder van de lichtschittering ondervindt. Alleen zonnebrillen met glazen van hoge kwaliteit bieden de ogen effectieve bescherming tegen oogontstekingen en ernstigere schade. Een degelijke zonnebril is dus een verstandige investering.

SERENGETI OPTIEK VAN EYCKEN - NAJAAR 2021

P.3


Wat is ( jong)presbyopie? Wanneer we jong zijn, is onze ooglens zeer flexibel en kunnen we gemakkelijk accommoderen (de ooglens boller maken) om scherp te stellen op voorwerpen dichtbij. Naarmate we verouderen, vermindert deze flexibiliteit en wordt het moeilijker voor ons oog om scherp te stellen. De eerste tekenen van presbyopie, of ouderdomsverziendheid, verschijnen doorgaans tussen 40 en 45 jaar. De gevolgen worden vaak merkbaar tijdens het lezen of als er weinig licht is. Je moet je dan extra inspannen om kleine lettertjes te lezen of om scherp te stellen op objecten, waardoor je last krijgt van vermoeide ogen en/of hoofdpijn. Door het digitale tijdperk worden onze ogen meer belast en kunnen de symptomen al veel eerder de kop opsteken. Mensen die veel lezen of langdurig vanop korte afstand naar beeldschermen kijken, hebben op jongere leeftijd (tussen 35 en 40 jaar) vaak al moeite: • • •

met lezen/focussen bij weinig licht, om scherp te stellen als je langdurig op korte afstand hebt scherpgesteld, met het lezen van kleine lettertjes.

Je kan dit ongemak eenvoudig oplossen met progressieve glazen. Die combineren verschillende sterktes in één glas, zodat je voorwerpen op korte, verre en alle tussenliggende afstanden probleemloos scherp kunt waarnemen. Je kijkt recht vooruit om objecten in de verte te zien, wat lager om op tussenafstand te kijken en door het onderste deel om te lezen. De glazen bieden bovendien twee grote voordelen: • •

Ze worden volledig op maat gemaakt volgens jouw behoeften. De overgang tussen de diverse correctiezones verloopt geleidelijk, zodat je altijd moeiteloos scherp ziet.

PROGRESSIEVE LENZEN Wil je liever geen bril omdat die jouw comfort of look in het gedrang brengt? Dan vormen progressieve lenzen een interessant alternatief. Ze combineren drie concentrische correctiezones waartussen je een vlotte overgang hebt. Zo zorgen ze voor een scherp zicht op elke afstand, zonder een storende vervorming te veroorzaken. Bovendien bieden lenzen, of ze nu progressief zijn of niet, het voordeel van een ruimer gezichtsveld én meer bewegingsvrijheid (bijvoorbeeld tijdens het sporten).

RAY-BAN


WIJ ZIJN VARILUX CENTER! Je kan rekenen op een gepersonaliseerde aanpak, een grondige analyse van jouw behoeften en je geniet daarbovenop ook van een breed servicepakket.

TOT

50%

KORTING

1

DE

ADVIES OP MAAT

PROEF

O P J E 2 e PA A R VA R I L U X- G L A Z E N . * *Zie info en voorwaarden in de winkel.

Je Varilux Center staat dicht bij zijn klanten en bruist van de tips en adviezen, specifiek aangepast aan jouw behoeften.

2 ECHTHEIDSGARANTIE

3 TEVREDENHEIDSWAARBORG

Vergewis je van het feit dat je echte Varilux®-glazen hebt, en geen kopie, dankzij het lasermerk.

Aanpassingsproblemen? Dan worden je Varilux®-glazen binnen de 30 dagen gratis vervangen door andere corrigerende glazen van Essilor.

5 DIEFSTALGARANTIE

VOOR 4 WAARBORG GEBROKEN GLAZEN

Bij diefstal in het jaar na aankoop, worden de Varilux®-glazen gratis vervangen. Een franchisebedrag geldt tijdens de twee volgende jaren.

Gebroken glazen tijdens het eerste jaar na aankoop worden vervangen. Het tweede en derde jaar na aankoop geldt een franchisebedrag.

TRAVEL 6 VARILUX ASSISTANCE ®

7 GRATIS ONDERHOUD Op vertoon van je lidkaart worden je glazen kosteloos onderhouden.

Bij een kapotte of verloren bril in een EU-land wordt een eerste-hulp kit (‘nabijen verzicht’) geleverd.

8 GRATIS SCREENING 9

EERSTE HULP BIJ PROBLEMEN Schroefje kwijt? Een montuur dat bijgesteld moet worden? Je Varilux Center engageert zich om dat snel te verhelpen.

Maak gebruik van een regelmatige screening om je ogen zo lang mogelijk kerngezond te houden.

GEEF JE OGEN DE PRECISIE DIE ZE VERDIENEN Traditioneel worden brillenglazen tot op 0.25 dioptrie gemeten en besteld. Wij hebben een spiksplinternieuw meettoestel van Essilor ter beschikking in onze winkel: de Vision-R 800 foropter. Deze foropter maakt het mogelijk om betere oogmetingen uit te voeren met een comfortabele en stressvrije ervaring voor de klant en een uiterst precieze meting tot op 0.01 dioptrie nauwkeurig. De AVA-technologie (Advanced Vision Accuracy) zorgt ervoor dat die precieze meting ook wordt omgezet in een ongeziene vooruitgang in de nauwkeurigheid van glazen. Het is nu mogelijk om unifocale Eyezen-glazen en multifocale Varilux-glazen te bestellen met een nauwkeurigheid van 0.01 dioptrie. Een ware revolutie! Zo kan je optimaal genieten van je zicht!

GENIET VAN DE VOORDELEN VAN DE VARILUX 9- PROEF: • • • • • •

Verzekering tegen breuken & diefstallen Reisbijstand Gewenningsgarantie Professioneel advies Controle Gratis onderhoud en herstellingen

OPTIEK VAN EYCKEN - NAJAAR 2021

P.5


Je ogen:

EEN REFLECTIE VAN JE INNERLIJKE GEZONDHEID

Ogen zijn de spiegel van de ziel, wordt soms gezegd. Maar ogen zijn ook een spiegel van het lichaam: ze geven ons belangrijke informatie over onze gezondheid en eventuele problemen of ziektes. Sommige dokters en natuurgeneeskundigen zijn zelfs van mening dat ons hele lichaam wordt gereflecteerd in de iris van het oog. FACE A FACE Jeukende ogen zijn vaak het gevolg van een allergie. Ze kunnen echter ook veroorzaakt worden door een virus of een bacteriële infectie aan het oog. Droge ogen of ogen die overgevoelig zijn aan licht kunnen wijzen op een aandoening van het immuunsysteem, waarbij de slijmvliezen van de ogen te weinig vocht produceren. Ook andere factoren kunnen droge ogen veroorzaken, zoals te veel achter de computer zitten. Tranende ogen kunnen wijzen op een infectie. Is je oogvocht plakkerig? Dan heb je waarschijnlijk een bacteriële infectie opgelopen. Is de afscheiding waterachtig? Dan gaat het om een virale infectie. Troebele ogen? Bij oudere mensen wijst dit vaak op cataract, bij jongere personen is dit meestal een bijwerking van diabetes, tumoren of bepaalde medicatie. Natuurlijk is niet elk kwaaltje of elke verandering aan je ogen een reden tot paniek. Zo zijn bloeddoorlopen ogen na een nachtje feesten vrij normaal en duiden jeukende en rode ogen vaak gewoon op hooikoorts. Ondervind je toch te veel hinder of maak je je desalniettemin zorgen? Vraag je oogarts dan om professioneel advies en laat je ogen nakijken! THEO

SILHOUETTE


VOOR

RAVOTTERSBRIL

CLUB

bij aankoop van een nieuwe bril + glazen*

*Zie info en voorwaarden in de winkel.

KIDS

€ 99

STEEDS ONBEZORGD GENIETEN IN BEIDE WERELDEN ON/OFFLINE.

Opgelet voor blauw licht. De ledverlichting in lampen, smartphones, tablets en computers bestaat gedeeltelijk uit blauw licht. Langdurige blootstelling aan dit soort licht resulteert vaak in geïrriteerde en vermoeide ogen en hoofdpijn en heeft een negatieve invloed op je slaap. Online brillen zijn voorzien van speciale filters zodat kinderen onbezorgd van hun schermtijd kunnen genieten.

Met een speel-/sport-/zonnebril of gewoon een extra bril laat je je kind onbezorgd genieten in de offline wereld. Kinderen zijn actief en dat hoeft zeker niet te veranderen. Zoek een bril die past bij het actieve leven van je kind. Denk eraan om ook kinderogen te beschermen tegen uv-stralen met een coole zonnebril. Welke offline bril kies jij?

OPTIEK VAN EYCKEN - NAJAAR 2021

P.7


NEUBAU

Dorpplaats 19 3190 Boortmeerbeek

G RAAG EEN AFS PRAAK M AKEN VOOR DE AANKOOP VAN EEN B RIL, AANPAS S ING VAN CONTACT LENZEN EN OOGCONT ROLES.

015 51 48 52 info@optiekvaneycken.be www.optiekvaneycken.be

W W W.O P T I E K VA N E YC K E N.B E

DI-VR: 09u00 - 12u00 & 14u00 - 18u30 ZA: 09u00 - 12u00 & 14u00 - 17u00 ZO & MA: gesloten VO LG O NS O P SO C IA L E M ED IA : @OPTIEKVANEYCKEN @OPTIEKVANEYCKEN

C A LV I N K L E I N • S E R E N G E T I R A Y- B A N • T H E O • P R O D E S I G N DENMARK • KINTO • SILHOUETTE M A LT • M O N O Q O O L • F A C E A F A C E Ontdek de volledige collectie in onze winkel!


Millions discover their favorite reads on issuu every month.

Give your content the digital home it deserves. Get it to any device in seconds.