__MAIN_TEXT__

Page 1


Kmetija Hudobnik se nahaja na Breznici nad Prevaljami na poti proti Strojni. S pogledom na dva Koroška bisera, Peco in Uršljo goro. S skoraj še neokrnjeno naravo, pridelujemo žita in zelišča, ki jih s spoštovanjem do matere narave uporabim za produkte v katerih lahko vsak posameznik najde nekaj zase in v njem prebudi občutek do narave.


Na naših njivah med drugim rasteta tudi pira in oves, katerih luske polnim v vzglavnike in blazine različnih oblik in za različne namene: spanje, počivanje, razgibavanje, oporo, igro,… Izdelki, ki so namenjeni za boljše počutje so blazinice polnjene z ovsenimi zrni, senenim drobirjem in zelišči.


Kmetijo krasijo tudi zeliščne gredice in travniki na katerih skrbno naberem in naravno posušim dovolj zelišč, iz katerih nastajajo domači zeliščni čaji, naravna mazila, zeliščna sol. Še večji čar ponudbi dodajo domača zeliščna mila, izdelana na tradicionalen način po hladnem postopku.


Svojim izdelkom sem dodala dodano vrednost pristnosti in kakovosti z DUO certifikati Slovenskega rokodelstva, ki jih podeli strokovna komisija za ocenitev izdelkov domače in umetnostne obrti pri Obrtno podjetniški zbornici Slovenije, znakom kakovosti z ocenjevanja Slovenskih dobrot na Ptuju in z naravno darilno embalažo podjetja Pelar d.o.o. in AKALU Z butično proizvodnjo so izdelki na voljo v omejenih količinah, s čimer lahko skrbim za nadzor same kakovosti le teh.


Izbrana visoko kakovostna naravna rastlinska olja in masla skupaj z dodatki zelišč in eteričnih olj, čistijo in hkrati oskrbujejo vašo kožo. Olja in izvlečki zelišč vsebujejo vitamine, ki se zaradi hladnega postopka izdelave naravnih mil ohranijo. Ti vitamini kožo vsakodnevno hranijo in na njej puščajo čudovit občutek mehkobe, voljnosti in prožnosti.

DUO certifikat SLO rokodelstva: 7820-08/13

Domača naravna mila z zelišči so ročno narejena na tradicionalen način po hladnem postopku. Prijazna naravi, vam in vaši koži. Ne vsebujejo nobenih umetnih dodatkov, konzervansov, sintetičnih dišav ali barvil.


Vrste: o KOPRIVA – OGNJIČ – SIVKA o ŽAJBELJ – OGNJIČ – META o ŠENTJANŽEVKA – OGNJIČ – EVKALIPT Primerne za normalen tip kože.

o PROPOLIS ali KONOPLJA Primerni za normalen tip kože, kot tudi bolj občutljivo kožo.

CENA: 4,5 eur

o AKTIVNO OGLJE – SIVKA Primerna za normalen tip kože, kot tudi aknasto kožo.

CENA: 5 eur Teža posameznega mila 110g +/- 10% DUO certifikat SLO rokodelstva: 7820-08/13 Ročno narejena naravna mila le z dodatki zelišč, aktivnega oglja, medu, propolisa in eteričnih olj s spoštovanjem do matere narave, z veliko skrbjo, vero in dobro voljo da boste v njih našli milino za svojo nego.


Mini naravno zeliščno milo

CENA 1,5 eur

Naravno zeliščno milo ½ velikosti - CENA 3 eur

Naravno zeliščno milo CENA 4,5 eur


Naravno zeliščno milo v embalaži mošnjiček

CENA 6 eur

Polovična velikost naravnega mila v embalaži (kot konfeti)

CENA 4 eur


So vir vitaminov in zdravilnih naravnih učinkovin, kot napitki prijetnega vonja in okusa, ki blagodejno delujejo na vaš organizem. Čajne mešanice vsebujejo veliko arome saj so drobljene in pripravljene sproti. Osnova za zeliščne čaje so posušene zdravilne rastline (droga), ki uspevajo na našem vrtu in kmetiji. Npr. lipa, bezeg, oves, meta, melisa, materina dušica, kopriva, breza… Čaj je lahko pripravljen iz ene same sestavine ali iz mešanice več zdravilnih rastlin. Pripravi se lahko kot poparek ali prevretek.

CENA 3 - 5 eur odvisno od velikosti pakiranja 20g – 40 g

Znak kakovosti 2019 za čajno mešanico ZELIKA

Vrste: ZELIKA, KAŠELJČEK, KIHOVČEK, UMIRJENČEK, KREPILKO, SONČEK, SVIT, LUNCA, ČISTKO, AJDA, ZELENI OVES, … (posamezna mešanica se lahko ob vsaki pripravi tudi med seboj razlikuje, odvisno od letne bere posameznih zelišč) Ne vsebujejo nobenih umetnih dodatkov, konzervansov, sintetičnih dišav ali barvil, so popolnoma naravni.

Ročno nabrana in naravno sušena ter skrbno izbrana, pridelana s spoštovanjem do matere narave, z veliko skrbjo, vero in dobro voljo da najdete okus zase.


Ročno nabrana in naravno posušena zelišča in dišavnice iz domačega vrta skupaj s soljo iz Sečoveljskih solin bodo v vaših ustih vzbudile fantazijo okusov.

Sestavine: PETERŠILJ, ZELENA (alergen), LUŠTREK, DROBNJAK, ČEMAŽ, KOPRIVA, DOBRA MISEL, CVETOVI OGNJIČA, META, MELISA, MORSKA SOL iz Sečoveljskih solin UPORABA: Vsestransko uporabna, poda se k mesu, zelenjavi, testeninam, stročnicam, solatam, enolončnicam, omakam in namazom. Njena uporaba je predvsem odvisna od osebnega okusa in kuharske drznosti. Lastnosti: o je popolnoma naraven izdelek in o je primerna kot dodatek vsem vrstam jedi o ne vsebuje konzervansov o ne vsebuje ojačevalcev okusa ali dodatnih barvil

Vsebina: 100g Cena 4 eur

Ročno nabrana in naravno posušena skrbno izbrana zelišča in sol so zmleta v ravno pravi kombinaciji za popestritev okusa vaše hrane.


Naravni izdelki iz olj in maščob, ki ne vsebujejo nobenih umetnih dodatkov, konzervansov, sintetičnih arom ali barvil in so popolnoma naravni in prijazni vaši koži.

o OGNJIČEVO MAZILO – CENA 5 eur Tradicionalno ognjičevo mazilo je naravni izdelek namenjen za nego suhe, razpokane, otrdele in občutljive kože. Izboljšuje strukturo kože ter njeno sposobnost obnavljanja.

o SMREKOVO MAZILO – CENA 6 eur Smrekovo mazilo je naravni izdelek namenjen negi suhe kože. Izboljšuje obrambni mehanizem kože in spodbija delovanje funkcije kože. Mazilo deluje blago antiseptično.

o KONOPLJINO MAZILO – CENA 5 eur Konopljino mazilo je naravni izdelke namenjen negi zelo suhe in razdražene kože. Konopljino olje koži vrača občutek olajšanja, umiri reakcije na koži in spodbuja delovanje koži lastnega obrambnega mehanizma.

o MEDENI BALZAM za ustnice – CENA 3 eur Osnovni sestavini sta med in propolis.

o DEODORANT – CENA 5 eur vsebina: Mazila in deodorant - 50 ml Medeni balzam – 10 ml

Naravni deodorant vpije neprijeten vonj, kožo nežno odišavi. Sestavine delujejo v popolni harmoniji, ne mašijo por in pomagajo ohranjati svežino. Možnost izbire med vonjem sivke ali evkalipta.

Mazila se pripravljajo sproti in so ročno delo. Osnova so macerati – v skrbno izbranih oljih namočena zelišča.


Tinktura je alkoholni izvleček posameznih zelišč.

o TINKTURA AMERIŠKI SLAMNIK Ameriški slamnik se lahko uporablja za povečanje telesne odpornosti. Uporablja se tudi kot zaščita pred prehladnimi obolenji in gripah. Pomaga tudi pri zdravljenju ponavljajočih se okužbah dihalnih in dolgotrajni oslabelosti.

o TINKTURA MATERINE DUŠICE Primerna za razkuževanje ustne votline. Materina dušica zelo dobro razkužuje, deluje protivnetno pri vnetjih grla ali kadar se vam v ustih naredijo razni tvori, boli zob zaradi kariesa, ipd. Uporablja pa se lahko tudi ob drugih vnetjih npr. ledvic, želodca, črevesja.

o TINKTURA ŠČETICE Divja ščetica pomaga pri odpravljanju tegob pri limfni boreliozi. Učinkuje odvajalno, razstrupljevalno, razgiba kri in zavira vnetja.

CENA 3 eur Količina: 50 ml Opozorilo: Tinktura vsebuje 48% alkohola in primerna za otroke.


Že v času naših prababic so določene zdravstvene tegobe lajšali na popolnoma naraven način. Dovolite si tudi vi občutiti del tega. Blazinice vam nudijo prijetno suho toploto z popolnoma naravnimi materiali prijetnimi za vaše telo.

Polnjene so z ZRNI OVSA, LUSKAMI PIRE, SENENIM DROBIRJEM in ZELIŠČI.

Izdelki so ročno delo in imajo DUO certifikat SLO rokodelstva: 7062-03/11 – polnilo OVES ; 7093-04/11 – polnilo SENENI DROBIR; Žogica - 8464 - 06/15


Deluje, kot topli obkladek. Blazinico položite na mesto, kjer želite izvesti toplotno terapijo, saj vam le ta omogoča pogrevanje določenih delov telesa, kjer je ob morebitnih težavah to tudi potrebno. Namen in lastnosti: o Primerna za gretje prsnega koša, tudi malih otroških prsi, sinusov in ob prehladnih obolenjih. o Ovsena zrna izvrstno akumulirajo toploto in sprostijo svoje eterično olje, ki blagodejno delujejo na telo npr. prsni koš ob prehladih. o Lajša bolečine v križu, vratu, ramenih, trebuhu, ušesih,... o Naravna suha toplota prijetno deluje na vaše telo. Blazinico pogrejte naravno na radiatorju ali v pečici na cca 70°C ali v mikrovalovni pečici za približno 30-40 sek. Pri uporabi pazite le da blazinica ni pretopla!

Velikost: 24 x 15 cm - CENA 8 eur

Sestava: blazina: 100% naravni bombaž (inlet) - zelo gosto tkana tkanina polnilo: 100% domača zrna ovsa

Velikost: 24 x 15 cm MEDVEDEK - CENA 10 eur

DUO certifikat SLO rokodelstva: 7062-03/11

Ročno narejena blazinica, polnjena z naravno sušenimi zrni ovsa, pridelanimi s spoštovanjem do matere narave, z veliko skrbnostjo in vero, da Vam na naraven način nudi blagodejno lajšanje zdravstvenih težav.


Deluje, kot topli obkladek. Blazinico položite na mesto, kjer želite izvesti toplotno terapijo, saj vam le ta omogoča pogrevanje določenih delov telesa, kjer je ob morebitnih težavah to tudi potrebno. Namen in lastnosti: o Nudi vam naravno suho toploto, ki prijetno deluje na obolelo mesto. o Kot termofor blaži krče in bolečine v trebuhu. o Pomaga pri sklepnem revmatizmu in oteklih sklepih. o Lajša bolečine v hrbtenici. o Lajša tegobe pri mrzlici, gripi, prehladnih obolenjih in vnetjih sečil. Blazinico pogrejte naravno na radiatorju ali v pečici na cca 70°C ali v mikrovalovni pečici za približno 30-40 sek. Pri uporabi pazite le, da blazinica ni pretopla.

Velikost: 24 x 15 cm - CENA 8 eur

Sestava: blazina: 100% naravni bombaž - zelo gosto tkana tkanina polnilo: 100% domači seneni drobir

Opozorilo: Pri uporabi katerega koli drobirja je lahko vmes rastlina, ki bi lahko povzročila alergično reakcijo. DUO certifikat SLO rokodelstva: 7093-04/11 Ročno narejena blazinica, polnjena z naravno sušenim senenim drobirjem pridelanim s spoštovanjem do matere narave, z veliko skrbnostjo in vero, da Vam na naraven način nudi blagodejno lajšanje zdravstvenih težav .


Ko čutite rahlo napetost in so vaše roke utrujene se razvajajte s ˝Stresko˝ za krepitev vašega zapestja. Med preprijemanjem, se sprošča eterika kombinacije treh pomirjajočih zelišč, ki se skrivajo v polnilu in blagodejno in pomirjajoče delujejo na vaš organizem. Namen in lastnosti: o Sprostitev v stresnih dneh, saj vonj zelišč deluje pomirjujoče na Vaš organizem. o Kot pripomoček za športno rehabilitacijo. o Za po-operativno rehabilitacijo prstov, dlani in zapestja. o Za krepitev moči v rokah ter za ohranjanje močnih prstov in podlakti, izboljša gibljivost rok. o Preprečuje in lajša pojav občutka napetosti v mišicah. o Olajša bolečino v sklepih. o Uporaba kot topli obkladek. Ovsena zrna zelo dobro akumulirajo toploto zato jih lahko uporabite tudi kot topli obkladek (žogico pogrejte naravno na radiatorju ali v pečici na cca 70°C ali v mikrovalovni pečici za približno 30 sek.).

Streska - CENA 7 eur

Sestava: žogica: 90% naravni bombaž , 10% elastana polnilo: 100% domača zrna ovsa in posušena zelišča melise, materine dušice in sivke DUO certifikat SLO rokodelstva: 8464 - 06/15 Streska je polnjena z zrni ovsa in zelišči, pridelanimi s spoštovanjem do matere narave, z veliko skrbnostjo in vero, da Vam na naraven način pomaga pri sprostitvi vaših težav.


Prebudite v sebi otroka in vašim najmlajšim podarite prav posebno žogico ˝ Toriko˝. Naravni materiali z naravnim polnilom za brezskrbno, nežno igro in razvoj motoričnih sposobnosti. Namen in lastnosti: o Za otroško igro. o Kot pripomoček za boljši razvoj motoričnih sposobnosti pri najmlajših in tudi starejših. o Sipkost zrn in lusk nudi tudi nežno masažo. o Odlična kot pripomoček za športno rehabilitacijo. o Po-operativno rehabilitacijo prstov, dlani in zapestja. o Uporaba tudi kot topli obkladek. Ovsena zrna zelo dobro akumulirajo toploto (žogico pogrejete naravno na radiatorju ali v pečici Na cca 70°C ali v mikrovalovni pečici za približno 30-40 sek.).

Torika - CENA 10 eur

DUO certifikat SLO rokodelstva: 8464 - 06/15

Sestava: žogica: 90% naravni bombaž , 10% elastana polnilo: 100% domača zrna ovsa in pirine luske

Ročno narejena žogica je polnjena z zrni ovsa in pirinimi luskami, pridelanimi s spoštovanjem do matere narave, z veliko skrbnostjo in vero, da vam na naraven način nudi prijetno igro in boljši motorični razvoj.


Naravni materiali in ovsena zrna, dajejo vašemu utrujenemu zapestju novo energijo pri vsakodnevni uporabi miške. Namen: o Blazinica, kot opora oz. počivalo za zapestje. o Zrna ovsa zaradi prožnosti zagotavljajo ergonomsko obliko postavitve zapestja, ki zmanjšuje bolečine in neudobje. o Podpira obremenjene točke in blaži napetost v zapestju. o Naravno in zdravo gibanje, ki sprošča pritisk na mediani živec. o Nudi nežno masažo v zapestju. o Uporaba tudi kot topli obkladek.

CENA - 6 eur Sestava: blazinica: 90% bombaž 10% elastana polnilo: 100% domača zrna ovsa

Ovsena zrna zelo dobro akumulirajo toploto (žogico pogrejete naravno na radiatorju ali v pečici Na cca 70°C ali v mikrovalovni pečici za približno 30-40 sek.).

DUO certifikat SLO rokodelstva: 7062-03/11

Blazinica je narejen ročno, polnjena z zrni ovsa pridelanimi s spoštovanjem do matere narave, z veliko skrbjo, vero in dobro voljo, da Vam bo na čim bolj naraven način olajšala morebitne težave vašega zapestja.


Naj vam večer po napornem in stresnem dnevu prinese v dušo vsaj malo miline in miru. Vaše telo vam bo hvaležno, če si boste vzeli trenutek zase in se sprostili z naravnimi vonji pomirjajočih zelišč.

Melisa, materina dušica in sivka kot polnilo blazinic, blagodejno in pomirjajoče delujejo na vaš organizem. Zelišča so skrbno ročno nabrana in naravno posušena.

Izdelki so ročno delo in imajo DUO certifikat SLO rokodelstva: 7120-05/11


Med terapijo, se sprošča eterika kombinacije treh pomirjajočih zelišč, ki se skrivajo v polnilu in blagodejno in pomirjajoče delujejo na vaš organizem. Namen in lastnosti: o Z naravno aromo zelišč za mirnejši spanec ali počitek. o Zelišča: melisa, sivka in materina dušica blagodejno in pomirjajoče delujejo na naš organizem. Postopek aromaterapije: Naredite 2-3 globoke vdihe, postopek ponovite 3x. Tako aktivirate hipofizo in možgani hitro registrirajo vonj dišavnic in vaše telo in duša se pomirita in sprostita. Postopek je potrebno ponavljati, kot ritual koncentracije npr. vsak večer, da vaše telo spozna pravi učinek pomirjevalne blazinice.

Blazinica 15 x 15 cm - CENA 8 eur Sestava: blazina: 100% naravni bombaž - zelo gosto tkana tkanina polnilo: 1/3 melise, 1/3 sivke, 1/3 materine dušice DUO certifikat SLO rokodelstva: 7120-05/11

Mošnjiček – CENA 6 eur

Ročno narejena blazinica in mošnjiček polnjena z naravno sušenimi domačimi zelišči, pridelanimi s spoštovanjem do matere narave, z veliko skrbnostjo in vero, da vam omogočita blagodejno sprostitev ob prijetni aromi narave.


Po napornem dnevu vam bodo vaše utrujene ali rdeče oči hvaležne za prijetno relaksacijo in pomiritev. Namen: o Pomiritev in relaksacijo utrujenih oči. o Možna uporaba kot topli obkladek. o Ovsena zrna izvrstno akumulirajo toploto in sprostijo svoje eterično olje. o Naravna suha toplota je prijetna pomiritev za vaše utrujene oči. o Učinek blagodejnosti lahko povečate ob sočasni uporabi dodanega polnila sivke in melise (po naročilu). Blazinico pogrejte naravno na radiatorju ali v pečici na cca 70°C ali v mikrovalovni pečici za približno 30 sek. Pri uporabi pazite le da blazinica ni pretopla.

CENA- 6 eur

Sestava: blazina: 100% naravni bombaž (inlet) - zelo gosto tkana tkanina polnilo: 100% domača zrna ovsa

Dodatek k polnilu po naročili: Posušeni cvetovi sivke in melise (Opozorilo: pri uporabi katerega koli zelišča je lahko vmes zel, ki bi lahko povzročila alergično reakcijo.)

DUO certifikat SLO rokodelstva: 7062-03/11

Blazinica je polnjen z domačimi zrni ovsa pridelanim s spoštovanjem do matere narave, z veliko skrbjo, vero in dobro voljo da vam na čim bolj naraven način pomagajo lajšati težave.


Zaživite vsak nov dan spočiti in polni energije. Naj bo noč dobro prespana, zato samo za Vas naravni vzglavniki polnjeni z doma pridelanimi LUSKAMI žita PIRE ali OVSA. Naravne luske v blazini dajejo občutek sipkega materiala, kar občutite kot enkratno anatomsko prilagajanje glave. Luske vam omogočijo nežno masažo in s tem lajšajo rahle bolečine. Materiali so popolnoma naravni in prijetni za vaše telo.

Možnost izbire velikosti po naročilo! Vzglavniki in blazine so ročno delo in imajo DUO certifikat SLO rokodelstva: 7699-03/13 – polnilo PIRINE LUSKE in 7062-03/11 – polnilo OVSENE LUSKE


Šiv v vzglavniku daje ortopedski zgled in še popolnejšo obliko. Na spodnjem delu naj počiva vrat, na zgornjem delu glava.

Namen in lastnosti: o Počitku in spanju. o Lajšanje bolečin v vratu in ramenih zaradi anatomskega prilagajanja in mikro-masaže. o Naravno polnilo je zračno in ob uporabi ohranja telesno temperaturo in s tem zmanjša možnost potenja. o Zapiranje z zadrgo omogoča izpraznitev blazine in pranje prevleke na 60°C.

velikost: 40 x 60 cm – CENA 25 eur velikost: 30 x 55 cm – CENA 20 eur velikost: 30 x 35 cm – CENA 18 eur ali velikosti po naročilu

Sestava: blazina: 100% naravni bombaž (inlet) - zelo gosto tkana tkanina polnilo: 100% luske domačega žita pire ali ovsa DUO certifikat SLO rokodelstva: 7699-03/13 in 7062-03/11

Vzglavnik je polnjen s pirinimi ali ovsenimi luskami, pridelanimi s spoštovanjem do matere narave, z veliko skrbnostjo in vero, da Vam omogoči prijeten in popoln počitek na naraven način.


Naravne luske v blazini dajejo občutek sipkega materiala, kar občutite kot enkratno anatomsko prilagajanje. Luske vam omogočijo nežno masažo in s tem lajšajo rahle bolečine. Materiali so popolnoma naravni in prijetni za vaše telo.

velikost: fi14 x 40 cm - cena 20 eur

o Namen in lastnosti: o Večnamenska uporaba: za počitek, spanje, podpora glavi... o Opora telesu npr. kolenom, bokom, ramenskemu predelu in ostalim delom telesa. o Opora pri zalaganju in dojenju dojenčkov, o Lajšanje bolečin zaradi anatomskega prilagajanja in mikro-masaže. o Naravno polnilo je zračno in ob uporabi ohranja telesno temperaturo in s tem zmanjša možnost potenja. o Zapiranje z zadrgo omogoča izpraznitev blazine in pranje prevleke na 60°C.

Sestava: blazina: 100% naravni bombaž (inlet) - zelo gosto tkana tkanina polnilo: 100% luske domačega žita pire

velikost: fi15 x 100 cm - cena 35 eur

DUO certifikat SLO rokodelstva: 7699-03/13

Ročno narejen valj je polnjen s pirinimi luskami, pridelanimi s spoštovanjem do matere narave, z veliko skrbnostjo in vero, da Vam omogoči prijeten počitek na naraven način in popolno oporo vašemu telesu.


Materinska blazina je namenjena več funkcijski uporabi za dojenčka, kot tudi mamico. Za dojenje, za zalaganje otroka, za počitek mamice ali otroka, .... za udobnejši in naravni počitek. Namen: o Večnamenska uporaba: za počitek, spanje, podpora glavi. o Oporo pri spanju v času nosečnosti. o Opora telesu npr. kolenom, bokom, ramenskemu predelu in ostalim delom telesa. o Opora pri zalaganju dojenčkov, opora pri dojenju dojenčkov. o Lajšanje bolečin zaradi anatomskega prilagajanja in mikro-masaže. o Naravno polnilo je zračno in ob uporabi ohranja telesno temperaturo in s tem zmanjša možnost potenja. o Zapiranje z zadrgo omogoča izpraznitev blazine in Sestava: pranje prevleke na 60°C. blazina: 100% naravni bombaž (inlet) - zelo gosto tkana tkanina polnilo: 100% luske domačega žita pire in zrna ovsa velikost: 80 cm en krak (160 cm ) x 40 cm

CENA - 35 eur

DUO certifikat SLO rokodelstva: 7699-03/13

Blazina za dojenje je polnjena s pirinimi luskami z dodatkom ovsenih zrn, pridelanimi s spoštovanjem do matere narave, z veliko skrbnostjo in vero, da Vam omogoči prijeten počitek na naraven način in popolno oporo vašemu telesu.


Namenjene za prijetnejši in naraven počitek doma ali na poti. Namen: o Oporo glavi pri dolgih potovanjih. o Oporo glavi pri gledanju televizije, med branjem, … o Mikro-masaža in stabiliziranje vratu. o Zaradi naravnih materialov in polnila je možnost potenja manjša. o Polnilo iz naravnih materialov ob uporabi ohranja toploto telesne temperature. o Zapiranje z zadrgo – omogoča izpraznitev blazine in pranje vzglavnika

Valj z ravnim dnom dolžine 30 cm, fi 14cm - CENA 20 eur Sestava: blazina: 100% naravni bombaž (inlet) – zelo gosto tkana tkanina polnilo: 100% luske domačega žita pire in zrna ovsa

DUO certifikat SLO rokodelstva: 7699-03/13

Lunica - CENA 15 eur

Blazinica je polnjena s pirinimi luskami in ovsenimi zrni, pridelanimi s spoštovanjem do matere narave, z veliko skrbjo, da Vam omogoči prijeten in popoln počitek na naraven način doma ali na poti.


Naj bo priložnost in vaše darilo nekaj posebnega, domačega, naravnega, unikatnega, narejeno ročno in z ljubeznijo do matere narave in naj v vas, vaših najbližjih, prijateljih ali poslovnih partnerjih obudi občutek po naravi.


Možnost samostojne izbire artiklov za sestavo osebnega darila Možnost izbire izdelkov: o Blazinica OVES (termoforček,) – 8 eur o Blazinica SENO (termoforček,) – 8 eur o Antistresna žogica ˝Streska˝ - 7 eur o Naravno milo – 4,5 eur o Zeliščni čaj – 3 - 5 eur o Opora za zapestje – 6 eur o Zeliščna blazinica – 8 eur o Mazila in deodorant – 5 – 6 eur o Medeni balzam za ustnice – 3 eur Možnost izbire kartonske embalaže

˝kovček˝ - 3 eur

˝škatljica˝ - 2 eur


˝Streska˝ - antistresna žogica, naravno zeliščno milo, blazinica oves, seno ali zeli v embalaži ˝kovček˝ CENA 22,5 eur

˝Streska˝ - antistresna žogica, naravno zeliščno milo, Zeliščni čaj v embalaži ˝kovček˝ - CENA 17,5 eur

Blazinica opora za zapestje in naravno zeliščno milo v embalaži - CENA 12,5 eur

Naravno milo v embalaži mošnjička - CENA 6 eur

Antistresna žogica in naravno zeliščno milo v embalaži - CENA 13,5 eur


Blazinica oves, seno ali zeli in naravno zeliščno milo v embalaži - CENA 14,5 eur

Antistresna žogica ˝Streska˝ v embalaži CENA 9 eur

Blazinica oves, seno ali zeli v embalaži CENA 10 eur ˝Torika˝ žogica za motorični razvoj in igro v embalaži - CENA 12 eur

Mazilo ali deodorant in naravno zeliščno milo v embalaži - CENA 12 eur


Omogočam vam personalizacijo na embalaži, opisnem kartončku ali etiketi izbranega darila. Z logotipom vašega podjetja ali posebnega sporočila s katerim želite svojim izbranim podariti nekaj še bolj osebnega. Skupaj lahko ustvarimo čisto novo osebno zgodbo artikla.


Z veseljem vas povabim k sodelovanju, da skupaj ustvarimo nov artikel, ki je namenjen vaši posebni priložnosti, s sestavinami po vašem izboru, osebnim poimenovanjem izdelka, … Omogočim vam, da ste del soustvarjanja pri zgodbi posameznega izdelka s personalizacijo! Npr. posebna čajna mešanica, mazilo po lastni izbiri dodatkov, glede na uporabnost, prilagajanje količine in oblike glede na vaš produkt, milo z vašim logotipom...


Osvojeno 1. mesto s spominkom Najbolje ocenjeni čebelarski spominek/darilo za leto 2017 Čebelarske zveze Slovenije Z darilnim kompletom ˝Medene radosti ˝ ( kozarček medu in naravno medeno milo z zloženko o pomenu uporabe medu v apiterapiji ) v kategoriji: ˝Čebelji pridelki in izdelki iz čebeljih pridelkov v izvirnih darilnih embalažah˝

Izdelki: Kozarček medu in naravno medeno milo v leseni embalaži

CENA 22 eur Čebelarska zveza Slovenije

˝ZELI˝ KRALJA MATJAŽA (Žavbe, žajfa in pojšter Kralja Matjaža z zelišči, ki so značilna za področje Pece .) na javnem natečaju za izbor najboljših turističnih spominkov občine Črna na Koroškem v letu 2016

Izdelki: Zeliščni čaj, blazinica z ovsom in zelišči ter naravno zeliščno milo v embalaži kovček

CENA 18 eur


Osvojeno 3. mesto

Osvojeno 2. mesto

z darilnim paketom ˝ZOISOVI DAROVI NARAVE˝,

z izdelkom DOMAČE NARAVNO MILO IZ POHORSKIH ZELI

(ki vsebujejo, Kovačevo žganje, Oglarjevo žogico in tesarjevo milo. Izdelki opisujejo Zoisa kot oglarja, tesarja in kovača. ) na javnem natečaju za izbor

(naravno milo z zelišči, ki so značilna za Pohorje.) na javnem natečaju za izbiro najboljših spominkov turistične destinacije Maribor - Pohorje 2016

najboljšega simbola (spominka) občine Mislinje 2016 Izdelki: Antistresna žogica, zeliščno žganje in naravno zeliščno milo v embalaži kovček

CENA 18 eur

CENA 4,5 eur - brez embalaže Cena 6 eur - z embalažo


Žogica TORIKA (za igro in boljši motorični razvoj) in knjiga pravljica KRALJESTVO ZOBNIH MIŠK KRATEK OPIS VSEBINE PRAVLJICE izdane v SAMOZALOŽBI: Pravljica pripoveduje o radovedni princeski zobni miški Mimi, kateri mama kraljica mišk, pove kaj se zgodi z mlečnimi zobki nadobudnih otrok. In ji izda tudi skrivnost o čudežnih prahovih, ki otroku podarijo vrednote za življenje v odrasli svet. Avtorica: Tatjana Ladinek Ilustrator: David Ladinek

CENA 22 eur (knjiga 12 eur, žogica 10 eur)

V vseh nas se skriva spomin na brezskrbne otroške dni. Naj bo pot življenja vašega navihančka še bolj zanimiva in polna spominov ter nepozabnih dogodivščin tudi z branjem otroških pravljic.


Pira ima veliko vlaknin, mineralov, več beljakovin in vitaminov kot pšenica. Pira je dobra alternativa za tiste, ki sicer ne prenesejo pšenice. Ni brez glutena, uživajo pa jo lahko ljudje, ki so zgolj nekoliko preobčutljivi na pšenico. Ima nekoliko sladek okus, podoben polnozrnati pšenični moki, spominja tudi nekoliko na oreščke. Pira vsebuje gluten, zato ni primerna za bolnike s celiakijo. S svojo hranilno vrednostjo ugodno vpliva na prebavo in varuje pred boleznimi srca in ožilja.

CENA: PIRINA MOKA 1kg – cena 2,7 eur PIRINA KAŠA – ZRNA 1kg – cena 1,5 eur


Z vašimi najmlajšimi in malo večjimi želim deliti tudi svoje znanje o zeliščih, naravi in dejavnostih, ki jih poznam. o Delavnice za predšolske otroke (kot zeliščarica, šivilja, … – izdelovanje zeliščnih mošnjičkov, blazinic, čajnih mešanic, sajenje zelišč,…) o Delavnice za šolske otroke (osnova o vedenju zelišč, priprava raznih sirupov, mazil, izdelava blazinic, žogic,…) tudi kot naravoslovni dan.


Z vami želim deliti tudi svoje znanje o zeliščih in dejavnostih, ki mi jih je prineslo delo na kmetiji, z naravo in samo življenje. o Delavnice za odrasle (prikaz izdelave različnih izdelkov npr. tinkture, mazila, čaji,…) o Predavanja o zeliščih (splošno vedenje o zeliščih: nabiranje, sušenje, shranjevanje,…; vrste pripravkov iz zelišč; pomembnost uporabe olj in maščob pri maceratih in mazilih; spoznavanje z zelišči in dišavnicami (sajenje, presajanje);…


Predstavitev osebno izdane pravljice ˝ Kraljestvo zobnih mišk˝ vašim najmlajšim.


Svoje izdelke predstavljam na razliÄ?nih sejmih, v prodajalnah,‌ in preko spletne strani: https://www.obcuteknarave.si/si/


Fotografije, opise in oblikovanje kataloga sem za Vas pripravila osebno, zeliščarica in MLADA KMETICA 2017 – Tatjana Ladinek Da lahko na najboljši način spoznate delo in izdelke z naše kmetije.

Profile for Občutek narave

Občutek narave - Katalog 2020  

Kmetija Hudobnik - katalog izdelkov in daril

Občutek narave - Katalog 2020  

Kmetija Hudobnik - katalog izdelkov in daril

Advertisement