__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 8

FÅ DET MER GØY PÅ JOBBEN! – Din egen innstilling påvirker resultatene både på jobb og på trening, sier Stein Kvalheim, en av Norges mest erfarne mentale trenere. OBIK har inngått en avtale med ham om en kursrekke for medlemmene. Kvalheim vil også delta på nettverksamlingene fremover. TEKST OG FOTO: EVA ALNES HOLTE

H

an er ikke bare opptatt av å snu tankemønstre, men også handlingsmønstrene. – Målet er at du skal få gjort mer av det du liker og mindre av det du ikke liker – rett og slett ha det mer gøy, sier han. Stein Kvalheim er utdannet ingeniør for avanserte skip på borerigger. Utdanningen, som han tok via Rederiforbundet, ble brukt i Forsvarets ubåttjeneste og på skip i utenriksfart før han startet sitt eget entreprenørselskap. I 1999 begynte han som mental trener på heltid. Hva i all verden fikk deg, med en så solid bakgrunn, til å begynne som «coach»? – Jeg ble veldig inspirert da jeg i 1996 så en amerikansk ekspert innen mental trening holde et foredrag på en salgskonferanse på Tjøme. Jeg fikk lyst til å lære mer om hvordan sinnets prosesser kan påvirke «Jeg funderte mye på hvordan vi har det på jobben og i årsakene til at noen personer privatlivet. Stein Kvalheim har tatt NLP klappet sammen av redsel, Master. Bokstavene står for mens andre stod fjellstøtt». Nevro Lingvistisk Programmering. Han har også tatt en rekke mindre kurs innen temaet. – Selv 20 år etter at jeg begynte med dette er det fremdeles daglig nye ting å lære innen praktisk psykologi, sier han.

– Veldig mye avhenger av hvordan du tenker, handler og kommuniserer med andre, sier mental trener Stein Kvalheim.

8

OBIK 1/2020

FOR MYE MØLLERS TRAN? Stein Kvalheim forteller at han ved flere anledninger tidligere i livet har opplevd at han har evnen til å få folk til å endre innstilling til seg selv og omgivelsene sine. – Da jeg gikk på høyskolen la jeg merke til en av mine medstudenter. Vedkommende var flink, men veldig forsiktig og sjenert. Jeg tenkte at sjenansen sikkert var plagsom og fikk lyst til å hjelpe. Gradvis fikk jeg ham til å bli mer trygg på seg selv. Det samme skjedde med en kollega i marinen. Nå i ettertid lurer Kvalheim på om han ga de to beskjedne mennene altfor mye «Møllers Tran» – de ble nemlig vel høye på seg selv.

Profile for Bedriftsidretten Oslo

Bedriftsidretten Oslo nr. 1- 2020  

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded