a product message image
{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade

Page 1

LICHTERVELDE - VOORJAAR 2020

LIU JO


OPTIEK GYSELS

Voor ieder wat wils 3.

Let op bij hoge temperaturen. Neem je bril niet mee naar de sauna of laat hem niet in de zon op het dashboard van de auto liggen. Voorkom plotselinge temperatuurwisselingen. Je bril snel onderdompelen in heet afwaswater of te dicht bij de barbecue staan kan schadelijk zijn voor je ontspiegelde brillenglazen.

4.

Reinig de glazen enkel met een speciaal brillenproduct, dus niet met zeep of afwasmiddel. Gebruik een proper microvezeldoekje om krassen te voorkomen (dus niet je trui of hemd!). Houd tijdens het reinigen het montuur vast bij het neusstuk en niet bij de veren.

5.

Na 1 of 2 jaar begint je bril vaak te verkleuren. Dit komt door het gebruik van o.a. zonnecrème en make-up, maar de grootste boosdoener is het zout dat via transpiratie vrijkomt. Zout tast bijna alle soorten metalen en kunststoffen aan. Reinig daarom ook regelmatig het montuur (en niet enkel de glazen), liefst met een vochtig doekje.

6.

Spoel je bril geregeld af onder stromend, lauw water. Droog af met een schone doek die zonder verzachter werd gewassen (wasverzachter veroorzaakt namelijk een wazige zweem op de glazen). Krijg je je bril niet proper? Laat ons je bril dan ultrasoon reinigen. Kom gerust eens langs!

7.

Vermijd contact met agressieve producten zoals aceton, ammoniak, haarlak, parfum en schoonmaakmiddelen.

8.

Stel de pasvorm van je montuur nooit zelf af. Kom regelmatig langs om je montuur te laten bijstellen.

Beste lezer, Als je ons bezoekt, betekent dit waarschijnlijk dat je hulp nodig hebt met je ogen, je lenzen of je bril. Wij doen er alles aan om je tevreden te zien vertrekken. Wij streven dan ook naar technische perfectie, vlekkeloze service en een persoonlijke aanpak, geven deskundig advies en sterke garanties en bieden interessante aanbiedingen en uitgebreide collecties van gerenommeerde merken aan. Kom naar onze winkel om kennis te maken en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen. Hartelijke groeten, Optiek Gysels

DIOR

VERWEN JE OGEN, KOESTER JE BRIL Om zo lang mogelijk te kunnen genieten van je bril is het belangrijk dat je hem goed onderhoudt. We zetten enkele nuttige tips op een rijtje:

SILHOUETTE

1.

Zet je bril altijd met beide handen op en af.

2.

Bewaar je bril altijd in een brillendoos of leg hem correct neer: gevouwen, rustend op de veer, met de glazen omhoog.

LIU JO 2


VOORJAAR 2020

Scherp zicht op alle afstanden

-50% OP HET 2 e PAAR UNI- OF MULTIFOCALE (ZONNE)GLAZEN.* *Actie geldig t.e.m. 20/07/2020. Zie info en voorwaarden in de winkel.

Dior Bij het Franse Dior zijn klasse en creativiteit troef. Het luxemerk biedt een collectie opvallende, maar stijlvolle brillen met strakke lijnen, geometrische vormen en gesofisticeerde kleuren. In elk montuur worden iconische elementen uit het verleden verwerkt, waardoor elke bril een uniek stuk is. De zonnebrillen hebben bijvoorbeeld een elegante, exclusieve uitstraling en sluiten naadloos aan bij een zakelijke look, avondkledij of een meer casual stijl.

ETNIA BARCELONA

DIOR

MULTIFOCALE GLAZEN: voor wie en wanneer? Multifocale glazen zijn een verbetering van bi- en trifocale glazen en vormen een handige oplossingen voor refractieafwijkingen zoals presbyopie, een kijkprobleem dat vaak ontstaat tussen 40 en 45 jaar. De eerste tekenen van presbyopie of ouderdomsverziendheid worden meestal merkbaar tijdens het lezen of als er weinig licht is. Je moet je dan extra inspannen om kleine lettertjes te lezen of om scherp te stellen op objecten. Je kan dit ongemak eenvoudig oplossen met multifocale glazen. Die combineren verschil-

lende sterktes in één glas, zodat je voorwerpen op korte, verre en alle tussenliggende afstanden probleemloos scherp kunt waarnemen. Je kijkt recht vooruit om objecten in de verte te zien, wat lager om op tussenafstand te kijken en door het onderste deel om te lezen. De glazen bieden bovendien twee grote voordelen: •

ze worden volledig op maat gemaakt volgens jouw behoeften;

de overgang tussen de diverse correctiezones verloopt geleidelijk, zodat je altijd moeiteloos scherp ziet.

Serengeti In 1982 bracht Serengeti de eerste zonnebril op de markt met de unieke Serengetilenstechnologie. Zij pakten als eerste uit met de baanbrekende combinatie van fotochromatische coatings en Spectral Control®filters in een glas. Sindsdien lanceerden ze nog tal van monturen en innovatieve lenzen met de meest vooruitstrevende lenstechnologie. Ze hebben bijvoorbeeld speciale lenzen voor autorijders en piloten. De monturen van Serengeti zijn gemaakt van de beste materialen (o.a. kunststof, roestvrij staal en titanium) en zijn verfijnd, ingetogen en tijdloos.

3


OPTIEK GYSELS

Stralend de zomer in Beken kleur

RAY-BAN

Ray-Ban in de kijker RAY-BAN

Ray-Ban Het merk Ray-BanÂŽ werd geboren toen luitenant-generaal John MacCready een zonnebril liet ontwerpen die Airforce-piloten kon beschermen tegen fel zonlicht en schadelijk blauw licht. Ray-BanÂŽ werd officieel als merk gedeponeerd in 1937. Het brillenmerk verwierf grote faam doordat vele grote namen de zonnebrillen droegen in bekende films. De Aviator in Top Gun of de Wayfarer uit Blues Brothers zijn hiervan de bekendste voorbeelden. Het Ray-Ban-assortiment kenmerkt zich door een mix van klassiekers en moderne fashion items. Tijdloos design in combinatie met een moderne uitstraling.

RAY-BAN

RAY-BAN 4


VOORJAAR 2020

Gevarieerd aanbod van de beste merken

TOMMY HILFIGER

DIOR

LIU JO

KINTO

GEPOLARISEERDE GLAZEN Zonnestralen bewegen zich in alle mogelijke richtingen. Als ze een gladde ondergrond raken, zoals een nat wegdek, sneeuw of water, wordt het merendeel van de zonnestralen horizontaal gereflecteerd, wat voor hinderlijke reflecties kan zorgen. Je kan er zelfs verblind door raken! Gepolariseerde glazen bevatten een speciale plasticfolie die deze reflectie absorbeert. De folie fungeert als een polarisatiefilter die de lichtstralen in feite stabiliseert.

In tegenstelling tot normale zonneglazen laten polariserende zonneglazen enkel ‘nuttig licht’ door. Je hebt dan niet alleen een beter zicht doordat de zonnestralen gefilterd worden, de perceptie van contrasten, kleuren en reliëfs is ook veel reëler. Gepolariseerde glazen bieden je bovendien een optimale uv-bescherming voor je ogen. Alleen maar voordelen dus!

SERENGETI 5


OPTIEK GYSELS

Blue filter ONLINE LEVEN Digitale beeldschermen maken deel uit van bijna elk aspect van ons leven. We kijken al snel 6 tot 8 uur per dag naar een scherm. Dit heeft een grote impact op ons zicht. We worden meer en meer blootgesteld aan schadelijk licht dat wordt uitgestraald door deze kunstmatige lichtbronnen.

Blauw licht is hoogenergetisch licht dat deel uitmaakt van het zichtbare lichtspectrum. In het algemeen is dit weldadig voor onze gezondheid. Een deel ervan, dat naar violet neigt, beschadigt echter de ogen blijvend op lange termijn. Langdurig schermgebruik vraagt namelijk heel wat van je ogen en kan leiden tot droge en/of vermoeide ogen, hoofdpijn en/of schouder- en nekpijn. Beschermd aan het scherm Om de schadelijke effecten te beperken kan je je bril voorzien van een speciale filter die jouw ogen beschermt tegen schadelijk blauw violet licht. Belangrijker nog, voor studenten of 38-plussers is zo’n computerbril ook ontworpen ter verbetering van het intermediaire zicht dat we gebruiken om schermwerk te doen. Hiervoor meten we op maat van jouw ogen en werkafstand een kleine correctie (dioptrie). Het resultaat? Ontspannen, goed beschermde ogen en een scherp zicht.

CALVIN KLEIN

Daglenzen

4.

Als je lens kapotgaat of uitdroogt, kan je gewoon meteen een nieuwe indoen.

5.

Snel last van geïrriteerde of jeukende ogen? Daglenzen draag je zo kort dat vuil en allergenen zich minder snel aan de lens hechten.

6.

Daglenzen zijn zeer geschikt voor mensen die slechts af en toe lenzen willen dragen. Bijvoorbeeld op een avondje uit, tijdens het sporten of op vakantie.

7.

Tijdens het sporten of andere buitenactiviteiten heb je een breder gezichtsveld en meer bewegingsvrijheid.

Je moet daglenzen niet onderhouden: reinigen of desinfecteren hoeft niet langer.

8.

Ook een lenzendoosje heb je niet meer nodig: aan het eind van de dag gooi je daglenzen gewoon weg.

Je wisselt bovendien in een mum van tijd van look door je bril een keer in te ruilen voor lenzen.

9.

Je kan daglenzen gemakkelijk combineren met een zonnebril naar keuze.

TIEN OM TE ZIEN Daglenzen dragen is nog nooit zo populair geweest. De redenen waarom steeds meer mensen voor dit soort lenzen kiezen, liggen voor de hand: 1.

2.

3.

SILHOUETTE

Je geniet elke dag van een nieuw, steriel paar lenzen. Een optimale hygiëne is verzekerd. Daglenzen zijn ook ideaal als je gevoelig bent voor hooikoorts of allergieën.

10. Daglenzen bestaan in alle soorten en maten: torische en multifocale daglenzen, daglenzen met uv-filter, etc. Het aanbod is bijna onbeperkt.

6


VOORJAAR 2020

Voor de kids BBIG

RAY-BAN

ETNIA BARCELONA

BBIG

Brillen op kindermaat

HEEFT MIJN KIND EEN BRIL NODIG? Tijdens de eerste levensjaren en daarna op school speelt het zicht een enorme rol in de ontwikkeling van je kind. Leer- en leesproblemen hebben vaak te maken met een slecht zicht. Let erop of je kind: • • • • • • •

veel knippert de wenkbrauwen fronst last heeft van rode ogen die prikken of tranen klaagt over hoofd- of rugpijn tekent, leest of schrijft met zijn/haar neus tegen het blad sommige letters verwart gevoelig is aan fel licht

TOMMY HILFIGER

Als je vermoedt dat er iets aan de hand is, moet je dus snel naar de oogarts. En daarna naar je plaatselijke opticien voor een leuke bril die je kleintje met plezier zal dragen! Tegenwoordig is er genoeg keuze voor de jongste generatie: van felle tot ingetogen kleurtjes, ultramoderne of klassieke modellen, speelse motieven en opvallende prints, etc.

BBIG

RAY-BAN 7


-50% OP HET 2 e PAAR

*Actie geldig t.e.m. 20/07/2020. Zie info en voorwaarden in de winkel.

BLACKFIN

Hoogstraat 5 8810 Lichtervelde

T. 051/72 26 60 www.optiekgysels.be

di - vr: za: zo & ma:

09u00 - 12u00 & 13u30 - 18u30 09u00 - 12u00 & 13u30 - 18u00 gesloten

©2020 MEYECLUB // PRODUCTIE EN VORMGEVING: YELLOW AND THE UNICORNS, BARCELONA // VERANTWOORDELIJKE UITGEVER: OPTIEK GYSELS // FOTOGRAAF VOLWASSENEN: ANDREA BIELSA // HAAR & MAKE-UP VOLWASSENEN: VERONICA GARCIA // STYLING VOLWASSENEN: ÁNGEL CABEZUELO // FOTOGRAAF KIDS: PAUL HYDE // STYLING KIDS: PATRYCJA JURASZCZYK // NIETS UIT DEZE UITGAVE MAG WORDEN OVERGENOMEN ZONDER TOESTEMMING VAN MEYE NV.

UNI - OF MULTIFOCALE (ZONNE)GLAZEN.*

Profile for MEYE NV

KRANT - VOORJAAR 2020 - OPTIEK GYSELS  

KRANT - VOORJAAR 2020 - OPTIEK GYSELS  

Advertisement