Page 1

,

1


1. Despre proiect.....................................................................3 2. Aplicanți și participanți........................................................6 -Target și metode de recrutare..................................6 -Aplicanți....................................................................8 -Participanți...............................................................10 3. Promovare............................................................................12 -Centre universitare în care ne-am promovat............12 -Materiale de promovare...........................................14 -Rețele sociale.............................................................17 -Apariții media............................................................19 4. Desfășurare...........................................................................25 5. Testimoniale..........................................................................36 6. Echipa de organizare……………………………………………………...…37 7. Parteneri...............................................................................39

2


Obiectiv este un proiect fotografic cu o structură unică, realizat din pasiunea pentru fotografie şi din grijă pentru omul din spatele aparatului! Obiectiv este, de asemenea, un proiect de dezvoltare profesională ce doreşte să pună accent pe latura pragmatică a fotografiei. Aflat la prima ediție, proiectul s-a adresat studenților şi masteranzilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 26 ani, pasionați de fotografie, ce dețin un nivel mediu de cunoştințe în domeniu şi sunt dornici să-şi ducă pasiunea către un nou nivel. Timp de 7 zile, în perioada 13-21 mai, 20 de participanți selectaţi în urma a două procese de departajare s-au aflat față în față cu fotografi români de succes, cu poveştile, experiența şi cunoştințele lor, într-un cadru prietenos, în sala expozitională a magazinului F64.

3


Lectorii prezenți în cadrul proiectului activează în diferite ramuri ale fotografiei, oferindu-le astfel participanţilor o imagine de ansamblu asupra întregii activități de fotograf. Acest proiect este diferit de restul proiectelor de fotografie şi are o structură unică deoarece pe lângă cursurile ce țin strict de fotografie, 2 zile au fost dedicate unor teme precum pornirea unei afaceri în domeniu, legislaţie, promovare, creativitate şi construirea unui brand personal. Participanţii au avut de realizat pe durata de desfăşurare a proiectului o serie de 10 fotografii pornind de la citatul „Spaţiile mici dezvoltă conflicte”. Citatul a fost ales pentru a le oferi acestora posibilitatea de a se exprima prin intermediul oricărui tip de fotografie, de la fotografie fashion, la fotografia macro. Din cele 10 fotografii s-a ales cea mai bună fotografie a fiecărui participant, urmând a fi expuse în Galeriile Kodex cu sprijinul partenerilor noştri, Epson.

4


Proiectul s-a finalizat prin vernisajul ce a avut loc în data de 24 mai, la Galeriile Kodex, moment în care s-au premiat cele mai bune fotografii şi fotografii cu cel mai mult potenţial. Au fost oferite cinci premii constând în produse oferite de către partenerii noştri, Think Tank Photo, iar primii patru participanţi au beneficiat de un program de mentorat susţinut de către lectorii prezenţi în cadrul proiectului. Expoziţia a putut fi vizitată până pe data de 15 iunie.

5


TARGET ŞI METODE DE RECRUTARE Proiectul se adresează studenților şi masteranzilor de la universitățile din București, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 26 ani, pasionați de fotografie, ce dețin un nivel mediu de cunoştințe în domeniu şi sunt dornici să-şi ducă pasiunea către un nou nivel. Au fost vizaţi cei ce locuiesc în Bucureşti, urmând cursurile uneia dintre facultăţile de la SNSPA, ASE, Universitate, sau în plan secund, UNATC, UnArte, Arhitectura şi facultăţile private.

6


Studenţii vizaţi întruneau următoarele condiţii: pasionat de fotografie, însă a ales o facultate care îi oferă siguranţă; urmăreşte bloguri şi site-uri de fotografie; are blog/site unde îşi postează fotografiile şi este activ online; se afirmă prin haine/stil; merge prin locuri şi la evenimente underground: Papiota, Modern, Energiea, Control, ceainării; este la curent cu noutăţile muzicale; deţine aparat foto; este mai aiurit, dar creativ şi independent totodată; a participat la concursuri şi evenimente foto; este conştient de competenţele lui, însă modest. Selecţia celor 20 de participanţi s-a realizat, în prima etapă, pe baza formularului de evaluare şi a portofoliului personal, urmând ulterior a fi evaluaţi pe baza interviului final.

7


APLICANȚI Numărul de aplicaţii eligibile-95 aplicaţii împărţite astfel: ASE - Marketing Facultatea de Psihologie, București Relații Internaționale și Studii Europene Univ. Politehnică din București Facultatea de Jurnalism Univ. Electronică,Telecomunicații și Tehnologia Informației Univ. Titu Maiorescu SNSPA - Facultatea de Comunicare și Relații Publice ASE - Management Universitatea Națională de Arte București Univ. Tehnică de Construcții București Univ. Hyperion ASE – Comerț Univ. Carol Davila Univ. Dimitrie Cantemir

7 1 1 6 4 2 1 8 3 3 2 2 4 4 2

8


Univ. București - Litere Univ. București – Limbi străine Univ. București - Matematică SNSPA - Management Univ. București – Geografie USAMV Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” secția Arhitectură de Interior ASE - Contabilitate și Informatică de Gestiune Univ. București – Istorie Univ. București - Facultatea de Sociologie și Asistență Socială Univ. București – Ingineria Mediului SNSPA – Administrație Publică Coventry University SNSPA - Științe Politice Univ. București - Sociologie Universitatea de Petrol și Gaze Ploiesti Univ. București - Filosofie ASE - REI ASE - FABIZ ASE – Administrarea Afacerilor Univ. București - Marketing U.N.A.T.C - Teatrologie Aberystwyth University ASE - FABBV

3 2 1 2 3 1 9 2 2 1 1 1 1 2 1 1 1 3 1 1 1 1 1 1 9


PARTICIPANŢI Lista participanţilor finali: Nr. Crt

Nume Prenume

Facultate

1

Diana Stanciu

Universitatea de Arhitectura și Urbanism ”Ion Mincu” Arhitectură de interior

2

Dana Alecu

Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării

3

Pavel Alexandru-Ioan

Marketing și Afaceri Economice Internaționale – Spiru Haret

4

Szellelki Irina

Coventry University

5

Frîncu Bogdan

Urbanism

6

Andra Enache

Facultatea de Comunicare si Relatii Publice

7

Vlad Catană

ASE- Contabilitate și Informatică de Gestiune

8

Băzăr Cristina

CSIE

9

Mihai Daniel

Medicină Generală

10


10

Geangoș Silviu

Facultatea de administrație și afaceri,specializarea Marketing,Universitatea București

11

Diana Oana Grigore

Comunicare şi Relaţii Publice

12

Vadanovici Doina

Universitatea Hyperionn - Arte/Imagine de film și tv

13

Diana-Luciana Barbu

SNSPA - Comunicare și Relații Publice

14

Andrei Stefan

Universitatea București - Psihologie

15

Mihai Vasile

Universitatea București - Jurnalism

16

Dragoș Bardac

Universitatea Natională de Arte București

17

Patricia Bîea

Universitatea București - Jurnalism

18

Ioana Lupașcu

Universitatea de Arhitectura și Urbanism ”Ion Mincu”

19

Alexandra-Laura Săndulescu

S.N.S.P.A - Facultatea de Comunicare și Relații Publice

20

Mariana Neacșu

ASE - Economie Internationala si Afaceri Europene

11


CENTRE UNIVERSITARE ÎN CARE NE-AM PROMOVAT Promovarea s-a făcut în cea mai mare parte în online. În centrele universitare am fost prezenți cu afiș în:

Facultate 1

Academia de Studii Economice

2

Universitatea București

3

Școala Națională de Studii Politice și Administrative

4

Universitatea de Arhitectură și Urbanism

12


13


MATERIALE DE PROMOVARE Am început cu perioada de teasing.

Afiș teasing 14


Video teasing

http://www.youtube.com/watch?v=BN7WMdRZoX4 15


Afiș

16


REȚELE SOCIALE Am fost prezenți pe:

17


Site

18


APARIȚII MEDIA

19


20


21


În timpul promovării, am monitorizat pagina de facebook cu ajutorul Facebook Insights. Graficele următoare urmăresc evoluția paginii pe 3 luni (martie-mai), incluzând și perioada de promovare. Reach

22


PTAT

Likes

23


<< Postarea cea mai viralÄ&#x192;

Postarea cu cel mai mare reach >>

24


PROGRAM Luni – 13 mai 10:00 – 11:00 Deschidere + înscriere participanţi 11:00 – 13:30 Bogdan Theodor Olteanu (Borţun Olteanu) 14:00 – 17:00 Dragoş Asaftei

Marţi – 14 mai 10:00 – 13:00 Andrei Butuman + Gabriel Kovats (KODEX) 13:30 – 17:00 Bogdan Botofei

Miercuri – 15 mai 10:00 – 13:30 Alexandra Sandu 14:00 – 17:00 Andreea Retinschi

25


Joi – 16 mai 10:00 – 13:30 Vlad Eftenie 14:00 – 17:00 Andrei Cojan şi Horaţiu Ticău (CROS)

Vineri - 17 mai 10:00 – 13:30 Alexandra şi Bogdan Dincă 14:00 – 17:00 Alex Gâlmeanu

Luni - 20 mai 10:00 – 13:00 Tiberiu Badea 13:30 – 17:00 Sergiu Bică

Marţi – 21 mai 10:00 – 13:00 Feedback portofolii cu Cătălin Georgescu 13:30 – 17:00 Constantin Nimigean

26


INVITAŢI Alexandra Sandu Deşi a studiat scenaristica în cadrul UNATC, Alexandra se descrie ca fiind “Photographer, storyteller & authorized daydreamer”. Îşi ocupă timpul cu proiecte axate pe oameni, printre care şi proiectul DayDreamers, prin care a vrut să suprindă momente în care oamenii, cu ochii închişi, visează ori se gândesc la ceva frumos.

Cătălin Georgescu Este fotograf de portret şi eveniment. A terminat Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice în 2011, dar a preferat să-nfrunte Piața în loc să-şi continue studiile. Afirmă că încă învață.

27


Dragoş Asaftei A lansat în 2010 cartea “Primii zece paşi în fotografia digitală”, iar la doar 4 luni după a lansat o a doua carte “Primii zece paşi în fotografia de produs”, pentru a oferi tinerilor pasionaţi de fotografie informaţii şi sfaturi utile în domeniu. Spune despre el că îi plac provocările şi este “îndrăgostit de tot ceea ce înseamnă fotografia aeriană”. În cadrul proiectului Obiectiv, pe lângă fotografie, ne va vorbi despre cum un fotograf se poate ajuta de mediul online pentru a se promova.

Andreea Retinschi A participat la numeroase expoziţii, saloane şi concursuri din Bucureşti şi din afară, iar în fotografiile sale îi place să evite monotonia cu orice preţ. Se ocupă de fotografiile fashion, unde se joacă cu cromatica în cel mai creativ fel. Crede că în imagine trebuie să fie un personaj, nu un model. A studiat fotografia şi comunicarea media la Universitatea Guelph Humber, în Toronto (Canada), acum activând ca fotograf frelancer.

28


Vlad Eftenie Arhitect şi fotograf în acelaşi timp, Vlad Eftenie îşi petrece timpul studiind oraşul, oamenii săi, evoluţia sa, pulsul de zi cu zi. Pentru Vlad observarea este o activitate constantă, motiv pentru care a demarant proiecte precum “Bucureştiul povestit”, “Bucureştiul în afara timpului” sau “Instagrame de Bucureşti”, pentru a identifica acel spirit al oraşului care adesea scapă oamneilor precupaţi de cu totul altceva, pentru a le arăta ce se întamplă în jurul lor.

Andrei Butuman Lucrează încă din 2008 la Seiko Epson şi îi place să realizeze fotografii portret şi fotografii făcute din mers. În cadrul proiectului va vorbi despre digigrafie.

29


Bogdan Botofei Deşi a terminat Facultatea de Calculatoare, Bogdan nu a lucrat nici măcar o zi in acest domeniu, el îndreptându-se către pictură. După o perioadă destul de lungă în care a învățat singur să picteze, el a ajuns să fie foarte cunoscut și căutat pentru lucrarile lui. Pasiunea pentru fotografie a descoperit-o dintr-o joaca, o joaca ce îi dă energie şi azi. Acum pune bazele unui magazin de aparate foto în Iaşi, un magazin cu un concept aparte.

Constantin Nimigean În 2007 şi-a lansat blogul www.oitzarisme.ro, o platformă ce își propune să promoveze proiecte foto din toată lumea ale artiştilor contemporani. Pe lânga asta, el este fondatorul revistei “Love Issue” scrisă în limba engleză, ca o sursă de inspiraţie pentru cei pasionaţi de fotografie.

30


Bogdan Theodor Olteanu După 4 ani de mass-media (Tineretul Liber, ARPress şi Cotidianul, România Liberă), alţi câţiva de campanii electorale, PR-ist pe proiecte cu finanţare externă, marketing sportiv şi antreprenoriat, în prezent ocupă funcția de Managing Director la BORȚUN•OLTEANU. Pe lângă asta, împreună cu mai mulți prieteni a pus bazele SUB25, o revistă online de cultură urbană, foto, film, fashion şi arte.

Tiberiu Badea În liceu s-a înscris ca voluntar în cadrul Tilllate, ocupându-se de fotografierea diferitelor evenimente si concerte din Bucureşti. În prezent a ajuns sa fie unul dintre pilonii de bază ai Tilllate Romania, ocupând funcţia de regional manager. Tiberiu este responsabil de recrutarea noilor fotografi, traininguri şi comunicarea cu organizatori mari şi mici. El ne va povesti despre fotografia de eveniment, dar şi despre cum este să ai grija de o echipă mare de fotografi.

31


Gabriel Kovats Este cofondator la Kodex, companie specializată în imprimarea de artă şi înramare. Pasionat de fotografie, a absolvit Şcoala de Poetică Fotografică Francisc Mraz. Va vorbi despre importanţa modului de imprimare a fotografiilor, posibilitatea de a realiza serii limitate prin Digigrafie şi punerea fotografiilor în valoare prin alegerea elementelor de finisare: suport de montare, passepartout, ramă şi protecţie.

Alexandra şi Bogdan Dincă Nu doar că sunt căsătoriţi, dar împărtăşesc şi aceeaşi pasiune pentru fotografie. Au lansat împreună un site cu fotografii de familie, prin care vor să capteze momentele importante din viaţa oamenilor, fie că este vorba de nuntă, botez sau primele zile de grădiniţă ale celor mici.

32


Alex Gâlmeanu La doar 16 ani a publicat prima sa fotografie în presă, iar de atunci a colaborat cu zeci de publicaţii şi companii, realizând proiecte de succes, printre care iniţiativa Muzeul de Fotografie, un proiect ce strange laolaltă fotografii vechi şi foarte vechi.

Sergiu Bică În prezent lucrează pe postul de copywriter la Friends Advertising, fiind pasionat de tot ce ține de creativitate. În cadrul Obiecitv va vorbi despre cum sa îți construişti un brand personal, cum să comunici ca artist în social media şi despre creativitate.

33


VERNISAJ În timpul proiectului, cei 20 de participanții au avut de realizat pe baza temei „Spațiile mici dezvoltă conflicte” câte 10 fotografii care au fost ulterior jurizate de speakeri, iar cea mai bună fotografie, de la fiecare dintre ei, a ajuns în expoziția finală. Vernisajul s-a ținut în cadrul Galeriilor Kodex, pe Calea Victoriei.

34


35


“Doar că vă mulţumesc nespus pentru această oportunitate, am cunoscut oameni minunaţi şi m-am hrănit sufleteşte.” Doina Vadanovici “M-aş înscrie şi mâine pentru ediţia următoare. Chiar dacă veţi avea o altă campanie de promovare şi veţi dori alţi oameni, noi ca participanţi, ar fi drăguț să ne faceţi o invitaţie şi celor vechi.” Vladimir Catană “Pot spune că am făcut o alegere bună în momentul în care am aplicat pentru Obiectiv. Aici am avut ocazia să cunosc oameni frumoși care pun suflet în ceea ce fac... Am găsit speranță, pentru că ne-au vorbit din suflet despre fotografie, au lăsat la o parte tehnica și s-au deschis destul de mult față de noi, niște străini.“ Dana Alecu 36


37


38


39


40


Voluntari pentru Idei Č&#x2122;i Proiecte

Project Manager: Viorica Dan Email: viorica.dan@vipromania.ro Tel: 0720602560

41

Obiectiv-Mapa Follow-up  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you